Sin Vjetra

Tex Willer

TX MX 7 | 336 str.

Dva zla čovjeka, bojnik Duncan i Jefferson, žele uhvatiti Sina Vjetra, predivnog crnog pastuha. Ali pleme Arapaha Crnog Vjetra smatra simbolom slobode. Sve dok on bude jurio slobodan prerijom oni će živjeti u miru i sreći, a bude li uhvaćen krenut će ratnom stazom...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 40%

Priča 1

Scenarij 1

Crtež 8

Naslovnica 10

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 62%

P*5

S*5

C*7

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Sin vjetra
  TX MX 7

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • Figlio del Vento
  TX MAXI 7

ZANIMLJIVOSTI

 • Prvi rad Roberta Disa na Texu.
 • Radnja se odvija na području Clearwaters.

Siguran sam da će se mnogi Tex fanovi složiti da je maxi edicija bila najbolja edicija Texa sve dok Nizzi nije počeo pisati maxije. Njegov debi je bio katastrofalan Rio Hondo nakon kojeg sam pomislio da gore ne može, ali sam se nažalost, prevario.

Sin Vjetra nije samo katastrofalan, on je dno dna. Dno dna kojeg rijetki mogu dotaknuti, a jedan od tih rijetkih je Claudio Nizzi. Na početku je Nizzi imao sjajnih priča ( TX ZS 937/939 Ratni požar, TX Lib 15/16 Čovjek s bičem…), ali je kasnije počeo pisati priče koje nemaju veze s mozgom. Nizzi se najbolje snalazi u krimiću te me začudilo da se radnja odvija na nekom prostranom, divljem području. Što je tema dosad rijetko korištena. Jedno pleme svoju sudbinu temelji na konju, a uopće nije objašnjeno zašto je on svet.

Nizzi je radnju maksimalno rastegnuo, a ponovo je radnju pokretao prisluškivanjima, slučajnostima koje su već postale njegov zaštitni znak. Spomenuo bih recimo dolazak vojske u zadnji čas što smo već mogli vidjeti ili nevjerojatno izbjegavanje metaka od strane Sina Vjetra u stilu Maxa Paynea, ali ima toga još. Sistem se raspao prije 100. stranice kada dolazi do preokreta koji mijenjaju tijek radnje, a čovjek bi pomislio da su svi likovi superiorni koliko daleko vide i čuju. Bojnik Duncan mi nije jasan lik. On bi trebao biti častan čovjek kojem je ispod časti mučiti starca, želi otvoren dvoboj s Texom bez 'niskih udaraca', a zašto je onda otjerao Jeffersona. Ne želi konkurenciju, to mi je jasno, ali nije li to njemu ispod časti??? Gdje je tu logika? Ali kada govorimo o novim Nizzijevim radovima, bolje da logiku ostavimo daleko po strani.

Zbog ovog iživljavanja na Nizziju, zaboravio sam spomenuti crtača ovog broja, Roberta Disa. Diso je ovdje dobar, čak odličan, a drago mi je zbog njega što je crtao konje koji su mu očito posebno dragi. Jedina šteta je što ga troše na ovakve scenarije koji ruku na srce, kao da su napisani od strane konja. Villa je nažalost, nama podario vrhunsku naslovnicu koju strip unutar korica ne zaslužuje.

Kupiti zbog kolekcije, a mišljenja sam da ovo mogu progutati jedino tvrdokorni fanovi.

Naprijed

TX MX 6 Rio Hondo

TX MX 8 Blindirani vlak

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • bacho

  Ukupna ocjena 81%

  8, 7, 9, 9

  Jasno da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ovo je po meni potpuno potcjenjeni strip. Meni je strašno dobro legao. Priča je malo drugačija od klasičnih TX-ovih, ali nije loša. Naprotiv. Simbolizam, dakako stripovski naivan, kod indijanaca uvijek mi je interesantan. Scenaristički ovo nije vrhunsko djelo, ali je solidno odrađeno. Od stripa tražim samo da me drži u napetosti do kraja. Diso je odličan. Možda sam subjektivan.Naime, vidim ga prvi put izvan MNO-a, što mi je genijalno. Naslovnica je dosta dobra. Prava vestern.
  27.05.2009
  17:17:00 sati
  bacho
  uredi
 • kico

  Ukupna ocjena 67%

  5, 5, 9, 10

  Rekao Markos da neću preživjeti ovaj maxi. A ja jesam i baš sam se dobro zabavljao. Disney Tex! :))))
  27.05.2009
  18:31:00 sati
  kico
  uredi
 • Panon

  Ukupna ocjena 76%

  7, 6, 9, 10

  Meni je ovaj Tex bio sasvim solidna priča. Dobro, nije na visini prijašnjih Maxija i nije toliko spektakularan, ali nije baš za 1. Malo je glupavo što se radnja vrti oko nekakvog pastuha, ali je priča skroz za opuštanje i razbibrigu. Diso je dobar i na Texu, bravo!
  27.05.2009
  18:53:00 sati
  Panon
  uredi
 • Ukupna ocjena 20%

  1, 1, 2, 8

  Čisti užas, vjerojatno najgori teks uopće (ne sjećam se lošije epizode). Samo naslovnica drži vodu, crtež u skladu s ostatkom (užas).
  27.05.2009
  20:14:00 sati
  mars1
  uredi
 • teller

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  ODLIČAN TEX, TAKO SJETAN I ROMANTIČAN.JA SAM ZADIVLJEN.
  27.05.2009
  21:14:00 sati
  teller
  uredi
 • PAJDO

  Ukupna ocjena 67%

  5, 5, 9, 10

  Plitko i predvidljivo. Odlični Diso i još bolja naslovnica...
  28.05.2009
  11:24:00 sati
  PAJDO
  uredi
 • Prodigy

  Ukupna ocjena 67%

  6, 5, 8, 10

  Toliko je pljuvan ovaj maxi od strane pojedinaca da ce svaki "normalan" netvrdnokorni stovalac omiljenog nam rendjera odmahnut rukom na "Sina Vjetra" i pomislit - bio bi to uludo bacen novac!No ja sam  onaj tvrdokorni koji i najdosadniju Texovu epizodu procita od pocetka do kraja,pa reko ako je Bernard mogao izdat - mogu i ja kupit,nedam se tudjim zlim jezicima!I ostaje cinjenica da nije to toliko lose(citao sam i dosadnije epizode),naravno da je moglo bolje-je!Al budimo realni,vec je i vrijeme da se Nizzi pomalo istrosio u ovim poznim godinama,ima previse scenarija na grbaci da bi svi mogli biti idealni.Disov crtez je vise od solidnog ali ipak mi je nekako drazi u Amazonskim djunglama nego na prerijama.Mada konji mu idu od ruke - mora se priznat.I imam neki osjecaj da je na pojedinim vinjetama pokusao i Texu podariti svoje lice kao sto je to uredno uradio s Mr. No-om!"Ogledalce,ogledalce moje, najljepsi na svijetu tko je?"O Villinoj naslovnici nema smisla trosit rijeci.Svi vec znamo sve o toj temi.Tesko je naci neku i reci - ova nije savrsena!
  29.05.2009
  14:28:00 sati
  Prodigy
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 52%

  5, 2, 7, 10

  Sama priča i nije loša (mada ostaej upitno koliko je Tex dobar krotitelj konja)ali scenarij spada u najveće Nizzijeve promašaje svih vremena (a konkurencija u toj rubrici je stvarno oštra) . Tamo negdje do polovice još ide,a nakon toga je očaj..evidentno je da je na silu razvučeno na 300-ak stranica, a trebalo je maksimalno 150. Indijanac 3 puta kaže ajmo jesti meso i to se provlači na 3 stranice.Pa zatim famozno prisluškivanje.Jebote,ispada ko da svako svakog prisluškuje i da svi imaju super-sluh.Prvo na livadi,pa ispred šatora,pa u tvrđavi itd..onda odmah ide javiti onom drugom što je čuo i ovaj promjeni plan,ali ga odmah neko drugi prisluškuje i javi ovim prvima.I tako 10-ak puta.Crtež nije loš,ima par lijepih kadrova ali pretjerao je Diso sa svim tim životinjama.To pali u MIster No-u i tamo stvarno dobro izgleda, ali ovdje je suvišno.Sve u svemu - očajno loš maxi sa korektnim crtežom i genijalnom naslovnicom.
  29.05.2009
  15:51:00 sati
  Aco
  uredi
 • Andrey

  Ukupna ocjena 60%

  6, 1, 10, 9


  Očito da je Nizzi htio osvježiti serijal jednom orginalnijom idejom,ali izvedba je opet katastrofalna,nažalost.Zašto je uopće išao ubacivati lik bojnika Duncana,potpuno nepotrebno,baš će ga cijela vojska slijediti jer je on naumio da će uloviti i pripitomit konja.I mustangeri su potpuno nepotrebni,kao unatoč svemu će loviti tamo nekog konja.I uopće nije objašnjeno zašto je Sin Vjetra za njih sveti konj,kaj samo tako bezveze?,jer je lijep?vodi krdo? koja glupostMislio sam da se lakše čita od prethodnog,do 180 stranice,a onda počinje užas,dijalozi u kojem likovi rekonstruiraju prošlost,sadašnjost i budućnost do najsitnijih detalja,užas.Taj konj bi kao trebao predstavljati neslomljivi duh indijanaca,nikad nitko neće moći u potpunosti istrebjeti Indijance,njihov duh će zauvijek ostati u prerijama??? Ako je tako,ne bih reko da je Nizziju baš uspjelo to prikazati.Diso me jako iznenadio,u pozitivnom smislu,nisu bili baš pozitivne kritike prije izlaska ali on je ovdje još bolji nego u kasnoj fazi na Mr.Nou ,potrudio se.A u uvodniku je objašnjeno zašto baš on crta ovaj broj,Diso voli crtati konje,a i ostale životinje,što se i vidi iz priloženog.Repetto je u prošlim radovima crtao životinje u pozadini(npr.pse koji se bore za komadićem mesa,razne ptice,itd.)Volim kada nas crtač "počasti" time,pa sam to i od Disa očekivao,i oduševio me jer je nacrtao preko 30 životinja,uljepšavajući dosadne Nizzijeve dijaloge,PREKRASNO.A lijepo crta i pejsaže i izraze lica.Ovako bi to trebalo biti:Luđak koji se u prošlosti bavio krijumčarem viskija bježi iz ludnice i unajmljuje 50 kauboja sa ciljem da ube Sina Vjetra jer smatra da je on zapravo reinkarnacija Zagora,koji ga je strpao u zatvor zbog dilanja alkohola indijancima:)A maxiji su bili baš dobra edicija dok nije Nizzi na njih došao.Ali nako godinu dana Nizzi maxija slijedeće maxi-godine nas očekuju Segurai Manfredi!tj. Ortiz i Repetto! Jedva čekamI da dodam da je lijepo bilo vidjeti uvodnik(S.Bonellija) nakon Lovca na fosile,a ima i crteži kratki sadržaj na stražnjim koricama.
  30.05.2009
  10:39:00 sati
  Andrey
  uredi
 • ismolc34

  Ukupna ocjena 67%

  6, 5, 8, 10

  ...netko je jednom rekao da nema lošeg Tex-a...
  30.05.2009
  13:22:00 sati
  ismolc34
  uredi
 • Inferno

  Ukupna ocjena 37%

  1, 1, 7, 10

  Nizzi pokušava biti dubokouman i ubacuje te neke metafizičke fore na koje se redovito uhvati pozamašan broj ptičica. Gomila budalaša po šumama i gorama ganja jadnog konja!? Prisluškivanja, naivnosti, plitki likovi, suvišna objašnjavanja, nelogičnosti, vrludanje amo-tamo, predvidljivosti? Je li u redu uspoređivati ovu gadost s "Paklenim Indijancem", "Crnim tigrom" i "Ratnim požarom"??? Naravno da nije; i zato ovih 336 stranica može poslužiti jedino kao guz-papir za obrisati izmeljano dupe. Definitivno najgori bonelli ikad.
  31.05.2009
  13:07:00 sati
  Inferno
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 61%

  6, 2, 9, 10

  Uvjerljivo najgori maxi dosad. Priča je imala potencijala iz prvenstvenog razloga što se razlikuje od većine ostalih u kojima se pojavljuju kradljivci stoke, lokalni banditi itd... Međutim, Nizzi je ovo pretvorio u brdo nebuloza. Negdje do 170-te strane radnja je bila probavljiva i bez nekih grešaka iako se nije dogodilo ama baš ništa specijalno te su samo govorili di će s konjem, kako će ga uvatiti i napraviti gulaš od njega. Zatim do izražaja dolazi to umjetno rastezanje kako bi broj stranica opravdao riječ "maxi". Nizzi onda samo niže prisluškivanja i takve stvari uobičajene za njega. Još dvije stvari koje nikako ne prolaze kod mene su dolaženje vojske u pravom trenutku (i to "pukom srećom", kako piše u stripu) i 6 promašaja onog konja Jeffersona na kraju (za cibaliu - proša san Max Payne 2 prije 2 tjedna :D ;)). Takvih gluposti mi je više dosta. Za likove bi se moglo reći mnogo toga, to su tipični Nizzijevi likovi koje viđamo u svakom njegovom novijem stripu. Bojnik Duncan je tvrdoglavi nadmeni zapovjednik utvrde koji ne sluša nikoga i ništa. Razlika između njega i ostalih takvih već viđenih zapovjednika je ta što Duncan odma sve kaže u facu, ne bavi se podmuklim spletkama. Najnepotrebniji i najgluplji lik mi je već uobičajeni odmetnuti indijanac bez kojeg ne može - Vuk bez repa. On štiti konja i sve to, ali poslije ga nije briga ni za slobodu, ni za pleme i vjerovanja nego samo misli na osvetu i prisluškivanja. Besmisleno. Također je nepotrebno pojavljivanje Bakera. Sad da nabrojim pluseve epizode. Ugođaj je fantastičan, baš se osjeti ta divljina i prostranost, a tome je u dobroj mjeri pridonio Diso sa dobrim crtežima krajolika i puno lipih kadrova životinja. Lipo me iznenadio ovaj put. Od ostalih stvari najjača mi je scena kad Tiger dolazi poslati brzojav. Villina naslovnica neponovljiva. Dakle, slab maxi ali ipak mislim da će ga stripaši zapamtiti. Nekima će razlog biti dobar ugođaj, nekima debljina stripa. Pa možda i zbog odličnog izdanja Disa, zbog toga što su dobili dobrog materijala za upaliti špaher ili za par rola guzpapira (kako piše gori :D). Sad nam slijedi Segurin maxi od kojeg puno očekujem jer dosad još nije zakazao, a nakon toga je i Manfredi (biti će zanimljivo viditi kako se snašao).
  31.05.2009
  16:10:00 sati
  mpavin
  uredi
 • Ukupna ocjena 48%

  2, 2, 9, 9

  Najgori Maxi dosad,ali to ne znaci da je ta epizoda losa,nego samo dosadna.Crtez je odlican,samo je Tex gadno nacrtan,ko neki obicni kravar.Kao sto rekoh,nije losa epizoda,samo mi je tema malo glupa i predosadna.
  11.06.2009
  20:10:00 sati
  zagorovac
  uredi
 • bitola

  Ukupna ocjena 67%

  7, 7, 5, 10

  Mada je strip ispljuvan u vezi price , meni se dopao , ali mi se nikako ne dopada Dissov ctrez.Ne mogu svariti one njegove face, A i opce i sume su mi kao da je prica u Amazoniji i kao da svakog trena treba da se pojavi mister no.
  15.06.2009
  10:49:00 sati
  bitola
  uredi
 • Bruce Springsteen

  Ukupna ocjena 76%

  8, 7, 7, 10

  Ovu Texu priču sam počeo da čitam sa ubeđenjem da jedna od lošijih, sudeći po komentarima ostalih koji su je pročitali. Ali na kraju je ispalo da je sasvim Ok priča. Dobro možda jeste to najslabiji Maxi do sada, ali bar meni ni približno toliko loš kao nekima. Diso je fantastični crtač, ali jednostavno nije za Texa. Dok sam čitao imao sam utisak da se radnja dešava u dvadesetom veku i pored toga što su ovde indijanci i te kako predstavljni kakvi su bili u devetnaestom veku. Možda je sve to zbog navike da Disa gledam i čitam u M.Nou.
  16.06.2009
  23:55:00 sati
  Bruce Springsteen
  uredi
 • anto

  Ukupna ocjena 78%

  8, 7, 8, 9

  Strip mi je odlično seo.Kićo je rekao da je ovo Dizni Tex, a ja bih rekao Blek Tex.Ali svejedno, ovo je strip koji mi je podario dva sata lepog čitanja.Crtež mi se svideo, nije me oduševio ( nije to više onaj stari Diso iz prvih Mr. Noovih priča ), naslovnica korektna.Priča naivnija nego obično, ali mi nije zasmetalo; jedino što mi je bilo smešno je kada na kraju stripa ,Tex naređuje Buču , računajući na njegovo pokajanje, da se sam preda vojnicima - zaista debilno.
  28.06.2009
  11:18:00 sati
  anto
  uredi
 • Ukupna ocjena 17%

  1, 1, 1, 8

  sve potpisujem što je rekao mars 1. koliko se nešto može unakaziti, dokle
  se može ići pa da i ne bi bilo toliko loše.
  10.07.2009
  13:21:00 sati
  darkwoodaxe
  uredi
 • Ukupna ocjena 64%

  7, 6, 5, 10

  Prica i nije losa, mada moglo je ovo i dosta bolje. Najveca zamerka mi je za Duncana, mogao je i mnogo bolje biti predsatvljen. Naslovnica odlicna, crtez los.
  11.07.2009
  14:01:00 sati
  Imrahil
  uredi
 • soulfly tribe

  Ukupna ocjena 59%

  4, 5, 8, 8

  definitivno ispod razine ostalih maxi izdanja
  02.08.2009
  00:14:00 sati
  soulfly tribe
  uredi
 • jasa

  Ukupna ocjena 54%

  2, 3, 10, 9

  Uprkos lošoj ideji i sličnoj realizaciji, kao zagriženi Texov fan pronašao sam dostojnu dozu zabave ( uglavnom zbog crteža ) u ovom debelom ljetnom izdanju! Strip je dobio toliko negativnih kritika da sam mislio da nikad neću doć' do kraja, ali suprotno tome ovo je jedna probavljiva epka s nekoliko veoma naivnih detalja! Ali ideja je za 15, čoječe, neki konj je svet za Indijance i gubitak njegove slobode predstavlja propast za neko tamo indijansko pleme, aman gluposti, i Tex bez razmišljanja staje na stranu crvenokožaca i ubija tamo neke razbojnike, koji su došli da love konje, bez imalo griže savjesti, a samo da bi spasio konja od pohlepnih ruku :S, ovo nije Tex! Onda, koje debilne transformacije likova, od nekog tamo konjolovca nastaje hladni ubica, od razmaženog Engleza lafo neki lik s mnogo časti i dostojanstva :S i koji bez ikakve pratnje polazi na put za drugu utvrdu po indijanskom i vjerovatno razbojničkom teritoriju :S I ko na kraju vrši pravdu nad zliim ljudima? Konj! I to biva promašen s nekoliko uzastopnih hitaca, eee, i Tex, koji u ovom stripu definitivno nije onaj kojeg poznajemo, nudi tamo nekom ljigavcu da se sam preda vojsci, e takvu glupost nisam odavno divio u stripovima. Suprotno hadaljskoj priči, crtež je vrh vrhova! Koja je legenda ovaj Diso, maestro, najbolji crtač Pilota i definitivno u samom vrhu Bonelijeve crtačke ekipe. Posao je odradio više nego zadovoljavajuće, koje perspektive, krajolici i prizori životinja, posebno konja, kapu dolje, 10ka! Naslovnica na nivou, Villa standardan, dakle gori!  Al' lafo Sin vjetra je k'o planinski vjetar, a vjetar niko ne može uhvatiti, wow
  16.08.2009
  23:52:00 sati
  jasa
  uredi
 • bonjovi4ever

  Ukupna ocjena 55%

  4, 4, 7, 10

  Nitko nije stavio u zanimljivosti da je konj zapravo Keanu Reeves. Bullet dodge profesionalac.
  17.08.2009
  10:25:00 sati
  bonjovi4ever
  uredi
 • Ukupna ocjena 41%

  2, 3, 6, 8

  Nisam mogao da odolim, a da ne kupim. Beskrajna budalastina. Naslovnjaca je mozda za vecu ocenu, al mi je potpuno besmislena kao i sam strip. Stoga 8.
  15.10.2009
  16:22:00 sati
  kasper
  uredi
 • selanne

  Ukupna ocjena 36%

  4, 4, 1, 9

  Sve se nekako može progutati, i loša priča i scenarij, ali Disov crtež nikako. Čisti užas!
  25.10.2009
  10:32:00 sati
  selanne
  uredi
 • Ukupna ocjena 71%

  7, 7, 7, 8

  Daleko od toga da je strip uzas... Meni je ok legao, valjda zato sto sam citao zagora pre njega. Posle onog djubreta od stripa "Moj prijatelj Dzimi Gitara" sve deluje dobro...Salu na stranu, procitao sam ovaj strip opet posle nekog vremena i nisam pokvario misljenje o njemu... Nije na nivou proslih maxi-a ali vredi procitati...
  02.11.2009
  23:16:00 sati
  corado
  uredi
 • Koresh

  Ukupna ocjena 79%

  8, 8, 8, 7

  26.12.2009
  19:19:00 sati
  Koresh
  uredi
 • Combatrock

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Iz inata.

  31.12.2009
  11:42:00 sati
  Combatrock
  uredi
 • Ukupna ocjena 58%

  5, 5, 7, 7

  06.01.2010
  12:43:00 sati
  Brdar
  uredi
 • Rock.Bob Rock

  Ukupna ocjena 37%

  1, 1, 7, 10

  Bljak. A što svi Disa u ovoj epizodi kuju u nebesa?

  Pa pogledajte samo:

  Tex - Mister No, samo nema sjedina

  Carson - Mister No sa sjedim brčićima i kosom

  Kit Willer - Mladi Mister No

  Tiger Jack - Mister No s perom na glavi.

   

  Strava...

  23.01.2010
  16:15:00 sati
  Rock.Bob Rock
  uredi
 • grofica Varga

  Ukupna ocjena 63%

  7, 5, 6, 9

  Priča nije loša. Istina je da se radi samo o nekakvom konju, ali taj konj simbolizira principe i činjenicu da ne mora bijeli čovijek u svaki kutak prirode gurati svoj nos i unakazivati ga svojim djelovanjem. U to vrijeme su lovili konje jer su vidili potencijal da zarade na njemu, danas bijeli čovijek ode u Nigeriju i naštanca 150 naftnih bušotina nekoj sirotinji ispred sela. Tako da sva ova argumentacija oko toga kako izvode sve i svasta samo zbog konja pada u vodu, jer se ponajviše radi o tome da nitko nema pravo doći nekome u dvorište i uništavati ga bez iti malo respekta prema onome čije je to dvorište. A ako su već došli, onda neka trpe "primitivce" što im neki konj, stablo ili brdo toliko znači.

  Strip bi bio puno bolji da nije razvučen na 300 strana. Tada bi se izbjegli suvišni dijalozi i razvlačenje radnje. Na Disa se nikako nisam mogla naviknuti, Tex previše baca na Mr. Noa. Naslovnica je super.

  21.04.2010
  08:55:00 sati
  grofica Varga
  uredi
 • Ukupna ocjena 62%

  5, 5, 8, 8

  17.05.2010
  01:21:00 sati
  jojboli
  uredi
 • Guzonjin sin

  Ukupna ocjena 71%

  7, 7, 7, 8

  07.07.2010
  18:41:00 sati
  Guzonjin sin
  uredi
 • drogsy

  Ukupna ocjena 61%

  6, 4, 7, 10

  Gotovo dosadno

  19.07.2010
  16:24:00 sati
  drogsy
  uredi
 • delboj

  Ukupna ocjena 41%

  3, 2, 6, 8

  Teks nacrtan skoro kao Mister No. U stvari, mnogi drugi likovi previše podsjećaju na Mister Noa. Ne valja, tanka priča, crtež ne leži kako treba. Mogli su da mu daju da crta konje u onom Magnusovom gigantu, svakako je tu morao neki drugi da uradi taj dio posla. Slabo, besmisleno.

  23.07.2010
  22:42:00 sati
  delboj
  uredi
 • legaz

  Ukupna ocjena 74%

  8, 7, 7, 8

  Onako, osrednje. Ni Vila se nije ovde bog zna kako naprezao. Može da se pročita i to je to.

  21.08.2010
  10:23:00 sati
  legaz
  uredi
 • marcho

  Ukupna ocjena 80%

  7, 7, 10, 8

  Pa i nije baš sve tako loše. Uglavnom nisam se dosađivao čitajući ovo. A Disov crtež je odličan...

  21.08.2010
  15:35:00 sati
  marcho
  uredi
 • Bob Rok

  Ukupna ocjena 62%

  8, 3, 8, 5

  Ja sam jedva pokontao ko, kako, gde i sta... I svi mi Indijanci lice (nije do rasizma, nego tako nacrtani). Dobra, ali stvarno dobra, ideja, ali i losa, ali stvarno, losa realizacija. Mozda i nije losa, dosadna. I donekle nelogicna (mrzelo me da citam vise isprazne dijaloge, dovoljno mi bilo da gledam slike :)). Sta znam, klasican Boneli na 330 strane :D

  01.09.2010
  21:55:00 sati
  Bob Rok
  uredi
 • Oki

  Ukupna ocjena 91%

  9, 10, 9, 7

  Odlična priča...pravi western za ubit popodne...ni u jednom trenutku dosadan i nije mi jasno toliko pljuvanje po ovom stripu? Po meni jedini promašaj je naslovnica koja i nije toliko loša ali nema blage veze sa radnjom ovog stripa a recimo naslovnica na kojoj crni pastuh katapultira Texa sa sebe bi bila čista 10-ka....
  18.05.2011
  18:33:00 sati
  Oki
  uredi
 • DeeCay

  Ukupna ocjena 63%

  6, 5, 7, 9

  Strip defininitivno nije zaslužio ovakve posprdne kritike od strane recenzenta jer se ovdje radi o solidnoj pričici. I Nizzi i Diso su Bonellijevi veterani i sigurno zaslužuju bolji tretman. U središtu nisu klasične western teme (iako su tu Indijanci i kauboji), nego je Nizzi za promjenu stavio figuru konja, Sina vjetra, u fokus priče. Na momente scenarij zna zaškripiti, i kao da se neke scene ponavljaju, no sve u svemu scenarij je izveden uspješno do kraja. Priča možda jeste onako na pola puta između Lassie se vraća kući i nestandadnog Texa (tematski govoreći), pa zato texoljupcima teže leži. Lijepa je ova uvodna priča o Disou i njegovog želji da crta konje da ih obožava (kad već nije imao prilike to raditi često u Mister Nou), i pogledamo li pažljivije, velika je pažnja posvećena crtanju konja. Bio sam malo skeptičan prije čitanja kad sam vidio da jedan misternoovac poput Disa radi Texa, no brzo me razuvjerio. Pejsaž i jest malo neuobičajen, no preko toga lako možemo prijeći. Ni najbolji ni najgori Tex maxi, i puno bolji od većine Zagorovih maxija...

  22.02.2012
  14:47:00 sati
  DeeCay
  uredi
 • dicmanjac

  Ukupna ocjena 58%

  4, 4, 8, 10

  Ideja je zanimljiva,ali je loše izvedena, moglo je to puno,puno bolje.

  Kad sam pročitao onaj uvod o Disu,kako voli crtati konje, cijeli sam strip gledao samo konje, i stvarno je odlično to odradio. Svidjeli su mi se i njegovi crteži indijanaca, dok npr.Tex i sin mu,čak i Tiger su mi katastrofalno izgledali.

  04.07.2012
  13:25:00 sati
  dicmanjac
  uredi
 • Tutta

  Ukupna ocjena 56%

  6, 5, 6, 5

  Daleko ispod prosjeka,steta toliko stranica. Predugacak,samo radi jednog konja. U sto su Indijanci vjerovali prije nego su dobili konje? Crtez, sta se tu more reci,ponekad Texa nisam prepoznao.Akcija je potonula u dugackim dialozima.

  07.08.2012
  11:26:00 sati
  Tutta
  uredi
 • writer

  Ukupna ocjena 53%

  6, 5, 4, 8

  U principu priča i nije tako loša, više je za opuštanje, iako ima 336 strana nije me toliko smorila. Ipak mogla je stati i na nekih 200 strana maksimalno. Disov rad ne volim, ali ovde i nije bio tako loš kao u Mister Nou.

  10.01.2013
  03:54:00 sati
  writer
  uredi
 • Ukupna ocjena 47%

  3, 1, 9, 8

  11.02.2013
  14:30:00 sati
  coszinus
  uredi
 • Maki_Mostar

  Ukupna ocjena 56%

  4, 4, 8, 8

  Da, najlošiji Tex maxi ali ne za kečeve kao što recenzent stavlja... ali, hajde, svatko ima svoje mišljenje.

  02.03.2013
  21:03:00 sati
  Maki_Mostar
  uredi
 • Rahazlam

  Ukupna ocjena 69%

  6, 7, 7, 9

  Ajde nije toliko lose,ima dosta gluposti al bar je zabavno i zanimljivo!!!

  01.08.2013
  01:00:00 sati
  Rahazlam
  uredi
 • Ukupna ocjena 97%

  10, 10, 9, 10

  Najbolji maxi.

  24.06.2014
  20:32:00 sati
  Tintilinic
  uredi
 • Villain

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Zabava i razonoda!

  03.10.2014
  08:32:00 sati
  Villain
  uredi
 • RadioClash

  Ukupna ocjena 73%

  7, 6, 9, 7

  Slabiji nego inače maxi, al crtež spašava stvar.

  03.12.2015
  16:47:00 sati
  RadioClash
  uredi
 • markotamara

  Ukupna ocjena 68%

  8, 7, 5, 8

  znam da je Diso molia Nolitu za jednu pricu ali mu triba dati jednu a ne vise,jer ne lezi mu Tex

  22.02.2017
  20:47:00 sati
  markotamara
  uredi
 • goghy

  Ukupna ocjena 59%

  5, 5, 7, 8

  04.08.2017
  13:28:00 sati
  goghy
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 23%

  2, 2, 2, 5

  Dosadno. Katasrofalan crtež. Čak i naslovnica ispod prosjeka edicije.

  16.07.2019
  11:58:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi
 • Ukupna ocjena 13%

  1, 1, 1, 4

  03.08.2019
  03:40:00 sati
  LL1986
  uredi
 • Ukupna ocjena 99%

  10, 10, 10, 9

  20.11.2019
  21:17:00 sati
  benx40
  uredi
 • Kila Banana

  Ukupna ocjena 52%

  3, 4, 7, 10

  Pa i nije to toliko loše koliko ste ocrnili. Glupava ideja, ali brzi se čita. Zadnjih 100 strana su ustvari najveća.katastrofa. Crtež mi nije toliko loš, čak solidan. Naslovnica efektna.

  17.07.2020
  16:22:00 sati
  Kila Banana
  uredi
 • tex2

  Ukupna ocjena 60%

  6, 6, 6, 6

  Od prvih 7 maxija svakako najslabiji! Puno bi bolje to ispalo da je kraće. Svakako se pamti Tiger Jackova predaja, a bilo je još naivnih stvari dosta! Ali opet prolazna ocjena! 

  23.02.2021
  14:45:00 sati
  tex2
  uredi
 • mikikiki

  Ukupna ocjena 96%

  10, 9, 10, 9

  Vrh !!!!

  Diso 55555555555555+++++

  08.03.2021
  13:57:00 sati
  mikikiki
  uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Matador
  Kod: TX LU 120/121
  Ocjena: 93%
  Vrijeme: 5.8.2021. 5:14:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 6
  Broj pogleda: 412
 • Opasna vrpca
  Kod: NR LIB 4b
  Ocjena: 66%
  Vrijeme: 2.8.2021. 1:29:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 5
  Broj pogleda: 940
 • Vučje srce
  Kod: JDJP DRKW 14
  Ocjena: 71%
  Vrijeme: 30.7.2021. 0:39:00
  Autor: Dwayne_Looney
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 949
 • Rodoljub Trevor
  Kod: KM ZS 351
  Ocjena: 52%
  Vrijeme: 27.7.2021. 0:51:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1248
 • Beskrajno sećanje
  Kod: MM LIB 79
  Ocjena: 37%
  Vrijeme: 24.7.2021. 0:19:00
  Autor: prozirna senka
  Broj komentara: 6
  Broj pogleda: 1057

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Osveta
  Kod: NN LIB 67a, b
  Ocjena: 96%
  Vrijeme: 9.5.2021. 18:55:00
  Autor: Jerry Krause
  Broj komentara: 2
  Broj pogleda: 2145
 • Uz rijeku
  Kod: ZG MX 40
  Ocjena: 62%
  Vrijeme: 15.6.2021. 1:33:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 9
  Broj pogleda: 2014
 • Očeva sablja
  Kod: KM ZS 236
  Ocjena: 85%
  Vrijeme: 7.6.2021. 1:45:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 10
  Broj pogleda: 1820
 • Rodijevi otmičari
  Kod: VB LMS 728
  Ocjena: 63%
  Vrijeme: 28.5.2021. 23:06:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 5
  Broj pogleda: 1660
 • Profesionalac
  Kod: KT VG 121/122
  Ocjena: 66%
  Vrijeme: 23.5.2021. 23:18:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 5
  Broj pogleda: 1470

Aukcije

Forum