Glas u oluji

Tex Willer

TX SD31 | 110 str.

Stari Texov poznanik Pat McRyan je optuzen za izdaju i dezerterstvo,a Tex i njegovi prijatelji pokusavaju da dokazu njegovu nevinost time sto ce uhvatiti prave krivce..

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 32%

Priča 2

Scenarij 2

Crtež 4

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 49%

P*4

S*3

C*5

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Glas u oluji
    TX SD 31

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • La voce nella tempesta
    TX SR 400

ZANIMLJIVOSTI

  • Poslednja epizoda i naslovnica koju je radio Galep

“Gospodine Bonelli, htedoh da vas pitam, zasto je ovo celovita epizoda kad svi znamo da je to redak slucaj kod Texa? ”A zasto je naslovnica tako setna i evokativna?” “Jos bih hteo da znam……dobro, nemojte da se zestite, nisam znao da je ovo jubilarni 400-ti broj Texa, isti je kao i ostala izdanja, zar ne bi trebalo da ima neko specijalno obelezje, recimo da bude u boji? “Aha, ovi iz Slobodne Dalmacije su zeleli da ustede pa nisu platili autorska prava na kolorit, hvala na tako jednostavnom objasnjenju…”
Da li je ovaj broj stampan pre Uskrsa pa je boja otisla na farbanje jaja, tek cinjenica je da su citaoci ostali uskraceni za bitan detalj koji prati jubilarna x00 izdanja Bonellijevih junaka,a to je naravno kolorisanje. Jos kad se pogleda (ne)kvalitet ove price, cini se da je nestao mozda jedini valjan razlog da bi se proslo kroz ovih 110 stranica literarne torture. Prosto vam dodje da se zapitate o cemu je Nizzi mislio dok je pisao ovaj scenario, a tek cemu o li je mislio Bonelli kad je dozvolio da prica ugleda svetlost dana.
Za pohvalu je sto su prisutna sva cetvorica glavnih aktera sage o Texu ,i to je otprilike sve sto bih mogao izdvojiti kao pozitivno, uz naslovnicu. Sadrzaj u kome je gorostasni Irac Pat McRyan u vojnickoj sluzbi, makar i prisilno, je isto toliko verovatan koliko i onaj u kome se u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu susrecu Zimbabve i Fidzi. Uvodna sekvenca vec najavljuje Nizzijevu “ozbiljnost”, obzirom da Pata progone cetiri revolverasa a bas kad treba da ga likvidiraju nalecu na Texa i druzinu. Malo dalje saznajemo da McRyan mora da se krece pomocu stake,ali je zato i sa slomljenom nogom pravi virtuoz na galopirajucem konju. Onda ide prica kako je sve pocelo, sa fenomenalnim osvrtom na koeficijent inteligencije pukovnika Moresbyja koji depesu sa izuzetno vaznim obavestenjem daje vojniku koji je prisiljen da stupi u sluzbu i koji poprilicno ne voli vojsku(str 15-22). I tako nas Pat hrabro juri da prenese poruku, kad ono na kriticnom mestu ga zenski glas u oluji uvlaci u zamku. Ali ne lezi vraze, doticna zena gubi bros,a na njemu urezani inicijali pa tako Tex odmah razlucuje da se radi o sestri zloglasnog Neda Kimbaugha koji zari i pali na toj teritoriji. Naravno, ona je morala licno da uvuce Pata u zamku jer nema ko drugi da se zauzme busiju u vetrovitom Aigle Passu, a posto je ona sestra sefa bande i pritom imucna vlasnica lokala red bi bio da se dokaze. Pohvalno je sto svaki Kimbaughov potrcko na samrti izgovara otprilike isti tekst ”Platit cete ovo Kimbaughu…”(strane 11,82), to samo pokazuje kakvo bezrezervno postovanje gaje prema njemu. Tex i Carson mozda mogu da sacuvaju najokrutnije zarobljenike ali im zato poluonesvescena zena moze umaci bez problema(str 89), a i kad im umakne vraca se za sank svog lokala da odradi puno radno vreme(str 102). Kit Willer i Tiger Jack stizu ko zna odakle u pravom trenutku da spasu dvojicu legendi i procaskaju o minulim dogadjajima uz pivo, zaista uverljivo. Ah da, tu je i neki ljigav motiv o ljubavi i izdaji, dokaz da romantika nije umrla na surovom Divljem Zapadu(str 109). Mozda bi utisak bio bolji da je bar crtez na nivou, ali Galep je ovo crtao sa 76 godina, duboko star i bolestan, i ne mozemo ga toliko kriviti za totalan fijasko ove epizode. Naslovnica je svojevrstan oprostaj Galepa sa likom kome je udahnuo dusu i sa njim prokrstario Amerikom, to je ustvari Galep koji jase u sumrak, svestan svog nadolazeceg kraja.Zasigurno najbolji elemenat ovog jubilarca.

Naprijed

TX SD30 Spaljeno pismo

TX SD 32/34 Zlato Klaatua

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • seinfeld

    Ukupna ocjena 36%

    3, 1, 5, 9

    Neobicna naslovnica u stilu Lucky Luke.A za pricu sta da se kaze,nije bas toliko dobra hmmm.
    27.07.2002
    13:55:00 sati
    seinfeld
    uredi
  • Ukupna ocjena 40%

    2, 2, 6, 10

    Odlična naslovnica,solidan crtež i katastrofalno loša priča.
    28.07.2002
    17:00:00 sati
    davor
    uredi
  • Ukupna ocjena 16%

    1, 1, 1, 7

    BIZARNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    30.07.2002
    21:19:00 sati
    kasper
    uredi
  • Ukupna ocjena 23%

    1, 1, 3, 8

    Zbog ovako plitkih priča čovjek pomisli da stvarno svako može biti scenarist. Provala bezvezarenja neočekivana za jubilarni broj... galepov crtež nikad nije bio nešto a ovdje je valjda bio na samrti. Što se naslovnice tiče, to je bilo ko u školi "da i njemu podignemo prosjek"...
    03.08.2002
    10:35:00 sati
    Billy
    uredi
  • Predo

    Ukupna ocjena 36%

    2, 2, 5, 9

    Najvise me je privukla naslovna strana jer sam u prvi mah pomislio da se radi o nekom dobrom reprintu. Ali... Tu se sve zavrsava. Tu se vjerovatno zavrsava i Galepinijeva saga o Texu. Da je bar uradjeno u koloru kao original, pa hajde da se malo duze cita. Ovako, Tex je za svoj jubilej zasluzio i bolje.
    08.03.2003
    20:07:00 sati
    Predo
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 26%

    3, 2, 2, 5

    Ajme meni,koja katastrofa!Naslovnica može proći a sve ostalo je užas.Dobra stvar je to što se Galep napokon maknuo sa Texa.
    27.03.2003
    12:16:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    8, 6, 7, 8

    Ovaj Texov strip i nije baš nešto. Na početku mi se priča svidjela, a onda je glup oni okršaj između Texa i zločince. A ono što mi smeta uvijek kod Texa, je njegova "izvanredna" logika!I ne zaboravite...
    03.07.2003
    12:38:00 sati
    FALCON
    uredi
  • Ukupna ocjena 52%

    3, 3, 9, 7

    Podnošljivi užas. Znači, može se pročitati, ali je nepotrebno. Na žalost, crtež mi je jako dobar, pa podiže ocjene ovoj banalnoj epizodi.
    17.08.2003
    14:34:00 sati
    stinky
    uredi
  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 77%

    7, 7, 9, 8

    Za jubilarni broj su mogli napraviti nesto bolje. Tex ovo nije zasluzio!
    17.08.2003
    16:15:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • Ukupna ocjena 45%

    4, 4, 4, 9

    Priča toliko puta već viđena da je to... Galep prilično loš u stripu, ali je zato naslovnica jako dobra.
    29.09.2003
    03:13:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • Ukupna ocjena 53%

    4, 4, 7, 8

    13.11.2003
    20:55:00 sati
    Brdar
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 91%

    8, 9, 10, 10

    22.09.2004
    08:03:00 sati
    Koresh
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 51%

    6, 6, 2, 9

    Iako mu je ovo zadnja epizoda moram reći da je Gallepinijev crtež užasan ovdje, pogotovo one njegove ženske koje je nacrtao bijedno s lošim dekolteima, neravnomjernim očima a i izgledaju ko muškarci sveukupno. Jedina svjetla strana ove prosječne pričice je što se pojavio Pat Mac Ryan i razvalio cijeli saloon. Uglavnom je sve drugo bezveze...
    26.09.2005
    21:13:00 sati
    mpavin
    uredi
  • globinjo

    Ukupna ocjena 53%

    6, 5, 5, 5

    dosadno,ludi irac podiže ocjenu,galep go home!
    22.10.2005
    12:16:00 sati
    globinjo
    uredi
  • SnotMan

    Ukupna ocjena 33%

    4, 4, 2, 3

    Katastrofično!
    26.10.2005
    19:14:00 sati
    SnotMan
    uredi
  • Vega

    Ukupna ocjena 33%

    2, 1, 6, 6

    Tex i ekipa stižu u pomoć starom prijatelju ircu Patu. Pat je kao vojni kurir prenosio brzojav u kojem se nalazila važna informacija o mjestu sljedeće pljačke poznatog zločinca. Nakon što biva nasamaren (brzojav je zamijenjen), Pat je optužen za izdaju. Naivna priča. Klišej do klišeja! Nakon što čuje Patovu priču Tex, baš kao Poirot, brzo skuži situaciju i zna tko je sve umiješan u zavjeru. Čudno je što ostali (Carson, Tiger i Kit) nisu shvatili, već hvale Texa kako se toga dosjetio! Ovo je zadnja epizoda koju je crtao Galleppini. Njegove godine se osjete na crtežu. Pipničarka Frieda i Mavis Kimbaugh su nacrtane identično. Čak nose istu ogrlicu! Uz to izgledaju ružno. Ne znam koji drugi crtač tako loše crta ženske likove (Ferri valjda)! Naslovnica jednolična.
    19.04.2006
    19:08:00 sati
    Vega
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 32%

    2, 3, 4, 5

    Dosada......baren je Galep iša ća!
    22.04.2006
    18:50:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • jack 50

    Ukupna ocjena 47%

    5, 4, 5, 5

    Jako jako loša epizoda, malo prekratka i predosadna.
    18.05.2006
    20:07:00 sati
    jack 50
    uredi
  • Vorador

    Ukupna ocjena 19%

    1, 1, 1, 10

    Naslovnica je jedino što vrijedi.
    19.09.2006
    03:22:00 sati
    Vorador
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Najveća glupost koju sam pročitao u životu. Užas užasa od užasa. Ovaj se užas ne može nadmaštit. Zato dajem najmanju ocjenu koju sam ikad dao za neki strip. Galep!?!?!?!?!?! = Tex i Carson veći od cijeloga grada ??!?!?!11*¤ß@~ˇ°˘^˙!!"? Još kad se sjetim da je jedan moj prijatelj rekao da mu je ovo najbolja epizoda nekog stripa uopće!?!?!?!? Joj, majko moja!
    18.08.2007
    16:57:00 sati
    Inferno
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 46%

    3, 3, 6, 10

    na priču ne treba trošiti previše vremena, ali ipak sam je uspio pročitati bez da sam je bacio, što je već znak da može proći, crtež je loš, vidljivo je da je galep ostario, nema koncentracije, nema snage, gube se proporcije, perspektiva ne štima, i tako je na jednoj stranici, a već druga je ok, iako ne zaslužuje, dajem visoku ocjenu, za kraj...naslovnica sama po sebi je ništa posebno, ali kada je ubacimo u kontekst, jubilarni broj, galepova posljednja, onda ovakav tex, koji nas pozdravlja i odlazi u legendu, dobija sasvim drugo značenje
    27.08.2007
    22:36:00 sati
    ken2
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 22%

    1, 1, 2, 10

    Jad i bijeda, 110 stranica torture. Galepov crtež nikakav, izgleda da se čovjek stvarno mučio ovo crtajući. Naslovnica (uzevši u obzir njenu sentimentalnu vrijednost) dobija desetku, i ona je uvjerljivo najbolji dio epizode. Ukratko - žalosno.
    15.10.2007
    00:41:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Ukupna ocjena 51%

    3, 4, 7, 9

    Ipak se može procitati i podnošljivo je, ovo treba gledati u svjetlu zadnje Galepove epizode (ipak se covjek oprašta od svog djela što i nije lako).
    24.06.2008
    09:04:00 sati
    mars1
    uredi
  • alen

    Ukupna ocjena 46%

    5, 4, 3, 10

    Tex ko Tex, ali centralni "lik" ove epizode je Galep, stoga desetka naslovnici. Ostale ocjene su "realne".
    09.10.2008
    15:26:00 sati
    alen
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 33%

    4, 3, 3, 3

    predosadno.a usput i loš crtež
    25.12.2008
    20:33:00 sati
    lwood
    uredi
  • dcopic

    Ukupna ocjena 61%

    4, 5, 8, 10

    Stvarno je moralo biti bolje za oproštaj legende!  Barem nekakvo okupljanje svih Texovih frendova u nekoj puno zabavnijoj priči. Neko oslobađanje grada od zločinaca, pa prežderavanje u nekoj krčmi nakon dobre tučnjave! ;-) Galepu desetka za zadnju naslovnicu...
    17.01.2009
    22:57:00 sati
    dcopic
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 85%

    8, 7, 10, 10

    Ma, ljudi čemu tako niske ocjene. Oproštaj jedne legende i velikog crtača. Neku mu je laka zemlja. Tko Galepa ne poštuje ne poštuje Texa kao strip. On je jedna legenda za sva vremena. I za oproštaj od njega je trebalo biti bolje. To je legenda. Živio Galep. Galep 4ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Meni je on draži crtač naslovnica od Ville!(pucajte slobodno) Bolji od Ville. Villa samo crta naslovnice i rijetko crta epizode. Galep je crtao i naslovnice i epizode. Bolji je Galep.               
    23.01.2009
    13:19:00 sati
    cibalia
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 49%

    3, 2, 8, 10

    Evo baš sam jučer pročitao ovu epizodu. Nakon kaj sam vidjel razlog zbog kojeg je Pat završio u vojsci pomislio sam da je ova epizoda napravljena kao komedija. Imamo Pata koji je otkrivši prijevaru tijekom kartanja tolko poludi da je ne samo potukao i rastjerao sve ljude iz salona, te pobacal sve stolice i stolove po njima, neg je u daljnjem napadaju razaračkog ludila (i u nedostatku boljega materijala za bacanje) počupao i grede koje su činile salon, uništio krov i na kraju praktički razorio cijeli salon. A sve to zbog prijevare u kartanju i par izgubljenih dolara. A ostatak priče je toliko predvidljiv, bezidejan i povremeno glup da se jednostavno moraš zapitati dal je Nizzi bio pri sebi dok je to pisao. Što se Galepa tiče, on je crtež čisto solidno odradio s obzirom na godine, a i naslovnica mi je jako dobra pa evo i desetke za oproštaj.
    01.04.2009
    19:24:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 76%

    7, 7, 8, 10

    Epizoda nije baš nešto, onako, solidna jubilarna. Šteta samo što nije izdana u boji. Ipak, konačno da je ovo Galepova zadnja naslovnica, živio Villa! Ajde nek i kod mene bude desetka za njegovu posljednju naslovnicu.
    15.04.2009
    14:01:00 sati
    Panon
    uredi
  • Rock.Bob Rock

    Ukupna ocjena 34%

    2, 1, 5, 10

    Priča loša da lošija nemože biti (zapravo može - vidi neke epizode DD, novi AF), Galepov crtež mučenje, naslovnica fenomenalna, oproštaj od legende.

    02.01.2010
    18:56:00 sati
    Rock.Bob Rock
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 43%

    2, 5, 5, 7

    Možda su nakon ovog jubilarca trebali razmisliti da li da ubuduće jubilarci imaju 200 strana jer je očito da kratke priče Texu nikako ne leže.

    07.02.2011
    15:40:00 sati
    drogsy
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 70%

    5, 5, 10, 10

    Visoke ocjene za crtež i naslovnicu jer je ovo oproštaj legende. Priča i scenario su prezbrzano  i nemaštovito napravljeno.

    27.06.2012
    12:56:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 70%

    7, 7, 7, 7

    Baš solidna priča, jest da Galep ne oduševljava ali neću previše sniziti, ova je epizoda baš zanimljiva. Nikako među loše i dosadne. Meni se Tex baš sviđa kao Poirot... da je više takvih a manje epizoda s okršajima Indijanaca i vojske kad je kao spasitelj da ne bi došlo do sudara.

    02.03.2013
    11:42:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 44%

    5, 3, 5, 5

    Prica bi i mogla proci al uzasan i nelogican scenario,cista katastrofa.Nemoguce sve nabrojati. Crtez,propocije su ponegdje uzasne a velika zamjerka jest takodjer,kako su djevojke crtane.Ko da su tranzvetiti. Naslovnica kao reklama za Jim Beam. Pat McRyan,interesantan lik.

    22.06.2013
    18:02:00 sati
    Tutta
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 77%

    7, 7, 9, 8

    Kratka priča koja mi se ipak nije činila toliko lošom. Jednostavno i lagano za čitati, nisam puno ni očekivao, pa sam toliko i dobio. +za Galepa koji se održao toliko dugo. Nešto kao i Ferri u današnjim epizodama Zagora. Adio Galep!

    02.09.2013
    22:44:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 23%

    2, 1, 2, 8

    Možda i najgori Tex ikad... Naslovnica emotivna, zato subjektivna osmica.

    29.09.2013
    23:12:00 sati
    velka031
    uredi
  • Dudley Smith

    Ukupna ocjena 37%

    2, 2, 5, 10

    Jedino što ovdje vrijedi je prekrasna, oproštajna Galepova naslovnica. Tex koji odlazi u sumrak, pozdravljajući svoga grafičkoga tvorca, u susret nekim novim avanturama. Galep što se tiče crteža već na izdisaju, a o Nizzijevoj brljotini što se pričom zove nije potrebno ni govoriti.

    14.05.2014
    11:25:00 sati
    Dudley Smith
    uredi
  • kucak

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Poštovanje...

    24.06.2014
    12:58:00 sati
    kucak
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 52%

    4, 4, 6, 10

    Priča nije nešto ali je podslednja Galepova naslovnica fenomenalna.

    06.10.2014
    10:38:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Ukupna ocjena 43%

    6, 4, 2, 7

    09.10.2016
    21:30:00 sati
    Eddie Monsoon
    uredi
  • morski

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    19.02.2017
    12:49:00 sati
    morski
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 67%

    9, 4, 6, 10

    Slabi Galleppinijev crtež mi je bolji od mnogih drugih u najjačem izdanju. Priča je naivna, ali sam svejedno uživao u njoj.

    19.02.2017
    15:26:00 sati
    Deki86
    uredi
  • Mali_Mate

    Ukupna ocjena 56%

    5, 5, 6, 8

    Kad je ovo izašlo kod nas? Devedeset šeste? Sedme? Pojma nemam, samo se sjećam da mi tad nije bilo jasno kakve veze ima naslovnica s ičim u stripu. Al', kako sam donekle odrastao na Dnevnikovom prekrajanju naslovnica van svakog rezona i pameti, nije mi se to činilo posebno značajnim. Ako je mogao Dnevnik, što ne bi mogla i Slobodna Dalmacija, jel'.

    Kasnije se to "kaslo samo". Ta 'nevidljiva' dimenzija Galepova odlaska koja, ruku na srce, podiže naslovnicu daleko više no što ona to tehnički zaslužuje intervencijom naknadne pameti otkrila je još nešto. Naime, ni Bonelli ni Nizzi nisu bili u stanju urediti/napisati dostojan oproštaj autoru koji je život predao Texu. Moralo je to biti puno bolje. Zbog poštovanja, zbog toga jer se moglo, zbog toga što se ne moraju baš sve stvari oko Texa radit iz guzice, linijom najmanjeg otpora.

    Jest da "Glas u oluji" svojom besmislenom naivnošću i jednostavnim scenarijem priziva rano Texovo razdoblje na kojem je Galep kalio zanat pa je kao takav i donekle pogođen, al' nekako je ipak ostao gorak okus u ustima. Skoro pedeset godina života s Texom zaslužilo je bolju točku na i. Ova je ispala nekako razmrljana.

     

    08.05.2017
    12:00:00 sati
    Mali_Mate
    uredi
  • goghy

    Ukupna ocjena 60%

    6, 5, 7, 6

    16.01.2019
    07:50:00 sati
    goghy
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 34%

    2, 2, 4, 10

    Pamtljivo samo po posljednjoj G. naslovnici.

    19.07.2019
    20:47:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • tex2

    Ukupna ocjena 58%

    6, 4, 6, 10

    Nije tako loše kao što kruži legenda, ali ipak čudan izbor za jubilarac, scenarij jako loš ispod renomea za Texa, nekako me nije uspio izuti, baš čudan strip!

    20.08.2019
    10:43:00 sati
    tex2
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Kuga
    Kod: DD LUSP 19
    Ocjena: 86%
    Vrijeme: 25.11.2020. 19:22:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 385
  • Demoni sjevera
    Kod: TX LIB 69
    Ocjena: 99%
    Vrijeme: 23.11.2020. 18:49:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 743
  • Senka i blesak
    Kod: PIBD VCZS 15b
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 20.11.2020. 17:46:00
    Autor: prozirna senka
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 499
  • TOP 10
    Kod: TOP10 FB 1
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 19.11.2020. 19:05:00
    Autor: Paka01
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 555
  • Mister No - Povratak
    Kod: MN LBNP 1/5
    Ocjena: 84%
    Vrijeme: 18.11.2020. 18:27:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 1051

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Pipci!
    Kod: ZG VEC 158/159
    Ocjena: 78%
    Vrijeme: 27.9.2020. 21:05:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1838
  • Povratak samuraja
    Kod: ZG VEC 155/157
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 31.8.2020. 23:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1772
  • Gambit i osveta
    Kod: ZG KOZA 9
    Ocjena: 73%
    Vrijeme: 25.10.2020. 14:41:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1716
  • Povratak Plavuše
    Kod: ZG VEC 163/165
    Ocjena: 59%
    Vrijeme: 7.11.2020. 21:22:00
    Autor: going going
    Broj komentara: 6
    Broj pogleda: 1433
  • Koreni Kenebeka
    Kod: KM ZS 820/824
    Ocjena: 67%
    Vrijeme: 18.10.2020. 11:19:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 1182

Aukcije

Forum