Zlato iz rijeke

Zagor

ZG EXT 34/36 | 143 str.

Stari traper Boston Joe pronalazi blago trojice beskrupuloznih zločinaca i oni ga zbog toga ubiju. No, prije nego umre Zagoru povjeri kuda je sakrio blago, te ga zamoli da pronađe njegovog nećaka Roberta kojeg su prije deset godina oteli Indijanci. I tako će Zagor, nakon što sredi situaciju s blagom, krenuti u potragu za dječakom i plemenom Foxa koji su pak upali u zamku trgovaca oružjem!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 42%

Priča 5

Scenarij 3

Crtež 4

Naslovnica 6

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 56%

P*5

S*4

C*6

N*6

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Riječno zlato
    ZG AGA 3
  • Zasjeda u šumi - Užas - Zlato iz rijeke - Žuti Gavran
    ZG BBZG 1
  • Zlato iz rijeke
    ZG EXT 34
  • Žuti Gavran
    ZG EXT 35
  • Dvojnici
    ZG EXT 36
  • Zlato iz rijeke
    ZG KL 58
  • Zabranjena dolina
    ZG LIBKB 2
  • Zarobljenici Roksa
    ZG LMS 40
  • Zabranjena dolina
    ZG LUORG 5
  • Velika ravnica
    ZG LUORG 6
  • Zagor protiv Zagora
    ZG LUORG 7
  • Žoltinot gavran
    ZG MP33 4
  • Žuti gavran - Zagorov dvojnik - Ukrotitelj medveda - Robovi rudnika
    ZG VCBZ 2
  • Ratnik Foksa
    ZG ZS 474

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • La valle proibita
    ZG SI_1 14
  • L'oro del fiume
    ZG SI_1 15
  • La grande pianura
    ZG SI_1 16
  • Corvo giallo
    ZG SI_1 17
  • La folle cavalcata
    ZG SI_1 18
  • Zagor contro Zagor
    ZG SI_1 19
  • L'oro del fiume
    ZG SR 3
  • Corvo giallo
    ZG SR 4
  • L'oro del fiume
    ZG TT 3
  • Corvo giallo
    ZG TT 4

ZANIMLJIVOSTI

  • Str. 81-98., #34; ova epizoda biti će reprintirana je još dva puta u izdanju Dnevnika, LMS #40 i ZS#474
  • #35; str. 77., Indijanka se zove Vilinski Konjic (nisam znao da su te životinje u darkwoodskoj šumi?); str. 82. - amfora? (teško da bi Indijanci rabili taj naziv); #37 str. 6, grom iz vedra neba koji odmah zapali preriju?
  • Naslovnica #34 bit će iskorištena i u epizodi ZS #933 Taoci; a SDEX #35 naslovnica je zapravo naslovnica broja orig. #235 "Il Marchio dell'infamia" ili ZS #775 "Srebrni vodopad". Naime, Tutto serija zagora imala je 128 stranica, dok Extra ima 98, tako da je SD morala napraviti neki kompromis.
  • U ZS #474 ima dosta izbačenih stranica
  • Dnevnikovci su prekrstili naziv Foxa u naslovu sa Ratnik Roksa!
  • Ferrijeva 4. priča od ukupnih 6!

Ferri na steroidima!

"Zlato iz rijeke" je Ferrijeva najduža priča i zaista izgleda velika u uspoređenju s njegovim prijašnjim kraćim i eksplozivnim pričama. Priča ima dva glavna problema kojima će se Zagor pozabaviti, a poveznica među njima je stari traper zvani Boston Joe. Stari Joe je dobrodušan traper-lutalica koji se silom prilika nađe u situaciji s rukama u vreći punoj blaga. No, to blago će biti također i njegovo prokletstvo koje će ga doći glave. Ali, Ferri iskupljuje lik naizgled pohlepnog Joea dajući mu samarićanski motiv zadržavanja blaga, naime on je tim novcem htio pronaći svog davno nestalog nećaka. Lijepe li geste...

Prvi dio nazvat ćemo "Zlato iz rijeke" jer priča obrađuje narativnu liniju potrage za blagom i sukob s trojicom zločinaca. Vođa je Crveni Martin (u Dnevnikovoj verziji naziva se Martin Riđokosi), majstor biča i čovjek bez skrupula. Tu je i indijanac Mingo i praznoglavi revolveraš Scott. Uobičajen tip zločinaca koji ne prezaju niti od ubojstva samo da bi ostvarili svoj pohlepni cilj. Ono što karakterizira ovu epizodu je svakako akcija na svakom koraku, Chicovo i Zagorovo verbalno/fizičko podmetavanje, a Ferri nam pruža i malecki uvid u unutarnje stanje zločinaca.

Klikni za uvećanje

Zločinačka trojka

Klikni za uvećanje

Razotkriveni Chico

Drugi dio nazvat ćemo "Žuti Gavran", prema istoimenom poglavici Foxa. Ovu priču za prvi dio veže samo Zagorovo obećanje Boston Joeu. Glavni akteri, odnosno negativci, su dvojica trgovaca oružjem, Harry Watson i njegov grubi asistent Bryan. Koriste lijepe riječi obmane i obećavaju Indijancima puno pušaka prisiljavaju ih da se upuštaju u izlov bizona. Žuti Gavran je dobar poglavica, no vrlo naivan, zaslijepljen slavom i moći koja mu je obećana, kako to već biva u poslovnim savezima između bijelaca i crnokožaca u Zagoru. Još jedan lik vrijedan spomena je Joeov nećak Robert aka Odbjegli Jelen, dječak odrastao među Indijancima koji je već na stupnju potpunog integriranja u indijansko društvo. Osim ratobornih Foxa koje Zagor ovdje susreće, vidjet ćemo i miroljubivo pleme Indijanaca Sacsa i njihovog poglavicu Oglalu. Trgovci oružjem su česta tema kod Zagora, tako da ovdje spominjem činjenicu da se ovdje pojavljuju po prvi put.

"Haugh... Duh sa sjekirom je nepobjediv!" – reče Indijanac... ;)

Naprijed

ZG EXT 33/34 Okršaj na rijeci

ZG EXT 36 Zagor protiv Zagora

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Inferno

    Ukupna ocjena 37%

    3, 3, 5, 4

    Klasična strisca-pričica. Prilično lošnjikava. Da se primjetiti da je odnos Chica i Zagora u počecima bio dosta drugčiji nego danas. U ovom slučaju, Zagor zbilja nema mjeru kad zlobno i podcjenivački "časti" Chica pogrdama, umjesto, da se (kao danas) jednostavno nasmije njegovim šeprtljarijama. Pohvala DeeCayu na recenzijama ovih prvih strisca-Zagora!
    20.12.2007
    16:46:00 sati
    Inferno
    uredi
  • I like girlz

    Ukupna ocjena 51%

    4, 4, 7, 6

    pljuc, pljuc i opet... pljuc!
    20.12.2007
    16:53:00 sati
    I like girlz
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 58%

    4, 5, 8, 7

    pošto je ovo već 4. ili 5. recenzija zaredom  najranijih epizoda Zagora na kojoj ostavljam komentar  moram se zapitati kako je autor svih ovih recenzija smogao živaca pročitati toliko zamornih Zagora zaredom i još napisati recenzije ??? jer meni su te epizode simpatične ali toliko toga odjednom pročitat nikad ne bih mogao. najmanje 3-4 mjeseca pauze između čitanja dvije ovakve priče
    20.12.2007
    17:29:00 sati
    Koresh
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 41%

    4, 3, 5, 5

    Ferrijev pokušaj da nekoliko tih svojih kratkih epizodica poveže u jednu (nikako smisleniju, već samo) veću/dužu epizodu. Dali ima smisla da ponovo počinjem sa životinjama? Jer, iako ovaj put kao ne igraju veću ulogu tokom epizode, pa si čovjek pomisli da se Ferri toga napokon 'oslobodio', pred kraj se (začudo) pojavljuju podivljali bizoni koji prijete sravniti sa zemljom selo Indijanaca Foksa. Blaženo doba naivnosti, živio Ferri, živjele životinje!.
    20.12.2007
    18:17:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Ukupna ocjena 32%

    3, 3, 4, 2

    Ma epizoda kao epizoda, već sam tri puta napisao mišljenja, tako da vrijedi i za ovo... Jedino što je za pohvalu je zabavna scena borbe između Zagora i bizona, lol. Protiv čega se sve borio? protiv puma, tigrova, majmuna, klokana... Očito stvarno ima nešto protiv životinjskog carstva.
    20.12.2007
    21:25:00 sati
    hellblazer
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 28%

    2, 2, 4, 4

    ma, to nisam čitao ni kao dijetekomentar dajem samo da izrazim svoje divljenje recezentu koji može naći motive pisati o ovakvim pričicama, ja to ne bih mogao ni pod prijetnjom struganja nožem po tanjurutu mislim na cijeli ovaj paket kaiš izdanja zagora
    21.12.2007
    18:53:00 sati
    ken2
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 54%

    6, 4, 5, 9

    Meni je ovo Ferrijeva najzanimljivija epizoda. Naivno do bola, ali nije naporno za čitanje. Naslovnica antologijska.
    23.12.2007
    11:44:00 sati
    Spock
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    .,mislim da se u ovoj epizodi ferri pronasao sto se tice crteza,a i definirao je odnos zagora i chica., ne razumijem koji kurac je nolitta radio na pocetku serijala.,dosadilo mu vec nakon prve epizode !?! pohvale ferriju sto je tada uspio raditi i pricu i crtez koji su na nesto licili.,pohvale recenzentu.,dobro da je neko poceo recenzirati ove epizode., 
    24.12.2007
    19:58:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • jack 50

    Ukupna ocjena 20%

    2, 2, 2, 2

    Jako slabo, ali tek je treća!
    24.12.2007
    21:12:00 sati
    jack 50
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 76%

    7, 8, 7, 10

    Ovo mi je kao mulcu bila jedna od omiljenih epizoda!
    31.12.2007
    14:52:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 39%

    4, 3, 4, 6

    Iz ovih početnih epizoda vidi se Ferrijeva fascinacija Tarzanom pa tako sve vrvi od životinja, konkretno u ovoj epizodi ima par antologijskih scena sa bizonima. Ujedno svaka čast i DeeCayu što je išao ovo recenzirati, očito ima čelične živce jer ne mogu zamisliti gore kazne od recenziranja ovih epizoda (možda kad bi mi neko naredio recenzije Kapetana Mikija i Bleka u najranijoj faz). Respect ;-))i
    31.12.2007
    20:24:00 sati
    Aco
    uredi
  • Poncho

    Ukupna ocjena 38%

    3, 2, 6, 5

    bez komentara...
    27.02.2008
    20:48:00 sati
    Poncho
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    tek treća
    15.11.2008
    19:48:00 sati
    cibalia
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 57%

    5, 4, 8, 6

    Nije toliko loše, 40g. poslije ove epizode bilo je i lošijih.
    27.01.2009
    20:46:00 sati
    supermike
    uredi
  • kreŠa

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    23.02.2009
    11:45:00 sati
    kreŠa
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 38%

    3, 3, 6, 2

    zamorno
    27.05.2009
    21:11:00 sati
    lwood
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 63%

    6, 5, 7, 9

    Bilo je nekoliko dobrih scena, pogotovo ona kad se Chio skriva ispod koze. 
    10.07.2009
    23:07:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 51%

    4, 4, 7, 6

    Poglavica Foxa ima bipolarni poremečaj sa teškim raspadom ličnosti. Ne kužim kako netko može tako dijametralno suprotno mijenjati film u glavi. Tren veže Zagora za gredu, puca po njemu po preriji dok ovaj jaše bizone da bi na kraju ispalo - joj pa mi smo si super!

    07.02.2010
    12:56:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • konj87

    Ukupna ocjena 42%

    4, 2, 6, 6

    Prvi dio epizode još može proći, ali što se više bližimo kraju apsurdnost događaja silovito raste; - oslobođanje pomoću amfore, prerušavanje u bizone, grom iz vedra neba u pravom trenutku... Glupo i naivno!

    13.12.2010
    18:30:00 sati
    konj87
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 55%

    5, 5, 6, 7

    U sjecanju ce ostati Boston Joe i crveni Martin, Dvije price u jednoj nazovimo to tako, sve u duhu darkwooda.

    Prvi dio price je malo bolji od drugoga, lijepe scene s vadenjem zlata i s bizonima u periji.

    Netko se osvrnuo na zanimljiv odabir Odbjeglog Jelena ili Roberta.

    Sve u svemu, prolazna epizoda s dosta naivnosti, grom iz vedra neba ?!

    Crtez sve bolji, naslovnica zuti gavran vrlo dobra

    30.03.2011
    12:20:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 44%

    3, 3, 6, 8

    Ovo je nešto slično kao neka ispodprosječna Markova epizoda.

    26.07.2011
    00:53:00 sati
    Deki86
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 63%

    6, 6, 7, 6

    Nema se tu što posebno pisati.. Epizoda je ista ko i prethodne, samo što je duža.. Naivna, za malu djecu, zamorna.. Iskreno, jedva sam je pročitao do kraja.. Ali, sve u svemu, Zagorovi počeci, klasik u svakom smislu.. Ferri crtački pronalazi svoj stil, još je ovdje solidno to sve odrađeno s obzirom da je sve radio čovjek sam.. Naslovnica mi nije nešto posebno, ali prolazi..

    23.08.2011
    18:34:00 sati
    allessi
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 38%

    3, 3, 5, 5

    Bezveze.

    27.11.2011
    11:04:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • Duje Belak

    Ukupna ocjena 55%

    5, 5, 6, 7

    26.04.2012
    11:23:00 sati
    Duje Belak
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 67%

    6, 6, 7, 10

    polako tek je treca

    03.05.2012
    12:50:00 sati
    going going
    uredi
  • Ukupna ocjena 66%

    5, 5, 9, 9

    21.05.2012
    11:42:00 sati
    tekumze
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 69%

    6, 7, 7, 9

    Ova mi se svidja bolje nego prosla epizodica (Nestali Totem).  Radnja je malo bolja, iako je jos uvijek malo djetinjasta i mozda malkice naivna.  Mislim, sta da ovdje ocekujem od stripa koji je nacrtan i napisan u ranim 1960-im godinama?  Crtez je vrlo dobar, naslovnice su super, a i prica uopste nije losa, pogotovo ako se uporedi s prve 3 ili 4 cetiri Zagijeve epizodice.  Veoma zadovoljavajuce.

    01.07.2012
    22:03:00 sati
    acestroke
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 76%

    7, 8, 8, 7

    Ma nemam primjedbi,ovo je Zagor i Zagor vozi stampedo bizona bolje nego u današnje vrijeme neki vozači svoje automobile... Zanimljiv kraj priče i odabir mladog "Foxa".. Ferri lagano napreduje.
    05.07.2012
    18:16:00 sati
    Oki
    uredi
  • Ukupna ocjena 25%

    1, 1, 4, 7

    Nisam bas u fazonu da ocenjujem ove stare epizode + sad tu nesto da analiziram. Pustam ih na miru, a zasgurno to cine i one meni. Al eto, ovu moram da prokomentarisem, apsolutno najgori Zagor ikad. Zavrsnih 30 strana je jezivo glupo, prosto ne shvatam kako je ovo moglo pasti na pamet.

    31.07.2012
    10:18:00 sati
    kasper
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 54%

    3, 6, 7, 6

    21.12.2012
    10:52:00 sati
    sergej773
    uredi
  • caramba

    Ukupna ocjena 63%

    4, 5, 9, 9

    Napokon jedna malo duža priča među tim kratkim početnim, a i meni najbolja Ferrijeva gdje je scenarist.

    25.03.2013
    08:03:00 sati
    caramba
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 39%

    3, 2, 6, 6

    Ne mogu se nikako navići na ovo prebacivanje iz jedne priče u drugu karakteristično za striscia izdanja. Ovo je definitivno najdosadnija epizoda do sad, ove zgode s bičem, bizonima, trgovcima oružjem, zlatom i sl. bolje pristaju Texu, za Zagora je to malo preklasični vestern. Plus, saznajemo da je Zagor jednom bio na koridi u Meksiku. Čudno da se Burattini kasnije nije nekako nadovezao na to. ;)

    Staromodni Ferrijev crtež je još i u redu, originalna naslovnica je grozna (pogotovo crveno nebo), ali ova zamjenska u SD izdanju sa Zagorom u močvari izgleda odlično.

    25.07.2013
    10:57:00 sati
    Opti
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 42%

    3, 2, 7, 6

    Pomalo naporno i sa nezanimljivim likovima, da je kraće bilo bi bolje. Naslovnicu je uništila užasna crvena pozadina.

    25.10.2013
    13:17:00 sati
    mpavin
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 44%

    5, 2, 6, 5

    Naivno, naivno... ali temelj mnogim kasnijim epizodama.

    30.01.2014
    20:18:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 33%

    2, 2, 5, 6

    Ništa posebno sve Zagorove početne epizode su dosta naivne

    19.03.2014
    01:28:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 48%

    4, 3, 7, 6

    Prvi dio priče može i proći ali ju je obavezno trebalo završiti nakon što je Zagor izvukao zlato iz rijeke i porazio bandite. Onaj odlazak u zemlju Foxa i potraga za nestalim dječakom su potpuno bespotrebni a što je najgore prepuni su neshvatljivih nebuloza. Zašto u ovim epizodama gdje je Ferri scenarist imam osjećaj da Zagor upada u tučnjave tek reda radi i te tučnjave izgledaju dosta neozbiljno, kao da se radi o nekoj šali i zajebanciji? Prave naivnosti tek dolaze kada se u priču uključe i bizoni; Zagor skriven ispod kože se pokušava približiti predvodniku krda s ciljem da ga usmjeri u suprotnom smjeru od indijanaca koji čekaju s puškama... dobro je Chico rekao u tom trenutku: mom prijatelju zbilja nedostaje nekoliko dasaka u glavi. Kao šlag na tortu dolazi jahanje na bizonovim leđima i spašavanje Chica lasom iz takve situacije gdje je to prava nemoguća misija za izvesti. Dobro, ne može se od ovih starih epizoda očekivati da pršte nekom realnošću ali neke stvari ipak treba svesti na prihvatljivu mjeru.

    Ferrijev promašaj broj 4 u scenarističkom smislu. 

    30.09.2014
    01:54:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 61%

    6, 5, 7, 7

    U ovoj dvostrukoj priči, prvi dio s Boston Joeom i otkrićem blaga tj. plijena od pljačke, a drugi dio s potragom za njegovim mladim nećakom, obrađuju se teme poput prodaje oružja Indijancima i istrebljenja bizona. Ni ovdje ne nedostaje naivnosti i apsurdnih stvari, poput zaljubljenih bizona il bizona sa Zagorom na leđima. Tu počinje definiranje Zagora: u drugom dijelu avanture Zagor upoznaje Oglallu, vođu Sacsa, koji ga naziva prijateljem crvenih ljudi. Kasnije ga Žuti Gavran upoznaje s trgovcem Bryanom rekavši da je on Zagor, Duh Sa Sjekirom, krvnik šume Darkwood i na kraju priče definira ga kao jedinog prijatelja crvenih ljudi. Sam Zagor kaže da je njegov posao borba protiv nepravde.

     

     

    27.12.2014
    20:15:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Zoroasterixx

    Ukupna ocjena 52%

    4, 4, 7, 7

    Najduža priča dosad! U biti ovo su dvije priče, jedna sa bandom Crvenog Martina, a druga sa prodavanjem oružja indijancima, labavo povezanih u jednu cjelinu. Zagor se i dalje ponaša kao da mu je mlaćenje najomiljenija zabava, tu su glupave scene kada se Chicova glava zaglavi u "amfori" i završni juriš sa bizonima...Ferri bolji iz epizode u epizodu (crtački, scenaristički ne baš). Naslovnica je dobra.

    21.04.2015
    20:24:00 sati
    Zoroasterixx
    uredi
  • wesskowaz

    Ukupna ocjena 29%

    2, 2, 4, 5

    Ovo je vreme paklenih jahaca (bizona).

    16.08.2015
    22:33:00 sati
    wesskowaz
    uredi
  • Ukupna ocjena 63%

    5, 5, 8, 9

    U stripu Ratnik Foksa (ZS 474) izbačeno je čak 50 stranica u odnosu na Zarobljenici Roksa (LMS 40). I naslov ZS je katastrofalan. Strip je sam početak serijala, pa se tek traži prava priča. Crtež Ok, naslovnice dobre.

    14.02.2016
    19:47:00 sati
    dudo1
    uredi
  • Dwayne_Looney

    Ukupna ocjena 48%

    3, 4, 7, 6

    Umjesto onih mrskih mi "Nekoliko dana nakon posljednje pustolovine...", Ferri je ovdje iskoristio tog nećaka kao poveznicu da nakon jedne Zagora upusti u drugu, dosta različitu avanturu. Može proći. Nije dosadno to čitati, teme su realne ali, kako je netko rekao, ima tih nerealnih Zagorovih poteza poput hvatanja Chica lasom ili leta s njim u ruci po lijanama. Crtež čvrsta sedmica, još ima malo problema s Chicovim izgledom i proporcijama ali brzo će se Ferri pronaći.

    02.11.2016
    15:20:00 sati
    Dwayne_Looney
    uredi
  • Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    16.12.2016
    18:09:00 sati
    suply1
    uredi
  • markotamara

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    odlicna prica

    09.06.2018
    14:36:00 sati
    markotamara
    uredi
  • Gris

    Ukupna ocjena 71%

    6, 6, 9, 8

    08.12.2018
    10:21:00 sati
    Gris
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 38%

    4, 2, 5, 5

    Naivno.

    08.06.2019
    10:58:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    Lagano štivo, dinamično, opušteno, duhovito, zanimljivo.

    25.07.2019
    09:47:00 sati
    Batacele
    uredi
  • Altairfan

    Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 8, 5


    Moram priznati da mi se je priča svidjela .
    Ponajviše drugi dio i potraga za nećakom onog trapera .Prvi dio sa onim banditima je bio donekle očekivan . Ali nisu trebali ubiti Boston Joea .  
    Malo previše naivno je izgledao onaj dio sa bizonima .
    Crtež od Ferrija dobar .Kraj je bio donekle očekivan , jer se je dječak potpuno integrirao u indijansko okruženje .Ali na trenutak mi se je činilo da bi bilo bolje da je pošao sa Zagorom.

     

    06.06.2020
    16:08:00 sati
    Altairfan
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    12.06.2020
    00:54:00 sati
    LL1986
    uredi
  • Sheldon

    Ukupna ocjena 57%

    6, 4, 7, 6

    Prvi deo sasvim solidan, drugi lošiji. 

    19.07.2020
    14:50:00 sati
    Sheldon
    uredi
  • Ukupna ocjena 53%

    6, 5, 5, 5

    20.07.2020
    17:13:00 sati
    Cickospek
    uredi
  • Ivan Liverpool

    Ukupna ocjena 54%

    5, 4, 7, 6

    Mislim da bi ova prica bila bolja da je zavrsila u trenutku kada su izvukli zlato i sukobili se sa Crvenim Martinom. Dalje onaj dio s trazenjem Joeovog necaka je dosta pokvario ocjenu. Neke scene i rjesenja su bila nevjerojatno losa. Kao ono kad su Zagor i Chico trcali za kolima i sjeli odostraga. Njih dvojica su neko vrijeme sjedila i pricala, bez da su ih ona dvojica trgovca primijetili. Jos se Chico skoro ugusio kad je pokusao probati njihovo "pice" i ni to nisu primijetili. Tek kad je slucajno zapucao iz puske su shvatili da imaju nekoga u kolima. Chicovo skrivanje ispod bizonske koze je isto bilo prilicno djetinjasto. Nemoguce da nisu skuzili da je netko ispod. A tek ono oslobadanje s krhotinama vaze koja se razbila Chicu na glavu? Niti jedan od tih dijelova mi se nije svidio, a steta jer je prica u pocetku i obecavala. 

    Nije ni onaj prvi dio neki vrh, ali u usporedbi s drugim epizodama tog doba sasvim dobro odraden pocetak, no kazem trebalo je zavrsiti epizodu u trenutku pronalaska zlata. Bile bi puno vece ocjene.

    02.08.2021
    11:03:00 sati
    Ivan Liverpool
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum