Thor 14

Nathan Never

NN LU 57 | 96 str.

Netko/Nešto juri nezamislivom brzinom preko pustinje dok mu stalno iza leđa tapkaju vojni operativci koji bi ga/ono rado upokojili. Naime, on je glavni akter eksperimenta «Lone Runner» koji se sastoji od dobrovoljne simbioze entiteta nazvanog M.O.L. i slabašnog vojničića Salomona Wolfacea. Osim eliminacije brzog Salomona, vojni operativci želi postići još jedan puno, puno gori cilj kojeg će naši junaci probati onemogućiti. Pogledajte kako to izgleda doslovno dati petama vjetra...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 55%

Priča 5

Scenarij 7

Crtež 5

Naslovnica 4

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 67%

P*7

S*7

C*6

N*6

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Thor 14
  NN LU 57

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • Thor 14
  NN SR 57

ZANIMLJIVOSTI

 • Debi Pasqualea Rujua na serijalu NN-a, Ruju je uobičajen u DD staffu; Roberto Zaghi debitirao je u Bonelliju na Legs Weaver #4 "Il gigante d’acciacio", a najviše je radio na serijalu Julia
 • Greška kod spominjanja scenarista i crtača na str. 7. – Tekst: Vigna, Crtež: Mari
 • Salomon Wolface pohađao je obuku na Armstrong akademiji (SD NN #11/12 «Zvjezdano pješaštvo»); isto tako satnica Connery u toj istoj epizodi priča da je ova akademija posljednja od borbenih uporišta Zemljine obrane i jedina gdje se obučavaju vojnici sa Zemlje, a ne sa Orbitalnih stanica
 • Sequel ovoj priči je u epizodi NN #127/128 "Corsa contro la morte" by Ruju
 • Likovi kao pukovnik Hauser i njegov tajnik Quaid su također imena Schwarzijevoga lika u «Total Recall» redatelja Paula Verhoevena (thanx curoljubac;))
 • Top Agencije Alfa je Hunter T-100 (Terminatorovo kodno ime je bilo T-100)
 • Vampir projektili koriste tehniku mumifikacije tijela što je u osnovi bilo i glavno oružje potomaka Maja iz epizode Texa Extra #1/2/3 (imamo ga ovih mjeseci u izdanju Van Gogha) «El Morisco"
 • Prvo pojavljivanje legendarnog zapovjednika Patricka Shee i još jednog poznatog novinara MPC-a Kennetha Clarka
 • Spominje se neovisna zajednica mutanata nazvana Conver na Arktičkom polu
 • Strip završava poznatim stihom Alana Poa , «Nikada više...» iliti «Nevermore...»

«Srce lupa... Brzo... Brzo...»

Od prošlog broja dijelilo nas je nekih pola godine, no na sreću Ludens je obnovio prava i Nathan može opet početi žariti i paliti našim prostorima. Mda... Sudeći prema glasu naroda Nathan nije baš popularan junak dok ga drugi, opet, potajno obožavaju i snivaju neka bolja vremena kad će se objavljivati po dva giganta godišnje. Pa da, zašto ne pretjerati sa dobro literaturom? ;) Što nas pak čeka u budućim brojevima? Nove pustolovine dakako, ali, čekaju nas i prave naslovnice koje je radio Angelis jer bi ovih zadnjih desetak čovjek jednostavno poželio zaboraviti. Ovaj broj jednostavno doživljavam kao neki eksperimentalni projekt koji su radila dvojica došljaka iz drugih staffova i produkcija, a to su crtač R. Zaghi i omraženi Dogovac P. Ruju.

Ruju. Došao je tiho i mirnim korakom podbacio ući u legendu. Da, to je on, «Ruju», Usamljeni jahač, avatar božanskog koje je pretočeno u organotehničku anomaliju božanskih proporcija i supersonične brzine. Kako okarakterizirati Rujuovo djelce? I sam se dvoumim jer se Ruju pokazao kao pravi inovator u pogledu tehnikalija kojima se ova epizoda odlikuje što momci sa Sardinije dosad nisi koristili u full smislu. Jednako tako Ruju je doveo na Zemlju legendu Svemirske pješadije Patricka Sheu sa matičnog broda Skrletni meteor. Žalim Serra, Medda, tko vam je kriv? Iskoristio je kakakteristike superjunaka (recimo Flash) koje je Serra jednom koristio u epizodi SD NN#18 «Vrijeme osvete» gdje se koriste supermoći Marvelove Fantastične četvorke. Vojne zavjere (vidi SD NN#11/12 «Zvjezdano pješaštvo»), neispunjena obećanja ljubavi i high-tech stvarčice, sve ovo čini ovaj strip čak i prenatrpanim. Recimo, HC verzija Nathana.

Nathana ovdje scenarist ostavlja postrani, odbacuje ga odmah na početku kao da nije njegov lik. Što je istina, jer je Ruju doktorirao na Dylanu (ne previše uspješno). Glavni protagonist Salomon Wolface je u biti još jedan tragičan lik poput Nathana čiji je život, opet, kao i Nathanov bio koloplet nesretnih događaja i izgubljenih ljubavi. Salomon je lik kojeg ne odlikuje moralno propadanje koje bi moralo biti u skladu sa njegovim fizičkim stanjem, on je samo žrtva sustava, ili bolje rečeno, rezultat ljudske želje za savršenošću. Ma jok, to je fantazija, u biti se ipak sve svodi na prljave pare. Koprotagonist, bolja polovica ove ljudske anomalije je Stella Swanson, zvijezda koja našem izgubljenom junaku  (Salomonu, ne Nathanu) pokazuje put. Njezina karakterizacija je već okorjeli pathos čiste nevine djevojke. Njezin otac Barry Swanson je šerif okruga Big Lake, simpatični starčić koji kao da je proputovao nekoliko stoljeća kroz vrijeme i upao u Nathanovu budućnost.

Opozicija spomenutima su dakako loši vojni djelatnici, prvenstveno pukovnik Hauser i njegova desna ruka Quaid, a i da ne spominjemo kibernetičara dr. Monroa (koji mi jako sliči na Mabusa iz serijala MM). Oni su vojnici kojima na prvo mjesto ne dolazi čast i poštenje nego njihov uvijek prazni džep. Naime, dr. Monroe je glavni zaduženi za operaciju Lone Runner, čija je glavna svrha bila stvoriti ne mutanta već pravog kibernetičkog superjunaka čije će tjelesne funkcije funkcionirati po natprirodnim načelima pomoću biološkog katalizatora.

Spomenimo i što nam je Ruju spremio u vidu tehnikalija koje junaci susreću svako malo po epizodi. Dakako, na prvom mjestu je Molly iliti M.O.L. – Metabolic Operative Lab, multipedalna bio-inženjering stvarčica. Tu je i tajanstveni projekt koji je kao bit cijele epizode – Thor 14 – oružje masovnog uništenja, što bi moglo aludirati na skandinavskog Boga groma Thora. Thor rabi Vampir projektile koje pronalaze bezuvjetnu putanju do vašeg srca i sprovode mumifikaciju. Agencija Alfa nas upoznaje sa vrlo destruktivnim topom Hunter T-100, a saznajemo da vojne baze rado koriste model vojnog Droida zvanog Guardian (simbolički: Zaštitnik) za nadzor i predusretanje. Sve ovo navedeno su prekrasni primjerci ondašnje robotike.

Obratimo malo pažnju na sam uvodni prolog. Rujuov start je odličan, prvi kadar prikazuje kardiogram vrlo ubrzanog rada srca, drugi i treći prikazuju milje autoceste, dok u četvrtoj vidimo iznenadni nalet vjetra što u široj slici daje prekrasan spoj motiva brzine, daljine i snage vjetra koji se na kraju objedinjuju u jednu jedinu osobu – Usamljenog trkača. I to postepeno, prikazujući sve slabiji i slabiji kardiogram. Vrijeme je... Ruju također koristi tehnike pretapanja slika i momenata kad skače u kadrove koji se dešavaju na drugom mjestu i vremenu te tako postavljene one daju sliku svevremenosti, prošlost i sadašnjost se izmjenjuju, Wolfaceove misli postaju stvarne slike. Bi li mogli to nazvati nekom parcijalnom strujom svijesti? Dobro, koliko je to moguće prikazati unutar šturih granica pravokutastih sličica koje nameće Bonelli format.

Kombinacija Ruju/Zaghi dala je relativno zadovoljavajuću epizodu i s obzirom da su i jedan i drugi praktično novaci epizoda sama po sebi ne može biti remek-djelo. Ruju me čak i iznenadio kvantitetom inovacija koje je upleo u epizodu, no vidi se da je je ovo djelo autsajdera u NN. Zaghi s druge strane podosta liči na Bonazzija i crtač je koji voli raditi bliske kadrove te mu tako dolaze do izražaja lica i nezgrapna tijela likova. Ali ipak mi je drago što se Nathan nastavlja, usprkos svemu.

Naprijed

NN LU 56 Priča o Kathy Teller

NN LU 58/59 Zmajeva osveta

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • I like girlz

  Ukupna ocjena 77%

  8, 7, 8, 8

  evo odmah samo da te malo ispravim :-), dalen je prvi povezao likove iz ove epizode (pukovnika hausera i quaida) sa likovima iz "totalnog opoziva". eto, jedna čisto tehnička ispravka :-), pa se zahvali dalenu na tom zapažanju. a sad nešto o samoj epizodi. ruju... kad se spomene njegovo ime, mnogim ljubiteljima stripa (čitaj dylan doga), kosa se diže na glavi. svi znamo zašto. zato, evo nam rujua čisto onako za promjenu i u nathan neveru. meni je ova priča sasvim solidna. na topicu o ovoj epizodi sam već iznio, manje-više, sve što imam da kažem o dotičnoj. previše je prostora nepotrebno iskorišteno da nam se prikaže čitav postupak stvaranja projekta "lone runner", a previše malo na suštinu same priče. vrhunac i rasplet su mi nekako skroz ostavljeni po strani i zbrzani. još jedna mala zamjerka epizodna uloga nathana u samoj priči. što se crteža tiče, ovo mi je prvi susret sa zanghijem i na mene je ostavio više nego solidan utisak. osmica ide na castellinijevu naslovnicu, ova zamjenska je nešto bezvezno. zaključak, rujev debitantski izlet u svijet nathana nevera prošao uspješno. vidjet ćemo ga kasnije.
  31.03.2006
  15:38:00 sati
  I like girlz
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 72%

  8, 7, 7, 6

  Konačno nam se i Nathan vratio nakon duuuugih šest mjeseci. Po mom mišljenju vratio se sa jednom osrednjom epizodom i s dva nova scenarista u svijetu Nathana. Slažem se s girlzom, vrhunac i rasplet su previše ubrzani, a Nathan i nema baš nekakvu važnu ulogu u ovoj epizodi. Zaghi me podsjeća na Bonazzija i Marija…zamjenska naslovnica=solidna šestica samo zbog desne strane (za Nathana je uzeta sličica iz stripa-str. 80).I još nešto: Epizoda Svemirsko pješaštvo nije broj 11/12 nego 9 /10;)
  31.03.2006
  23:53:00 sati
  mpavin
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 57%

  7, 6, 5, 3

  Eto i Nathana nakon dugo vremena.SOlidna priča koja malo podsječa na DC-evog superheroja Flasha i Martin Mysterea(epizoda Ubistvena vatra/gore od smrti,sa Mr. Jinxom).Sam Nathan je potpuno sporedan lik i sve do borbe sa Wolfacom ga praktički i ne primjećujemo.Kad smo već kod te borbe,malo je nelogično da Nathan uspije udariti Wolface kad znamo kakav je masakr napravio na samom početku kad ga specijalci zaskoče u onom motelu.I Legs je potpuno suvišna i šteta što nisu pokazali kako je onaj frajer mlati dok je ona u zarobljeništvu.Nastavak je manje-više standardan.Sigmund opet u kompjuteru nađe sve što je potrebno a na kraju odjednom krene makljaža,pucnjava,niotkud se pojavi Thor-14,dimenzija KingKonga(ne znam samo kako su ga uspijeli skrivati)i to je to.Ipak,Wolface je baš faca,onako sa dugom kosom i neurednom bradom i on je sigurno glavni junak ove priče.Crtež je dosta neuspješna mješavina Bonazzija(Nathan) i Maria(mutantkinja na početku).Potpuno prosječan crtež kao što smo kod NN i navikli.Nadam se da će se NN ustaliti i izlaziti bar tromjesečno.
  01.04.2006
  15:50:00 sati
  Aco
  uredi
 • SejoSexon

  Ukupna ocjena 57%

  7, 6, 4, 6

  Dugo smo čekali na ovaj broj NN, ja sam očekivao nešto bolje. Epizoda mi nije nimalo interesantna, crtež je loš, rasplet me isto nije oduševio.
  03.04.2006
  13:25:00 sati
  SejoSexon
  uredi
 • darkraver

  Ukupna ocjena 82%

  9, 8, 8, 7

  hmmm,evo girlz kad već inzistiraš... ;).
  Strip je po meni odličan,priča je odlična,scenarij vrlo dobor odrađen,unatoč tome što je klimaks nekako zguran na par stranica...zašto?zato jer je Ruju uspio po meni materijala za dva nastavka ugurati u jedan,podvig koji ipak treba respektirati unatoč nedostatcima....
  Crtež?nevidim što u njemu ima loše,kombinacija Casinija i DeAngelisa...dobro odrađeno, s obzirom na nedavne epizode odlično čak...
  Naslovnica zamjenska loša,Originalna za pohvalu(kao i svaka castellinijeva)...
  a da ima i ocjena euforičnosti...bila bi 10tka!novi nathan nakon skoro pol godine...:D
  11.04.2006
  12:04:00 sati
  darkraver
  uredi
 • Ukupna ocjena 69%

  7, 7, 6, 9

  Ipak,unatoč navedenim nedostatcima solidna epizoda.Možda je trbalo malo razraditi odnos dvoje ljubavnika i epilog njihove priče,ali nije bilo prostora.Scenarijem sam mnogo zadovoljniji nego crtežom,nisu mi se svidjele scene sa Thorom,nekako su nejasne.To je i moj osobni problem sa Nathanom kao Sf stripom,preko nekih vinjeta samo proletim jer su mi nejasne,neznam što zapravo prikazuju.Koliko bi ljepša bila kolekcija Nathana(SD,Ludens)bez ovih nesretnih zamjenskih naslovnica.A i DD extra kolekcija,ali to je već druga priča.Sad čekamo ove NN gigante i NN & MM team-upove!
  29.04.2006
  20:02:00 sati
  fantom
  uredi
 • kiky

  Ukupna ocjena 71%

  8, 8, 5, 8

  Ma svidjela mi se ova epizoda, kojoj ne mogu naći neke znatnije zamjerke. Jeste da je Nathan nekako u pozadini, no glavna faca Solomon Wolface ovdje jako dobro funkcioniše kao lik. Solidan background, jednom najjače oružje i ponos jedne vojske samo da bi nedugo nakon toga postao najveća prijetnja ljudima koji su ga stvorili i opasnost koju treba što prije otkloniti. Kreiranjem Wolfaceove ljubovce Ruju unosi i notu melodramatičnosti u priču, što je dobro. Zaghi oscilira sa crtežom od stranice do stranice; čas je crtež sasvim u redu, izražajan i efektan, a čas izgleda neugledno i nedovršeno. Ocjene originalnoj naslovnici.
  01.05.2006
  16:27:00 sati
  kiky
  uredi
 • SnotMan

  Ukupna ocjena 56%

  7, 7, 2, 8

  Priča mi i nije toliko interesantno(daj nest orginalnije od eksperimenta),crtež mi je odvratan,morao sam se naprezati da bi neke djelove skonta...
  Da je crtež bolji...
  21.05.2006
  17:27:00 sati
  SnotMan
  uredi
 • Barker

  Ukupna ocjena 56%

  5, 6, 7, 2

  Pozdrav s Jadrana u vidu vrecice sa 3 NN-a je razlog sto se javljam u Nathanovim komentarima. Kao totalni nepoznavalac njegovog univerzuma ovim epizodama sam pristupio sa mozda relaksiranije strane, pa me je tako ova prica solidno zabavila. Prvo sto mi je palo na pamet je paralela sa DD epizodom Skener, koja je jedna od mojih Ruju favorita. Znaci tu je vojska koja nesto muti i to joj se na kraju razbija o glavu.
  Pustinjska atmosfera dodaje draz kao i neki klasicni vestern likovi (serif, njegova kcer). Prolog je definitivno jedan od boljih delova u stripu. Naslovnice su grozne, obe.
  13.11.2006
  20:41:00 sati
  Barker
  uredi
 • Vorador

  Ukupna ocjena 68%

  8, 8, 6, 2

  OK, fora priča. Da je duža ( u 2 sveske) bila bi bolja, vjerojatno. Crtež OK, niš posebno ni lijep ni ružan.Naslovnica očajna. 
  20.05.2007
  13:47:00 sati
  Vorador
  uredi
 • Digging Bill

  Ukupna ocjena 58%

  7, 7, 4, 4

  Soldina epizodica za čitanje pred spavanje, ništa posebno, moglo je i bolje..crtež jako loš, naslovnice isto..jedino mi se svidja pojevljivanje pukovnika/generala što već Shea-e, i Clark Ke..Kenneth Clarka, koji su bili predstavljeni nekako kao važni likovi u serijalu, Nathanovi prijatelji, ali još nisu dobili neku posebnu ulogu..prosjek
  31.07.2007
  13:33:00 sati
  Digging Bill
  uredi
 • Inferno

  Ukupna ocjena 72%

  8, 8, 6, 6

  Nije loše. Glavni razlog zašto je Nathan propa jest taj da se u serijal ubacuje puno dylanovskih i sl. elemenata. Nathan je tip iz budučnosti, a ne neka povrijeđena, ucviljena ličinka. U ovoj epizodi, uz svu mehaniku, gadgete, opet imamo moralne dvojbe, nekontrolirane izljeve emocija i senzualne odnose među likovima. U Nathanu hoću terminatore, a ne Dylan Dogovsku patetiku. Crtež je osrednji kao i naslovnice.
  26.09.2007
  22:12:00 sati
  Inferno
  uredi
 • prozirna senka

  Ukupna ocjena 62%

  7, 7, 5, 5

  Dobro se Ruju snasao u NN tehno svetu, uvodeci raznorazna ultratajna sokocala. Moze mu sa zameriti da je previse paznje poklonio Lone Runneru, a premalo Thoru 14, no to se da oprostiti. S obzirom od koga je - dobro je. Zaghi je prosecan crtac, a i naslovna strana je prosecna.
  19.10.2007
  06:42:00 sati
  prozirna senka
  uredi
 • Windwalker

  Ukupna ocjena 82%

  8, 9, 8, 7

  Vrlo dobra priča, i dobar crtež. Zamjenska naslovnica je loša, no originalna je odlična.Jedva čekam nastavak priče o 'Lone Runneru'. 
  08.03.2008
  23:35:00 sati
  Windwalker
  uredi
 • flamboyant soul

  Ukupna ocjena 59%

  6, 7, 5, 5

  Pa ja ustvari nisam ni znao da je scenarij za ovo Ruju napisao! Kakvo iznenađenje! Očito je da čovjeka zanimaju budućnost, tehnika i te stvari (kad ga već ne zanima horror), pa dajmo mu onda da o tome piše! Neka se čim prije prebaci u NN odjeljak izdavačke kuće SBE, i svi sretni! [Jasno vam je ova epizoda ni u najluđim snovima nebi dobila više od petice za scenarij, da sasvim slučajno nisam saznao da ga Pasquale Ruju potpisuje, THE Pasquale Ruju.]
  19.04.2008
  05:20:00 sati
  flamboyant soul
  uredi
 • Panon

  Ukupna ocjena 83%

  9, 8, 8, 8

  Solidna epizoda, a baš mi nije smetalo to što Nathan nije imao neku veću ulogu. Epizoda je ispala  zanimljiva, jer vojska ponovno ima svoje prste u svemu. Mislio sam da samo banda sa Sardinije zna napisati dobar scenarij za NN, ali evo se i Ruju iskazao.
  22.01.2009
  17:50:00 sati
  Panon
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 48%

  7, 4, 4, 3

  Loš završni dio je uništio cjelokupan trud našeg "omiljenog" scenariste, ali to je njemu tipično. Šteta, jer iznenađujuće dobro je ubacio dosta novih elemanata u ovaj serijal. Crtež jako loš, često nerazumljiv, nerealan i bezidejan. Možda bi i cjelokupni dojam bio bolji uz bolji crtež. Zamjenska naslovnica još i dobra kakve su znale bit.
  11.12.2009
  17:55:00 sati
  Spock
  uredi
 • Jerry Krause

  Ukupna ocjena 69%

  7, 7, 7, 6

  Solidan Rujuov prvijenac u NN staffu. Vojna tehnologija i malverzacije u vojsci mi nije baš omiljena tema, ali ovdje to sasvim solidno funkcionira.

  29.12.2009
  09:27:00 sati
  Jerry Krause
  uredi
 • drogsy

  Ukupna ocjena 67%

  7, 6, 6, 10

  Iako meni Ruju nije toliko loš kao scenarist DD-a, kao možda nekim drugima, ova je priča jedan od dokaza da mu drugi serijali ipak nešto bolje idu.

  Ovaj Zaghi doista nije loš, sjećam se da sam dosta mozgao tko je nacrtao ovu epizodu zbog te greške na str. 7. Pomislio sam da se možda radi o Bonazziju.

  Ocijenio sam kao i uvijek, originalnu naslovnicu.

  15.08.2010
  16:48:00 sati
  drogsy
  uredi
 • chris.tower

  Ukupna ocjena 79%

  8, 8, 8, 7

  zanimljiva epizoda sa elementima Marvelovih superheroja.

  18.02.2012
  13:41:00 sati
  chris.tower
  uredi
 • allessi

  Ukupna ocjena 89%

  9, 10, 8, 8

  Meni je epizoda odlično legla i nadam se da će biti još više ovakvih epizoda u budućnosti.. Bezbroj flashbackova tokom čitanja, od Wolverina, Flasha, Captain America, pa čak do Twilighta (dio sa ljubavnom pričom - makar Twilight ni blizu nije postojao dok je ovo izašlo).. Uglavnom, poprilično sam zadovoljan sa Rujuovim debijom u NN-u.. Crtež također solidan, bez primjedbi.. Naša naslovnica je tako tako, prolazna.. Originalna je, naravno, puno bolja.. Ocjenjujem našu..

  30.10.2012
  20:32:00 sati
  allessi
  uredi
 • Ukupna ocjena 77%

  8, 7, 8, 8

  Meni je priča uzbudljiva i napeta. Ako bi još i karj bio bolji, onda bi to stvarno bila odlična priča.

  30.10.2012
  20:35:00 sati
  tekumze
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 78%

  9, 8, 7, 6

  Zanimljiva priča s još zanimljivijim nastavkom.

  12.02.2013
  15:14:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • Ukupna ocjena 61%

  6, 6, 6, 7

  28.12.2013
  00:04:00 sati
  dylan_dog12
  uredi
 • thekide

  Ukupna ocjena 69%

  8, 7, 5, 9

  Dobra priča sa lošim krajem. Najgore od svega je totalno idiotski izgled Thora 14, ali za to je verovatno zaslužan novi "talentovani" crtač na serijalu.

  Zaghi je odlično skinuo Bonazzijev stil. Samo šteta što nije imitirao nekog pristojnijeg crtača.

  20.03.2014
  19:08:00 sati
  thekide
  uredi
 • hrvoje23

  Ukupna ocjena 64%

  7, 6, 7, 4

  Ok za prolistati.

  05.11.2015
  14:52:00 sati
  hrvoje23
  uredi
 • Space Marine

  Ukupna ocjena 47%

  3, 6, 4, 8

  Nije mi baš nekako sjela ova epizoda. Priča mi je prefantastična i nategnuta, a crtež loše zmazan i jednostavan. Likovi bez karizme, a Nathanu samo sporedna uloga. Finalni okršaj smiješno jednostavno riješen

  19.10.2021
  20:50:00 sati
  Space Marine
  uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Čovjek iz Baltimorea
  Kod: TX LIB 62
  Ocjena: 82%
  Vrijeme: 1.12.2021. 1:21:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 415
 • Velika iluzija
  Kod: MM LIB 86
  Ocjena: 76%
  Vrijeme: 29.11.2021. 0:48:00
  Autor: drogsy
  Broj komentara: 5
  Broj pogleda: 819
 • Crna ljubav
  Kod: DDJP DRKW 8
  Ocjena: 76%
  Vrijeme: 27.11.2021. 19:48:00
  Autor: Koresh
  Broj komentara: 4
  Broj pogleda: 816
 • Korijeni
  Kod: ZG KRJNUB 1/6
  Ocjena: 82%
  Vrijeme: 25.11.2021. 0:11:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 11
  Broj pogleda: 1753
 • Dva života Drim
  Kod: DD VEC 14
  Ocjena: 72%
  Vrijeme: 23.11.2021. 0:36:00
  Autor: -Dule-
  Broj komentara: 3
  Broj pogleda: 1166

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Žrtve i krvnici
  Kod: NN LIB 71c
  Ocjena: 96%
  Vrijeme: 9.11.2021. 0:20:00
  Autor: Jerry Krause
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 2343
 • Crne suze
  Kod: ZG LU 321
  Ocjena: 34%
  Vrijeme: 3.11.2021. 0:10:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 11
  Broj pogleda: 2282
 • Povratak u kuću strave
  Kod: ZG LUSP 41
  Ocjena: 36%
  Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 12
  Broj pogleda: 2246
 • Vigilanti
  Kod: ZG LU 316/317
  Ocjena: 41%
  Vrijeme: 28.10.2021. 0:17:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 2016
 • Oči sudbine
  Kod: ZG PRIDA 1
  Ocjena: 80%
  Vrijeme: 2.10.2021. 8:38:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 10
  Broj pogleda: 2005

Aukcije

Forum