Čovjek iz Gvajane

Mister No

MN LMS 517/518 | 181 str.

Nakon što je stari Julien Remy kidnapovan, Mr. No pomaže njegovoj kćerki Anouk da pronađe svog oca, i obadvoje kreću na opasan put kroz džunglu…

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 90%

Priča 9

Scenarij 8

Crtež 10

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 82%

P*8

S*8

C*8

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Čovjek iz Gvajane
    MN LIB 4
  • U čeljustima jaguara
    MN LMS 517
  • Bubnjevi u džungli
    MN LMS 518
  • Mister No #1
    MN VCBMN 1

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • L'uomo della Guyana
    MN SR 6
  • Tamburi nella giungla
    MN SR 7

ZANIMLJIVOSTI

  • Ova epizoda je u Italiji prvi put objavljena u novembru 1975.
  • Gvajana je locirana u sjevernom djelu Južne Amerike, i otkrivena je u 1498 godini. 500 godina su se borili Španci, Francuzi, Englezi i Holanđani za nju, i država je napokon dobila svoju nezavisnost od Velike Britanije u 1966 godini.

“Čovjek iz Gvajane” je prva epizoda koju je nacrtao Roberto Diso, i ovdje odmah može da se vidi da je njegov Mister No onaj pravi koji djeluje kako treba na oči i na mozak, i lako je zaključiti da je čovjek rođen da bi crtao Nolittinog pilota. Do sada su Jerryja Drakea crtali Ferri, Donatelli i Bignoti, ali njima bolje stoji Zagor, dok je Diso skroz naskroz ‘drugi’ otac ovog junaka, i nije ni čudo što je preuzeo odgovornost od Ferrija i poceo crtat Mr. No-ove naslovnice posle 115-e epizode.

Našeg pilota angažuje grupa sumnjivih tipova, i kad mu ponude hiljadu dolara da ih odvede u Gvajanu, čovjek normalno prihvati pare i obavezu jer nema ni centa u džepu. Kad stignu, ti momci kidnapuju starog Juliena Remyja, bivšeg francuskog prijestupnika i zatvorenika. Julienova kćerka, Anouk, moli Mr. No-a da joj pomogne naći oca, i on protiv svoje volje pristaje. U neku ruku, ne mogu čovjeka kriviti, jer da i mene neka cura koja liči na Anouk pita za uslugu, i ja bi skočio sa Brooklynskog mosta, i to rado.

Kao u većini Nolittinih prica, ova ima putovanje sa puno prepreka: Mr. No i Anouk uzimaju (ili kradu? Vi odlučite) čamac i namirnice od debelog pijanca, zvanog “La Bouteille”, ali ne bas bez teškoća i tučnjave. Kreću sa čamcem niz rijeku, i susrecu razbojnike koji žele da uzmu Anouk za svoje privatne razloge, ali Mister No ipak uspije da ih se riješi; kasnije dolaze do plemena Bush-Negroes, ili Crnce iz šikare, koji nemaju miroljubive namjere, i koji se ipak potuku i bore protiv našeg pilota, ali bez ikakvog uspjeha; i na kraju stižu do bande kidnapera u čijem ‘društvu’ je Julien. Svi znamo da ce Mr. No svladati ove lopove, iako sa malo teskoća i par ogrebotina na samom sebi, preživiće da doživi još napetih pustolovina u Južnoj Americi. I na kraju, kao i uvijek, dobiće poljubac (i možda nešto više) od Anouk, žene koja mu je čitavo vrijeme bila privlačna, i kojom je on bio isto tako omamljen.

Ovdje se vidi da Disso polako počinje da se zagrijava za bolje buduće epizode, pogotovo za vrhunsku “Rio Negro”, koju je on isto nacrtao, i koja je duža, malo vise ambiciozna, i puno kompletna kao epska avantura. Ipak, “Čovjek iz Gvajane” je vrlo dobra epizoda, sa Nolittinim scenarijom i Disovim crtežom koji sami sebe pohvaljuju.

Kad Mr. No na kraju epizode pobjegne iz Saint Laurenta, saznavši da je Julius prije mnogo godina ubio muškarca koji je nepristojno postupao sa njegovom sestrom, čovjek je svjestan da bježi od čiste smrti: pa ljubio je on Anouk ispred Juliena, i zato što nema namjeru ženiti je, šta drugo može da radi nego da leti nazad u Manaus u svome Piperu dok Julien puca na njega, kao manijak u teškom ludilu? Ovakvi klasični i komični momenti, koji su perfektno postignuti i zamišljeni, i puni oštroumnosti, pravi su razlozi što sam ja počeo citati Mr. No-a, što ga danas čitam, i što ću ga uvijek čitati.

Naprijed

MN LIB 3 Posljednji Cangaceiro

MN LIB 5 Riječni pirati

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • velka031

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    Jedna od jačih priča.

    30.06.2010
    16:15:00 sati
    velka031
    uredi
  • DeeCay

    Ukupna ocjena 71%

    6, 8, 7, 8

    Četvrta Mr. Noova epizoda, u kojoj Nolitta istom srčanošću kroči prašumskim avanturizmom i suočava ga s raznim opasnostim koje vrebaju u džungli. Njegova komična i romantičarska crta neprikosnovenog zavodnika slabijeg spola ovdje dolazi do izražaja...

    30.06.2010
    16:16:00 sati
    DeeCay
    uredi
  • cronos six

    Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    30.06.2010
    17:56:00 sati
    cronos six
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 63%

    7, 6, 6, 6

    Priča na prvi pogled nije ništa posebno. Neka je i Mister No uplivao u vode drugih južnoameričkih država, mada je to Nolitta nekako mogao izvesti bez uobičajenog "klijenti su simpatični, dupkom puni para ali su zapravo zlikovci" klišeja. Dva segmenta koja su mi najviše ostala u sjećanju su razgovor s baritonom na samom početku i Mister No kako bježi s proslave na kraju. Osim toga, ništa se posebno ne ističe.  Možda ima par zabavnih scena u džungli. 

    Crtež: Disov debi. Njegov crtež me podsjeća na Chiarollin jer mi treba vremena da se naviknem na njega. Face i poze likova su mu katastrofalne (osim Figara na početku), ali sviđaju mi se njegove akcijske scene zbog neuobičajenih kutova. Dobro je i što je pilot promijenio garderobu. 


    Što se naslovnih tiče, prva stvarno odiše bezidejnošću, ta koliko smo puta vidjeli ovakav prizor na Ferrijevim naslovnicama? Druga je pak odlična, i na njoj se najbolje vidi kako je Dnevnik "rezao" pilotovu crvenu djetelinu. 

    30.06.2010
    18:33:00 sati
    Opti
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 65%

    6, 5, 8, 8

    Prosječna epizoda, ništa više. Mislim, mister No se ovdje uvaljuje u klasične nevolje, pa me se nije baš dojmila.

    30.06.2010
    22:15:00 sati
    Panon
    uredi
  • marcho

    Ukupna ocjena 85%

    9, 8, 9, 7

    Jako dobra i dotad najbolja epizoda mister noa... klasik

    01.07.2010
    18:07:00 sati
    marcho
    uredi
  • Zagor-te-nay

    Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    Vrlo zabavna epizoda, izvrstan uvod u Drejkov svijet i kako će mu većina epizoda izgledat...al opet, usporedivši sa nešto kasnijim epizodama, pogotovo Rio Bravo nije to ta kvaliteta jos.

    04.07.2010
    16:58:00 sati
    Zagor-te-nay
    uredi
  • Deers

    Ukupna ocjena 85%

    7, 9, 10, 7

    Možete me smatrati ludim ali od prvih 4 libellusove knjige zbog ove priče sam poželio nastaviti kupovati MNoa. nakon prvih uvodnih i poprilično nezanimljivih (mogu razumjeti da u vrijeme kad su te priče izašle to je bilo nešto novo i revolucionarno)  i treće knjige prepatetične i melodramatične evo jedne koja napokon odgovara veseljaku kakav je MNo!

    09.07.2010
    17:49:00 sati
    Deers
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 87%

    9, 9, 8, 9

    Klasičan Mr.No.

    29.07.2010
    18:27:00 sati
    supermike
    uredi
  • Ukupna ocjena 83%

    9, 9, 7, 8

    Sasvim dobra priča kojoj ne nalazim previše zamjerki. Jedino mi crtež nije baš na nivou.

    14.08.2010
    13:36:00 sati
    dombac
    uredi
  • Ultex_035

    Ukupna ocjena 78%

    9, 8, 6, 9

    Jedna od boljih prica koje sam procitao,jedino mi je crtez los :S

    29.01.2011
    00:01:00 sati
    Ultex_035
    uredi
  • Bat Baterton

    Ukupna ocjena 75%

    8, 8, 6, 9

    Dosta dobra prica, medjutim dolazi posle Poslednjeg Kangaseira, koja je fenomenalna, pa je utisak ipak nesto slabiji. Pritom, Disov crtez mi se ovde, na samom pocetku njegovog rada, nije svideo, i mnogo mi vise odgovara Binjotijev MNo. Druga naslovnica mi je odlicna!

    31.01.2011
    12:24:00 sati
    Bat Baterton
    uredi
  • legaz

    Ukupna ocjena 87%

    9, 9, 8, 9

    Kao što je Bat Barton pre mene rekao a ja u jednoj recenziji napoenuo Binjoti mi je bolji za Mister No-a. Priča fina opuštajuća. Nolita odličan, naslovnica jedan bolja od druge.

    13.02.2011
    11:52:00 sati
    legaz
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 81%

    8, 9, 8, 6

    Ovo je pravi pravcati Mr. No, vragolast, tvrdoglav i čvrstih principa zbog kojih uleti u nevolje. Diso je revolucija ali mu ipak moram dati nižu ocjenu zato što još nije uvježbao ruku pa je Jerryjeva faca malo izdeformirana. Sve drugo je super, pogotovo poze i tijelo. Prva naslovnica je očaj. Zašto je Ferri morao nacrtati pištolj onako kako ga nosi Zagor?! Jedan je Zagor i to je njegova osobina, time je degradirao i jednog i drugog junaka. Hvala Bogu da su ga u ovom broju presvukli u novo ruho. Sad je on onaj pravi. Druga naslovnica je super.

    15.03.2011
    16:07:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • Ukupna ocjena 97%

    10, 9, 10, 10

    Skoro sam je procitao prvi put u izdanju VC i bas sam prijatno iznenadjen, iako Mister noa citam odavno.  Mogu da zamislim koliko su ljudi bili odusevljeni pojavom ovakvog junaka u LMS u moru vesterna. Cista avantura. najbolja prica u prvoj knjizi VC

    06.04.2011
    23:38:00 sati
    floki
    uredi
  • Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    Vrlo dobar za pocetak sa upoznavanjem sa nasim junakom.

    16.04.2011
    17:31:00 sati
    zebrina glava
    uredi
  • Ukupna ocjena 90%

    9, 10, 8, 9

    27.07.2011
    01:44:00 sati
    Srdjan999
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 66%

    6, 6, 8, 6

    Vec u ovom broju Diso je dokazao da je stvoren za ovog junaka. Sama prica nije nista posebno.

    17.08.2011
    08:52:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • writer

    Ukupna ocjena 64%

    9, 8, 1, 10

    Odlična priča, upropašćena Disovim crtežom. Miste No podseća na Miki Mausa, katastrofalan crtež, ljudi izobličeni, puno scena sa belinom iza, bez detalja. Diso je svakako jedan od najgorih crtača u SBE, ako ne i najgori. Dečiji crteži. Šteta što je crtao baš u Mister Nou i tako upropastio jednog od najboljih strip junaka. Ko mu dade za pravo da menja lik Džerija Drejka i to već posle 5-6 izdatih stripova.

    04.09.2011
    18:16:00 sati
    writer
    uredi
  • Raoul Duke

    Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 8, 7

    Korektna priča. Prvi put malo detaljnije imamo osvrt na odnos Mister No-a prema lepšem polu. Anuk nas dobro uvodi u pilotov susret sa Patrišom i neke od legendarnih scena ...

    26.09.2011
    12:17:00 sati
    Raoul Duke
    uredi
  • kucak

    Ukupna ocjena 88%

    9, 8, 10, 7

    Lijepa priča.

    08.12.2011
    17:25:00 sati
    kucak
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 91%

    9, 10, 8, 10

    nemam riječi, ovo se zove odličan i zabavan strip 

    01.03.2012
    14:29:00 sati
    Koresh
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 97%

    10, 9, 10, 10

    Simpaticna epizoda

    09.05.2012
    14:40:00 sati
    going going
    uredi
  • Ukupna ocjena 87%

    7, 9, 10, 9

    Priču pamtim ponajviše zbog odličnog Disovog crteža. Najbolje epizode Mister Noa su mi one gdje on crta (Rio Negro, Ritual Canzas). I sam scenarij je odličan. Imamo avanturu u džungli, lijepu djevojku, akciju, nevolje... in na kraju stvarno zabavnu završnicu - otac djevojke sa kojom se zbližio Mister No je bio u zatvoru zbog ubojstva snubca njegove h  čerke. Mister No ima tako i više nego dobar razlog, da pobjegne od strastvenih  zagrljaja, h  a,  h  a,  h  a ...  

    21.05.2012
    21:18:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 63%

    6, 6, 6, 9

    Nije me se dojmila epizoda, a Disov crtež mi ovdje ne leži...

    23.08.2012
    17:03:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 90%

    8, 9, 10, 9

    Tako lijepo čitka epizoda! milina :) Kao da je cijeli Mno u jednoj epizodi.

    24.08.2012
    10:55:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Ukupna ocjena 77%

    6, 7, 10, 8

    07.09.2012
    13:55:00 sati
    coszinus
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedna divna i opuštajuća epizoda.

    27.09.2012
    21:55:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • zagor fan

    Ukupna ocjena 87%

    9, 9, 8, 9

    Priča mi je baš solidna. Diso ok. Naslovnice vrlo dobre.

    Ovdje dolazi do izražaja Mister No-ov smisao za humor i romantika

    08.12.2012
    19:21:00 sati
    zagor fan
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 82%

    9, 9, 7, 7

    Jako dobra epizoda,ali kraj...kada Mister No sazna zašto je Remy robovao 20 godina...e to me je nasmijalo do suza!
    01.04.2013
    16:42:00 sati
    Oki
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 88%

    8, 8, 10, 10

    Klasika! Jednostavna i zabavna epizoda. Upoznajemo se sa mr noovim smislom za humor.

    17.06.2013
    22:57:00 sati
    Deki86
    uredi
  • caramba

    Ukupna ocjena 86%

    8, 9, 9, 8

    Diso tek uštimava Jerryjevu facu. Sama radnja je jako dobra, a kraj komičan.

    11.11.2013
    22:04:00 sati
    caramba
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 76%

    6, 9, 7, 10

    Kraj kad Mister No pobigne je ovdi najjači, ovo ostalo je tek solidno sa par simpatičnih scena. Priča je skroz jednostavna i ne baš upečatljiva. Diso je oborio rekord u crtanju debilnih faca u ovom broju, a onaj Paco je vjerojatno najljigaviji lik u povijesti cijelog Bonellija.

    17.11.2013
    08:56:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    Odlična epizoda.

    04.10.2014
    15:51:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 87%

    9, 9, 8, 9

    zabavno

    10.05.2015
    10:34:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Gil-galad

    Ukupna ocjena 65%

    7, 6, 6, 8

    Ah... Znam da je Diso legendarni crtač ovog serijala, ali ovo je tek početak i nedostaci brojni, počevši od crtanja Pilotovog lica... Priča sasvim fina bonelijevska avantura.

    23.02.2016
    21:19:00 sati
    Gil-galad
    uredi
  • Jocko

    Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    Priča je dobra, podseća na ''Papilon'', likovi su zanimljivi, počev od negativaca, preko matorog preprodavca, pa do Noove pratilje i njenog oca. Vrlo lepo razrađeni likovi; simpatična završnica stripa, a i početak.
    Ovo je prvi crtež na Mr. No-u koji mi se baš svideo - crtači u prethodne tri epizode su crtali dosta zastarelo za današnje standarde ali je Diso crta sjajno, i emocije na licima, i akcioni kadrovi, priroda, životinje... Sviđa mi se kako svaki lik koga je nacrtao u ovom stripu ima različito, prepoznatljivo lice. Neki čak toliko specifično lice da je vrlo moguće da su rađeni po stvarnim ličnostima, iako nikako ne mogu da utvrdim kojim.
    Prva naslovna je dosadnjikava, ali druga (ova sa Libellusovih korica) je fantastična! Imajući u vidu da je prva dosta lošija, ova ocena 9 za naslovne se može smatrati poklonjenom.

    26.05.2017
    01:06:00 sati
    Jocko
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 87%

    8, 10, 8, 9

    Evo kako se može od jedne ideje, koja sama po sebi nije velika, napraviti epizoda koja se može nazvati velikom. Scenaristički je sve posloženo onako kako treba, avanturizam sa dobrom dozom humora ne može ostaviti ravnodušnim poklonika takve tematike. Jest da određene stvari sliče nekima iz prethodne priče o Cangaceirosima, kao što su scene sa klijentom koji ne može platiti usluge ili prekasno otkrivanje zločinačkih namjera istih, ali u ovom početnom periodu serijala to ne mogu uzeti kao nedostatak. Mister No je u nekoliko situacija svjesno zakoračio sa druge strane zakona, najprije kada je prošvercao one ljude preko granice, pa zatim kada je od trgovca na silu uzeo robu po puno manjoj cijeni. Bilo mi je smiješno kada mu je uzeo još i posljednju bocu Courvoisiera a da to ovaj nije ni skužio.

    Osim same avanture Nolitta je u ovoj priči htio pokazati negativan utjecaj bijelaca na domorodačka plemena, bilo da se radi o čovjeku koji živi s njima kao prijatelj ili o nekome tko je samo u prolazu i želi ih iskoristiti. U prvom slučaju nismo ni saznali tko je točno bijelac koji je naveo indiose na krivi put. Međutim, to nije ni važno jer kao što je rečeno "šuma pruža utočište najočajnijim ljudskim izrodima" koji pod maskom civilizacije uništavaju primitivne narode. Još jednom je pilot izrazio žaljenje što je bio prisiljen ubijati, iako je nakon dolaska u Manaus mislio da će pobjeći od duhova prošlosti. U drugom slučaju, kada su inače miroljubivi Maroni pokazali agresivnost, bilo je odmah jasno kako i u tome bijeli ljudi imaju svoje prste, čak i to o kome se točno radi. 

    Dobra što epizoda nije završena odmah nakon raspleta u kojem je okončana potraga za Julienom Remyjem, baš zbog duhovite scene koja je stvarno vrhunska. Malo je neobično što je Remy odležao u zatvoru zbog onako banalnog razloga, ali je zato time ponuđeno materijala za pilotov bijeg. Šteta jedino što će trebati toliko puno vremena da se Anouk ponovo vrati u serijal, a možda su scenaristi izbjegavali to napraviti ranije upravo zbog ovakvog rastanka.

    Kako je ovo prvi rad Disa naravno da njegov Mister No još nije formiran do kraja. Bez obzira na to, u pitanju je više nego dobar crtež u kojem prednjači prikaz Anouk.

    13.08.2017
    19:50:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 88%

    9, 9, 9, 7

    Zanimljivosti:

    - Recenzent je pobrkao Gvajanu s Francuskom Gvajanom (Gijanom) gdje se radnja odvija. Riječ je o francuskoj prekomorskoj regiji, a danas i dijelu Europske Unije. Poglavito zahvaljujući EU, danas je taj departman daleko od pakla, kakav je bio i kakvim ga je Nolitta ovdje prikazao, već ima najveći BDP po glavi stanovnika u Južnoj Americi.

    - Saint Laurent du Maroni je grad na granici sa Surinamom. Danas broji 40000 žitelja, a u vrijeme radnje stripa je brojao samo 3000.

     

    Komentar:

    Prava tečna i uzbudljiva Mister No epizoda. Zbog ovakvih priča se zavoli ovaj junak! Ovdje imamo svega: humora, akcije, zanimljivih i točnih podataka o egzotičnim krajevima i narodima, a ponajviše avanture, odnosno puta u nepoznato i suočavanja s raznim opasnostima. 

    Zaplet je istovjetan prethodnoj epizodi, a naš junak ponovno upada u nevolje ni kriv ni dužan. Kasniji razvoj radnje ide drugim smjerom s više humorističnih elementa, ali Nolitta ponovno upozorava na ljudsku okrutnost, a naš junak je ponovno prisiljen ubijati. Za razliku od "Posljednjeg Cangaceira", ovdje je na to stvarno bio prisiljen i nije imao izbora. Akcijske scene su uzbudljive bez nekih velikih nelogičnih situacija, ako izuzmemo klasično ranavanje na početku. Završni komični dio s bijegom našeg simpatičnog pilota stavlja "točku na i" ove uzbudljive avanture.

    Za mene je Disov Mister No onaj pravi. Ovo mu je prva epizoda i očigledno je da se još traži. To se prvenstveno vidi po licu našeg junaka koje nije ujednačeno, a ponegdje karikaturalno. Trud je vidljiv i ne može se osporiti. Lica većine aktera su prepoznatljiva i nema deja vu efekta kao kod drugih crtača ili situacija da neki likovi slično izgledaju. Zanimljiv je prikaz raznih životinja u akciji u pozadinama vinjeta.

    Naslovnice solidne, s tim da je druga puno bolja, ali nema nikakve veze s radnjom.

    01.10.2018
    21:09:00 sati
    Spock
    uredi
  • ReemCP

    Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8

    Dok se u prošloj priči nekako prožimala tragična tematika, ova priča nam je pružila dosta humornih scena. Pogotovo dijelovi gdje Mister No i Anuk putuju sami u čamcu, ali i sam kraj koji je podsjetio na Zagorov bijeg (mislim na zadnju scenu iz "Zimske zmije" ako sam dobro upamtio), kad je očito zagustilo i bijeg je bio jedino rješenje. Sva sreća pa je pajper iz prve upalio.

     

    Ova priča je počela na sličan način kao i prethodna, jer opet Mister No-ova mušterija nema mu za platiti, a naš junak opet nailazi na nove putnike koji predstavljaju novu nevolju. Ali skroz uzbudljiva epizoda i rekli bi, tipična Mister No-ovska, sa dosta ispijenih boca.

     

    Inače, ovom pričom je i završena knjiga 1 biblioteka od Veselog Četvrtka. Što znači da 7 ep odgovara prvim 4 pričama našeg junaka. Na kraju ima još dodatni tekst, kao neke zanimljivosti vezane za epizode.

     

     

    19.12.2018
    16:53:00 sati
    ReemCP
    uredi
  • Barney

    Ukupna ocjena 85%

    9, 7, 9, 10

    Dobro zamišljena priča sa izvrsnim crtežom i naslovnicama. Ali premalo nam daje opasnosti koje krije ovakva opasna džungla. Po tom pitanju je Rio Negro daleko bolja. Iz tog razloga je ocjena za scenarij nategnuta sedmica. Inače dosta lagana i zabavna epizoda. Onaj dio kad se Anouk presvlači u čamcu a Mister No poštenjačina obećao neće da ju gleda dok je gola... ali naravno da je gledao... dobro me nasmijao. 

    22.12.2018
    01:17:00 sati
    Barney
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    Super priča, predvidljiva i jednostavna, ali dovoljno dobra da plijeni pažnju čitatelja. Svidjela mi se zamisao o ostacima europskih mafijaških obračuna na prostoru nekdašnjih francuskih kolonija.

    14.05.2019
    16:45:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Ernie Pike

    Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8

    Jedna od dražih mi pilotovih epizoda. Iako je zamišljena kso pitka i nepretenciozna priča, mislim da je pomogla u definiranju Mr. Noa u junaka kakvog volimo.

    23.07.2019
    16:11:00 sati
    Ernie Pike
    uredi
  • domegus

    Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 7, 8

    10.09.2019
    20:33:00 sati
    domegus
    uredi
  • Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    Počeci Mister No ,kakvog ga volimo romantika.

    09.02.2020
    14:34:00 sati
    Liverpool
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Proteus
      Kod: TX ZS 33/984/985
      Ocjena: 76%
      Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
      Autor: igor 12
      Broj komentara: 4
      Broj pogleda: 349
    • Njihalo strave
      Kod: VB PO 1
      Ocjena: 70%
      Vrijeme: 7.7.2020. 15:05:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 779
    • Božji sud
      Kod: KP SA 7c
      Ocjena: 82%
      Vrijeme: 6.7.2020. 9:20:00
      Autor: Spock
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 525
    • Put za raj
      Kod: ZG VCSP 32
      Ocjena: 50%
      Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
      Autor: Djole
      Broj komentara: 3
      Broj pogleda: 1859
    • Čuvari divljine
      Kod: MN LMS 930/933
      Ocjena: 78%
      Vrijeme: 2.7.2020. 23:44:00
      Autor: Koresh
      Broj komentara: 9
      Broj pogleda: 696

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Izgubljeni svijet
        Kod: ZG VEC 107/109
        Ocjena: 95%
        Vrijeme: 14.4.2020. 23:55:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 17
        Broj pogleda: 2561
      • Poslije apokalipse
        Kod: NN LIB 55
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 2440
      • Put za raj
        Kod: ZG VCSP 32
        Ocjena: 50%
        Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
        Autor: Djole
        Broj komentara: 3
        Broj pogleda: 1859
      • Svijet Nancy Porter
        Kod: NN ALM 7a
        Ocjena: 61%
        Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 1567
      • Hellgate u plamenu
        Kod: ZG LU 275/276
        Ocjena: 87%
        Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 13
        Broj pogleda: 1306

      Aukcije

      Forum