Pod znakom pustolovine

Mister No

MN MX 3c | 96 str.

Pukom igrom slučaja Mister No susreće svoju staru poznanicu Anouk Remy, kada u društvu svog kompanjona Otta Krugera odluči posjetiti Kotu 300, izoliranu točku negdje na granici između Brazila i Venezuele, koja ujedno predstavlja i dom čudnoj skupini lovaca na dijamante...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 47%

Priča 3

Scenarij 3

Crtež 7

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 61%

P*5

S*5

C*7

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Džungla - Sedmorica sa "Santa Cruza" - Pod znakom pustolovine
    MN MX 3
  • Pod znakom avanture
    MN VEC 9

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Sotto il segno dell'avventura
    MN SR 300

ZANIMLJIVOSTI

  • U Italiji je ovaj kolorirani 300. broj objavljen u ožujku 2000. godine, u sklopu regularne serije. Čitatelji sa ovih prostora ga pak po prvi puta imaju prilike pročitati od kolovoza 2008. (which happens to be this month) u eksperimentalnom maxi izdanju Strip Agenta (zajedno sa druga dva jubilarca – 100. i 300.).
  • Ovaj broj ujedno označava i 25 godina postojanja Mister Noa kao stripa.
  • Anouk Remy prethodno se pojavila u MN LIB 4 ''Čovjek iz Gvajane'' (odnosno MN LMS 517/518 ''U čeljustima jaguara/Bubnjevi u džungli).
  • Nemam pojma gdje je ta ''Kota 300'', ni dali stvarno postoji.
  • Ponovno se pojavljuju Yanoama Indiosi.
  • Neznam ima li Yukon Jack kakve veze sa istoimenom vrstom kanadskog viskija Yukon Jack.

Da nije lako napisati scenarij za jubilarni broj nekog junaka dosad su se uvjerili mnogi scenaristi zaposleni u izdavačkoj kući SBE, a ako bude bilo sreće (ili nesreće?) još će se i mnogi poslije njih. Jubilarni brojevi redovito postavljaju pred scenariste težak zadatak da u scenarij integriraju dio junakove prošlosti, neku pustolovinu ili neki više manje poznati lik koji se prethodno pojavio, te tako karakterno 'nadograde' lik samog junaka. Problem postaje gotovo nepremostive prirode kad taj zadatak date u ruke nekom (u najboljem slučaju) prosječnom scenaristu, opis koji kao da je skrojen za Luigija Mignacca.

Luigi Mignacco je među stripašima koji preferiraju talijansku školu stripa prilično poznato ime. U svojoj dosadašnjoj, dvadesetak godina dugoj karijeri, prvenstveno je pisao priče za Mister Noa, sa povremenim gastarbajterskim upadicama u serijale o Zagoru, Martinu Mystereu, Nicku Raideru i Dylanu Dogu. Prema svom čitalačkom iskustvu, dodajem samo subjektivnu primjedbu da su to bili većinom neslavni pokušaji, mada se neki, kako sam vidio po komentarima nekih drugih epizoda, nebi složili.

Čak i da to jest istina, da sam ja pogriješio u ukupnoj evaluaciji njegovog angažmana kod naše omiljene izdavačke kuće, nitko ne može osporiti da si je na ovom jubilarcu polomio zube. Bila je to pretvrda kost za njega. Kako sam već rekao, činjenica da se ne radi o običnoj/tipičnoj pilotovoj epizodi znači da one klasične šeme tipa ''vozim turista po prašumi, pa onda nekim čudom upadamo u najčudnovatije pustolovine'' neće (odnosno nebi trebale) proći. Mignacco upada u seriju gluposti koju dinamično održava na životu sve do posljednje stranice ove anti-avanture.

Priča kreće onako priglupo jednostavno: Jerry i Otto su sjeli u pajpera i iz čista mira se zaputili prema misterioznoj Koti 300, mjestašcu negdje na granici Venecuele i Brazila. Zašto su ustvari tamo krenuli Mignacco se nije potrudio korektno objasniti. Usuđujem se primijetiti da je u odsustvu fantazmagorijsko-oniričkih sekvenci ili nekog simpatičnog rješenja (kao u prvom jubilarcu), idiotski u jednom ovako važnom broju koristiti se tako plitkim slijedom slučajnosti (Mister No krenuo u posjetu nekolicini tipova sa kojima je jednom u životu kartao, i to samo da bi vidio kako ti dečki prolaze u životu). Dalje, ti tipovi koje dvojac posjećuje su oličenje stereotipa, I mean hardcore. Tu je primjerice vođa bande, izvjesni Cigan (treba li što dodati?), pa njegov pajdaš izvjesni Yukon Jack sa gusarskim povezom preko oka, onda lik šugavog osmijeha koji je spretan sa noževima, ogromni crnac bez mozga, i na kraju Indios otpadnik. Dream team. Naravno, prije nego ste i okrenuli sljedeću stranicu oni se pretvaraju u krvožedne pomahnitale manijake koji ne prezaju ni pred time da Jerryja i Krugera napune olovom samo da bi zaštitili svoju 'igru'. Jedini lik koji ima kakvu-takvu ulogu, iako doduše neuspjelu, je Anouk Remy, žena koju je Mister No susreo prije dobrih četvrt stoljeća. Ona je tu da bude valjda nekakva poveznica sa prošlošću Mister Noa... Neznam, ovo već prelazi u oblast metafizike. Eh da, i above all, da na kraju 'baci' onu odvratno patetičnu rečenicu. Strava.

Radnja je nikakva. Nakon početne predigre, u kojoj Mister No i Otto Kruger ispadaju budalesine jer neznaju razlikovati krvožedne ubojice od običnih prevaranata, slijedi jedna od onih tipičnih, dosadnih i zamornih ''trčimo kroz prašumu i pucamo'' Mister No priča kakve prosječni fan ne voli susresti u običnom mjesečnom izdanju, a kamoli ovako u boji. Mignacco ovdje radi sve greške koje se ne smiju pojavljivati u jednom jubilarcu, a mogao je to lako izbjeći, samo da je imao volje uzeti u ruke ona dva prethodna. Preslabo.

Roberto Diso je jedan od onih crtača koje cijeni većina čitatelja, no ne mogu ne primijetiti da se ovdje nije uspio kvalitetno izboriti sa svim tim bojama sa kojima je radio. Njegov osnovni crtež je ovaj put također slabašan, baš nekako netipično za njega. Ekspresije likova su nekako ukočene, neprirodne i povrh svega nepoznate. Tim gore što mi se čini da mu boje u tom slučaju više odmažu nego pomažu. Trebalo bi biti obrnuto, barem u teoriji. Prvi jubilarac je bio dosta bolji po ovom pitanju, moram priznati. Diso je ipak član stare legije crtača stasalih na crno-bijeloj tehnici, tako da mu ipak ne zamjeram previše. Ukupno, možda malo subjektivno naginjući, dajem mu sedmicu.

Na kraju, poštedjeti ću vas objašnjavanja zašto je serijal ugašen. Shvatili ste i sami, ukoliko ste bili toliko strpljivi da pročitate do kraja ovog Mister Noa ''pod znakom dosade'' (ili ''u znaku dosade'', ako vam je draže).

Naprijed

MN VEC 8 Pobuna

MN VEC 10/12 Guadalcanal

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kico

    Ukupna ocjena 76%

    6, 7, 10, 7

    Međutim u recenziji broja 200 sličnu stvar dobijam i u 300 :) skoro ista priča,samo ovaj put sa ženom,a crtež je fenomenalan,kao i kolor.Najbolje kolorirana epizoda Mister Noa je ovo.
    01.09.2008
    12:57:00 sati
    kico
    uredi
  • Ukupna ocjena 59%

    4, 3, 10, 8

    Slažem se s recenzentom; priča očajna i dosadna, ali je crtež izvrstan (pogotovo što je u koloru). Zaista oku ugodno izdanje.
    01.09.2008
    13:27:00 sati
    mars1
    uredi
  • Digging Bill

    Ukupna ocjena 56%

    5, 4, 8, 5

     Slažem se sa recenzentom da je Disov osnovni crtež uglavnom nekako slabašan, ali meni se ipak čini da je boja popravila ukupni dojam. S druge strane ima nekih sličica/scena/kadrova u kojima se više potrudio da nam dočara atmosferu prašume - veliki vodopad, panorama ghost towna, raznolika flora i fauna (nacrtao je u epizodi preko 20 različitih životinja) mi se baš svidjaju ovako obojeni. Priča je inače dosadna i razvučena, gotovo da je i nema. Mnoštvo bezveze nabacanih likova, trka kroz šumu, i na kraju "šokantni" pokolj Indiosa nad bijelcima koji su ih prevarili. Meni se čini da je baš ta trka kroz šumu zamišljena kao vrhunac ovog jubilarca, kako bi se što bolje iskoristila boja u prikazu prašume.Uglavnom lijepo za prolistati i ležerno pročitati, ali zbilja ništa posebno
    03.09.2008
    02:01:00 sati
    Digging Bill
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 67%

    6, 5, 8, 10

    Zanimljivo, kad se spominju te neke skupine, bile one skupine bandita ili one druge, uvijek je u njima jedan crnac i jedan indios (kao i u 200). :) Također, tema priče je slična kao i u 200. Međutim ovo mi je ipak malo bolje zbog dinamičnije radnje, više akcije-manje govora. Anouk je tu tek zbog toga što je ovo jubilarac, mogli su ubaciti bilo koju žensku. (Anouk, kakvo je to ime uopće, neko eskimsko? :P) Slažem se s Digging Billom: crtež nije ništa posebno, ali boja čini čuda pa to izgleda jako dobro. Naslovnica je baš dobra. Dakle, da zaključimo tu stvar s jubilarcima: 100 mi je najbolji, zatim slijedi 300 i onda 200. I pohvale Strip Agentu što su se sitili objaviti ovako lijepo, i što je najvažnije, jeftino izdanje.
    03.09.2008
    15:00:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Death

    Ukupna ocjena 65%

    6, 5, 8, 8

    Priča je neorginalna i dosadnjikava. Kao i ostali jubilrni brojevi MrNo-a, ni ovaj se ne ističe (osim što je obojan). Boja je odlična i popravlja dojam Disovog crteža koji je, po meni, puno lošiji nego prije.
    04.09.2008
    10:05:00 sati
    Death
    uredi
  • Vorador

    Ukupna ocjena 63%

    5, 6, 8, 6

    Prvo, pohvale za super izdanje i pravo osvježenje na kiosku. Koliko god ove jubilarne epizode bile isprazne uvjek mi ih je gušt čitati jer su u boji. Priča ovoga broja je stvarno viđena 100 puta s pregršt klišeja i stereotipnih likova ali za razliku od broja 200 nije prekrcana tekstom, dinamična je i zabavna te uz nju vrijeme brzo prođe ali se isto tako brzo i zaboravlja. Najjači adut je crtež koji je po meni dosta dobar i lepršav a i boje mu solidno stoje (mada nisu neka ludnica). Naslovnice jubilaraca mi se nikada nisu nešto pretjerano sviđale zbog onog velikog broja u pozadini i veselog, nasmiješenog  junaka u krupnom planu koji "pozdravlja" čitatelje. Od jubilaraca se uvijek očekuje nešto posebno i nezaboravno ali nevjerojatno je kako uglavnom dobijemo neko česme upakirano u veselu naslvnicu i šareni crtež. 
    07.09.2008
    16:56:00 sati
    Vorador
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 69%

    6, 6, 8, 9

    sad kad sam došao do kraja, mogu samo pohvalit izdavački potezšto se priča tiče, stotku sam prije čitao i ona je najbolja, dvjestotka je slabašna, a broj 300 je nešto boljiprva i treća naslovnica su sjajne, dok je druga blaga katastrofa, jedino, da se mene pitalo, ja bi na onu metu uglavio još i brojeve 200 i 300, i to bi onda bilo savršeno izdanje
    09.09.2008
    21:45:00 sati
    ken2
    uredi
  • Ukupna ocjena 67%

    7, 7, 7, 4

    Lagano, ležerno, nepretenciozno štivo. Možda bi od jubilarca trebalo tražiti više, ali čitao sam i lošijih.
    10.09.2008
    19:19:00 sati
    76
    uredi
  • vope

    Ukupna ocjena 57%

    4, 4, 10, 3

    Ovu epizodu kao jubilarnu čovjek bi mogao prepoznati jedino po kolorisanom crtežu i to je to. Ista filozofija kao i u dva prethodna nazovi jubilarca - svakodnevna priča sto puta ispričana uvijena u šareno pakovanje da ispadne kao nešto posebno... Zar je teško smisliti nešto što bi se pamtilo iole duže od jednog dana? Čemu ovakvi jubilarci? Loše totalno...Crtež je odličan i boja se odlično uklapa u Disov rad, to funkcioniše besprekorno.Naslovnica je po (ne)maštovitosti urađena na nivou same priče al još par stepenika niže - užasno loše, pa zar je (opet) bilo teško uraditi nešto slično kao kod prvog jubilarca gdje je naslovnica fenomenalna? Opšti utisak - skroz razočaravajuće...
    15.09.2008
    12:07:00 sati
    vope
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 52%

    4, 4, 7, 7

    Pohvalio bi izdavački potez Strip-agenta, dakle svi jubilarci u jednom maxiju i prijevod Doka Lestera, ali generalno gledano, jubilarci su dosta loši, što me pomalo iznenađuje, jer ako već radiš nešto što ima predznak "jubilarno", onda je za pretpostaviti da će to biti nešto posebno, ali imam dojam da su upravo ovi jubilarci nešto najgore i rađeni po sistemu "tu je boja,a za priču baš naš briga, daj Krugera i Mister NOa u nevolji i koju curu i to je to". 300 je U stilu Mignacca, dakle jedva prolazno i ni po čemu posebno. Čovjek je poprilično uporopastio MIster NO-a pa i ne čudi da se serijal ugasio (trebao je i ranije). E da, uskoro stiže ova epizoda i u izdanju Veselog četrvrtka.
    12.10.2008
    19:50:00 sati
    Aco
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 36%

    2, 2, 6, 6

    Epizoda je baš... nikakva. Potpuno besmisleno.
    29.10.2008
    11:59:00 sati
    Inferno
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 77%

    7, 8, 8, 8

    s obzirom da je na samo 96 stranica strip nije ni loš. nema neke prevelike mudrosti, priča je lagana i brzo se čita. diso na visini a uz to i lijepa naslovnica broja 300
    04.11.2008
    16:38:00 sati
    Koresh
    uredi
  • delboj

    Ukupna ocjena 29%

    1, 2, 6, 2

    Kao i većina jubilarnih i ova epizoda je užasno loša. Šteta je što se ovako nešto objavljuje u boji.
    09.12.2008
    11:09:00 sati
    delboj
    uredi
  • Guzonjin sin

    Ukupna ocjena 81%

    7, 8, 9, 9

    Mislim da na 96 strana ne može da se napravi neka ekstra priča sa Mister Noom. Ova priča meni nije tako loša kao što je drugima. Jedino je kraj malo zbrzan da bi sve stalo u tih 96 stranica. Crtež je dobar, ali Diso može i bolje. Boje su odlične, mada je moglo malo više krvi da se vidi, oni nitkovi probušeni strelama a nigde crvene boje.
    20.03.2009
    14:46:00 sati
    Guzonjin sin
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 64%

    6, 6, 7, 7

    Ni ovaj jubilarac nije nešto, kao i prethodna dva, ali se ipak mora priznati da je lijepo obojen. Diso mi nije posebno drag crtač, ali mu crtež ipak bolje izgleda u crno-bijeloj tehnici, nego u boji.
    07.04.2009
    11:36:00 sati
    Panon
    uredi
  • teller

    Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 7, 8

    solidno,ljepe boje-dobar potez Strip Agenta,ne prvi a nadam se ne i zadnji.
    08.04.2009
    11:31:00 sati
    teller
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 47%

    3, 6, 5, 5

    Uzalud...
    30.04.2009
    23:51:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • Ferri

    Ukupna ocjena 68%

    5, 6, 9, 8

    08.06.2009
    09:44:00 sati
    Ferri
    uredi
  • Wicked

    Ukupna ocjena 35%

    1, 2, 7, 5

    Propast! Iako sam u poslednje vreme navikao na dosta slabije price Mister No-a, ovakvu glupost nisam ocekivao. Bilo je zanimljivo videti kako sve to izgleda u koloru, medjutim, celokupan utisak se nije promenio. Zaista ocajna epizoda.
    11.07.2009
    14:25:00 sati
    Wicked
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 42%

    3, 3, 5, 9

    Najgori Mr.Noov jubilarac! Dosadno, nemaštovito, iritantni likovi, događaji i dijalozi, zamorna radnja... Jednostavno zaboravljivo, ne može gore.
    Disov crtež mi se ovdje ne sviđa, izgubio je onaj svoj prepoznatljiv stil. Naslovnica uistinu moćna iako nema baš nikakve veze s epizodom, kao da je riječ o nekim arheološkim iskopinama ili drevnim civilizacijama.
    11.07.2009
    17:07:00 sati
    Opti
    uredi
  • Ukupna ocjena 80%

    7, 8, 10, 5

    Meni ovo uopće nije toliko loša epizoda. Koliko god da je puta ispričana priča slična ovoj meni je baš lijepo legla. Dobra mi je ta fora sa scenarijem kad se na početku priča u sadašnjosti, zatim se kroz prošlost objašnjava situacija i onda ponovo u sadašnjosti slijedi završni obračun. Crtež u boji me oduševio.
    27.10.2009
    21:09:00 sati
    dombac
    uredi
  • Rock.Bob Rock

    Ukupna ocjena 37%

    3, 3, 5, 4

    Dosadna priča, a kolor... 0.

    23.01.2010
    16:18:00 sati
    Rock.Bob Rock
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 69%

    5, 7, 8, 9

    Čini se kao nabrzaka izmišljena epizoda za jubilarni broj

    18.02.2010
    20:54:00 sati
    drogsy
    uredi
  • Ukupna ocjena 61%

    5, 5, 7, 10

    19.05.2010
    13:35:00 sati
    Brdar
    uredi
  • Ukupna ocjena 43%

    2, 3, 7, 7

    Ajme cijeli ovaj maxi mi je uzasno dosadan i naporan bio. Ova prica se takodjer uklapa u taj kalup. Dosadno i zamorno stivo, i prenaivno. Uludo bacena boja na ove ljubilarne brojeve. Radnje skoro da i nema, sve se svodi na bijeg kroz prasumu. Gomila gluposti na jednom mjestu. Jedino sta mi dize malo prosjek je vesela ekipa s Kote 300 hehe.

    04.08.2010
    22:46:00 sati
    Manetola
    uredi
  • legaz

    Ukupna ocjena 76%

    8, 8, 7, 7

    Onako osrednje. Loše ofarbato.

    20.02.2011
    12:01:00 sati
    legaz
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 69%

    6, 4, 10, 9

    Kako neki kažu već viđeno, naravno da je ali meni se početak svidio kao i priča. Najveće primjedbe imam na scenarij koji je loš poslije pola stripa a pozitivna stvar su stari likovi. Diso je ovdje na najvišoj razini, čak je i boja dobra!

    19.04.2011
    22:54:00 sati
    supermike
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 49%

    3, 2, 9, 7

    Kad sam procito onaj prvi Mr. No-ov jubilarac, Dzungla, mislio sam da je samo 'ok'.  Jadan ja, zato sto pojma nisam imo da ce onaj drugi biti puno slabiji, a ovaj treci nekako katastrofalan, pogotovo sto se tice price.  Crtez mi se puno svidja ovdje, jer mi je Diso uvijek bio omiljeni pilotov slikar.  Ali Mignacov scenarij je totalni promasaj, pogotovo sto je covjek potpuno propustio priliku da vrati onu simpaticnu Anouk u prici koja zasluzuje njeno drugo pojavljanje.  Prvi 20 stranica su dobre, ali onda kad saznamo sta se ovdje u stvari dogadja, lako je vidjet da je scenarist potpuno nemastovit, i da nema pojma kako da napise solidnu epizodu.  Steta, jer je ovo zadnji Mr. No-ov jubilarac, a isto tako je i najgori.  Mozda je ovo bio nekakav 'foreshadowing' pilotovog gasenja nekih 79 epizoda kasnije, ali po nivou ove price, necu ni da zamislim koliko los bi 4 jubilarac bio, da je ovaj serial dozivio 400 brojeva.  Kao sto kazu ovdje, "sometimes less is more".  To je ocito slucaj u ovom serijalu: bolje je ugasit nesto sto ocito nije ono sto je nekad bilo, nego da ga i dalje guraju samo zato sto moraju.

    02.05.2011
    15:37:00 sati
    acestroke
    uredi
  • writer

    Ukupna ocjena 43%

    5, 5, 2, 7

    Nije loše, al za broj 300 ništa posebno.

    07.06.2011
    18:57:00 sati
    writer
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 82%

    7, 7, 10, 10

    BRZO I ZABAVNO.

    Sta biste vise hteli od jubilarnog broja?

    Jeste da je moglo bolje ali sta sad

     

    30.06.2012
    13:21:00 sati
    going going
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 56%

    5, 3, 8, 8

    Glupost od stripa!

    23.08.2012
    17:10:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 59%

    5, 4, 8, 8

    Pretanko. Baca previse na B-Movie. Crtez/color i naslovnica su ok.

    06.02.2013
    00:06:00 sati
    Tutta
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 58%

    5, 3, 9, 7

    Najslabiji MN ljubilarac.

    04.10.2014
    19:51:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 59%

    6, 2, 10, 5

    Definitivno najlošiji Mister No-ov jubilarac. Puno gori od prethodnog Nolittinog! Priča i nije tako loša, ali scenarij je dno dna. Svjetlo u tami je crtež i kolor.

    19.09.2016
    22:22:00 sati
    Spock
    uredi
  • morski

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    23.02.2017
    19:52:00 sati
    morski
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 83%

    7, 8, 10, 8

    Sječam se jednog stripa gdje je Mister No usred prašume naletio na otetu Patriciju, pa s te strane nerviraju me te slučajnosti da nasred ničega sretne poznanike. S druge strane, uživao sam u čitanju. Radi se o jednostavnom i zabavnom jubilarcu.

    30.06.2017
    19:51:00 sati
    Deki86
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 77%

    8, 6, 9, 8

    Slabašna epizoda, ali dajem malo veće ocijene radi okrugle brojke (300).

    13.08.2018
    14:42:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 57%

    5, 5, 7, 6

    Jubilarac, a s takvima iskustva; uglavnom; nisu pozitivna. Ništa vrijedno spomena, osim možda vrijedno notiranja pojavljivanje Anouk Remy, s kojom je Mister No imao odličnu epizodu znatno ranije.

    24.05.2019
    12:09:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Ukupna ocjena 76%

    7, 7, 9, 7

    24.08.2019
    21:22:00 sati
    benx40
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Otmica
      Kod: NR LIB 7a
      Ocjena: 92%
      Vrijeme: 14.7.2020. 16:48:00
      Autor: ReemCP
      Broj komentara: 0
      Broj pogleda: 67
    • Ice Cream Man
      Kod: ICM IMG 1/5
      Ocjena: 80%
      Vrijeme: 12.7.2020. 19:37:00
      Autor: Paka01
      Broj komentara: 0
      Broj pogleda: 349
    • Proteus
      Kod: TX ZS 33/984/985
      Ocjena: 76%
      Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
      Autor: igor 12
      Broj komentara: 6
      Broj pogleda: 791
    • Njihalo strave
      Kod: VB PO 1
      Ocjena: 70%
      Vrijeme: 7.7.2020. 15:05:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 846
    • Božji sud
      Kod: KP SA 7c
      Ocjena: 82%
      Vrijeme: 6.7.2020. 9:20:00
      Autor: Spock
      Broj komentara: 9
      Broj pogleda: 578

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Poslije apokalipse
        Kod: NN LIB 55
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 2448
      • Put za raj
        Kod: ZG VCSP 32
        Ocjena: 50%
        Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
        Autor: Djole
        Broj komentara: 4
        Broj pogleda: 1971
      • Svijet Nancy Porter
        Kod: NN ALM 7a
        Ocjena: 61%
        Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 1575
      • Hellgate u plamenu
        Kod: ZG LU 275/276
        Ocjena: 87%
        Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 14
        Broj pogleda: 1366
      • Dame sumnjiva morala
        Kod: FB KP 41
        Ocjena: 96%
        Vrijeme: 23.4.2020. 22:05:00
        Autor: luxi68
        Broj komentara: 13
        Broj pogleda: 1254

      Aukcije

      Forum