Zagor protiv Supermikea

Zagor

ZG LEX 129/132 | 360 str.

Zagor po prvi put u svome životu sreće protivnika sebi ravnog u snazi i spretnosti, Supermikea.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 100%

Priča 10

Scenarij 10

Crtež 10

Naslovnica 10

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 94%

P*9

S*9

C*9

N*9

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Zbogom, crveni brate
    ZG LEX 129
  • Pustolov
    ZG LEX 130
  • Zagor protiv Supermikea
    ZG LEX 131
  • Zagor protiv Supermajka
    ZG VEOP 13
  • Avanturista
    ZG ZS 359
  • Izazov
    ZG ZS 360
  • Sedma runda
    ZG ZS 361

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Addio, fratello rosso!
    ZG SR 122
  • L'avventuriero
    ZG SR 123
  • Zagor contro Supermike
    ZG SR 124
  • La settima prova
    ZG SR 125
  • Addio, fratello rosso!
    ZG TT 122
  • L'avventuriero
    ZG TT 123
  • Zagor contro Supermike
    ZG TT 124
  • La settima prova
    ZG TT 125

ZANIMLJIVOSTI

  • Supermike se pojavljuje po drugi put u epizodi Povratak Supermikea ZS 752,753,760,761
  • Dnevnik umjesto imena Supermike koristi ime Sila-Mike
  • Naš kolega stinky napisao je iznimno zanimljivu i duboku analizu ove priče koju možete pročitati na "ovom linku."

Od prve pa do zadnje slike, od prve pa do zadnje riječi ovo je jedna od perfektnih Zagorovih epizoda. Po meni jedna od četiri najbolje Zagorove epizode svih vremena, po priči, scenariju i crtežu. Način na koji Nollita razvija dinamičnu radnju, a Ferri ga prati savršenim,“klasičnim” crtežom je pravi užitak za čitatelja.

“Uzbuđenja..novi doživljaji…neobična iskustva…to ja tražim…I to me goni da putujem iz jedne zemlje u drugu, a iznad svega tražim prilike u kojima ću sebi i drugima dokazati da sam najbolji…” Tim riječima stranac iz New Yorka, Mike Gordon, koji inzistira da ga se zove Supermike, opisuje svoj smisao i cilj zivota. Mi čitatelji ubrzo uvidamo da Mike Gordon stvarno zasluzuje prefix super ispred svog imena jer on dokazuje da je najbolji u svemu što naumi, bilo to sviranje muzičkih instrumenata, kartanje, snaga, borba, hitrorukost s pištoljem pa čak i pletenje! Njegova je mana što on u ostvarenju svog gore spomenutog cilja ne bira sredstva i ne ograničava se nikakvim zakonima, ni pravnim ni moralnim. S takvim stavom i ponašanjem je očito da dolazi u sukob sa čovjekom koji ima totalno drugačiji pogled na život, s našim junakom iz Darkwooda, Zagorom.

Znači, Nollita i Ferri su sa Supermike-om kreirali Zagorovu antitezu, njegov ”alter ego” u puno kompletnijoj mjeri nego ranije sa Zagorovim dvojnikom Olafom Botegosky-m (ZG extra 36, ZS 782-783) koji nema 10% Supermike-ove karizme. U usporedbi: Zagor ima smeđu kosu, Supermike-ova je plava, Zagor ima crvenu majicu, Supermike žutu, Zagor ima simbol indijanskog orla na majici, Supermike ima slovo M—simbol samoga sebe, Zagor je skroman dok je Supermike bahat itd. Supermike je u ovoj priči toliko karizmatičan, zanimljiv, pa čak i simpatičan lik da on zasjenjuje Zagora u 2/3 ove priče! U prvom dijelu on je glavni lik koji pokreće radnju, a Zagor i Čiko su samo promatrači koji se ubacuju u njegovu priču i tu dolazi do sukoba između Zagora i Supermike-a, kao da je Supermike bio ljubomoran što Zagor uskače u njegov strip (ili obrnuto). On je jedini protivnik koji sramoti i poražava Zagora 3 puta za redom pred ljudima koji ga cijene, indijancima i vojnicima. Iako je i prije i poslije ovog susreta sa Supermike-om bilo ljudi koji su pobjedili Zagora pred indijancima kao npr. Ironman (Zagor Extra 50) i Pekot (ZS 853). Oni su uvijek imali neki trik u rukavu dok Supermike samo koristi svoje nevjerovatne prirodne talente i on to čini sa stilom. Znači ovdje Zagor nije više prikazan kao junak koji nema slabosti nego je prikazan i u trenucima kada je isfrustriran i nesiguran (više nego ikada u životu) i mora u sebi duboko tražiti snagu da bi pobijedio sebi ravna protivnika. Takvu dubinu Zagorova karaktera imali smo ranije prilike vidjeti samo u maestralnim epizodama sa Zimskom Zmijom (ZS 336-338, 340,341)

U ovoj epizodi, kao što sam već spemenuo, Zagor se bori sa protivnikom koji preuzima njegovu ulogu ne samo u Darkwoodu već i u samoj glavi čitatelja. Kad osramoćeni Zagor izaziva Supermike-a da se ogledaju u odlučujućoj borbi u sedam disciplina pred svim uvaženim indijacima i vojnicima iz darkwoodske oblasti da se odluči tko će ostati, a tko će zauvijek otići iz Darkwooda, Zagor time izaziva i traži vjeru svojih čitatelja da ostanu uz njega. Situacija je toliko ozbiljna da i Zagorov nerazdvojni prijatelj Čiko kroz citavu ovu priču brine za njegovo fizičko, a pogotovo psihicko stanje, i do kraja zadnjeg sukoba, do kraja zadnje, sedme runde mozemo vidjeti Čikovu sumnju i pesimizam u Zagorovu pobjedu nad Supermike-om! Taj legendarni sukob u sedam disciplina između “Duha sa Sjekirom” I“Žutog Duha” proteže se na 83 napete i nepredvidive stranice. Nollita u početku priče “daje” sklonost čitatelja Supermike-u koji izgleda zanimljiviji lik od Zagora sve do njihove zadnje borbe u 7 disciplina ili rundi, u kojoj su oni ravnopravni protivnici, a zatim Zagor preuzima ponovno prvo mjesto u radnji, a i u očima citatelja kao lik koji korisi svoje prave prednosti: moral, plemenitost i hrabrost, nad protivnikom njemu ravnom po snazi i spretnosti. Prve dvije od ovih vrlina Supermike nije posjedovao, a trecu je izgubio u tri navrata u tri runde. Više ne mogu reći da ne izdam kraj onima koji nisu procitali ovu izvrsnu pricu!

Da zaključimo, Nollita je uz pomoc Supermike-a napravio Zagorov lik “ljudskiji” i normalniji time što mu je pokazao slabosti, a u isto vrijeme naglasio njegove najvažnije vrline koje nisu na površini nego duboku u njemu, a u isto vrijeme je stvorio i jednu od najuzbudljivijih epizoda svih vremena. Supermike-ov lik je toliko majstorski izraden da unatoč svemu protuzakonitom sto je učinio, on je jos uvijek simpatičan čitateljima i možemo samo poželjeti da se vrati, iznervira, a u isto vrijeme i uzdigne Zagora, po treći put. Nadam se uz crtez legendarnog Galliena Ferrija ili njegovog “potomka” Marca Vernija.

Naprijed

ZG LEX 126/129 Bijes ratnika Osaga

ZG LEX 132-135 U službi cara

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • fishleg

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedna od najboljih Zagorovih prica!
    31.03.2003
    21:35:00 sati
    fishleg
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 91%

    10, 9, 9, 7

    Jedna od najboljih i najdražih mi epizoda, prva koju sam želio nabavit kad sam se ponovo navukao na kolekcionarstvo. Zagora sam dugo vremena bacio u zaborav, ali redoslijed rundi ostao je toliko u pamćenju da sam ih mogao izrecitirati odmah nakon buđenja. Super ili Sila Majk bio je bolji od Zagora čak i u disciplini pod vodom, a to je za mene bio veliki udarac, skoro kao i za indijance. 26.07.2006. evo malo mijenjam svoje ocjene, jer naslovnice, osim legendarne za sedmu rundu, nisu baš dobre
    31.03.2003
    22:58:00 sati
    ken2
    uredi
  • globinjo

    Ukupna ocjena 95%

    10, 9, 10, 8

    po meni,druga epizoda svih vremena o zagoru...
    02.04.2003
    01:13:00 sati
    globinjo
    uredi
  • seinfeld

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10


    Ovo mi je jedna od najdrazih prica...
    Pogledajte naslovnice 361 i 359 i vidjecete da su moroni iz Dnevnika izbrisali zagorov noz i lesinare u pozadini...
    02.04.2003
    11:31:00 sati
    seinfeld
    uredi
  • Ukupna ocjena 92%

    10, 9, 9, 8

    Dobar strip. Super Majk je fora, može podići teži kamen nego Zagor, a to nije mala stvar. Pa da, zašto ne bi Super Majk vladao Darkwoodom umjesto Zagora?! On bi to definitivno radio super.
    07.04.2003
    21:36:00 sati
    stinky
    uredi
  • Porter

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedna od najboljih prica od Zagora,za Sedmu rundu nudio sam tipu 30 komada ZS,nisam ga uspio nagovoriti.
    Inace kad sam prvi put citao ove nastavke,nisam ni trepnuo sve sam ih progutao u sekundi.
    09.04.2003
    18:30:00 sati
    Porter
    uredi
  • Darkwood Devil

    Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    Bez sumnje radi se o jednoj od najboljih Zagorovih epizoda.
    Sve je savršeno izbalansirano, Guido Nolitta briljirao je za ovom pričom koja i nakon puno godina odiše sviježinom i napetošću, Gallieno Ferri odradio je jš jedan majstorski crtež...
    Jedina slaba karika u ovom lancu je naslovnica za drugi dio epizode "IZAZOV", Gallieno je vrlo loše nacrtao tu naslovnicu, pogledajte malo bolje kako je smjestio Zagora da stoji na Super MIkeu! Kao da ga je izrezao sa jednog crteža i doslovno priljepio na drugi, šteta...druge naslovnice su odlične!
    12.04.2003
    09:22:00 sati
    Darkwood Devil
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Po meni ovo je mozda i najbolja epizoda Zagora, a ako ne najbolja, onda odmah uz "Zimsku Zmiju"
    15.04.2003
    02:51:00 sati
    ---dp---
    uredi
  • piquet

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    da sam barem ovu priču čitao kao klinac...
    inače odlično mi je što u sedmoj rundi nema natezanja. zagor ga uzme i razbije. svaka čast za gospodara darkwooda!!
    15.07.2003
    22:35:00 sati
    piquet
    uredi
  • Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    Bah,napeta prica.Interesantna do kraja!
    Nikada nijesam toliko strepeo za Zagora kao tada!
    Sreca da uvijek pobjedjuje dobro nad zlom,bar u svijetu stripa.
    29.08.2003
    21:33:00 sati
    mephisto_III
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Odlican Zagor! Sjajan uvod u pricu, razradjen je odlicno, a finisiran kako se samo pozeleti moze. Crtez ferijevski, kao i naslovnica. Od 7 do 77.
    04.09.2003
    03:03:00 sati
    helindzen
    uredi
  • Dzimi Gitara

    Ukupna ocjena 85%

    9, 8, 9, 7

    ovo mi je uvek bila jedna od najboljih Zagorovih avantura. Prica se razvija jako dobro, nema dosadnih trenutaka, a onda spektakularan rasplet u poslednjem delu. Ko klinac sam ozbiljno strepeo da li ce se izvuci Delija iz crne sume. Izvuce se na kraju!
    06.09.2003
    06:33:00 sati
    Dzimi Gitara
    uredi
  • realist

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Evo,nakon što ste mi napunili glavu s odličnim kritikama ove epizode,proveo sam dva mjeseca tražeći ta tri stripa(bezuspješno).Na kraju mi je pukao film i kupio sam CD sa skeniranim epizodama.Moram reći da sam kao klinac čitao "Avanturistu" i da mi je ostalo kristalno jasno u sjećanju kako je Sila-Majk dobio fleš rojal(flush royale,ali držimo se izvornika:)).Sada,mogu se i ja složiti s vama da je ovo vjerojatno najbolja epizoda Zagora svih vremena.Sila-Majk stvarno plijeni pažnju.Prvi dio priče mi je jednako dobar kao i završni dvoboj.Po meni,ključna je bila druga runda.Da se Sila-Mike nije spotaknuo,on bi sad bio gospodar Darkvuda.Na kraju me je Mike razočarao,jer je podlo htio ubiti Zagora s leđa.Ali,to je dokaz da je on stvarno super u svemu,i da je super-podmukao:).Nego,zašto Zagor i Hellingen svoje sitne razmirice nisu rješavali na taj način.Sudeći po onom što je živahni starčić sve preživio,izgleda da bi on bio jednako tvrd orah kao Sila-Majk,ako ne i tvrđi.
    19.09.2003
    11:15:00 sati
    realist
    uredi
  • hua

    Ukupna ocjena 94%

    9, 10, 10, 7

    Priča jeste zanimljiva i nesvakidašnja, ali ovo je svakako za klince koji vole gledati dvoboj Batmana i Supermena ili Mickey Mousea i Bugs Bunnya i slično. :-)
    Gnev Osaga je, na primer, neuporedivo ozbiljnija epizoda !
    01.11.2003
    04:00:00 sati
    hua
    uredi
  • Ukupna ocjena 75%

    7, 7, 8, 9

    12.11.2003
    11:53:00 sati
    Brdar
    uredi
  • johnhartson

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Sigurno epizoda zbog koje je Zagor prilagodljiv svim uzrastima. mozda na momente deluje naivno ali ovo je verovatno epizoda u kojoj Zagor nailazi na protivnika mozda fizicki najslicnijeg njemu i zbog toga ga je tako tesko pobediti. U stvari, Zagor ga pobedjuje samo zahvaljujuci svom poznavanju prirode i njenih cudi. Neverovatno da se Sila-Majk nije cesce pojavljivao.
    13.11.2003
    14:50:00 sati
    johnhartson
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Sila Majk je jači u dizanju utega ali Zagor je brži u dekatlonu, Zagor je hrabriji u suočavanju sa divljim mačkama, ali Sila Majk je precizniji strelac, Sila Majk može za minut duže zadržati dah ali, plaši se zmija više od Zagora. Rezultat je 3:3. Slijedi naravno dvoboj u kome pobjedi Zagor, u sedmoj rundi pokazače se ko je od njih dvojice plemenitiji.
    03.02.2004
    19:41:00 sati
    miha
    uredi
  • Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 10, 7

    Opčinjenost ovom Bonelli-Ferri epizodom bila je tolika da sam ravnalom mjerio opseg mišica Zagora i Sila-Majka, nakon što je Majk podigao veći i teži kamen. Nisam mogao vjerovati!
    Iako radnja, uglavnom, teče linearno, nenadmašni Bonellijev osjećaj za stvaranje atmosfere i odlični dijalozi-monolozi (posebice Zagorovo obraćanje publici u "Sedmoj rundi")daju nevjerojatnim darkvudskim (anti)junacima ljudsku plastičnost i uvjerljivost. Ferri je u ovoj epizodi gotovo perfektan; njegov ionako upečatljiv umjetnički osjećaj za dinamičnost pokreta i gesti do savršenstva je doveden u posljednjoj borbi, a čak je i pozadine pažljivo radio što mu inače nije bila jača strana. Naslovnice su najslabiji dio ove po mnogo čemu kultne epizode. Iako sam kao dijete padao u trans gledajući naslovnu "Izazova" i "Sedme runde", s vremenskim i emotivnim odmakom uočljiva je Zagorova krutost u "Izazovu", iako je ideja naslovnice dobra. Naslovnica "Avanturiste" crtački je daleko najbolja, ali sadržajno bi mogla ukrasiti barem pola Zagorovih epizoda. Nema prepoznatljivost za epizodu, kakvu, primjerice, imaju "Povratak u Darkvud", "Tajanstveno krstarenje" i slično, na kojima se bolje "pokriva" i naslućuje sadržaj epizode.
    23.04.2004
    12:45:00 sati
    cromosom
    uredi
  • dugapuška

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    definitivna klasika, onda kad je izašao bio je jednostavno fenomem
    10.05.2004
    17:22:00 sati
    dugapuška
    uredi
  • Ukupna ocjena 94%

    10, 10, 9, 7

    definitivno, jedan od najboljih zagorovih priča, naslovnice su slabija točka !!
    usput, fali mi "IZAZOV", pa ako neko ima dupli.......
    28.07.2004
    08:52:00 sati
    niko
    uredi
  • Ukupna ocjena 96%

    10, 10, 9, 9

    zagor je jedini gospodar darkwooda i niko drugi .jedva cekam epizodu kod ludensa .nisam imo priliku je procitat al bi volio vidjet supermajka pred nogama duhu sa sjekirom.
    30.07.2004
    22:31:00 sati
    nakai
    uredi
  • darkwoodski kralj

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Definitvno jedna od najboljih epizoda. Ne samo da se rasteze u duga tri stripa nego pri tome se radi o natjecanju a ne o borbi. Zagor po prvi puta se natjece na snagu,brzinu,izdrzjivost i sto vec..vrlo unikatno. Jer navikao sam gledati zagora kako unistava protivnike ali ovog puta je bilo vrlo zanimljivo i napeta. Volim takve epizode, zato mi se svidja kineska sekta ;)
    02.10.2004
    05:47:00 sati
    darkwoodski kralj
    uredi
  • Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    Pa mislim da priča ima i neku slabiju stranu imožda bi i scenarij mogao bit malo precizniji ali svejedno,stvarno je to jedna od boljih Zagorovih epizoda.
    07.10.2004
    13:14:00 sati
    mister g.
    uredi
  • Prodigy

    Ukupna ocjena 96%

    10, 10, 9, 9

    Prica koja drzi vodu,naravno ako vjerujete da "vunderkindi" ko Mike mogu postojati.Zagor na 100 muka!Epizoda se cita u dahu.Dnevnik je fino raspodjelio pricu u tri epizode tako da se "Izazov" iscekivao na kioscima kao ni jedna epizoda prije,a "sedma runda" ga je odmah potukla.
    Po meni Nolittin najjaci uradak bar sto se Zagora tice.
    devetka za naslovnice bila bi zbog prosjeka"avanturiste",iduce dvije idu mi pod odlicne!
    13.09.2005
    13:00:00 sati
    Prodigy
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 94%

    10, 9, 9, 10

    odlična epizoda.konačno je Zagor dobia dostojnog ljudskog protivnika
    10.12.2005
    13:18:00 sati
    lwood
    uredi
  • jack 50

    Ukupna ocjena 96%

    10, 9, 10, 9

    supermike mi je jedan od najdražih Zagorovih protivnika.
    23.04.2006
    10:31:00 sati
    jack 50
    uredi
  • acika

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    ovdje cocjek kad pocne da cita,do kraja ima utisak da ce nas junak da izgubi rat sa super majkom na kraju,..cak,nisam ni siguran da je 100% pobjedio...spasio ga je autor..definitivno :)
    08.06.2006
    00:14:00 sati
    acika
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    ...prejebena epizoda...nemam zamjerke...
    10.08.2006
    17:22:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Prvo ona supermikeova noga na zagoru, a onda ona lijana. Odakle ju je samo supermike uzeo? Sa neba možda?
    10.08.2006
    22:51:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Definitivno jedna od najboljih Zagorovih epizoda!! Supermike je odličan protivnik i triba bi se malo više pojavljivati. U ovoj epizodi je sve fenomenalno; jedino je završna borba malo prekratka. Crtež je odličan. Naslovnica od Pustolova mi nije nešto specijalna, a i malo mi smeta što je na drugoj maknuto ono stablo u pozadini tako da izgleda kao da se lijana sama pojavila. No nema veze, ovo jednostavno zaslužuje sve desetke!
    11.08.2006
    23:00:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    e,u Ludensovom izdanju mi stvarno fali ono Sila-Majk
    13.08.2006
    22:45:00 sati
    Luxor
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    Evo dao sam četiri devetke za jednu od najboljih Zagorovih priča. Za savršenu priču ipak mi fali u svakom elementu gre po neka sitnica. Moram priznati da sam dosta više i očekivao od ove epizode iako Supermike ostaje jedan od najvećih Zagorovih protivnika. šteta što sedma runda nije završila kako je trebala završit. Ova epizoda spada u meni najdraži Nolittin period, a i Ferri je tada crtao bolje nego ikad. Naslovnice su možda najbliže ocjeni 10...
    21.08.2006
    17:56:00 sati
    Koresh
    uredi
  • I like girlz

    Ukupna ocjena 69%

    6, 6, 9, 6

    u moru odličnih nollitinih priča u ovom zagorovom periodu, koji je jedan od najboljih (a po nekima je i najbolji), meni je ova priča sa supermajkom totalno bezveze. kao da je pokušana kopija neuspjelog zagorovog dvojnika iz epizode "zagor protiv zagora", sa nekim izmjenama. i finalni rezultat je, barem meni, jedna ispodprosječna epizoda, pritom bih dodao i prilično dosadna, sa mnoštvom scenarističkih rupa. najbolje od svega je, u ovom periodu, zaista fenomenalni ferri.
    25.09.2006
    19:11:00 sati
    I like girlz
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 78%

    8, 8, 8, 6

    Pročitao sam Supermajka tek u Ludensovom izdanju.Jedva vrlo zabavna i opuštajuća epizoda,sa puno humora.Mike svira violinu bolje od majstora u Beču,za samo nekoliko mjeseci nauči Indijanske dialekte,snažan je ko bik,precizan sa puškom,diplomirao pravo na Yale-u,ali na kraju ipak izgubi od - Zagora;-))Ovo je valjda jedina epizoda gdje je Chico stvarno smiješan,npr. kad već unaprijed vadi bočicu sa mašću kojom će obrisati ono Fantomovsko "M" na Zagorovom licu,pa u ulozi suca kad najavljuje novu rundu i puca po publici,da bi na kraju dobaco ono legendarno "Daj dovrši ovo,vrijeme je doručka".Odlično!Vidim da Zagor ima problema sa ljudima koji žele rušiti njegov autoritet a sa druge strane,možda bi Darkwood i više napredovao da je njegov gospodar bio Super-Mike,tko zna?I da,7 rundi je stvarno zanimljivih,iako ga u zadnjoj ZAgor savlada za pola minute i bez ikakvih problema što nije u skladu sa onim što smo vidjeli prije toga.Crtež vrlo dobar,Ferri skoro pa u top-formi,mada primjećujem da je nekoliko vinjeta docrtavanih od strane drugih crtača(npr. u sceni kad revolveraš Flach uazi u saloon,Zagor i Chico imaju ne-Ferrijevske face,a i zadnja vinjeta nije Ferrijeva).Naslovnica na kojoj Mike stoji iznad ZAgora je težak promašaj.
    27.09.2006
    10:29:00 sati
    Aco
    uredi
  • GTI_TURBO

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Radi se sigurno o jednoj od najboljih zagorovih epizoda, mozda cak i jeste najbolja. Kad sam procitao pricu bilo mi je zao sto nema jos.
    08.02.2007
    23:55:00 sati
    GTI_TURBO
    uredi
  • senad7

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Najbolja prica o Zagoru...Mike je super ali nas Zagor je super super.
    11.02.2007
    18:44:00 sati
    senad7
    uredi
  • PAJDO

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedna od pet najboljih priča o Zagoru!!! Sve je odlično od naslovnica, scenarija i fantastičnog Ferrijevog crteža!!!
    Zanimljivost?! Epizode u ZS-i se mogu čitat svaka za sebe, zajedno daju odličnu priču, kao što sam već rekao :))
    28.02.2007
    15:19:00 sati
    PAJDO
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Duga epizoda, napetost, fantastični protivnik, klasični Ferri-sve što treba da ovo proglasimo remek djelom. Ona lijana na drugoj naslovnici strši iz zraka jer su izbrisali stablo koje je bilo u prvom talijanskom originalu.
    02.03.2007
    01:19:00 sati
    Inferno
    uredi
  • Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    Uf, nikad nisam vidio ovako dotučenog, osramočenog i nemoćnog Zagora. Skoro da je i zaplakao :))) Čini mi se da je Nollita malo pretjerao s tim prikazom Zagora kao junaka koji se ne srami pokazati svoje osječaje, u biti prikazu Zagora kao ženskice. Više bi mi odgovarao Zagor koji onako dotučen traži utjehu u alkoholu i ženama ( ko pravi satir iliti divlji čovik ), a ne da ga Chico tješi i da mu briše sa obraza ono "M" svaki put kad bi ovaj popušio batine od Supermikea. Pa Zagor nije neki mekušac on je ipak kralj Darkwooda, čovjek iz šume i ne bi smio dozvoliti ovakve izljeve osječaja. Srećom na kraju se ipak zbrojio i pokazao Supermikeu tko je gazda :)))
    26.06.2007
    17:43:00 sati
    Manetola
    uredi
  • solar

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Zlatno razdoblje, što drugo da kažem!
     
    Ima nešto nevjerovatno privlačno u ideji da Zagoru netko može biti ne samo ravan, nego superioran. Kada ste u nešto nježnijem dobu, to vam dođe biti nevjerovatni šok. U vašoj mašti Zagor je vrh, najjači i najbolji i onda Nolitta dovede Supermajka! Pa te uzbudi, zainteresira na fundamentalnoj razini, u tim godinama.
    Privlačnost ove ideje je nevjerovatna, to je jedan od razloga zašto je ova priča najbolje ocjenjena od strane čitatelja.
     
    Očaranost dječije mašte ovom pričom i njezinim protagonistima najbolje dočarava cromosomov komentar koji mi je ostao u pamćenju, gdje on priča kako je kao dječak "ravnalom mjerio opseg mišica Zagora i Sila-Majka, nakon što je Majk podigao veći i teži kamen" jer nije mogao vjerovati da je to moguće". :D
    26.06.2007
    18:13:00 sati
    solar
    uredi
  • alen

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    Heavy epizoda! Epizoda koja pokazuje da Zagor nije nikakav superheroj i da ga svatko sa slicnim fizickim predispozicijama lako moze srusiti (hm, lako...). Odlican buil-up epizode i odlican lik Supermikea. S razlogom jedna od najlegendarnijih epizoda iz Zlatne ere Zagora.
    12.07.2007
    14:05:00 sati
    alen
    uredi
  • zagorovsky

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Najbolji Zagorov negativac
    05.09.2007
    17:29:00 sati
    zagorovsky
    uredi
  • DKoor

    Ukupna ocjena 95%

    9, 10, 10, 8

    Složio bih se sa većinom....definitivno jedna od najboljih Zagorovih epizoda uopće. Zagor konačno pronalazi čovjeka u potpunosti ravnog sebi u pogledu snage, spretnosti i svih onih drugih, nasušno potrbnih odlika koje krase ljude divljine.
    05.09.2007
    22:36:00 sati
    DKoor
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Najvjerovatnije najbolja zagorova epizoda. Morao bih ponovno pročitat ostale antologijske epizode da bih mogao sa sigurnošću reći da je najbolja, ali to će pričekat izdavanje tih epizoda u novom ruhu. To je Zagor kakvog volim: mozak na pašu i uživanje u uzbudljivosti priče. Zaplet odličan, onda slijedi lagani pad u sredini priče, da bi se sve završilo fenomenalnim završnim obračunom. Izuzev zadnje, naslovnice nisu nešto, ali ipak desetka jer ne želim kvarit ocjenu.
    07.09.2007
    17:29:00 sati
    Spock
    uredi
  • mali od palube

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    LUDI neprijatelj, LUDA priča, LUDA radnja, PRELUDA epizoda.
    29.09.2007
    21:29:00 sati
    mali od palube
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 86%

    10, 7, 10, 5

    Supernaivna priča o Supermajku, no uzevši u obzir od koga je i kada je napisana još je i dobra. Supermajk putuje zemljom da bi iskusio uzbuđenja koja ta divlja prostranstva pružaju. Onaj konačni obračun je pomalo glup, jer po onome što smo vidili on je nepobjediv. Ako može naučiti kako se svira flauta u par minuta kako onda nemože sredit zmiju ili kuguara? Trebalo bi mu biti dovoljno samo da vidi kako Zagor to radi, da bi on to onda mogao reproducirati - super. Na kraju krajeva nije mi ni jasno kako ga je Zagor pobijedio u sedmoj rundi, na koju fintu? Možda je zato i bio onako živčan na kraju, znajući da je pobijedio na sreću. Plus ide na račun činjenice da je i Zagor nervozan i arogantan kada gubi, odnosno samo čovjek. Ferrijev crtež odličan, naslovnice dosta slabe.Inače Supermajk me strašno podsjeća na Terencea Hilla, i njegovog lika iz filma "Il mio nome è Nessuno", ali i nekih drugih njegovih uloga tokom karijere. Zafrkant, sveznalica, najbolji u svemu i plavokos, takve uloge je stalno igrao, pa se nebi čudio da je Supermajk po njemu zamišljen, sa određenim promjenama dakako.
    05.10.2007
    22:47:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    Slažem se s onima koji drže ovu epizodu jednom od najboljih u serijalu.  Barem od onoga što sam ja pročitao.  Iako je priča jednostavna, plitka, radnja se odvija toliko dinamično da se strip doslovno "guta" i to mu je najjača strana.  Nema se što puno dodati, postoje neke Zagorove epizode koje su kvalitetnije u smislu neke ozbiljnosti teme, ali ova oduševljava napetošću, zanimljivošću...  Čak nema niti uvoda s nekakvim Čikovim gluparijama, nego odmah u glavu.  Mike je jako zanimljiv lik i jedva čekam pročitat priču s njegovim povratkom.Crtež odličan, jednostavan i pregledan.  Naslovnicama sam dao nižu ocjenu zbog katastrofalne druge (zbog Majkove noge prvenstveno).  Težak propust. I još na ovakvoj priči!   
    08.10.2007
    16:31:00 sati
    Mlaki
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    jedan od odgovora na pitanje zašto zagor ima nedodirljivi status na ovim prostorima. neznam što bi strip kao medij trebao drugo pružiti. rastereti mozak i uživaj 
    13.02.2008
    12:19:00 sati
    darkwoodaxe
    uredi
  • Maximuss

    Ukupna ocjena 71%

    8, 6, 7, 8

    Supermike je definitivno trebao pregazit Zagora. Prokleti autori kad se petljaju logican zavrsetak. ;)
    26.02.2008
    17:14:00 sati
    Maximuss
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ovdje vidimo malo drugacijeg Zagora,tj. ljubomornog i nemocnog prema jednom protivniku koji je mozda bolji od njega. Nesto novo je uvijek dobro.
    03.03.2008
    08:58:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 96%

    10, 10, 9, 9

    jedan od "onih" Zagora
    27.03.2008
    10:22:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • Ukupna ocjena 94%

    10, 9, 9, 10

    Svakako jedan od najboljih Zagora. Konačno dostojan protivnik.
    21.04.2008
    19:54:00 sati
    mars1
    uredi
  • Raga

    Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    Sigurno među 10 najboljih Zagora! Konačno je neko namlatio Zagora bez trikova, otrova i ostalih karafeka, ali "bivša veličina" se ne predaje tako lako !
    07.07.2008
    01:38:00 sati
    Raga
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    supergenijalno
    25.08.2008
    18:20:00 sati
    ninny
    uredi
  • vope

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedva povjerovah da sam preskočio ocjenjivanje ove savršene epizode. DESET DESET DESET DESET
    27.08.2008
    08:40:00 sati
    vope
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jebo te, ovaj Nollita je genije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    15.11.2008
    19:09:00 sati
    cibalia
    uredi
  • Zagor-te-nay

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Šta da više dodam..sve je rečeno
    24.11.2008
    18:11:00 sati
    Zagor-te-nay
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ovo sam pročitao 10 puta i dok ne umrem ću još ko zna koliko puta. Perfektno teško za opisati riječima
    30.11.2008
    02:44:00 sati
    jmile3
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    VRH SVIH VRHOVA, zajebavam teško je reći koja je epizoda najbolja ali ova je top 5 meni, vizualno scenaristički a i naslovnice su jedne od najboljih.
    30.11.2008
    19:28:00 sati
    supermike
    uredi
  • Bruce Springsteen

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    FANTASTIČNO bez fantazije! Možda jedna od najrealnijih Zagorovih priča, jer nijedan čovek nije najbolji i nepobediv, bar ne u svemu, to je Super Majk dokazao Zagoru! Za mene Zagorova priča No.2 posle Zimske zmije!
    10.01.2009
    00:17:00 sati
    Bruce Springsteen
    uredi
  • manhunter

    Ukupna ocjena 70%

    7, 6, 8, 7

    Prenaivno, ali uzevši u obzir kada je pisano, ipak čitljivo.
    10.01.2009
    10:34:00 sati
    manhunter
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Odlican strip.Dostojan protivnik Zagora.
    23.03.2009
    12:41:00 sati
    misa
    uredi
  • Solid Snake

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ma cista 10-ka!!!!
    21.05.2009
    13:14:00 sati
    Solid Snake
    uredi
  • Ferri

    Ukupna ocjena 93%

    9, 9, 10, 9

    09.06.2009
    04:52:00 sati
    Ferri
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Za mene najbolji Zagor svih vremena.
    08.07.2009
    16:38:00 sati
    14act3
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    Izvrsna i svježa epizoda! Zadnja scena gdje Chico puca u publiku je najbolja. Crtež prekrasan,naslovnice jako dobre,treća je najbolja.
    18.07.2009
    08:33:00 sati
    Opti
    uredi
  • Ukupna ocjena 96%

    10, 10, 9, 9

     "Zvoni,debeli ,zvoni..." hahahaha
    12.10.2009
    16:32:00 sati
    Krejzer
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Uz Američku odiseju najbolja Zagorova pustolovina,sve 10

    27.12.2009
    16:52:00 sati
    amigo970
    uredi
  • wele

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    27.12.2009
    21:32:00 sati
    wele
    uredi
  • Combatrock

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Definitivno najbolji Zagor. Fenomenalna izdanja Dnevnika i meni zaista drag prevod Sila Majk. Zagor u par situacija na ivici nervnog sloma, neprocenjivo. Sila Majk nikako ne izlazi iz pozitivnog okvira koji je scenarista napravio. Simpatican i drag lik.

    25.02.2010
    23:33:00 sati
    Combatrock
    uredi
  • teller

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ništa neće pisat,bez veze, sve se zna.

    13.03.2010
    20:09:00 sati
    teller
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 86%

    8, 8, 10, 8

    Vrlo dobra Zagorova epizoda, samo ja stvarno ne razumijem zasto svi misle da je jedna od najboljih (dok puno citaoca misle da je NAJBOLJA SVIH VREMENA!!! - to ne shvatam).  Supermike je odlican tip, i veoma interesantan: ima veliki ego, i hoce da bude najbolji u svemu, i to mogu da razumijem.  Ali u nekoliko stvari, ne kontam njegov karakter: boji se zmija i pumi, ali nije ga strah izazivati najbrzeg revolverasa u Zapadu na dvoboj?  Hmmm... ja bi mislio ako ga nije strah umrijeti, da se nebi trebo bojati nicega - ni ljudi, ni zivotinja - ali sta ja znam....

    Ferrijev crtez je klasika: on je pravi majstor, i zasluzuje da bude najbolji crtac Zagora svih vremena.  Naslovnice mi nisu na nivou onih od "Bijes Ratnika Osaga" nivou: jedina sto je interesantna je ZagEX 131 (Zagor Protiv Supermikea), dok ona prije nje nema veze ni sa cim (ZagEX 130, Pustolov), a ona zadnja (ZagEX 132 - Sedma Runda), iako je vrlo dobra, otkriva previse, zato sto se lako vidi da ce Zagor pobjedit.  Zato sam im ukupno dao osmicu.  Da budem upravo iskren, ovo je veoma dobra Zagorova epizoda, ali nebi je ja stavio u TOP 10 Zagor, pa ne barem i u TOP 20.  Kako je moguce da ova epizoda vlada sve Zagorove liste, dok "Zarobljenici Crvene Vjestice" nije na TOP 10 Zagor?  Pa to sasvim nije fer da je skoro kriminal... Supermike u stvari jest super, ako za nista drugo nego makar zato sto ima previse ambicije, ali ova epizoda, iako je veoma dobra, ipak nije Super.

    09.04.2010
    22:50:00 sati
    acestroke
    uredi
  • Andrej

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedna od najboljih i najzabavnijih Zagorovih pustolovina.......

    17.05.2010
    21:30:00 sati
    Andrej
    uredi
  • legaz

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Nolita 10, Feri 10, Majki 10, Zagor 10.

    23.05.2010
    18:58:00 sati
    legaz
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 93%

    10, 9, 9, 9

    31.07.2010
    15:43:00 sati
    drogsy
    uredi
  • poison

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    majk je najjaci

    17.08.2010
    11:22:00 sati
    poison
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Zagor napokon dobiva rivala koji ga želi poniziti pred stanovnicima Darkwooda. Posebno mi se sviđa natjecanje. U ovoj epizodi Zagora ima najmanje ubojstava, sve se odvija manje-više u natjecateljskom duhu.  Ferri je izvrstan, i takve su i naslovnice, samo smeta Zagorova faca na "Avanturisti"(tj. "Pustolovu") ali zbog sveukupnog dojma dajem desetku. Ovo je vječni klasik, i jedna od meni najdražih epizoda Zagora u cijelome serijalu. 

    01.09.2010
    14:27:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • Galis

    Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 9, 10

    Zagor vs Sila Majk. Kultna Zagorova priča.

    11.09.2010
    13:46:00 sati
    Galis
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Stvarno volim ovu epizodu! Ima sve što jedan super strip treba da ima od priče, super ispričane, sa odličnim crtežom i naslovnim stranama. SUPERMAJK je jedan od najboljih "negativaca" u Zagorovom serijalu. Kao što reče recenzent, u većini priče potpuno zasenjuje Zagora. Ima po meni i neku dječačku crtu tako da ne možete da ga mrzite kao većinu Zagorovih protivnika. Priča prikazuje Zagora kao "samo" čovjeka koji tokom čitavog sukoba pokazuje ljudske slabosti, prolazi kroz mnoge faze i ne uspjeva da ih prevaziđe do samog kraja. Svaki protivnik koji porazi Zagora zaslućuje respekt a još ako je to u fer borbi... Završna borba je prava da pokaže Zagora u pravom svijetlu i njegovu razliku od svih drugih čak i fizički nadmoćnijih protivnika. Tu iskazuje one osobine koje ga čine GOSPODAROM DARKVUDA! Pravi strip za preporuku naročito za nove mlade čitaoce!

    25.12.2010
    17:26:00 sati
    malek
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Doslovce sam se znojio čitajući ovu epizodu.U"Sedmoj Rundi" sam pomislio kako će Zagor morati napustiti Darkwood.Pohvale Nolitti i Ferriju.                                                                                   P.S.Dobra recenzija.

    04.01.2011
    16:43:00 sati
    Patrix
    uredi
  • crazyboy993

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    fantastično, nema druge riječi za ovaj strip :)

    06.01.2011
    21:33:00 sati
    crazyboy993
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 95%

    9, 10, 10, 8

    epizoda je dobra ali nije super medu top 20  zagora pri dnu za moj ukus.Naslovnice lose osim zadnje ferri odlican smeta memalo sto je zagor prebrzo pobjedio supermajka trebalo je to ipak malo teze ispasti.

    27.01.2011
    00:08:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • Fergal

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Legendarna priča.Nolitta je ovde uradio majstorski posao.Ferri u najboljim danima.Najbolji strip koji sam ja ikada pročitao.

    27.01.2011
    20:33:00 sati
    Fergal
    uredi
  • split85

    Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    Jedna lagana priča. Jednostavna

    16.02.2011
    23:29:00 sati
    split85
    uredi
  • jimy1968

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    u top 5 najboljih Zagora,veoma realno i napeto,kao klinac procitao nebrojeno puta

    16.04.2011
    02:45:00 sati
    jimy1968
    uredi
  • kingleoric

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    Budući da više nisam klinac kojem je svaki drugi strip super, nije mi više uopće tako dobra, kamoli fascinantna, no kulta ostaje svakako!

    25.05.2011
    00:17:00 sati
    kingleoric
    uredi
  • vknez

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    vrhunski

    17.06.2011
    22:54:00 sati
    vknez
    uredi
  • Bat Baterton

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Legendarna epizoda. Bila mi je vrhunska kada sam je čitao kao klinac, sjajna mi je i danas kada sam je opet pročitao u izdanju OP. Opet sam osetio tu napetost, neizvesnost, strah za našeg Zagora :) Bilo je i boljih priča i boljih avantura, ali Supermajk je izvršio ogroman uticaj na Zagora, uzdrmao ga je prilično i ovo jeste definitivno jedna od najupečatljivijih epizoda i najupečatljivijih protivnika. Feri je u vrhunskoj formi. Jedino su naslovnice malo lošije, ali ipak ova avantura zaslužuje 100%.

    25.06.2011
    19:51:00 sati
    Bat Baterton
    uredi
  • Davor2403

    Ukupna ocjena 94%

    9, 10, 10, 7

    Odlična epizoda. Prvi put da je netko Zagora toliko puta uzdrmao, nadmudrio i "prešao". Supermike dosta zanimljiv kao lik.

     

    Ali zato naslovnice, prva nikakve veze s pričom, druga očajna i samo treća nije loša, c c c... :(

    23.07.2011
    11:32:00 sati
    Davor2403
    uredi
  • general war

    Ukupna ocjena 80%

    6, 8, 10, 8

    supermajk je dobro osmisljen negativac,arogantni mladic sa velikom inteligencijom i spretnoscu.ali epizoda u celini je pomalo bezveze,nema nimalo misterioznih desavanja,svo se vreme supermajk kontinuirano osvecuje zagoru,da bi na kralju nadrljao.takodje,voleo bih da je u supermajku prikazano malo vise zlobe,epizoda bi tad bila napetija.ovako je to tipicna nolitina epizoda bez ikakvog veceg zapleta il misterije.ipak,kraj je veoooma dobar,duel izmedju majka i zagora je odlicno prikazan.ferrijev crtez je naravno,po obicaju odlican,kao i naslovnice.

    13.08.2011
    01:04:00 sati
    general war
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    Nije mi u top 20, ali definitivno jedna od boljih epizoda.

    22.10.2011
    04:56:00 sati
    Deki86
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    06.11.2011
    23:42:00 sati
    DJ DEX
    uredi
  • zagor_22

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    bolje bi bilo da je supermike pao na ona koplja, al može i ovako ;)

    18.01.2012
    22:07:00 sati
    zagor_22
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Chico i revolver. Još jedna runda i bio bi pogreb.

    05.03.2012
    19:40:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Ernie Pike

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Drago mi je sto sam ovu pricu citao kao klinac. Koja je to sreca bila kad sam nabavio "Sedmu rundu". Danima sam s bratom i prijateljima komentirao rundu po rundu. Ne mogu biti objektivan u ocijenama.

    19.03.2012
    18:18:00 sati
    Ernie Pike
    uredi
  • kandraks

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Zagor.+ Supermajk + 7 rundi + Nolitta + Ferri = Savrseno!!!

    25.03.2012
    18:34:00 sati
    kandraks
    uredi
  • Duje Belak

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Legendarno , u top 3 epizode. Mike gordon Alias Supermike najkarizmatičniji lik u cijeloj Zagorovoj sagi. Obavezno imati u kolekciji, ma super obavezno :)

    14.04.2012
    15:47:00 sati
    Duje Belak
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    u top 5 epizoda Zagora

    Posebno mi se dopalo kako je nollita zapoceo epizodu u dilizansi

    Steta sto je Nollita napustio serijal mogao je on jos dosta brilijantnih prica{kao sto je ova} da napise

    Ferri maestralan ne znam vise koje reci da upotrebim d bih opisao njegov crtez

    04.05.2012
    11:39:00 sati
    going going
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ovo mi je jedna od najboljih priča o Zagoru a Super Mike jedan od najdražih negativca (ne samo u Zagoru). On i SuperHik su mi jednostavno najbolji.

    21.05.2012
    13:26:00 sati
    tekumze
    uredi
  • zagor fan

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Meni možda najbolja epizoda Zagora

    16.07.2012
    12:00:00 sati
    zagor fan
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    13.09.2012
    20:31:00 sati
    velka031
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 80%

    8, 7, 9, 8

    Za mene je ova prica ok.Nista posebno. Crtez je vrlo dobar. Malo je cudno bilo ,kako Supermike odjednom svoju dominaciju nad Zagorom izgubi,koju je imao skoro kroz cijeli strip.Tu je scenario malo izvjetrio. Kraj malo nejasan. Zadnje tri,cetri stranice,kidao sam se od smijeha.

    24.09.2012
    18:16:00 sati
    Tutta
    uredi
  • Ukupna ocjena 62%

    6, 7, 6, 5

    09.10.2012
    14:37:00 sati
    coszinus
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Nije najbolja, ni meni najdraža, ali je u vrhu! Nažalost, tek sam sad pročitao ovu vrhunsku epizodu. Da sam ranije, siguran sam da bi i meni bila najbolja.

    05.03.2013
    12:46:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 81%

    7, 7, 10, 9

    Malo ga je Mike uzdrmao, ali očekivano na kraju Zagor MALČICE bolji. Nije mi među najboljim epizodama

    05.03.2013
    16:36:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    10.03.2013
    11:41:00 sati
    sergej773
    uredi
  • Momo10

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    01.10.2013
    15:21:00 sati
    Momo10
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    EEEEEJOOOOOOOOOOOUUUU!

    04.11.2013
    22:31:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • SuperHrvoje

    Ukupna ocjena 73%

    9, 6, 7, 7

    Priča u samouvjerenom mladiću koji dolazi izazvati Zagorov autoritet je izvrsna, ali realizacija nije. Momglo se to puno bolje, recimo da se nije sve baziralo na fizičkoj umješnosti. Crtež je na visokoj razini. Naslovnice prva preopčenita, druga antologiska, treća skroz ok. E, da SilaMajk mi je puno draži naziv :)
    22.01.2014
    00:53:00 sati
    SuperHrvoje
    uredi
  • Rahazlam

    Ukupna ocjena 85%

    9, 8, 9, 7

    Da nije zagor ovo bi cak bilo i neizvjesno dosta dobra prica ali ipak nespada u onaj sam vrh zagora,a ovdje je dobio dosta dobre ocijene!!

    11.02.2014
    22:42:00 sati
    Rahazlam
    uredi
  • mr murdoc

    Ukupna ocjena 93%

    10, 9, 9, 9

    Osobno smatram da su epizode u kojima se pojavljuje Supermike jedne od najboljih epizoda u Zagorovom univerzume.

    Mike Gordon je ustvari protuteza i ogledalo postavljeno pred Zagora.

    Supermike moze sve sto Zagor moze, on mu je fizicki i intelektualno dorastao te sa jednom djecackom zaigranoscu pokusava dokazati svoju superiornost.

    Ta superiornost drzi vodu gotovo kroz cijelu pricu, sve dok u igru ne dolazi karakter .

    Samo najveci Heroji pobjeduju pred ogledalom i spoznajom sto je od njih moglo biti.

    Zagor je jedan od tih heroja, i zato ga vole generacije citatelja diljem nasih prostora i nasih prostranstava.

    Oni koji misle suprotno su izgubili duh mladosti i duh idealizma.


     

    02.03.2014
    13:10:00 sati
    mr murdoc
    uredi
  • ike666

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Savršeno, najbolji Zagorov neprijatelj svih vremena!

    17.03.2014
    23:11:00 sati
    ike666
    uredi
  • lasa22

    Ukupna ocjena 97%

    10, 9, 10, 10

    12.04.2014
    13:51:00 sati
    lasa22
    uredi
  • nightman36

    Ukupna ocjena 95%

    10, 9, 10, 8

    ..eto nakon 30 i kusur godina dospjela mi opet u ruke ova legendarna epizoda u obliku Klasik izdanja!

    Što reći ? Naravno da se perspektiva klinca donekle promijenila do danas, ali ova priča i nadalje pruža ono najbolje od avanture i napetosti radnje tijekom svih skoro 300 stranica uz primjerenu dozu humora.

    Osobno, sigurno Top 5 Zagor priča!

    06.05.2014
    10:27:00 sati
    nightman36
    uredi
  • Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    24.06.2014
    14:54:00 sati
    Tintilinic
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Legendarna epizoda, možda i najlegendarnija od svih i nema nikakve dileme da li spada u 10-ak najboljih. Zagor je naletio na protivnika koji ga može pobijediti iako nema nikakve magične moći, samo sirovu snagu i tjelesne sposobnosti. Koliko je na trenutke Zagor bio nemoćan pokazao je i on sam razmišljajući kako ga nitko nikad nije uspio naživcirati kao Supermike.

    U ozbiljnim trenutcima kada se odlučivala sudbina Darkwooda nije zaboravljena ni doza humora i to onog crnog; kada je Chico pucajući iz pištolja dao znak za start druge runde metak je prošao kroz obod šešira jednog časnika koji je šokiran rekao ''centimetar niže i metak bi mi probio mozak'' a drugi mu je na to ravnodušno odgovorio ''pustite to, gledajte dolje''.

    Možda je završna runda mogla biti i malo duža da se dodatno dobije na neizvjesnosti ali u svakom slučaju ni ovako nemam nikakvih zamjerki. Ova druga naslovnica meni nije problematična zbog noge i smatram je najboljom od njih 3, iako sve skupa ne zaslužuju desetku ja ću im ipak toliko dati jer priča zaslužuje maksimalnu moguću ocjenu.

     

    04.07.2014
    23:44:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Klasika! 

    26.07.2014
    14:03:00 sati
    Dylan-Forever
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    sta rec nego sve 10

    05.09.2014
    15:55:00 sati
    adriano
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 95%

    10, 9, 10, 8

    Gold klasik. Sve je rečeno pa nemam šta dodati.

    20.09.2014
    16:25:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    OVO JE MASTERPIECE!!! Sve je ovdje jednostavno savršeno. Pa, ljudi moji, zar je moguće da postoji neko ko je po snazi superiorniji čak od Zagora? Odmah bismo rekli "Ne", dok ne pročitamo ovu genijalnu epizodu, u kojoj vidimo da je Zagor čovjek od krvi i mesa, i da nije najjači na svijetu. No, naravno, i Supermike ima svoje mane, i sviđa mi se što je i to prikazano u ovoj priči. Borba protiv Supermikea je napeta do zadnje stranice. Kada je bilo 3-3, tada su me počeli hvatati ježurci i pitao sam se da li će Zagor izvući živu glavu u sedmoj rundi. E ovakve priče treba pisati. Ovo se piše jednom u 20 godina, svaka čast Nolitta majstore! Ferri legendaran, kako i na naslovnicama, tako i unutar ovog legendarnog stripa!

    17.10.2014
    18:00:00 sati
    AmW1
    uredi
  • raic1922

    Ukupna ocjena 85%

    9, 8, 9, 7

    21.10.2014
    18:56:00 sati
    raic1922
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 97%

    10, 10, 10, 7

    obožavao sam ovu epizodu kao klinac.i danas ju čitam u jednom dahu.

    prvi puta naš Zagor u natjecanju protiv svoga alter-ega,i to ne za nagradu ili medalju,več za čast i Darkwood.

    kako sam sa nestrpljenjem i iščekivanjem,sličicu po sličicu,riječ po riječ,stranicu po stranicu pratio runde i završni dvoboj

    uopće nije bilo u pitanju tko će pobijediti u završnom dvoboju,već koji će od njih dvojice dobiti koju rundu i na kakav način.

    moram dati niže ocjene naslovnicama,pogotovo drugoj i loše nacrtanoj  pozi supermikeove noge koja gazi Zagora

    25.01.2015
    12:57:00 sati
    igor 12
    uredi
  • hamzik

    Ukupna ocjena 92%

    9, 9, 10, 8

    19.04.2015
    23:38:00 sati
    hamzik
    uredi
  • Zoroasterixx

    Ukupna ocjena 86%

    7, 9, 10, 8

    Supermike je definitivno jedan od najupečatljivijih likova iz Zagora, supersposoban, arogantan i štetan za Zagorove živce. Sama priča je naivna (iz perspektive nekoga tko je ovo čitao nedavno prvi put), ali je scenaristički i crtački odlična, vrlo zabavna i čitka, i definitivno jedna od onih epizoda koja se pamti po dobru.

    21.04.2015
    19:13:00 sati
    Zoroasterixx
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Odlicno!

    07.05.2015
    00:37:00 sati
    GigaBeer
    uredi
  • WOLF-HUNTER

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jedna zaista fina epizoda za čitanje tokom kišnog dana. Zaista je ovo lijepo urađeno, napokon možemo da vidimo nekoga ko je po snazi i umu jednak Zagoru. Mogu samo da kažem da je ovdje Ferri bliljirao, crtež i naslovnice su zaista sjajno urađeni a pogotovo scene gdje Zagora biva ponizno poražen pred prijateljima Indijancima i vojnicima. A pogotovo na kraju 7 runda koje će da okončaju cijelu priču. Zaista sjajna epizoda, iako je njezin nastavak trebao bolje da ispadne.

    30.05.2015
    22:01:00 sati
    WOLF-HUNTER
    uredi
  • Ukupna ocjena 63%

    6, 6, 7, 6

    23.06.2015
    16:34:00 sati
    tinton
    uredi
  • Elderane84

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    Tesko je ocijeniti price koje su nekad djelile tabore klinaca na one koji su procitali i one koji nisu procitali Supermajka. Nekad kao da svi zaboravljamo dugovjecnost serijala, pa pokusavamo da uporedimo price od prije 40 godina sa danasnjim. Ne ide, svako vrijeme nosi svoj smek i lako se upada u zamku. 

    23.06.2015
    16:46:00 sati
    Elderane84
    uredi
  • Space Marine

    Ukupna ocjena 77%

    9, 6, 8, 8

    Veoma interesantna priča s veoma interesantnim neprijateljem. Nažalost ima nešto nelogičnosti i suvišnih te nespretnih dijaloga. Ferri standardan kako i u crtežu tako i u naslovnicama. Epizoda za pamćenje.

    01.08.2015
    12:14:00 sati
    Space Marine
    uredi
  • Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    02.09.2015
    14:51:00 sati
    Petar
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    12.10.2015
    17:35:00 sati
    Jim Gitara
    uredi
  • Vorador

    Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    Zabavna i suluda priča. Čita se u dahu.  Nije mi najbolji pročitani Zagor ikada. Ima nekih nelogičnosti u scenariju. Crtež klasični Ferri. Naslovnice super :).

    06.04.2016
    12:11:00 sati
    Vorador
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    09.05.2016
    00:23:00 sati
    žalosna_sova
    uredi
  • supermark

    Ukupna ocjena 46%

    3, 4, 6, 7

    Grozan strip. Užasna užasna premisa.
    30.08.2016
    21:44:00 sati
    supermark
    uredi
  • Korg

    Ukupna ocjena 69%

    7, 7, 7, 6

    Zanimljiva priča za pročitati, ali ništa više od toga. Na neke nelogičnosti sam navikao na Zagoru, a neke ne mogu prožvakat, npr. slanje pume u nesvijest udarcem šakom i sl.

    22.12.2016
    14:59:00 sati
    Korg
    uredi
  • Ukupna ocjena 97%

    10, 9, 10, 10

    23.12.2016
    17:20:00 sati
    suply1
    uredi
  • Gris

    Ukupna ocjena 92%

    9, 9, 10, 8

    Još jedan u nizu Zagorovih Super-Klasika! ;) Malo slabija ocena za naslovnice i to originala br.124 (ta Super-Majkova noga na telu Zagora, Feri je malo izfušerisao...)

    16.02.2017
    09:05:00 sati
    Gris
    uredi
  • Don Chico Felipe Cayetano

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Pravi Zagor klasik.

    17.07.2017
    11:33:00 sati
    Don Chico Felipe Cayetano
    uredi
  • ReemCP

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Pročitao:

    LUX 129. Zbogom, Crveni Brate (od 53 str.)
    LUX 130. Pustolov
    LUX 131. Zagor Protiv Supermikea
    LUX 132. Sedma Runda (do 53 str.)

    Što reći za ovu priču i kako je opisati jednom riječu, jednostavno - SUPER! SuperMike je zakon lik, u svemu je super, bilo to sviranje, igranje pokera ili čak pletenje xD. a sve je počelo u onoj kočiji..

    Bilo je tu puno smiješnih situacija, a naravno pri tome mislim na Čiku kako je imao onu bočicu sa mašću te je mazao Zagoru lice da se ne vidi onaj pečat koji mu je dao SuperMike Lol. Pa na kraju onaj legendarni turnir u 7 rundi, predobro! Primjetio sam da je SuperMike zakazao u disciplinama u kojima su bile životinje u pitanju (puma, zmija). Ona runda kad su gađali puškom metu, podsjetilo me na onu scenu kad su se sa lukom i strijelom natjecali Zagor i Crveni strijelac.

    15.02.2018
    19:11:00 sati
    ReemCP
    uredi
  • Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    19.03.2018
    14:00:00 sati
    Zagorfan01
    uredi

Anketa

Što vam je najinteresantnije na stripovi.com?

Rezultati

Arhiva

Najnovije

Vijesti

  • Oscar 2018.
    Vrijeme: 01.02.2019 09:02:00
    Prodavač: Markos
    Broj pogleda: 1425

Magazin

Recenzije

  • U sjeni vulkana
    Kod: DD LEX 117
    Ocjena: 35%
    Vrijeme: 16.3.2019. 0:34:00
    Autor: Dexters
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 384
  • Boginja majka
    Kod: DD LU 135
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 11.3.2019. 22:32:00
    Autor: Mhejl
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 626
  • Na koži
    Kod: DD LU 153
    Ocjena: 56%
    Vrijeme: 2.3.2019. 10:15:00
    Autor: Mhejl
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 853
  • Zemlja
    Kod: NN LIB SB 11g
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 2.3.2019. 0:09:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 1349
  • Tajna druida
    Kod: ZG MX 32
    Ocjena: 65%
    Vrijeme: 22.2.2019. 2:20:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 1460

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

  • Oscar 2018.
    Vrijeme: 01.02.2019 09:02:00
    Prodavač: Markos
    Broj pogleda: 1425

Magazin

Recenzije

  • Antarktika
    Kod: ZG LU 267-269
    Ocjena: 83%
    Vrijeme: 25.12.2018. 21:11:00
    Autor: nagor
    Broj komentara: 19
    Broj pogleda: 3079
  • Sablasti za Digging Billa
    Kod: ZG KOZA 6
    Ocjena: 80%
    Vrijeme: 6.1.2019. 21:38:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 23
    Broj pogleda: 2620
  • Pripovijesti iz Darkwooda
    Kod: ZG MX 31
    Ocjena: 77%
    Vrijeme: 31.12.2018. 0:39:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 17
    Broj pogleda: 2563
  • Mefistov sin
    Kod: TX LIB 2
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 16.1.2019. 1:15:00
    Autor: WOLF-HUNTER
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 2120
  • Venus Sky-Lab
    Kod: NN LIB 63a
    Ocjena: 74%
    Vrijeme: 2.2.2019. 20:41:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 2055

Aukcije

Forum