Dvoje na meti

Mister No

MN SD 17 | 96 str.

Mister No pokazuje ljepote Manausa zgodnoj turistkinji Penny Prescott. Kada se navečer vraćaju iz bara u Penny Prescott se zaleti jedan momak i pri tom se pomješaju njihovi fotoaparati. Netko tako očajničkio želi doći do strančevog fotoaparata kojeg sada ima miss Prescott da mu ljudski životi uopće nisu važni. Što se dakle nalazi na filmu?

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 81%

Priča 8

Scenarij 8

Crtež 8

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 75%

P*7

S*7

C*7

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Dvoje na nišanu
    MN LIB 97
  • Dvoje na meti
    MN SD 17

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Due nel mirino
    MN SR 217

ZANIMLJIVOSTI

  • Nema posebnih napomena

Hmm…epizoda na samo 96 strana – sumnjam da je dobra. To je bilo moje mišljenje kada sam vidio kako kratka je ova epizoda, jer mnogo puta kratke epizode znaju razočarati. Ali moje sumnje se nisu ispunile, suprotno, ova epizoda se je pokazala kao jako dobra, barem meni. Uvijek kada se radi o kratkoj epizodi, postoji velika mogučnost da če ta biti napisana površno, bez razrade karaktera i da će doči do zapleta i razpleta na svega par stranica, no ova epizoda je baš dobro napisana, i iako je kratka ima puno zapleta i preokreta, a i zaključak je nekako logičan. Do kraja ne znamo šta če se dogoditi, što i pokazuje da se radi o dobroj priči i scenariju.

Sve počinje kada slučajno dođe do zamjene fotoaparata, tako da ima miss Prescott fotoaparat za kojeg je netko spreman i ubijati nedužne žrtve samo da dođe do njega. Neću više ništa odati, jer onda onima koji još nisu čitali ove epizode ta neće biti tako zanimljiva.

Dobro je opisan Virgilio, kroz priču saznajemo njegov karakter. On predstavlja tipičnog ubojicu, pokvarenjaka, koji bi učinio sve za novac. To dokazuje scena kada jedan od ubojica nađe truplo i kaže: »Hmm…to je Virgilijev potpis.« I lik Penny Prescott je dobro opisan, Mister No o njoj misli: »Lijepa, bogata i hirovita! Toliko neuobičajena pojava da je valja proslaviti čašicom.« Penny Prescott je bogata i traži pustolovine, dakle idealna žena za Mister Noa koji voli pustolovine, pogotovo one u krevetu. No Mister No je nikako ne može uvući u krevet, njegov šarm nikako ne pali kod nje, zbog toga dolazi i do nekoliko smješnih situacija koje čine priču još interesantnijom. Ona kaže: »Ja tražim uzbuđenje, akciju, pustolovinu…« A Mister No sretan: »Pa ako tražite pustolovinu, nema potrebe da se bacate u džunglu…možemo popiti piće u hotelu, odvrtjeti koju ploču na Juke-boxu i onda…« Ali kako izgleda njegov šarm ovaj put nije dovoljan, ona mu hladnokrvno kaže: »Dosta, Mister No. Ja sam mislila na drukčiju pustolovinu…ne na ono što ste vi mislili.« I na kraju epizode nema sreće. Na njene riječi: »No sada bih se malo posvjetila drugoj vrsti pustolovine…onoj koja se obavlja unutar četiri zida…« on kaže: »To mi je najmiliji sport, malena! Kod koga čemo? Kod mene ili kod tebe?« Njene riječi: »Luđače, što si ti pomislio? Ja sam mislila na spavanje. Svaki u svom krevetu.« Dakle jadni Mister No je ovaj put ostao praznih ruku.

Za crtež su se i ovaj put pobrinula braća di Vitto. Odradili su odličan posao, i same osobe i okolina su dobro nacrtani, pogotovo šuma i životinje, tako da nemam šta reči. I naslovnica mi se sviđa, ovaj put je Diso napravio dobru naslovnicu. A i sama naslovnica se uklapa u epizodu. Dakle, kratka ali zanimljiva epizoda, sigurno ne spada u top 10 Mister Noevih epizoda, ali je trebate svakako pročitati ako je več niste.

»Taj nam je aparat donio toliko nevolja…i bolje da ga odnese. Ne bi htjela da mi da neki drugi u zamjenu!«

Naprijed

MN SD 16 Kolumbijac

MN SD 18/19 Štovatelji zla

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Koresh

    Ukupna ocjena 65%

    6, 7, 7, 5

    Sasvim osrednja epizoda MNO-a. Pred dosta vremena sam je čitao, a danas se gotovo ne sjećam što se dogodilo. Samo znam da Di Vittima više pašu neke drukčije epizode i da su tu osrednji. Od kompletnih priča puno bolja je Kolumbijac.
    14.01.2005
    11:21:00 sati
    Koresh
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 70%

    7, 7, 7, 7

    Jedna od boljih epizoda u izdanju SD.Priča sasvim dovoljna za jedan broj,nije dosadna i brzo se čita,podsjeća me na neki film B produkcije i idealna je za relaksaciju i razbibrigu.Tipični Mister NO u svakom slučaju.Nisam znao da se pod pseudonimom di Vitto kriju dva brata.Crtež je sasvim OK.I inače sam njih oduvijek cijenio jer su crtali jednu od mojih najdražih epizoda MN-a,"Dvoboj na Pantanalu"
    14.01.2005
    20:00:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 75%

    7, 8, 7, 9

    Slažem se s Acom oko toga da je ovo jedan od boljih MN u izdanju SD. Fina, kratka priča.
    17.01.2005
    09:28:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • Ukupna ocjena 64%

    5, 5, 9, 7

    Nisam duže vrijeme čitao Mister Noa, pa mi je ova epizoda bila fina. Malo Amazonije, romantike, avanture i pedesetih. M.No je pravi romantik, mislim, kao strip, joj, kad to dođe zgodna bogata mačkica malo se voziti po šumi i onda sama u krčmu među malo žešće tipove (recimo skupljače kaučuka ili neka takva šljaka). To se sigurno niko nije zapitao, ali takve situacije se događaju jednom u 50 godina, i to samo ako imaš sreće. A Mister No ima, hehe. Crtež je odličan.
    18.01.2005
    15:24:00 sati
    stinky
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    7, 6, 8, 8

    po meni dosta dobra epizoda,moglo je i bolje...
    10.02.2005
    10:57:00 sati
    shminker
    uredi
  • SSM

    Ukupna ocjena 65%

    6, 6, 7, 8

    Osim sjajne naslovnice nije vrijedno spomena
    16.02.2005
    10:47:00 sati
    SSM
    uredi
  • globinjo

    Ukupna ocjena 54%

    5, 5, 6, 6

    nedavno sam čitao ponovo sve epizode sd,ove se ne sjećam baš...
    09.10.2005
    09:09:00 sati
    globinjo
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 7, 8

    Kratko i napeto. Nije loše
    09.04.2006
    21:34:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    Napeta i brza priča. Pažnja je posvečena akcijskim trenucima i situacijama te bih ovu epizodu svrstao među trilere. Braća Di Vitto su solidno obavili posao i vidi se da su specijalisti za Amazonu i prašumu.
    15.03.2007
    21:26:00 sati
    Inferno
    uredi
  • Ukupna ocjena 93%

    10, 9, 9, 9

    Super prica
    04.07.2007
    18:34:00 sati
    bresh
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 83%

    7, 9, 9, 8

    Zanimljivo s odličnim crtežom. Posebno mi se svidjela miss Prescott. Čak ni Mister No je nije uspio namamit u krevet. Šteta što je nema u idućoj epizodi, jer je, čim su došli na Haiti, otišla natrag u SAD. Ovaj put nije bilo sreće.
    12.10.2007
    10:56:00 sati
    Spock
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    Ovo je jedna od priča zbog kojih sam počeo čitati Mister No-a. Jedna od prvih koje sam pročitao i prilično dobra, iako je u ovo vrijeme već ipak bio primjetan lagani pad u kvaliteti.
    09.12.2007
    20:03:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • Poncho

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    Solidna priča. Mr.No je još jednom pokaza ko je najveći baksuz. Fora su prpucavanja između njega i Penny i sva ta seksualna napetost. Jadnik se trudi i trudi no nikako je uvuć u krevet. 
    27.03.2008
    11:43:00 sati
    Poncho
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 58%

    5, 5, 7, 7

    Tipična Mister No avantura, i to prosjek prosjeka. Epizoda kao stvorena za opuštanje; legneš se, uključiš klimu ili peć (ovisno o tome koje je godišnje doba), i uzmeš Mister Noa u ruke. Malo mu se smiješ kako ga naivčinu ženska vrti oko malog prsta, i uživaš. Life is good.
    19.04.2008
    00:44:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    više nego pristojna epizoda, kratka i jasna, crtež dobara naslovnica...jedna od boljih, za okačit na zid
    17.01.2009
    23:19:00 sati
    ken2
    uredi
  • Ukupna ocjena 63%

    5, 5, 8, 9

    Idealno stivo za ove vruce ljetne dane. Bez ikakvog kompliciranja sve se odvija brzo i efikasno. Crtez mi se svidja, bas kao i naslovnica. Inace cijeli ovaj MN period koji je izdala SD je sasvim okej. Epizode su vise manje nekakav prosjek, uz poneku slabu epizodu. Tako da se i ova prica uklapa u taj nekakav kalup. Nista spektakularno, ali ipak citljivo.

    21.07.2010
    14:56:00 sati
    Manetola
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 94%

    10, 9, 9, 10

    Dobra priča.

    01.07.2011
    13:18:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 74%

    7, 7, 8, 8

    Zapamtio sam ovu epizodu ponajviše zbog miss Prescott, simpatični su dijalozi između nje i Mister Noa. Sama priča oko fotoaparata i mafijaša ipak nije toliko zanimljiva.

    19.11.2013
    08:46:00 sati
    mpavin
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 71%

    6, 7, 8, 8

    Lagana, ali zabavna priča uz jako dobar, ali već šablonizirani crtež. Već je puno puta viđena zamjena raznih torbi, koverti, aktovki, pa evo i foto-aparata. I sve to narano ide uz poneku nedužnu žrtvu, i sa ljubavnim završetkom.

    22.01.2014
    23:54:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • brancika

    Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    Super prica s dobrim pocetkom i zavrsetkom.

    01.06.2014
    18:07:00 sati
    brancika
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 77%

    8, 7, 8, 8

    Solidna priča.

    04.10.2014
    19:36:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 88%

    9, 8, 9, 10

    Često zaboravim da su na crtežu radila dva brata, uvijek pročitam Di Vitto i automatski pomislim da crtež radi jedna osoba. E, pa njihov crtež mi je uz Diso-ov (pogotovo u ranijoj fazi) omiljen u Mister No-ovom serijalu. Epizoda je simpatična i mrvicu prekratka. Svi govore svašta o Mignaccu, ali mogu reči da je do ovdje bio sasvim solidan, gutam epizodu po epizodu.

    02.09.2015
    20:19:00 sati
    Deki86
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 75%

    7, 7, 8, 9

    niš posebno,popodnevna razbibriga

    26.01.2016
    11:58:00 sati
    igor 12
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8

    Kratka epizoda koja se po nicem posebnom ne istice.. I crtez i naslovnica su ok, jedino malo odudara lice Mister No-a na naslovnici koje je malo cudno nacrtano.. Epizoda kao stvorena za lagano opustanje bez previse razmisljanja..

    01.08.2016
    11:32:00 sati
    allessi
    uredi
  • Jocko

    Ukupna ocjena 69%

    6, 7, 7, 9

    Baš kao što rekoše pre mene - priča za opuštanje, i ništa više. Doduše ja sam više pristalica ''kraće forme'' - zašto reći na 300 strana nešto što bi bolji scenarista odradio na 150? Ova priča mi je, kao nekome ko nije sasvim upoznat sa likom i serijalom, pokazatelj da su kod Mister Noa priče na više od standardnih 100 strana (na koje sam u Dilanu Dogu navikao) i više nego poželjne - jer ovo je urađeno sasvim korektno, ali se čini zbrzano, dok mi se npr. neke duge priče čine oduženim. 
    Početak s fotoaparatima je težak kliše akcionih filmova nižih produkcija i ovde je standardno nespretno odrađen. Koja je realno šansa da zamene fotoaparate iste marke i sa ISTOM torbom? (ok, torba se dobija uz fotoaparat, ali opet...) Čak i sam Mignacco ima potrebu da se opravda preko jednog od likova, kada negativac Virgil kaže: desilo se nemoguće - zamenjeni su greškom fotoaparati.
    Način na koji se mr No rešava negativaca u kanalu je zbrzan i tako se i čita, tačnije preleti. Završnica sa konjicom tačnije Krugerom i objašnjavanjem takođe mlaka, kao i korumpirani policajci. 
    Dakle priča generična, scenario nešto bolji (ipak mi je bila prijatna epizoda za čitanje, iako sam već na početku bio svestan kuda priča vodi tj. ne nudi ništa više).


    Svetla tačka su negativci kojima je udahnuta neka prepoznatljivost uprkos manjem broju strana, odličan sporedni lik u vidu neukrotive gđice Preskot, te crtež koji mi se jako svideo u pogledu crtanja džungle a donekle i lica; mr Noovo je npr većinski pogođeno. Imam oko za detalje, podseća crtež malo na Freghierijev u nemalom broju kadrova sa licima (naročito negativci, Virgilio..). Crtež mi se stilski na prvu svideo, mada je isuviše ''običan'' te stoga ne ide i veća ocena. Ovo mi je, za sada, posle Disa i Civitellija, treći najbolji crtež od onih sa kojima sam se susreo. Posle ovoga Bignotti (stariji stil, loš u crtanju lica, ali odličan s džunglom), pa na kraju stari stil Ferija i Donatelija.

    Naslovna, iako prikazuje pomalo generičnu scenu, ipak mi izgleda vrhunski, napeto, sa dosta zelene i crne. Negativci su u mraku i odlično su 'zamračeni' i gotovo da se stapaju sa okolinom iz koje izviru, a mr Noova besna ludačka faca je neprocenjiva!

    16.12.2018
    08:42:00 sati
    Jocko
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 77%

    7, 7, 9, 8

    Za kompletnu priču u jednom stripu neloš uradak.

    27.05.2019
    16:11:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi

Anketa

Što vam je najinteresantnije na stripovi.com?

Rezultati

Arhiva

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum