Zabava za celu porodicu

Zabava za celu porodicu

ZZCP LV 0 | 32 str.

Džon, njegova supruga Džeki i njihova deca Džefri i Dženi su porodica Smit, porodica koja lovi demone. Naravno, ne treba zaboraviti ni njihovo simpatično kuče Džoa.

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 86%

Priča 9

Scenarij 8

Crtež 9

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 82%

P*7

S*8

C*8

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Nedeljni pikinik - Džefrijeve zabavne činjenice o demonima (intro) - 12 gnevnih demona - Džefrijeve zabavne činjenice o demonima
    ZZCP LV 0

ZANIMLJIVOSTI

  • Kako sam autor ZZCP-a komentira… „Glavni lik Džon je bio zamišljen kao smotanko za sve osim za lov na monstrume. Inicijalni pitch je bio „šta bi bilo da Frenk iz Životinjske karme lovi monstrume ceo život?“ Međutim, Džon je od samog početka izrastao u strogog pater familijasa.“
  • Osim glavnog stripa izdanje je obogaćeno sa dodatnim stripom na zadnjoj korici.
  • Klinci sa kučetom koje demoni satru u Ukletoj kući omaž Skubi Duu i ekipi, a "12 gnevnih demona" omaž filmu "12 gnevnih ljudi" Sidnija Lumeta (koji je pak snimljen po istoimenoj sudskoj drami Redžinalda Rouza).
  • Uz već spomenute autore, na crtežu su radili tri crtača - Mladen Oljača, Denis Dupanović, Miodrag Ivanović – Mikica. Na naslovnici također trojica: Mladen Oljača, Zlatko Milenković (tuš), Radivoj Kalorin (kolor).

Zabava za celu porodicu“ donosi zabavu, kako porodici Smit dok tamani demone tako čitaocu dok čita ovaj duhovit i odlično nacrtan strip. Izdeljen na 3 dela donosi i tri različita crtača u svakom od njih kao i 3 različite priče međusobno povezane u celinu. Smitovi su četvoročlana porodica kojoj je posao ubijanje demona – zombija, vukodlaka i ostalih karakondžula. Poseduju čitav arsenal oružja za te potrebe. Taj posao ih ne sprečava da svo vreme zbijaju šale i zabavljaju se. Porodica dobija dojave o nastanjenju demona na određenim mestima tako da se čini da je i okolina upoznata sa njihovim postojanjem. U nultom broju čitaoci se nešto više upoznaju sa najmlađim članom porodice Džefrijem koji zbija šale na račun svoje sestre koju u šali naziva „mađarska Ciganka koju su našli kraj kontejnera i usvojili“. Džonu, kao centralnoj figuri porodice, je takođe posvećeno nešto više pažnje u ovom stripu, gde on na jedan ozbiljan način objašnjava ko su demoni koje lovi. U suštini, Džon i jeste najozbiljniji lik otkačene porodice, retko zbija šale i reklo bi se da svoj „posao“ shvata preozbiljno. Što i ne čudi, obzirom da kaže kako demone lovi decenijama.

Klikni za povećanje slike!

Scenarista Vladimir Tadić, poznatiji na strip forumima kao Djole ukomponovao je sve to u jedno vrlo zanimljivo i prilično duhovito delo. „Nedeljni piknik“ nacrtao je Mladen Oljača, tuširao Zlatko Milenković a sve to usiveo Igor Lazarević. On predstavlja uvodni deo nultog broja „Zabave za celu porodicu“ gde porodica Smit odlazi na piknik u šumu u kojoj demoni već nedeljama love ljude da bi lovce pretvorila u lovinu. Nije li otkačena porodica, a? „Džefrijeve zabavne činjenice o demonima“ predstavljaju drugi deo stripa u kojima na 6 strana Denis Dupanović crta događaje iz uklete kuće. Najmlađi iz porodice Smit Džefri predstavlja čitaocima svoju porodicu, oružje sa kojim se ona bori protiv demona kao i kratku demonstraciju lova amaterima. Poslednja priča iz ovog nultog broja je i najduža, i ima 15 strana. „12 gnevnih demona“ crtež je Mikice, sjajan crtež i po mišljenju autora recenzije i najlepši. Džon Smit pristaje na suđenje da bi ubio i dvanaestog demona iz grupe Haksa demona – drugog džinovskog, jer ih je uvek 12 kako sam kaže. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez pomoći porodice...

Obitelj Smith na ležernom pikniku

Džefrijeve zabavne činjenice o demonima

Čitav strip obogaćen je sa 4 stranice ilustracija Oljače, Dupanovića i Kuzmanova. Lavirintovo izdanje B5 formata na 32 strane je sjajno u svakom pogledu. Nakon ovog – nultog broja, izašlo je još ukupno 9 stripova o otkačenoj porodici Smit. Nulti broj predstavlja svojevrstan uvod u prvu veliku storiju Zabave za celu porodicu koja traje deset brojeva i doživljava svoje veliko finale u skoro izašlom, devetom broju. Serijal se nastavlja i dalje.

Klikni za povećanje slike!

Kuća strave

Naprijed

N/A

ZZCP LV 13 Bohemian Jenny

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kico

    Ukupna ocjena 79%

    9, 6, 9, 7

    Pozdrav Dekari! :)
    16.06.2009
    11:29:00 sati
    kico
    uredi
  • kreŠa

    Ukupna ocjena 93%

    9, 10, 9, 9

    Ovo je trebalo nasem strip trzistu. Skroz domaci strip sa skroz domacim izdavacemJedan od najboljih domacih stripova u poslednje vreme
    16.06.2009
    11:37:00 sati
    kreŠa
    uredi
  • Barker

    Ukupna ocjena 60%

    5, 6, 7, 6

    Steta je sto si se dohvatio recenzije samo nultog broja, mogao si uraditi kompletni prvi story arc koji je zaokruzen devetim brojem. Ovako, ostaviti ocene nultom broju je prilicno nezahvalno, jer ne samo sto je rec o uvodniku, nego zato jer se sastoji i od prekratkih prica koje nije bas lako oceniti. Moj favorit odavde jeste Dupanovicev osvrt na to ko i kako treba loviti cudovista, pre svega zbog njegovog predobrog crteza. Sto se tice price, iz ovog broja mozete samo da klimnete glavom, kao ok je, simpa ideja o familijarnim lovcima na monstere. Scenario s druge strane naprosto vrvi od predobrih dijaloga ili replika, prepuno je sve referenci koje je pravo zadovoljstvo loviti.
    16.06.2009
    23:48:00 sati
    Barker
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    pročitao sam prvih 6, odnosno 7, i to ide samo prema boljemu, dobro zamišljeno i uvrnuto, čestitke svima, i autorima i izdavačima
    19.06.2009
    16:57:00 sati
    ken2
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 75%

    7, 9, 7, 6

    Za ideju sve 10, dakle Djole kao scenarista, pružanje šanse različitim crtačima, kvalitetno izdanje, jeftino..svaka čast. Sama priča me iskreno i nije oduševila, nisam ja fan Angel/Buffy itd., ali je korektna i nemože joj se previše toga zamjeriti. Dialozi su duhoviti i tu sve pohvale DJoleti. Od crtača, taj Dupanović mi se jako sviđa, crtež mu je topao, lepršav, dečko sigurno ima potencijala pa da vidimo kako će se razvijati. Ostali ipak malo lošiji ali uglavnom korektni. Pišuću ovaj komentar, šokiran shvaćam da imam samo ovaj nulti broj i ovom prilikom se izvinjavam Dekari i Djoletu te obećavam da ostale brojeve kupujem prvom prilikom.Ali prije toga neka daju Karmu 3. Vrijeme je..
    01.07.2009
    18:56:00 sati
    Aco
    uredi
  • Tex Willer

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ocene sam dao na osnovu svih deset izaslih brojeva(00-09,desetku jos nemam). Pravo osvezenje na strip sceni. Krenuo sam sa Zorkom i ZZCP paralelno i u pocetku mi je Zorka bila favorit. Kako su odmicali brojevi ZZCP mi je najbolje izdanje Lavirinta.Slede Karma,Zorka,Sergej. Svaka cast i ubrzajte malo :-))))
    19.07.2009
    00:40:00 sati
    Tex Willer
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 81%

    7, 9, 8, 9

    Dječje pričice sa puno krvi i masakriranja motorkom, mačem, sjekirom i puškom pumparicom... Sva imena članova porodice,pa čak i kućnog ljubimca počinju sa slovom Dž..ha,ha! Duhovito,zabavno i lako čitljivo-ugodna zajebancija. Crtež od ozbiljnog do karikaturnog i uopće nije loš. Naslovnica nije baš nešto ljepo nacrtana,ali vrijedi 100 rječi.
    31.01.2012
    16:31:00 sati
    Oki
    uredi
  • DragonSlayer

    Ukupna ocjena 91%

    8, 10, 9, 10

    Stvarno dobro urađeno, problem je u tome što se strip pročita u dvije minute, trebalo bi izađi jedno HC izdanje koje će imati se priče...

    26.04.2013
    13:13:00 sati
    DragonSlayer
    uredi
  • prozirna senka

    Ukupna ocjena 87%

    9, 9, 8, 9

    Samo zbog ove recenzije morao sam da se dohvatim poprasnjavele ZZCP00, i nisam zazalio. Opet sam, kao onomad, se od srca nasmejao avanturama Smitovih. Svaka cast Djolu, Dekari i celoj Lavirint ekipi na ovom poduhvatu!

    19.03.2021
    03:18:00 sati
    prozirna senka
    uredi
  • Beren

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    Kako nema recenzije cijele sezone (brojevo 0-20), ovdje ću ostaviti generalni komentar.

    Ovo me baš zabavilo. Pitko, zabavno, dobro isplanirano od početka do kraja kao sezona TV serije, zanimljivi likovi koji postaju sve životniji kako brojevi odmiču, krv pršti na sve strane, ali i emocije.

    SPOJLERI:

    Što se tiče zamjerki, neke generalne bi bile prelagano sređivanje vukodlaka od strane Smitovih kroz cijelu sezonu, pa i u situacijama kada su oslabljeni raznim povredama ili brojčano, naročito imajući u vidu da su autori naveli da vukodlaci imaju nadljudsku snagu i brzinu. Takođe, pomalo mi je smetalo to što su različiti crtači glavne likove crtali fizički neujednačeno (Kuzmanov mi je nekako bio najugodniji oku). Što se tiče sposobnosti Smitovih, nekad se stekne utisak da su superiorni kao Marvelovi superheroji, npr. u samom finalu imamo jednu opaku babu kojoj malo ko može što, pa onda razne teške povrede glavnih likova koje ih ne sprečavaju da se i dalje bore (Džeki upucana u rame i vjerovatno u nogu, drugu nogu joj jeli demoni i ona trči posle toga, Džon bez ruke, Dženi sa slomljenom rukom mlate se sve u šesnaest, Fred proboden mačem posred grudi isto itd.).

     

    KRAJ SPOJLERA


    Ali sve to mnogo ne kvari pozitivan utisak koji je strip ostavio na mene. Rado ću čitati i nastavke.

    19.03.2021
    14:04:00 sati
    Beren
    uredi
  • Deers

    Ukupna ocjena 85%

    7, 9, 9, 10

    Zanimljiv nulti broj. Sva pomalo, malo hororra, malo parodije, malo humiora, malo crijeva. Za celu porodicu. Tek ponovnim isčitavanjem vidim koliko izgleda sve povezano, i kako su sve naznake pravilno plasirane. Crtež dosta različit. tvrd Oljača, lepršav Kuzmanov (nikad prežaljen stil), upeglan Dupanović i sirov Mikica. Sve šio ti treba.

    11.05.2021
    13:02:00 sati
    Deers
    uredi

Najnovije

Vijesti

  • Večer stripa u Booksi
    Vrijeme: 21.02.2024 16:52:00
    Prodavač: DeeCay
    Broj pogleda: 340
  • Oscar 2023
    Vrijeme: 05.02.2024 23:42:00
    Prodavač: Markos
    Broj pogleda: 540

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

  • Oscar 2023
    Vrijeme: 05.02.2024 23:42:00
    Prodavač: Markos
    Broj pogleda: 540
  • Večer stripa u Booksi
    Vrijeme: 21.02.2024 16:52:00
    Prodavač: DeeCay
    Broj pogleda: 340

Magazin

Recenzije

  • Sin vatre
    Kod: TX SAGK 45b/46/47a
    Ocjena: 93%
    Vrijeme: 27.11.2023. 14:48:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1916
  • Crni ljudi
    Kod: VB LU 12
    Ocjena: 91%
    Vrijeme: 13.12.2023. 20:17:00
    Autor: Ivan Liverpool
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 1748
  • Klopka na brodu
    Kod: KM LU 2b
    Ocjena: 74%
    Vrijeme: 4.12.2023. 10:52:00
    Autor: Salkan
    Broj komentara: 13
    Broj pogleda: 1732
  • Potpuna kontrola
    Kod: NN LIB 69c/70a
    Ocjena: 70%
    Vrijeme: 25.11.2023. 21:15:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 1682
  • Pravo i krivo
    Kod: KP FB 36
    Ocjena: 88%
    Vrijeme: 26.12.2023. 10:11:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 14
    Broj pogleda: 1625

Aukcije

Forum