Bezvremenski rat

Nathan Never

NN LIB 22b/c | 192 str.

Uništenje Macrotechovog satelita imalo je tragične posljedice kad su se tri kontrolna stupa odvojila od glavnog satelita i svom snagom zabila na tri lokacije koje označavaju kutove tzv. Bermudskog trokuta. Jedan od njih zabio se u gusto naseljeno mjesto i uzrokovao devastaciju katastrofalnih razmjera, a oštećeni traže civilnu istragu od strane Agencije Alfa. I tako najbolji iz Alfa ekipe kreću u istraživanje tajanstvenih stupova s robotskim Martinom Mystereom koji zlokobno prorokuje povratak megalomanskih gospodara rata Atlantide iz limba u kojem su strpljivo čekali tisućljećima... I kovali planove protiv nas...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 77%

Priča 8

Scenarij 7

Crtež 8

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 75%

P*7

S*6

C*7

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • More pustoši - Otok na nebu - Bezvremenski rat
  NN LIB 22

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • L´isola nel cielo
  NN SR 64
 • La guerra senza tempo
  NN SR 65

ZANIMLJIVOSTI

 • Posljednji dio Atlantidskog serijala (60-65), a Martina smo mogli upoznati u NNMM #1 "Zarobljenik budućnosti"! Ova epizoda nadovezuje se sa MM #8/9 "Bermudski trokut" glede same tematike Bermudskog trokuta, a ne bi bilo zgorega spomenuti da su vjerojatno Atlantiđani bili ti koje je dobri stari kralj Arthur porazio u ona davna vremena mentalnim inhibitorom odnosno Excaliburom, vidi MM 13/14 "Mač kralja Arthura".
 • Str. 110., Kronike budućnosti detaljnije nam približavaju godine i događanja u Nathanovom svijetu koje su usko povezane sa pričom. Godine: prije 15000 godine, 1987., 1996. 2024. i 2096. (po novom kalendaru).
 • Beretta je radio na NN samo tri puta i uvijek kao koautor. Prvijenac je bio SP#5 "Dan meteorita", drugi NN #64/65 "Bezvremenski rat", a treći MM&NN #2 "Tajna baze Drugdje". Sva tri izdanja objavljena su u Libellusovom izdanju.
 • Prvijenci crtača Simeonija i Muttija (Andrea Mutti je ipak muško! ;))
 • Da nabrojimo sve uključene scenariste: (priča)Vietti-Beretta/(scenarij)Vietti-Serra!
 • Tužiteljica Nadia Galya, pojavit će se sljedeći put u NN #108 "Dalle ceneri", a poput vojnih lica s Galahad Shielda igrat će i veću ulogu u miniserijalu NN#157-161 "Ultimatum alla Terra".
 • Callaghan Act, član 1006 – govori o pravu poduzimanja civilne istrage nekog događaja od strane agencija.
 • Str. 112/113., devastacija Macrotechovog satelita iz prošlog broja NN #63 "More pustoši".
 • Plazmeni top iliti plasma cannon – rano oružje predfederacijskih Zvjezdanih staza! Bili su ugrađeni na letjelicama Zvjezdane flote i preteče su faznih topova. Teretne letjelice uobičajeno su bile opremljene s jednim topom koji je bio dizajniran za razmrskavanje asteroida i meteora. U ST svijetu također su poznata magnetska polja u kojem su čestice nabijene elektricitetom (sve planete i zvijezde imaju magnetska polja različitih intenziteta), ali i elektromagnetska polja, umjetno stvorena magnetska polja koja se rabe u različite svrhe. Nathanovi scenaristi ovdje opsežno koriste te pojmove.
 • Str. 128/129., "lijepa" ilustracija devastacije na dvije strane!
 • Str. 131., 1. vinjeta "The great Castle" (posveta Castelliju, ocu MM-a).
 • Str. 143., Nathan se vraća s Marsa iz NN #63 "More pustoši".
 • Str. 150., antikvarnica se zove "Jacob's Antiques & Old Curiosities"; otkrivamo da je Martin Mystere u budućnosti, točnije u rujnu 1996., napisao knjigu "The ancient Incas"; slika Napoleona?; str. 152. Jinx i događaji iz MM #60/61 "Dani more"; str. 153. događaji iz NN&MM1 "Zarobljenik budućnosti".
 • Str. 169., referenca na NN #61/62 "Sablast u kompjutoru".
 • Amon – vođa Atlantiđana dijeli ime sa najdominantnijim egipatskim Bogom Amonom (Amun, Amon Raa), koji je od početnog božanstva zraka postao stvarateljem svijeta i bogom sunca, da bi nakon zalaska slavne egipatske civilizacije dolaskom Grka postao zamijenjen Zeusom. Stoga, nije ni čudno što arthitektura glavnog hrama podsjeća na piramidu.
 • Str. 212/213., dvostrana ilustracija koja na drugoj stranici u desnom gornjem kutu neki simbol ili slova koja bi mogla značiti kao "BT3"
 • Str. 224., prvo pojavljivanje Lukea Sandersa, budućeg člana agencije Alfa! Nažalost, umire u NN #157-161 "Ultimatum alla Terra"
 • Str. 273/274., "zlo koje su činili ljudi..."

LOKACIJA:
New Nassau,
otok New Providence,
Bahami

Posljednja tri dijela miniserijala objavljena su u kompletu u prvoj Libellusovoj knjizi tako da čitatelji mogu u jednom zamahu pročitati tri uzastopne epizode koje se čak i vremenski nadovezuju. Naime, priča počinje odmah nakon što Nathan sleti s brodom s Mjeseca i Nathan tako biva uvučen u radnju po inerciji. Kako je ova dupla epizoda usko povezana sa jednom starom epizodom sa samog početka MM serijala #8/9 "Bermudski trokut", a i bavi se temom Vječitog rata između Atlantide i Mua, ponovni team-up sa robotskom verzijom Martina Mysterea nam ne gine. Vietti, Beretta i Serra, sva trojica su sudjelovala u scenarističkom dijelu ovog dugoočekivanog obračuna sa Atlantiđanima.

Uz nekolicinu krucijalnih informacija o ratu između Mua i Atlantide, a i ulasku u limb, scenarij se uglavnom sastoji od čistih akcijskih elemenata pa do razrade planova napada. Vjerojatno će poklonici makljaže između čovjeka i robota ili ratnika magije i zlih "staraca" uživati. Pohvalna je i nadopuna praznih dijelova priče o preživljavanju jednog dijela Atlantidske populacije, kao i uvid u jedan dio Vječitog rata. Beretta je tu povijest očito razradio i držao u glavi još od G3 "Ljudi u crnom" i nikad objavljenim "Atlantis tales" koje bi nam uvelike dočarale rat između tih drevnih sila. Daje nam još jedan dokaz o dekadentnom svijetu tih dvaju sila, skoro da nam daje opravdan razlog obostranog uništenja. Uništila ih je pohlepa, žed za vlašću i prekomjerna uporaba tehnologije. Uništila ih je ljudska destruktivna, diktatorska ćud. Na stranu sad makinacije Muaških carica i Plejađana i poludjelih satelita, to su bila samo sredstva uništenja za civilizacije čiji je moralni duh već odavno bio uništen. Želja ostarjelih Atlantiđana za osvajanjem svijeta potpuno je suprotna od prvobitne namjere da se svijet ponovo izgradi pomoću "Noine arke". Biblijska pravda dekadenciji Sodome i Gomore (Atlantide i Mua), uništenje kontinenata poplavom te postojanje "Noine arke" koja u sebi nosi sjeme svih biljaka, životinja i ljudi, sve su to klasični motivi iz Biblije prebačeni u jedan Bonelli serijal.

Scenaristi su iskoristili ovu prekrasnu prigodu pa da krajem jednog storyarca okupe svu kremu agencije Alfe, pa čak i da predstave novog, budućeg člana Lukea Sandersa. Dakako, radnja je najviše koncentrirana oko 2 glavna lika, Nathana i Martina. Martinova snaga karaktera i racionalnost došli su do izražaja tek kad su ga autori postavili pokraj deprimirajućeg i melankoličnog Nathana, koji, opet, poput karaktera Dylana Doga kategorički odbija neracionalno. Naravno, Martin je robot i njegovi postupci bi trebali biti kalkulirani i logični, dok je Nathan impulzivno ljudsko biće sa neograničenim kapacitetom empatije. Shvaća tragediju, nepravdu i ironiju dekadencije koja se opet ponavlja. U jednom su Gospodari rata bili u pravu, čovjek u Nathanovo doba nije naučio na svojim pogreškama; uništili su svoj planet, floru, faunu, ponižavaju mutante, drže mase u rukama svojih kultova i multinacionalnih kompanija. Stoga, možda i zaslužuju biti uništeni.

Finalni sukob s Gospodarima rata odvija se na četrdesetak stranica. Kao u dobrim starim pustolovnim filmovima (James Bond, anybody?) negativci obožavaju teatralnost i beskrajne demonstracije svoje moći. Junak ulazi u konfrontaciju u samom centru "zmajevog gnijezda" i biva prinuđen saslušati isprva pokušaj uvlačenja našeg junaka na njihovu mračnu stranu, zatim sam čin demonstracije moći te na kraju iznerviran monologom on stupa u akciju. Na momente bi bilo bolje Beretti da je izbjegao suvišne patetične izjave bodrenja među junacima, kao i nesuvisle prijetnje negativcima. Uveden je i upitno tragičan lik Aurore, ratnice ranga Evanescente vojske Carstva Mu. Poput svih strana uvučenih u rat, ni ona nije potpuno nevina. U službu je pristala da bi zaštitila svoje dijete Mashryja, i u njegovo ime i u ime njegove slobode počinila brojne strahote. Može li je iskupiti pravedan čin kojeg čini u ovoj budućnosti? Možda može u očima čitateljstva, no poput Nathana niti ona ne može to sama sebi opravdati. Čak niti sam ljudski rod nema opravdanja za neke svoje postupke... Primjerice, rasistički stav prema mutantima, netrpeljivost Zemljana i Orbitalaca, nacističke čistke, osvajačke ratove, srednjevjekovna inkvizicija. Sve je to rađeno u ime nečega, nekog ideala, i nerijetko za posljedicu je imalo krvave rezultate... Zaslužuje li čovječanstvo uopće svoju slobodu?

Osim nekoliko scenarista, crtežom ovog broja bavila su se dva crtača. Luigi Simeoni, te Andrea Mutti koju imamo prilike vidjeti po prvi put. Obadva su prije radili u Star Comicsu na Lazarusu, a i suosnivači su Hammera iz te iste kuće. Osim spektakularnih scena, duplerica i intrigantnih lokacija, crtači su ubacili više specijalnih efekata rađenih računalom nego ikada prije. Dok Simeoni ima malo ispoliraniji crtež, Muttijev je malo grublji, a budući da se u te dvije epizode pojavljuju isti likovi i lokacije zaista možemo vidjeti fine razlike između te dvojice crtača. Prvi dio priče bavi se samim padom antena satelita, te pripremom i istraživanjem tajanstvenih antena, a završava materijalizacijom otoka Atlantide. Najveći dio drugog dijela odvija se unutar dvorana Atlantidskog otoka.

Rekao bih da je ideja o ovoj priči došla od Berette koji se i u serijalu MM znatno pozabavio Vječnim ratom Mua i Atlantide. Na više mjesta vidi se njegova fascinacija ST fenomenom, općim krosreferenciranjem svih kontinuiteta, ali i spojem magije i SF-a, a slične ćemo situacije moći pronaći i u sljedećem team-upu "Tajna baze Drugdje". Razvoj odnosa između Nathana i Janine možda je Viettijev pokušaj, budući da se u prijašnjem broju prikazuje uznemirenost Janine kad čuje da je pao astrobrod kojim je putovao Nathan. Epizoda nam pruža tek jedan momenat nježnosti u hodu, a oni koji su čitali daljnje epizode znaju da Janine nije ni do koljena ljubavnici kakvu će Nathan naći... Zaključak atlantidskog serijala angažman je 3 jača autora, no to po inerciji zahtijeva i nadmoćniji scenarij. Vjerujem da nisu u potpunosti uključili svoj potencijal, ali vjernim ljubiteljima Martina i Nevera vjerujem da će ovo dostajati. Budući da sadrži sve elemente po kojima su ti serijali prepoznatljivi, posebice Nathana. Puno bolje od ostatka tzv. "Atlantidskog serijala", no nije ni ovo vrhunac NN serijala.

~LIKOVI~

Patrick O' Shea – general na brodu Scarlet Meteor;
zapovjednica White – zapovjednica na orbitalnoj postaji Galahad Shield;
narednica Christy – narednica na orbitalnoj postaji Galahad Shield;
admiral Gene Tolwyn – admiral na orbitalnoj postaji Galahad Shield;
Amon – vođa odmetnih Atlantiđana odnosno Gospodara rata;
Vegard – Atlantiđanin zadužen za ljude;
Lamagg – Atlantiđanin zadužen za ribe;
Ditoss – Atlantiđanin zadužen za sisavce;
Aghnet - Atlantiđanin zadužen za ptice;
Sapruel - Atlantiđanin zadužen za kukce;
Darak - Atlantiđanin zadužen za reptile;
Nathan Never, Legs, Jack O' Ryan, Sigmund Baginov, Edward Reiser, Janine – agenti agencije Alfa;
Ann Never - autistično Nathanovo čeljade;
Martin Mystere - odnosno robotska verzija poznatog nam detektiva nemogućeg;
Luke Sanders - budući član Agencije Alfa;
Atayashi Myura - vijećnik;
Ernst klauser - doktor;
Nadia Galya - okružni tužitelj;
Aurora - ratnica ranga evanescente carstva Mu;
Mashry - Aurorin sin;
Admiral Sukov - sama titula sve govori;
Ethon - zapovjednik broda Tsunami.

Naprijed

NN LIB 1a More pustoši

NN LIB 23a Hadija

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • I like girlz

  Ukupna ocjena 87%

  9, 8, 9, 9

  nathan i martin opet, yesssss... odlična priča, ali ipak moram priznati da sam očekivao malo više od nje... nekako mi se sve u jednom momentu učinilo zbrzano, pogotovo druga epizoda, previše lako su sve prepreke otklonjene, atlantiđani prelako savladani, sva ona silna mašinerija i stoljeća planiranja njihovog povratka na zemlju su u tili čas otklonjena od strane naših junaka, tako da me je sami kraj malo i razočarao... zaključak, sve što je dobro urađeno i napravljeno u prvoj epizodi, druga epizoda je to pokvarila... no, sve te stvari ne umanjuju kvalitetu ove dvije epizode, uz jako dobar crtež i odlične naslovnice, pogotovo onu prvu
  20.08.2008
  16:04:00 sati
  I like girlz
  uredi
 • kico

  Ukupna ocjena 73%

  7, 7, 8, 7

  Samo nijansu da je bolje,vrijedilo bi toliko spomena...
  20.08.2008
  16:08:00 sati
  kico
  uredi
 • vope

  Ukupna ocjena 90%

  9, 9, 9, 9

  Odličan finalni obračun i odlična "upotreba" team-upa Natan-Marti. Sasvim sam zadovoljan ponuđenim.
  21.08.2008
  10:15:00 sati
  vope
  uredi
 • Windwalker

  Ukupna ocjena 74%

  8, 5, 9, 8

  Toliko čekamo tu finalnu priču o Atlantidi, i onda promašaj.Ali tako to ide. Kad puno očekuješ, razočaraš se.Scenarij je dosadan, kao i odnosi među likovima. Odnos Nathana i Martina nije ni približno zanimljiv kao u ona 2 specijalna team-upa. Ima previše dosadnog pričanja, a ne kaže se ništa važno.Moglo je to puno bolje.Crtež i naslovnice su sasvim u redu.  
  21.08.2008
  11:29:00 sati
  Windwalker
  uredi
 • dcopic

  Ukupna ocjena 86%

  9, 8, 9, 8

  Kada bih ocjenjivao samo prvi dio, pala bi i barem jedna desetka, ali drugi dio mi je nekako sve pokvario. Možda je razlog tome taj što sam broj 64 "L´isola nel cielo" kupio davno u Italiji, više od deset godina razbijao sam glavu o mogućem završetku i na kraju malo sam razočaran nakon završetka priče. Nekako mi je završila prebanalno. Oduvijek sam volio pustolovne priče u Nathanovom svijetu i još kada u njoj sudjeluje Martin, to ne može biti loše. Najviše mi je žao što Simeoni nije crtao i drugi nastavak...
  21.08.2008
  21:58:00 sati
  dcopic
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 66%

  8, 6, 6, 6

  Dugo su putovali Atlantiđani i taman kad smo pomislili da ih nećemo nikad dočekati, pojavio se Libellus i konačno ih doveo na Zamlju. U vezi ove toliko očekivane dvodjelne epizode - slažem se sa dcopic-om.Prvi dio je jako obećavajuči, posebno oko tih stupova koji se zabijaju na točno određena mjesta i napetosti koju stvaraju, pa zatim pojavljivanje Martija itd. Međutim, nastavak je na nivou Superbooka 2, dakle jako loš i banalan, u stilu Playstationa Marti i Nathan idu sa jednog levela na drugi i riješavaju probleme. Pojavljivanje Aurore također nepotrebno i suvišno. Ukratko, puno smo očekivali ali malo toga dobrog dobili . Crtež dobar u scenama eksplozija i borbi, ali ipak nedovoljno dobar. Jedna mala zanimljivost na kraju koje je DeeCayu promakla(a to se ne događa često,hehe): na zadnjoj stranici, zadnji kadar - Ann crta tehnodroida Selenu.
  24.08.2008
  17:05:00 sati
  Aco
  uredi
 • Panon

  Ukupna ocjena 93%

  9, 9, 10, 9

  Odličan završetak Atlantidskog opusa! Svaki team-up Nathana i Martina ispadne jednostavno odličan s velikom dozom akcije.
  19.10.2008
  13:09:00 sati
  Panon
  uredi
 • soulfly tribe

  Ukupna ocjena 38%

  4, 3, 5, 2

  užasno glupo i dosadno
  17.03.2009
  01:19:00 sati
  soulfly tribe
  uredi
 • provodina

  Ukupna ocjena 91%

  10, 9, 9, 7

  Najbolji susret po meni između ova dva junaka.Sve je izvedeno bez greške osim možda što Simeoni nije nacrtao cijelu priču.Zato crtežu 9 jer je razlika vidljiva.Pročitao sam ga već bezbroj puta i opet ću .Jednostavno neponovljino.O ovome bi bio dobar blockbuster film.A i maske atlantiđana su genijalne.Ma sve je u elementu.Stargate u budućnosti u NN svijetu.Crtež ostavlja bez daha pogotovo ona scena pada. Najbolji bonelli team-up koji sam pročitao.Jedini žal ostaje što je šteta da naslovnice nije crtao C.C.Ovako mi De Angelisove izgledaju kao da nema živosti u njima.
  27.04.2009
  17:56:00 sati
  provodina
  uredi
 • Gil-galad

  Ukupna ocjena 58%

  6, 6, 6, 4

  Nekada se stvarno pitam dokle ću da padam na zvučne nazive epizoda? Imam 25 godina i utisak da nikada neću prestati da se nerviram zbog promašenih očekivanja kada su stripovi u pitanju...
   
  Nisam čitao NN & MM Superbook, pa sam se nadao da će ovaj susret ta dva junaka doneti nešto nesvakidašnje. Suprotno od toga, da nije sasvim retkih, ali značajnih momenata u kojima je Nathan zamišljen i udaljen psihički (i koje vuku ka najboljim trenucima serijala), ocene bi bile još niže.
   
  Nedavno sam počeo da kupujem Nathana, nije ni malo jeftina zabava, ali ovakvi proseci od epizoda bi mogli vrlo brzo da me nateraju da odustanem od daljeg čitanja... Razočaran sam načisto ovim prvim Libellusovim trobrojem. Ono što sam do sada čitao - giganti, almanasi, dosta toga od Ludensa i SD je obećavalo, ali ovo je prilično mlako...
   
  Jedina zanimljivost mi je naziv poslednjeg dela Bezvremenskog rata, koji se zove Sudbina Atlantide, baš kao i prvi Martin od Veselog četvrtka (prvi "postrevolucionarni"). Rekoh i u komentaru za #63, Castelli se tamo takođe poslužio idejom pad satelita/Atlantida. Doduše, radi se o vojnom i znatno manjem satelitu, ali 'ajde sad... I tamo je Martin stupio na taj mitski kontinent, mada ne mogu da tvrdim da ima ikakve povezanosti s ovom epizodom, osim navedene sličnosti.
  31.07.2009
  04:55:00 sati
  Gil-galad
  uredi
 • Ukupna ocjena 60%

  6, 6, 6, 6

  06.01.2010
  12:52:00 sati
  Brdar
  uredi
 • Jerry Krause

  Ukupna ocjena 77%

  8, 7, 8, 8

  Izgleda da sam imao prevelika očekivanja od ove epizode. Svi su preduvjeti bili tu: atlantiđani, team-up naša dva junaka, brdo angažiranih scenarista.. Na kraju solidno ostvarenje, ali ništa više od toga. Posebno je razočaravajući krajnji obračun koji je morao puno efektnije završiti.

  07.01.2010
  11:19:00 sati
  Jerry Krause
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 71%

  8, 6, 7, 8

  odličan početak, s uvodom u prošloj epizodi, to zabijanje tornjeva u uglove bermudskog trokuta, to me vodilo do kraja čitanja, a tamo se sve razvodnilo

  18.02.2010
  21:01:00 sati
  ken2
  uredi
 • drogsy

  Ukupna ocjena 69%

  7, 7, 6, 9

  Ne mogu reći da sam očekivao nešto bolje , zapravo sam očekivao baš to  samo što nije najbolje sprovedeno. Kraj je malo glup

  20.02.2010
  11:32:00 sati
  drogsy
  uredi
 • Elderane84

  Ukupna ocjena 78%

  8, 6, 9, 9

  A, nije ocekivano dobro, to je sigurno, ali nije ni losa prica. Svakako ima i boljih i kod Nathana i kod Martija, tako da za to idu ocjene manje. Crtez mi se cini jako dobar, prica ima veci potencijal nego sto je uradjeno.

  12.03.2010
  02:21:00 sati
  Elderane84
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 81%

  8, 8, 9, 6

  Šteta što su se Atlantiđana tako brzo i banalno riješili. Trebalo je to proširiti na malo više brojeva. Ipak su dugo najavljivani u dosta prethodnih epizoda. Slažem se da je prvi dio puno bolji, ali šta je tu je. U globalu neloša epizoda i uvjerljivo najbolja u Atlantidskom serijalu. Simenoni zaslužuje desetku, ali Mutti je nešto lošiji.

  16.10.2010
  16:09:00 sati
  Spock
  uredi
 • split85

  Ukupna ocjena 80%

  8, 8, 8, 8

  obožav ovaku tematiku, tajnovite drevne civilizacija
  samo kod ove epizode sve se desilo nekako brzo, što je jedna od zamjerki
  crtež vrlo dobar....

  25.03.2011
  15:57:00 sati
  split85
  uredi
 • chris.tower

  Ukupna ocjena 91%

  10, 8, 9, 10

  napokon sam imao priliku procitati ovaj dugo ocekivani team up sa mm. Prvi dio je definitivno bolji od drugog, kako vizualno tako i scenaristicki. kraj je malo razoracavajuci, kao i martinova pasivnost, mislim koju je on ulogu uopce imao?

  02.03.2012
  22:13:00 sati
  chris.tower
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Ja samočekivao da će ova priča biti loša jer za team-up je malo prostora u dvije epizode, ali je ispalo sasvim suprotno.

  13.07.2012
  06:21:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • Ukupna ocjena 62%

  7, 3, 8, 8

  Priča ima zanimljivu ideju, ali je scanarij toliko dosadan, nezanimljiv, sa hrpom teksta, objašnjavanja, prepričavanja, da uništava svu priču.

  31.10.2012
  11:27:00 sati
  tekumze
  uredi
 • allessi

  Ukupna ocjena 90%

  10, 8, 9, 9

  Epizoda mi je super, samo nisam baš zadovoljan sa krajem.. Nekako su mi na kraju Atlantiđani ostali previše neiskorišteni.. Moglo se to malo bolje razraditi.. Sve ostalo je odlično odrađeno..

  22.11.2012
  19:16:00 sati
  allessi
  uredi
 • Ukupna ocjena 65%

  6, 7, 6, 8

  13.02.2013
  14:50:00 sati
  coszinus
  uredi
 • thekide

  Ukupna ocjena 87%

  9, 8, 9, 9

  Odlična završnica priče o Atlantidi, ujedno i jedine epizode vredne pomena u celoj sagi.

  Novi crtači na serijalu odlični, naročito Simeoni.

  29.03.2014
  21:37:00 sati
  thekide
  uredi
 • Wayto

  Ukupna ocjena 80%

  8, 8, 8, 8

  Zanimljiv team-up iako je priča na moment malo zamorna ipak je vrijedna čitanja!!

  22.05.2014
  21:59:00 sati
  Wayto
  uredi
 • Ukupna ocjena 62%

  6, 5, 7, 8

  Ova priča je trebala biti blockbuster no krajnja izvedba je nažalost osrednja i mlaka. U MM je izvedena cijela mitologija Atlantide, da bi ju tu sveli na nebeski otok sa par maskiranih majmuna koji viču izlizane fraze o osvajanju svijeta. Povratak Atlantide nema nikakve težine, što je zbilja propust i neinventivnost scenarista.

  22.07.2014
  00:11:00 sati
  dylan_dog12
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 80%

  9, 7, 8, 8

  Dugo očekivana epizoda je kod mene djelomično ispunila očekivanja jer smo dobili još jedan susret dvojice junaka ali i nije ispunjen potencijal kakav je Atlantida imali i najavljivala. Počelo je odlično, onaj pad stupova na Zemlju je vjerojatno u top 5 najjačih scena u cijelom serijalu. Kraj je pomalo razočarao a i količina teksta je ubila radnju. Da, potrebno je bilo dodatno objasniti neke stvari ali mogli su scenaristi barem tijekom akcijskih scena smanjiti taj tekst koji dolazi u obliku klišejiziranih prijetnji negativaca. Simeoni jako dobar, Mutti mi se nije sviđao ni kad je crtao Lazarusa ali ovdje je mnogo bolji nego tamo. Prva naslovnica je ok, druga ne baš... tribalo je to biti spektakularnije nacrtano, a ne ovako statično.

  13.09.2015
  08:31:00 sati
  mpavin
  uredi
 • prozirna senka

  Ukupna ocjena 56%

  6, 6, 5, 5

  Imali smo sve na tanjiru srvirano, Natana, Martija, Atlantidjane... hej, pa cak i taj prsten koji je nestao u bespucima povesne zbiljnosti je uvrscen u MM kanon, zaboga! Ali, ne! Dobili smo od ovog trija scenarista promasene datume (nije 15000 godina vec 8K i kusur, bar toliko su mogli da provere), krvolocne vampire i jos krvolocniju ratnicu Mua koja se klanja Svetoj murcadni, svete mi kleopatre i tetejca sumadinskog! Ako bih sad krenuo da seciram sta ne valja u ovoj prici, oteglo bu se u Novu godinu. Ni crtez nije bistav, stavise, mrljav je, pogotovo Mutijev. Naslovne strane su blagi uzas. Ukartko receno, slaba epizda. Jedino vredno spomena jeste da se nas robotski marti fino uklopio u novu stvarnost.

   

  Uzgred, Srecna Nova svima koji slave!:)

  14.01.2021
  05:54:00 sati
  prozirna senka
  uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

 • ZS 734 Zagor (-5).
  Vrijeme: 23.09.2021 18:15:34
  Prodavač: FFCavle
  Cijena: 20 kn
  Broj ponuda: 7
  Broj pogleda: 303
 • Zagor ZS br.21
  Vrijeme: 26.09.2021 22:25:13
  Prodavač: bicko
  Cijena: 254 kn
  Broj ponuda: 6
  Broj pogleda: 276
 • Zagor ZS br.83
  Vrijeme: 26.09.2021 22:08:54
  Prodavač: bicko
  Cijena: 304 kn
  Broj ponuda: 6
  Broj pogleda: 265
 • ZS-90
  Vrijeme: 27.09.2021 20:09:44
  Prodavač: marac777
  Cijena: 306 kn
  Broj ponuda: 37
  Broj pogleda: 210
 • Zagor ZS br.39
  Vrijeme: 26.09.2021 22:12:52
  Prodavač: bicko
  Cijena: 252 kn
  Broj ponuda: 5
  Broj pogleda: 190

Forum