Čejen Klub

Tex Willer

TX ZS 898/900 | 278 str.

Tex dolazi u Wyoming da uhapsi razbojnika Millsa, ali tamo nalazi okrutni "Cheyenne club", udruženje bogatih uzgajivača stoke pod vodstvom pukovnika Watsona, koji dijele “zakon” i siju teror sa svojim unajmljenim razbojnicima i revolverašima.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 92%

Priča 9

Scenarij 10

Crtež 9

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 90%

P*9

S*9

C*9

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Cheyenne Club
    TX LIB 137
  • Cheyenne Club
    TX LIBKB 17
  • Čejen klub
    TX ZS 898
  • Argument kalibra 45
    TX ZS 899
  • Pukovnik Vatson
    TX ZS 900

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • La vendetta di Tiger Jack
    TX SR 289
  • I dominatori della valle
    TX SR 290
  • Il colonnello Watson
    TX SR 291
  • Uno sporco imbroglio
    TX SR 292
  • La vendetta di Tiger Jack
    TX TT 289
  • I dominatori della valle
    TX TT 290
  • Il colonnello Watson
    TX TT 291
  • Uno sporco imbroglio
    TX TT 292

ZANIMLJIVOSTI

  • Nema posebnih napomena

TNT!!!
To je najbolja riječ kojom se može opisati ova epizoda Texa. Kad ste čitali priču u kojoj glavni junak ima ne jedan već tri dvoboja pistoljem, pricu u kojoj se ne zna čega ima više, sukoba ili junakovih sarkastičnih komentara. Neke epizode Texa su odlične radi neke zagonetke ili problema koji Tex i njegovi partner (i) rijesavaju jednakim dijelom mozganjem i akcijom, ali ovo definitivno nije jedna od njih. U ovoj epizodi Tex jako liči na Clint Eastwoodovog lika iz filmova, Prljavog Harry-ija, koji također riješava probleme na jedan način—pištoljem (O.K. možda koristi i šake, ali vrlo rijetko;-) ).

Tex se pojavljuje bez svojih prijatelja u čitavoj priči, ali to se ni ne primjećuje jer je njegova pojava i te kakva. On je toliko siguran, hladan, nepokolebljiv i nezaustavljiv lik da pretvara čitatelja u neku vrstu navijača. Osjećao sam se kao kad sam kao dječak gledao Dirty Harry-ijeve filmove, a Tex baš kao i Harry u nekoliko navrata referira svoj pištolj, Colt 45 kao što je Harry referirao svoj omiljeni Magnum.

U ovoj epizodi imamo toliko nevjerovatnih trenutaka koje je teško citirati jer u pitanju nisu samo riječi već čitave scene, ali evo ova se moze nekako lakše opisati: Šerif Cheyennea daje Texu 20 sekundi da baci pojas s pištoljem na zemlju i ode u zatvor na što mu Tex odgovori : “Dvadeset sekundi? Ja vama dajem samo deset šerife! Toliko vremena imate da se predomislte!” Nakon što ga šerif pokusava ubiti s leđa pred pola grada, Tex ga “sređuje” i zatim govori ljudima: “Hm…kako mi se čini prijatelji, imali ste šerifa koji ne može pogoditi čovjeka čak ni kad mu puca u leda.” Nakon toga Tex baca pogled na mrtvo tijelo i dodaje: “Ne vjerujem da će netko plakati za njim.”

Što mi je jos smijesno u ovoj priči je kako Tex uvijek opominje one koji mu se nađu na putu da će loše završiti po njih, a tako uvijek i bude. Odličnoj prici i scenariju Guida Nolitte pridonosi i izvanredan crtež Fernanda Fusca koji stvarno paše za ovakvu dinamičnu radnju. Jedina minimalna zamjerka crtežu je sto sva tri revolveraša s brkovima koja se pojavljuju u ovoj priči izgledaju previše jednako. Jedini pravi manjak ovoj epizodi je prva naslovnica našeg izdanja koja izgleda pre jednostavno. (Moja ocjena je za originalne naslovnice). Ali puno važnije je ono što je unutar korica nego same korice. Kad smo već kod toga; tek sa usporedbom sa Bonellijevim site-om sam ustanovio da je Dnevnik izbacio 21 stranicu iz ove priče. Ali da to nisam provjerio nikad ne bih sam primjetio. Ako želite čitati strip koji je čisti adrenalin, čista akcija od samog početka pa do kraja uz odlične “macho” dijaloge, nabavite ovu epizodu jer ovo je prava rijetkost.

Naprijed

TX ZS 877/879 Ubojica bez lica

TX ZS 807/808 Prljava prevara

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • DeeCay

    Ukupna ocjena 93%

    9, 10, 9, 9

    Slažem se DJ;) Priča je stvarno pravi dinamit. Kako je priča napredovala, tako su me sve bolje svrbele pesnice (kako bi Tex rekao) da se iživim na pukovniku Watsonu i njegovim revolverašima. Priča je naravno crno-bijela, tj. ljudi su ili žrtve ili kriminalci. A tek cinični Texovi komentari! Osim toga, ono što mi se najviše sviđa kod Texa je što su priče duge i detaljne i traju tako dugo dok svi zločesti ne popadaju pred Texom... Pravda jednostavno mora biti zadovoljena!
    20.06.2003
    17:05:00 sati
    DeeCay
    uredi
  • Ukupna ocjena 93%

    10, 10, 8, 9

    Nekoć sam davno kupio taj nastavak, ali samo argument kalibra 45 tako da ne znam cijeli sadržaj priče niti završetak, ali dobar nastavak. U stilu Clinta Eastwooda. Samo što je Tex malo pretjerao kad je pokazao leševe ženama.
    25.06.2003
    11:43:00 sati
    jura
    uredi
  • Ukupna ocjena 83%

    8, 9, 8, 8

    Sasvim solidna prica,ali ipak ne vise od toga.
    25.06.2003
    11:55:00 sati
    fujo83
    uredi
  • Ukupna ocjena 94%

    10, 9, 9, 10

    Jedna od onih Texovih priča, koje sam volio sa svim srcem. Sviđaju mi se i naslovnice, jedino što mi smeta je, da piše Vatson umjesto Watson. Ali dobro, ipak mi se svidjela ova priča, kada se i Tex pretvorio u osvetnika!
    05.07.2003
    19:40:00 sati
    FALCON
    uredi
  • Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 9, 7

    Zadovoljavajuće, ali CLINT EASTWOOD JE PUUUUUUUNO VEĆA FACA OD TEXA!!!
    05.08.2003
    12:56:00 sati
    stinky
    uredi
  • Ukupna ocjena 96%

    9, 10, 10, 9

    Prica je odlicna, iako ne bas originalna, samo mi malo fali Carson i njegove fore.
    Obozavam Fuscov crtez. Iako nije klasa jednog Ville, ali odlicno docarava TEX atmosferu.
    10.09.2003
    19:20:00 sati
    gari
    uredi
  • Ukupna ocjena 85%

    9, 9, 8, 7

    13.11.2003
    20:51:00 sati
    Brdar
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 80%

    7, 8, 10, 5

    Klasični Tex iz starijeg razdoblja koji puno više naginje ka čistoj akciji za razliko od ovog "novijeg".Vidi se to već na samom početku u gostionici(revolveraški dvoboj) i tako se nastavlja do samog kraja.Texu niko ništa ne može i iz svih dvoboja prolazi bez ogrebotine(dobro,iščašio je članak;-) ).Zabavna epizoda,dobra za relaksaciju ali ipak ništa specijalno.Ne znam,možda mi je kriterij porastao nakon što sam pročitao skoro cijeli opus Bluberija pa zato očekujem više od jednog westerna.Fusco je zakon,njegovi veliki kadrovi i pejzaži su ionako već legendarni.Šteta što se radnja ne odvija u prirodi jer tu on još više briljira.Naslovnice su klasično Galepovo sranje.
    01.12.2003
    13:50:00 sati
    Aco
    uredi
  • johnhartson

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedna od definitivno najboljih epizoda ikada. Prosto place za dobrim scenariom. Mislim da ima sve elemente potrebne za tako nesto. Prica zbog koje je vredelo citati Texa.
    09.12.2003
    16:44:00 sati
    johnhartson
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedna od definitivno najboljih i najupetcatljivijih episoda Tex-a, ne sjecam se ni sam kol'ko sam to puta procitao. Stvarno odlicno!
    09.02.2004
    01:49:00 sati
    MAT
    uredi
  • Thommo

    Ukupna ocjena 81%

    9, 8, 8, 6

    Evo, nedavno sam nabavio prva dva stripa koja su mi falila za ovu epizodu, i napokon ju pročitao cijelu. Dojam? Vrlo dobro! Dobro mi je što Tex ima prave revolveraške dvoboje, ono, tko brže izvuče preživi!
    02.04.2004
    09:06:00 sati
    Thommo
    uredi
  • globinjo

    Ukupna ocjena 86%

    9, 9, 8, 8

    jedna od boljih texovih epizoda,pročitana u dahu,preporučam!
    24.10.2004
    09:54:00 sati
    globinjo
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 92%

    10, 9, 9, 8

    Epizoda koja je zasluzila da je se ima u kolekciji. Sigurno jedan od boljih Teksova sa odličnom temom i radnjom. Isto ću izdvojiti scenu sa šerifom i ono "a ja tebi dajem 10 sekundi...". Svaka cast. Ništa slabije nije ni kada je Teks sa mrtvacima došao pred Watsonovu vilu i suprotstavio kaubojsku drskost bogataškoj otmjenosti. Teks je sa smješkom gledao bogataške žene kako se zgražaju. Naslovnice - treća odlična, druga malo slabija, prva najlošija. Fusco fantastičan kao i uvijek
    08.07.2005
    18:57:00 sati
    Koresh
    uredi
  • VALTER

    Ukupna ocjena 95%

    10, 10, 9, 8

    Sjajno, nemam sto dodati. Toliko puta vidjena prica o lokalnom mocniku (u ovom slucaju o udruzenju mocnika) koji terorizira sirotinju, a tako pitka, nabijena emocijama i zarazno citljiva. Fusco je odradio dobar posao, Texov upad na zabavu kod Watsona i dvoboj sa serifom Tobinom medju najdrazim su mi stripovskim prizorima.
    13.07.2005
    09:33:00 sati
    VALTER
    uredi
  • jack 50

    Ukupna ocjena 86%

    9, 8, 9, 8

    Dobro odrađena priča za Texa (ko Bog!).
    24.05.2006
    17:30:00 sati
    jack 50
    uredi
  • Ukupna ocjena 93%

    9, 9, 10, 9

    Vrhunska akcija, Fuscov crtež na standardno visokoj razini.
    08.07.2006
    13:25:00 sati
    76
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 86%

    7, 10, 9, 8

    Evo što ti je Nollita..legenda
    23.06.2007
    19:59:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • Poncho

    Ukupna ocjena 89%

    8, 9, 10, 8

    Ovakav bi tex triba biti. Puno pucnjave i cinizma, a ne da izigrava Sherlocka Holmsa. Ono kad upadne na ranč sa leševima i baci prid žene- genijalno. Tex alla Clint eastwood. Ko špageti vesterni, odlično. Naslovnice loše.
    03.03.2008
    21:34:00 sati
    Poncho
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 83%

    7, 10, 9, 5

    Ha! Ova priča je klišej nad klišejima. Vidili smo je već sto puta (Shane, 7-ica veličanstvenih...), tako da je na mjestu Cheyenne cluba (č. šajen), eksploatatora radnog naroda, mogla stajati bilo koja druga banda. A karakterizacija likova je tipično crno-bijela. Znači ništa posebno po tom pitanju. Ali zašto je onda ova priča tako dobra? Odgovor je: Zbog savršenog Nolittinog scenarija. Ovdje je čak dobro došla ta mala razvučenost (dobro je i to što je dnevnik okinio 21 str;))) koja u ovom slučaju doprinosi intenzitetu pojedinih elemenata (veći broj str. stvara "famu" oko priče). Još u nijednom stripu nisam vidio ovoliko kvalitetnog i elokventnog teksta kao u ovom. Toliko dosjetki, coolerskih dobacivanja, dinamičnih događaja, izmjena mjesta radnje... Ma, Nolitta je genije... jer zna što hoće... Razbojnik: Nisam baš dobar u zemljopisu i matematici, ali zar Arizona nije nekoliko tisuća km udaljena od Montane?; Tex: Ne znam ni ja baš medicinu, ali uvjeravam te da metak ima jednak učinak i u Arizoni i u Montani!!! Genijalno: 10 za scenarij. Strip je zbilja lak i zabavan za čitanje, premda još uvijek Tex nije onakav kakvog želim (moderni hladni Tex, bez ikakvih emocija). Fusco je odličan, čak bolji nego danas. Išla bi desetka da nije crtao one čudne oći. Naslovnice su bezvezne, štoviše, nikad nisu bile bezveznije. Ja bi s kurcem bolje crtao od Galepa, ali nema teorije da radi njega puno smanjim konačnu ocjenu ovom dobrom stripu.
    11.03.2008
    15:48:00 sati
    Inferno
    uredi
  • kico

    Ukupna ocjena 93%

    9, 9, 10, 9

    Napeto i uzbudljivo!!!! Kako priča ide,tako listaš sve žustrije :-)
    06.09.2008
    15:59:00 sati
    kico
    uredi
  • bitola

    Ukupna ocjena 89%

    9, 9, 9, 8

    Odlicna prica, bas!
    22.10.2008
    20:32:00 sati
    bitola
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 75%

    8, 7, 8, 6

    zajebani su ti iz čejen kluba, uvale ti žigosanu kravu pa kad te ne mogu istjerat puškama, dođu s topom; a i tex je malo jači, bezobrazan do daske, cura ga dolazi oslobodit, a on njoj: ajde, brže s tim konopcima...hahaha; pravi primitivac, a još i primjedba kad upoznaje pukovnikovu kćerku: drago mi je vidjet da je on napravio i nešto lijepo ... koji ulet, 
    je, fali karson, ali ovih par scena je spasilo stvar da ne bude priča cijepljena od humora
    29.12.2008
    16:12:00 sati
    ken2
    uredi
  • dcopic

    Ukupna ocjena 88%

    9, 9, 9, 7

    Zemljoposjednici okupljeni u nekakvom klubu, žare i pale cijelim krajem. Tex ovoga puta prepušten sam sebi, bez prave pomoći, ponovno je izbjegao sve metke, ali eto, uspio je uganuti nogu! ;-) Bilo je i nekoliko vrlo zabavnih trenutaka iako nema Karsona.  Jedna od boljih Nizzijevih priča. Fusco odličan... 
    19.01.2009
    18:33:00 sati
    dcopic
    uredi
  • tex2

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Bez zamjerki, tipični Tex kakvog volimo!!!!
    28.03.2009
    07:41:00 sati
    tex2
    uredi
  • Ukupna ocjena 95%

    9, 10, 10, 8

    PREPORUČENA MUZIČKA PODLOGA: PORTER WAGONER /album po slobodnom izboru/
    02.04.2009
    10:43:00 sati
    farrar
    uredi
  • Combatrock

    Ukupna ocjena 96%

    10, 9, 10, 9

    Odlican Fusco.

    21.01.2010
    23:01:00 sati
    Combatrock
    uredi
  • Ukupna ocjena 82%

    7, 9, 9, 7

     Priča sa puno akcije i dinamike. Pravi western. To je za mene Tex Willer iz snova.

    21.05.2012
    22:52:00 sati
    tekumze
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 9, 10

    Epizoda u vrhu svih epizoda. jedina zamjerka ide crtezu jer neki likovi su previse slični, i tesko ih se razlikuje. Naslovnce su mi ok, a scenarij savršen. Scena za pamćenje je svakako kad Tex strgne prekrivač-plahtu sa kola, a revolveraši poredani.

    13.08.2012
    12:05:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 94%

    10, 10, 9, 7

    06.08.2013
    21:25:00 sati
    velka031
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    17.05.2014
    22:09:00 sati
    Srdjan999
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    Zbog ovakvih se priča voli TEX.

    06.10.2014
    10:06:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 80%

    8, 9, 8, 5

    Standardna western priča,s time da su svi dvoboji i pucački okršaji odrađeni fenomenalno.

    Crtež dobar,ali mogao je biti i bolji. Naslovnice srednja žalost.

    02.12.2014
    23:08:00 sati
    Oki
    uredi
  • Ukupna ocjena 84%

    9, 7, 9, 9

    31.05.2015
    20:03:00 sati
    Eddie Monsoon
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 94%

    9, 10, 9, 10

    Nollita koristi prilično jednostavnu premisu, ali njegov način pripovjedanja daje punu uvjerljivost Texu i njegovom pristupu problemu.

    26.07.2015
    18:31:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ovo mi je jedna od najomiljenijih Texovih epizoda! Sve je po mom guštu, od crteža do scenarija i to od početka do kraja stripa.

    01.09.2016
    17:36:00 sati
    Deki86
    uredi
  • Ukupna ocjena 92%

    9, 10, 9, 8

    04.12.2016
    12:20:00 sati
    DJ DEX
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 74%

    6, 7, 9, 8

    Precijenjeno. Da imam 15 godina vjerojatno bih okidao na ovakve priče, sad mi to dođe ko solidna razbibriga, prvenstveno zbog odličnog Fuscoa, i to još u jako dobrom kolor izdanju....

    22.02.2017
    16:20:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • goghy

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    13.12.2017
    19:05:00 sati
    goghy
    uredi
  • paranoid

    Ukupna ocjena 84%

    9, 6, 10, 9

    Dobra prica sa dosta akcije i pucacine. Od zarobljavanja Teksa pa do kraja je dosta naivno i predvidljivo odradjeno.

    25.01.2018
    11:40:00 sati
    paranoid
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Teks klasik.  Ovo je bio period mozda i najboljih Teksovih prica barem sto se ZS tice. Zlocin na zaledjenom jezeru, Cejen klub, Ratni pozar, Ubistvo u Korpus kristiju, Ubica bez lica...Sve price su imale po tri nastavka i to je bio period kad sam se navukao na Texa. Pre toga sam bio rezervisan prema ovom junaku

    07.02.2018
    03:19:00 sati
    floki
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 92%

    10, 10, 9, 5

    Sjajna priča! Volio bih da su naslovnice malo efektnije za ovako dobru epizodu.

    29.07.2019
    17:12:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • domegus

    Ukupna ocjena 86%

    9, 9, 8, 8

    Tex kakvog volim. Ocjena za Libellusovu naslovnicu.

    15.11.2019
    23:16:00 sati
    domegus
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 94%

    9, 10, 10, 7

    Iako priča nije nimalo originalna, istina je da je ovo scenaristički i po dijalozima jedna od najboljih Texovih priča uopće. Ne znan jesan li ikad vidio ovakav punokrvni vestern u serijalu. Hrpa dvoboja, brutalnih scena i legendarnih sarkastičnih Texovih primjedbi smještaju ovu epizodu na same vrhove top ljestvica. Čak je i dolazak vojske na kraju da spasi dan (što mi se skoro nikad ne sviđa) dobro odrađen jer ga je Nolitta najavio dok se kod drugih scenarista on dogodi iz čista neba.

    08.02.2020
    09:58:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Salkan

    Ukupna ocjena 94%

    9, 10, 10, 7

    24.01.2021
    21:02:00 sati
    Salkan
    uredi
  • Ukupna ocjena 92%

    10, 10, 8, 8

    29.12.2023
    18:04:00 sati
    Liverpool
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Sjene nad „Golden Baby“
        Kod: ZG LU 318/320
        Ocjena: 71%
        Vrijeme: 8.3.2024. 0:26:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 12
        Broj pogleda: 2205
      • Zlato Colorada
        Kod: TX LIB 23
        Ocjena: 89%
        Vrijeme: 6.4.2024. 13:18:00
        Autor: tex2
        Broj komentara: 6
        Broj pogleda: 1792
      • Hitroruki
        Kod: TX ZS 688/690
        Ocjena: 86%
        Vrijeme: 13.3.2024. 20:31:00
        Autor: Koresh
        Broj komentara: 9
        Broj pogleda: 1777
      • Kalahari
        Kod: MN LIB 78
        Ocjena: 59%
        Vrijeme: 2.3.2024. 20:51:00
        Autor: prozirna senka
        Broj komentara: 11
        Broj pogleda: 1770
      • Zlato
        Kod: TX SAGK 47c/48a
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 25.3.2024. 8:21:00
        Autor: Ivan Liverpool
        Broj komentara: 7
        Broj pogleda: 1724

      Aukcije

      Forum