Yucatan!

Tex Willer

TX LU 57/60 | 315 str.

Istražujući trgovinu oružjem, Tex i Carson dolaze u Matamoros, gradić na Meksičkoj granici. Odmah postaju svjedoci nasilnog napada. Jedan im indijanac prije smrti povjerava poruku ispisanu na pergamentu i moli ih da je odnesu El Moriscu. Ubojica u tučnjavi gubi mornarsku kapu s natpisom broda "Moctezuma" i tako Tex i Kit stječu putokaz. Kreću u luku, no brod im bježi pa se obraćaju lučkom komesaru. Ubrzo otkrivaju da je on u dogovoru s vođom krijumčara oružjem Johnnyjem Butlerom...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 88%

Priča 9

Scenarij 8

Crtež 9

Naslovnica 10

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 82%

P*8

S*7

C*8

N*9

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Tajna pergamenta
    TX LU 57
  • Jukatan
    TX LU 58
  • Žrtveni bunar
    TX LU 59
  • Vukovi Kolorada
    TX LU 60

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Yucatan!
    TX SR 426
  • Il pozzo dei sacrifici
    TX SR 427
  • I lupi del Colorado
    TX SR 428

ZANIMLJIVOSTI

  • Od broja 59, Ludens se vraća na originalnih 112 stranica Texa
  • Budući da smo prvih 7 brojeva imali manje stranica od talijana, stvorio se "višak" stranica, pa smo dobili jednu naslovnicu više, radi se o naslovnici broja 57
  • U Italiji je ova epizoda objavljena od 4. do 6. mjeseca 1996 godine
  • U ovoj epizodi se pojavljuje veliki Texov prijatelj El Morisco

Sjajna priča koja se proteže na preko 300 stranica. Cludio Nizzi ponovno je bio na visini zadataka. Pojavljivanjem El Morisca odmah nam je jasno kako će stvari krenuti u smjeru nečeg drevnog ili okultnog. Ovoga puta radi se o drevnoj civilizaciji Maya skrivenih u đungli Yucatana. Svakako treba staviti naglasak na scenu Texove borbe sa golemom Anacondom, to je scena dostojna nekog odličnog pustolovnog filma...

Crtež je odradio Carlo Marcello sjajno. Kao jedan od ekipe Tex staffa, Marcello tu funkcionira besprijekorno za razliku od svog crteža na Zagoru koji je u redu, ali nikako odličan kao na Texu

Još jedna vrhunska Texova epizoda koja se doslovno čita u jednom dahu. Za one koji je nisu do sada pročitali neka to učine što prije, za one koji jesu, neka je još koji puta pročitaju i osiguraju mjesto na polici svoje kolekcije:-)

Naprijed

TX LU 54/57 U zemlji plemena Uta

TX LU 60/61 Vukovi Kolorada

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    Prica je i vise nego u redu, a Marcellov crtez neobicno volim (ne slazem se s recenzentom, Marcello je u Zagorovim "Nestalim istrazivacima" bio odlican).

    Akcija, dodbra prica, par dobrih Carconovih fora i ova epizoda Texa je na visini, sto ce reci... odlicna.
    31.08.2003
    19:36:00 sati
    gari
    uredi
  • seinfeld

    Ukupna ocjena 88%

    9, 9, 8, 10

    Napeta prica, dobra radnja,dobro ispricano,ovaj novi Tex ima odlicne epizode ne znam zasto se Tex tako slabo prodaje u HR...
    Naravno povratak na 112 str. je za pohvalu + eksta cover sto imamo cini ovu pricu jos interesantnijom :-)!!!
    Go Tex go!!!!
    31.08.2003
    19:51:00 sati
    seinfeld
    uredi
  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 95%

    10, 10, 9, 8

    Ove nove Texove epizode su sjajne! Napete su, nisu nimalo dosadne, radnja je super, a Bernijev korak da izdaje Texa na 112 stranica je fenomenalan.
    31.08.2003
    22:13:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • KRAS

    Ukupna ocjena 76%

    8, 5, 9, 10

    Upadaju u nepoznati grad baš u sekund tačno kad se vrši ubojstvo...
    Naravno žrtva je smrtno ranjena...
    Ubice ostavljaju veoma interesantan trag...
    Trag ih vodi tačno tamo zbog čega i jesu tu...
    Umirući svoje zadnje riječi uputi Texu...
    El Morisco...
    Koji je Texov dobar drug...
    Uglavnom malo su pretjerali, baš me zanima kako bi sve to odigrali bez tolike slučajnosti.
    01.09.2003
    16:34:00 sati
    KRAS
    uredi
  • Ukupna ocjena 84%

    9, 8, 8, 9

    Priča mi se svidjela, samo mi je malo glup kraj.Kada se sve tako brzo razriješti, Bagley umire, onog koji se ima za Boga, je hipnotiziran i onda pobjegnu niz rijeku.Ali stvarno dobar je početak.
    03.09.2003
    09:43:00 sati
    Anton Mikl
    uredi
  • Ukupna ocjena 91%

    10, 10, 7, 10

    Izvrsna i napeta epizoda. Jedva sam čekao kraj kroz ova tri mjeseca kad izlazi. ali završetak je dosta slabo napravljen. no, ipak je dobar roman. No, crteži lica negativaca bi mogao biti bolji.
    03.09.2003
    17:51:00 sati
    jura
    uredi
  • Top

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    prica je super, samo sto je scenario malo usrat sa previse slucajnosti kao sto je vec neko naveo. crtez sjajan, vise mi se svidja marcellov nego villin, but thats me [:D]. marcello super crta texa a zagora dobro, ali ipak malo slabije, iako je i kod zagora za mene jedan od najboljih.
    nazalost jos nisam procitao kraj, jer nisam jos namolio krugera da od eu shoping za mene hehe
    08.09.2003
    12:49:00 sati
    Top
    uredi
  • Ukupna ocjena 97%

    10, 9, 10, 10

    mislim da je tex definitivno najkvalitetniji bonellijev strip na tržištu. jednostavno nema sramotno razočaravajućih epizoda kao u npr. zagoru u zadnje vrijeme,ili ovaj "maskirani osvetnik" nathana nevera,da ne nabrajam dalje.crtež je fantazija, kao, uostalom i drugo.tex nije postao šminker ko neki drugi.tex je institucija.
    jedna opaska: ne čita se u jednom dahu,jer izlazi svaka 3 mj... :D ha ha
    živjelo 112 stranica!!!!!!!!!!!!!! samo to je falilo (dobro još je 1 cm uži od originala... HA!:) :) :)
    09.09.2003
    14:34:00 sati
    nikola
    uredi
  • DeeCay

    Ukupna ocjena 82%

    7, 7, 10, 10

    Epizoda je uistinu poduža...Prva polovina priče je odlična, interesantan i dinamičan zaplet (krijumčarenje i tajanstveni pergament), da bi već u drugoj polovici dinamičnost radnje znatno opala (igraju se mačke i miša u max sporom tempu). A obožavanje bijelca kao Boga kod Indijanaca uistinu je već stoput korištena tematika. Rađe bih vidio Texa kako mlati tamo neke konjokradice ili batina zločeste šerife...
    10.09.2003
    13:19:00 sati
    DeeCay
    uredi
  • Ukupna ocjena 87%

    8, 8, 10, 9

    Odličan crtež Marcella i solidna priča samo nastavljaju niz dobrih novih Texova. Prije nisam uopće volio Texa, ali me SD natjerala da to promijenim, tako da me više ni ne iznenađuje ta stalnost kvalitete. Istina da me i dalje živcira Texova bahatost, koja je i u ovoj epizodi očita na par mjesta, no kvalitetne priče i jaki crtači sve to nadoknađuju. A ova nas epizoda ambijentom podsjeća na M.Noa, kad ga već, na žalost, nema na kioscima. Inače, ne slažem se s navedenim da Marcello nije dobar u Zagoru, i tamo je perfektan. MARCELLO RASTURA!!!!!!!!
    12.09.2003
    10:22:00 sati
    stinky
    uredi
  • Ukupna ocjena 74%

    7, 7, 8, 8

    Nije loše. Jedino me previše podsjeća na Močvare Luizijane.
    29.09.2003
    01:44:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    Još jedan u seriji odličnih Texova,priča o džungli i Mayima je pravo osvježenje.Ispočetka me smeta jer ima malo previše slučajnosti ali kako priča odmiče sve je bolje.Vrhunac je borba Texa i anakonde a jedino što mi je malo falilo kod ove epizode je stara dobra pucnjava gdje Tex i Carson okruženi hordama razbojnika uz zajebanciju i smiješne komentare skidaju jednog po jednog bandita.Velike zasluge ima i odlični Marcello koji je sjajno odradio posao u džungli.Stvarno,nemam ama baš nikakve zamjerke na njegov crtež.Likovi sjajni a pozadine i okolina bez greške.
    10.10.2003
    15:59:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 88%

    8, 8, 10, 10

    Uvijek sam obožavao duge, avanturističke epizode Texa u zemlji Asteka. Marcellov crtež je fantastičan (prvi put sam "pao" na njega još tamo u ediciji Otkriće Sveta u Stripu), a naslovnice Texa uvijek su sjajne.Keep on, Tex Willer!
    27.10.2003
    11:59:00 sati
    jethro
    uredi
  • Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    13.11.2003
    20:47:00 sati
    Brdar
    uredi
  • johnhartson

    Ukupna ocjena 94%

    10, 9, 9, 10

    Da li zbog toga sto izlazi na svka tri meseca ali tex ovek ostavlja dobar ukus u ustima posle citanja. Marcello razvaljuje i prosto je neverovatno koliko je fenomenalno uradio ovu epizodu. Pojava el Moriska je za svaku pohvalu. Ovo je onaj pravi Tex Willer.
    09.12.2003
    16:32:00 sati
    johnhartson
    uredi
  • D.J.

    Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    Nasa prva naslovnica je nevjerovatna! Marcellov crtez je super (9.5). Bolji nego u Carsonovoj proslosti u kojoj je takoder bio odlican. Jedini minus mi je manjak emocija na licima likova. Prica je zanimljiva, pomalo otegnuta. Sto mi smeta je sto je i Stinky jos prije primijetio da Tex uvijek iz prve sve 100% tocno zakljucuje. To je u ovoj epizodi vrlo ocito puno puta i pomalo mi je islo na zivce! :) A i prelako se rijesio one ogromne Anakonde. Lakse nego sto bi Zagor, a mozda i Blek :))))
    11.02.2004
    23:45:00 sati
    D.J.
    uredi
  • bitola

    Ukupna ocjena 88%

    8, 8, 10, 10

    ODLICAN POCETAK STRIPA ,ALI MISLIM DA JE MOGAO BITI BOLJI U NASTAVKU.
    OBICNO SU EPIZODE SA MORISKOM MALO VISE MISTICNIJE.CRTEZ JE ODLICAN I STVARNO MARCELO MNOGO BOLJE CRTA TEXA NEGO ZAGORA.
    PRICA SE IPAK NE MOZE UPOREDITI SA EPIZODOM "TAJNA MUMIJE".
    06.03.2004
    19:19:00 sati
    bitola
    uredi
  • Deers

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    BRAVO Marcello!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    30.03.2004
    21:59:00 sati
    Deers
    uredi
  • Thommo

    Ukupna ocjena 69%

    7, 6, 7, 9

    OK epizoda, ali ništa bolje od toga. Inače meni je jedini pravi El Morisco Letterijev Morisco. Na tu temu bolja mi je priča ZS 707-710 'Tajna mumije', nekako je razrađenija i 'realnija', ako se to može reći za stripove o preživjelim južnoameričkim civilizacijama. Uf, moram si nabaviti Mondadorijevo izdanje! Marcello mi je dobar, ali ipak spada u 'second tier' crtača u Tex ekipi.
    02.04.2004
    10:17:00 sati
    Thommo
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 75%

    8, 7, 7, 9

    Dobra epizoda koja ima nekoliko nedostataka. Prvi je malo lošiji crtež, drugi je taj da se po meni uopće nije trebao pojavljivati u ovoj epizodi onaj bjelac koji misli da je nekakva reinkarnacija. Glup scenaristički potez. Tema je ipak dobra, a i naslovnice iako sam ocijenio samo naslovnice ove epizode, a ne naslovnicu Vukova Kolorada. Onda bi ocijena za naslovnice bila 2 broja manja.
    17.12.2004
    08:02:00 sati
    Koresh
    uredi
  • fishleg

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    Odlicna prica, a isto i crtez, Marcello je sjajan kod Texa.
    28.12.2004
    17:03:00 sati
    fishleg
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 79%

    8, 6, 9, 10

    dobra i slojevita priča, s možda malo previše scenarističkih tex klišea i nerazumljivih odluka, tako npr. tex dva puta dovodi sebe i svoje prijatelje u bezizglednu situaciju, žrtvujući se za neprijatelja, kako moralno, onda način na koji sredi anakondu, u par sličica, ma koji zagor, blek, hulk... ipak, ako izuzmemo ove, nazovimo ih gluposti, iako ih je lakše oprostiti zagoru, ostaje nam jedna jako dobra epizoda, s gotovo savršenim crtežom marcella i fantastičnim naslovnicama
    17.03.2005
    23:09:00 sati
    ken2
    uredi
  • Ukupna ocjena 73%

    10, 9, 2, 10

    Meni je ova priča jedna od najdražih Texova uopće.Za scenarij sam dao devetku jer smatram da je moglo cijelu
    priču malo više "nabrijati".Naslovi su jako privlačni,ali radnja u stripu je monotona.Za crtež je previše očito zašto sam dao dvojku.Primjetio sam da se mnogima crtež dopada,ali meni,uz svu dužnu popustljivost nisam mogao dati više od 2.Dobro je da sam uopće odlučio dati dvojku
    jer mi crtež tako "netexovski".Poznato je da su crteži u svim vestern stripovima nekako slični(donekle).Negdje se
    nađe netko kao ovaj Marcello koji je uprskao stvar.Baš se
    sad ,dali da sad sve ocjene spustim za jednu ili da samo
    crtež nagradim jedinicom neznam.Ne bih želio loše ocijeniti Villinu naslovnicu,jer i više nego na visini svoga zadatka.Naslovnica "Jukatana"mi je čista fantazija!
    Toliko detalja,a tek onaj aztečki hram u pozadini!..
    Odlučio sam da ću ocjene ostavit točno onako što jesu.
    Ne želim na kraju nepravedno ocijenit.
    29.05.2005
    22:12:00 sati
    zerovnik
    uredi
  • Ukupna ocjena 76%

    8, 8, 6, 10

    Neloša epizoda samo mi malo smeta Marcellov crtež,nije on loš crtač ali nisan baš oduševljen a da ne govorin o tome kad crta Zagora.Onu perfektnu epizodu "Krvna braća" jedino kvari njegov crtež.Villa perfektan kao i uvijek.

    20.07.2005
    13:20:00 sati
    vice
    uredi
  • globinjo

    Ukupna ocjena 55%

    7, 7, 1, 10

    vrlo dobra priča,naslovnice super,ali marcello:((((((((((((((((((((((
    17.10.2005
    07:50:00 sati
    globinjo
    uredi
  • piquet

    Ukupna ocjena 84%

    9, 7, 9, 9

    nije klasični run and gun pa mi se zato valjda i više sviđa. tajna mumije mi je najbolji teks kojeg sam pročitao pa mi je zanimljivo ponovno pojavljivanje el morisca. marcello odličan. bonus naslovnica fenomenalna.
    27.11.2005
    15:07:00 sati
    piquet
    uredi
  • Ukupna ocjena 70%

    9, 10, 1, 10

    Postoji jedan razlog zbog kojeg mi je Komandant Mark jedan od najgorih stripova (pored standardnog proser.... o patriotizmu, po cemu je slican Melu Gibsonu :) ), a to je da svaki Englez mora da ima odvratnu facu! Znam sta je bio cilj autora, ali sto je mnogo, mnogo je! Kad vidim sta je Marcello uradio, dize mi se kosa na glavi. Tex je i ok, ali ostali?!? Ne znam ko je gori - Carson, Morisco, mornari na Moctezuma-i, Butler, pandur koji podseca na pacova... Verovatno svi zajedno.
    Da nije Marcello-a, sama prica bi mi bila jedna od drazih, ovako...
    04.12.2005
    01:09:00 sati
    Imrahil
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 79%

    9, 8, 6, 10

    Sve u svemu jedna od boljih Nizzijevih priča
    22.04.2006
    13:55:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • jack 50

    Ukupna ocjena 67%

    5, 7, 7, 10

    Dobre naslovnice, loša priča...
    13.05.2006
    18:10:00 sati
    jack 50
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 91%

    9, 8, 10, 10

    Priče s Moriscom su mi oduvijek bile među najboljima, pa tako ni ova nije podbacila. Jedino mi se kraj baš ne sviđa pa zato ocjena manje za scenarij. One slučajnosti koje su se događale Texu i Carsonu u ovoj epizodi mi uopće ne smetaju. Marcello je odlično nacrta i džunglu i likove i sve ostalo, kao i uvijek. Naslovnice uobičajeno za desetku, a skoro da drukčije ne može ni biti kad je Villa u pitanju ;)
    14.09.2006
    00:52:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    ...jedna od najboljih...
    01.01.2007
    17:10:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • Vorador

    Ukupna ocjena 73%

    5, 6, 10, 10

    Priča, inače, niš posebno ali fora je ambijent; egzotične lokacije koje se izmjenjuju jedna za drugom. Kraj pomalo debilan i zbrzan. Crtež prva liga i po meni se samo zbog njega isplati pročitati ovaj uradak.
    08.01.2007
    23:19:00 sati
    Vorador
    uredi
  • targon

    Ukupna ocjena 85%

    9, 7, 9, 10

    Odličan početak i nešto slabiji kraj za Nizzija. Priča uopće nije loša, ali ipak mislim da je malo pretjerao s masovnom hipnozom. No dobro, barem nije klasika. Likovi su fino složeni, kapetan Raga je baš živopisan, a Bagley gotovo simatičan. Cijela avantura praćenja u onim kanuima odlično je osmišljena. A Marcello je više nego dobar. Naročito se istakao u prikazu čitavog džungla ugođaja. Nije loš ni u akcijskim scenama (susret s anakondom). Što me dovodi i do naslovnica. Sjećam se kako sam slinio prije nekih 10-ak godina kad sam na jednom talijanskom originalu vidio najavu za ovu epizodu. Tako mi je i dan danas naslovnica s anakondom jedna od Texovih najdražih. Ni druge ne zaostaju, a treba li uopće napominjati da su djelo majstora Ville. Jako, jako dobra epizoda...
    11.02.2007
    02:28:00 sati
    targon
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 93%

    9, 9, 10, 9

    Najbolji Marcellov crtež uz Carsonovu prošlost i ZAG Nestali istraživač. Priča je samo u početku nabijena akcijom (pucnjavom), a završetak je relativno miran što mi se u ovom slučaju svidjelo. U svakom slučaju ova pustolovina u Mexicu i prašumi je za preporuku svim ljubieljima Texa.
    16.02.2007
    19:44:00 sati
    Inferno
    uredi
  • MaTex

    Ukupna ocjena 82%

    7, 7, 10, 10

    Prvi dio priče više nego dobar,no premještanjem radnje na "nesretni"poluotok,počinje pad.Sami kraj s Moriscom hipnotizerom,tipa "čiča-miča" ćao đaci "gotova je priča",je vrhunac Nizzijeve bezidejnosti kako dobroj priči podariti kraj.Crtež odličan,od naslovnica najbolja je ona koju talijani nemaju.
    26.02.2008
    19:26:00 sati
    MaTex
    uredi
  • Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    Sjajan početak, razvodnjena sredina i loš kraj. Mislim da borba Texa i anakonde nije bila potrebna (tu glumi Zagora), a da ne govorim o masovnoj hipnozi. Šteta, moglo je ovo biti za 100% da je bilo više ideja.
    09.07.2008
    07:52:00 sati
    mars1
    uredi
  • dcopic

    Ukupna ocjena 87%

    8, 8, 10, 9

    Volim vidjeti Texa u nekom drugom dijelu svijeta, još kad je i Morisco tu, teško može biti prosječna priča. Marcello rastura sa crtežom, naslovnice odlične!
    18.01.2009
    19:23:00 sati
    dcopic
    uredi
  • Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    Zaista dobra priča da dosta dobrim crtezom, a Claudio Villa briljira sa naslovnicama. Tex-anakonda, legendarno.           
    15.07.2009
    18:24:00 sati
    Dinno
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 79%

    9, 7, 7, 10

    Nije bila loša ova epizoda , mada se zbog Marcellovog crteža jedva vidjelo mjesto radnje

    19.02.2010
    11:32:00 sati
    drogsy
    uredi
  • Combatrock

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    Za Marcella sve pohvale. Taj tip ubija. A Morisco i Montales dve klasicne jajare upropastili su atmosferu. Prvi je klasicna baba sera gatara, nadrilekar i prorok. Pravi renesansni doktor svih nauka. Sve zna. Montalesa u jednom momentu Tex pita sto ne gura do mesta predsednika Mexica, a ovaj glumi nevinasce. Dva smutljivca koje vise ne mogu da smislim. Epizode sa Gros Jeanom i Patricom Mc Ryanom, kao i Tomom Devlinom su za ovo zakon. Jim Brandon je van konkurencije.

    11.07.2010
    23:27:00 sati
    Combatrock
    uredi
  • Ukupna ocjena 48%

    3, 2, 8, 9

    Do pola jos i nekako, avantura i tako to. Od pola Nizzijevo potpuno ludilo nadvladava, idotski obrti u prici, kolektiva ludila i slicno. U stripu imamo jednu od najglupljih scena u celom serijalu Texa, gde se spasava onaj nesretnik od zmije.

    24.11.2010
    08:14:00 sati
    kasper
    uredi
  • Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 8, 10

    28.04.2011
    22:20:00 sati
    jojboli
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Sve je super samo šteta što će Nizzi kasnije koristiti neka motive stalno iz epizode u epizodu.

    05.08.2012
    22:42:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 79%

    8, 7, 8, 10

    Sjajan početak, razvodnjena sredina i loš kraj. Mislim da borba Texa i anakonde nije bila potrebna (tu glumi Zagora), a da ne govorim o masovnoj hipnozi. Šteta, moglo je ovo biti za 100% da je bilo više ideja.

    Copy-paste komentara člana mars1.

    Humor opet vrhunski, kasnije UMOR zbog Morisca i tih civilizacija i bijelca-boga... Odlična prva naslovnica, jedna od najboljih. Iako kod Ville 95% ih je za 10.

    01.03.2013
    14:35:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 69%

    6, 6, 9, 6

    Prica kao prica je ok,al previse me je podsjecalo na Zagorovu pricu LU 157 do 161.To je me ometalo,sve do kraja. Je da se price razlikuju al mjesto dogadjaja,slicni likovi,tjek itd. . Scenario je na pocetku, iako previdljiv i standardan,bio doneklen ok.C.Nizziju svaka cast da je se sjetio Morisca. Sa njim i profeserom Sandersom sve je licilo na orginalni Indiana Jones.Scenario ode kvragu,cim su Tex i Carson u dzunglu zakoracili. Do kraja se vise nije oporavilo. Sto se crteza tice,C.R.Marcello,je za moj ukus odradio vrlo dobar posao. Nedostatak je jedino ponegdje vidljiv u pogresnim propocijama. 

    24.08.2013
    00:10:00 sati
    Tutta
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 78%

    8, 6, 9, 9

    Sve počinje iontrigantno i prepuno pustolovine, a druga polovica priče totalni je promašaj. Kao da je sve već viđeno. Čak je i Marcello malo popustio u ovoj priči. Kraj gotovo nikakav. A ona borba s anakondom, malo nevjerojatno. Šteta što nije više iskorištena u priči.

    06.01.2014
    11:55:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    12.01.2014
    15:27:00 sati
    velka031
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 69%

    7, 6, 7, 9

    Dio sa potragom je poprilicno dosadan, nazalost upravo je tu strpan najveci dio price. Postaje bolje kada Tex i ekipa dolaze kod Maya. Uglavnom nista posebno. Villina naslovnica sa zmijom je odlicna, zbog toga visoka ocjena. 

    06.04.2015
    00:51:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • Ukupna ocjena 61%

    6, 4, 8, 7

    Sve je to več viđeno, početak recimo iz Ubistvo u Korpus Citiju, radnja u močvari recimo iz U močvarma Luizijane. Svejedno priča lepo teče unatoč Nizzijivim glupostima. To što Tex izigrava Zagora jer ne može gledati kako umire nedužan čovjek i baca se s nožem na divovsku anakondu mi je glupo. Ona masovna hipnoza mi je isto glupa. To što mali broj Maya misli najaviti rat belim osvajačima je tako glupo, da ne vredi ni komentirati.

     

     

    04.09.2015
    20:47:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 71%

    7, 6, 8, 8

    Maštovito, podsječa na neke Nolittine uratke iz 70-ih godina. Malo baca na mix Zagora i Mister Noa.

    23.05.2017
    22:48:00 sati
    Deki86
    uredi
  • goghy

    Ukupna ocjena 88%

    9, 9, 8, 10

    30.12.2017
    12:25:00 sati
    goghy
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 93%

    10, 10, 8, 9

    Odlična priča u nešto dužem opsegu pa joj didaskalije, u ovm slučaju, nisu minus u priči, nego dodadat plus.

    20.07.2019
    11:19:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • tex2

    Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    Poduži strip, početak odličan, kasnije se razvodnilo po meni, ima i boljih priča s El Moriscom, ali sve u svemu vrlo dobra priča!

    11.10.2019
    09:44:00 sati
    tex2
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Put za raj
    Kod: ZG VCSP 32
    Ocjena: 50%
    Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
    Autor: Djole
    Broj komentara: 15
    Broj pogleda: 2762
  • Povratak Zimske Zmije
    Kod: ZG VCZS 20
    Ocjena: 91%
    Vrijeme: 7.8.2020. 17:10:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 14
    Broj pogleda: 1861
  • Povratak samuraja
    Kod: ZG VEC 155/157
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 31.8.2020. 23:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1420
  • Plamen nad Merivelom
    Kod: ZG VEC 143/144
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 18.8.2020. 0:16:00
    Autor: going going
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1270
  • Proteus
    Kod: TX ZS 33/984/985
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1191

Aukcije

Forum