Nestali totem

Zagor

ZG EXT 32/33 | 49 str.

Dva razbojnika bježe iz zatvora, te putem odluče ukrasti totem ukrašen draguljima od plemena Crnih Nogu, no nemaju sreće jer se Zagor isto tako uputio do plemena da smiri strasti uzrokovane Kanoxenovom pobunom!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 37%

Priča 4

Scenarij 3

Crtež 4

Naslovnica 4

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 53%

P*4

S*4

C*6

N*6

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Zasjeda u šumi - Užas - Zlato iz rijeke - Žuti Gavran
    ZG BBZG 1
  • Užas
    ZG EXT 32
  • Veliki Marcus
    ZG EXT 33
  • Teror
    ZG HOTU 2
  • Zasjeda u šumi
    ZG KL 56
  • Duh sa sjekirom
    ZG LIBKB 1
  • Užas
    ZG LUORG 2
  • Nevidljiva smrt
    ZG LUORG 3
  • Strav i užas
    ZG MP33 2
  • Hiljadu zamki - Otrovni totem - Leteći manijak - Rečna zvezda
    ZG VCBZ 1
  • Otrovni totem
    ZG ZS 83
  • Čiko i rubini
    ZG ZS 455

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Il totem scomparso
    ZG SI_1 6
  • La morte invisibile
    ZG SI_1 7
  • Terrore
    ZG SR 2
  • Terrore
    ZG TT 2

ZANIMLJIVOSTI

  • Epizoda se nastavlja na prošlu epizodu s Kanoxenom; u ZEX #32 od str. 62. - #33 str.18.
  • Ovaj broj prvo je objavljen 1971. u cjelovitoj epizodi ZS #83 "Otrovni totem", a potom je reprintiran 1979. u ZS #455 "Čiko i rubini" (spojen u nastavku sa ZS #454 "Močvara Mo-Hi-La").
  • Predstavljaju se likovi iz Zagorovog svijeta, Chico i Michael Ronet
  • Primijetite dašak starih stripova – raster!
  • Sva jugoslavenska izdanja ove priče: ZG EXT 32 Uzas, ZG EXT 33 Veliki Marcus, ZG MP33 2 Strava i užas, ZG VCBZ 1 Zagor #1, ZG ZS 83 Otrovni totem, ZG ZS 455 Čiko i rubini , ZG HOTU 2 Teror

Nakon poduže Nolittine priče o pobuni Indijanaca u Darkwoodu, u samom nastavku te priče, Gallieno Ferri je napravio skromnu pričicu na četrdesetak strana koja vrvi od akcije i pustolovine. Prema pričama, Nolitta je nakon svoje prve priče zapao u kreativnu krizu tako da 6 sljedećih brojeva piše sam Ferri, a kasnije će se uključiti i Nolittin otac Gianluigi Bonelli. Gledavši ga u neuobičajenom izdanju (jer Ferri će kasnije raditi isključivo crtež bez uloge scenarista), ne mogu vjerovati da mu priče zapravo nisu previše loše. Čak dapače, obiluju humorom i simpatičnim geg situacijama. Isto tako, crtež mu je za trunčicu napredovao u odnosu na prvi broj, a likovi mu postaju čišći i životniji. Kao da još nije pronašao konačan izgled glavnih likova.

Priča kombinira dvije linije radnje, Zagorov sukob s Indijancima i Zagorov sukob s dvojicom pohlepnih pljačkaša. Poveznica između te dvije narativne niti je indijanski totem optočen rubinima. Ne samo da će odigrati krucijalnu ulogu u velikom planu sudbine koji će uvijek prevagnuti na stranu dobra, već će se iz sna o bogatstvu pretvoriti u oružje osvete. Glavni negativci su dvojica odbjeglih zatvorenika, Fulton i Toro, prikazani jednolično kao beskrajno beskrupulozni, pohlepni i zli ljudi. Kolateralni akteri su Indijanci plemena Crnih Nogu, a među njim moramo istaknuti Chicovu simpatiju - Svibanjski cvijet, što je zapravo eufemizam za nakaradnu ružnoću. Chico je u ovoj epizodi mali, debeli i nespretni proždrljivko, no s druge strane, on je Zagorova neodvojiva polovica bez koje bi nekoliko puta zasigurno izgubio život. No, kako će vrijeme odmicati u serijalu, Chico će uglavnom biti tek humoristična komponenta na kojoj će se Zagor nerijetko iživljavati. Sasvim pristojna pričica na samom početku karijere u Bonelliju!

Totem!

Pohlepa ubija…

Naprijed

ZG EXT 31/32 Zasjeda u šumi

ZG EXT 33/34 Okršaj na rijeci

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Inferno

    Ukupna ocjena 40%

    4, 4, 4, 4

    Meni su te prve priče, namjenjene predškolskoj dobi, baš simpatične.
    20.12.2007
    16:24:00 sati
    Inferno
    uredi
  • I like girlz

    Ukupna ocjena 51%

    4, 4, 7, 6

    ovo je u rangu sa blekom.
    20.12.2007
    16:45:00 sati
    I like girlz
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 33%

    3, 2, 5, 3

    Nešto što nitko ne nalazi shodnim primjetiti, a što je vjerojatno najgora stvar u tim ranim Zagorovim epizodama (pored činjenice da su užasno naivne i loše) - jesu prekrcani oblačiči, koji baš ubijaju volju za čitanjem. Jebote, koji zamor, mislim da nema niti jedne jedine stranice bez teksta. Normalno da su epizode bile tako kratke...

    Spomenimo i misterij škorpiona koji žive u kolonijama... Ah, taj Ferri je stvarno imao bujnu maštu, kad već nije znao dobro crtati u toj ranoj fazi stvaralaštva. ;))
    20.12.2007
    17:05:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 61%

    6, 4, 8, 7

    inače volim te starije priče, ali iskreno, dosta zamaraju i to je razlog lošijih ocjena. Crtež sa početka serijala je dosta drukčiji ali nije loš, uglavnom bolji nego ovaj novi Ferrijev crtež.
    20.12.2007
    17:13:00 sati
    Koresh
    uredi
  • Ukupna ocjena 40%

    4, 4, 5, 1

    Ono, klasična priča. Razbojnici, ratoborni indijanci, šeprtljavi i naivni chico koji se čak i pokazao kao švaler (danas više tog štiha niti nema), neki predmet koji privlači razbojnike i tako. Prožvakana priča, naročito taj dio s medvjedom. Koliko je životinja stradalo u Zagoru, čudo da nije na meti PETA. :) Crtež je čisto solidan, nema previše akcijskih scena, niti baš pamtljivih dijaloga. Humor je onako čisto solidan, ali ima se dojam da se nekako ne uklapa u radnju, koja je po sama sebi dosadna. Indijanska legenda nije previše originalna, a niti maštovita. Negativci su uobičajena stvar, uvijek netko mora biti bez jednog oka, lolčina. Znate ono, jedan je glup i jak, a drugi pametan. No, najviše pamtim scenu kada Zagor približi ruku totemu i zaurla od boli kada ga ugrize škorpion. Ali nikako ne mogu popušiti to da samo odreže meso oko rane, pa se izliječi otrova, hm... 
    20.12.2007
    21:11:00 sati
    hellblazer
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 36%

    4, 2, 5, 3

    Ovdje je Ferri, očito u nedostatku ideja za zanimljivu priču, sve nade bacio na Chicove gegove. Nevjerovatno naivno i dosta naporno za čitanje, ali s današnjeg gledišta, ipak simpatično. Crtež mu je malo lošiji nego u prvoj epizodi. Naslovnice nema.
    21.12.2007
    13:31:00 sati
    Spock
    uredi
  • mali od palube

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Iako ja više volim ove nove epizode, volim čitati i one stipove koje su čitali stari morževi kao što ste vi.
    22.12.2007
    08:27:00 sati
    mali od palube
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    .,to je zapravo kpocetak serijala i kao takav,odlican je.,
    24.12.2007
    19:35:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • jack 50

    Ukupna ocjena 17%

    1, 2, 2, 2

    Preglupo i jako naivno ali u to doba su i ljudi bili više naivni!
    24.12.2007
    21:18:00 sati
    jack 50
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 70%

    7, 7, 6, 10

    Prije su mi ove epizode, iako kratke, bile zanimljive ali sad se vidi oliko jeto ustvari lošeps.Ferri ja katastrofa...
    31.12.2007
    14:43:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 38%

    3, 4, 4, 5

    Vidi se da je Ferri drukčije zamišljao Chica jer ovaj u nekoliko navrata spasi život Zagoru što kasnije neće biti slučaj. Priča solidna za to vrijeme (valjda), a o koloniji škorpijona koji dugo godina žive u totemu bi se dalo raspravljati.Ferri nije loš scenarista, ali mislim kako se u dužim pričama ne bi najbolje snašao, više mu odgovaraju kraći gegovi. Crtež je odbojan mada moram priznati da su  mu emocije likova puno uvjerljivije nego u kasnijoj fazi, što se moglo vidjeti i na CRŠ-u uspoređujući originalne table  iz prvog broja sa ovim novijim. Problem je užasan tisak SD (barem na mojim primjericima), gdje je stvarno teško razabrati što je što.
    31.12.2007
    20:09:00 sati
    Aco
    uredi
  • Poncho

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Najdebilnija Zagorova epizoda. Ono kad koza liže Chicine tabane je perverzija.
    29.02.2008
    13:11:00 sati
    Poncho
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 46%

    5, 4, 5, 4

    prva zagorova epizoda je odlična, čiko je sposobni lakrdijaš i po meni je to tako trebalo ostati, ali avaj, kasnije ga unazadiše ova priča je ipak daleko od kvalitete prve, ali i puno bolja od dosta njih koje slijede
    23.12.2008
    18:08:00 sati
    ken2
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 56%

    4, 4, 8, 8

    Dobro početak je šezdesetih godina ali moglo se bar mrvicu bolje napisati ovo. Sreća za fanove ovog junaka je to što Ferri i G.Bonelli nisu puno svojih radova na Zagoru objavili.
    20.01.2009
    18:53:00 sati
    supermike
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 59%

    5, 5, 7, 8

    Rani Zagor. Prosjecna prica za danasnje vrijeme.
    10.07.2009
    23:18:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • Ukupna ocjena 76%

    8, 8, 7, 7

    Ništa posebno, ali Zagor je ipak Zagor.
    17.07.2009
    11:59:00 sati
    14act3
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 45%

    4, 3, 6, 6

    Priča sama po sebi nije loša ali je užasno izvedena. Chico je dva puta za redom naivno uletio u selo Crnih nogu a Zagor se u dva navrata ide mlatiti s hrpom Indijanaca ne bi li spasio Chica da bi na kraju ipak odustao. Drugi silazak u selo je totalno bespotreban, bezvezno ponavljanje radnje. Jednostavno su mogli jednom to obaviti pa bi dojam ispao manje blesav.

    27.01.2010
    22:53:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • konj87

    Ukupna ocjena 37%

    3, 3, 6, 1

    Epizoda za popunjavanje stranica. Crtež mi je osrednji sa nekakvim čudnim točkastim/prugastim oblicima koji također popunjavaju praznine vinjeta.

    07.12.2010
    23:44:00 sati
    konj87
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 50%

    5, 5, 5, 5

    Ok,lagana pricica,dosta humora bar se covjek nasmije,ono sa kozom koja lize chica stvarno nije trebalo xD i da, te praznina nekih vinjeta je ispunjena nekim tockicama vidi se da je strip crtan prije 40 godina.

    Jos mi je upadna nevjerovatna hladnokrvnost razbojnika fultona, koji ubija s leda prijatelja i to sve radi novca.

    Naslovnice nema stoga je ne mogu ocjeniti tako da sam se odlucio za neutralnu ocjenu 5.

    26.03.2011
    21:21:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 38%

    2, 2, 6, 8

    18.06.2011
    13:49:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 49%

    5, 3, 6, 7

    Možda bi ovo ostavilo bolji dojam da je scenarij bio zreliji. Sama priča je dosta klasične teme za ono doba, ali je ful zbrzana.

    19.06.2011
    20:25:00 sati
    drogsy
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 50%

    5, 5, 5, 5

    Šta reć.. Loše - da, naivno - da, simpatično - da.. Mada mi ni jedna od tih ranih Zagorovih epizoda nije nešto, još većinu nekako podnesem, ali epizode u kojima su scenaristi sam Ferri i Bonelli senior neidu i neidu  :)  Nije ovo dobro, ali je pravi klasik i zbog toga ga cijenim..

    23.07.2011
    15:06:00 sati
    allessi
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 45%

    3, 3, 6, 9

    Šta je ovo majketi? Ide mi u glavu u poseban folder sa najgorim epizodama. Povečane ocjene su zbog činjenice da je ipak strip jako star.

    26.07.2011
    00:46:00 sati
    Deki86
    uredi
  • Duje Belak

    Ukupna ocjena 48%

    4, 5, 5, 6

    Naivno do bola, ona scena s kozom.. puknut ću od smijeha, ali dobro za to vrijeme.

    26.04.2012
    11:14:00 sati
    Duje Belak
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 58%

    4, 5, 7, 10

    sta ste dirali totem koji ce im to andrak

    03.05.2012
    12:55:00 sati
    going going
    uredi
  • Ukupna ocjena 89%

    8, 10, 9, 8

    Ocjena više zbog Chica i koze. Stvarno vrlo zabavna i upuštajuča priča.

    21.05.2012
    11:45:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 42%

    3, 3, 6, 6

    Pričica za djecu ispod 10 godina starosti...
    01.07.2012
    15:25:00 sati
    Oki
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 63%

    5, 5, 8, 9

    Dobri stari Zagor.  Nista specijalno, Ferri se polako razvija (kao crtac i kao scenarista) za buduce vrhunske epizode.  Ovo sam nekoliko puta prociato, iako stvarno ne zasluzuje vise nego jedno citanje.  Crtez prilicno dobar, ali naslovnice vrhunske, u neku ruku kultne.  Niti smrdi, niti mirise, ali ipak, ako mene pitate, sto puta bolje nego danasnje nove redovne Zagorove epizode, koje su blizu dna.

    01.07.2012
    21:58:00 sati
    acestroke
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    21.12.2012
    10:49:00 sati
    sergej773
    uredi
  • caramba

    Ukupna ocjena 58%

    4, 4, 8, 10

    Upečatljiva scena je kada si Zagor reže kožu poslije ugriza škorpiona. Ostatak više-manje komedija. Ali simpatično. Hvala Ferriju u svakom slučaju što je gurao serijal dalje.

    25.03.2013
    07:18:00 sati
    caramba
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 64%

    7, 8, 6, 1

    Zabavnije i u svakom slučaju bolje od prvijenca, djelomično zbog svoje kratkoće. Lako se čita i pomalo je komično. Od humorističnih momenata izdvajam scene gdje koza muči Chica škakljajući ga, kad se koza rogovima zaleti moćnom poglavici u dupe, ili kad Zagor zgrabi kozu za rogove, zavitla je i baci prema Indijancima (koza je očito glavni izvor smijeha ovdje). Chico polako poprima crte nesposobnog trapavca iako uspijeva Zagora spasiti od one dvojice razbojnika na dosta kreativan način. Valjda Zagor tada nije bio iskusan kao kasnije, pa ga je stalno trebao netko spašavati.

    Ferrijev crtež bolji od prve epizode što se tiče faca likova, ali lošiji što se tiče detalja i pozadine. Naslovnice nema pa je ne mogu ocijeniti.

    24.07.2013
    21:25:00 sati
    Opti
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 49%

    4, 2, 8, 7

    Pomalo je blesavo ovo spuštanje i penjanje iz sela.

    02.09.2013
    13:25:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 44%

    3, 4, 6, 5

    Chico je smješniji u ovim početnim epizodama nego u Burattinijevim specijalcima. A priča je naivna, nema se puno toga za reći.

    25.10.2013
    12:35:00 sati
    mpavin
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Kod ovog stripa jednostavno ne mogu biti objektivan. Kao malome, ovo je bilo savršenstvo. Imao sam ovo u A4 formatu. Koliko sam samo puta ovo pročitao. jako vuče na djetinjstvo. Nostalgija...

    25.10.2013
    19:50:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 35%

    3, 3, 4, 5

    Ahhhhhhhhhh nostalgija. Kao klincu ovo mi je bilo fantastično.No kao starom klipanu naivno i glupo s ponekom dobrom šalom

    19.03.2014
    01:22:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 28%

    2, 1, 5, 4

    Priča ima solidan početak; 2 bandita pobjegnu iz zatvora i hoće ukrasti indijanski totem sa rubinima, tu se međutim uključuje Zagor koji im hoće pokvariti plan i sve je to držalo vodu do trenutka kada je Chico osjetio neodoljivu potrebu i hrabrost da se spusti niz stijenu ususret indijancima ne obazirući se na sve strijele koje su letjele prema njemu. Od toga trenutka pa nadalje izmjenjuje se sva sila velikih gluposti koje su potpuno uništile ovu epizodu. Da se razumijemo, nemam ništa protiv naivnosti koja se ispoljava na simpatičan način kao što je bio slučaj u prvoj epizodi ali ovakva naivnost na bedasti način je ipak prenaporna za čitanje. Vrhunac gluposti je ono mučenje sa kozom koja liže tabane, ni uz najbolju volju to ne može biti čak ni smiješno. U svemu tome jedina smiješna situacija je ona kada Svibanjski Cvijet lovi Chica a Zagor promatrajući to pomisli: Tisuću mu skalpova, ona debela vještica opasnija je od cijelog plemena! Jadni Chico... 

    Iako je Ferrijev crtež najbolji dio priče, i on je sa onim točkicama gdje je htio popuniti neke praznine samo pokvario ukupan dojam. Scenarij je neusporedivo slabiji nego kod prve epizode što je dokaz da se Ferri kod takvog posla nikako ne može mjeriti sa Nolittom.

    28.09.2014
    20:11:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • Zoroasterixx

    Ukupna ocjena 22%

    1, 1, 5, 1

    Jao! Rekao sam da je Zasjeda u šumi naivna, ali ovo je katastrofa. Ferri ovdje i piše i crta, i servira nam zbrda-zdola pričicu o otrovnim škorpionima u totemu, Chicovoj zaručnici, kozi koja liže tabane...svega tu ima, samo nema ničega smislenog. Svakako je, ako ništa drugo, zanimljivo gledati Zagora kako sa smiješkom na faci komentira dok prebija indijance i kako bez moralnih dilema baca nevinog indijanca pred koplje. Prijatelj indijanaca, hm...

    Crtež i dalje početnički, a naslovnice praktički nema. Jadno.

    21.04.2015
    19:37:00 sati
    Zoroasterixx
    uredi
  • Dwayne_Looney

    Ukupna ocjena 39%

    3, 2, 6, 6

    Kako veli Dodsferd, do trenutka kad se Chico odluči junačiti epizoda se i može progutati ali ono da se Chico junači je glupo a uz to i crteži koji prikazuju da ga, dok se spušta, promašuje 10-ak strijela i koplja ali on ustrajan ide. Uglavnom, dosta naivnosti uključujući spas u zadnji čas za Zagora nakon što košnica pčela pada na bandita i škorpione koji izazivaju trenutnu smrt kod bandita a ne kod Zagora. Uz to, olako su Indijanci posumnjali u Chicu kao lopova a humor je pomalo usiljen. Zanimljivo da na kraju Zagor uopće i ne saznaje da oni banditi nisu samo lopovi već imaju na spisku i ubojstvo 1 ili 2 vojnika pri bijegu iz zatvora one utvrde.

    25.07.2016
    16:16:00 sati
    Dwayne_Looney
    uredi
  • Ukupna ocjena 76%

    7, 7, 8, 10

    16.12.2016
    18:05:00 sati
    suply1
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 26%

    2, 1, 4, 5

    Ma...

    08.06.2019
    11:34:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Ukupna ocjena 76%

    8, 7, 8, 7

    Kakva crna rasprava o naučnoj podlozi Zagorovih avantura? Dobra ideja i - samo udri, pesnicama naravno.

     

    Čim počnu beskrajni dijalozi i filozofski ukrasi, Zagor gubi na zabavnosti i čitljivosti.

    29.07.2019
    16:04:00 sati
    Batacele
    uredi
  • Altairfan

    Ukupna ocjena 59%

    5, 5, 7, 8

    Jako naivna priča , bez obzira koliko je kratka . 

    Zna se tko su dobrice , tko su neprijatelji . Malo akcije i spašavanja i gotovo je . 

    Škorpioni u totemu su jako loše osmišljeni . Nigdje veze .  

    A koza i Chico je ipak malo previše bedasti detalj .  

    05.03.2020
    23:33:00 sati
    Altairfan
    uredi
  • Dexters

    Ukupna ocjena 35%

    2, 3, 5, 5

    Reče mi Zagor: Indijanac je stvoren da bude štit, a koza projektil.

    08.05.2020
    17:33:00 sati
    Dexters
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    12.06.2020
    00:52:00 sati
    LL1986
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Put za raj
      Kod: ZG VCSP 32
      Ocjena: 50%
      Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
      Autor: Djole
      Broj komentara: 1
      Broj pogleda: 1492
    • Čuvari divljine
      Kod: MN LMS 930/933
      Ocjena: 78%
      Vrijeme: 2.7.2020. 23:44:00
      Autor: Koresh
      Broj komentara: 7
      Broj pogleda: 583
    • Pećina Maja
      Kod: KM ZS 948
      Ocjena: 64%
      Vrijeme: 1.7.2020. 1:49:00
      Autor: Hercule Poirot
      Broj komentara: 5
      Broj pogleda: 631
    • Otvorene karte
      Kod: TX ZS 1095/1097
      Ocjena: 86%
      Vrijeme: 30.6.2020. 1:23:00
      Autor: igor 12
      Broj komentara: 6
      Broj pogleda: 696
    • Pero Komanča
      Kod: TX ZS 581/582
      Ocjena: 72%
      Vrijeme: 27.6.2020. 17:44:00
      Autor: tex2
      Broj komentara: 5
      Broj pogleda: 853

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Izgubljeni svijet
        Kod: ZG VEC 107/109
        Ocjena: 95%
        Vrijeme: 14.4.2020. 23:55:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 17
        Broj pogleda: 2545
      • Poslije apokalipse
        Kod: NN LIB 55
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 2431
      • Svijet Nancy Porter
        Kod: NN ALM 7a
        Ocjena: 61%
        Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 0
        Broj pogleda: 1559
      • Put za raj
        Kod: ZG VCSP 32
        Ocjena: 50%
        Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
        Autor: Djole
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 1492
      • Bokser Pat
        Kod: TX ZS 370/371
        Ocjena: 57%
        Vrijeme: 11.4.2020. 0:26:00
        Autor: tex2
        Broj komentara: 6
        Broj pogleda: 1379

      Aukcije

      Forum