Magic-bat

Zagor

ZG EXT 11/12 | 133 str.

Nakon pustolovine sa Vikinzima, Zagor i Chico se vraćaju prema Darkwoodu. Navraćaju u gradić Riverpoint kako bi Chico posjetio svog starog prijatelja i bivšeg ortaka Donalda Destryja, s kojim je svojevremeno bio uključen u posao s krznima. Međutim, vremena su se promijenila. Donald je postao kopač zlata, a na vratu mu visi prijetnja indijanaca iz plemena Caddo. Oni u posljednje vrijeme iz nepoznatih razloga napadaju kopače zlata i otimaju im žuti prah. Zagor se odlučuje rasvijetliti situaciju i prati Donalda na njegovom putu prema banci u Riverpointu.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 65%

Priča 5

Scenarij 7

Crtež 7

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 65%

P*5

S*5

C*7

N*9

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Odlazak u nepoznato - Fakir Ramath - Gusarski brod - Magic-bat
    ZG BBZG 15
  • Gusarski brod
    ZG EXT 11
  • Magic-bat
    ZG EXT 12
  • Magic-Bat
    ZG KL 6
  • Magic-Bat
    ZG LIBKB 26
  • Gospodar reke
    ZG LMS 120
  • Magic-Bat
    ZG LZKL 6
  • Smrtonosna strela - Izazov nepoznatog - Fakir Ramat - Gusarski brod - Medžik Bet
    ZG VCBZ 20

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • La nave pirata
    ZG SR 65
  • Magic-Bat
    ZG SR 66
  • La nave pirata
    ZG TT 65
  • Magic-Bat
    ZG TT 66

ZANIMLJIVOSTI

  • Posljednji scenarij koji je Cesare Melloncelli napisao za Zagora.
  • Poveznica na epizodu Okršaj na rijeci u kojoj se Chico prisjeća boks meča sa klokanom Arthurom.
  • Jedan od pomoćnika Magic-bata zove se Molok, jednako kao i čudovište profesora Talbota s kojim se Zagor borio u epizodi Molok.
  • Mađioničari, putujući glumci i akrobati relativno su česta pojava u Zagorovom svijetu. Neki su čak odigrali vrlo važnu ulogu u Zagorovom životu, poput Sullivanovih (vidi Zagor priča). Osim toga, razni se zabavljači pojavljuju i u mnoštvo drugih epizoda, poput Clark City, Rendal mutant, Nepoznat svet i mnoge druge.
  • Magic-bat osim što je mađioničar je također hipnotizer i trbuhozborac.
  • Donald Destry dva puta spašava život Zagoru.
  • Chico bi kupio Zagoru dvorac da postane milijunaš. To je pravi prijatelj!

Magic-bat je jedna duhovita i zanimljiva epizoda daleko od središta zbivanja koja se nikako ne može opisati kao epska priča. Ipak, vrckav scenarij te karikaturni Donatellijev crtež učinili su od ove epizode nešto više od 150 prolaznih stranica između dvije „veće“ priče. Zaista, ako se pogleda period u kojemu je objavljena ova priča, primijetit će se kako se nalazi između dvije iznimno popularne epizode – Odlazak u nepoznato i Kralj orlova.

Iako sam Nollita nije pisao ovu priču, epizoda ima brojna njegova obilježja. Duhoviti uvod, zanimljiv i pomalo tajanstven zaplet, pa čak i sama bit priče koja se svodi na trgovinu alkoholom pokazuju kako je Melloncelli bio pod značajnim utjecajem Nollite. Ili je možda Nollita pazio da drugi scenaristi pišu u njegovom stilu? U svakome slučaju, unatoč pomalo klasičnoj temi prodaje alkohola indijancima, priča ima vrlo malo poveznica na ostale takve epizode. Ovdje prodaja alkohola ima tek sporednu ulogu, a sam kraj priče je nekako puno dublji od šamaranja trojce „trovača“.

Unatoč svemu tome, mogu se nabrojati neki propusti u priči koji upravo bodu u oči. Recimo, tokom okršaja u šumi, Zagor ciljano zaobilazi indijance s leđa ne bi li ih skinuo dobar broj, kadli se odjednom počne nećkati. Molim vas, uozbiljite se! Iako je Zagor veliki čovjekoljubac, znao je on i na podmuklije načine smaknuti indijance od pucanja u leđa. Posebno velik propust je način na koji su se oslobodili zarobljeništva. Cijelo se selo napije i čuva ih samo jedan čovjek – Zečji zub. On je izuzetno ljut što svi njegovi prijatelji sad sanjaju tko zna kakve „predivne snove“, a on mora čuvati tri prokleta bljedolika. Kao spasonosno rješenje, Zagor mu ponudi Donaldovu pljosku. Izgleda da je loš alkohol izgrizao mozak tim indijancima, kad nisu pretražili zarobljenike prije nego što su ih vezali u šatoru.

Unatoč svemu tome, priča je zanimljiva i opuštajuća. Nije niti zamišljena da bude remek djelo suvremene književnosti, tako da te neke sitne propuste možemo čak i zanemariti. Dodatan plus ukupnom dojmu svakako daju Donatellijev crtež i Ferrijeva naslovnica. Naslovnica je postala izuzetno popularna i motiv Zagora s puškom na ramenu, a iza njega rijeka se i danas koristi u različite svrhe. Novi Zagor Gigant ima takvu naslovnicu, jedna od pozadinskih slika koja se može skinuti sa sergiobonellieditore.com ima takav motiv i slično. Iako Donatellijev crtež uvijek ima svoje fanove i „mrzitelje“, u ovoj je epizodi čisto solidan i pitak za pratiti.

Što reći na kraju za ovu epizodu? Jesu li ovako visoke ocijene djelomično rezultat nekakve nostalgije i dojma kojega sam stekao kad sam prvi put čitao ovu epizodu? Vrlo vjerojatno. Je li priča loša i nikakva? Apsolutno ne. U svakom slučaju, ovu se priču isplati imati u kolekciji, ako ni zbog čega drugoga, onda zato što tu i tamo može ubiti pola sata vremena.

Naprijed

ZG EXT 08/11 Odlazak u nepoznato

ZG EXT 12/14 Kralj Orlova

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Zagor-te-nay

    Ukupna ocjena 67%

    6, 6, 8, 7

    Nije dobro. U moru dobrih priča u tom razdoblju ova mi je najlošija.
    13.10.2009
    23:10:00 sati
    Zagor-te-nay
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 37%

    2, 2, 5, 10

    vrlo loše, a između jedne solidne i jedne legendarne epizodenaslovnica jako lijepa, ta frajerska zagorova poza s puškom preko ramena, eto 10 od mene
    13.10.2009
    23:44:00 sati
    ken2
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 52%

    4, 2, 8, 10

    Prosječna priča sa legendarnom naslovnicom. Pročitao sam ju prije dosta vremena tako da mi je do danas sjećanje na nju prilično izblijedilo.
    14.10.2009
    09:25:00 sati
    Panon
    uredi
  • Ukupna ocjena 76%

    7, 7, 8, 10

    14.10.2009
    22:48:00 sati
    Deva
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 64%

    5, 5, 8, 10

    Kronološki gledano, nakon niza odličnih epizoda, ova je druga za redom lošija. Nakon "Odlaska u nepoznato", koji ubija nelogičnostima, ovdje je riječ o jednoj laganoj i nepretencioznoj epizodici koja se ne treba čitati s puno razmišljanja.
    15.10.2009
    06:53:00 sati
    Spock
    uredi
  • Ukupna ocjena 59%

    5, 5, 7, 8

    Naiva (doduse ne iz Hlebina).
    15.10.2009
    08:06:00 sati
    mars1
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 73%

    6, 6, 10, 7

    Ovo je jedna od najnaivnijih epizoda iz ovog razdoblja, kao da je trebala izaći među onima početnima. Nije moguće baš tako lako hipnotizirati ljude i hipnoza ne radi na taj način, ali tada se valjda nije znalo bolje i ova priča je ostala relikt svog vremena. Magic-Bat i nije neki negativac, Indijanci su opet ispali debili, Chico je zapravo imao nekoliko smiješnih gegova, a Melloncelli ipak dobro vodi radnju.
    Donatelli sjajno crta Chica, njegov Chico izgleda najsmiješnije. Naslovnica je generična i jedina konekcija s ovom epizodom je brod u pozadini, ali pošto je antologijska onda malo veća ocjena.
    15.10.2009
    12:33:00 sati
    Opti
    uredi
  • Rock.Bob Rock

    Ukupna ocjena 70%

    6, 6, 8, 10

    Likovni dio priče jako dobar, Donatteli je super ovdje, naslovnica epska, a priča sporedna, uobičajena tema napisana na drukčiji način.
    15.10.2009
    22:06:00 sati
    Rock.Bob Rock
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 58%

    4, 4, 8, 10

    Ispodprosijecna epizoda zlatnog doba. Moglo bi se reci da je sastavni dio mini-odiseje sa Vikinzima, ili bolje receno povratka u Darkwood. Osjeti se da ovu epizodu nije napisao Nolitta. Ovo je posljednja prica koju je napisao Melloncelli, i to je dobro da je tako. On je autor koji bi vise pasao serijalu kao sto je Kapetan Miki. Cak je i Donatelli ovdje tik losiji nego inace u to doba, vjerovatno zbog loseg scenarija. Moram jos dodati da tako tupave Indijance, kao u ovoj epizodi, nikad prije ili poslije u Zagorovom serijalu nisam vidjeo. 
    15.10.2009
    22:16:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • teller

    Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 7, 10

    Priča prosječna,crtež dobar, naslovnica pogotovo druga legendarna.Frajer taj Zagor sa puškom.Tako treba.
    16.10.2009
    12:15:00 sati
    teller
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 51%

    4, 5, 5, 9

    Tek toliko da se popuni mjesečna kvota.Zagor je u svojoj karijeri stvarno imao posla sa širokim spektrom umjetnika, od cirkusanata,glazbenika,glumaca koji se prerušavaju, i evo do mađioničara. Naslovnica je naravno super,ali džaba je to kad je sve ostalo bezveze.
    20.10.2009
    17:33:00 sati
    Aco
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 58%

    4, 4, 9, 7

    Moralo je biti i ovako loših priča ali ovu priču pamtim po najboljoj stvari a to je biznis sa krznima. 40 muških dabrova "legendarno". Vidim da svi hvale naslovnicu ali meni nije ništa posebno.
    20.10.2009
    19:50:00 sati
    supermike
    uredi
  • alanford

    Ukupna ocjena 61%

    5, 7, 5, 10

    Legendarna naslovnica,prica losija...
    26.10.2009
    18:12:00 sati
    alanford
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 86%

    8, 9, 9, 8

    26.12.2009
    19:42:00 sati
    Koresh
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 25%

    2, 2, 2, 7

    Naporna, krajnje naivna epizoda koju sam jedva uspio pročitati do kraja. Donatelli nije vrijedan spomena, a naslovnice solidne...

    31.12.2009
    14:03:00 sati
    cibalia
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 44%

    3, 4, 5, 8

    Poklanjam četvorku scenariju isključivo zbog Magic-Bata (odnosno Mandraka), a u duhu novogodišnjih praznika čak i dobrom starom Francu Donatelliju ostavljam jednu peticu za crtež.

    01.01.2010
    11:38:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 7, 8

    06.01.2010
    12:16:00 sati
    Brdar
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 67%

    6, 6, 7, 10

    u biti solidna i nezahtjevna epizodica za traćenje vremena, no upamćena po izvrsnoj Ferrijevoj naslovnici, možda i zagorovoj najpoznatijoj uz "Nasilje u Darkwoodu" (doduše, za razliku od "Nasilja" ova nije precrtana od nekud)

    20.02.2010
    10:48:00 sati
    drogsy
    uredi
  • Ukupna ocjena 78%

    7, 7, 9, 9

    22.05.2010
    15:35:00 sati
    jojboli
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 66%

    5, 6, 8, 9

    Melloncelli nije stara garda pisca, on je prastara garda. Glupo mi je zamjerati mu svu tu naivnost u scenariju. Epizoda nije loša.

    Edit - Epizoda nije loša ali ne zaslužuje 81% kako sam joj nekad dala.

    09.07.2010
    09:43:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    Simpatična i pomalo naivna epizoda sa dosta humora kojem su najviše pridonijeli Donald i Chico. Oni su pravi dinamični duo, baš se dobro slažu hehe. Magic-Bat čak ni nije beskrupulozni tipični negativac, njemu je baš stalo do svojih prijatelja što se i vidi iz njegove reakcije kad mu brod potone.

    16.09.2010
    20:54:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 64%

    5, 7, 7, 7

    Dobra prica nije za pamtit ali ok je ostao mi je u  sijecanju onaj molok mislim da su trebali vise pozornosti posvetit tom liku a ne da ga se zagor rijesi kao da je napravljen od stiropora :/ neznam zasto ali naslovnica mi nije nesto.

    06.12.2010
    14:52:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • split85

    Ukupna ocjena 59%

    5, 5, 7, 8

    Prosječna priča, nedovoljno dobra za taj period.

     

    21.02.2011
    22:09:00 sati
    split85
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 61%

    5, 5, 7, 10

    Nije da je lose, nego jednostavno nije toliko dobro.  Prica je ok: jednostavna, sa protivnikom koji je u neku ruku pravi klisej, a Donatelijev crtez jos uvijek nije na nivou kasnijih epizoda, poput Bijes Osaga, i Sloboda ili Smrt; vidi se da mu se stil jos uvijek polako razvija.  Scenario je naivan, ali za ovo doba Zagora, nekako je prihvatljiv, zato sto i sam nisam imo puno nade o ovoj epizodi.  Naslovnica je legendarna; Zagorova posa, i onaj brod u pozadini, absolutna klasika.  Ako nista drugo, epizoda je kultna zbog naslovnice, a u Zagorovom serialu to ipak nije lose.

    12.05.2011
    15:30:00 sati
    acestroke
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Chico je jedini milijunaš s dugom od par stotina dolara.

    03.06.2011
    23:30:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 46%

    3, 3, 6, 10

    Svetogrđe je nacrtati ovako dobru naslovnicu za ovako lošu epizodu.

    18.06.2011
    13:44:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 76%

    7, 8, 8, 7

    Jedan od mojih prvih Zagora. Magic Bat ostao mi je u lijepom sjećanju i svaki put ga pročitam sa oduševljenjem.

    Taj Mellonceli je zaista opsjednut mađioničarima i vračevima! Ne mogu vjerovati da je uspio napraviti tako dobru epizodu! Mislio bih da je ovo napravio Nollita.

    Donatelli izvrstan!!

    Ugodno iznenađenje.  

    26.06.2011
    20:38:00 sati
    macca1985
    uredi
  • Ukupna ocjena 60%

    5, 5, 7, 9

    13.01.2012
    19:09:00 sati
    Fran
    uredi
  • Ukupna ocjena 74%

    6, 7, 9, 8

    Ocjena više zbog Chica.

    21.05.2012
    10:32:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 8, 7

    Sasvim ok prica, nista vrhunsko. Ciko i Donald majstori! Crtez i naslovnica(Klasik) su ok.

    26.10.2012
    14:20:00 sati
    Tutta
    uredi
  • caramba

    Ukupna ocjena 82%

    7, 7, 10, 10

    Skroz solidna i vrlo bitno = zabavna epizoda, ali i jedina Melloncellijeva vrijedna spomena.

    Naslovnica - P R E D O B R A ! ! !

    23.03.2013
    20:08:00 sati
    caramba
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 78%

    7, 7, 9, 9

    Kratko-duhovito-zabavno.

    29.06.2013
    15:36:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 82%

    7, 7, 10, 10

    13.06.2014
    12:50:00 sati
    sergej773
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 67%

    5, 4, 10, 10

    Iznimno loša epizoda sa trećerazrednim neprijateljima i dosadnom i predvidljivom radnjom.

    17.09.2014
    20:30:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Ukupna ocjena 61%

    5, 4, 8, 10

    Ova mi priča liči na one najranije naivne Zagorove mini priče. Predvidiva priča. Ono s Indijancima je stvarno neoriginalno i hiljadu puta viđeno ne samo u Zagoru, nego i u drugim western stripovima. Ipak je zabavna, pogotovo zbog onog štosa s dabrovima. Očito Chico nije dobro naučio anatomiju ;). Donatelli OK, mogao je i bolje, ali je očito i sam shvatio o kakvoj se prosječnoj priči radi, pa se i nije posebno trudio. Naslovnica legendarna, baš za antologiju.

    13.10.2014
    19:11:00 sati
    AmW1
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 52%

    4, 5, 5, 10

    nije neka dojmljiva epizoda

    naslovnica jedna od najboljih

    15.01.2015
    07:31:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Ukupna ocjena 79%

    7, 7, 9, 10

    12.10.2015
    18:17:00 sati
    Jim Gitara
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 55%

    3, 5, 8, 7

    Ajoj... iako je napravio samo 4 priče mislim da se Melloncelliju slobodno može prilijepiti etiketa najlošijeg Zagorovog scenarista, ili barem najdosadnijeg. Magic Bat mu je još i najbolja priča kada se samo sjetim one prijašnje 3 katastrofe. Ideja o pohlepnom bijelcu koji iskorištava indijance da se obogati je viđena toliko puta da izgleda izlizano kao đon starih cipela. Da stvar bude gora, još su ovi indijanci nadmašili sve granice naivnosti i primitivizma, čak i za ovakav serijal gdje se ne vodi puno računa o realnostima. Način na koji su se zarobljenici oslobodili je baš za smijeh ali onaj cinični, čim pogledaš stražara koji ih je čuvao odmah znaš što će se dalje dogoditi. Možda je tu malo i Donatelli kriv jer mu je nacrtao onako glupavu facu ali ostaje činjenica da je scena klišej samo takav. I kako se indijanac mogao samo tako onesvijestiti od udarca u trbuh kao da ga je pogodio malj. Jedina pozitivna stvar je lik Donalda i ona njegova priča sa uzgojem dabrova bez ijedne ženke.

    Naslovnica je legendarna i stvarno dobro nacrtana ali je toliko obična i pozerska da je nemoguće išta dokučiti iz nje.

    30.12.2015
    20:51:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 55%

    4, 4, 7, 10

    Zastarjeli scenarij i "primitivna" priča. Meni jedna od najdražih naslovnica.
    21.05.2016
    16:15:00 sati
    Oki
    uredi
  • Ukupna ocjena 70%

    5, 7, 8, 10

    23.01.2017
    17:50:00 sati
    suply1
    uredi
  • markotamara

    Ukupna ocjena 73%

    6, 7, 8, 10

    Ovo je moglo bolje
    07.04.2017
    15:06:00 sati
    markotamara
    uredi
  • ReemCP

    Ukupna ocjena 67%

    6, 6, 7, 10

    SDX 011. Gusarski brod (od 54 str.)
    SDX 012. Magic-bat (do 90 str.)

    Ova priča je možda nešto lošija, više mi paše za onaj početni, naivniji period Zagora. Nolitta je valjda tada imao predah, pošto je za ovaj scenarij bio zadužen Melloncelli.

    Ali meni je ova epizoda bila ok. Zagor i Čiko putuju doma nakon one avanture sa vikinzima, te staju u Riverpointu gdje Čiko moli Zagora da posjete njegovog prijatelja, poslovnog partnera iz doba kad se Čiko i Zagor još nisu poznavali i tako upadaju u novu, nešto kraću avanturu. 

    Naslovnica je dobra.

    17.01.2018
    17:22:00 sati
    ReemCP
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 76%

    6, 6, 10, 10

    Ne osobito značajna priča, ali daleko od katastrofalne.

    07.06.2019
    16:33:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • karuro

    Ukupna ocjena 68%

    7, 6, 7, 8

    Meni solidna epizoda, ali prepuna naive. Mogli su jos malo bolje razraditi magic-bat lika. Zanimljive su mi te mađionicar, cirkus epizode. Naslovnica odlicna i upecatljiva.

    16.09.2019
    12:01:00 sati
    karuro
    uredi
  • Dexters

    Ukupna ocjena 39%

    2, 3, 5, 9

    Tko je ovaj Melloncelli? Nisam ga ni skužio. Priča je krajnje infantilna i nemaštovita.

    17.09.2019
    17:53:00 sati
    Dexters
    uredi
  • Ukupna ocjena 74%

    6, 7, 9, 8

    Jedna od Zagorovih avantura u kojima je glavni akcenat stavljen na humor. Skoro na svakoj stranici ima po neki efektan geg i crtež Donatelija se odlično uklopio u takav pristup. Sam zaplet je na nivou stripova o Paji Patku i njegovim nećacima, pa me ne bi iznenadilo da su upravo Diznijevi junaci bili inspiracija za likove Donalda i Magičnog šišmiša. Sve u svemu, da nije humora i dobrog crteža, ne znam kako bi ovo pripalo Zagoru...

    30.09.2019
    19:30:00 sati
    Batacele
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Otmica
      Kod: NR LIB 7a
      Ocjena: 92%
      Vrijeme: 14.7.2020. 16:48:00
      Autor: ReemCP
      Broj komentara: 1
      Broj pogleda: 151
    • Ice Cream Man
      Kod: ICM IMG 1/5
      Ocjena: 80%
      Vrijeme: 12.7.2020. 19:37:00
      Autor: Paka01
      Broj komentara: 0
      Broj pogleda: 359
    • Proteus
      Kod: TX ZS 33/984/985
      Ocjena: 76%
      Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
      Autor: igor 12
      Broj komentara: 6
      Broj pogleda: 797
    • Njihalo strave
      Kod: VB PO 1
      Ocjena: 70%
      Vrijeme: 7.7.2020. 15:05:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 852
    • Božji sud
      Kod: KP SA 7c
      Ocjena: 82%
      Vrijeme: 6.7.2020. 9:20:00
      Autor: Spock
      Broj komentara: 9
      Broj pogleda: 578

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Poslije apokalipse
        Kod: NN LIB 55
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 2448
      • Put za raj
        Kod: ZG VCSP 32
        Ocjena: 50%
        Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
        Autor: Djole
        Broj komentara: 4
        Broj pogleda: 1981
      • Svijet Nancy Porter
        Kod: NN ALM 7a
        Ocjena: 61%
        Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 1575
      • Hellgate u plamenu
        Kod: ZG LU 275/276
        Ocjena: 87%
        Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 14
        Broj pogleda: 1372
      • Dame sumnjiva morala
        Kod: FB KP 41
        Ocjena: 96%
        Vrijeme: 23.4.2020. 22:05:00
        Autor: luxi68
        Broj komentara: 13
        Broj pogleda: 1254

      Aukcije

      Forum