Robovi rudnika

Zagor

ZG EXT 39/40 | 73 str.

Netko otima Indijance iz raznih plemena, no kad to čuje gospodar Darkwooda, odluči stati tome na kraj. Uskoro nestane i sam Chico, koji je imao nesreću biti obučen kao Indijanac. Zagor tada otkriva pokvarenu igru oportunističkog robovlasnika koji tjera Indijance na teški rad u rudniku!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 35%

Priča 3

Scenarij 3

Crtež 4

Naslovnica 5

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 55%

P*5

S*4

C*6

N*6

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Dvojnici - Slomljeno koplje - Narod iz močvare - Zagorova osveta
    ZG BBZG 2
  • Zagorova osveta
    ZG EXT 40
  • Dvojnici
    ZG KL 59
  • Okršaj u šumi
    ZG LIBKB 3
  • Robovi rudnika
    ZG LMS 43
  • Tajanstveni trag
    ZG LUORG 8
  • Dvojnik
    ZG MP33 5
  • Skršeno koplje
    ZG MP33 6
  • Čiko u nevolji
    ZG SZALM 3
  • Žuti gavran - Zagorov dvojnik - Ukrotitelj medveda - Robovi rudnika
    ZG VCBZ 2
  • Čiko u nevolji
    ZG ZS 481

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • La scomparsa di Cico
    ZG SI_1 24
  • Gli schiavi della miniera
    ZG SI_1 25
  • Acqua alla gola!
    ZG SI_1 26
  • I due sosia
    ZG SR 5
  • La lancia spezzata
    ZG SR 6
  • I due sosia
    ZG TT 5
  • La lancia spezzata
    ZG TT 6

ZANIMLJIVOSTI

  • Šesta i posljednja Ferrijeva epizoda u ulozi scenariste!
  • Teme robovlasništva ubrzo će se dohvatiti i Nolitta u epizodi ZG EX49 "Trgovci robljem".

Sve što je lijepo, kratko traje...

I tako je ovom epizodom završio Ferrijev mali scenaristički opus... Čovjek je sam rekao da ne žali što nije dalje pisao epizode jer se kasnije jako izvježbao u crtačkom dijelu usredotočivši se jedino na crtež. Ferri je crtao, Nolitta je pisao i svatko je u svojoj specijalizaciji postao najvještiji. Nije ova epizoda nikakvo eksplozivno povlačenje sa scenarističke scene, već je mali uradak koji će se lijepo stopiti sa daljnim epizodama koje će raditi otac i sin Bonelli. Karakteristika ove priče je što ima dugi prolog koji uključuje duži geg sa Chicom i koje su ga okolnosti dovele do toga da se on nalazi u indijanskoj odjeći pa da postane poželjna meta otmičara. I nakon Chicove otmice započinje akcijski zaplet gdje se Zagor zabavlja u ulozi darkwoodskog istražitelja nestalih osoba. Ako mogu primijetiti, situacije se nižu vrlo spontano i vremenski u malom razmaku, tako da uzroci i posljedice zaista sjedaju svi na svoje mjesto. Neki bi rekli da je sve to loše i naivno, no kad uzmemo u obzir kakvi su se stripovi radili početkom šezdesetih na tom prostoru?! Sam Komandant Mark stvoren je 1967. (da ne spominjemo i Zagorove prethodnike Bleka ili Tellera), no njegove epizode su zaista jednolične, naivnije i rađene za mlađi uzrast. Danas ovome možemo nalijepiti etiketu trasha iz šezdesetih koji je bio tek uigravanje za serijal koji će trajati i sljedećih 50 godina i za sobom povući gomile fanova...

Zagor će ovdje imati posla sa prepredenim i uglađenim zločincem Jorgeom Gomezom, nešto poput Sparrowa iz "Okršaja na rijeci", koji potajno i bez ikakve savjesti iskorištava Indijance kao radnu snagu u rudniku. Naravno, ne tretira ih kao ljude, odnosno zaposlene radnike, već kao stoku čija je jedina svrha da svome gospodaru iskopaju rudaču. Njegovi kompanjoni nose simpa nadimke tipa Lijepi pogled (ima povez na jednom oku) ili Leptirić (mišićavi debeljko teške naravi), a osim što su blagoslovljeni manjom inteligencijom, nagli su i praznovjerni. Igrajući na kartu praznovjernosti predradnika čuvara, Ferri je u jednoj situaciji čak malo to i iskoristio. Indijansko pleme koje se pojavljuje zove se Cayuga, a poglavica plemena nosi ime Crni vuk! Imam osjećaj da ćemo ih vidjeti i u budućnosti.

Klikni za uvećanje

Robovlasnička posla

Naprijed

ZG EXT 39 Tajanstveni pothvat

ZG EXT 37 Slomljeno koplje

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    .,jedna od meni prvih epšizoda zagora.,ocke epizoda.,
    24.12.2007
    20:46:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • jack 50

    Ukupna ocjena 64%

    6, 6, 7, 7

    Meni su ove prve epizode jako zabavne... Crtež je ovdje Ferriju još uvijek početnički ali ipak pristaje uz ovu epizodu.
    24.12.2007
    21:04:00 sati
    jack 50
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 40%

    4, 3, 5, 4

    Heh, moj prvi Zagor extra. Zašto je Zagor na kraju uspio izgraditi 50-godišnju karijeru kojoj se ne nazire kraja? Prvenstveno iz razloga što se ovaj strip-junak s vremenom razvijao, odnosno, prilagođavao vremenu i sklonostima čitatelja. Ostali Bonelli strip-junaci su propali baš zbog toga što su i dalje nastavili mlatiti praznu slamu. Tko je od ovih preživo? Gotovo nitko osim Zagora: (http://www-en.sergiobonellieditore.it/auto/newsload?ANCORA=sessanta) Zagor je jednostavno bio manji trash od ostalih; koliko god ove striscia priče bile naivne i djetinjaste, ipak su premija naspram, recimo, Red Bucka, Ringa i Lobo Kida. Na žalost, upravo taj epitet "trasha" kod starih bonellijevih junaka je često argument onih koji uporno omalovažavaju stripove ove izdavačke kuće. Treba shvatiti da su se vremena promjenila (od 80-tih na ovamo), SBE je i dalje izdavač za mase, ali razlika u kvaliteti između starih i novih stripova je nemjrljiva, naravno u korist ovih novih. Konkretno o ovoj epizodi: simpatična je i duhovita, a Ferrijev ljepuškasti crtež je još jedan razlog zašto je Zagor (već tada) zasjenio sve druga izdanja. Ne mogu se svi stripovi suditi po istom kriteriju, stoga, ne smatram korektnim pljuvati Zagorove prve priče.
    25.12.2007
    00:29:00 sati
    Inferno
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 54%

    4, 5, 7, 6

    među lošijim epizodama na početku serijala ali opet na svoj način pomalo dobra i zanimljiva
    25.12.2007
    11:12:00 sati
    Koresh
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 34%

    4, 3, 4, 1

    Hehe, uzevši u obzir one prijašnje, ova je epizoda još dobra. Naivna je naravno, i pomalo dosadnjikava, ali barem više nema životinja... Dobro, lažem, ima ih. Tu su ona ptičurina s početka (valjda kondor?), potpuno blesava i besciljna epizoda kada Chico otima jaja, i kasnije zmija, koju ubije jedan od zločinaca. Prekrasno, što ljepše od ovih ranih epizoda Zagora, čovjek može samome sebi pokloniti za Božić? Ništa, ovo je vrhunac.
    25.12.2007
    14:17:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • srdjandj

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Odlična epizoda, naravno prilagođena ondašnjem vremenu kad nije bilo ničega u čemu mi sad uživamo, zato dajem desetku!
    25.12.2007
    18:42:00 sati
    srdjandj
    uredi
  • mali od palube

    Ukupna ocjena 72%

    6, 6, 10, 6

    DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOsadno
    27.12.2007
    09:51:00 sati
    mali od palube
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 61%

    5, 5, 7, 10

    U rangu strvinara i ostalih sranja...
    31.12.2007
    14:56:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 37%

    3, 3, 4, 7

    Moj prvi Zagor Extra kojeg sam kupio u ljeto 2001 u onim paketima od 3 stripa.Nakon što sam ga pročitao, prošlo je 3-4 godine da opet kupim neki Zagor Extra, jer toliko sam se razočarao u nj da je to neopisivo.U to vrijeme, redovna serija bila mi je puno interesantnija.Motiv robovlasništva u Zagoru se pojavio nekih 30-ak puta i nijedan mi nije ostao posebno u sjećanju što znači da ih uglavnom smatram lošima.Ferri je već u ranoj fazi svog opusa pokazao da je ipak limitiran crtač što posebno vrijedi za njegove negativce. Naime, oni su u većini slučaja potpuno identičnog izgleda, imaju taj standardni "bad guy " look koji će ostati i narednih 500 brojeva i specijalaca.DeeCay,daj recenziraj nešto drugo,dosta više sa ovim ranim Zagorima ;-)) 
    31.12.2007
    20:35:00 sati
    Aco
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 57%

    6, 6, 5, 6

    Ako usporedimo ovu Ferrijevu priču s sljedećih sedam Bonellijevih sranja, onda je ovo genijalno. Ferrijeve priče donekle drže vodu i nema milijun nemogućih gluposti koje vrijeđaju bilo kakvu inteligenciju, a što je najbitnije, nisu dosadne. Zanimljivo je da je Ferrijev Chico, iako nespretan, smiješan, lijen, umišljen, itd., ipak puno sposobniji od kasnijeg. Ovdje čak i precizno puca iz pištolja. Da je bar takav ostao. 
    13.01.2008
    23:13:00 sati
    Spock
    uredi
  • Poncho

    Ukupna ocjena 41%

    3, 2, 7, 5

    Zar je vama taj gege sa Chicom smiješan? i uopće bilo kakav geg iz tih vremena? Ma jedna obična, dosadna epizodica.
    27.02.2008
    13:20:00 sati
    Poncho
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 40%

    3, 3, 4, 10

    da ne bude zabune, desetka ide za naslovnicu strip zabavnika, s rahanom i tri čikove face, genijalna je, i jedini je razlog komentara, jer priče se uopće ne sjećam, a sigurno sam je pročitao najmanje tri puta u životu
    23.12.2008
    18:02:00 sati
    ken2
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 44%

    3, 3, 7, 5

    Nije Ferri rođen da bude scenarist ili baren to nije bio u 60tima.
    19.01.2009
    06:32:00 sati
    supermike
    uredi
  • Rock.Bob Rock

    Ukupna ocjena 33%

    2, 3, 5, 3

    loše... ali opet bolje od Gianluigi Bonelli sranja koje slijedi.Zanimljivo je da razbojnici nemogu razlikovati Chica od Indijanaca, pa ga otimaju? Ako je Chico stvarno extra čisti potomak konkvistadora onda bi valjda trebao biti dovoljno bijel da ga se razlikuje od Indijanca? 
    18.04.2009
    17:36:00 sati
    Rock.Bob Rock
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 50%

    5, 4, 6, 5

    naivno,ali ima par dobrih baza
    27.05.2009
    21:14:00 sati
    lwood
    uredi
  • mladjo

    Ukupna ocjena 32%

    3, 3, 3, 5

    Trash naravno.Ali trash na kojem smo odrasli...Simpatičma light epizodica za pročitati taman kad vas uhvati poludremež poslije večere, a žena gleda Čaroliju na Tv-u:)) 
    06.07.2009
    13:27:00 sati
    mladjo
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 61%

    5, 5, 7, 10

    Epizoda u Texovom stilu.
    10.07.2009
    23:04:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 56%

    5, 6, 6, 5

    Lijepo se odvija radnja.Samo nerazumijem koju su rudu iskopavali?!

    Crtez i naslovnica sasvim u redu.

    02.04.2011
    03:49:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 37%

    4, 3, 5, 1

    Lijepo je to sve Ferri smislio sa Indijancima kao robovima, ali je izvedeno na ne baš najzanimljiviji način. Crtež jest lošiji nego u prvoj epizodi, ali popravit će se i to s vremenom. No cover.

    26.06.2011
    22:08:00 sati
    drogsy
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 55%

    5, 5, 5, 10

    Ferri legendo.

    28.09.2011
    23:08:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Duje Belak

    Ukupna ocjena 42%

    4, 3, 5, 6

    15.04.2012
    08:37:00 sati
    Duje Belak
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 91%

    9, 8, 10, 10

    za ono vreme odlicna epizoda

    bravo Ferri ziveo

    03.05.2012
    12:41:00 sati
    going going
    uredi
  • Ukupna ocjena 73%

    6, 7, 9, 7

    Teško mi je dati ocjenu naslovnici, koju ova priča nema. A na samu priču gledam kao odlično humoristično delo s Čikom u glavnoj ulozi.

    21.05.2012
    11:35:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 56%

    6, 2, 8, 8

    Priča sa jako dobrim temeljom,ali zasranim raspletom i svršetkom. Nema logike da Indijanci krampaju nešto korisno u rudniku,a borba i pucnjava u i oko rudnika je smiješna.
    06.08.2012
    23:43:00 sati
    Oki
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 61%

    5, 6, 7, 7

    Kad sam prvi put čitala ovu priču u SD extra bila sam uvjerena da su nešto zbrljali u poretku izlaženja jer mi je priča djelovala kao da je kasnije pisana. Radnja se odvija skroz logično i te uzročno - posljedične veze su nekako normalne. Nitko ne ispada totalni debil, kao npr. Crveni Martin u Dvojnicima, ili u Velikom Marcusu kad su oni patuljci zlostavljali Zagora i Chica sa šišmišima, te im zabijali zagonetne poruke sa strelicom u guzicu. Ko fol opaki smo a radimo kretenarije koje ne bi pale na pamet djetetu od 5 godina.

    Definitivno najbolji Ferrijev uradak, za tekstopisca.

     

    05.11.2012
    22:51:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 50%

    6, 3, 6, 5

    21.12.2012
    10:57:00 sati
    sergej773
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 52%

    6, 4, 7, 1

    Ne znam tko je opsjednutiji životinjama, Ferri ili flamboyant soul :)) Što se tiče stripa, rekao bih da su Chicovi gegovi vrhunac. Pojavljuje se više nego Zagor, pa je ovo valjda njegovih 5 stranica slave. Osim toga, negativci su generični a radnja dosadna. Ne mogu vjerovati da je Zagor tek tako pustio Chica da trune u zatvoru na kraju.

    Ferrijev crtež postaje sve bolji i bolji. Naslovnice nema pa je ne mogu ni ocijeniti.

    26.07.2013
    17:57:00 sati
    Opti
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 50%

    4, 5, 6, 5

    Ovu epizodu sam zapamtio jer je u njoj Chico nevjerojatno sposoban. Puca, šamara negativce bolje od Zagora. Priča inače i nije nešto a završni dvoboj u rudniku je crtački i scenaristički glupo odrađen zbog svih onih prolaza. A baš i ne izgleda kao da su u nekom rudniku, bolje reći u nekoj prostranoj špilji.

    25.10.2013
    19:21:00 sati
    mpavin
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 63%

    6, 5, 7, 9

    Simpaticno, ali dosta naivno.  Ipak, za ovo doba stripa ovo je i vise nego ocekivano.  Kao na primjer stare epizoe Texa, ovo je u neku ruku na istom nivou.  Zlikovci su svi papirnati, a dijalozi djetinjasti bez previse tenzije ili zanimljivosti.  Da nije nostalgije, sumnjam da bi mi ocjene bilo i ovako 'visoke'.  Crtez prosjecni stari Ferri, naslovnice dobre.  O prici i scenariju se ne moze nista reci, osim: nije dobro, ali nije ni dno.  

    01.11.2013
    04:01:00 sati
    acestroke
    uredi
  • caramba

    Ukupna ocjena 73%

    6, 7, 8, 10

    Sasvim solidna epizoda. Imao sam taj broj zlatne serije i sjećam se da sam se iznenadio kada sam vidio originalnu naslovnicu (koja ustvari ni ne pripada ovom broju) da to uopće nije Čiko, odnosno još jedna Dnevnikova prerada. Jedna od boljih Čikovih uloga.

    27.07.2014
    00:08:00 sati
    caramba
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 56%

    5, 5, 6, 8

    Moram priznati da su da su mi ove starije epizode puno smešnije i zanimljive nego Čiko specijalci (osim legendarne petorke)

    11.09.2014
    15:45:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 44%

    6, 1, 6, 5

    - Priča koja će tko zna koliko puta još biti ispričana u Bonelliju, ali ovdje je prenaivna

    21.09.2014
    15:18:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 61%

    7, 5, 7, 4

    Zadnja Ferrijeva priča koja bi se mogla svrstati kao najozbiljnija, tu mislim na scenarističku razradu a ne na tezu da fali humora u njoj. Humor je itekako prisutan i to odmah od samoga početka, Chico pada u lešinarevo gnijezdo i vidjevši jaje javila se njegova poznata glad koju je Zagor pokušao opisati na izrazito šaljivi način: Zar je moguće da u tu rupetinu koju nazivaš ustima moraš nagurati baš sve što izgleda imalo jestivo? Tu se ne završava zbijanje šala na Chicov račun, kada je u rudniku uspio pogoditi metkom jednog od tamničara Zagor mu je rekao: Riječ je o običnoj slučajnosti, dobro znam da si mnogo vještiji s vilicom i nožem nego s revolverom. Treba pohvaliti i izbor nadimaka za ona 2 bandita jer Ljepooki i Leptirić zvuče koliko smiješno toliko i ironično. Ferri je već prije dokazao da barem ima smisla za ironični humor, treba se samo sjetiti onog tipa bez kose s nadimkom Kovrčavi iz jedne ranije epizode. A sada opet o naivnostima kojih ima i ovdje, bez obzira što je Chico bio obučen kao indijanac prosto je nevjerojatno kako banditi nisu uspjeli skužiti da je bijelac. To mi već graniči sa nebulozama iz Chico specijala ali tamo fore kao što je Brkato Prase i slične ipak više odgovaraju nego ovdje. Također mi nije jasno da li su indijanci u rudniku kopali i tražili nešto određeno ili su samo bezveze udarali pijucima tek toliko da im vrijeme prođe. 

    Priča nema svoju naslovnicu pa ću opet ocijeniti ove iz Collane Lampo koje se nisu baš proslavile, pogotovo treća koja je promašaj stoljeća jer prikazuje Chica kako gura kamen obučen u svoju odjeću a dobro je poznato da je cijelo vrijeme bio prerušen u indijanca.

    01.10.2014
    13:51:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 40%

    4, 4, 4, 4

    neka prolazna ocjena..ni vamo ni tamo

    više mi se sviđa naslov robovi rudnika nego zagorova osveta

    28.12.2014
    11:28:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 34%

    2, 1, 6, 7

    Pročitao sam ovo prije nekoliko dana i već sam zaboravio o čemu je riječ u cijeloj stvari.

    18.01.2015
    12:59:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • wesskowaz

    Ukupna ocjena 38%

    3, 4, 5, 2

    Dosadno.

    17.08.2015
    23:57:00 sati
    wesskowaz
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 47%

    4, 3, 7, 5

    Dosta loše, ali opet, bio mi je gušt pročitati strip u boji. Prolazno s obzirom na razdoblje.

    08.03.2016
    21:12:00 sati
    Deki86
    uredi
  • Ukupna ocjena 51%

    4, 4, 7, 6

    Totalna katastrofa, djetinjasto do boli. Ne da mi se dalje...

    24.07.2016
    12:54:00 sati
    dudo1
    uredi
  • Dwayne_Looney

    Ukupna ocjena 46%

    4, 3, 7, 4

    Možda tema za nešto veće ali ne, ovdje priča ide jednom crtom i nema mučenja u potrazi, na koga se prvo naleti krivac je. Malo mi je pretjerana Zagorova sposobnost rekonstrukcije događaja na osnovi tragova i moć zapažanja da primjeti trag napukle potkovice. Ferri nije ulazio u detalje da objasni šta je Gomez iskopavao iz rudnika, vidi se da je trebala malo bolja ideja i onda piši i crtaj, u stisci si s vremenom.

    Ferri u crtanju dobar, ali ništa više od toga, imao je nekih grešaka poput Chica potpuno obučenoga u jednoj sceni nakon što ga je kondor razderao. Ocijenio sam naslovnicu "Zagorova osveta"

    10.11.2016
    15:07:00 sati
    Dwayne_Looney
    uredi
  • Ukupna ocjena 88%

    8, 8, 10, 10

    23.12.2016
    16:58:00 sati
    suply1
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 38%

    4, 2, 5, 5

    Ferri kao scenarist ipak je bio loš i neuspio eksperiment.

    08.06.2019
    11:30:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 8, 7

    Simpaticno.

    05.08.2019
    20:05:00 sati
    Batacele
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    12.06.2020
    00:56:00 sati
    LL1986
    uredi
  • Altairfan

    Ukupna ocjena 54%

    5, 5, 6, 6

    Puno bolja priča od prethodne .Najbolji je početak sa Chicom i onim indijancem u lovu i njihova otmica . Kao i onda Zagorov put do odredišta gdje su bili oteti . Završni dio u rudniku najlošiji .  

    28.06.2020
    09:14:00 sati
    Altairfan
    uredi
  • Sheldon

    Ukupna ocjena 43%

    5, 3, 6, 1

    Niti čitati, niti komentarisati... Jedva. 

    20.07.2020
    19:09:00 sati
    Sheldon
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Demoni sjevera
    Kod: TX LIB 69
    Ocjena: 99%
    Vrijeme: 23.11.2020. 18:49:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 479
  • Senka i blesak
    Kod: PIBD VCZS 15b
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 20.11.2020. 17:46:00
    Autor: prozirna senka
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 471
  • TOP 10
    Kod: TOP10 FB 1
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 19.11.2020. 19:05:00
    Autor: Paka01
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 517
  • Mister No - Povratak
    Kod: MN LBNP 1/5
    Ocjena: 84%
    Vrijeme: 18.11.2020. 18:27:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 993
  • Buknerova taktika
    Kod: KM ZS 847
    Ocjena: 97%
    Vrijeme: 15.11.2020. 23:37:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 675

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Pipci!
    Kod: ZG VEC 158/159
    Ocjena: 78%
    Vrijeme: 27.9.2020. 21:05:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1830
  • Povratak samuraja
    Kod: ZG VEC 155/157
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 31.8.2020. 23:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1770
  • Gambit i osveta
    Kod: ZG KOZA 9
    Ocjena: 73%
    Vrijeme: 25.10.2020. 14:41:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1707
  • Povratak Plavuše
    Kod: ZG VEC 163/165
    Ocjena: 59%
    Vrijeme: 7.11.2020. 21:22:00
    Autor: going going
    Broj komentara: 6
    Broj pogleda: 1414
  • Koreni Kenebeka
    Kod: KM ZS 820/824
    Ocjena: 67%
    Vrijeme: 18.10.2020. 11:19:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 1172

Aukcije

Forum