Krvavi očnjaci

Zagor

ZG ALM 4 | 96 str.

Slijedeći dvojicu ubojica i pljačkaša banaka Zagor i pajdaš mu Chico stižu do sjeveroistoka hladnih kanadskih zemalja. Ostavljajući za sobom krvavi trag, dva bandita (Curly i Thorn) hladnokrvno ubijaju oca malog Hansa Adlera, te mu otimaju vjernog psa Tootha, a njega puštaju da u divljini umre od hladnoće. Srećom, Zagor i Chico ga na vrijeme spašavaju od sigurne smrti, i kreću u obližnji grad da bi naplatili račun dvojici gadova. No, kako to uvijek i biva, u priču se upliću i lokalni bankar koji se pod svaku cijenu želi dočapati kovčega sa blagom (kojega je slučajno pronašao pokojni dječakov otac, a do kojega jedino dječakov pas zna put), i zloglasni uzgajivač pasa za borbe, te čitava priča postaje jako komplicirana...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 64%

Priča 6

Scenarij 6

Crtež 8

Naslovnica 4

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 70%

P*7

S*7

C*7

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Krvavi očnjaci
  ZG ALM 4

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • Zanne insanguinate
  ZG AL 2002

ZANIMLJIVOSTI

 • U Italiji je ovaj almanah obljavljen u studenom 2002. godine.
 • Priča je inspirirana romanom američkog pisca Jacka Londona – ''White Fang'' (''Bijeli očnjak''), iz 1906. godine. Postoje i brojne filmske ekranizacije ovog romana, ali nekako sam uvjeren da je Moreno Burattini ipak najviše bio inspiriran onom Lucia Fulcia ;)
 • Gorje Otish (Monts Otish) nalazi se u sjeveroistočnoj Kanadi, na području poluotoka Labradora. Nagađa se da gorje obiluje nalazištima dijamanata i ostalog dragog kamenja, što još mora biti dokazano, budući da je gorje teško pristupačno.
 • Donovan malo 'baca' na Leeja Marvina (pogledati film ''Death Hunt'', iz 1981. godine).

Bio sam rekao samome sebi da više neću pisati recenzije o Zagoru, međutim ovaj me almanah ugodno iznenadio pa sam odlučio prekršiti to obećanje. Da se odmah razumimo, nije ovo ništa posebno: priča je sto puta viđena, likovi su stereotipni, a radnja više ili manje predvidiva. Međutim, tu je taj dah pustolovine po sjeveru koji povisuje ukupni dojam, i dinamična radnja. Uzmeš strip u ruke, izvališ se na kauč, i odmaraš se čitajući, to je cijela filozofija. To je ono što očekujem od ovakvih stripova. S druge strane, uvijek sam se zgražao nad onim napornim epizodama prekrcanima tekstom, tim gore ako epizoda nije ni toliko loša, a ti se moraš mučiti čitati blesave i nepotrebne dijaloge koji su se scenaristu činili fensi. Back to the story, kao bonus, tu je i paralelna priča o dječaku i njegovom psu, za nas vragove mekog srca, koji smo odrasli gledajući Lassie, prava avantura nošena talasima nostalgije. ''Ja i moj pas'' spike, it can't get any better than this.

"White Fang", film redatelja Randala Kleisera, iz 1991.

Interesantno da je Zagor u ovom almanahu i sam nekako divlji, onako više nalik na Texa. Muči i podjebava svakoga oko sebe, što ipak nije njegov običaj. Posebno je upečatljiva scena kada Zagor praktički iz čista mira polomi kosti jadnom Donovanu, koji do tog trenutka nije bio nikakav zlikovac. Sure, uzgajao je krvoločne pse za borbe, ali ipak nikoga nije ubio. Mislim ono, šta si uopće dozvoljava taj Zagor? Dođe na tuđi teritorij i premlati tipa koji samo radi svoj posao da bi preživio i zaradio za kruh svoj svagdašnji. Znači da bi po tim mjerilima, u ono vrijeme, trebalo našamarati ili premlatiti minimalno 95% stanovništva Sjeverne Amerike. Koji car taj Zagor.

"Il ritorno di Zanna Bianca",
redatelja Lucia Fulcija,
iz 1974.

Što se crteža tiče, mislim da nema smisla da vam objašnjavam tko je Alessandro Chiarolla i kakav je njegov crtež. Opće je poznato da je on jedan od onih čiji stil ili obožavate ili mrzite. Ja spadam u one prve. Posebno mi se sviđa kako crta negativce, koji uvijek nekako zrače zlobom, divljaštvom i prljavštinom, a nije loš ni kad treba dočarati snijeg i hladnoću. Više nego dovoljno da mu dam osmicu..

Dakle, jedna opuštajuća epizoda koja se lako čita, lišena nekih neočekivanih twistova, ali puna dobre akcije. Ja dajem dvije šestice za scenarij i priču, a vi pričajte šta vas je volja. Sasvim solidan almanah pustolovine!

Naprijed

ZG ALM 10 Demonski otok

ZG ALM 2 Bijeli vrač

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • kico

  Ukupna ocjena 68%

  6, 7, 9, 2

  Đukele će me dokusuriti....ili kako se Zagor borio u snijegu. Kad sam vidio naslov pomislio sam super,evo vamipira,kad ono pašće!!!!!
  08.10.2008
  17:30:00 sati
  kico
  uredi
 • Inferno

  Ukupna ocjena 90%

  9, 9, 9, 9

  Za razliku od mahom loših Zagorovih epizoda iz 2007., ove iz 2008. su kudikamo bolje i zabavnije. Isto mogu reći i za almanahe jer me nijedan dosad nije razočarao. Konkretno, ovaj je almanah karakterističan po jednoj neuobičajenoj činjenici, a to je da Burattini u potpunosti vlada scenarijem!!! Konačno je uspio izbalansirati zaplet i završetak koji je ovog puta stvarno dojmljiv. Druga dobra stvar je ta što je scenarij kompleksan unatoč ograničenju od 96 stranica. Pa tako imamo lov na onu dvojicu ubojica, pa Zagorovo lemanje Lee Marvina (hahaha), potragu za zlatom, lakomog bankara... Mene jednostavno vesele te lagane, neambiciozne pričice, s malo teksta, a s puno dobro tempirane akcije, pogotovo ako se radnja događa negdje daleko na Sjeveru, gdje vladaju vječni snjegovi... "Zov divljine", "Kći snijega" i "Bijeli Očnjak" su samo neke od Londonovih knjiga koje su na mene, kao klincu, ostavile neizbrisiv trag. Tako da ne ginu visoke ocjene za priču. I Chiarolla je odličan. Nije ovako crtao još od "Grenlanda" i "Cibole" (jasan crtež)... Naravno, ni ovo nije njegov maximum, jer na momente zna napraviti "kupus", ali ne mogu si pomoć jer mi je osobno jako drag crtač. Nisam prije vidio da je crtao sniježnu epizodu, ali ako dosad nije, ubuduće bi svakako trebao! Odlično kadrira i kombinira crnu i bijelu boju pri slikanju snijega i divljih prostranstava ("mekoća" i skladnost crteža). Što se tiće naslovnice, motiv je zasigurno promašen, ali boje... boje su mi baš nekako lijepe... pa ne mogu odoljeti... a da ne dam i njoj visoku ocijenu:)). Ah, što sam postao tolerantan!:)) Za kraj recimo i to, da mi je ovo jubilarni 200 komentar na recenziju. Dugo sam smišljao kojoj bi odličnoj epizodi/recenziji dao tu veliku čast. Mogla je biti i ova i ona, a ja sam se na kraju ipak odlučio za Zagora, jer stvarno ne vidim tko bi drugi mogao zavrijediti jedan ovakav veliki jubilej, ako ne legendarni provoditelj pravde iz Darkwooda! 8D Zar ne?!
  08.10.2008
  22:28:00 sati
  Inferno
  uredi
 • Ukupna ocjena 81%

  8, 8, 8, 9

  Kao i svi almanasi, veoma zanimljiv. crtež veoma dobar, šteta što priča nije na više stranica 
  09.10.2008
  00:11:00 sati
  Deva
  uredi
 • Ukupna ocjena 78%

  8, 7, 8, 9

  Sasvim pristojan almanah (dosta akcije sa solidnom pričom). Zaista puno bolje nego novije epizode Zagora u zadnje vrijeme.
  09.10.2008
  08:02:00 sati
  mars1
  uredi
 • alen

  Ukupna ocjena 48%

  5, 5, 4, 6

  Prezvakana, i nicim zanimljiva prica. Ti specijalci su mi i inace sinonim za lose stripove koji nisu mogli proci u regularnoj seriji (inace "jako" kvalitetnoj).
  09.10.2008
  14:52:00 sati
  alen
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 79%

  8, 9, 8, 4

  Meni se, također, svidjela ova priča u ledenim prostranstvima Kanade. Inače, do sada su mi se svi Zagorovi almanasi svidjeli, a ovaj mi je najbolji. Chiarolla puno bolji nego inače.
  09.10.2008
  15:45:00 sati
  Spock
  uredi
 • Ukupna ocjena 34%

  2, 2, 5, 7

  Plitko. Burattini razočarao, ali ugodno iznenadio Chiarolla (mislio sam da mu nikad neću dati tako visoku ocjenu).
  09.10.2008
  17:30:00 sati
  76
  uredi
 • prop_ovednik

  Ukupna ocjena 72%

  7, 6, 9, 6

  Zanimljiva ideja, ali Burattini je tu majstor, samo što nikako ne uspijeva održati ritam, prevelik mu je raspon od ideje do realizecije, na kraju dolazi do toga da se gubi, pa mu kraj priče često ostaje nedorečen i zbrkan. Ipak, pozitivna je ocijena, lagano štivo, od kojeg glava ne boli, a crtež mi je odličan, Chiarollu jednostavno volim!! Naslovnica standardna, Ferri se nekako davno prestao truditi!
  12.10.2008
  15:08:00 sati
  prop_ovednik
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 68%

  7, 6, 8, 5

  solidna priča, ali zbrzana, kao i većina specijalaca, ipak, lijep crtež i čikov doprinos izdižu je iznad prosjeka
  14.10.2008
  12:36:00 sati
  ken2
  uredi
 • mali od palube

  Ukupna ocjena 83%

  8, 8, 9, 8

  Ništa posebno
  16.10.2008
  16:42:00 sati
  mali od palube
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 82%

  8, 8, 9, 7

  Jedan od boljih Zagora u zadnjih par godina. Najveći plus je  što je epizoda kratka, ima dosta događanje a Burattini nije nakrcao strip nepotrebnim tekstom, pa je sve skupa jako čitljivo-baš paše na ovakav tmuran dan. Pročitao sam je maloprije i baš mi je sjela. Chiarolla klasa za sebe, on - za razliku od Ferrija koji to uvijek radi tako da nacrta bradatog čovjeka sa povezom preko oka - stvarno zna nacrtati loše momke,a scene u kojima se Zagora baca po snijegu dok na njega pucaju, to je milina za gledati. Majstor. Šteta što uvodni tekst ne govori o borbama pasa, baš mi je to zanimljivo.
  17.10.2008
  11:29:00 sati
  Aco
  uredi
 • Ukupna ocjena 84%

  9, 9, 7, 9

  .,ništa posebno.,ali nije ni naporno Chiarolla malo bolji neg inace,ali ja spadam u drugu skupinu...ugl. mislim da od almanaha ocekujem vise...1. bio preedobar ali druga dva podbacila,posebno ovaj zadnji
  21.10.2008
  21:19:00 sati
  Neustrašivi Chico
  uredi
 • cibalia

  Ukupna ocjena 74%

  7, 8, 7, 8

  Najbolji almanah dosad. Bure napravio izvrstan posao. Chiarolla odličan kao i Ferri na naslovnici.
  15.11.2008
  10:59:00 sati
  cibalia
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 65%

  6, 7, 6, 8

  Jedna sasvim prosječna priča, ni po čemu posebna. Međutim Burattini ne filozofira puno s onim svojim objašjenjima tj. nije nas udavio s brdom teksta ovaj put. Dojam povećava snježni ugođaj u epizodi. Iako mi Chiarolla nikad nije bio omiljen crtač, moram priznati da se dosta popravlja u nekim epizodama (npr. Brodolomci...). Također se i u ovoj  jako dobro snašao, izgleda da mu paše snijeg.  Naslovnica je dobro nacrtana, ali izgleda malo glupavo jer je ovaj uspio faliti Zagora iz 20 centimetara.
  24.11.2008
  12:28:00 sati
  mpavin
  uredi
 • bitola

  Ukupna ocjena 77%

  8, 8, 7, 8

  Ovaj me Almanah veoma iznenadio, bash mi je super.Da bi bio dojam potpun trebao ga je crtati tata Ferri ali, moram reci da je Chiarolla ovde odradio veoma dobar posaio, za razliku od nekih drugih epizoda.Odatle i ovako visoku ocenu za njegov crtez.To je najvishe sto mogu dati za njega. Recenziju sam procitao nakon sto sam procitao strip i bash ,mi je dragio da nisam jedini koji je uvideo novinu u zagorov ponasanju, uopce: bio je isti Tex (kao sto je rekao flamboyant soul ), posebnu u onoj sceni prebijanja Donovana.Bash je bilo osvezavajuce vidjeti ovakvog Zagora, nesputanog nekim pravilima ponasanja.Super, nechete pozaliti uopce ako ga procitate,josh vishe , uzivat cete.
  30.11.2008
  23:04:00 sati
  bitola
  uredi
 • bora81

  Ukupna ocjena 66%

  7, 6, 7, 6

  Onako.....Niti previse dobra prica niti previse losa.Jedna lagana snezna avantura Zagora.Pomalo "provaljen" scenario ali ali ipak nije lose.Dopada mi se sto je snezna avantura i to daje neku draz ovoj epizodi.Chiarolla je dao jedan lep crtez ali mi se ne dopada lik Zagora i Cika.Ja sam ljubitelj stare skole Zagora i ovaj novi crtez Zagora mi se uopste ne dopada medjutim posto je snezna avantura i predeli su jako dobro uradjeni ipak sam se odlucio za 7.Naslovnica veoma bleda.Trebalo je to mnogo ,mnogo bolje.Sve u svemu jedna skroz OK snezna prica koju bi ocenio komplet sa jednom bledom 7
  30.12.2008
  22:04:00 sati
  bora81
  uredi
 • bonjovi4ever

  Ukupna ocjena 63%

  6, 6, 7, 6

  Prosjek. Ako već ništa drugo barem je Chiarolla bio dobro raspoložen i skroz solidno obavio svoj dio.
  30.12.2008
  22:50:00 sati
  bonjovi4ever
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 45%

  3, 3, 6, 9

  Možda je stvarno smješno da ovo prokomentiram ovako ali meni je ova priča ostavila utisak da je rađena za iskljičivo najmlađe čitatelje, ne znam da li zbog toga što me podsjetilo na kuju Lesi. Kupujem tu seriju almanah zato što imam sve stripove ovog junaka i samo radi toga, jer već sam pročitao 6 brojeva u piratskom izdanju koju godinu prije nego se ludens odlučio početi objavljivati ih. Tako da sam upoznat sa kakvim epizodama ću se sresti u ovom izdanju i od 8 ukupno što sam ih do sada pročitao niti jedna mi se nije svidjela ali pošto ih je u Italiji izašlo 11 do sada postoji nada da će izaći nešto što će se i meni svidjeti jer stvarno ova serija mi je daleko najgora u Zagoru. Jedina stvar u ovom izdanju koja mi se svidjela je to što ima onih strana prije stripa od kojih se može nešto saznati i naučiti.
  15.01.2009
  23:37:00 sati
  supermike
  uredi
 • Guzonjin sin

  Ukupna ocjena 70%

  7, 6, 8, 7

  Meni je ova priča bila vrlo dobra, jedino mi se nije dopalo što su pronašli onog klinca na ledu. Mislim da kada bi neko proveo celu noć spavajući na ledu više ne bi bio živ, mada morao bi da probam pa da budem siguran .
  06.03.2009
  20:38:00 sati
  Guzonjin sin
  uredi
 • Bruce Springsteen

  Ukupna ocjena 77%

  8, 8, 7, 8

  Od četiri Almanaha koje je Ludens izdao ovaj mi je najbolji. Pročitao sam je u jednom dahu. Jeste sama tema priče nalazi osnovu u pomenutim romanima u recenziji, ali sve u svemu za kratku priču od 110 strana sasvim solidno.
  14.03.2009
  16:27:00 sati
  Bruce Springsteen
  uredi
 • npetros2@htnet-dsl

  Ukupna ocjena 83%

  8, 8, 9, 8

  Burattini u svom elementu
  30.04.2009
  23:56:00 sati
  npetros2@htnet-dsl
  uredi
 • Ukupna ocjena 53%

  4, 4, 7, 8

  07.05.2009
  01:32:00 sati
  Brdar
  uredi
 • Andrey

  Ukupna ocjena 76%

  8, 7, 9, 4

  Dobra,zabavna epizoda sa dobrom atmosferom i jako dobrim crtežom.Zagor se ponaša zaista drugačije i to je veliki plus ovoj epizodi,odmak od klišeja.Bilo bi i bolje da nema nekih naivnosti(Mislim na neke gunfightove) i iritantnog i nepotrebnog Chica.A pas baš podsječa na Inspektora Rexa čak mislim da ovaj ima i veći IQ:),naravno govorim o zadnjim stranicama.Chiarolla u svom elemntu,dinamični likovi,dobra atmosfera,izvrstan crtač.Posebice mi se sviđa prva stranica.A naslovnica je sranje,potpuno bezidejna ali korektno nacrtana.Šteta,mogao se Ferri više potruditi u ovoj iznadprosječnoj epizodi.Uvodni text je ok,ali je trebao biti o nečem drugom,tematski bliže ovoj epizodi. 
  05.07.2009
  23:15:00 sati
  Andrey
  uredi
 • Opti

  Ukupna ocjena 81%

  8, 8, 8, 9

  Jako dobar almanah! Z&C koji se brinu za dječaka koji ima psa koji sliči na inspektora Rexa, pohlepni bankari (OK, ovo je već stoput viđeno), zločesti dreseri pasa, Chico koji ne zna paliti vatru i što ćeš više!
  Chiarolla mi uopće ne smeta, štoviše ovdje je odličan! Ne znam zašto, ali ovu je priču super nacrtao. Naslovnica izvrsno obojana, ali jao, kako na njoj Curly loše gađa. Boja neba je drugačija u talijanskom izdanju.
  11.07.2009
  16:44:00 sati
  Opti
  uredi
 • globinjo

  Ukupna ocjena 48%

  5, 7, 2, 6

  22.07.2009
  10:42:00 sati
  globinjo
  uredi
 • King Warrior

  Ukupna ocjena 75%

  10, 9, 4, 6

  jedna odlicna prica koja je osakacena losim crtezom
  14.08.2009
  15:54:00 sati
  King Warrior
  uredi
 • piquet

  Ukupna ocjena 61%

  7, 5, 6, 7

  vjerojatno najbolji almanah...zanimljivo da je čiko sam odlučio krenuti u akciju...priča ima glavu i rep i lijepo je da nas bure nije zadavio kako prečesto zna. chiarollu ne volim, ali ovdje je jako solidan. naslovnica ok i ništa više.
  15.10.2009
  21:54:00 sati
  piquet
  uredi
 • Rock.Bob Rock

  Ukupna ocjena 70%

  8, 8, 5, 7

  Jedna ipak iznadprosječna Zagorova epizoda, neloše. Sviđa mi se zimski ugođaj.

  30.12.2009
  16:23:00 sati
  Rock.Bob Rock
  uredi
 • Ferri

  Ukupna ocjena 48%

  5, 5, 4, 6

  20.04.2010
  08:57:00 sati
  Ferri
  uredi
 • drogsy

  Ukupna ocjena 64%

  5, 6, 8, 7

  Ova priča baš i nije dobra , ali ipak spada među bolje Zg almanahe.

  Crtež je doista dobar na nekim scenama, npr.  pas u snijegu.

  13.08.2010
  22:07:00 sati
  drogsy
  uredi
 • Zagor12

  Ukupna ocjena 70%

  5, 6, 10, 7

  Priča je loša, scenarij zbrzan, Chiarolla je odličan, dok se Zagor na naslovnici još jednom nevjerojatno spasio.

  23.08.2010
  21:00:00 sati
  Zagor12
  uredi
 • Tonka24

  Ukupna ocjena 71%

  7, 7, 7, 8

  Ugođaj snjega pun pogodak,prica jako dobra malo me smetalo sto je Zagor bez razloga premlatija onog Donovana ali ok.Svida mi se sto je pas tootha odigrao gotovo glavnu ulogu.

  Chiarolla kao i uvik prvih 10 stranica nemogu progutati onda mi se pocme sviđati i vise od pola stripa predobar.Naslovnica jedna od boljih iako kako je receno Zagor izbjegao ovaj metak neman pojma kako.

  16.01.2011
  16:10:00 sati
  Tonka24
  uredi
 • Ukupna ocjena 81%

  8, 9, 7, 9

  Burattini je solidan,a Chiarolla se popravio.Naslovnica je super.

  31.03.2011
  13:42:00 sati
  Patrix
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 94%

  9, 9, 10, 10

  Dobra priča.

  09.06.2011
  16:32:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • general war

  Ukupna ocjena 63%

  6, 7, 6, 6

  buratni me je malo razocarao,ovo je svakako pomalo dosadna i monotona epizoda,bez trunke napetosti.navikao sam da on pise misteriozne,napete i nerealne epizode.crtez traljav.

  13.08.2011
  01:21:00 sati
  general war
  uredi
 • acestroke

  Ukupna ocjena 67%

  7, 7, 7, 4

  Meni je ovo sasvim ok.  Puno bolje od prvog Almanaha.  Svidja mi se ova Bonelijeva adaptcija Jack Londonove price, "White Fang".  One scene gdje onaj gad bije kerove su teske za gledati, ali vjerujem da su bile vazne temi ove price.  Crtez je veoma dobar, puno bolje mi se svidjao nego sto sam mislio da Chiarolla moze da mi se svidja.  Naslovnica je osrednja.  Prica je lagana, sa dobrom snijeznom atmosferom, i lagano se procita, u jednom dahu.  Neki Zagorovi Almanahovi su losi, neki su dobri; ovaj pripada u drugu kategoriju.

  31.08.2011
  16:09:00 sati
  acestroke
  uredi
 • macca1985

  Ukupna ocjena 75%

  8, 8, 7, 6

  Chiarolla je ovdje iznenađujuće dobar!

  05.09.2011
  22:58:00 sati
  macca1985
  uredi
 • Charlito de la Vega

  Ukupna ocjena 76%

  7, 8, 8, 7

  Sasvim solidan almanah, kao i svi uostalom. Nije loše, ali nije ni vrh.

  08.09.2011
  11:41:00 sati
  Charlito de la Vega
  uredi
 • Villain

  Ukupna ocjena 81%

  9, 9, 6, 9

  Crtež loš, standardni krajolin ali sve ostalo ga potkrepljuje...

  24.10.2011
  23:14:00 sati
  Villain
  uredi
 • Tutta

  Ukupna ocjena 60%

  6, 6, 6, 6

  A malo zimska idila.Aj prolazno sve u svem. Al ubi boze, sto je dosadno. 

  21.09.2012
  21:35:00 sati
  Tutta
  uredi
 • Maki_Mostar

  Ukupna ocjena 49%

  4, 3, 7, 7

  Tipični Almanah.

  23.05.2013
  10:27:00 sati
  Maki_Mostar
  uredi
 • writer

  Ukupna ocjena 63%

  6, 6, 6, 9

  Što reče, opuštajuća epizoda, pročitati jednom i zaboraviti. Kjarola ipak bolji nego inače.

  03.07.2013
  22:47:00 sati
  writer
  uredi
 • Rahazlam

  Ukupna ocjena 73%

  7, 7, 8, 7

  Ovo nije toliko lose(s obzirom da je alamanah)prica cisto solidna crtez dobar naslovnica solidna!!

  11.08.2013
  19:44:00 sati
  Rahazlam
  uredi
 • Suljero

  Ukupna ocjena 66%

  7, 7, 6, 6

  Slažem se sa flamboyant soul.Opuštajuća priča i lako se čita.Prava pustolovina.Ja lično ne volim Chiarollu i mislim da ne bi trebao da crta Zagora ali šta je tu je.

  29.08.2013
  11:37:00 sati
  Suljero
  uredi
 • kucak

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Odlično za fotelju

  03.09.2013
  01:24:00 sati
  kucak
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 72%

  8, 8, 5, 9

  Solidna priča sa finom atmosferom.

  25.09.2014
  12:08:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • igor 12

  Ukupna ocjena 76%

  7, 8, 8, 7

  Jednostavna i dobro konstruirana radnja na malom broju stranica. Dvojica kriminalaca, kojima su na tragu Zagor i Čiko, ubijaju trapera radi konja i hvataju njegovog psa kako bi ga prodali organizatoru borbi pasa. Zagor i Čiko spašavaju lovčevog mladog sina i nastavljaju potragu. U priču ulazi pohlepni bankar koji želi doći do blaga koje je lovac otkrio i čije mjesto poznaje samo pas. Odlična ideja Burattinija da neobičnog protagonista, psa Tootha, stavi kao uporišnog lika priče, dobro integriranog u svaki aspekt priče. Volim kako je zagor razvalio gubicu onom zlostavljaču pasa. Tako treba svu tu gamad.

  14.07.2016
  17:28:00 sati
  igor 12
  uredi
 • Ukupna ocjena 73%

  8, 8, 5, 10

  21.02.2017
  17:53:00 sati
  suply1
  uredi
 • Ukupna ocjena 85%

  9, 9, 8, 7

  Vrlo dobra prica, cita se lako, nema suvisnih dijaloga, nema besmislenih zapleta, a Ciko je predstavljen kao osoba sa IQ iznad 83. Akcija lepo dozirana, Zagor ne okrece ledja neprijateljima kao poslednji bolid vec prvi napada i zavrsava posao. Sve na svome mestu.

   

  Crtez sasvim zadovoljavajuci, verovatno najbolji od Chiarolle. Naslovnica ok.

  19.12.2018
  18:02:00 sati
  Batacele
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 72%

  8, 8, 6, 6

  Dobra priča, maksimalno iskorištena.

  30.05.2019
  18:30:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi
 • Ukupna ocjena 79%

  8, 8, 8, 7

  Zanimljiv stripčić.

  Hladna, zimska atmosfera. Solidan Chiarollin crtež. Zanimljiva ideja priče sa psom. Banditi ubijaju čovjeka i njegov sin i pas ipak preživljavaju.

  Saznajemo da je dječakov otac, za života, pronašao skriveno blago do kojeg, od preživjelih, samo pas zna put. Odlična ideja je bila ubaciti životinju kao protagonista epizode. Također, kanadska hladna atmosfera sa snijegom i ledom sjajno doprinosi cjelokupnom dojmu.

  Sjećam se da mi je Chiarollin crtež nekad bio muka za gledanje, ali ne znam što se dogodilo. Možda sam ja malo ostario, možda su mi se ukusi malo promijenili, ili sam, možda, vidjevši kakvi diletanti sve dobivaju prostor za crtanje Zagora, počeo cijeniti Chiarollu koji, iako ima svoj specifičan stil, zna crtati.

  Naslovnica je malo slabija, pozadina je dobra, ali likovi izgledaju malo čudno. Kao da se je Zagor upao ispred Djeda Mraza koji na godišnjem odmoru vježba gađanje puškom.

  12.03.2022
  10:41:00 sati
  Qwertz
  uredi
 • Altairfan

  Ukupna ocjena 79%

  8, 8, 8, 7

  Jedna prelijepa zimska priča sa veoma brzom i zanimljivom radnjom.Nije ništa posebno i predvidljiva je,ali sam je ipka pročitao sa užitkom.
  Zimska atmosfera je dobro napravljena i crtež je sasvim dobar.Tooth je junak priče.  

  19.04.2022
  20:40:00 sati
  Altairfan
  uredi

Najnovije

Vijesti

 • Oscar 2022
  Vrijeme: 01.02.2023 12:56:00
  Prodavač: Markos
  Broj pogleda: 639

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

 • Oscar 2022
  Vrijeme: 01.02.2023 12:56:00
  Prodavač: Markos
  Broj pogleda: 639

Magazin

Recenzije

 • Novi život
  Kod: MN MX 8d
  Ocjena: 81%
  Vrijeme: 21.12.2022. 0:44:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 9
  Broj pogleda: 1586
 • Moctezuma!
  Kod: TX VEC 60
  Ocjena: 68%
  Vrijeme: 10.12.2022. 13:54:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 9
  Broj pogleda: 1521
 • Šumski car
  Kod: VB LU 8
  Ocjena: 100%
  Vrijeme: 2.12.2022. 15:56:00
  Autor: Ivan Liverpool
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1434
 • Bijeg
  Kod: TX LU 190/191
  Ocjena: 72%
  Vrijeme: 8.11.2022. 19:47:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 9
  Broj pogleda: 1415
 • Crna udovica
  Kod: KM LU 31c
  Ocjena: 63%
  Vrijeme: 5.1.2023. 10:16:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 4
  Broj pogleda: 1406

Aukcije

Forum