Ponos Navajoa

Tex Willer

TX SD 15/18 | 341 str.

Priča o prošlosti Tiger Jacka, njegovom prvom susretu sa Texom, gubitku žene koje je voleo, njegovoj osveti.....

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 91%

Priča 9

Scenarij 10

Crtež 9

Naslovnica 7

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 90%

P*9

S*9

C*9

N*6

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Paklenski prolaz
    TX SD 15
  • Pakleni indijanac
    TX SD 16
  • Kazna
    TX SD 17
  • Vrijeme za ubijanje
    TX SD 18

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Percorso infernale
    TX SR 384
  • Furia rossa
    TX SR 385
  • Il supplizio
    TX SR 386
  • Tempo di uccidere
    TX SR 387

ZANIMLJIVOSTI

  • Nema posebnih napomena

Iako su Texa kroz mnogobrojne avanture pratila tri nerazdvojna prijatelja, vremenom se to uglavnom svelo na Carsona, dok su Kit Willer i Tiger Jack lagano padali u senku. Za Kit Willera opravdanje se moze naci u cinjenici da je sam lik kreiran u vreme popularnosti tzv. “Mladih revolverasa”, prakticno tek prohodalih golobradih momaka koji su sejali strah po Divljem Zapadu (nasa publika je posebno upamtila Malog Rendzera i Kapetana Mikija). Kako je ovaj trend postepeno prolazio, tako se i uloga Texovog sina proporcionalno smanjivala tako da je sada postao samo epizodista. S druge strane, Tiger Jack je silaskom sa scene legendarnog Gianluigi Bonellija polako gubio oslonac, tako da je prakticno nestao sa scene dolaskom Nizzija na mesto glavnog scenariste serijala. Da li je Nizzi osetio grizu savesti ili ne, tek ova izvanredna epizoda je bazirana na dogadjajima koji su se odvijali nekih 20-tak godina pre tekucih Texovih avantura i rasvetljuju dotad nepoznate cinjenice iz Tigerove proslosti. Prolazak pored kapije u Santa Feu gde su se prvi put sreli budi secanja u Texu i Tigeru, tako da pored logorske vatre Tex prica o okolnostima koje su doveli do tog susreta, obzirom da do tada Carson i Kit Willer nisu bili upuceni u iste.

Kad bi se ukratko opisivala radnja ove price,moglo bi se sve opisati uz pomoc nekoliko scena: SD 15, str 75: Tex: ”Tada je Tigeru najveca zelja bila ozeniti se sa Taniah, sjajnom djevojkom koju je duboko ljubio i koja mu je jednako uzvracala osjecaje”;SD 15 str 94 Tiger: ”Vrijeme lijeci cak i najdublje rane” Carson:“Samo cas!Kakve rane? Nikad nisam cuo veseliju pricu”. SD 18 str 15: Tiger:”Torres je kriv za Taniahinu smrt. Tiger Jack ubit ce tog psa I uzet ce mu skalp”;SD 18 str 71 Tex:”Tiger Jack se vratio.Lice mu je bilo mrsavo i suho,isibano vjetrom i olujama,ali u pogledu se zamjecivala nova volja za zivotom.” Nizzi je stvorio odlicnu atmosferu, nakon sporog uvoda u kome se objasnjavaju okolnosti koje su primorale Tigera da krene tragom otmicara Taniah radnja se odvija eksplozivno, jer je i Tex zainteresovan za otmicare, iz sasvim drugog razloga, a duz puta za Santa Fe nalazi samo krvave tragove Tigerovog prolaska. Tigerov bes je posebno iskazan u okrsajima sa otmicarima i njihovim saradnicima, obzirom da se u tim sekvencama nemilosrdno razracunava sa njima iako su daleko brojniji. U Santa Feu Tex spasava Tigera sigurne smrti(SD 16,str 80) i od tada oni zajedno nastoje izbaviti Taniah iz ruku okrutnog don Liborrija Torresa. Tiger vraca Texu dug(SD 17,str 74-76), ali ipak stizu prekasno u Torresovu jazbinu jer je Taniah presudila sebi da bi izbegla njegovo udvaranje. U nekoliko scena prvo je prikazan Tigerov ocaj (SD 18, str 10) a zatim i njegova osveta (SD 18,str 17-19,24-26), Nizzi je tu kreirao sjajan emocionalni kontrast. Na mene je poseban utisak ostavila poslednja scena u prici, dok lagano svice novi dan Tex i ostali, iako jos pod utiskom prepricanih dogadjaja, jasu u nove avanture koje ih ocekuju na prasnjavim stazama Divljeg Zapada. Obzirom da je Galep vec bio isuvise star, pricu je maestralno nacrtao Giovanni Ticci koji je prakticno postao njegov naslednik na mestu vodje Texove graficke ekipe.

Naprijed

TX SD 13/15 Crni Tigar

TX SD 18/23 Povratak u Pilares

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Heyoka

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Kad pročitate sve epizode u jednom dahu i osjetite da vam je, kao i Carsonu na pretposljednjoj stranici, upalo nešto u oko - ne morate se sramiti. Dirljiva mješavina priča o strastvenoj, roditeljskoj i prijateljskoj ljubavi, o neprevaziđenom problemu odvođenju žena iz siromašnih krajeva u roblje, o činjenici da osveta nekad treba pobijediti oprost začinjena akcijom predstavlja istinsko remek-djelo.
    26.07.2002
    17:33:00 sati
    Heyoka
    uredi
  • Ukupna ocjena 92%

    10, 9, 10, 5

    Izuzetna priča jako dobro mješa akciju i romantiku. Nedvojbeno jedan od Nizzijevih vrhunaca. Crtež je odradio Ticci koji je za mene bio i ostao pojam za Texa. Gotovo savršen dojam urušavaju Galepove naslovnice, čovjek bi trebao znati kad da se makne...
    03.08.2002
    10:42:00 sati
    Billy
    uredi
  • Ukupna ocjena 88%

    10, 8, 8, 10

    Vrlo dobra ideja za svaku pohvalu,premda crtež i nije tako dobar!
    24.08.2002
    23:41:00 sati
    Jelen
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 94%

    10, 10, 10, 4

    Jedan od vrhunaca.Mala moja zamjerka je ponavljanje nekih situacija.Tiger napravi pokolj a Tex dođe kad je sve gotovo i sahrani mrtve.I tako nekoliko puta.Inače,strip je do jaja i svi nastavci se jednostavno moraju čitati od jednom,toliko je napeto.Scena u kojoj Tiger saznaje da je Taniah mrtva je jedna od najupečatljivijih u cijelom serijalu a da o samom kraju i ne govorim.Ako se dobro uživi u priču,jednostavno se osjeti tužna atmosfera koja vlada na kraju među prijateljima okupljenima oko vatre.Sviče dan,što znači da su cijelu noć slušali priču..Ma genijalno!Za sve to ima zasluge i odlični Ticci,samo još jedan u "dream-teamu" Texovih crtača.Stvarno fenomenalan strip kojeg kvare jedino naslovnice.Tiger na jednoj izgleda kao balavac od 10 godina.
    08.11.2002
    14:38:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 88%

    10, 10, 8, 4

    Tex od SD br.17, "Kazna", bio je prvi Bonellijev strip koji sam kupio na svom jeziku. Nakon sto sam ga pročitao oduševio me, tako da sam nakon par godina kompletirao cijelog novog, SD/Ludens Texa. Priča ove cijele epizode je fenomenalna, crtež vrlo dobar, jedino naslovnice malo zaostaju, ali svejedno meni jedna od najdražih!
    20.08.2003
    13:55:00 sati
    tdornik
    uredi
  • Ukupna ocjena 93%

    10, 10, 10, 3

    E da bar je bar Gallepini prestao crtati naslovnice kojih sto epizoda prije...
    08.09.2003
    19:22:00 sati
    gari
    uredi
  • Ukupna ocjena 89%

    10, 9, 9, 5

    Kada se priča o prošlosti (bilo koji junak), uglavnom su te epizode tražene i nekako posebne. Tako je i ovo još jedna odlična epizoda. Surovost Tiger Jacka je na nivou, mrtvih neprijatelja na tone (ali, prema voljenoj ženici blago, ko ptičica). Na kraju, kolektivni pekmez, jedan drugog tapše po ramenu, hehe. Naslovnice osrednje, zadnja je koma, Tiger Jack izgleda ko kepec, nakaradno.
    01.10.2003
    21:55:00 sati
    stinky
    uredi
  • Ukupna ocjena 95%

    10, 10, 10, 5

    Malo je falilo da se rasplačem.
    06.10.2003
    00:33:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • Ukupna ocjena 79%

    8, 8, 8, 7

    14.11.2003
    16:56:00 sati
    Brdar
    uredi
  • Ukupna ocjena 92%

    10, 10, 9, 5

    Briljantno. Kad se god radi o prošlosti glavnog junaka ili njegova pratioca to u velikoj većini slučajeva ispadne odlično. U takvim slučajevima sama priča bez obzira na scenarij zaslužuje visoku ocjenu. A budući da su u ovoj epizodi i scenarij i crtež izvrsni mislim da se radi o pravom remek djelu. Nizzi je Tigera u prošlosti maestralno prikazao naglašavajući njegovu mladenačku agresivnost, ljubav prema ženi i kasnije opsesivnu želju za osvetom. Stari majstor Ticci je također na visini zadatka. Njegov crtež mi nije najdraži, ali neke su stvari jednostavno fascinantne. Npr. izrazi lica koji kod likova jasno govore njihovo stanje. Čisti primjer je Tigerova bolna grimasa koja se proteže kroz čitavi serijal. Okolina i pejzaž također odlični. Jedino što kvari ovu epizodu su naslovnice. Prve dvije i mogu proći, ali treća... Sve u svemu, jedna od epizoda kod kojih se nakon jednog pročitanog dijela ne može dočekati nastavak.
    21.12.2003
    19:53:00 sati
    Willer
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 83%

    9, 8, 9, 5

    ovo mi je prvi tex nakon dugo vremena, šteta, ali ispravit ću to, nedavno sam krenuo u skupljanje SD i LU kolekcije, odličan strip, surovi, ali i romantični tiger jack, duhoviti karson i njegove upadice, crtež vrhunski...
    10.01.2005
    20:31:00 sati
    ken2
    uredi
  • globinjo

    Ukupna ocjena 86%

    9, 8, 9, 8

    odličan ticci,maestralna epizoda,šta više kazati...
    15.10.2005
    21:39:00 sati
    globinjo
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 95%

    10, 10, 9, 8

    Slažem se sa svima vama. Ovaj Tex mi je bio prvi koji sam ikad kupio (epizoda Kazna), a zatim sam nabavio ostala dva pa me za ovaj strip vežu nezaboravne uspomene...ah,davno je to bilo. No, da se vratim na priču, napokon je došla epizoda u kojoj su se Tiger Jack i Tex upoznali. Siguran sam da su je mnogi nestrpljivo čekali. Nedavno sam gledao jedan film i pola scenarija je bilo isto kao i u ovom Texu (ne sjećam se kako se film zvao) pa je moguće da su neki elementi preuzeti iz tog filma. Ticci je dobar,a za naslovnice ne znam više što da kažem...
    31.10.2005
    00:03:00 sati
    mpavin
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 92%

    10, 10, 10, 2

    Ovo je jedan od najboljih texova ikad, Nizzi neprepoznatljivo dobar, Ticci jedan od najboljih i najelastičnijih crtača, ovaj strip upada možda čak u top 10 na osobnoj ljestvici
    06.04.2006
    15:03:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • jack 50

    Ukupna ocjena 79%

    8, 8, 8, 7

    Nije najbolja, ali više od solidne.
    17.05.2006
    19:52:00 sati
    jack 50
    uredi
  • K.G. 21

    Ukupna ocjena 90%

    10, 10, 9, 3

    Ostao sam nekoliko minuta skamenjen kada je Tiger Jack pao na koljena sa bolnim uzvikom i izrazom lica.
    17.07.2006
    23:51:00 sati
    K.G. 21
    uredi
  • VALTER

    Ukupna ocjena 82%

    9, 8, 8, 7

    Vrlo dobro, nabijeno emocijama i puno dramtatike, ali čini mi se da je moglo i bolje. Prebrzo i preglatko teče Tigerova (i Texova) potjera; prelako je likvidirao Miguela Cardenasa i gotovo odmah nakon toga dolazi do glavnog bossa dona Liboria Torresa. Obračun u Torresovom skrovištu vrlo naivan, dakle Nizzi slijedi svoje tradicije, no sve u svemu zabavna, i na momente doista i dirljiva priča.
    07.08.2006
    17:38:00 sati
    VALTER
    uredi
  • Vorador

    Ukupna ocjena 95%

    10, 10, 10, 5

    Fenomenalna epizoda koja se čita u jednom dahu. Crtež odličan; Ticci je odlično dočarao emocije na licima likova u ovoj priči. Naslovnice malo kvare dojam, ali sve u svemu ostao sam ugodno iznenađen nakon što sam pročitao ovaj strip.
    24.08.2006
    01:48:00 sati
    Vorador
    uredi
  • Prodigy

    Ukupna ocjena 87%

    10, 9, 8, 6

    Volim epizode u kojima je ispricana proslost nekog junaka,kao sto je ovdje slucaj s Tigerom,koji ovdje preuzima gl. ulogu od Texa kojem onda ne preostaje drugo nego da ga sljedi i izucava za pogrebnika(stvarno se nakopao kroz ove epizode).Nizzi mi je oduvjek drag i njegove su mi price gotovo uvjek O.K.Kad bi barem Galep ucinio nesto s tim jednobojnim pozadinama na naslovnicama,sto koji puta ne pita Villu za savjet.
    23.09.2006
    20:27:00 sati
    Prodigy
    uredi
  • targon

    Ukupna ocjena 92%

    10, 9, 10, 5

    Strašna priča! Malo romantike i puno akcije, ubitačna kombinacija. Tex je više kao u pozadini i za promjenu baš mu dobro leži takva uloga. Nizzi jako dobar, ova mu je među najboljim epizodama, i time se sigurno odužio Tigeru. Najjača karika je ipak Ticci; čovjek je maestralan, kakav prikaz Tigera u pokretu, kakvi izrazi lica, mimika, plejada sporednih likova, Benson, šerif, Cardenas, svakome je pogodio žicu. Vrhunski!
    Nažalost Galep potpuno izvan elementa, ništa koliko na posljednjoj naslovnici koja je u apsolutnoj suprotnosti sa samim stripom, i koja ni približno ne prikazuje agresivnost i divljaštvo kakvim je napadao izbezumljeni Tiger; ne, on je za Galepa tek obični dječarac. Taj gaf ipak ne može srozati ovakvu epizodu.
    22.10.2006
    12:21:00 sati
    targon
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 94%

    10, 10, 10, 4

    Rijetka Nizzieva epizoda u kojoj se Tex ne ponaša kao detektiv. Što je dobro. Lajtmotiv cijele priče je osveta, koja uvijek, bez iznimke, napali čitatelja i probudi u njemu emocije. Tiger Jack mi se, kao lik, uvijek sviđao zbog toga što nije tip s puno riječi. Tex je za njega jednom rekao (TX SD 48 "Čitači tragova"): "Ako postoji čovjek koji će ući u pakao, a da ga gospodin Sotona ne primjeti, onda je to Tiger Jack!"). Dopada mi se i naćin na koji Nizzi postavlja scene (nazvao bi to "nizanje od kraja", jer scena počinje kad se događaj već zbio; npr.: pokolj Cardenasovih trupa u hotelu, Cardenasova smrt...). Ipak, ne bi Nizzi bio Nizzi, da ne ubaci pokoji stari klišej, a prije svega mislim na "sređivanje likova po hijerarhiji". Naime, Tex najprije sređuje one koji su najzadnja rupa na svirali, a tek onda mini bossove i glavešine, kao što je slučaj kod većine Nizzievih epizoda. Nadalje, Tiger Jack je prikazan kao surov, brutalan i arogantan divljak iz šume koji ne bira sredstva prilikom osvečivanja - to je ono što od Texovih epizoda i likova želimo - surovi, nemilosrdni, prljavi divlji zapad bez moralnih dvojbi i s pravilom: prvo pucaj pa onda postavljaj pitanja. A ne kao Zagor kad je prisiljen upucati okorjelog bandita: "Nisam želio da ovako završi"! Prljavosti i brutalnosti doprinosi napeti i nervozni Ticciev crtež. Njegov crtež jest "prljav", ali ima smisla za detaljnost i realnost okoline. Jako dobar (western) crtač. Galep ne može bit očajniji. Užas i katastrofa! Ova epizoda je sigurno jedna od najboljih Texova ikad!
    14.08.2007
    22:51:00 sati
    Inferno
    uredi
  • Ukupna ocjena 93%

    10, 9, 10, 6

    Uh, zato volim texa. Sjajna i napeta priča, zaista izvrsno . Konačno priča i o Tigeru, stvarno je bio zapostavljen. Naslovnice loše.
    11.06.2008
    13:12:00 sati
    mars1
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 10, 7

    Aj da te sad bar pohvalim Nizzi. Ovo je odlično. Vrhunski Ticcijev crtež uz 'vakav scenarij. Šokatno saznanje o Tigerovoj ljubavi. Preporuke!!!!
    18.11.2008
    19:41:00 sati
    cibalia
    uredi
  • dcopic

    Ukupna ocjena 96%

    10, 10, 10, 6

    Vrhunska priča, vrhunski crtež!  Konaćno da nešto doznamo i o Tiger Jacku. Eh da je danas više ovakvih priča...
    17.01.2009
    22:51:00 sati
    dcopic
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 80%

    9, 8, 8, 5

    Lijepo što je na red došlo da malo saznamo nešto i o Tigerovoj prošlosti, ipak je i on dio Texova staffa. Scenarij njegove prošlosti je pomalo klišej, iako je to razumljivo, jer tko zna koliko je života Indijanaca upropašteno zbog bjelačkih gluposti. A završetak je odličan, kad je Tiger srezao Carsonu, xe, xe.
    15.04.2009
    13:49:00 sati
    Panon
    uredi
  • selanne

    Ukupna ocjena 92%

    10, 10, 9, 5

    Odlična priča praćena sjajnim crtežom, svakako jedna od najboljih Texovih epizoda ikada! Šteta što su naslovnice takve kakve jesu, ova petica je prevelika ocjena, dao sam je iz poštovanja prema Galepu. P.S. Pogledajte nogu ovoga tipa kojeg Tiger drži za kosu na naslovnici "Vrijeme za ubijanje"
    26.09.2009
    14:53:00 sati
    selanne
    uredi
  • teller

    Ukupna ocjena 79%

    8, 8, 8, 7

    26.09.2009
    20:44:00 sati
    teller
    uredi
  • Ukupna ocjena 89%

    9, 9, 10, 5

    Linearna koljacina od pocetka do kraja. I to jos dobra.
    Poslednji dobar Nizzi u glavnoj ediciji.
    29.09.2009
    12:05:00 sati
    kasper
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 72%

    7, 8, 7, 6

    Najviše mi se svidjelo Texovo djelovanje u ovoj priči , jer ta stvar sa osvetama mi lagano ide na živce

    Solidan crtež i naslovnice

    18.02.2010
    19:54:00 sati
    drogsy
    uredi
  • Ukupna ocjena 87%

    9, 10, 8, 6

    Veoma dobar scenario, crtez solidan

    03.08.2011
    21:56:00 sati
    alexauzice
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 92%

    9, 9, 10, 8

    Jedno "srebrno" doba Texa:Priče iz doba Sl.Dalm. i Nizzi na vrhuncu svoga djela

     

    28.05.2012
    19:04:00 sati
    Koresh
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Maestralna priča, eh da se Nizziju posreći pa da napiše danas nešto takvo.

    09.06.2012
    17:21:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Charlito de la Vega

    Ukupna ocjena 82%

    9, 9, 9, 1

    Priča i crtež vrlo dobri - odlični. Naslovnice totalna katastrofa sa patuljastim Texom u glavnoj ulozi i još gorim Tigerom.

    13.08.2012
    20:04:00 sati
    Charlito de la Vega
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 71%

    7, 6, 8, 8

    Nije mi ova epizoda nešto posebno. Previše razvučena, ili sam bio umoran kad sam čitao. Uglavnom, stekao sam dojam da je Tex uzeo pod svoju zaštitu jednog Indijanca-razbojnika, a ne Tiger Jacka, slugu, kakvog ga poznajem iz svih ranije čitanih (Ludensovih) epizoda.

    04.03.2013
    18:53:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 84%

    9, 9, 8, 6

    Vrlo dobra prica sa urednim scenariom. Tiger Jack,da je vako sposoban i po potrebi krvolocan,dosad nisam znao. Kit Carson je BOG! Umirao sam,evo i dok ovo pisem,jedva se suzdrzim. Crtez je ok al mi se nisu svidjeli Meksikanci kako su nacrtani.Kao neka cartoon zezancija. Naslovnice,SD.16 je meni ok,dok su preostale dvije,lose obradjene. 

    06.06.2013
    18:16:00 sati
    Tutta
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    06.08.2013
    17:40:00 sati
    velka031
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jednostavno priča za pamćenja. Crtež Ticci-a maestralan, naslovnice sasvim pristojne. Što se tiče scenarija, mala zamjerka- što razbojnici već znaju kako je Tex slavni i opasni rendžer, iako je tad još mlad i donekle neiskusan, te što uz toliko pucnjave nitko ne uspjeva niti okrznuti Tex.a i Tigera, a oni skidaju sve bez problema. No uz sve to ovo mi je svakako jedan od najbljih texova koje sam pročitao, i spada svakako u top 5, ako ne i u top 3. Nizzi dokazao da je bio i ostao majstor.

    25.08.2013
    20:13:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Wayto

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Odlicna prica o proslosti jednog od glavnih likova ovoga stripa :)

    13.11.2013
    03:39:00 sati
    Wayto
    uredi
  • caramba

    Ukupna ocjena 92%

    10, 10, 8, 8

    Odlična i totalno brutalna epizoda koja pokazuje jednu potpuno drugačiju starnu Tigera Jacka. Stvar koju bih volio da je obrađena scenarijem je ta da su tražili tijelo od Taniah i dostojno je pokopali. Ticci odradio odličan posao iako mi nije favorit među crtačima jer njegove oči (na crtežu, jel) mi nekako ne izgledaju prirodno, pogotovo kod zlikovaca, kao da je prenaglašena ta njihova zloća.

    24.07.2014
    00:23:00 sati
    caramba
    uredi
  • magnus

    Ukupna ocjena 86%

    9, 9, 8, 8

    01.11.2015
    20:36:00 sati
    magnus
    uredi
  • Ukupna ocjena 88%

    9, 9, 9, 7

    16.07.2016
    21:22:00 sati
    Eddie Monsoon
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 96%

    10, 10, 9, 9

    Do sada sam bio pročitao samo uvodnu epizodu "Paklenski prolaz", pa je bio veliki gušt nakon dugo vremena dovršiti čitanje. Znao sam da je epizoda dobra, ali ju do sada nisam imao priliku pročitati. Prava uživancija od stripa! Zadnja naslovnica je loša, ali ostale spašavaju konačnu ocjenu.

    05.02.2017
    14:37:00 sati
    Deki86
    uredi
  • Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 10, 7

    legendarna epizoda,dinamična, brutalna,nizzi/ticci kombinacija izvrsna, dobro da ovo nisu radili marcello/boselli s njihovim zameo ih vjetar pristupom. galep standardno loš naslovničar,poklonjena sedmica

    20.10.2017
    10:25:00 sati
    darkwoodaxe
    uredi
  • Mummy

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedna od najboljih epizoda Teksa. 

    05.08.2018
    16:37:00 sati
    Mummy
    uredi
  • goghy

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    16.01.2019
    07:48:00 sati
    goghy
    uredi
  • Ukupna ocjena 94%

    10, 10, 9, 7

    18.07.2019
    16:02:00 sati
    savas
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 95%

    10, 10, 10, 5

    Vrhunski! Naoko sve već viđeno, a opet tako dobro i zanimljivo.

    18.07.2019
    16:47:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Ernie Pike

    Ukupna ocjena 87%

    9, 8, 10, 6

    Zanimljiva priča o prošlosti Tiger Jacka. Odličan Ticciev crtež.

    27.07.2019
    17:11:00 sati
    Ernie Pike
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    06.03.2020
    19:31:00 sati
    benx40
    uredi
  • ReemCP

    Ukupna ocjena 96%

    9, 10, 10, 9

    Volim priče u kojima možemo nešto više i konkretnije saznati iz prošlosti naših junaka, kako su se po prvi put susreli i sl. Ovdje je naravno glavna priča o Tiger Jacku i Texu, a nedavno sam imao prilike čitati klasik 10 (SA) zbog one prekrasne Spockove recenzije Banda Daltonovih, u priči u kojoj se Tiger Jack po prvi put pojavio u Texu kao stripu, ali s tim da su se on i Tex otprije već znali. Ovdje idemo još malo u prošlost gdje saznajemo detaljno taj njihov susret, ali i tu nesretnu sudbinu sa Tigerom i nesuđenom mu ženom. Dosta emotivno na kraju, Carson nije mogao da ne pusti suzu, ali i poslije lagani smijeh i naši junaci krenuli su dalje. Zaista impresivno što se tiče glavnog dojma nakon pročitanog, još jedna izvrsna priča.

    15.03.2020
    12:59:00 sati
    ReemCP
    uredi
  • tex2

    Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    Odlična priča! Pakleni Tiger Jack kao mladić!  Tragedija i za kraj suza u oku Carsona, fantastičan strip! Mali je broj inače Texovih pričao o prošlosti, šteta! Ali možda su baš zato ovako kultne!

    07.07.2020
    18:45:00 sati
    tex2
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Put za raj
    Kod: ZG VCSP 32
    Ocjena: 50%
    Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
    Autor: Djole
    Broj komentara: 15
    Broj pogleda: 2762
  • Povratak Zimske Zmije
    Kod: ZG VCZS 20
    Ocjena: 91%
    Vrijeme: 7.8.2020. 17:10:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 14
    Broj pogleda: 1861
  • Povratak samuraja
    Kod: ZG VEC 155/157
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 31.8.2020. 23:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1420
  • Plamen nad Merivelom
    Kod: ZG VEC 143/144
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 18.8.2020. 0:16:00
    Autor: going going
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1270
  • Proteus
    Kod: TX ZS 33/984/985
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1191

Aukcije

Forum