Dečko pik

Zagor

ZG LEX 84/86 | 145 str.

Dugo putovanje Zagora i Chica na sjever nastavlja se i nakon Floride, Georgije, Caroline i Tennesseeja eto ih napokon u srcu Kentuckya gdje se u divljoj šumi već polako nazire ugođaj voljenog Darkwooda...Na samom ulazu u selo Zagor susreće svoj starog prijatelja Mesevica sa kojim sjeda u saloon. Ubrzo Chicova glad radi nove problema, da bi se domogao još kojeg komada mesa, simpatični debeljko predlaže jednom gostu partiju karata. Partija kreće, no ubrzo nastaje pravi nered kada izbezumljeni gost primjeti da u Chicovom špilu nedostaje karta dečko pik!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 94%

Priča 9

Scenarij 9

Crtež 10

Naslovnica 10

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 77%

P*7

S*6

C*8

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Dečko pik
    ZG LEX 84
  • Krvava cesta
    ZG LEX 85

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Il fante di picche
    ZG SR 46
  • La pista di sangue
    ZG SR 47
  • Belve!
    ZG SR 48
  • Il fante di picche
    ZG TT 46
  • La pista di sangue
    ZG TT 47
  • Belve!
    ZG TT 48

ZANIMLJIVOSTI

  • Radi se o do sada neobjavljenoj epizodi kod nas koju je Dnevnik iz neobjašnjivih razloga preskočio!
  • Pravi identitet dečko pika nije pokazan ni u samom kraju ove epizode
  • U italiji je ova priča objavljena od 5. do 7. mjeseca 1969 godine
  • Druga naslovnica iz ovog serijala, uz manje izmjene poslužila je za naslovnicu albuma sa samoljepljivim sličicama što kod Talijana tako i kod nas

Ova priča spada u 21 epizodu koju je Dnevnik na početku svog izdavanja Zagorovih stripova preskočio. Dok za neke od tih preskočenih epizoda možemo izvuči zaključak zašto su preskočene (politički ili vjerski nepodobne), za ovu epizodu stvarno to ne možemo reći? Kada je 1996 Slobodna Dalmacija objavila prvi broj extra Zagora mnogim fanovima je u isti trenutak zasjalo sunce i pao mrak na oči. Zašto? Pa dobra stvar je bila svakako ta da se krenulo sa objavljivanjem epizoda iz "uzlaznog" perioda ovog junaka, koje će biti u cijelosti i bez ikakvih cenzura. Loša stvar je bila ta što je preskočeno prvih 54 broja među kojima je bilo baš tih 21 nesretno preskočena epizoda! Nakon što je objavila prvih 30 extra Zagora, Slobodna Dalmacija se vratila sa brojem 31 na pravi broj 1. Konačno se moglo odahnuti i samo su se brojali mjeseci kada će doći preskočeni brojevi...

Nalazimo se i dalje u periodu koji za pisanje scenarija i priča pripada neponovljivom Guido Nolitti. Kentucky je prikazan kao primitivna sredina gdje se sve rješava šakom i linčom. Ovoga puta primoren ucjenom nimalo simpatičnog šerifa Zagor mora uloviti opasnog kriminalca koji "ima tisuće lica" zahvaljujući velikom arsenalu različitih maski i kostima. Dečko pik je negativac sa stilom, vrlo lucidan i precizan u svojoj nakani do ostvarenja cilja, zamišljen upravo onako da ga pamtimo kroz duže vrijeme. Vrhunac njegovog stila je svakako ostavljanje karte dečko pik na svakoj od svojih žrtava. Osim već spomenutog šerifa, u samoj priči susrečemo Mesevica kao jednog od starih Zagorovih prijatelja no njegova uloga je vrlo kratka.

Ova priča odlično je tempirana na 145 stranice. Balans između akcije, humora i mistike je pravilan:-) Gallieno Ferri samo nastavlja uspješno prenosi na papir sa svojim crtežom Nolittine ideje...Osobno mislim da je ovo jako dobra epizoda i preporučam je svakome!

Naprijed

ZG LEX 81/83 Pukovnikova podvala

ZG LEX 86/87 Vukodlak

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Ukupna ocjena 96%

    10, 10, 9, 9

    Moja najmilija priča u prošlih godinah je Dečko Pik.Zapravo ne znam što me tako interesiralo ovdje, možda baš sve.Onaj polaglupi šerif, zagonetni zločinac i barem jednom Zagor uspijeva pobijediti lopova.Barem jednom, hvala Bogu.
    27.08.2003
    15:52:00 sati
    Anton Mikl
    uredi
  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 86%

    8, 8, 10, 8

    Ove epizode pripadaju proslom vremenu kada se Zagor mogao podnositi. Prica i crtez su sasvim OK, volio bih samo da je prica bila malo duza, 145 stranica je premalo.
    27.08.2003
    16:53:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • Ukupna ocjena 87%

    8, 8, 10, 9

    Ovo je jedna od onih prica koje sam imao zadovoljstvo procitati tek sad, obzirom da spada medju one famozne neobjavljene epizode koje smo svi sa toliko nestrpljenja ocekivali. Prica je solidna i klasicna. Kad kazem klasicna, mislim na elemente fantastike koji su kod Zagora tako cesto prisutni a koji ne daju bas uvek tako dobre rezultate, pa su mi ove "klasicne" price cesto interesantnije i draze, kao sto je recimo ova. Feri je u najvecem mogucem usponu i pravo je zadovoljstvo citati price koje je crtao u ovom periodu, uz jednostavno neizdrzivu potrebu citaoca da uziva i svakoj pojedinoj slici, pokretu, izrazu... Naslovnice su odlicne, iako je radnja "pruzala mogucnost" za naslovnice koje bi dali puniji dozivljaj i najavu onoga sto ce se desavati u prici.
    29.08.2003
    01:45:00 sati
    ---dp---
    uredi
  • Ukupna ocjena 42%

    3, 3, 5, 9

    Slabo. Priča banalna. Crtež se uklapa u sivilo. Naslovnice su dobre, ali to mi malo znači
    29.08.2003
    12:27:00 sati
    stinky
    uredi
  • Dzimi Gitara

    Ukupna ocjena 32%

    3, 3, 3, 5

    Male ocene, jer uopste su mi ti raniji Zagori jako slabi. Price su naivne, kratke, a crtez je Ferri razvio tek u onim epizodama koje u ZS dolaze posle 200.
    02.09.2003
    22:16:00 sati
    Dzimi Gitara
    uredi
  • Ukupna ocjena 92%

    10, 10, 8, 8

    Vrlo napeta epizoda do kraja. ova epizoda me podsjeća na jedan broj kapetana mikija čovjek za 1000 lica.
    03.09.2003
    18:12:00 sati
    jura
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 62%

    6, 5, 7, 8

    Ništa posebno.Klasični naivni i dosadni Zagor iz tog razdoblja.Ostat će mi u sjećanju jedino ona partija pokera gdje je frajer izgubio iako je imao poker aseva u ruci.Naslovnica je malo nelogična,mislim s tom lijanom na molu i to.Pa nismo u Amazoniji..
    13.09.2003
    18:34:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    Kratko i jasno:ODLIČNO!
    29.09.2003
    02:25:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • D.J.

    Ukupna ocjena 78%

    7, 7, 9, 9

    Zanimljiva epizoda sa dosta zanimljivim protivnikom koji uspijeva nadmudriti Zagora u nekoliko navrata. Cak jednom pravi od njega tesku budalu! Da je kraj malo bolje, sporije obraden ocijena za scenario bi bila jos visa, ali i ovako je dobro. Ipak Decko Pik nije neki borac da Zagoru pruza veliki otpor u borbi prsa u prsa, on je samo veliki prevarant ;)
    Ferri je standardno odlican. Jos uvijek ne u svom vrhuncu izrazajnosti emocija na licima likova, ali...
    17.10.2003
    05:06:00 sati
    D.J.
    uredi
  • johnhartson

    Ukupna ocjena 93%

    9, 9, 10, 9

    Sasvim solidna prica i naravno, besprekoran crtez. Jos dok sam kao klinac sakupljao album sa samolepivim slicicama uvek sam bio posebno srecan kada bih prepoznao epizodu sa slicice. Medju onom slicocama koje su bile misterija bio je i Pub pik.Sada posle procitane epizode mislim da je on zaista dobar lik koji zaista ume da nadmudri Zagora a da se pritom ne hvali na sva usta kao Supermike. Ocena je 9 jedino zbog toga sto ga na kraju Zagor hvata kao nekog obicnog lopova sto ovaj ponasanjem u stripu i harizmom nije zasluzio.
    24.10.2003
    14:36:00 sati
    johnhartson
    uredi
  • Ukupna ocjena 65%

    6, 6, 7, 8

    15.11.2003
    12:55:00 sati
    Brdar
    uredi
  • SnotMan

    Ukupna ocjena 80%

    9, 8, 8, 5

    sve je ok sve je super samo odakle matereti lijena iz crnogoricne sume ako nije napravljena od iglica i velik 3 km
    15.11.2003
    14:30:00 sati
    SnotMan
    uredi
  • Ukupna ocjena 89%

    9, 9, 9, 8

    Ova mi se epizoda baš svidjela.Bila je napeta do samog kraja.
    27.02.2004
    17:54:00 sati
    Mate
    uredi
  • Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    Odlične naslovnice, dobre su Čikove fore. Dečko pik je opet onaj negativac, koji nije sasvim zločest, samo malo prevelik kartaš. Ova ideja sa prerušavanjem i kartama kao podpis su nešto sveže u Zagorovim prićama.
    To nije tačno, da identitet Dečko Pika nije razjasnjen do kraja. Sasvim jasno je, da je to Albert Allyson iz Springfielda.
    Ne znam, da li ste primetili, ali ona sličica kad je Zagor svijezan u podrumu i penja se voda je Slobodna dalmacija upotrebila za naslovnicu Bijelog vrača (SDX 51).
    30.08.2004
    10:58:00 sati
    marvin
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Klasik!!!!
    28.07.2005
    14:20:00 sati
    vice
    uredi
  • Ukupna ocjena 83%

    7, 8, 10, 8

    Odlična priča.
    Zanimljiva i napeta.
    04.08.2005
    10:54:00 sati
    pepopepic
    uredi
  • globinjo

    Ukupna ocjena 71%

    6, 6, 10, 5

    priča mogla biti i bolja,naslovnica s lijanom smiješna...
    03.10.2005
    02:03:00 sati
    globinjo
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 88%

    8, 8, 10, 10

    Hmmm...zanimljivo
    21.04.2006
    21:36:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • jack 50

    Ukupna ocjena 91%

    9, 10, 9, 7

    Dosta dobra epizoda.Šerif je debil.
    22.04.2006
    18:59:00 sati
    jack 50
    uredi
  • Ukupna ocjena 93%

    9, 9, 10, 9

    ...pik ima stila i nije uopće loša epizoda za to razdoblje...crtež perfektan...ma ok je...
    10.08.2006
    17:39:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • Vega

    Ukupna ocjena 55%

    5, 4, 7, 7

    Chico je zamijenjen za slavnog pljačkaša iz naslova (kud baš taj blentavi Meksikanac!) i završi u zatvoru. Šerif tako iznudi Zagora da mu pomogne pronaći pravog kriminalca iza potpisa Dečko Pik! Epizoda je puna djetinjastog humora: Chicovo "kolosalno" preživljavanje u zatvoru, starac koji se prerušava kako bi od žene pobjegao u krčmu i kojeg Zagor zamjeni za lopova s igraće karte, Zagorovo bjesomučno trčanje kroz grad na kraju epizode, prilikom čega poruši baš svakog prolaznika. Također ima dosta nelogičnosti: nevjerojatno je da je Dečko Pik takav stručnjak za šminku, Zagor nekoliko puta odluči odustati od potjere za zločincem koji je od njega napravio budalu. Uz to, kad konačno gospodar Darkwooda otkrije lopovsku jazbinu, ovaj ga nekoliko puta nasamari ko mladog majmuna. Nije ni čudo da se Hellingen toliko puta vraća!:) Scenarij je dostojan jednog Bleka: "Voda koja se nezaustavljivo penje udvostručila je Zagorove snage..." Ma sigurno! Mali ispravak recenziji - identitet Dečka Pika se ipak otkrije, radi se o Albertu Allysonu, rančeru iz Springfielda!
    18.10.2006
    12:01:00 sati
    Vega
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 90%

    9, 8, 10, 9

    Baš su mi dobre ove epizode u kojima je neki “neobičan“ protivnik. Stvarno je dobra ideja da zločinac ostavlja kartu koja ga je uništila kao podsjetnicu. Drago mi je što je Chico potrošio sve šerifove plaće na ručkove jer onako glupavi šerif to zaslužuje, kao i uostalom ona 2 Zagorova udarca na kraju:) Crtež ponovo odličan, prva naslovnica solidna, a druga je odlicno nacrtana ali bezvezna zbog one lijane. U originalnoj seriji se na naslovnici lipo vidi grana gore u desnom kantunu, dok je u extra seriji nema. Nije mi jasno zašto su je maknuli, s njom naslovnica ima nekakvog smisla.
    09.11.2006
    23:17:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 71%

    7, 6, 8, 8

    Solidna epizoda. Jedino me strašno nervira što se Zagor nebrojeno puta oslobodi iz nemoguće situacije na najgluplji mugući način-prekidanjem konopa ili lanca na snagu. Što se tiče lijane na naslovnici ne vidim problem jer sam se s tim pomirio. Kad može bit lijana na sjeveru u Darkwoodu (Pennsylvania), zašto je ne bi bilo i u Kentucky-ju. Zeznuli su stvar s lijanama u startu. Mislim da se to zove "umjetnička sloboda". Po pitanju crteža - može to Ferri i bolje! Prva naslovnica je fenomenalna.
    20.01.2007
    17:59:00 sati
    Spock
    uredi
  • alen

    Ukupna ocjena 77%

    9, 6, 8, 8

    Super ideja, ali iritantan scenarij. To mi dodje ko ono u Alo-alo kad oni piloti nikako da odu...
    12.07.2007
    14:56:00 sati
    alen
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    skroz solidna priča.jedino je malo glupo da bi takav uspješni zločinac ima fix ideju da otkupi svoj ranč,kad mu već tako dobro ide.
    25.08.2007
    17:17:00 sati
    lwood
    uredi
  • mali od palube

    Ukupna ocjena 81%

    8, 7, 9, 9

    Jadan Mesevic. prvu naslovnicu su glupo iskoristili.
    20.09.2007
    18:40:00 sati
    mali od palube
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 46%

    5, 4, 5, 4

    Najgora stvar koju čovjek može napraviti, je da u iščekivanju dodjele Oscara krene čitati ove 'preskočene' epizode Zagora. Zamalo sam zaspao od dosade. Najveća glupost (uz još nekoliko bisera) je kad Dečko Pik, nakon što je ubio Mesevica (koji ga je otkrio zato jer je mozak ostavio otvorena sva vrata do svog super-tajnog skrovišta), komotno legne na krevet da si malo odspava, i to onako, u kostimu, bez da zatvori vrata. Koji lik, taj Dečko Pik...

    @marvin: dobro si primijetio, svaka čast! :)))
    25.02.2008
    02:20:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 74%

    6, 6, 10, 8

    Simpatična epizoda, tipična za to doba. Dečko Pik se ispostavio kao izuzetno sposoban, u nekoliko navrata je totalno namagarčio Zagora. Šteta što je Mesević poginuo, nikad dovoljno tipova sa naših predjela. Prva naslovnica je loša, dok je druga jedna od najboljih u serijalu.
    09.03.2008
    09:28:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 53%

    5, 4, 6, 8

    jedino što mi se ovdje sviđa je naslovnica za dečko pik, onako, s prijelazom na grafički dizajn, šteta da je nije bilo u lms-u
    28.08.2008
    21:53:00 sati
    ken2
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 92%

    9, 9, 10, 8

    Ovo rane epizode su mi prejake. Koliko mi je ovo dobro. Možda zato što jednostavno volim čitav ovaj period, što volim ovakvog Zagora, što sam na njemu odrastao... Preporuka...
    15.11.2008
    17:30:00 sati
    cibalia
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 89%

    9, 9, 9, 8

    epizoda iz vrlo dobrog razdoblja.kasnije je to išlo još nabolje ali vec tu je jako dobro.zanimljiv strip majstora Nolitte
    19.12.2008
    18:16:00 sati
    Koresh
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 65%

    5, 5, 9, 8

    Priča je osrednja, mislim nije ovo Nollita u naj izdanju. Ferri majstor
    20.12.2008
    17:34:00 sati
    supermike
    uredi
  • Ferri

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    09.06.2009
    04:33:00 sati
    Ferri
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 97%

    10, 9, 10, 10

    Odlično.Crtež također. Prvu su naslovnicu zbilja glupo iskoristili,veći dio stripa zauzima priča Satko,dok je Dečko Pik na svega 20 stranica.
    18.07.2009
    08:27:00 sati
    Opti
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 66%

    5, 6, 8, 9

    Neobavljena Zagorova prica u staroj Jugoslaviji, ali ipak nije jedna koje cu se sjecat zauvijek.  Decko Pik nije bas veoma interesentan neprijatelj, a i Zagor se nekoliko puta ponasa kao idiot u ovoj epizodi.  Ono kad ganja onog pijanduru i kad misli da je on u stvari Decko Pik je preglupo; tako nesto inace radi Ciko.

    Kad je Zagor zavezan u podrumu Decko Pika i kad se voda puni, ta scena je ista slika kao naslovnica ZagEXT 51 (Bijeli Vrac).  Jedna od najgorih stranica Zagora svih vremena, u epizodi koja nije bas nesto.

    02.03.2010
    17:22:00 sati
    acestroke
    uredi
  • split85

    Ukupna ocjena 75%

    7, 7, 8, 9

    nije da san "kida žile" od lipote, ali iznad prosjeka svakako je

    02.03.2010
    21:37:00 sati
    split85
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 67%

    7, 5, 8, 7

    Dozlaboga dosadno. Neprijatelj ima cool ime ali je bezveze. Prva naslovnica je genijalna, ali otkud na drugoj Zagoru ona lijana?

    23.01.2011
    13:01:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • Bat Baterton

    Ukupna ocjena 67%

    6, 6, 8, 7

    Upecatljivi Zagorov protivnik iz ovog perioda, pre svega po svom nadimku. Zanimljive su i njegove mogucnosti prerusavanja, ali prica nije nesto posebno zanimljiva. Ima par vrlo nelogicnih scena, pre svega kada Zagor ne odlucuje da prati  protivnika po tragovima, iako je to uvek uspesno, vec se bezrazlozno vraca u selo. Situacija kada ga dvojica sluga na kraju drze taman dovoljno da Pik pobegne je takodje dosta losa i smusena. Feri je dosta dobar, mada mu naslovne nisu nesto u ove dve sveske.

    23.01.2011
    18:51:00 sati
    Bat Baterton
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 77%

    7, 7, 9, 8

    Oduvijek mi se dopadala ova epizoda. Nije preduga niti prekratka. Scenarij baš nije savršen, ali u redu.

    27.04.2011
    20:29:00 sati
    drogsy
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 89%

    9, 8, 10, 8

    24.06.2011
    21:37:00 sati
    macca1985
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 71%

    6, 6, 9, 8

    Nikada mi nije legla ova priča. Upamtio sam dobro scenu kada je tip izgubio sa pokerom aseva u ruci.

    Ferri na razini  naslovnica prva odlična...

    02.07.2011
    17:46:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • Davor2403

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    Nije ništa spektakularno, ali svakako jedna klasična western priča iznad prosjeka.

    23.07.2011
    11:58:00 sati
    Davor2403
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 41%

    3, 2, 6, 8

    Strip mi je dosta loš i dosadan. Od nerealnog prerušavanja negativca, do zarobljavanja Zagora, i njegovih mogućnosti da otkine svaku špagu sa kojom je zavezan. Naslovnice ok, samo mi nije jasno otkuda ona lijana? Da nije spojena na neki helikopter?

    06.08.2011
    20:58:00 sati
    Deki86
    uredi
  • Ukupna ocjena 76%

    7, 6, 9, 10

    31.08.2011
    21:06:00 sati
    Srdjan999
    uredi
  • Duje Belak

    Ukupna ocjena 88%

    8, 8, 10, 10

    15.04.2012
    13:23:00 sati
    Duje Belak
    uredi
  • Ukupna ocjena 47%

    3, 1, 9, 8

    Scenarij na razini kasnijih Bleka, početne epizode Bleka su bolje.

    21.05.2012
    13:11:00 sati
    tekumze
    uredi
  • PAJDO

    Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    Neponovljiva doza krimića koja će kasnije postati dosta zastupljena u stripu o Zagoru. Nekad Dečko Pik danas Mortimer.

    10.03.2013
    16:09:00 sati
    PAJDO
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 65%

    6, 5, 8, 8

    Nije loše kao triler. Smiješno mi je bilo kako Mesevic brzo donosi odluke u životu. "Bole me leđa od cijepanja debla, ma mogao bi raditi u mlinu." I ode on! Kao da treba promijeniti, ne znam... Čarape.

    I otkud tom liku toliko špilova karata? Kako bi to riješili u CSI Miami? Raspitali bi se tko kupuje abnormalne količine špilova karata za poker a da nema kockarnicu... I nađu ubojicu. :)

    28.07.2013
    01:40:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    16.08.2013
    23:30:00 sati
    velka031
    uredi
  • Jozzinelli

    Ukupna ocjena 52%

    5, 3, 7, 7

    Što se tiče ocene, potpisujem Vegin komentar, bile bi mi zanimljive sve te jurnjave Zagora u potrazi za neprijateljem, da sam ovo čitao sa 7-8 godina (potera za pijancem, preskakanje ljudi na ulici), sa sadašnje tačke gledišta taj dečji humor nema nikakvog efekta. Neki komentarišu "glupi šerif", on jeste glup samo zato što Čiku kupuje hranu iz straha od Zagora. Mislim, koja je tu logika, šerif se nije plašio Zagorovih pretnji da će da dobije masnice po oku ako zatvori Čika, ali se plaši kad mu Čiko kaže da će da ga Zagor sredi, ako bude smršao dok sedi u zatvoru...wtf?

    A i Zagor je neka picajzla, žuri mu se sad u Darkwood, a bio je već odsutan koliko vremena, pa će biti mnogo ako izgubi još par dana, nego se nateže tu sa šerifom...Valjda bi zaštitnik pravde trebalo da bude nepristrasan, a ne da odlučuje da li će nekom da pomogne na osnovu toga da li mu je taj neko simpatičan ili ne...Šerif je, rekao bih, realno prikazan, naravno da će da zatraži pomoć, a kad ovaj neće milom, onda silom...

    Da, što kaže grofica, i Mesevic je sad baš rešio da batali da bude drvoseča, zabolela ga leđa, onoliki grmalj od čoveka...a Dečko Pik ostavio sve otključano i otvoreno, jedva čeka da mu neko dođe u goste...I, naravno, Zagor koji uspeva da pokida konopce, jer mu je život u opasnosti :P

    Sve u svemu, jedna nerealna (ili nadrealna, kako vam drago) epizoda, u rangu sa nekim početnim epizodama Zagora, iako ne spada baš u sam početak.

    09.04.2014
    18:23:00 sati
    Jozzinelli
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 76%

    7, 5, 10, 10

    Dosta naivna epizoda no ima stvari koje mi se sviđaju jedna od njih je humor iaoko je dosta naivan i staromodan nemogu reći da se nisam nasmijao druga stvar je dečko pik i njegova priča. Dali ga žaliti ili mrziti i osuđivati? Za ovaj period Zagora jedan malo kompleksniji zločinac.

    16.09.2014
    20:55:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • caramba

    Ukupna ocjena 73%

    6, 7, 9, 7

    Solidna epizoda. Prva naslovnica totalno nemaštovita. Druga zato spašava stvar.

    15.11.2014
    15:38:00 sati
    caramba
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 80%

    8, 7, 9, 8

    Dugačko putovanje Zagora i Chica nastavlja se prema sjeveru ali kako to obično biva protiv svoje volje su bili uvučeni u još jednu pustolovinu.  Iako je sami zaplet krenuo od situacije kada je Chico poželio da se partijom pokera dočepa pečenog pileta on je ovdje kasnije pao u drugi plan jer je cijelo vrijeme proveo u zatvoru. Jest da se i na takvom mjestu moglo vidjeti njegovih nepodopština ali ono ucjenjivanje šerifa zbog bolje i veće količine hrane mi djeluje prilično naivno. Čak su se i Zagoru počele dešavati smiješnije situacije koje mu se inače ne dešavaju a vrhunac je ona kada je trčeći srušio babu u lokvu vode a ona ljutito rekla svome mužu, inače starijem čovjeku koji hoda uz pomoć štapa: Trči za njim Rudolphe, održi lekciju onom prostaku. Pikov dečko je kao protivnik zanimljiv, izrazito me podsjeća na Magic Facea iz Mikija iako osim sposobnosti prerušavanja nemaju drugih većih sličnosti. Malo mi je žao što je drvosječa Mesevic morao poginuti ali mi je zato drago što je šerif na kraju dobio šljivake na oba oka. 

    Dobra je ideja da se na prvoj naslovnici nađe toliko spominjana karta ali je izvedba već puno lošija, trebalo je tu kartu smjestiti u drugačije okruženje, npr. za neki kartaški stol ili nešto slično. Zato je druga naslovnica popravila dojam, prvenstveno zbog starog mlina a ta lijana koja visi mi toliko ne smeta jer se na originalnoj verziji vidi grana drveta koje bi moralo biti blizu mola.

    Sedam, osam, devet, deset... I za kraj, ovaj simpatični pikov dečko...

    05.12.2014
    20:55:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 58%

    5, 5, 7, 7

    nije mi nešto,ne vjerujem da ću je još jednom pročitati

    prva naslovnica odlična

    05.01.2015
    17:32:00 sati
    igor 12
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 90%

    9, 8, 10, 9

    Vrlo lijepa epizoda.

    30.05.2015
    20:29:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    05.01.2016
    10:00:00 sati
    Jim Gitara
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 67%

    6, 6, 8, 7

    Zagor sa nekako "alanfordovskom" pričom...
    11.04.2016
    05:15:00 sati
    Oki
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    09.05.2016
    00:30:00 sati
    žalosna_sova
    uredi
  • Ukupna ocjena 94%

    10, 8, 10, 10

    19.01.2017
    18:42:00 sati
    suply1
    uredi
  • ReemCP

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    LUX 084. Dečko pik (od 78 str.)
    LUX 085. Krvava cesta
    LUX 086. Zvijeri (do 30 str.)

     

    Još jedna dobra priča iz tog ranijeg doba Zagora. Zagor i Čiko dalje nastavljaju svoj put prema Darkwoodu. Prema Zagorovim riječima, imaju još 10-tak dana hoda. Ali zaustavljaju se u jednom mjestu te igrom slučaja upadaju u novu pustolovinu..

    Ovo prerušavanje "Dečka pika" me jako podsjetilo na jednog lika iz Kapetana Mikija, Magic Facea kojeg sam pročitao prošlu zimu (barem što se tiče tog prerušavanja). Ima dosta fora humora u ovoj priči, pogotovo onaj dio u zatvoru kako se Čiko sjetio da ucjenjuje šerifa hehe :D Zagor je i ovdje ispao naivan u nekim situacijama, ali i postoje neke dr. naivnosti koje mi nisu zasmetale; primjerice kad se puni ona voda u podrumu mlina, a Zagor uspije presjeći konopce kojima je vezan i spasiti se.

    13.01.2018
    21:28:00 sati
    ReemCP
    uredi
  • Dwayne_Looney

    Ukupna ocjena 68%

    7, 5, 8, 8

    Ma bez sumnje vrlo naivna priča ali jedna od prvih koje sam čitao pa po ocjena više zbog malo nostalgije iako je ovo na razini Mikijevih dvoboja s Magic Faceom. Mislim, netko mijenja identitet maskama i to mu prolazi? Nerealno. A, uz to, zaista i drukčiji karakter Zagora kojemu se kao žuri kući a znamo kakvo je po prirodi njuškalo; pa prvi put ne pristaje započeti potjeru za Dečkom a onda mu je nakon nekog vremena on kao pretjerano teška misija da bi gubio vrijeme na potjeru za njim... tjah! "Spas u zadnji čas" smo i viđali i viđat ćemo u svakom junaku pa mi i nije toliko zasmetalo što se Zagor oslobodio onako kako jeste. Mene više smeta što ga negativci vežu umjesto da ga ukokaju. Također, ono s Mesevicem je bezveze. Čovjeka uhvatila reuma pa bi išao na natječaj kod ubijenog djedice po novo zanimanje a tamo Dečko Pik, ostavivši sve otvoreno, spava sve u 16. 

    Prva naslovnica "može proći", druga dobro nacrtana ali što je crtano? Odakle tu lijana sad? Bezveze, nigdje nikakve lijane pored mlina. 

    16.12.2018
    16:45:00 sati
    Dwayne_Looney
    uredi
  • Paco

    Ukupna ocjena 82%

    9, 5, 10, 10

    S obzirom na ranu fazu i godinu izdavanja originala priča je vrhunska i scenarij ju nažalost ne prati na tom nivou.

    Ferri je kod mene uvijek 10/10

    15.05.2019
    00:04:00 sati
    Paco
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    Napeto gotovo kao triler, uz galeriju dobro profiliranih likova.

    10.06.2019
    16:44:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • karuro

    Ukupna ocjena 70%

    7, 7, 7, 7

    Negativac mi je apsolutno sjeo. Dobra epizoda

    15.08.2019
    19:00:00 sati
    karuro
    uredi
  • Ukupna ocjena 82%

    7, 7, 10, 10

    Kao što neko već reče, više "alanfordovska", manje "zagorovska" epizoda. Nije nešto dojmljiva, ali nije ni loša. Crtež odličan, druga naslovnica jedna od najlepših iz Ferijevog pera.

    09.09.2019
    16:56:00 sati
    Batacele
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Son of Superman
    Kod: SU TPB 4
    Ocjena: 65%
    Vrijeme: 29.3.2020. 20:10:00
    Autor: Paka01
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 286
  • Bliski susreti
    Kod: DD SD 34
    Ocjena: 75%
    Vrijeme: 28.3.2020. 20:10:00
    Autor: Jocko
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 417
  • When In Rome
    Kod: CTW DC 1
    Ocjena: 67%
    Vrijeme: 23.3.2020. 0:03:00
    Autor: Paka01
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 503
  • Farma Jane Russell
    Kod: KT VG 2/3
    Ocjena: 44%
    Vrijeme: 21.3.2020. 23:45:00
    Autor: ReemCP
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 586
  • Mortimer: Zadnji čin
    Kod: ZG LU 271/274
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 19.3.2020. 15:30:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 1182

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Newfoundland!
    Kod: ZG VEC 151/153
    Ocjena: 78%
    Vrijeme: 10.1.2020. 15:02:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 11
    Broj pogleda: 1877
  • Zeleni labirint
    Kod: ZG VEC 97/99
    Ocjena: 61%
    Vrijeme: 6.2.2020. 0:34:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 17
    Broj pogleda: 1741
  • Ratnice
    Kod: ZG VEC 99/102
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 9.3.2020. 0:06:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1490
  • Početak raspleta
    Kod: AF SS 412
    Ocjena: 61%
    Vrijeme: 11.2.2020. 19:31:00
    Autor: Kila Banana
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1307
  • Stroj za snove
    Kod: AA LIB 18c
    Ocjena: 69%
    Vrijeme: 1.1.2020. 20:07:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 1224

Aukcije

Forum