Božić kalibra 45

Zagor

ZG LEX 92 | 52 str.

Na sam Badnjak Zagor i Čiko prolaze kroz gradić Lonely Town u brdima Allegheny. Simpatični mještani čekaju kvartet pjevača pod imenom “Singing Santa Claus” koje je pozvao vlasnik banke gospodin Hopkins da bi uveselili mještane. Dolaskom pjevačkog kvarteta situacija izmiče kontroli…

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 94%

Priča 10

Scenarij 10

Crtež 8

Naslovnica 10

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 73%

P*7

S*6

C*7

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Božić kalibra 45
    ZG LEX 92
  • Novogodišnja noć
    ZG LMS 98
  • Novogodišnja noć
    ZG ZSSP 9

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Natale calibro 45
    ZG SR 54
  • Natale calibro 45
    ZG TT 54

ZANIMLJIVOSTI

  • Ova epizoda proteže se na samo 52 stranice!
  • Dnevnikovo izdanje krcato je cenzurama koje su bile trademark prošlog vremena. Ništa što je imali veze sa religijom nije imalo mjesta u tim izdanjima. Tako je ova epizoda umjesto originalnog naslova ”Božić Kalibra 45” dobila zamjensko ime ”Novogodišnja Noć”. U samoj priči izbrisana je Badnja veče i prezentirano je kako se “zapravo” radi o “staroj godini”. Pjevački kvartet djeda mrazeva tako umjesto originalnih Božićnih pjesama pjevaju neke ne tematske pjesmice:-(
  • U Italiji je ova epizoda objavljena u siječnju 1970 godine

Da priča na samo 52 stranice može biti izuzetno kvalitetna potrudio se Guido Nollita sa još jednim izvrsnim scenarijem. Upravo ova epizoda nastala u prazničkom raspoloženju dokaz je toga. Radnja je dinamična, priča je bez prevelikog naprezanja, pametna i nadasve šarmantna. Crtački dio posla obavio je Franco Donatelli više nego solidno. Strip koji se na svako uzimanje u ruke čita pravom lakoćom, sa smješkom na licu. Opći dojam vrlo dobra epizoda:-)

Naprijed

ZG LEX 91/92 Crna božica

ZG EXT 1/2 Zagor priča

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 86%

    9, 8, 9, 8

    Slazem se sa DD! Prica je kratka ali interesantna. Radje cu citati 10 ovakvih prica nego neke Zagorove price gdje se radnja umjetno razvlaci kroz tri nastavka.
    25.08.2003
    22:38:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • Ukupna ocjena 91%

    10, 9, 9, 7

    Slažem se s Sejom, kratka i interesantna.Možda malo prekratka.Smetajo mi jedini glupi stanovnici sela, koji nisu primjetili opasnosti i malo glup je kraj.
    27.08.2003
    15:53:00 sati
    Anton Mikl
    uredi
  • seinfeld

    Ukupna ocjena 32%

    2, 2, 5, 5

    Jad i cemer,ovo ne zasluzuje ni 10%.
    Jedna od najglupljih zagorovih epizoda...
    Jedino zbog popisa ZS i LMS u spec. 9 sam dao ovu visoku ocijenu ovom sundu:-).
    27.08.2003
    16:11:00 sati
    seinfeld
    uredi
  • Ukupna ocjena 47%

    3, 5, 6, 5

    Iz serije klasično bezveznih Zagora. Ima par tračaka nekakve duhovitosti i to je sve. E da, kao klinac, jako sam se veselio Djedu Mrazu.
    28.08.2003
    18:12:00 sati
    stinky
    uredi
  • Ukupna ocjena 63%

    5, 5, 9, 6

    Donatelli je standardno dobar, meni posebno u toj ranoj fazi. Prica je prekratka i bez ikakvog zapleta. Jelka na naslovnici je kao da su se deca igrala, jedna od losijih Ferijevih
    28.08.2003
    22:04:00 sati
    ---dp---
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 57%

    8, 4, 5, 6

    Fora je ova priča,na trenutke mi se čak i sviđa.Snijeg,Božić,blagdansko raspoloženje..Međutim,posjeduje jednu veliku nelogičnost.Naime,može li mi netko reći gdje se to izgubio Chico?!!Krenuo je sa Zagorom u banku i od tad pa sve do samog kraja uopće se ne pojavljuje.Glupost živa.Donatelli klasično dosadan(popizdim kad mi neko kaže da je on dobar a Andreucci npr. ne valja) a ni naslovnica nije dobra.
    02.09.2003
    23:21:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 53%

    5, 5, 6, 5

    zabavna, ali kratka i slaba epizoda. Možda bi bolje pristajala da je došla na božić.
    03.09.2003
    18:13:00 sati
    jura
    uredi
  • Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8

    Kratka i fora pricica, koja vjerojatno nikad nije ni imala za cilj biti tako ozbiljna kao Demoni ludila ili Nestali istrazivaci.

    Sasvim ok.
    04.09.2003
    14:56:00 sati
    gari
    uredi
  • D.J.

    Ukupna ocjena 68%

    7, 6, 7, 8

    Simpaticna pricica. Ima dobar ugodaj. Najbolji mi je dio sa Cikom i brkatim zenama. Kad Ciko kaze:
    "Sto? Ovakvog muskarcinu ce izbaciti neke curice? Ha! Ha! Ovo je dobro. Bas me zanima kako bi to uspjele." A odmah zatim se pojave te tri "curice" sa vecim i guscim bradama od prosjecnog muskarca:))))
    05.09.2003
    05:50:00 sati
    D.J.
    uredi
  • fishleg

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 9, 7

    Kratka ali interesantna prica i Donatellijev crtez koji mi se svidja...
    Ferri bi mogao malo bolje nacrtati naslovnicu, ali dobro...
    17.09.2003
    18:55:00 sati
    fishleg
    uredi
  • Ukupna ocjena 37%

    3, 3, 4, 7

    Loše...
    29.09.2003
    02:30:00 sati
    Verfalk2003
    uredi
  • Ukupna ocjena 50%

    5, 6, 5, 2

    ispod proseka u svakom pogledu, sreca pa je sledeci gospodar darkvuda
    09.10.2003
    07:23:00 sati
    helindzen
    uredi
  • johnhartson

    Ukupna ocjena 87%

    9, 9, 8, 9

    Ovo je jedna od onih epizoda koje,iako se ne protezu u nedogled, ipak imaju onu dozu spontanosti koja odslikava uslove u kojima je radjena. Od prve stranice u kojoj se Ciko mrsti na pomen corbe do poslednje u kojoj Bozic Bate pevaju epizoda prosto odise nenametljivoscu i nemoguce je da se nekom ne dopada.
    22.10.2003
    15:03:00 sati
    johnhartson
    uredi
  • Ukupna ocjena 70%

    7, 7, 7, 7

    13.11.2003
    20:10:00 sati
    Brdar
    uredi
  • darkwoodski kralj

    Ukupna ocjena 44%

    3, 2, 8, 5

    Ahhhh...ovo je jedna od top 3 epizode koje su mi najgore. Jednostavno mi nije bilo zabavno. Nije to onaj pravi zagor oko kojeg su banditi, poludjeli indijanci, plave kosulje, cudaci razlicitog kova....a ne oni meni stavili dida mrazove!;)
    Ova epizoda mi se uopce ne svidja i iz samog respecta sto ga imam za Zagora dajem mu ovu ocjenu. Ovo je prvi puta da idem ispod 85% ali valja biti realan,baren po mome misljenju. Inace ne volim kratke epizode stoga ne bih rekao da se ovu epizodu isplati citati ili da ima nesto posebno zanimljivo.
    02.10.2004
    05:35:00 sati
    darkwoodski kralj
    uredi
  • Ukupna ocjena 88%

    8, 9, 9, 10

    Nije loše ali je prekratka epizoda no budući da je božićno raspoloženje svidilo mi se.
    28.07.2005
    14:23:00 sati
    vice
    uredi
  • Ukupna ocjena 81%

    8, 7, 9, 9

    Zanimljiva priča.
    01.08.2005
    16:23:00 sati
    hrvojehorvat
    uredi
  • globinjo

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    odličan crtež,priča kratka,a u njoj sve šta treba...
    03.10.2005
    02:01:00 sati
    globinjo
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 78%

    8, 8, 8, 6

    baš me je nasmijala ova epizoda.sasvim OK.
    05.10.2005
    00:04:00 sati
    mpavin
    uredi
  • jack 50

    Ukupna ocjena 93%

    9, 10, 9, 9

    Mala ali dobra epizoda! posebno mi se sviđaju epizode na snijegu.
    14.04.2006
    17:08:00 sati
    jack 50
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 55%

    5, 5, 6, 7

    14.04.2006
    19:43:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • Ukupna ocjena 85%

    9, 9, 7, 10

    ...sasvim solidna epizoda...baš je laka za čitanje...
    12.06.2006
    14:43:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 64%

    6, 5, 8, 7

    Prvo odgovor Aci: Chico nije išao sa Zagorom u banku, jer su prvo pošli tražiti neku rupu za spavanje, a tek nakon sat vremena Zagor SAM dolazi u banku zamijeniti grumen zlata. Chico je vjerovatno bio pregladan i preumoran za otići u banku. :-) Simpatična pričica puna božićnog raspoloženja. Zagor pod svaku cijenu želi spasiti božićni ugođaj u onom usamljenom selu.
    07.02.2007
    15:21:00 sati
    Spock
    uredi
  • alen

    Ukupna ocjena 58%

    5, 4, 8, 7

    Ova epizoda bi bila simparicna da je izlisla u nekom Bozicnom magazinu zajedno s receptima za bakalar i idejama za poklone. Ovako je za regularnu seriju prekratka, preprigodna i ... fali jos samo boca Coca-Cole u rukama Djed Mrazova.
    12.07.2007
    14:52:00 sati
    alen
    uredi
  • zagorovsky

    Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 7, 10

    Ma ja mislim da je ova epizoda skroz ok pogotovo ako se cita u bozicno vrijeme. N razumin zasto ste tako strogi prema epizodi koja nije tribala uopce postat neko remek djelo nego samo opustanje za Bozicno vrijeme. 10 naslovnici zato sto jednostavno vas privlaci da ga citate jer je neobicna i nesvakidasnja. Sve u svemu ok epizoda
    07.08.2007
    20:41:00 sati
    zagorovsky
    uredi
  • mali od palube

    Ukupna ocjena 68%

    6, 6, 8, 8

    samo za nasmijat se. konačno i u zagoru neki blagdan.
    17.09.2007
    19:20:00 sati
    mali od palube
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 60%

    6, 6, 6, 6

    Ne zamjeram Nolitti što je napisao ovu epizodu. Pedesetak stranica zafrkancije uvijek dobro dođe.
    15.10.2007
    20:31:00 sati
    Inferno
    uredi
  • Zagor-te-nay

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    100 %. Baš tako. Jel sam ga toliko puta pročita kad san bija mali.I tako će i ostat.100% za 100% lipu uspomenu iz djetinstva.
    27.11.2007
    12:24:00 sati
    Zagor-te-nay
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 50%

    5, 5, 5, 5

    Ma to je to, blagdanska veselica. Budući da je ovo više sprdačina nego strip, bit ću malo blaži s ocjenama, a i evo nas blizu Božića, treba čovjek biti dobra srca. (Čak ću i Donatelliju dati 5! ;))
    20.12.2007
    01:02:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • solar

    Ukupna ocjena 61%

    6, 6, 6, 7

    Simpatično.
    20.12.2007
    14:32:00 sati
    solar
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 47%

    4, 4, 5, 8

    ispod prosjeka, ali naslovnica je dobra, a i originalni naslov
    11.01.2008
    17:18:00 sati
    ken2
    uredi
  • Raga

    Ukupna ocjena 68%

    7, 6, 7, 8

    Sigurno simpatična slatka božićna pričica! Pamtit ću ovu epizodu bar po dobroj snježnjoj atmosferi koju je Donatelli nacrtao... A da, i po onoj brkatoj ženi i njene 3 šćeri... Bar priča ima humora .
    07.07.2008
    01:21:00 sati
    Raga
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 70%

    6, 6, 8, 10

    Prosjećna priča i prekratka da bi mogla biti nešto vrhunsko. Pošto je iz vremena od prije 40g. kad je strip iz razvoja krenuo na onaj najviši nivo razumijem premali broj stranica ali opet je prejednostavno i preobično za neke bolje ocjene. Sviđa mi se naslovnica sa zlim djed božićnjacima!
    15.01.2009
    18:32:00 sati
    supermike
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Strašno simpatično i zabavno. Jednostavno. Zato ovoj priči dajem 100%
    24.01.2009
    21:57:00 sati
    cibalia
    uredi
  • Ferri

    Ukupna ocjena 76%

    7, 7, 9, 7

    09.06.2009
    04:31:00 sati
    Ferri
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Meni je ovo remek-djelo. Sviđaju mi se ovakve neozbiljne kratke pričice.Crtež se baš uklapa,naslovnica izvrsna.
    18.07.2009
    08:28:00 sati
    Opti
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 78%

    7, 7, 9, 9

    Simpaticna epizodica, akciona-komedija. Posluzila je kao mali predah da popuni stranice do kraja sveske, jer vec naredna prica je legendarna "Zagor prica...", koja pocinje od prve stranice naredne sveske. 

    04.01.2010
    13:08:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • legaz

    Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    Za opuštanje.

     

    06.07.2010
    18:09:00 sati
    legaz
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 79%

    6, 10, 7, 10

    Izuzetno simpatična priča. Djeda mrazovi kradu!

    23.01.2011
    12:55:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 72%

    8, 6, 7, 9

    Lijepa zamisao, ali scenarij je uništila upravo kratkoća priče.

    30.04.2011
    21:52:00 sati
    drogsy
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Jako jako simpatično ova priča mi šalje  vibracije mog omiljenog zimskog doba blagdansko ozračije Božić... fenomenalno rijetkokojem stripu dajem 100 % ali ovme dajem i radnja je ok vrlo dobra. Crtež ok naslovnica nesvakidašnja  zanimljiva.

    07.07.2011
    23:38:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • Davor2403

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    Simpatična kratka epizoda koja se događa u vrijeme meni omiljenog blgdana - Božića, a tu je narvno i snijeg ova zanimljiva naslovnica! :)

    23.07.2011
    11:42:00 sati
    Davor2403
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 90%

    8, 10, 9, 9

    Baš zanimljivo!

    02.03.2012
    23:43:00 sati
    macca1985
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    7, 5, 9, 8

    Simpatično

    21.05.2012
    13:13:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 83%

    7, 8, 10, 8

    28.05.2012
    19:03:00 sati
    Koresh
    uredi
  • writer

    Ukupna ocjena 24%

    2, 2, 2, 6

    Jadno.

    01.08.2012
    17:32:00 sati
    writer
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Sretan Božić!
    25.12.2012
    19:30:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    Zanimljivo, za najdraži mi blagdan. Nije u broju stranica sve...

    09.04.2013
    22:31:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 88%

    8, 9, 10, 7

    Ovo spada u one izvanserijske epizodice. Onako kao što i mnoge humoristične serije imaju neku Božićnu epizodu tako je i Zagor dobio jednu. Priče ovakvog tipa ne bi trebalo uspoređivati s Demonom Ludila, Američkom Odisejom ili Zimska Zmija koje kotiraju visoko kod čitatelja. Ovakve priče se trebaju promatrati skroz drugačijim očima.

    Zagor spašava Božić u mjestu Lonley Town. Taj gradić kako mu i samo ime govori je zabito mjesto gdje su ljudi osuđeni jedni na druge. Možemo ih promatrati kao jednu veliku obitelj, jer je to tako u takvim mjestima. Svi sve znaju o svakom, dijele sve što imaju, samo što eto ne žive svi pod istim krovom. (Koliko samo po hrvatskim otocima ima takvih mjestašca - milijun.) I kad se u takvim zabitim mjestima nešto događa to nastaje općenarodno veselje, euforija nastala u Lonley Townu je sasvim opravdana. Dakle, mjesto radnje Nolitta je odlično izabrao. Banda prerušenih Djedova Mrazova im je to skoro upropastila, ne samo da im usere jedini događaj gdje će se zabaviti nego im umalo ode i cijela ušteđevina.

    Donatellijev crtež mi je odlično sjeo jer je samo on mogao nacrtati niz karikatura koje su se pojavljivale u epizodi, a o brkatim ženama O Hara neću ni pričati. Tako sam se kidala u onoj Chicovoj sceni s njima.

    06.08.2013
    11:33:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 77%

    9, 8, 6, 8

    06.08.2013
    21:28:00 sati
    velka031
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 52%

    4, 4, 7, 7

    Ne volim te "prigodne" stripove. Pogotovo ne ovaj.

    02.04.2014
    03:41:00 sati
    Deki86
    uredi
  • lasa22

    Ukupna ocjena 79%

    8, 8, 7, 10

    Kratka i meni interesantna prica i odlicna naslovnica valja je okaciti za bor kada bude Bozic.

    12.04.2014
    11:25:00 sati
    lasa22
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 78%

    7, 6, 10, 9

    Nije genijalnna epizoda, ali ima Božićni ugođaj i prekasan ambijennt pri kraju kada počnne padati sneg.

    17.09.2014
    11:20:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • caramba

    Ukupna ocjena 82%

    7, 7, 10, 10

    Kratko, ali slatko

    15.11.2014
    15:21:00 sati
    caramba
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 69%

    7, 6, 8, 6

    He he, baš sam se nasmijao ovoj priči koja je izašla prije ravno 45 godina. Nije problem što je ovako kratka jer za nešto duže stvarno nije bilo potrebe. Najsmješnije od svega mi je bila situacija u banci kada je Zagor pokušao probuditi grižnju savjesti kod lopovskih Djed Mrazova:

    -Zar ne shvaćate da se u tom sefu nalazi ušteđevina ljudi koji rade od jutra do mraka kako bi osigurali puko preživljavanje?

    -Zbilja dirljivo! Evo, sve su mi suze krenule... Ha ha ha

    I ono na kraju kada su lopovi bili prisiljeni pjevati kako proslava nebi propala nije loše:

    -Ovaj... hm... Radujte se narodi... kad... kad... Prokletstvo, kako ide dalje?

    Ima tu i naivnosti kao što je ona da Zagor u 12. mjesecu hoda po vani u kratkoj majici, pa čak i skače u rijeku da bi ubrzo nakon toga onako mokar uhvatio i prebio lopove, mora da stvarno ima kožu bizonovu kada je sve to izdržao. 

    Mora se priznati da je Donatelli vrlo talentiran crtač kada treba dočarati rugobu od žene, u prošloj epizodi je bila ona koja je pekla pitu od jabuka a ovdje mama O'Hara sa svoje 3 ''djevojčice''.

    Naslovnica nije nešto ali za ovakvu zajebantsku epizodu se nije moglo ni očekivati remek-djelo crtačke umjetnosti. 

    11.12.2014
    19:34:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 46%

    4, 4, 5, 7

    bezveze..Zagor je standardno u tim starim epizodama otporan na zimu

    08.01.2015
    17:11:00 sati
    igor 12
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 86%

    9, 8, 9, 8

    Simpatična i zabavna epizoda! Recenzija odlična!

    23.06.2015
    13:21:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Ukupna ocjena 85%

    8, 8, 9, 10

    12.10.2015
    18:23:00 sati
    Jim Gitara
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 58%

    5, 4, 8, 7

    Ova je jedna neuvjerljiva božična priča...fora je jedino to što je Zagor natjerao lažne djedice na pjevanje. Donatelli sve bolji.
    17.04.2016
    22:25:00 sati
    Oki
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    09.05.2016
    00:29:00 sati
    žalosna_sova
    uredi
  • Ukupna ocjena 67%

    5, 5, 9, 10

    19.01.2017
    18:50:00 sati
    suply1
    uredi
  • ReemCP

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    LUX 092. Božić kalibra 45 (od 45 str.)

     

    Epizoda koju sam toliko puta pročitao u djetinstvu. Iako je dosta kratka, baš mi drago da u Zagorovom serijalu imamo ovakvu epizodu. Eto, ja sam bio uvjeren da se radi o "Novogodišnjoj noći", a ne o Božiću (zapravo Badnjak je kad Zagor i Čiko stižu u Lonely town) kako sam saznao iz Ludensa (ali i sam naslov to otkriva). Te kako su u Dnevniku promijenili riječi pjesme koju su pjevali oni djedi mrazi, cenzura je ovdje opako radila.

    Nije mi jasno kako ovu epizodu nisu preskočili u Dnevniku, a preskočili su recimo "Dečka Pika" gdje nema apsolutno ništa i nikakve veze sa vjerom i sličnim stvarima. Tko bi rekao da ova epizoda prethodi epizodi "Zagor priča" :) To mi prije nije bilo ni na kraj pameti. Sve ovo što sam dosad pročitao, sve je te priče nažalost Klasik preskočio.


    Da li je ovo prvi put da se u Zagor serijalu pojavljuje snijeg? Doduše, samo na zadnjoj stranici, ali ipak. Ne sjećam se da je bilo snijega u Zagoru otkad čitam, mislim u ovih 60 brojeva (SDX 31 – LUX 92).

    13.01.2018
    21:48:00 sati
    ReemCP
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 82%

    7, 7, 10, 10

    Simpatična kratka pričica, gotovo se može osjetiti predblagdansko raspoloženje. Posebno je pogođena atmosfera iščekivanja snijega, tako da je kraj očekivano idealiziran.

    11.06.2019
    11:48:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Ukupna ocjena 80%

    7, 7, 10, 8

    Čudna mešavina savremene proslave Božića u SAD sa Zagorom na početku 19-og veka. Koliko ja znam, ovakva odeća na svetom Nikoli prvi put se pojavila u reklami za Coca Colu 60-ih godina 20 veka. U Zagorovo vreme sveti Nikola je bio - sveti Nikola, a nikako Santa Claus, niti djed Božićnjak, niti Deda Mraz.

     

    Kada ovo zanemarimo, priča nije loša, a crtež je odličan.

    17.09.2019
    13:25:00 sati
    Batacele
    uredi
  • Dwayne_Looney

    Ukupna ocjena 68%

    6, 6, 8, 8

    Simpatična, lako pamtljiva i više puta pročitana epizoda. Zagor koliko-toliko (jer se lopine nisu pokazale pjevačima) spašava proslavu Božića mještanima zabitog Lonely Towna. Drugi dio je odradio Bog poslavši im iščekivani snijeg.

    Dobro je da postoji ovakva priča u Zagora, vezano za ovu tematiku nije trebala duža ni ambicioznija.

    15.12.2019
    00:44:00 sati
    Dwayne_Looney
    uredi
  • Altairfan

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10


    Božić kalibra 45 je jedna od ponajboljih Zagorovih priča koje sam pročitao .
      
    Onako : kratko i jednostavno . Nema boljega .
    Ona žena koja je sličila na Chica i njezine 3 kćeri  su bili presmiješni .  

    27.12.2019
    19:11:00 sati
    Altairfan
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Voštana maska
    Kod: KT LU 9/10
    Ocjena: 65%
    Vrijeme: 25.9.2020. 14:03:00
    Autor: Kila Banana
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 294
  • Prvi ciklus: Iza i Oel
    Kod: NV STKON 1
    Ocjena: 97%
    Vrijeme: 22.9.2020. 15:07:00
    Autor: koze123
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 523
  • Seminole
    Kod: TX SA 17
    Ocjena: 83%
    Vrijeme: 18.9.2020. 16:48:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 859
  • Zamak ludila
    Kod: DRGN LIB 13b
    Ocjena: 84%
    Vrijeme: 17.9.2020. 10:50:00
    Autor: kandraks
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 456
  • Posljednja bitka?
    Kod: AF SS 418
    Ocjena: 71%
    Vrijeme: 17.9.2020. 0:17:00
    Autor: Kila Banana
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 343

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Put za raj
    Kod: ZG VCSP 32
    Ocjena: 50%
    Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
    Autor: Djole
    Broj komentara: 15
    Broj pogleda: 2766
  • Povratak Zimske Zmije
    Kod: ZG VCZS 20
    Ocjena: 91%
    Vrijeme: 7.8.2020. 17:10:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 14
    Broj pogleda: 1870
  • Povratak samuraja
    Kod: ZG VEC 155/157
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 31.8.2020. 23:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1438
  • Plamen nad Merivelom
    Kod: ZG VEC 143/144
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 18.8.2020. 0:16:00
    Autor: going going
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1272
  • Proteus
    Kod: TX ZS 33/984/985
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1193

Aukcije

Forum