Krvavi očnjaci

Zagor

ZG ALM 4 | 96 str.

Slijedeći dvojicu ubojica i pljačkaša banaka Zagor i pajdaš mu Chico stižu do sjeveroistoka hladnih kanadskih zemalja. Ostavljajući za sobom krvavi trag, dva bandita (Curly i Thorn) hladnokrvno ubijaju oca malog Hansa Adlera, te mu otimaju vjernog psa Tootha, a njega puštaju da u divljini umre od hladnoće. Srećom, Zagor i Chico ga na vrijeme spašavaju od sigurne smrti, i kreću u obližnji grad da bi naplatili račun dvojici gadova. No, kako to uvijek i biva, u priču se upliću i lokalni bankar koji se pod svaku cijenu želi dočapati kovčega sa blagom (kojega je slučajno pronašao pokojni dječakov otac, a do kojega jedino dječakov pas zna put), i zloglasni uzgajivač pasa za borbe, te čitava priča postaje jako komplicirana...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 64%

Priča 6

Scenarij 6

Crtež 8

Naslovnica 4

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 70%

P*7

S*7

C*7

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Krvavi očnjaci
    ZG ALM 4

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Zanne insanguinate
    ZG AL 2002

ZANIMLJIVOSTI

  • U Italiji je ovaj almanah obljavljen u studenom 2002. godine.
  • Priča je inspirirana romanom američkog pisca Jacka Londona – ''White Fang'' (''Bijeli očnjak''), iz 1906. godine. Postoje i brojne filmske ekranizacije ovog romana, ali nekako sam uvjeren da je Moreno Burattini ipak najviše bio inspiriran onom Lucia Fulcia ;)
  • Gorje Otish (Monts Otish) nalazi se u sjeveroistočnoj Kanadi, na području poluotoka Labradora. Nagađa se da gorje obiluje nalazištima dijamanata i ostalog dragog kamenja, što još mora biti dokazano, budući da je gorje teško pristupačno.
  • Donovan malo 'baca' na Leeja Marvina (pogledati film ''Death Hunt'', iz 1981. godine).

Bio sam rekao samome sebi da više neću pisati recenzije o Zagoru, međutim ovaj me almanah ugodno iznenadio pa sam odlučio prekršiti to obećanje. Da se odmah razumimo, nije ovo ništa posebno: priča je sto puta viđena, likovi su stereotipni, a radnja više ili manje predvidiva. Međutim, tu je taj dah pustolovine po sjeveru koji povisuje ukupni dojam, i dinamična radnja. Uzmeš strip u ruke, izvališ se na kauč, i odmaraš se čitajući, to je cijela filozofija. To je ono što očekujem od ovakvih stripova. S druge strane, uvijek sam se zgražao nad onim napornim epizodama prekrcanima tekstom, tim gore ako epizoda nije ni toliko loša, a ti se moraš mučiti čitati blesave i nepotrebne dijaloge koji su se scenaristu činili fensi. Back to the story, kao bonus, tu je i paralelna priča o dječaku i njegovom psu, za nas vragove mekog srca, koji smo odrasli gledajući Lassie, prava avantura nošena talasima nostalgije. ''Ja i moj pas'' spike, it can't get any better than this.

"White Fang", film redatelja Randala Kleisera, iz 1991.

Interesantno da je Zagor u ovom almanahu i sam nekako divlji, onako više nalik na Texa. Muči i podjebava svakoga oko sebe, što ipak nije njegov običaj. Posebno je upečatljiva scena kada Zagor praktički iz čista mira polomi kosti jadnom Donovanu, koji do tog trenutka nije bio nikakav zlikovac. Sure, uzgajao je krvoločne pse za borbe, ali ipak nikoga nije ubio. Mislim ono, šta si uopće dozvoljava taj Zagor? Dođe na tuđi teritorij i premlati tipa koji samo radi svoj posao da bi preživio i zaradio za kruh svoj svagdašnji. Znači da bi po tim mjerilima, u ono vrijeme, trebalo našamarati ili premlatiti minimalno 95% stanovništva Sjeverne Amerike. Koji car taj Zagor.

"Il ritorno di Zanna Bianca",
redatelja Lucia Fulcija,
iz 1974.

Što se crteža tiče, mislim da nema smisla da vam objašnjavam tko je Alessandro Chiarolla i kakav je njegov crtež. Opće je poznato da je on jedan od onih čiji stil ili obožavate ili mrzite. Ja spadam u one prve. Posebno mi se sviđa kako crta negativce, koji uvijek nekako zrače zlobom, divljaštvom i prljavštinom, a nije loš ni kad treba dočarati snijeg i hladnoću. Više nego dovoljno da mu dam osmicu..

Dakle, jedna opuštajuća epizoda koja se lako čita, lišena nekih neočekivanih twistova, ali puna dobre akcije. Ja dajem dvije šestice za scenarij i priču, a vi pričajte šta vas je volja. Sasvim solidan almanah pustolovine!

Naprijed

ZG ALM 10 Demonski otok

ZG ALM 2 Bijeli vrač

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kico

    Ukupna ocjena 68%

    6, 7, 9, 2

    Đukele će me dokusuriti....ili kako se Zagor borio u snijegu. Kad sam vidio naslov pomislio sam super,evo vamipira,kad ono pašće!!!!!
    08.10.2008
    17:30:00 sati
    kico
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    Za razliku od mahom loših Zagorovih epizoda iz 2007., ove iz 2008. su kudikamo bolje i zabavnije. Isto mogu reći i za almanahe jer me nijedan dosad nije razočarao. Konkretno, ovaj je almanah karakterističan po jednoj neuobičajenoj činjenici, a to je da Burattini u potpunosti vlada scenarijem!!! Konačno je uspio izbalansirati zaplet i završetak koji je ovog puta stvarno dojmljiv. Druga dobra stvar je ta što je scenarij kompleksan unatoč ograničenju od 96 stranica. Pa tako imamo lov na onu dvojicu ubojica, pa Zagorovo lemanje Lee Marvina (hahaha), potragu za zlatom, lakomog bankara... Mene jednostavno vesele te lagane, neambiciozne pričice, s malo teksta, a s puno dobro tempirane akcije, pogotovo ako se radnja događa negdje daleko na Sjeveru, gdje vladaju vječni snjegovi... "Zov divljine", "Kći snijega" i "Bijeli Očnjak" su samo neke od Londonovih knjiga koje su na mene, kao klincu, ostavile neizbrisiv trag. Tako da ne ginu visoke ocjene za priču. I Chiarolla je odličan. Nije ovako crtao još od "Grenlanda" i "Cibole" (jasan crtež)... Naravno, ni ovo nije njegov maximum, jer na momente zna napraviti "kupus", ali ne mogu si pomoć jer mi je osobno jako drag crtač. Nisam prije vidio da je crtao sniježnu epizodu, ali ako dosad nije, ubuduće bi svakako trebao! Odlično kadrira i kombinira crnu i bijelu boju pri slikanju snijega i divljih prostranstava ("mekoća" i skladnost crteža). Što se tiće naslovnice, motiv je zasigurno promašen, ali boje... boje su mi baš nekako lijepe... pa ne mogu odoljeti... a da ne dam i njoj visoku ocijenu:)). Ah, što sam postao tolerantan!:)) Za kraj recimo i to, da mi je ovo jubilarni 200 komentar na recenziju. Dugo sam smišljao kojoj bi odličnoj epizodi/recenziji dao tu veliku čast. Mogla je biti i ova i ona, a ja sam se na kraju ipak odlučio za Zagora, jer stvarno ne vidim tko bi drugi mogao zavrijediti jedan ovakav veliki jubilej, ako ne legendarni provoditelj pravde iz Darkwooda! 8D Zar ne?!
    08.10.2008
    22:28:00 sati
    Inferno
    uredi
  • Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    Kao i svi almanasi, veoma zanimljiv. crtež veoma dobar, šteta što priča nije na više stranica 
    09.10.2008
    00:11:00 sati
    Deva
    uredi
  • Ukupna ocjena 78%

    8, 7, 8, 9

    Sasvim pristojan almanah (dosta akcije sa solidnom pričom). Zaista puno bolje nego novije epizode Zagora u zadnje vrijeme.
    09.10.2008
    08:02:00 sati
    mars1
    uredi
  • alen

    Ukupna ocjena 48%

    5, 5, 4, 6

    Prezvakana, i nicim zanimljiva prica. Ti specijalci su mi i inace sinonim za lose stripove koji nisu mogli proci u regularnoj seriji (inace "jako" kvalitetnoj).
    09.10.2008
    14:52:00 sati
    alen
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 79%

    8, 9, 8, 4

    Meni se, također, svidjela ova priča u ledenim prostranstvima Kanade. Inače, do sada su mi se svi Zagorovi almanasi svidjeli, a ovaj mi je najbolji. Chiarolla puno bolji nego inače.
    09.10.2008
    15:45:00 sati
    Spock
    uredi
  • Ukupna ocjena 34%

    2, 2, 5, 7

    Plitko. Burattini razočarao, ali ugodno iznenadio Chiarolla (mislio sam da mu nikad neću dati tako visoku ocjenu).
    09.10.2008
    17:30:00 sati
    76
    uredi
  • prop_ovednik

    Ukupna ocjena 72%

    7, 6, 9, 6

    Zanimljiva ideja, ali Burattini je tu majstor, samo što nikako ne uspijeva održati ritam, prevelik mu je raspon od ideje do realizecije, na kraju dolazi do toga da se gubi, pa mu kraj priče često ostaje nedorečen i zbrkan. Ipak, pozitivna je ocijena, lagano štivo, od kojeg glava ne boli, a crtež mi je odličan, Chiarollu jednostavno volim!! Naslovnica standardna, Ferri se nekako davno prestao truditi!
    12.10.2008
    15:08:00 sati
    prop_ovednik
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 68%

    7, 6, 8, 5

    solidna priča, ali zbrzana, kao i većina specijalaca, ipak, lijep crtež i čikov doprinos izdižu je iznad prosjeka
    14.10.2008
    12:36:00 sati
    ken2
    uredi
  • mali od palube

    Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8

    Ništa posebno
    16.10.2008
    16:42:00 sati
    mali od palube
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 9, 7

    Jedan od boljih Zagora u zadnjih par godina. Najveći plus je  što je epizoda kratka, ima dosta događanje a Burattini nije nakrcao strip nepotrebnim tekstom, pa je sve skupa jako čitljivo-baš paše na ovakav tmuran dan. Pročitao sam je maloprije i baš mi je sjela. Chiarolla klasa za sebe, on - za razliku od Ferrija koji to uvijek radi tako da nacrta bradatog čovjeka sa povezom preko oka - stvarno zna nacrtati loše momke,a scene u kojima se Zagora baca po snijegu dok na njega pucaju, to je milina za gledati. Majstor. Šteta što uvodni tekst ne govori o borbama pasa, baš mi je to zanimljivo.
    17.10.2008
    11:29:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 84%

    9, 9, 7, 9

    .,ništa posebno.,ali nije ni naporno Chiarolla malo bolji neg inace,ali ja spadam u drugu skupinu...ugl. mislim da od almanaha ocekujem vise...1. bio preedobar ali druga dva podbacila,posebno ovaj zadnji
    21.10.2008
    21:19:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 74%

    7, 8, 7, 8

    Najbolji almanah dosad. Bure napravio izvrstan posao. Chiarolla odličan kao i Ferri na naslovnici.
    15.11.2008
    10:59:00 sati
    cibalia
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 65%

    6, 7, 6, 8

    Jedna sasvim prosječna priča, ni po čemu posebna. Međutim Burattini ne filozofira puno s onim svojim objašjenjima tj. nije nas udavio s brdom teksta ovaj put. Dojam povećava snježni ugođaj u epizodi. Iako mi Chiarolla nikad nije bio omiljen crtač, moram priznati da se dosta popravlja u nekim epizodama (npr. Brodolomci...). Također se i u ovoj  jako dobro snašao, izgleda da mu paše snijeg.  Naslovnica je dobro nacrtana, ali izgleda malo glupavo jer je ovaj uspio faliti Zagora iz 20 centimetara.
    24.11.2008
    12:28:00 sati
    mpavin
    uredi
  • bitola

    Ukupna ocjena 77%

    8, 8, 7, 8

    Ovaj me Almanah veoma iznenadio, bash mi je super.Da bi bio dojam potpun trebao ga je crtati tata Ferri ali, moram reci da je Chiarolla ovde odradio veoma dobar posaio, za razliku od nekih drugih epizoda.Odatle i ovako visoku ocenu za njegov crtez.To je najvishe sto mogu dati za njega. Recenziju sam procitao nakon sto sam procitao strip i bash ,mi je dragio da nisam jedini koji je uvideo novinu u zagorov ponasanju, uopce: bio je isti Tex (kao sto je rekao flamboyant soul ), posebnu u onoj sceni prebijanja Donovana.Bash je bilo osvezavajuce vidjeti ovakvog Zagora, nesputanog nekim pravilima ponasanja.Super, nechete pozaliti uopce ako ga procitate,josh vishe , uzivat cete.
    30.11.2008
    23:04:00 sati
    bitola
    uredi
  • bora81

    Ukupna ocjena 66%

    7, 6, 7, 6

    Onako.....Niti previse dobra prica niti previse losa.Jedna lagana snezna avantura Zagora.Pomalo "provaljen" scenario ali ali ipak nije lose.Dopada mi se sto je snezna avantura i to daje neku draz ovoj epizodi.Chiarolla je dao jedan lep crtez ali mi se ne dopada lik Zagora i Cika.Ja sam ljubitelj stare skole Zagora i ovaj novi crtez Zagora mi se uopste ne dopada medjutim posto je snezna avantura i predeli su jako dobro uradjeni ipak sam se odlucio za 7.Naslovnica veoma bleda.Trebalo je to mnogo ,mnogo bolje.Sve u svemu jedna skroz OK snezna prica koju bi ocenio komplet sa jednom bledom 7
    30.12.2008
    22:04:00 sati
    bora81
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 63%

    6, 6, 7, 6

    Prosjek. Ako već ništa drugo barem je Chiarolla bio dobro raspoložen i skroz solidno obavio svoj dio.
    30.12.2008
    22:50:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 45%

    3, 3, 6, 9

    Možda je stvarno smješno da ovo prokomentiram ovako ali meni je ova priča ostavila utisak da je rađena za iskljičivo najmlađe čitatelje, ne znam da li zbog toga što me podsjetilo na kuju Lesi. Kupujem tu seriju almanah zato što imam sve stripove ovog junaka i samo radi toga, jer već sam pročitao 6 brojeva u piratskom izdanju koju godinu prije nego se ludens odlučio početi objavljivati ih. Tako da sam upoznat sa kakvim epizodama ću se sresti u ovom izdanju i od 8 ukupno što sam ih do sada pročitao niti jedna mi se nije svidjela ali pošto ih je u Italiji izašlo 11 do sada postoji nada da će izaći nešto što će se i meni svidjeti jer stvarno ova serija mi je daleko najgora u Zagoru. Jedina stvar u ovom izdanju koja mi se svidjela je to što ima onih strana prije stripa od kojih se može nešto saznati i naučiti.
    15.01.2009
    23:37:00 sati
    supermike
    uredi
  • Guzonjin sin

    Ukupna ocjena 70%

    7, 6, 8, 7

    Meni je ova priča bila vrlo dobra, jedino mi se nije dopalo što su pronašli onog klinca na ledu. Mislim da kada bi neko proveo celu noć spavajući na ledu više ne bi bio živ, mada morao bi da probam pa da budem siguran .
    06.03.2009
    20:38:00 sati
    Guzonjin sin
    uredi
  • Bruce Springsteen

    Ukupna ocjena 77%

    8, 8, 7, 8

    Od četiri Almanaha koje je Ludens izdao ovaj mi je najbolji. Pročitao sam je u jednom dahu. Jeste sama tema priče nalazi osnovu u pomenutim romanima u recenziji, ali sve u svemu za kratku priču od 110 strana sasvim solidno.
    14.03.2009
    16:27:00 sati
    Bruce Springsteen
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8

    Burattini u svom elementu
    30.04.2009
    23:56:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • Ukupna ocjena 53%

    4, 4, 7, 8

    07.05.2009
    01:32:00 sati
    Brdar
    uredi
  • Andrey

    Ukupna ocjena 76%

    8, 7, 9, 4

    Dobra,zabavna epizoda sa dobrom atmosferom i jako dobrim crtežom.Zagor se ponaša zaista drugačije i to je veliki plus ovoj epizodi,odmak od klišeja.Bilo bi i bolje da nema nekih naivnosti(Mislim na neke gunfightove) i iritantnog i nepotrebnog Chica.A pas baš podsječa na Inspektora Rexa čak mislim da ovaj ima i veći IQ:),naravno govorim o zadnjim stranicama.Chiarolla u svom elemntu,dinamični likovi,dobra atmosfera,izvrstan crtač.Posebice mi se sviđa prva stranica.A naslovnica je sranje,potpuno bezidejna ali korektno nacrtana.Šteta,mogao se Ferri više potruditi u ovoj iznadprosječnoj epizodi.Uvodni text je ok,ali je trebao biti o nečem drugom,tematski bliže ovoj epizodi. 
    05.07.2009
    23:15:00 sati
    Andrey
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    Jako dobar almanah! Z&C koji se brinu za dječaka koji ima psa koji sliči na inspektora Rexa, pohlepni bankari (OK, ovo je već stoput viđeno), zločesti dreseri pasa, Chico koji ne zna paliti vatru i što ćeš više!
    Chiarolla mi uopće ne smeta, štoviše ovdje je odličan! Ne znam zašto, ali ovu je priču super nacrtao. Naslovnica izvrsno obojana, ali jao, kako na njoj Curly loše gađa. Boja neba je drugačija u talijanskom izdanju.
    11.07.2009
    16:44:00 sati
    Opti
    uredi
  • globinjo

    Ukupna ocjena 48%

    5, 7, 2, 6

    22.07.2009
    10:42:00 sati
    globinjo
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 75%

    10, 9, 4, 6

    jedna odlicna prica koja je osakacena losim crtezom
    14.08.2009
    15:54:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • piquet

    Ukupna ocjena 61%

    7, 5, 6, 7

    vjerojatno najbolji almanah...zanimljivo da je čiko sam odlučio krenuti u akciju...priča ima glavu i rep i lijepo je da nas bure nije zadavio kako prečesto zna. chiarollu ne volim, ali ovdje je jako solidan. naslovnica ok i ništa više.
    15.10.2009
    21:54:00 sati
    piquet
    uredi
  • Rock.Bob Rock

    Ukupna ocjena 70%

    8, 8, 5, 7

    Jedna ipak iznadprosječna Zagorova epizoda, neloše. Sviđa mi se zimski ugođaj.

    30.12.2009
    16:23:00 sati
    Rock.Bob Rock
    uredi
  • Ferri

    Ukupna ocjena 48%

    5, 5, 4, 6

    20.04.2010
    08:57:00 sati
    Ferri
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 64%

    5, 6, 8, 7

    Ova priča baš i nije dobra , ali ipak spada među bolje Zg almanahe.

    Crtež je doista dobar na nekim scenama, npr.  pas u snijegu.

    13.08.2010
    22:07:00 sati
    drogsy
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 70%

    5, 6, 10, 7

    Priča je loša, scenarij zbrzan, Chiarolla je odličan, dok se Zagor na naslovnici još jednom nevjerojatno spasio.

    23.08.2010
    21:00:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 7, 8

    Ugođaj snjega pun pogodak,prica jako dobra malo me smetalo sto je Zagor bez razloga premlatija onog Donovana ali ok.Svida mi se sto je pas tootha odigrao gotovo glavnu ulogu.

    Chiarolla kao i uvik prvih 10 stranica nemogu progutati onda mi se pocme sviđati i vise od pola stripa predobar.Naslovnica jedna od boljih iako kako je receno Zagor izbjegao ovaj metak neman pojma kako.

    16.01.2011
    16:10:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • Ukupna ocjena 81%

    8, 9, 7, 9

    Burattini je solidan,a Chiarolla se popravio.Naslovnica je super.

    31.03.2011
    13:42:00 sati
    Patrix
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    Dobra priča.

    09.06.2011
    16:32:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • general war

    Ukupna ocjena 63%

    6, 7, 6, 6

    buratni me je malo razocarao,ovo je svakako pomalo dosadna i monotona epizoda,bez trunke napetosti.navikao sam da on pise misteriozne,napete i nerealne epizode.crtez traljav.

    13.08.2011
    01:21:00 sati
    general war
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 67%

    7, 7, 7, 4

    Meni je ovo sasvim ok.  Puno bolje od prvog Almanaha.  Svidja mi se ova Bonelijeva adaptcija Jack Londonove price, "White Fang".  One scene gdje onaj gad bije kerove su teske za gledati, ali vjerujem da su bile vazne temi ove price.  Crtez je veoma dobar, puno bolje mi se svidjao nego sto sam mislio da Chiarolla moze da mi se svidja.  Naslovnica je osrednja.  Prica je lagana, sa dobrom snijeznom atmosferom, i lagano se procita, u jednom dahu.  Neki Zagorovi Almanahovi su losi, neki su dobri; ovaj pripada u drugu kategoriju.

    31.08.2011
    16:09:00 sati
    acestroke
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 75%

    8, 8, 7, 6

    Chiarolla je ovdje iznenađujuće dobar!

    05.09.2011
    22:58:00 sati
    macca1985
    uredi
  • Charlito de la Vega

    Ukupna ocjena 76%

    7, 8, 8, 7

    Sasvim solidan almanah, kao i svi uostalom. Nije loše, ali nije ni vrh.

    08.09.2011
    11:41:00 sati
    Charlito de la Vega
    uredi
  • Villain

    Ukupna ocjena 81%

    9, 9, 6, 9

    Crtež loš, standardni krajolin ali sve ostalo ga potkrepljuje...

    24.10.2011
    23:14:00 sati
    Villain
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 60%

    6, 6, 6, 6

    A malo zimska idila.Aj prolazno sve u svem. Al ubi boze, sto je dosadno. 

    21.09.2012
    21:35:00 sati
    Tutta
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 49%

    4, 3, 7, 7

    Tipični Almanah.

    23.05.2013
    10:27:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • writer

    Ukupna ocjena 63%

    6, 6, 6, 9

    Što reče, opuštajuća epizoda, pročitati jednom i zaboraviti. Kjarola ipak bolji nego inače.

    03.07.2013
    22:47:00 sati
    writer
    uredi
  • Rahazlam

    Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 8, 7

    Ovo nije toliko lose(s obzirom da je alamanah)prica cisto solidna crtez dobar naslovnica solidna!!

    11.08.2013
    19:44:00 sati
    Rahazlam
    uredi
  • Suljero

    Ukupna ocjena 66%

    7, 7, 6, 6

    Slažem se sa flamboyant soul.Opuštajuća priča i lako se čita.Prava pustolovina.Ja lično ne volim Chiarollu i mislim da ne bi trebao da crta Zagora ali šta je tu je.

    29.08.2013
    11:37:00 sati
    Suljero
    uredi
  • kucak

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Odlično za fotelju

    03.09.2013
    01:24:00 sati
    kucak
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 72%

    8, 8, 5, 9

    Solidna priča sa finom atmosferom.

    25.09.2014
    12:08:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 85%

    9, 8, 9, 7

    odlična priča koju je chiarolla dočarao jako lijepim crtežom.volim kako je zagor razvalio gubicu onom zlostavljaču pasa.tako bi trebalo svu tu gamad.

    14.07.2016
    17:28:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Ukupna ocjena 73%

    8, 8, 5, 10

    21.02.2017
    17:53:00 sati
    suply1
    uredi
  • Ukupna ocjena 85%

    9, 9, 8, 7

    Vrlo dobra prica, cita se lako, nema suvisnih dijaloga, nema besmislenih zapleta, a Ciko je predstavljen kao osoba sa IQ iznad 83. Akcija lepo dozirana, Zagor ne okrece ledja neprijateljima kao poslednji bolid vec prvi napada i zavrsava posao. Sve na svome mestu.

     

    Crtez sasvim zadovoljavajuci, verovatno najbolji od Chiarolle. Naslovnica ok.

    19.12.2018
    18:02:00 sati
    Batacele
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 72%

    8, 8, 6, 6

    Dobra priča, maksimalno iskorištena.

    30.05.2019
    18:30:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Proteus
      Kod: TX ZS 33/984/985
      Ocjena: 76%
      Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
      Autor: igor 12
      Broj komentara: 2
      Broj pogleda: 278
    • Njihalo strave
      Kod: VB PO 1
      Ocjena: 70%
      Vrijeme: 7.7.2020. 15:05:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 771
    • Božji sud
      Kod: KP SA 7c
      Ocjena: 82%
      Vrijeme: 6.7.2020. 9:20:00
      Autor: Spock
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 523
    • Put za raj
      Kod: ZG VCSP 32
      Ocjena: 50%
      Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
      Autor: Djole
      Broj komentara: 3
      Broj pogleda: 1855
    • Čuvari divljine
      Kod: MN LMS 930/933
      Ocjena: 78%
      Vrijeme: 2.7.2020. 23:44:00
      Autor: Koresh
      Broj komentara: 9
      Broj pogleda: 696

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Izgubljeni svijet
        Kod: ZG VEC 107/109
        Ocjena: 95%
        Vrijeme: 14.4.2020. 23:55:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 17
        Broj pogleda: 2561
      • Poslije apokalipse
        Kod: NN LIB 55
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 2440
      • Put za raj
        Kod: ZG VCSP 32
        Ocjena: 50%
        Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
        Autor: Djole
        Broj komentara: 3
        Broj pogleda: 1855
      • Svijet Nancy Porter
        Kod: NN ALM 7a
        Ocjena: 61%
        Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 1567
      • Hellgate u plamenu
        Kod: ZG LU 275/276
        Ocjena: 87%
        Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 13
        Broj pogleda: 1305

      Aukcije

      Forum