Šumska družina

Veliki Blek

VB LU 2 | 224 str.

Blek dobiva zadatak od rodoljuba odvjetnika Connollyja da pronađe opasnog izdajnika Wilcoxa prije nego on stigne da obavi svoj prljavi čin kod Engleza. No Blek ne zna da ga prate njegovi odani saveznici... Nakon toga dobijaju jedan još opasniji zadatak, a taj je da nabave novac kako bi rodoljubi mogli nabaviti oružje za nastavak borbe. No sudbina ih slučajnom nezgodom navodi do jazbine okrutnog kraljevstva Akbata i njihovog legendarnog blaga!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 36%

Priča 2

Scenarij 3

Crtež 5

Naslovnica 6

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 52%

P*4

S*4

C*6

N*5

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Sinovi šume
    VB LMS 129
  • Jezero lešinara
    VB LMS 132
  • Pobuna robova
    VB LMS 133
  • Šumska družina
    VB LU 2
  • Jezero lešinara
    STRZ 22

ZANIMLJIVOSTI

  • Upozorenje! Ove epizode rađene su za dob od 8-15 godina (a možda i manje), što će reći za klince s početka pedesetih godina prošlog stoljeća...
  • Ludensov trobroj #2 "Šumska družina" izašao je u ovim izdanjima - LMS 129 od 9.9 str., LMS 132 i LMS 133 do 66. str. / STRZ 22.
  • U predgovoru je mali osvrt na Nacionalni muzej stripa (Museo Nazionale del Fumeto) u gradu Lucca.
  • Ova epizoda prvi put izašla je u izdanju Collana freccia, u 21 epizodi, objavljenima od 27. veljače do 17. srpnja 1955. godine.
  • Ono što nikad nije bilo dokazano, a to je da su Vikinzi došli na teritorij Amerike čak i prije Kolumba, što je možda primjer u ovoj epizodi Bleka (avanture Bleka se dešavaju u 18. st.); legenda iz stripa veli da su prije mnogo stoljeća došli plavokosi ljudi s druge strane oceana.
  • Ihtiosaur – Ichthyosaurus (grčki za "riba gušter") su bili divovski morski reptili koji podsjećaju na delfine sa ogromnim zubima, živjeli prije 250 do 90 mil. godina; no ono što je interesatno je to da je i sama riječ "dinosaur" ovdje anakronizam; tek početkom 19. st. su ti ogromni reptili bili prepoznati kao dinosauri, a do onda su ih tretirali tek kao stvorenja koje je ubio "Veliki potop".
  • Povijesno su Vikinzi bili veliki ratnici i žarili i palili su diljem europske obale stoga nije ni čudo što junaci crtanih stripova svako malo nađu neko vikinško blago ili čak same Vikinge: LMS Zagor #115 "Izazov kitolovcima", #116 "Okršaj sa vikinzima", #119 "Piratski brod"; ZS Zagor #550 "Kobna avantura", #551 "Džinovski Kraken", #552 "Poslednji viking"; LMS Mali rendžer #385 "Ledeni ratnik", #386 "Blago vikinga"; ZS Komandant Mark #132 "Blago vikinga", #979 "Grob vikinga"; ZS Kapetan Miki #471 "Crni vitez", #472 "Među vikinzima", #839 "Naselje vikinga", #846 "Mikijeva ekspedicija" (zadnje dvije su samo reprint).

"Sve što ti dođe u ruke, moguće je recenzirati", veli jedna stara mudrost nas recenzenata. Jednako tako postoji još i ona, pravi recenzent ne boji se čak niti najvećeg trasha! Vjerojatno ste oduševljeni razotkrivanjem velikih tajni malih majstora kuhinje, no nekako zatomite to trenutačno oduševljenje i probajte se usredotočiti na tekst koji slijedi. Priča je krenula ovako… Jednog od dana CRŠ-a kad mi nije ništa preostalo od lutanja po bespućima tog strip-marketa slučajno je u mene zalutao Blek "Part II" kojeg sam dobio za ni više, ni manje od šake kuna, u protuvrijednosti od jedne kutije cigareta Columbo. I tako je Blek prvi put ušao u moje srce, i to je bio samo početak…

Daklem, "Šumska družina" u biti je jedna epizoda koja se nastavlja preko sve 244 stranice, makar su one u "zlatno doba" LMS-a one bile objavljene u više epizoda. U talijanskom originalu je baš za ovu epizodu bilo objavljeno po 21 kratka priča od desetak stranica! Znači svakih desetak stranica morao je pasti dobar cliffhanger da bi publiku držao na vrhuncu napetosti. Kako li su tek mali talijani uživali u tim napetim pričicama svako malo očekujući njihovu malu dozu Velikog Bleka, ili klinci u doba LMS-a, ah! To su bili dani, jelte gerijatrijo sa foruma;)? Bez nekih prevelikih mudrosti za uigravanje za početak priče, Blek i njegovi vjerni prijatelji Roddy i profesor Occultis doživljavaju razne pustolovine i bore se zajedničkim snagama za veliku pobjedu rodoljuba nad Englezima. Početni EsseGesseov period (prije realokacije Bleka na druge izdavače van zemlje) karakterizirao je crtež konstantne kvalitete i priče njihovog standardnog štiha (vidi Kapetan Miki/Komandant Mark), dakako ispričane u formi jedne velike kontinuirane priče.

Serijal je rađen dvadesetak godina prije nego je trojka započela rad na jednom drugom poznatom junaku koji se istim mjerama bori protiv Engleza… Da pogađate, to je velik, lijep i jak legendarni Komandant Mark! Doduše, postoji i jedna bitna različitost kod karakteristika Blekovog lika koja ga distinktira od Marka, a ta je da je Blek naizgled pametniji i "božanskiji" od Marka. I jači! Da, da, sada znate… Blek nije toliko naivan da uvijek upadne u očiglednu zamku kao Mark. Scenarij je sačinjen od mnoštva gegova koje uprizoruju dežurni klaunovi Roddy i Occultis ili od demonstracije pameti i snage plavokosog Bleka. Te dvije konstante se redom izmjenjuju tijekom priče. Dakako, osim elementa da su svi rodoljubi pametni, hrabri i lijepi, tu je i klasični element EsseGesseovaca, glupi i okrutni Englezi i beskrupulozni izdajnici.

Tijekom čitanja srest ćete živopisne likove poput hrabrog vođe gerilaca odvjetnika Connollyja, izdajnika Wilcoxa (čovjeka sa jednim okom), izdajnika Bata Milesa (domaćeg simpatizera Engleza), njihova Kraljevska visočanstva Kraljicu Akbata i princa Otaka (vjerojatno brat i sestra, no čudno je to kako je žena na vlasti) tako neiscrpno zle, pohlepne i željne vlasti i moći. Borit ćete se rame uz rame našem Bleku koji će morati istabanati diva Nataia koji je abnormalno velik, prisustvovati neostvarljivoj ljubavi prelijepe Siglindah i božanstvenog Bleka, plakati pred sudbinom pustinjaka Vultana... Da, sve ćete to naći u ovoj grandioznoj pripovijesti... A da ne bi slučajno rekli da lažem, ispisao sam vam par svjedočanstava o šovinizmu, hrabrosti i pameti, a koja govore u prilog mojoj priči.

I Bogovi su ljudi:
"Mač u Blekovoj ruci je kao munja koja sve pogađa. No u žaru borbe Blek je ugazio na sklisku stepenicu i pao. "

Stara traperska:
"Traperi nikad ne bježe pred neprijateljem pa čak niti onda kada su abnormalno veliki. Odmakni se! "

Kako je Blek izmaknuo zasjedi:

"Indijanci čekaju Bleka u zasjedi u šumi, a napadaju i s rijeke, no Blek se snađe i pobjegne im kroz šumu…"

Sive moždane ćelije profesora Occultisa:
"Na narukvici je natpis... U početku nisam razumio ništa, a onda sam ga uspio dešifrirati u dijelovima. Nećeš vjerovati, to je stari švedski jezik iz 7. stoljeća"

Jedna stara šovinistička (Roddy):
"Ne možeš očekivati veliku pamet od žene, ali ova mi izgleda gluplja od ostalih. "

Skakavac Blek:
"Akrobatskim skokom se Blek bacio sa tla iznad ljudi koji su dolazili i... "

Naprijed

VB LU 1 Pobuna trapera

VB LU 3 Gusari

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • jaki

    Ukupna ocjena 31%

    2, 1, 5, 7

    Na V.Bleku sam naućio čitati,tamo negdje1977g kada sam imao 5 godina i to je prava dob za čitanje dotičnoga stripa(5-10)
    A sada ga opet kupujem i čitam,što je dokaz da je nostalgija pobijedila inteligenciju(ako je uopće imam-jer čitam Bleka).
    Pravi trash!!
    11.01.2006
    17:21:00 sati
    jaki
    uredi
  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 21%

    1, 2, 3, 3

    Sorry ali bolju ocjenu nisam mogao dati. No ne stidim se priznati da je i kod mene nostalgija jača od pameti. Da, kupujem Bleka i Marka! Za Bleka ili Marka mi treba 5-6 dana da ih pročitam, ali se nadam da će se barem današnji klinci napaliti na Bleka i Marka kao i mi nekada početkom 80ih i da će preko njih upoznati i ozbiljnije strip junake.
    11.01.2006
    20:12:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • Curunir

    Ukupna ocjena 92%

    10, 10, 10, 2

    Ma savrsenstvo! Najtrash svih vremena! Navedeni citati briljantni, jedan od njih narocito!:))
    Mala napomena: vikinska prisutnost u S. Americi u u 11. stoljecu je dokazana i povijesna cinjenica.
    11.01.2006
    20:23:00 sati
    Curunir
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 45%

    7, 2, 5, 3

    najviše me se dojmila sama priča ovog broja jedino zbog toga što je dobro zamišljena(skriveni vikinzi u Americi i njihovo blago-odlična tema za stvaranje stripa)i možda zato što su vikinzi izbacili engleze iz prvog plana,ali bezvezni scenarij i ostale tipične gluposti kod Bleka (i Marka) daju do znanja(kako je rekao Deecay)da je ova epizoda napravljena za djecu.
    11.01.2006
    23:38:00 sati
    mpavin
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 30%

    3, 3, 3, 3

    blek ka blek.triba ga svatit ka zabavnu sprdačinu.ipak kao što piše u recenziji to je bilo štivo za klince pedesetih.današnje nove blekove mi ne pada napamet da kupujem iako san ga čita ka dite.jedino san nostalgičan kad vidin koji stari broj.nostalgija je zajebana stvar
    12.01.2006
    18:17:00 sati
    lwood
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 28%

    2, 1, 4, 7

    Nikad ga nisam volio.Ni kao klinac,a ni sada.Kupio sam prva dva broja od Ludensa zbog podrške ali to je ujedno sve.Svaka čast fanovima,ali svoje slobodno vrijeme ću trošiti na neke druge stripove jer Blek mi se jednostavno ne sviđa.OK je jedino naslovnica,puno bolja od starijih.Ludensovo izdanje je odlično,za relativno malo para dobije se puno materijala za čitanje ali ipak - zbogom,Blek.
    12.01.2006
    23:33:00 sati
    Aco
    uredi
  • kico

    Ukupna ocjena 37%

    2, 2, 5, 10

    Izvanredan strip!-Riješenje za nesanicu :-))))
    14.01.2006
    22:30:00 sati
    kico
    uredi
  • Prodigy

    Ukupna ocjena 47%

    3, 3, 7, 8

    Kad se vec neko potrudio recenzirati Bleka,potrudit cu se i ja ostaviti nekakav komentar.Ocito je scenaristicki Blek za tamo neke klince od prije pola stoljeca,a danas pitanje je dal je i za te klince.Naivno i nevino,dobro tuce lose,pravda pobjedjuje,a rodoljubi i traperi na celu s Blekom ubijaju boga u jadnim i kukavickim Crvenim Mundirima iz stranice u stranicu.Ako vam se nakupilo godina i nemozete uzivati u carima ovog stripa nan nacin na koji ste uz vase stripove naucili uzivati,uzmite Bleka u ruke prije spavanja te se upustite u avanturu- nema sanse da dugo ostanete budni,bolji je od svake uspavanke.
    22.01.2006
    20:07:00 sati
    Prodigy
    uredi
  • Ukupna ocjena 74%

    7, 6, 9, 8

    Dobar strip sve u svemu. Lako štivo, ali to ne znači ništa loše u ovom slučaju. Dapače...
    02.02.2006
    17:31:00 sati
    Kuna15
    uredi
  • lsvemir

    Ukupna ocjena 78%

    8, 6, 9, 9

    Nema se kaj dodat ni oduzet, samo bih ponovio koleginu izreku "nostalgija je zajebana stvar" i još kad ti je LMS - Jezero Lešinara prvi strip u životu koji si kupio u prvom razredu, zbilja bez komentara. Poživi mi još dugo Bleki ;)
    06.02.2006
    14:11:00 sati
    lsvemir
    uredi
  • sdragan@

    Ukupna ocjena 75%

    8, 8, 8, 3

    Da...to je Blek! Plavokosi snazni tip kome smo se kao klinci divili.
    Naslovnica je uzasno ruzna, one iz LMS-a su daleko lepse nego ova Ludensova, to je barem moj utisak.O prici se nema sta reci jer ja pripadam generaciji koja je ove price procitala bezbroj puta, prema tome ne mogu biti objektivan i takvu vrstu ocenjivanja ostavljam mladjima od mene.
    07.02.2006
    09:31:00 sati
    sdragan@
    uredi
  • Toninho

    Ukupna ocjena 33%

    2, 3, 5, 3

    Mmmm
    dda
    priznajem nakon teško proeitanog prvog broja sad vea uživam u bleku
    dovoljno mi je samo pomislit na naslovnice iz Lms ( najbolje , daleko najbolje ) i Bleka kupujem zatvorenih oeiju
    uživam u crtežu iz 50 i neke , radnja je za krepat od smija
    i stvarno primjetio sam da ovde ima i fine zajebancije za razliku od marka koji je totalna tragedija
    bleka uzimam sve dok traje ovakav crtež
    marka još petog i gotovo
    i da, recenzija je super; slažem se u svemu
    14.02.2006
    22:21:00 sati
    Toninho
    uredi
  • jack 50

    Ukupna ocjena 44%

    4, 4, 5, 5

    Strip kojem je istekao rok trajanja
    27.05.2006
    17:22:00 sati
    jack 50
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 28%

    3, 3, 2, 4

    balin
    27.05.2006
    18:51:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    31.05.2006
    09:20:00 sati
    bucef
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 27%

    2, 2, 3, 6

    I ja sam pomalo nesmotreno krenuo u kupovanje Velikog Bleka, kao ajde, svi stariji iz ulice su uvijek pričali o tom stripu pa nije moguće da je toliko loš. Međutim je, tu nema dileme, ovo je preloše. Pogotovo ovako u modernom dizajnu, jer da je to jedan stariji Blek sa požutjelim stranicama možda bi još i proš'o, ovako teško...Inače recenzija je odlična, dobra stara sprdnja... A kako bi drukčije uopće i bilo moguće recenzirati ovako nešto? ;)))
    17.07.2007
    07:05:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • William_Wallace

    Ukupna ocjena 32%

    3, 3, 3, 5

    Ova epizoda kao i sve ostale epizode Velikog Bleka jeste za decu kao sto je recenzent i napisao ali ne od 8-15 nego od 6-12, mozda i manje!
    22.07.2007
    00:04:00 sati
    William_Wallace
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    solidno kao i obicno...
    22.08.2007
    20:45:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 60%

    5, 5, 7, 9

    Hoću još recenzija o Bleku Steni!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    26.09.2007
    17:59:00 sati
    Deki86
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 35%

    2, 2, 5, 8

    volim stare blekove naslovnice, zbog njih čak ponekad i nabavim kakvog bleka, mislim da ih imam desetak, i drago mi ih je vidjeti, ali da ih čitam, ne hvala 
    19.11.2007
    07:42:00 sati
    ken2
    uredi
  • Ferri

    Ukupna ocjena 78%

    7, 7, 10, 6

    18.04.2008
    05:30:00 sati
    Ferri
    uredi
  • Ukupna ocjena 19%

    2, 1, 2, 4

    Ispravak krivog navoda. Ovo je za djecu od 4-8 godina (kasnije su ipak previše inteligentna za ovo).
    22.04.2008
    13:10:00 sati
    mars1
    uredi
  • Death

    Ukupna ocjena 40%

    3, 4, 5, 4

    Blek je za malu djecu i to je to.
    27.12.2008
    20:13:00 sati
    Death
    uredi
  • teller

    Ukupna ocjena 76%

    7, 7, 8, 10

    Što reći, odlično. Naivno ali simpatično,sinu se Blek dopada pa se solidaliziram sa njim. 
    28.12.2008
    16:03:00 sati
    teller
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 49%

    4, 4, 7, 4

    Kod ovog junaka jedino što nešto valja je upravo ovo najstarije esseGesse razdoblje a ono kasnije je teško preseravanje i humor za djecu do 8g.
    03.02.2009
    23:28:00 sati
    supermike
    uredi
  • Rock.Bob Rock

    Ukupna ocjena 38%

    5, 2, 5, 2

    Tema je vrlo zanimljiva, ali scenarij... Plitko,plitko,vrlo plitko. A ove naslovnice Ludensovog Bleka... užasno. 
    20.05.2009
    21:16:00 sati
    Rock.Bob Rock
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 39%

    3, 2, 6, 6

    U životu sam pročitao svega par Blekovih epizoda (u izdanju Ludensa) i to onda kad sam tek bio čuo za ovog junaka. Sve na isti kalup i to je to: ako pročitaš jednog Bleka, pročitao si ih sve, hehe. Ocjena naslovnih ide LMS-u, ove Mastantuonove su neprilagođene crtežu EsseGessea.
    22.07.2009
    18:00:00 sati
    Panon
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 50%

    6, 3, 5, 8

    Jebote, kad je ovo prvi put izašlo od strane Ludensa tamo 2005. znao sam ga čitati i po 5 puta mjesečno dok se strip nije totalno izlizao. S današnje točke gledišta malo liči na debilanu, ali treba uzeti u obzir kad je ova epizoda nastala, a kad se pogleda sa smiješne strane može biti čak i zabavno (doduše, sav taj silni tekst kvari pitkost priče)

    20.02.2010
    12:10:00 sati
    drogsy
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 26%

    3, 2, 3, 2

    Ultimativni trash, prve Blekove epizode su zaista naporne za citanje. 

    10.02.2011
    07:03:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • Ukupna ocjena 61%

    7, 3, 9, 4

    Priča lepo fino teče. Scenarij je tako, tako, ali barem je smijeha. Moje mišljenje je, da je Veliki Blek puno bolji nego što sugeriše neke ocjene. Ovo je starinski tip naracije. I kod starih Texa, Mikija, Zagora..., a bome i kod Flash Gordona, Rip Kirbyja, Jima iz đungle... je slično. Crtež standardno odličan kao što se može i očekivati od Esse Gesse. Ludensove naslovnice užasno loše, isto tako i pri Kapetan Mikiju. LMS naslovnice su mi puno bolje.

    08.09.2012
    14:33:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Rahazlam

    Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 9, 10

    Ovo je cisto savrsenstvo,pa ovo je strip za sva vremena,najbolja bBekova epizoda!!Stvarno ne znam zasto tako slabe ocijene,ljudi pa ovo je radeno za djecu(ja ga jos uvijek citam i necu ga nikad prestat citat,jednostavno jer je Blek kralj)pa ga onda tako treba i ocijenjivat,pa naravno da covjeku od 30 godina ovo ne moze da bude dobro,al dijetetu od 10 godina ovo je savrsenstvo,stoga smatram ovo odličnom epizodom!!!

    28.07.2013
    18:33:00 sati
    Rahazlam
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 33%

    2, 1, 7, 3

    Za jedno čitanje. I to ne do kraja...

    27.03.2020
    21:43:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Ivan Liverpool

    Ukupna ocjena 74%

    7, 6, 9, 8

    Epizoda se sastoji od 2 price. U prvoj Blek trazi Wilcoxa, izdajnika domoljuba. Prica je posebna po tome sto se po prvi put pojavljuje odvjetnik Conolly, jedan od voda Americkih domoljuba. On je lik koji mene osobno dosta podsjeca na doktora Stronga iz komandanta Marka. Fora su mi bile scene u onom napustenom dvocu, steta sto je to mjesto radnje na samo par stranica.

     

    Druga je prica duplo duza i vezana je uz Vikinge. Blek dobi zadatak od Conollyja nabaviti novac za kupnju oruzja. Occultis dolazi u posjed ogrlice koja govori o narodu Akbata i onda Blek i ekipa odlaze provjeriti postoji li taj narod i njegovo blago. Ova epizoda dosta me podsjeca na Mikijevu "Vikinsku kraljicu" koju sam bas nedavno i procitao. Ima dosta slicnih elemenata.

    04.09.2021
    18:42:00 sati
    Ivan Liverpool
    uredi
  • ReemCP

    Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    Dobre su mi obje priče u ovom Ludensovom broju, prva sa izdajnikom Wilcoxom (zanimljiv detalj kad su scenaristi ubacili još jednog lika s jednim okom, pa na trenutak prevarili Bleka i nas čitatelje), a u super da sam napokon pročitao priču u kojoj se po prvi put pojavljuje odvjetnik Conolly.

     

    Priča sa Vikinzima još bolja, koja zapravo i zauzima glavni dio priče u ovom integralu, a zapravo veoma se divim autorima koliko su samo ovdje detalja ubacili, raznih obrata i preokreta, mali milion detalja i uspjeli to sve na kraju rasplesti, zaista impresivno! I super što postoji kontinuitet događaja koji se nastavlja sa sljedećim Ludensovim brojem 3.

    11.10.2021
    15:29:00 sati
    ReemCP
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Bilo jednom...
    Kod: KP LIB 27
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 5.12.2021. 0:10:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 906
  • Izdaja mrtvaca
    Kod: KM ZS 426
    Ocjena: 78%
    Vrijeme: 3.12.2021. 0:09:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1108
  • Čovjek iz Baltimorea
    Kod: TX LIB 62
    Ocjena: 82%
    Vrijeme: 1.12.2021. 1:21:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1067
  • Velika iluzija
    Kod: MM LIB 86
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 29.11.2021. 0:48:00
    Autor: drogsy
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1127
  • Crna ljubav
    Kod: DDJP DRKW 8
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 27.11.2021. 19:48:00
    Autor: Koresh
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 990

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Žrtve i krvnici
    Kod: NN LIB 71c
    Ocjena: 96%
    Vrijeme: 9.11.2021. 0:20:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 2420
  • Crne suze
    Kod: ZG LU 321
    Ocjena: 34%
    Vrijeme: 3.11.2021. 0:10:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 2320
  • Povratak u kuću strave
    Kod: ZG LUSP 41
    Ocjena: 36%
    Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 2278
  • Vigilanti
    Kod: ZG LU 316/317
    Ocjena: 41%
    Vrijeme: 28.10.2021. 0:17:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 2038
  • Oči sudbine
    Kod: ZG PRIDA 1
    Ocjena: 80%
    Vrijeme: 2.10.2021. 8:38:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 2019

Aukcije

Forum