Izgubljeni svijet

Nathan Never

NN SD 21 | 96 str.

Što se krije iza potentnog sekreta zmajića Mushija koji u enormnim razmjerima povećava rast biljaka? Kakvu to tajnu krije korito velikog presušenog jezera koje pred golim okom čovjeka sadrži samo pijesak i kamen, a noću se čuje zavijanje demona, ili rika pretpovijesnih dinosaura?

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 82%

Priča 7

Scenarij 8

Crtež 9

Naslovnica 10

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 82%

P*7

S*7

C*8

N*9

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Izgubljeni svijet
    NN SD 21

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Un mondo perduto
    NN SR 23

ZANIMLJIVOSTI

  • Trebamo li spomenuti djela «Jurski park» i «Izgubljeni svijet» Michaela Crichtona i Spielbergove ekranizacije? Kralj čudovišta nije nitko dugi doli Godzilla koja je portretirana u filmovima Inoshira Honde. Pop čudovište "Made in Japan"... Cyberspace iz romana/filma "The Lawnmower man" Stephena Kinga, "Izgubljeni svijet" A.C. Doylea, "Fantasia" od Disneya iz 1940. godine. Sva su ova djela utjecala na priču.
  • Tko su zapravo Oniji? Prijašnja epizoda dala nam je mitološku predstavu japanskih demona, dok će zapravo problem biti ona biotehnološka verzija. Miroljubivi pastir kojemu ovce pasu kraj presušenog jezera zapravo je pripadnik antionijskog društva, pripadnik kontratehnološke frakcije. Najviše odgovora potražite u G2 "Odiseja u budućnosti", a ovo je drugo pojavljivanje lika spomenutog pastira koji je ustvari drevni ratnik Fujiwara Yoshishiro!
  • Drugi rad Dantea Bastianonija na serijalu!
  • Str. 7., letjelica koja se pojavljuje na slici slična je onima iz anime serijala "Gatchaman Fighters".
  • Lik Nathanovog starog prijatelja Davida Kanoa spominje se u NN sp4 "Duhovi u Veneciji".
  • Str. 10., scena u kojoj orijentalni neznanac predaje Mushija sličan je onome iz filma "Gremlins", trenutak kad predaje Gizma.
  • Zmajić Mushi dio je priče "Five Star Stories" koju potpisuje autor Nagano Mamoru. Na temelju mange napravljen je i film.
  • Gospođica Tesmacher zove se kao i lik iz Supermana.
  • Str. 20., analiza genetskog koda Mushija slična je onoj iz "Blade Runnera" kad analiziraju ljusku zmije.
  • Virtualna stolica koji koristi Sigmund u cybersvemiru jednaka je stolici za trening u "Phoenix 2772" Osamua Tezuke; štoviše, na str. 52. srećemo Olgu, robotsku sluškinju prof. Odake: ona potpuno isto izgleda kao lik Olge u " Phoenix 2772".
  • Kao i u Disneyevom filmu "Tron", utječe se na programe "dodirom" kao da ih se zapravo može dotaknuti (kao Tesmacherica na str. 32. s virtualnim licem – poput Master Control Programa u "Tronu").
  • Život i smrt dinosaura podsjeća na epizodu iz Disneyevog filma "Fantasia".
  • Žena divlja mačka zove se Ran, kao i Ryuov sudrug, iz animea smještenog u pretpovijesti "Genshi Shonen Ryu/Ryu, the Primitive Boy" (animatorska kuća Toei Doga).
  • Odakina straža koristi čudne vizire/zaštitne naočale koje podsjećaju na one od Cyclopsa iz X-Mena.
  • Odakina podmornica koja raspršuje enzime podsjeća na "Super Z", korištena je u filmu "Godzilla".
  • Str. 68., vidimo nacrt unutrašnjosti Godzille koje ćemo opet bolje upoznati u epizodi NN #34 "Strava nad nama".
  • Str. 24.; referenca na NN sp#1 "Cybermaster"; Sigmund će detaljnije istraživati cybersvemir u dodatku NN sp#6 "Gli oceani del Cyberspazio" i sp#9 "Il Minotauro".
  • Str. 69., referenca na NN #8 "Pakao", gdje Nathan bježeći pred ljudima kapetana Edwardsa na Prvoj razini susreće patchwork dinosaura.
  • Str. 73. referenca na NN #3/4 "Operacija Zmaj" i Athosa Thana, Odaka mu je prodao uređaj za prikrivanje; str. 74. referenca na NN #20 "Demoni".
  • Str. 91., znak iz animea "Mazinga" na zgradi.
  • Nastavak je u NN #34 "Strava nad nama" i #39 "Satelit ubojica", a Odaka će se vratiti u orig. NN #115/116 «I signori della preistoria» iliti «Gospodari pretpovijesti».
  • Biće koje Nathan sreće na str. 80 je King Ghidora - čudovište iz filmova o Godzilli.

Povratak u Izgubljeni svijet...

Sama naslovnica odmah nas od prvog trena upućuje na temu koju će autori obrađivati u ovom broju. Izgubljena dolina koja sadrži pretpovijesne životinje, stvorene genetskim inženjeringom genijalnog znanstvenika. Dakako, to jesu glavne teme koje će se protezati pričom, no one se stapaju s više narativnih linija koje će se nastavljati u daljnjim brojevima. Daje nam još jedan korak prema Oni storylineu, a već tu možemo naći i trag prave prirode Venerabila. Civilizacijski jaz koji je stvorio tehnološki napredak u opreci je s ekološkom ravnotežom, a to nervira našeg malog Japanca Odaku, briljantnog, i ludog znanstvenika...

Nova epizoda donosi nam pregršt novih likova koje ćemo susretati s vremena na vrijeme u serijalu. Negativac broja jest gorespomenuti profesor Odaka, genijalni "ludi znanstvenik" koji se zakleo da će preko Projekta Eden Majčicu Zemlju preobratiti u izvorno stanje, bez tehnologije, samo gola priroda i čovjek koji se bori za svoj opstanak. Kreira svoj Jurski park začinjen dodatnim genetskim manipulacijama ljudi, životinja i kiborga. Najveće dostignuće je u svakom slučaju općepoznata nam Godzilla, famozno japansko čudovište. Lik kapetana Hashimota tek je načet, nazire se tek da on zapravo zna više nego to pokazuje. Tu je još i čitav niz simpatičnih i neuobičajenih likova poput zmajića Mushija, čiji čudnovati sekret pospješuje rast biljaka (simpatičnog poput Gizma iz Gremlina), računalnog freaka Tesmachericu čije su hakerske sposobnosti slične Sigmundovim; ženu divlju mačku Ran, koja se po prvi put susreće s iznimno moćnom stvarčicom iz budućnosti – upaljačem ;), te robota Olgu, koja će ljubovati s Linkom u sljedećim epizodama.

My name is Odaka... Professor Odaka.

Dobar znanstveno-fantastični pristup pustolovnoj temi izoliranog otoka koja biva nastanjen dinosaurima pokazuje nam koliko je Serra dobar u jasnom pripovijedanju priče. Za razliku od Meddinog melankoličara, Serrin Nathan u ovom broju pokazuje sve karakteristike klasičnog stereotipa junaka koji se odlikuje spretnošću, mudrošću, inteligencijom i pravednošću. Za razliku od sljedećeg nastavka o "Godzilli", gdje će se Nathana još jednom osvjedočiti o nehumanosti igranja s prirodom. Doba dinosaura je prošlo, to je jednostavni anakronizam koji se ne može i neće uklopiti u viši civilizacijski poredak. Nesveta veza biološkog i mehaničkog u epizodama koje dolazi neće donijeti ništa dobrog.

Ta divlja stvorenja... Ran!

Grafička strana stripa na zadovoljavajućoj je razini. Bastinanonijev crtež je prilično fotografski, što ga uvelike odmiče od primjerice fleksibilnog i mračnog Marijevog crteža. Autori su ubacili dosta elemenata iz mangi i animea, kao što su dizajni letjelica, robota, likova, a i same tematike. Castellinijeva naslovnica je čista desetka...

Na kraju, mislim da bi se mogli složiti oko tvrdnje da je ovo zaista nepretenciozno ispripovijedana priča s dovoljno intrigantnim scenarijem da čitatelja uvuče duboko u SF rađen na Bonellijevski način. Uostalom, kome se nije dopao "Izgubljeni svijet", u bilo kojem od varijacija?

To sam ja... Godzilla!

~LIKOVI~

prof. Masato Odaka – ludi znanstvenik, vođe Projekta Eden gdje se zalaže za povratak Zemlje svojoj ranoj divljoj fazi;
Tesmacherica – haker u službi korporacije Dragon;
Hashimoto Masami– kapetan japanske policije;
Mushi – umjetno stvoren zmajić;
David Kano – veterinar, kupio je Mushija za sina;
Fukuda – dezerter iz Odakine službe, prodao Mushija na ulici;
Olga – Odakina robotska sluškinja;
Ran – žena divlja mačka, još jedan od Odakinih produkata genetski modificiranih ljudi;
Kralj čudovišta – čudovište proporcija i lika Godzille;
Yoshishiro Fujiwara – pastir?

Naprijed

NN SD 20 Demoni

NN SD 22/23 Zatočenica dvorca

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Prodigy

    Ukupna ocjena 76%

    6, 8, 8, 10

    Pomalo konfuzna prica(Serra me u nekoliko prethodnih epizoda razmazio pa uvjek od njega ocekujem vise nego sto se ovog puta iskazao).Crtez me zadovoljava, a po prvi puta susrecemo likove i lokacije na koje i s kojima ce nas Nathan jos odvesti i druziti se.(Ran, Olga,Cudoviste Godzzila) sto je bitno za daljnji sljed pracenja serijala.Castellini nam daje jos jednu naslovnicu za sjecanje koja je prepuna detalja i predivnih boja!
    22.04.2008
    23:18:00 sati
    Prodigy
    uredi
  • I like girlz

    Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    uhhh... fenomenalna epizoda sa jednom od meni najljepših castellinijevih naslovnica. serra i dalje pokazuje i dokazuje da je nepresušan izvor superkvalitetnih priča i scenarija, bez obzira što su to skoro samo počeci NN serijala, ali sasvim dovoljni da ostave upečatljivu sliku kod svakog čitatelja. bastianoni briljira u svakom svom uradku, pa tako i ovdje.
    23.04.2008
    01:46:00 sati
    I like girlz
    uredi
  • Windwalker

    Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    Poludjeli profesor, dinosauri, Ran,...Sve to zamotano u odličnu priču, lijep crtež i još bolju naslovnicu. Što ćeš više? 
    23.04.2008
    09:38:00 sati
    Windwalker
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 8, 10

    Bitna epizoda jer uvodi likove i lokacije koje ćemo kasnije susretati još dosta puta a Odakine kreacije su sigurno nešto najzanimljivije što smo imali prilike vidjeti u svijetu Nathan Nevera (bar meni) . Jasna je aluzija na Jurski park ali način na koji je Serra priredio taj motiv funkcionira jako dobro. Kad tome dodamo i taj "japanski" štih (još jedno obilježje serijala koje jako volim), dobijemo jednu, usudio bi se reći, čak i kultnu epizodu za nas NN fanove.Bastianoni se specijalizirao za epizode koje imaju veze sa ovom i ovdje se pokazao u možda svom najboljem svjetlu, dosta detaljni prikaz parka i dobre scene borbi zaslužuju da mu dam visoke ocjene. O naslovnici ne treba trošiti riječi..pravo malo remek-djelo.
    26.04.2008
    18:43:00 sati
    Aco
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 72%

    7, 6, 8, 9

    dosta konfuzno, iako je dobra ideja, odnosno kompilacija, dojam su mi popravila ona tri prologa na krajunisam baš ljubitelj šarenih naslovnica, ali ova je baš lijepa, i da nema ovih malih dinosaurića na dnu naslovnice, za koje sam uvjeren da su u promašenoj perspektivi, dao bi joj 10
    28.04.2008
    14:06:00 sati
    ken2
    uredi
  • Vorador

    Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    Jedna od boljih Nathanovih epizoda. Prilično bitna u serijalu i povezana sa dosta narednih brojeva. Crtež je  i više nego dobar a naslovnica fantazija.
    29.04.2008
    11:21:00 sati
    Vorador
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 88%

    9, 8, 9, 10

    Jedna jako dobra epizoda. Sviđa mi se ovo miješanje elemenata iz raznih izvora i stvaranje jednog zanimljivog svijeta budućnosti.
    Priča dodatno dobiva na vrijednosti nakon čitanja nastavaka. Tada se dobije uvid u kompleksnost razvoja priče s profesorom Odakom, a posebno uzročno-posljedične veze, pa i vremenske paradokse specifične za ovaj serijal.
    Volim realističan crtež kakvim se može okaraktezirati i stil Dante Bastianonija, a naslovnici ide čista desetka.
    EDIT: 30.04.2019.
    07.05.2008
    06:44:00 sati
    Spock
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 70%

    6, 5, 9, 10

    baš kako su neki već rekli-podosta konfuzna priča,ali ako već ništa drugo crtež je odličan (a za naslovnicu da ne govorim)
    12.05.2008
    22:33:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 73%

    6, 7, 8, 10

    OK epizoda, mada ništa posebno. Izgubljeni svijetovi koji nastaju iz mašte ludih znanstvenika su uvijek interesantni, ma koliko god bili 'izlizani'. Šteta samo da se Serra nije u ovoj epizodi više pozabavio Odakom i čitavim tim projektom, nego je sve nekako ostavio za kasnije...
    10.07.2008
    18:49:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • darkraver

    Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    izvanredna futuristička avantura, u nepoznato s povijesnim kontekstomopet, ništa originalno, ali u Serrinim rukama se pretvara u zlato...
    22.07.2008
    18:27:00 sati
    darkraver
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 79%

    8, 7, 8, 10

    U početku mi je ovo djelovalo neoriginalno i prejednostavno, ali kad malo bolje pogledaš, ideja i nije loša, štoviše, ovaj sub-plot o ludom znanstveniku i njegovim praživotinjama samo dodatno nadopunjuje Nathanov svijet budućnosti. Sviđa mi se hologramski prikaz presušenog jezera, a zanimljve su i one sonde za "gnjojenje" morskog dna. Crtač je lijepo dočarao taj svijet dinosaurusa i drugih reptila, posebno zbog efekta sumaglice koji daje vinjetama dodatnu dozu tajanstvenosti. Naslovnica je genijalna. Ovo nije neka predobra epizoda, ali je prilično dojmljiva i važna za kontinuitet.
    24.08.2008
    14:10:00 sati
    Inferno
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    Yuuu, kako je odlična ova epizoda, stvarno su suvišne svake uobičajene pohvale. A i naslovnica je stvarno dobra! Odlična je stvar što je u ovoj epizodi predstavljena tema koja će dobivati nastavke u kasnijim NN epizodama.
    17.01.2009
    21:33:00 sati
    Panon
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 85%

    9, 8, 8, 10

    26.12.2009
    19:57:00 sati
    Koresh
    uredi
  • Jerry Krause

    Ukupna ocjena 97%

    9, 10, 10, 10

    Uopće nisam ljubitelj Jurskog parka, ali Serra je još jednom pokazao koliko je maestralan u tome kako neku ideju iz filma prebaciti u Nathanov svijet. Rezultat- odlično ostvarenje i kad tome dodamo vrhunski crtež i naslovnicu onda se ovaj strip ne smije propustiti.

    05.01.2010
    09:00:00 sati
    Jerry Krause
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    A šta reči.. Obožavam Jurassic Park i obožavam ovu epizodu..  Zapravo, obožavam sve što ima veze sa dinosaurima.. Odlično odrađeno sa svih aspekata.. Čista desetka..

    16.07.2011
    17:38:00 sati
    allessi
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 67%

    6, 5, 8, 10

    Naslovnica je ovdje zakon.  To kazem odprve, jer me je ona gurnula da procitam epizodu.  Sve ostalo - scenario, prica, crtez - je samo ok, i nista vise.  Prica pocinje zanimljivo, kad Nathan dobije onog malog Mushija (prica pocinje kao film "Gremlins", onda se polako razvija u neku losu verziju "Jurrasic Park-a"), ali kad Nathan stigne na ono ostrvo gdje ima dinosarusa, nista narocito se desi.  Ona cura koju on nadje, ona gologuzaca, je stvarno zgodna, i cudi mi kako je Nathan nije mogao da odoli i da je zbari, pogotovo kad je ona nako gola svugdje hodala, ali to bi sigurno onda morala biti epizode "Druune", a ne "Nathan Never-a", tako da to sigurno ne bi funkcionisalo.  Ali sve u svemu, zabavno je na nekim trenutcima, a u nekim je vrlo dosadna.  Kraj price je dobar, gdje vidimo onog velikog monstruma, poput Godzile iz Japanskih filmova, koji je sad slobodan, i sigurno ce krenuti na Japan.  To je bilo nekako duhovito i pametno, ali sve ostalo je... eh.

    18.07.2011
    01:05:00 sati
    acestroke
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 81%

    7, 8, 9, 9

    Nije loše, ali sama ta ideja sa Godzzilom i Onijima nije mi se baš dopala, k tome se serijal u tim pričama najviše primakao mangama što mi se nije svidjelo još više. Dante stvarno sjajan ovdje, a u idućim će epizodama doći do svojeg maksimuma. Castellinijeva naslovnica super, ali prefantastična. Sjećam se da mi se nešto mlađem nije sviđalo kako crta oblake...

    02.08.2011
    21:38:00 sati
    drogsy
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 78%

    8, 7, 8, 9

    Dobra priča iako je možda mrvicu prefantastična. Ran mi je nekako bila nejasna, u jednom trenutku kao neka lijepa žena a u drugom kao da se transformirala u zvijer i tako ponovno. Ipak moje mišljenje u vezi ovoga stripa je pozitivno. Sve najbolje svim ljubiteljima stripa u novoj godini!

    01.01.2012
    16:46:00 sati
    supermike
    uredi
  • chris.tower

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ova prica je dobar primjer kako je sve u Nathanu povezanu i unaprijed smisljeno. Od dinosaura iz kanalizacije kojeg smo vidjeli prije 10tak brojeva, do zmajica koji su se pojavili u par prethodih epizoda. Crtez odlican.

    12.01.2012
    12:21:00 sati
    chris.tower
    uredi
  • Ukupna ocjena 72%

    7, 6, 8, 9

    Najprije naslovnica, koja je odlična - kada sam je video odmah sam poželio pročitati priču. Priča je dobra, ima puno likova koje čemo još sresti u budučim brojevima. Sve skupa odlično počinje, ideja je zanimljiva ali poslije se to malo razvodnjava, radnja na otoku je pomalo konfuzna, na kruju Nathan praktično sam pobjedi sve plačenike na tom ostrvu i uništi cijeli laboratorij - sve u nekoliko trenutaka.

    25.08.2012
    12:14:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Ukupna ocjena 79%

    7, 8, 8, 10

    Posle nekoliko prosečnih, jedna dobra epizoda. Naslovnica prelepa!

    19.01.2013
    19:44:00 sati
    Imrahil
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 85%

    9, 7, 9, 10

    Jako dobra epizoda. Možda je trebao biti dvobroj.

    17.05.2013
    09:35:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    Neke scene su nespretno odrađene, ali sviđaju mi se priča i posebno crtež prepun detalja. Najdosadniji su mi Japanci sa svojim govorima.

    21.11.2013
    08:29:00 sati
    mpavin
    uredi
  • thekide

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Fenomenalna epizoda i najbolja Castellinijeva naslovnica. Dok je Serra donekle iskoristio kao inspiraciju roman "Jurassic park", Dante Bastianoni je nacrtao svoju originalnu verziju, s obzirom da je završio rad na epizodi godinu dana pre premijere filma. Inače ova epizoda se u Italiji pojavila na kioscima 3 meseca pre premijere filma "Jurassic Park".

    19.01.2014
    01:20:00 sati
    thekide
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 94%

    10, 9, 9, 10

    Meni jedan od boljih NN.

    05.10.2014
    09:38:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Wayto

    Ukupna ocjena 67%

    7, 5, 7, 10

    neznan svat ta priča o posumljavanju cijelog svijeta mi ne drzi najbolje vodu,al u redu strip za pročitat

    28.11.2014
    22:58:00 sati
    Wayto
    uredi
  • AlenT

    Ukupna ocjena 58%

    4, 3, 9, 10

    Po meni prosječna priča čiju ocjenu podiže izvrsna naslovnica i vrlo dobar crtež. Ideje o dinosaurima mi nisu tako privlačne, a onaj dio sa Sigmundom u cyberspace-u se čini totalno nepotreban. Ne sviđa mi se ni kada Nathan kao neki superjunak na kraju priče sve pobijedi u par stranica u praktički nemogućoj misiji. Da volim takve stvari čitao bi američke stripove. Vidjet ćemo što će pokazati nastavci na ovu temu.

    09.08.2016
    13:30:00 sati
    AlenT
    uredi
  • Space Marine

    Ukupna ocjena 75%

    7, 6, 9, 9

    Kada sam prvi puta čitao, nisam ni mogao naslutiti koliko će se elemenata iz ove epizode kasnije koristiti. Dio sa Sigmundom mi je bio baš super, kraj pogotovo, baš produbljuje karakterizaciju toga lika. Crtež mi je baš bio prigodan. Samo su od ove epizode slobodno mogli napraviti epizodu u dva stripa. Ovako smo na nekim mjestima jednostavno bili pretrpani tekstom i radnjom u svrhu toga da hrpa događaja i povijesti stane u samo 94 stranice. 

    18.03.2017
    17:29:00 sati
    Space Marine
    uredi
  • mladjo

    Ukupna ocjena 76%

    7, 7, 8, 10

    Jurrasic park u Nathan Neveru? Zašto ne!
    Epizoda je odlična i još jednom mi se potvrđuje da je Serra najbolji od trojke sa Sardinije. Dee u svojoj recenziji točno primjećuje da Nathan ovdje nema onu melankoličnu notu kakvu zna imati sa drugim scenaristima, nego je više čovjek od akcije i borbe koja se konstantno proteže kroz cijeli strip. Ideja je odlično sprovedena u djelo i jedva čekam da (ponovo) dođem do nastavaka ove priče. Malo o likovima:profesor Odaka je klasični ludi znanstvenik Hellingenovog kalibra. Inače pao mi je na pamet jedan ludi znanstvenik koji isto pokušava uništiti svijet - Tromb iz AF-a! Dakle, obadvojica su ludi egomanijaci ali koliko je Tromb originalniji lik od ovg Mad doctora koji je napravljen po totalnoj šabloni. Treba još spomenuti kapetana Hashimota, lokalnog drota koji će se, ako se ne varam, i kasnije pojavljivati i to u većoj/dužoj ulozi, te svakako Ran, genijalno smišljeni lik (što fizički, što psihički) koji se odlično uklapa u ambijent, a opet je izrazito posebna.
    Kraj je malo zbrzan, trebalo je to ići na više strana.
    Sve u svemu, odlična epizoda.

    P.S. Naslovnica je za deset.

    24.03.2019
    23:46:00 sati
    mladjo
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Željeznica neće proći
    Kod: KT LU 2/3
    Ocjena: 72%
    Vrijeme: 25.5.2020. 16:08:00
    Autor: ReemCP
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 67
  • Animal Noir
    Kod: ALBUM IDW 1
    Ocjena: 60%
    Vrijeme: 24.5.2020. 22:10:00
    Autor: Paka01
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 154
  • Poslije apokalipse
    Kod: NN LIB 55
    Ocjena: 100%
    Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 1052
  • Crno zlato
    Kod: TX ZS 645
    Ocjena: 70%
    Vrijeme: 21.5.2020. 17:25:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 725
  • Prokleti novac
    Kod: GL BO 4
    Ocjena: 80%
    Vrijeme: 20.5.2020. 15:46:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 347

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Izgubljeni svijet
    Kod: ZG VEC 107/109
    Ocjena: 95%
    Vrijeme: 14.4.2020. 23:55:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 17
    Broj pogleda: 2308
  • Mortimer: Zadnji čin
    Kod: ZG LU 271/274
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 19.3.2020. 15:30:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 13
    Broj pogleda: 1946
  • Ratnice
    Kod: ZG VEC 99/102
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 9.3.2020. 0:06:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 16
    Broj pogleda: 1883
  • Svijet Nancy Porter
    Kod: NN ALM 7a
    Ocjena: 61%
    Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 1471
  • Gil
    Kod: DJIL LMS 1
    Ocjena: 77%
    Vrijeme: 1.4.2020. 0:55:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1439

Aukcije

Forum