Crveni strijelac

Zagor

ZG EXT 7/8 | 140 str.

Vrativši se u Darkwood nakon dužeg izbivanja, Zagor i Chico zatiču mnogo novosti. Čitav vojni garnizon je promijenjen i nitko od novih ljudi ne poznaje Zagora. Stare prijatelje iz vojske zamijenili su novi, „sposobniji“ ljudi koji imaju cilj uhvatiti novog zločinca koji hara Darkwoodom – Crvenog strijelca. Igrom slučaja, vojnici zamjenjuju Zagora za okrutnog zločinca, a Chico biva uhapšen. Kako bi ga spasio, Zagor je prisiljen udružiti se sa najtraženijim darkwoodskim zločincem…

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 78%

Priča 7

Scenarij 8

Crtež 8

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 73%

P*6

S*6

C*7

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Crveni strijelac
    ZG EXT 7
  • Smrtonosna strijela
    ZG EXT 8
  • Crveni strijelac
    ZG KL 4
  • Vikinzi
    ZG LIBKB 25
  • Suludi strelac
    ZG LMS 61
  • Crveni strijelac
    ZG LZKL 4
  • Samoubilački zadatak - Tajna služba - Streljanje - Crveni strelac - Smrtonosna strela
    ZG VCBZ 19

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • L'Arciere Rosso
    ZG SR 61
  • La freccia mortale
    ZG SR 62
  • L'Arciere Rosso
    ZG TT 61
  • La freccia mortale
    ZG TT 62

ZANIMLJIVOSTI

  • Epizoda je inspirirana pričom o Robinu Hoodu, liku iz engleskih balada, pri čemu je mjesto radnje vrlo slično: pravi Robin Hood je živio u Sherwoodu, dok Nollitin živi u Darkwoodu.
  • Likovi iz Robinove bande su obučeni u srednjovjekovnom stilu, sa tipičnom odjećom i obućom iz filmova o Robinu Hoodu.
  • Na početku priče se po prvi puta javlja Going-Going, čudnovata životinja koju je Nollita izmislio i smjestio u Darkwood. Radi se o nekakvoj mješavini majmuna, čudnovatog kljunaša i pingvina. Osim ovdje, Going-Going se pojavio u još nekoliko navrata, na Chicovo nezadovoljstvo.
  • Zagor gubi u natjecanju u gađanju strelicama od darkwoodskog Robina…

Odmah na početku mogu reći da se radi o jednoj slabijoj epizodi iz inače zlatnog Zagorovog perioda. Sama zamisao o Darkwoodskom Robinu Hoodu i nije baš nešto, a ni realizacija nije puno bolja. Ne kažem da je strip užasno loš, ali nije ništa posebno.

Sve započinje kao lagana zafrkancija. Počevši od Going-Goinga koji je počistio Chicovu smočnicu, pa do tog smiješnog lika Crvenog Robina i njegove „Vesele družine“. I sam lov na zločinca ima nešto komično u sebi, da bi se tek na kraju stvari značajnije uozbiljile, prvo sa smrću gitarista Crvenog Willyja, pa onda i Zagorovim ranjavanjem.

Što se tiče likova, nisu loše karakterizirani. Tako recimo Robin i nije neki veliki zločinac, već je više zanesenjak koji je značajno zastranio. Iako mu je novac važan te zbog toga ide u pljačkaške pohode, nekako se čini da mu je od novaca još važnija ta igra Robina Hooda. Njegova Vesela družina puna je otpadnika od zakona prazne glave koji u njemu vide vođu. Gotovo nitko od njih se ne ističe osim gitarista Crvenog Willyja, koji je nešto kao Robinova desna ruka. Važan „lik“ je i taj famozni Going-Going koji će se još nekoliko puta pojaviti u Zagoru i pomrsiti račun Chicu. Ne znam zašto, ali mene ta živina užasno živcira. Em zbog toga što je nekako totalno nerealna u svojoj proždrljivosti, em zbog toga što svaki put namuči jadnog Chica. Jednostavno mi je antipatičan.

Donatellijev crtež ovdje pomalo odudara od njegovog standardnog crteža iz zlatnog perioda. Nekako je u stilu same epizode, neozbiljan i ne previše lijep. Humoristične sekvence su dobro prikazane, jer mu svi likovi sliče na karikature, pogotovo ženski. Ipak, glavni likovi vrlo dobro izgledaju, tako da sam dao prilično visoku ocjenu. Ferri je obavio najbolji posao. Naslovnice su mu lijepe i majstorski izvedene. Pogotovo prva, gdje je Zagorov lik fino osjenčan.

Naprijed

ZG EXT 4/6 Tajna služba

ZG EXT 08/11 Odlazak u nepoznato

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Ultras

    Ukupna ocjena 45%

    3, 4, 6, 6

    U prve tri recenice Archy je rekao sve.
    Ne slažem se samo u tome da priča pripada legendarnom zlatnom Zagorovom perodu. On je došao kasnije - nekih dvadeset i nešto brojeva.
    Neorginalna ideja za priču i nepotrebno sumanuti Robin sa svojom grotesknom družinom su nepopravljivi minus ove avanture.
    Donattellijev crtež ovde vise odgovara Čikovim Specijalima - svi likovi su manje-više karikature...
    09.06.2009
    21:14:00 sati
    Ultras
    uredi
  • Mhejl

    Ukupna ocjena 59%

    4, 5, 8, 8

    E ovo je tačno Zagor kakvog jedva čekam preskočiti! Ovo je loša priča, totalno neoriginalna i neozbiljana, koja na momente više djeluje kao Alan Ford nego kao Zagor. Stvar vade jedino naslovnice i crtež.
    09.06.2009
    22:39:00 sati
    Mhejl
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 81%

    7, 8, 9, 9

    Iako na prvi pogled izgleda kao da je Crveni Robin u stvari cista kopija Robina Hooda, to nije tako.
    Ovaj tip je umno poremecen, ubija jer mu to pruza zabavu, u svom nekom svijetu misli da je Hoodova reinkarnacija, ali je u stvari susta suprotnost od poznatog junaka iz Sherwooda. Epizoda ima nekoliko dobrih humoristickih scena, kao na primjer kada Zagor nabasa na onu rugobu sto zeli da se uda. Crveni Robin pri samom kraju pomalo iznenadjuje kada mu umire drug, prica na momenat postaje emotivna.
    Kao sto sam rekao, jasno je da zlocine Robin nije radio zbog novca, koji je bio nuzno zlo da odrzi "veselu druzinu", on je to radio zbog uvjerenja jer zeli da zivi Hoodov zivot, mada na prilicno prljav i beskrupulozan nacin. 
    09.06.2009
    23:02:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • kico

    Ukupna ocjena 54%

    5, 5, 6, 6

    Kostimirani Tenej protiv Robin Uda! Frustrirajuće.
    09.06.2009
    23:56:00 sati
    kico
    uredi
  • Ferri

    Ukupna ocjena 64%

    5, 5, 9, 7

    Nikakva prica! A taj Going-going je meni bas super,simpatican.
    10.06.2009
    09:01:00 sati
    Ferri
    uredi
  • Death

    Ukupna ocjena 61%

    5, 5, 8, 7

    Slaba epizoda, Going- Going mi je oduvijek išao na živce.
    10.06.2009
    10:07:00 sati
    Death
    uredi
  • okiboki

    Ukupna ocjena 69%

    6, 6, 8, 9

    Solidna i opustajuca epizoda.
    10.06.2009
    14:18:00 sati
    okiboki
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 72%

    7, 7, 8, 6

    Ništa posebno, ali nije ni loše.
    10.06.2009
    15:55:00 sati
    Spock
    uredi
  • teller

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    10.06.2009
    19:00:00 sati
    teller
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 88%

    9, 9, 8, 10

    zakon Nollite
    11.06.2009
    00:03:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • jaki

    Ukupna ocjena 53%

    5, 5, 5, 8

    slaba priča
    11.06.2009
    02:59:00 sati
    jaki
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    Zagor i Robin Hood. Dobra je i ova priča. Volim kad se Nolitta poziva na raznorazne filmove, knjige i urbane legende. Naposlijetku, čitav Zagorov serijal se sastoji od homagea svemu i svačemu, a to je glavni razlog zašto je taj svijet mašte toliko privlačan. Posebno bih izdvojio onu scenu kad stražar Zagoru kaže kako će mu biti teško ubiti jednu tako razumnu osobu kao što je on. Za umrijet od smijeha. Zagor ga poslije namlati...
    14.06.2009
    22:27:00 sati
    Inferno
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 31%

    2, 2, 4, 7

    da je ova priča upala u onaj početni period, još bi je i poštedio, ovako, ocjene dijelim sjekirom
    19.06.2009
    17:02:00 sati
    ken2
    uredi
  • prop_ovednik

    Ukupna ocjena 73%

    5, 8, 8, 10

    Naivna priča odrađena jako dobro, kvalitetno, smijeha i zabave u ogromnim količinama i zato, dobre ocjene!
    01.07.2009
    18:06:00 sati
    prop_ovednik
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    Zanimljivo je natjecanje imeđu Zagora i Robina, kao i cijela priča. Donattelli je od ovog razdoblja pa do negdje originalnog broja 250 bio u najboljoj formi. 
    05.07.2009
    13:17:00 sati
    supermike
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 92%

    8, 10, 10, 8

    Vidim da je većina fanova prilično popljuvala ovu epizodu,koja se meni baš svidjela zbog laganog humora. Dobre su neke fore, kao kad Zagor tresne babu po glavi pa se maskira njezinom vjenčanicom, i scena streljaškog dvoboja je dosta napeta.
    Donatellijev polu-zajebantski crtež se sjajno uklapa ovdje i ne mogu zamisliti na što bi ova epizoda ličila da ju je crtao Ferri. Naslovnice su u redu. Prva sa nekim tamo ubijenim anonimusom i onom gadnom bijelom pozadinom puno je lošija od druge koja je sjajno zamišljena, nacrtana i obojena. Jedino ne znam svrhu onih wigwama u pozadini,pa u priči se ne pojavljuje niti spominje niti jedan Indijanac!
     
     
    07.07.2009
    00:16:00 sati
    Opti
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 45%

    4, 4, 5, 6

    Slažem se, pomalo komična epizoda ali i kao takva ne vrijedi puno. Inače, Zagor ovdje gubi u natjecanju gađanja lukom i udara ženu što ipak odskače od njegovog modus operandi. Scena kad Willy umire sa gitarom u rukama pomalo podsjeća na onu (ali dosta bolju)u Marš očajnika. A i taj Darkwoodski Robin Hood poteže stijelice brže od Legolasa u Gospodaru Prstenova što samo pridonosi neuvjerljivosti.A going-going?Od svih gluposti koje su izmislili Nollita i Ferri,on je negdje na samom vrhu ako ne i na prvom mjestu - počevši od imena pa do fizičkog izgleda koji nalikuje na mješavinu patke i kengurua..mislim stvarno..
    01.08.2009
    17:11:00 sati
    Aco
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    Hehe, još jedna u nizu odličnih epizoda. Istina je da je poprilično komična ali to ovdje prolazi. Ima nekoliko nezaboravnih scena prilikom Zagorovog poraza u natjecanju, zatim Willyijeva smrt na kraju, Zagor u vjenčanici itd... Ma odlično je ovo.
    01.10.2009
    12:54:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 87%

    8, 8, 10, 9

    26.12.2009
    19:24:00 sati
    Koresh
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 45%

    4, 5, 4, 6

    Pa onako, nije baš toliko loša zajebancija, a da je crtež kojim slučajem bolji možda bi i ocjene bile kudikamo više. Going-Going je stvarno stari blesavac.

    01.01.2010
    21:00:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 50%

    4, 3, 7, 8

    Prosječna i nemaštovita epizoda. Ipak, prva naslovnica nije loša.

    14.02.2010
    18:48:00 sati
    Panon
    uredi
  • alanford

    Ukupna ocjena 79%

    7, 8, 8, 10

    06.07.2010
    19:06:00 sati
    alanford
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    Odlična epizoda. S vremena na vrijeme je potreban neprijatelj koji će Zagoru stvoriti malo veće probleme i koji će se u nečemu pokazati sposobnijim od njega. U ovom slučaju u gađanju strijelama. Malo je otrcano kad Zagor dodje u Darkwood i ima problema sa vojnicima koji su novi na tom području. Ali pokazao je on njima kakva je faca.

    13.07.2010
    10:29:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • Ukupna ocjena 78%

    7, 7, 9, 9

    31.07.2010
    16:58:00 sati
    jojboli
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 57%

    5, 5, 7, 6

    Prica za zaborav,naslovnice nisu mi nesto.Svida mi se going-going i natjecanje sa lukom to je sve.

    22.12.2010
    21:06:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • split85

    Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8

    Verzija lošeg Robina Hooda. Ali sve je dobro uklopljeno u priču.

    17.02.2011
    20:56:00 sati
    split85
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 67%

    6, 7, 7, 7

    Nije mi baš neka ideja za priču, ali solidno razrađeno, pogotovo ono Zagorovo nadmetanje s Robin Hoodom. Donatelli solidno obavio posao, naslovnice su na razini unatoč propustu.

    30.04.2011
    21:40:00 sati
    drogsy
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 94%

    10, 9, 9, 10

    Svako malo u Darkwood dolaze novi vojnici. Valjda im je to područje testni poligon?!? Priča je dosta solidna i smiješna na kraju.

    23.05.2011
    18:27:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 65%

    8, 5, 6, 8

    Istina- ništa posebno.

    18.06.2011
    13:40:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • Ukupna ocjena 77%

    8, 8, 7, 8

    15.09.2011
    13:53:00 sati
    Srdjan999
    uredi
  • konj87

    Ukupna ocjena 61%

    6, 7, 5, 7

    Da Zagor nije izgubio u natjecanju u streličarstvu, bila bi to samo jedna od mnogih, zaboravljivih epizoda.

    10.05.2012
    00:37:00 sati
    konj87
    uredi
  • Ukupna ocjena 77%

    6, 8, 9, 8

    21.05.2012
    10:54:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 75%

    7, 6, 9, 9

    Prica ok.Scenario se nije bas nesto "uspjesno" razvio . Crtez vrlo dobar. Naslovnica,simbolicna karaktera.

    21.10.2012
    17:47:00 sati
    Tutta
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 91%

    10, 9, 8, 10

    Simpaticna kraca epizoda. Nije nesto spektakularno a i nije nesto lose.

     

    Donatellijevi likovi izgledaju kao karikature ali popravice se on!

    25.11.2012
    18:58:00 sati
    going going
    uredi
  • caramba

    Ukupna ocjena 88%

    8, 9, 9, 10

    Šteta što se Robin nije pojavio još koji puta u serijalu. Dvoboj između njega i Zagora u gađenju mete - legendaran. Al sreća po Zagora da ga uvijek neki redikul ostane čuvati zarobljenog. Donatelli iz epizode u epizodu sve bolji. Naslovnica za Smrtonosnu strijelu je perfekcija - bez obzira što šatori iza nemaju veze s pričom. Za današnji kvalitet naslovnica, dovoljno je samo usporediti kvalitetu Zagorove face s ovom naslovnicom, a da o anatomiji tijela ne pričamo. A naslovnica od Suludog strijelca je jedna od rijetkih Dnevnikovih koje su mi bolje od originala (kolor).

    23.03.2013
    19:55:00 sati
    caramba
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 94%

    8, 10, 10, 10

    Vrlo me se dojmila ova epizoda-i jedostavnosću koja je prikazana kroz cijelu priču da izgleda tako zanimljiva i privlačna, a i akijom, avanturom, pa i strepnjom kako će sve završiti. Možda je velik plus u svemu tome i što je crtao Donatelli, a njemu ipak više lezi takav tip jednostavnijih epizoda.

    29.06.2013
    15:30:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • mpmitic

    Ukupna ocjena 94%

    10, 8, 10, 10

    Moj prvi susret sa Zagorom, LMS Suludi Strelac prije 25 godina otprilike, zbog ovog stripa kojeg sam procitao kod rodjaka poceo sam kupovati stripove a Zagor mi ostao najbolji junak.... Nemogu nedat najbolje ocjene zbog emocija koje mi budi

    26.11.2013
    04:15:00 sati
    mpmitic
    uredi
  • brancika

    Ukupna ocjena 79%

    6, 10, 7, 10

    Komična pričica,u rijetkim djelovima tragična i napeta. Klasičan prikaz Zagorovog zlatnog doba.

    06.04.2014
    18:30:00 sati
    brancika
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    14.06.2014
    18:37:00 sati
    sergej773
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 77%

    7, 6, 10, 8

    Kao mali obožavao sam Robina Hooda i da budem iskren i dandanas ga obožavam, ali ova priča je kao  "Jack Mohikanac" i "Tajna Služba" dobra ideja ali loša realizacija. Jedna od dobrih stvari je kada Crveni Strelac pobedi Zagora u gađanju a druga je njegova povezanost sa gitaristom Crvenim Wiliyem (pritom mislim na njihov poslednji susret) nisam očekivao da će  Crveni Strelac biti toliko suosećajan sa Wiliyem da se čak hteo odreći i novca samo da ga spasi, veoma su retki takvi zločinci u Zagoru. PS Stvarno MRZIM Going-Goinga.

    17.09.2014
    20:20:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Ukupna ocjena 66%

    5, 6, 8, 9

    Hmm... Osrednja priča koja je neka vrsta parodičnog plagijata Robina Hooda koji je ovdje prikazan u negativnom kontekstu. Vrlo naivno i dosadno, nemam šta puno govoriti. Jedina zanimljiva stvar ovdje je da je Zagor izgubio u dvoboju protiv Robin Hooda. Donatellijev crtež i nije nešto, Robin Hood izgleda kao nekakav snowboarder u pojedinim kadrovima. Naslovnice su odlične, a pogotovo druga, gdje gledamo ranjenog Zagora i pitamo se kako bi priča mogla završiti. Čudi me da Chico nije imao probavnih problema poslije zadnjih par stranica :)

     

    13.10.2014
    14:18:00 sati
    AmW1
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 55%

    5, 4, 7, 7

    Balada o Crvenom strijelcu

    Naši junaci svom domu se vratiše
    Al Going going zalihe im sve sprašiše

    U glas zbore:
    Poći valja po divljač svježu
    I naši junaci strelice natežu

    Al ne lezi vraže
    Iz žbunja iskaču vojnici
    I Zagora traže

    Crven kostim on nosi
    Baš ko jedan lukavac
    Koji strelicama ljude kosi

    Vojnici naše junake na vješala vode
    Al Crveni strijelac sve ih strelicama probode

    Upita potom junake naše:
    Tko ste vi?
    Dal pljačkaši il razbojnici ljuti?

    Ne,ja sam Zagor,Darkwooda gospodar
    I razbojnicima kašu mutim
    Al i sa tobom nevolju slutim

    A tko si ti tajanstveni strijelče?
    Crven triko ko saliven ti stoji
    Sličan su skrojili meni Sullivanovi moji

    Ja sam Crveni strijelac
    I Robin Hood je za mene djevac
    Razbojnike odane sam okupio
    Da bi ljudima novac pokupio
    Ne dajem sirotinji,i sam sam sirotinja
    Da nema pljačke bio bi golotinja

    Pođi sa mnom,reče strijelac
    U Družbu moju šumsku.
    Nismo mi neke bezvezne trandže
    Već momci pravi,imamo kandže


    Sklopiše oni savezništvo iz nužde
    Jer im prijatelji u zatvoru glave snužde

    Skovaše lukavi ratni plan i izvukoše drugove van
    Al da ne prođe sve u miru
    Dvoboj strijelama je u điru

    Ulog su glave junaka naših
    I Zagor pomno gleda da sve strelice točno spraši

    Ali avaj,džaba mu truda
    Za treću nije imao muda
    Par centimetara desno
    i našim junacima postade tijesno

    I dok se oni za život bore
    Strijelac i ekipa stanovnike more
    Pljačka je u tijeku,
    Taoci znaju da nije vrijeme za kerefeku.

    Stiže i Zagor,nije on neki nagor
    Bandu je porazio
    Al crvenog nije razmazio

    Izrešetao ga strelicama i priveo pravdi
    Al pritom i sam osto u blokadi

    Strelica je našla put blizu srca njegova
    Al Čiko,drug njegov iz tisuću gegova
    Ko vrsni kirurg samo ju iščupa

    Za kraj,što reći o ovom remek djelu
    Bolje da šutim,
    strijelu bi dobio u glavu obnevidjelu.

    12.01.2015
    14:33:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Darkwood Monty

    Ukupna ocjena 79%

    7, 8, 8, 10

    Priča prosječna, scenarij solidan, crtež Donatellija solidan (osim kod njega standardno ružnih njuški likova), naslovnica sa crvenim strijelcem među upečatljivijima. Dodatni bonus epizodi početak sa simpatičnim going-goingom.

    17.01.2015
    14:51:00 sati
    Darkwood Monty
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    6, 6, 9, 8

    12.10.2015
    18:18:00 sati
    Jim Gitara
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 78%

    7, 8, 8, 9

    Iako nije pretjerano originalna priča se brzo čita i nema dosađivanja niti u jednom trenutku. Najzanimljiviji dio je je natjecanje u gađanju strijelama, iako po običaju Zagor pobjeđuje na takvim natjecanjima ovdje je sasvim logično što je izgubio. Jedino bode u oči kako se baš prilikom Zagorovog odsustva iz Darkwooda dogodio premještaj svih vojnika iz utvrda na tom području jer nisu mogli uhvatiti Crvenog strijelca koji je imao tek šačicu ljudi. Ima i nekoliko šaljivih trenutaka, osim onoga sa vjenčanicom svidjela mi se scena ulaska pljačkaša u gostionicu kada je jedan rekao prisutnim starcima; neka se nitko ne miče ili nijedan od vas neće doživjeti 100 godina. 

    Donatelli je kao stvoren za ovakve epizode u kojima ne treba dočaravati mračnu atmosferu, mali nedostatak što mu lice Zagora varira u određenim trenucima. Prva naslovnica je vrhunska bez obzira na bijelu boju, kod druge je ipak greška ubacivanje indijanskih šatora.

    27.12.2015
    13:51:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 75%

    7, 7, 8, 9

    Razbibriga za ubit sat vremena...
    11.05.2016
    07:55:00 sati
    Oki
    uredi
  • Ukupna ocjena 65%

    7, 6, 6, 8

    Prosječno s par zanimljivosti (prvo pojavljivanje Going - Goinga), te prvi i zadnji susret s crvenim strijelcem (zasad). Priča djetinjasta, sam početak serijala s nešto osrednjeg humora. Primijetio sam grešku recenzenta, da su likovi iz Robinove bande obučeni u srednjovjekovna odijela. Ne stoji, tipično obučeni za doba cowboya.

    23.05.2016
    19:59:00 sati
    dudo1
    uredi
  • magnus

    Ukupna ocjena 57%

    5, 5, 7, 6

    Ništa posebno

    09.01.2017
    08:33:00 sati
    magnus
    uredi
  • Ukupna ocjena 67%

    5, 5, 9, 10

    23.01.2017
    17:47:00 sati
    suply1
    uredi
  • markotamara

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Fenomenalna prica kojoj se vracas 1000 puta
    07.04.2017
    15:09:00 sati
    markotamara
    uredi
  • Golub

    Ukupna ocjena 61%

    6, 6, 6, 7

    Nakon nekoliko epizoda zaredom koje su imale neku dublju poruku, Nolitta nam je više-manje ponudio klasičnu priču o razbojnicima, kvaka je što banda ovaj put ima pamtljivijeg i ušminkanijeg vođu – Crvenog strijelca, wannabe Robin Hooda koji, kako i sam kaže, umjesto siromašnima daje samome sebi. Priča nije ni po čemu posebna, osim po tome što se prvi puta pojavljuje Going Going, ali Nolitta uspijeva zadržati pozornost čitatelja dinamičnom radnjom i simpatičnim gegovima. Ono što je najveća boljka ove epizode je to što su svi likovi nevjerojatno glupi, pa tako i sam Zagor koji se odruži s razbojničkom bandom i povjeruje da će Crveni strijelac održati svoju riječ. Zatim, upravo spomenuti glavni antagonist u situacijama kada Zagor pokazuje svoje umijeće s lukom i strijelom ponaša se kao kakav neprijatelj iz Bleka, a vojska na kraju lijepo zahvali Zagoru iako je provalio u utvrdu praveći se da je zapovjednik i neposredno sudjelovao u ubojstvima vojnika. Jedina zanimljiva stvar je odnos između Strijelca i Zagora kojega bi Mirko Perniola u nadolazećem povratku navedenog zlikovca mogao još više produbiti. 

    26.06.2017
    14:35:00 sati
    Golub
    uredi
  • ReemCP

    Ukupna ocjena 85%

    7, 8, 10, 10

    SDX 007. Crveni strijelac
    SDX 008. Smrtonosna strijela (do 46 str.)

    Epizoda inspirirana Robin Hoodom. Na početku jedno čudno stvorenje "going going" koji sve ždere :D solidna priča iako sam poželio da je duža. Vrhunac ono natjecanje sa lukom i strijelom, nisam vjerovao da će Zagor izgubiti. Ali ipak je on najjači sa svojom sjekirom. Ima dosta komičnih situacija, pa i ono kad Zagor nosi onaj svadbeni veo ili kad mu Čiko da anesteziju toljagom po glavi Lol.

    17.01.2018
    17:17:00 sati
    ReemCP
    uredi
  • Ukupna ocjena 58%

    6, 5, 6, 7

    26.04.2019
    23:04:00 sati
    coszinus
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedan od upečatljivijih pojavljivanja neprijatelja iz Zagorova svijeta na naslovnici. Priča zanimljiva, da ne kažem nedodirljiva u odnosu na mnoge epizode iz sadašnjeg Zagorovog razdoblja.

    07.06.2019
    16:27:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Paco

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    09.08.2019
    16:14:00 sati
    Paco
    uredi
  • karuro

    Ukupna ocjena 61%

    6, 5, 7, 7

    Meni jako djecija epizoda koja moze u isti kos sa onih prvih 30-ak zagorovih epizoda. Ukratko robin hood na zagorov nacin.

    16.09.2019
    11:45:00 sati
    karuro
    uredi
  • Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    Kad je Zagor bio Zagor...

    24.09.2019
    16:53:00 sati
    Batacele
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Otmica
      Kod: NR LIB 7a
      Ocjena: 92%
      Vrijeme: 14.7.2020. 16:48:00
      Autor: ReemCP
      Broj komentara: 0
      Broj pogleda: 47
    • Ice Cream Man
      Kod: ICM IMG 1/5
      Ocjena: 80%
      Vrijeme: 12.7.2020. 19:37:00
      Autor: Paka01
      Broj komentara: 0
      Broj pogleda: 347
    • Proteus
      Kod: TX ZS 33/984/985
      Ocjena: 76%
      Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
      Autor: igor 12
      Broj komentara: 6
      Broj pogleda: 787
    • Njihalo strave
      Kod: VB PO 1
      Ocjena: 70%
      Vrijeme: 7.7.2020. 15:05:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 845
    • Božji sud
      Kod: KP SA 7c
      Ocjena: 82%
      Vrijeme: 6.7.2020. 9:20:00
      Autor: Spock
      Broj komentara: 9
      Broj pogleda: 577

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Poslije apokalipse
        Kod: NN LIB 55
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 2447
      • Put za raj
        Kod: ZG VCSP 32
        Ocjena: 50%
        Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
        Autor: Djole
        Broj komentara: 4
        Broj pogleda: 1969
      • Svijet Nancy Porter
        Kod: NN ALM 7a
        Ocjena: 61%
        Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 1574
      • Hellgate u plamenu
        Kod: ZG LU 275/276
        Ocjena: 87%
        Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 14
        Broj pogleda: 1364
      • Dame sumnjiva morala
        Kod: FB KP 41
        Ocjena: 96%
        Vrijeme: 23.4.2020. 22:05:00
        Autor: luxi68
        Broj komentara: 13
        Broj pogleda: 1253

      Aukcije

      Forum