Sveti jelen

Zagor

ZG EXT 46/47 | 74 str.

Prirodnjaci Mayer i Kruger upute se u Darkwood uhvatiti šumskog čovjeka koji se odaziva na ime "Duh Sa Sjekirom". No, neoprezni i smušeni kakvi jesu, slučajno ubiju jednog od svetih jelena Irokeza. Da bi se kasnije Mayer opet neoprezno razbacivao novcem pred lopovima. Na Zagoru je da ih žive i zdrave sprovede do prvog naseljenog mjesta…

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 46%

Priča 4

Scenarij 4

Crtež 6

Naslovnica 4

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 38%

P*3

S*3

C*3

N*5

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Na tragu titana
  ZG EXT 46
 • Zeleni ponor
  ZG EXT 47
 • Noć velike odluke
  ZG LMS 80
 • Tajna jezera Iri - Pohlepna braća - Beli jelen Irokeza - Zelena provalija - Vrač Vabaši
  ZG VCBZ 5
 • Beli jelen Irokeza
  ZG ZS 542

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • Il cervo sacro
  ZG SI_2 21
 • Lo stregone
  ZG SI_2 22
 • L'antro della morte
  ZG SI_2 23
 • Sulle orme di Titan
  ZG SR 12
 • Sulle orme di Titan
  ZG TT 12

ZANIMLJIVOSTI

 • U ovoj epizodi G. Ferri nije crtač, već Enzo Chiomenti, jedna od rijetkih iznimaka u ono vrijeme.
 • Zagor se sukobljava s pripadnicima plemena Irokeza.
 • Naslovi poglavlja su redom: Sveti jelen, Vrač, Utroba smrti. Ovaj broj objavljen je prvi put 1966. godine.
 • Ovaj put SD nije rezala stranice.
 • Prvi susret sa profesor Krugerom i njegovim pomoćnikom Mayerom. Vidjet ćemo ih opet u ZS #330/331 "Podvodno čudovište".

Uvod u LMS izdanje.

"Jupiteru! Čujete li? ON GOVORI!"
"Nevjerojatno! Govori baš kao čovjek."

Znanstveno otkriće

Znanstveno otkriće

Da, zaista, tako su reagirala dvojica intelektualca antropologa kad su sreli Šumskog Duha Sa Sjekirom. Prema opisima tamošnjih Indijanaca to je božanstvo koje skače po lijanama, trči i pliva kao riba. Neka vrsta majmuna s perajama na rukama i nogama. Možete zamisliti kako su se iznenadili kad su vidjeli da je njihov izuzetni primjerak zapravo (ne)običan bijeli čovjek izvanrednih sposobnosti. Da, to je naš Zagor, stijena, spreman obraniti nemoćne i nalupati loše Indijance… To je u biti i tema cijele ove priče - demonstracija Zagorovih vještina.

Poglavica i vrač

Poglavica i vrač

Sutter i Elliot

Sutter i Elliot

Vidi se da je epizoda rađena za manji striscia format jer priča je podijeljene na tri cjelina koje su povezane trenutnim glavnim likovima, a akcije bude cijelo vrijeme. Nolitta odrađuje jednostavniju priču isprepletenu ležernim komičnim situacijama, te se takav ton proteže kroz cijelu epizodu. Na taj način scenarist ublažava ozbiljnost situacije i podiže optimistički ton priče. Na kraju svake cjeline čitatelj može izvući i pouku, a dobro i Zagor, naravno, uvijek pobjeđuju. Glede odnošenja s Indijancima; iako se Zagor prema njima odnosi s rukavicama, zasad su oni još necivilizirani i praznovjerni narod koje uvijek možeš uhvatiti i na trik i prevariti ga. Prirodnjaci, makar smušeni, bili su spremni pucati na Indijance, i to u leđa kad su ovi samo željeli sačuvati glavu.

Posebnost ove epizode je dakako mala promjena crtača, a umjesto Ferrija imamo Enza, koji je već dodatno karikaturističkom tonu priče dodao i karikaturalniji crtež. Likovi prirodnjaka i Indijanaca su u najmanju ruku smiješni, a pogledajmo samo face Indijancima kad ih Zagor udara. Oni kao da uživaju. Šteta da Enzo nije više puta mijenjao Ferrija, ovakva promjena ne bi bila loša…

Pogledajte samo ovo obostrano uživanje u mlaćenju. Divota!

MIsao za kraj...
Chico: "I ovaj put si stigao na vrijeme, prijatelju. Ti si divan."

Naprijed

ZG EXT 44/45 Čudnovati violinist

ZG EXT 47/48 Osveta vrača

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • Archy

  Ukupna ocjena 47%

  4, 3, 7, 5

  Iako te prve epizode i nisu baš nešto, ova mi nije loša. Treba je shvatiti kao zajebanciju šta ona i je. Kruger i Mayer su mi puno bolji u drugom pojavljivanju sa onim čudovištem iz močvare u Prokletoj kolibi.
  25.06.2009
  15:10:00 sati
  Archy
  uredi
 • cibalia

  Ukupna ocjena 36%

  3, 5, 2, 6

  Bah, kad se sjetimo kada je ova priča napravljena, dođemo do zaključka da uopće nije loša. Za baciti mozak na pašu pola sata i uživati. Dee, dobra recenzija, ali šteta se trošiti na ove stare epizode. Pogledaj samo NN gigante koji su gotovo potpuno neobrađeni. ;)
  25.06.2009
  20:46:00 sati
  cibalia
  uredi
 • Ultras

  Ukupna ocjena 34%

  3, 3, 2, 10

  Hvala DeeCayu na ovoj recenziji.
  Ne dobija se svaki dan prilika da popljujes nesto sto nisi mogao godinama.
  A jos drugi mogu procitati. Super!
  Znaci, najnize ocene za pricu, scenario i crtez.
  Sedamdesetak strana uzasa!
  Enzo Chiomenti najgori crtac Zagora ikad.
  Gori od Segne, Polesea i D'Arcangela!
  Moja ljutnja na ovu pricu datira jos pre otprilike 25 godina kada smo ja i drugar nabavili strip "Noc velike odluke"!
  To je bila avantura,  otisli smo na drugi kraj grada, jedva smo namolili jednog lika da se menjamo i dali mu 5-6 (tada) novijih Zagora za "LMS 80". 
  Sto je cena na stripu niza (2, 4, 6, 8 dinara) to je strip stariji i samim tim vredniji.
  Hej, mi smo imali strip od 4 dinara i osecali smo se kao da u rukama imamo brdo karamela.
  Zamislite nasu tugu kada smo otvorili strip. Nije ni cudo sto je bio glanc (tada nismo znali za taj termin) jer ko bi jos citao dva puta takvo smece kao sto je ovaj strip.
  Tuga je prerasla u bes, jer smo se nas dvojica slozili da nas je onaj lik ispalio i dao nam neku karikaturu od stripa. Nije to bio Zagor!
  Ni sam ne znam zasto se nismo vratili i trazili nase stripove nazad. Verovatno nas je bilo sramota.
  Nolita - sram te bilo.
  Ferrijeva naslovna za italijanski original jedna od meni najdrazih.
   
   
  27.06.2009
  17:49:00 sati
  Ultras
  uredi
 • Inferno

  Ukupna ocjena 43%

  4, 5, 4, 4

  Simpatično.
  28.06.2009
  11:34:00 sati
  Inferno
  uredi
 • King Warrior

  Ukupna ocjena 58%

  6, 5, 5, 10

  Ovo je prva od tri epizode koje su napravljene za francusko trziste. Te price su u Italiji preskocene u piccolo formatu, ali su kasnije prve dvije price objavljene u ovom poznatom SBE formatu.
  Treca prica "Sakem bez perja", nije nikada ugledala svjetlo dana u italijanskoj redovnoj seriji, to se desilo tek 2012. godine kada je ta prica objavljena kao specijalno izdanje jedne strip konvnecije. Tu trecu pricu nije poptpisao Nolitta, za razliku od prve dvije, zato nije sef licno ni htjeo da se objavi u to vrijeme u Italiji.
  Inace, u ovoj epizodi kao da se Nolitta potrudio da napravi los scenario.Price koje je pisao u to vrijeme su bile poprilicno dobre, za razliku od ove ovdje koja je neprepoznatljiva. Crtac Chiomenti daleko ispod Ferrija, koji je do tada nacrtao sve Zagorove epizode. 
  29.06.2009
  15:49:00 sati
  King Warrior
  uredi
 • Ukupna ocjena 49%

  4, 5, 5, 7

  Čista naiva. Nekad je stvarno naporno to ponovo čitati (prava muka). Jedino naslovnica nije za baciti.
  30.06.2009
  09:57:00 sati
  mars1
  uredi
 • Ukupna ocjena 25%

  3, 2, 1, 7

  Jedan od najlošijih Zagora koje sam ikada pročitao. Tako sam mislio i pre 27 godina.
  30.06.2009
  20:08:00 sati
  14act3
  uredi
 • prop_ovednik

  Ukupna ocjena 24%

  2, 2, 2, 6

  E ovo je loše i naivno u svakom pogledu,možda čak i za dječicu...
  01.07.2009
  18:01:00 sati
  prop_ovednik
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 35%

  3, 4, 3, 5

  DeeCay, svaka čast zbog recenziranja ovih starih "komičnih" epizoda. U ovoj vidimo da je Zagor izmislio atletsku disciplinu kasnije nazvanu: skok s motkom. Ovaj Chiomenti je stvarno diletant, ali još je ovo i dobro kada čak i u novije vrijeme ima i gorih (npr. Torti).
  03.07.2009
  06:51:00 sati
  Spock
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 28%

  2, 2, 4, 4

  i ja se divim dee cayu, kako mu se samo da, inače, ovo mi je bila jedna od najlošijih priča jer sam imao kao mali tu noć velike odluke i nisam se mogao načuditi kako tako zvučan naslov, a priča nečitljiva, još i one blatne kupke, pravi trash
  04.07.2009
  09:46:00 sati
  ken2
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 48%

  5, 5, 4, 6

  Znamo svi da u prvih 20setak Zagora ima loših brojeva koji su od prije gotovo 50 godina i iz vremena kad se ovaj strip junak počeo razvijati. Profesori iz ovog broja su mi odlični u "PROKLETA KOLIBA" a ovdje je to upoznavanje s njima a naj fora mi je kad je jedan od profesora nacrtao Zagora kako izgleda kao nekakav gorila.
  14.07.2009
  21:51:00 sati
  supermike
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 23%

  2, 3, 1, 5

  Bolje da ne čitam ove prve epizode jer se onda uvijek iznova zapitam zašto ih uopće imam.Kriminalno loše, ali na trenutke ipak ima par komičnih elemenata, kao npr. u saloonu kad Zagor mlati ljude a barmen usporedno piše štetu na papir.Ipak, najsramotnije od svega je crtež. Jednostavno, kao kupac osjećam se prevaren da mi se servira nešto ovako loše i diletantsko, sa totalno promašenim proporcijama (na nekim kadrovima Zagortva sjekira ima najmanje 150cm), grotesknim facama i nemaštovitim kadriranjem.
  26.07.2009
  13:34:00 sati
  Aco
  uredi
 • mladjo

  Ukupna ocjena 22%

  2, 1, 3, 4

  Heh, Zagor nosi pištolj na "normalan" način, kao da ga poteže ljevicom.Previd ili...?Subjektivno - uživam u ovom trashu.Objektivno? Pa, eto ocjena...
  31.07.2009
  02:13:00 sati
  mladjo
  uredi
 • Rock.Bob Rock

  Ukupna ocjena 29%

  3, 3, 2, 5

  Jedna pričica sa početka serijala, prepuna klišeja i naivnih situacija, ali to se i očekuje kad se uzme strip iz 60-tih (Blek,Mark,prvi Zagori...), zar ne? Iako vidim komentare da sve ovo treba smatrati zajebancijom, ja se baš i nisam smijao...  Gospodin koji ovdje mijenja Ferrija je jedan od najgorih crtača na koje sam naišao. Šta je ovo zaboga? Naslovnice nema, pa joj evo neka srednja ocjena.
  19.08.2009
  15:06:00 sati
  Rock.Bob Rock
  uredi
 • nellesky

  Ukupna ocjena 29%

  3, 2, 3, 5

  Dobra recenzija,mada meni licno nijedna epizoda zagora nije losa, jednostavno neke sam epizode procitao 10 puta a neke 100 puta i to mi je mjerilo.Enco Chiomenti nije Villa ali nije toliko ni los i kad vidim da po nekima i Diso nezna crtati ili da  jos gore Milaza porede sa Torricellijem to mi samo govori ko se sve razumije u crtanje.Pravi stripofili se sjecaju epizoda Ivan Karin koje je su izasle iz pera gore pomenutog gospodina.
  25.08.2009
  22:10:00 sati
  nellesky
  uredi
 • Koresh

  Ukupna ocjena 62%

  6, 5, 8, 5

  26.12.2009
  19:28:00 sati
  Koresh
  uredi
 • flamboyant soul

  Ukupna ocjena 26%

  2, 3, 3, 2

  To je to, gotovo smeće nulte kategorije. Sent Jelen i ekipa koja se čudi Zagoru, a trebali bi znati, samo osluškujući lokalne legende, da je metar osamdeset i sedam visok.

  02.01.2010
  23:03:00 sati
  flamboyant soul
  uredi
 • Tonka24

  Ukupna ocjena 38%

  5, 5, 1, 5

  prepravljam svoje ocjene i komentar ponovo sam procitao ovo taj crtez je doslovno za malu djecu gori nikada nisam vidio pogledajte likove iz daljine i pogledajte zagorovu sjekiru žalosno.Prica je ok

  21.12.2010
  15:47:00 sati
  Tonka24
  uredi
 • split85

  Ukupna ocjena 42%

  3, 4, 5, 6

  Jadno

  17.02.2011
  20:54:00 sati
  split85
  uredi
 • Deki86

  Ukupna ocjena 47%

  2, 4, 7, 8

  Meni osobno crtež u usporedbi sa ranijim Ferrijevim radovima i nije tako loš. Ne sviđa mi se nakon borbe s indijancima, umjesto da epizoda završi, idu izmišljat još 20-ak stranica sa ona 2 lika šta im ukradu zlato. Bezveze.

  28.06.2011
  02:24:00 sati
  Deki86
  uredi
 • allessi

  Ukupna ocjena 60%

  6, 6, 6, 6

  Simpatična epizoda iz davne prošlosti.. Jedina posebna stvar je taj crtež, koji je po meni prilično loš.. No ipak, uzevši u obzir kada je nastala i za kakvu publiku, sve je jasno..

  17.07.2011
  10:02:00 sati
  allessi
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 22%

  2, 1, 1, 10

  Sad mi je jasno zašto ima najlošiji prosjek kod Zagorovih recenzija.

  19.11.2011
  23:15:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • going going

  Ukupna ocjena 54%

  5, 4, 6, 9

  zagor prvak u skoku s motkom

  02.05.2012
  14:01:00 sati
  going going
  uredi
 • Ukupna ocjena 61%

  5, 5, 8, 7

  21.05.2012
  10:51:00 sati
  tekumze
  uredi
 • grofica Varga

  Ukupna ocjena 48%

  3, 7, 4, 6

  Priča je u banani, primitivni Indijanci hoće ubit grupu ljudi jer su slučajno onečistili njihove svete simbole. Ja ih ne osuđujem, nisu ni bijelci bolji kad se uhvatimo njihovih "svetinja".

  Kako je sam recenzant rekao, ova priča je u biti demonstracija Zagorovih vještina, ali je pisana na duhovit i lepršav način, lepršav poput indijanaca koji su lepršali po Darkwoodu dok ih je Zagor mlatio.

  07.11.2012
  15:04:00 sati
  grofica Varga
  uredi
 • sergej773

  Ukupna ocjena 53%

  5, 6, 5, 5

  25.12.2012
  20:33:00 sati
  sergej773
  uredi
 • Oki

  Ukupna ocjena 20%

  2, 1, 3, 2

  Ovo bi bilo prenaivno i za sedmogodišnjake....
  04.03.2013
  23:03:00 sati
  Oki
  uredi
 • caramba

  Ukupna ocjena 26%

  2, 3, 1, 8

  Sva sreća da Chiomenti nije više crtao Zagora. Segna i Gamba su za njega profesori. Crtež u ovoj epizodi zaslužuje ocjenu NULA. Zagorova sjekira u jednom momentu izgleda veća od njega samoga dok je drži u ruci. Užas. To je preloše i za period u kojem je nastala ova crna ovca serijala.

  24.03.2013
  10:08:00 sati
  caramba
  uredi
 • Opti

  Ukupna ocjena 52%

  5, 5, 7, 1

  Graniči između zabave i dosade, ritam epizode je sasvim bipolaran. Likovi su zanimljivi, ali teksta ima i previše za ovakvu vrstu stripa. Dobra je fora kad barmen piše račun za štetu dok Zagor mlati ljude u lokalu.

  Crtež je pravo osvježenje od monotonog Ferrijevog, samo udaljeni likovi izgledaju kao lutke. Naslovnice nema pa je ne mogu ni ocijeniti.

  01.08.2013
  13:38:00 sati
  Opti
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 44%

  5, 5, 3, 5

  Priča je sprdačina, crtež je još veća sprdačina. Sve u ovoj epizodi je sprdačina. Simpatično i komično. Jako mi je kad Chico profesora zove Apolon.

  26.10.2013
  10:04:00 sati
  mpavin
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 25%

  3, 2, 1, 7

  Jedva sam pročitao ovo sra...

  11.09.2014
  16:21:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • hrvoje23

  Ukupna ocjena 47%

  5, 4, 4, 8

  Zabavna naiva.

  21.09.2014
  15:41:00 sati
  hrvoje23
  uredi
 • acestroke

  Ukupna ocjena 53%

  5, 6, 5, 5

  Ovo ostaje u pamcenju zbog Chiomentijevih svrljotina, ali zbog niceg drugog.  Epizoda je kratka, i vise je duhovita nego sto je napeta, ali to je to.  Mayer i Kruger su zanimljivi likovi, u pravom smislu Nolite i njegovih fora (dobro bi sluzili u Chico specijalcu, na primjer).  Na zalost, ova pricica nema svoju naslovnicu, tako da cu taj dio da ocjenim u sredini negdje: 5.  Sve ostalo je cisti prosjek.

  26.09.2014
  03:08:00 sati
  acestroke
  uredi
 • DODSFERD

  Ukupna ocjena 20%

  3, 1, 2, 2

  Ova epizoda po svemu bi se prije mogla staviti u Chico specijal nego u Zagorov serijal. Ima pokoja komična situacija i hrpa komičnih faca ali to je sve. Dvije velike naivnosti najviše dolaze do izražaja; ne znam da li su Kruger i Mayer samo ćoravi ili čak i retardirani kada su blatnjavog Chica uspjeli zamijeniti za neku životinjsku spodobu. Potpuno blesava situacija je i ona koja se odigrala kod mosta prilikom bijega od indijanaca. Zagor je ekipu pustio da bježi preko mosta a on je ostao čekati indijance da bi se tukao s njima, potom je presjekao konope i skupa s mostom preletio na drugu stranu. Koliko naivno toliko i glupo od njega. Zar se nije sjetio da je mogao presjeći konope s druge strane mosta gdje ne bi morao riskirati sa onakvim vratolomijama niti se tući sa indijancima. Kraj je doslovno pokupljen iz prethodne epizode o titanu, u oba ova slučaja se nalaze 2 razbojnika koja se žele dočepati novca/zlata na prijevaru od svojih mušterija.

  Crtež je smiješan i očajan u isto vrijeme, Zagor i Chico promijenili nekoliko faca koje su često bile i groteskne, promašene proporcije likova, čak je i Zagorova sjekira u nekoliko navrata nacrtana kao ogromni buzdovan. U svakom slučaju jedna od najlošijih epizoda u serijalu i stvarno mi nije jasno kako je Nolitta uspio takvo nešto napisati.

  07.10.2014
  00:41:00 sati
  DODSFERD
  uredi
 • velka031

  Ukupna ocjena 28%

  2, 3, 1, 10

  16.10.2014
  00:50:00 sati
  velka031
  uredi
 • igor 12

  Ukupna ocjena 44%

  6, 6, 2, 2

  jedna zanimljiva epizoda

  nesrazmjer veličine Zagorove sjekire i ljudskog tijela

   

  31.12.2014
  15:29:00 sati
  igor 12
  uredi
 • Zagor12

  Ukupna ocjena 35%

  3, 3, 3, 8

  Grozan scenarij, još grozniji karikaturalni crtež, ali preživjeli smo.

  04.06.2015
  10:45:00 sati
  Zagor12
  uredi
 • Dwayne_Looney

  Ukupna ocjena 33%

  2, 2, 5, 6

  Vjerojatno najgora Nolittina epizoda. Kao u prošloj opet dvije radnje ali tamo je pustolovina s blizancima trgovcima bila privjesak, nepotrebni dodatak dok su ovdje pustolovine s Irokezima i zločestim kopačima skoro pa rame uz rame. 

  Već na početku mi to smrdi kad Kruger i Mayer pričaju o Zagoru kao nekoj legendi, pokupili puno iskaza Indijanaca i opet im nije jasno da je to čovjek. Baš silovanje da bi se stvorila ko biva smiješna situacija kad ulove Chicu a tu nema ništa smiješno. Jednostavno, loša epizoda.

  Crtež loš ali ne baš katastrofalan.

  03.01.2017
  18:00:00 sati
  Dwayne_Looney
  uredi
 • Ukupna ocjena 61%

  5, 5, 7, 10

  05.01.2017
  17:25:00 sati
  suply1
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 26%

  3, 2, 2, 5

  Banalno, gotovo na razini karikaturalnosti.

  08.06.2019
  11:33:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi

Najnovije

Vijesti

  Magazin

  Recenzije

  • Put za raj
   Kod: ZG VCSP 32
   Ocjena: 50%
   Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
   Autor: Djole
   Broj komentara: 1
   Broj pogleda: 1500
  • Čuvari divljine
   Kod: MN LMS 930/933
   Ocjena: 78%
   Vrijeme: 2.7.2020. 23:44:00
   Autor: Koresh
   Broj komentara: 7
   Broj pogleda: 584
  • Pećina Maja
   Kod: KM ZS 948
   Ocjena: 64%
   Vrijeme: 1.7.2020. 1:49:00
   Autor: Hercule Poirot
   Broj komentara: 5
   Broj pogleda: 631
  • Otvorene karte
   Kod: TX ZS 1095/1097
   Ocjena: 86%
   Vrijeme: 30.6.2020. 1:23:00
   Autor: igor 12
   Broj komentara: 6
   Broj pogleda: 696
  • Pero Komanča
   Kod: TX ZS 581/582
   Ocjena: 72%
   Vrijeme: 27.6.2020. 17:44:00
   Autor: tex2
   Broj komentara: 5
   Broj pogleda: 853

  Aukcije

  Forum

  Najčitanije

  Vijesti

   Magazin

   Recenzije

   • Izgubljeni svijet
    Kod: ZG VEC 107/109
    Ocjena: 95%
    Vrijeme: 14.4.2020. 23:55:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 17
    Broj pogleda: 2545
   • Poslije apokalipse
    Kod: NN LIB 55
    Ocjena: 100%
    Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 2431
   • Svijet Nancy Porter
    Kod: NN ALM 7a
    Ocjena: 61%
    Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 1559
   • Put za raj
    Kod: ZG VCSP 32
    Ocjena: 50%
    Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
    Autor: Djole
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 1500
   • Bokser Pat
    Kod: TX ZS 370/371
    Ocjena: 57%
    Vrijeme: 11.4.2020. 0:26:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 6
    Broj pogleda: 1379

   Aukcije

   Forum