Blago Jeana Lafittea

Zagor

ZG LU 100/102 | 282 str.

Digging Bill i John Connor izvlače robijaša iz zatvora jer im je potreban u lovu na blago gusara Jeana Lafittea i time dolaze u sukob sa zakonom. Vidjevši tjeralicu za Digging Billom, Zagor i Chico ga odlučuju pronaći kako bi ga izvukli iz nevolje. Međutim, stvari su mnogo složenije nego se to čini na prvi pogled...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 81%

Priča 8

Scenarij 8

Crtež 8

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 73%

P*7

S*7

C*6

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Blago Jeana Laffitea
  ZG LU 100
 • Zaljevski gusari
  ZG LU 101
 • Odredište Afrika
  ZG LU 102
 • Blago Žana Lafita
  ZG VA 7
 • Blago Žana Lafita
  ZG VEOP 26

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • Il Tesoro di Jean Lafitte
  ZG SR 417
 • I pirati del golfo
  ZG SR 418
 • Destinazione Africa!
  ZG SR 419

ZANIMLJIVOSTI

 • ova epizoda je nastavak epizode «Osveta Vudu» (SD 30-31).
 • počinju Zagorove afričke pustolovine.
 • Digging Bill drugi put zaista pronalazi blago, prvi put u epizodi «Sedam gradova Cibole» (SD 19-21).
 • najviše flashbackova u Zagoru dosad.
 • Zagor se prvi put pojavljuje tek na 30. stranici.
 • nakon objavljivanja 1.dijela ove epizode propao je srpski izdavač Vanini, a novi izdavač Abaton nije je završio.
 • izašao je i svojevrsni nastavak ove priče "Krvave piramide" u kojem ponovo susrećemo neke likove iz ove epizode: Jeana Lafittea, Denise Lafitte, Johna Connora. Scenarist je opet Burattini, a crtež radi stari majstor Ferri.

Recenziranje, po mom sudu izvrsne epizode «Osveta Vudu» (SD 30-31), potaklo me na pisanje ovog osvrta o epizodi «Blago Jeana Lafittea», epizodi koja predstavlja svojevrsni nastavak ove, gorespomenute. Doista, malo se koja Zagorova epizoda oslanja na neku prethodnu u tolikoj mjeri kao «BJL» na «Osvetu Vudu». Unatoč mnogim zajedničkim elementima o kojima će biti riječi, ove dvije epizode se i prilično razlikuju. Bosellijeva epizoda je priča drugačije atmosfere i podžanra, tamo su prvenstveno bili naglašeni ljubavni i horror elementi, dok ova Burattinijeva priča odiše nolitijanskom tradicijom klasične avanturističke priče. Sve Zagorove pomorske pustolovine uglavnom su priče natprosječne kvalitete i velikog avanturističkog potencijala, tako i ova Burattinijeva gusarska priča. Lovci na blago, beskrupulozni gusari, pomorske bitke, otok s blagom i ostali motivi «BJL-a» snažno evociraju uspomene na klasike žanra avanturističkog romana, u ovom slučaju prvenstveno na slavni roman Roberta Louisa Stevensona «Otok s blagom».

Recimo odmah, Burattini je vrlo dobro odradio svoj scenaristički posao. Očito je cilj ove epizode bio, naravno na što efektniji način, uvesti Zagora u svijet njegovih afričkih pustolovina. Tom, u Bonelliju, brižno pripremanom uredničkom i scenarističkom projektu «Zagor u Africi» ova epizoda je trebal predstavljati svojevrstan preludij i stoga je njen značaj popriličan. Scenarist se vrlo dobro snašao s velikim brojem likova koje je na scenu uvodio smisleno i pratio ih tijekom cijele epizode na ravnopravan način. Neki od tih likova nisu nam nepoznati. Ponovo susrećemo Digging Billa i pratimo ga u njegovoj novoj avanturi lova na blago kojeg je počeo planirati na završetku «Osvete Vudu». Osim njega, iz te epizode Burattini aktivira još dva lika kojima daje mnogo zapaženiju ulogu nago Boselli u svojoj epizodi. Riječ je Jacquesu Lassalleu, nesretnom mladiću kojim se okrutno poigrala Madame Laveau i gusaru Johnu Connoru. Na velika vrata u radnju ove epizode ulazi i slavni gusar Jean Lafitte o kojem se u «Osveti Vudu» samo pričalo, i za kojeg se držalo da je mrtav, a i duh već spoemenute Marie Laveau se provlači cijelo vrijeme, no njenu fizičku pojavu ćemo dočekati u jednoj od vrlo skorašnjih epizoda iz afričkog ciklusa. U tom velikom broju likova koji defiliraju «Blagom Jeana Lafittea», Zagor figurira samo kao «primus inter pares», mogli bismo reći lik zastupljen poput svih ostalih, ni po čemu se posebno ne ističe u odnosu na 4-5 glavnih protagonista ove avanture. Iako smo u posljednje vrijeme od glavnog scenarističkog dvojca Zagora nove generacije, Burattinija i Bosillija na to i navikli tu činjenicu valja pozdraviti jer ovdje to zanemarivanje Zagora u korist nekih drugih likova je vrlo funkcionalno. Filmskim rječnikom rečeno, uz Burattinijev dobar rad s «glumcima», valja pohvaliti i vješto korištenje određenih povijesnih činjenica kao i flashbackova na nenametljiv način inkorporiranih u priču u niz navrata kad je njihovo pojavljivanje bilo najlogičnije i najpotrebnije. Koliko se sjećam, ni u jednom Zagoru nema toliko flashbackova i reminiscencija na neku od prošlih pustolovina. Dobru kontrolu nad scenarijem i tijekom priče Burattini pokazuje i dobro tempiranom radnjom kroz ovu trodijelnu epizodu, svaki dio završava kad je to najefektnije; prvi u trenutku kad na pozornicu događaja izlazi Jean Lafitte, drugi kad jedrenjak s našim junacima zaplovljava prema Africi, a treći u trenutku zatišja pred buru nadolazećih avantura. Također Burattini dobro vodi priču u dva rukavca, dvije paralelne radnje koje svoje sjecište imaju u kulminaciji ove priče, sukobom na afričkom kontinentu.

Što se tiče crteža, Chiarolla potvrđuje da je jedan od najboljih novih Zagorovih crtača, njegov crtež je i ovdje vrlo zadovoljavajući. Kod zagorofila uživa prilično kontroverzan status, jer mu stil najviše odstupa od kanonskog crteža Zagorovih klasičnih crtača. Njegov lepršavi ilustrativni stil do izražaja posebno dolazi u akcijskim sekvencama. U ovoj epizodi posebno kod pomorskih bitaka. Portreti su mu također uglavnom zanimljivi premda ponekad robuje stereotipima, osobito kod crtanja gusara. Treba izdvojiti jedan ki lik, lijepu Denise Lafitte, gusara staroga kći koja je vrlo atraktivna. Možda bih još malo mogao poraditi na Chickovoj interpretaciji, ali poneki neuspjeliji crtež ovoga lika s obzirom da nmu je ovo tek četvrta crtačka epizoda u Zagorovom stuffu. Ferri, uobičajeno solidan, bez sumnje najuspješniji na trećoj naslovnici.

Što reći na kraju? Zagor, pred iskrcavanje na afričko tlo, u obraćanju Chicu kaže: Osjećam da nam nešto prijeti... I ne samo na ovom otoku nego i tamo na kontinentu. Neka mračna, užasna stvorenja... Naravno, kako sam često kaže, Zagor se rijetko vara u takvim predosjećanjima. Ona će se obistiniti na zadovoljstvo njegovih fanova jer se nadolazeće epizode čine obećavajućima. Ponovo ćemo susresti Caina, Marie Lavea, a onda po povratku u Ameriku i Jima Gitaru. Nakon famoznih i slažem se katastrofalnih 20 preskočenih epizoda za Zagora dolaze bolji dani. « BJL» je jedna solidna epizoda nakon koje slijede još bolje.

Naprijed

ZG LU 98/99 Bijeg u slobodu

ZG LU 103/105 Kainov povratak

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • Koresh

  Ukupna ocjena 75%

  8, 8, 6, 9

  Dosta dobra, ali teška epizoda, a Chiarolla je nekad ljepše crtao, ne znam što mu je sad. Prva i treća naslovnica su za 10, ali je druga dosta loša. Sve skupa vrlo dobra epizoda.
  25.01.2005
  08:10:00 sati
  Koresh
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 91%

  9, 9, 10, 7

  Napokon će i Rođobradi-fanovi uzeti Zagora u ruke i pročitati ga!Dosad najbolja epizoda koju je Burattini napisao,svaka mu čast.Opet je Zagor samo dio ekipe i to funkcionira besprijekorno.John Connor(ime podsjeća na Terminator 2,hehe),Denise,Jacques,Jean,Barb en feu itd.Jedina zamjerka ide na ovog poslednjeg,naime zašto ga u Ludensu nisu preveli kao "Vatrena brada"?Bilo bi efektnije..Moram spomenuti i poprilično dosadan i razvučen prvi dio i na nekim mjestima nepotrebno preduge dialoge koji ubijaju dinamiku događanja ali zna se tko je Burattiniju uzor pa to i ne čudi..Kad krene potraga za blagom,onda strip postaje super-uzbudljiv,posebno kad dođu na Otok kostura.Majstorski je vođen paraleleni obračun u pećinama gdje se nalazi blago i u uvali među brodovima.Chiarolla u top formi!Fenomenalno crta gusare,prelijepu Denise,brodove,pejzaže a strašan je i u akcionim scenama.Boljeg trenutno u Zagor staffu jednostavno - nema.Bio je užitak čitati ovu epizodu,jedva čekam nastavke.I mali popravak recenziji - naime Digging Bill se u epizodi 7 gradova Cibole uopće ne pojavljuje.
  25.01.2005
  12:30:00 sati
  Aco
  uredi
 • Ukupna ocjena 79%

  9, 7, 8, 7

  Priča je zaista kvalitetna, ali me razočarava rasplet. Sve je nekako fino-polako, kikc back and relax ritmu i onda nisam se ni okrenuo kako treba, a blago su već digli u zrak, a Jasques je već nestao. Po mom mišljenju, ovdje je falilo još 20-ak strana da bi priča bila zaista perfektna. Chiarolla nije loš, ali mi je bio bolji u Sedam gradova Cibole, recimo. No, mišljenja sam da će se poboljšati u idućim epizodama. Naslovnice su zaista osrednje i krajnje nemaštovite, no mora se priznati da su neke, recimo, treća dobro nacrtane.
  26.01.2005
  19:01:00 sati
  Verfalk2003
  uredi
 • Ukupna ocjena 94%

  10, 9, 10, 7

  Dobra recenzija. A epizoda je, naravno, odlična. Avanturistička priča, pojačana povijesnim, pa i zemljopisnim, zanimljivostima. Zagor je lijepo napredovao, i u scenarističkom i u crtačkom smislu. Burattini se dobro spremio što se tiče Lafittea, dosta podataka daje. Isto tako, očito je proučio i močvare Louisiane, dobar prikaz. Rasplet je trunkicu zbrzan. Ipak, odličan posao Burattinija, uz zanimljivu priču, majstorski uvodi u daljnja događanja, kroz naznaku Marie Laveau. Bit će spoja misterije i avanture, za Zagora svakako dolaze super dani u vreloj Africi.
  28.01.2005
  14:32:00 sati
  stinky
  uredi
 • I like girlz

  Ukupna ocjena 49%

  5, 5, 4, 7

  sasvim prosjecna prica, vec vidjena vise puta sa zagorom i gusarima u glavnoj ulozi. iskreno nisam ljubimac tih prica sa gusarima tako da me ni ova nije nesto posebno dojmila, cak bi mogao reci da je jedna od losijih u tom fazonu. al najvece razocarenje u cijeloj ovoj prici je crtez. chiarolla je ovdje prava katastrofa i upropastio je i ono malo sto je valjalo u ovim epizodama. nekad je bio obecavajuci novi crtac zagora, al ovo prikazano u ovoj prici je jako, jako lose i nadam se da ovakvog chiarollu necemo precesto vidjati u buducim epizodama. naslovne su sasvim solidne, pogotovo ona treca.
  01.02.2005
  14:45:00 sati
  I like girlz
  uredi
 • Thommo

  Ukupna ocjena 76%

  8, 8, 7, 7

  Dobra epizoda! Izvrsna atmosfera u močvari, onda naravno i na brodu, iako Fishlegova ekipica nema premca. Zanimljivo je kako svi osim Ferrija znaju nacrtati zgodne komade! Chiarolla je vrlo dobar, njegov stil mi se sviđa, iako je miljama od standarda. Jedino me malo živcira što Zagoru uporno crta nekakvu kovrčavu 'fudbalerku' umjesto uobičajene frizure. Iako, malo su se prelako riješili onog 'opasnog' Barbe-En-Feua.
  08.02.2005
  09:18:00 sati
  Thommo
  uredi
 • SejoSexon

  Ukupna ocjena 70%

  8, 9, 3, 10

  Jedna od boljih novijih Zagorovih epizoda, jedino crtez kvari prosjek ove price. Moram reci da sam ugodno iznenadjen sa novim epizodama Zagora koje stvarno nisu lose.
  22.03.2005
  08:50:00 sati
  SejoSexon
  uredi
 • Ukupna ocjena 49%

  5, 2, 8, 4

  Dobro da su se malo sjetili Digging Billa!Jadnik se načekao!
  21.05.2005
  21:55:00 sati
  zerovnik
  uredi
 • Ukupna ocjena 84%

  9, 9, 7, 9

  Prilično dobra epizoda.Gusari a posebno Barbe en feu su jako dojmljivi iako se slažem da je trebala biti napetija zadnja borba sa Barbe en feuom i da je burattini malo zbrzao ali sve je to na mjestu.Chiarola je malo lošiji ali kad se navikneš podnošljiv je.SPIRIT WITH HATCHET LIVES FOREVER!!!!!
  30.06.2005
  21:18:00 sati
  vice
  uredi
 • Ukupna ocjena 61%

  5, 6, 6, 10

  dosta naporna priča, a crtež me dosta bode u oči. moglo je biti puno bolje. lako se gubi koncentracija. očekivao sam više od ovih nastavaka.
  jedino su naslovnice za svaku pohvalu, pogotovo treća.
  12.07.2005
  14:37:00 sati
  brzopotezni
  uredi
 • globinjo

  Ukupna ocjena 61%

  7, 8, 3, 7

  jedna od boljih zagorovih epizoda,ali zašto ne i najbolja,pitajte chiarollu:(((((((
  09.10.2005
  08:59:00 sati
  globinjo
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 68%

  9, 8, 3, 8

  Solidna priča, ali moglo je to biti puno bolje. A pogotovo kraj, koji je baš prosječan. Chiarolla - neman komentara. Treća naslovnica me je oduševila, a ni druga nije loša.
  15.10.2005
  23:58:00 sati
  mpavin
  uredi
 • ijo

  Ukupna ocjena 66%

  7, 9, 3, 9

  Priča solidna. Chiarolla je crtao joh i ajme. Sve se odvija dobro malo zahtjevno za skužiti. Naslovnice dosta dobre.
  31.10.2005
  15:06:00 sati
  ijo
  uredi
 • piquet

  Ukupna ocjena 61%

  7, 8, 2, 10

  odličan start afričke avanture. odlično je nastavljanje događanja iz epizode u epizodu. stvarno puno kvalitetnih likova u ovoj avanturi. chiarola opća katastrofa. da sam ja glavni urednik za neke sličice bi ga doslovno pitao da li se on to namjerno zajebava. samo zadnja naslovnica je dovoljna za desetku.
  14.11.2005
  17:03:00 sati
  piquet
  uredi
 • D.J.

  Ukupna ocjena 73%

  9, 7, 6, 7

  Prica je stvarno zanimljiva i dosta nepredvidljiva, ali dojam kvari uzasan i neracionalan okrsaj u pecini. Mislim kapetan je ulozio toliko truda da dode do svog blaga i cak se sa ljudima domogao puski da se sukobe s neprijateljima, ali on odlucue da na neprijatelje (i blago) baci dinamit i tako ostane bez svega! Valjda je Burattini morao naglo zavrsiti pricu da sve stane na 96 stranica pa je to bilo najbrze rijesenje :) Chiarolla mi kvari ugodaj u ovoj epizodi. Svida mi se dinamicnost njegovog crteza, ali se ne mogu toliko uzivjeti koliko bi htio :)
  16.11.2005
  22:45:00 sati
  D.J.
  uredi
 • Ukupna ocjena 68%

  6, 6, 8, 8

  Nothing special.Ali kraj mi je zakon kad ono Zagor prisiljen s ovima poa u Afriku:-)
  12.02.2006
  22:26:00 sati
  pepopepic
  uredi
 • npetros2@htnet-dsl

  Ukupna ocjena 97%

  9, 10, 10, 10

  Burattini na talijanskom forumurekao da je Ba-rb-enf-ju rađen prema stvarnom liku! I ne samo on, nego i Lafitte i Denise...(i prava kćer mu se zvala Denise) A i rijetkost je kad ne vidimo zagorov znak na naslovnici...
  02.04.2006
  21:09:00 sati
  npetros2@htnet-dsl
  uredi
 • jack 50

  Ukupna ocjena 58%

  5, 7, 4, 10

  Ne sviđaju mi se ovakve epizode.
  14.04.2006
  17:22:00 sati
  jack 50
  uredi
 • Ukupna ocjena 43%

  5, 5, 1, 10

  mada mi se u zadnjem maxiju chiarolla svidio ovdje je katastrofa glava me bolila od citanja i raspoznavanja likova ,prica onako osrednja,malo piratska isfurana,da je mozda crtao donatelli ili ferri,sto se i vidi na naslovnicama, bila bi zanimljivija ovako nista!
  06.09.2006
  00:34:00 sati
  blackacid
  uredi
 • Vega

  Ukupna ocjena 74%

  8, 7, 7, 8

  Burattini je, koristeći Bosellijevu "Osvetu vudu" kao polazište, napisao zanimljivu priču. John Connor i Digging Bill u lovu na Laffiteovo blago. Laffite, glavom i bradom, vraća se osvetiti bivšim ortacima koji su ga izgirali (u tu kategoriju spada i Connor). A uz sebe ima i lijepu i vatrenu kćerku Denise. Denise pak baca oko na Jacquesa Lassallea kojeg u noćnim morama još uvijek progoni madame Laveau (scenarist nam daje mali preview epizoda koje slijede). Gusar Barbe-En-Feu također se želi dokopati slavnog zlata. Zagor silom prilike staje na Laffiteovu stranu što ga vodi ravno u Afriku do Otoka Kostura (interesantna je Leroyeva priča kako je otok dobio taj naziv). Na kraju Digging Bill opet ostaje bez svog ulova, a Zagor kreće u potragu za Jacquesom koji je misteriozno nestao s broda. Sve u svemu vrlo dobar uvod za pustolovine u Africi. Chiarolla je solidan (bio je bolji u "Sedam gradova Cibole"). Po mom mišljenju više mu odgovara crtanje Martina Mysterije. Naslovnice su sasvim OK.
  20.10.2006
  10:24:00 sati
  Vega
  uredi
 • SnotMan

  Ukupna ocjena 70%

  7, 7, 7, 7

  Prosjek,ustvari malo iznad...
  23.10.2006
  16:23:00 sati
  SnotMan
  uredi
 • Heyoka

  Ukupna ocjena 74%

  7, 7, 8, 8

  Ispravak: Digging Bill nije prvi put našao blago u "7 gradova Cibole" (u toj se avanturi uopće ne pojavljuje) već u "Izgubljenom rudniku". Što se tiče same epizode, nije loša. Denise Laffite je najljepša od svih žena u Zagorovom svijetu i, kad Duh sa sjekirom ne bi bio džentlmen kakav jest, Jacques bi doživio "nesreću" prilikom jednog od milion spašavanja, a mala gusarica bi završila sa kutljačom u Zagorovoj kolibi u Darkwoodu.
  01.11.2006
  12:46:00 sati
  Heyoka
  uredi
 • Ukupna ocjena 94%

  10, 10, 8, 10

  ...epizoda je odlična baą...zagor kreće na put u afriku...i to s gusarima sve,al crteľ je bljak !
  13.01.2007
  21:04:00 sati
  Neustrašivi Chico
  uredi
 • manhunter

  Ukupna ocjena 84%

  8, 8, 9, 9

  Dobra epizoda.
  13.01.2007
  21:07:00 sati
  manhunter
  uredi
 • darkwoodaxe

  Ukupna ocjena 52%

  7, 7, 1, 7

  Chiarolla...
  19.01.2007
  13:51:00 sati
  darkwoodaxe
  uredi
 • lwood

  Ukupna ocjena 65%

  9, 8, 3, 5

  neloše.ali crtež očajan
  25.08.2007
  19:04:00 sati
  lwood
  uredi
 • Poncho

  Ukupna ocjena 97%

  10, 9, 10, 10

  Odlično!!! Dobra ideja, rasplet zbrzan i loš, ali ostatak naprosto odličnO!! Puno"sivih" likova, zagor skoro pa sporedan lik(u trećem djelu su zasrali, i Zagoru dali prvu ulogu), Zagor je ovdje morao birat između dva zla, pa koje je manje... S jedne strane gusri, s druge strane gusari, i tragač za zlatom...Dinamična radnja, odlični dijalozi... Čak se i čudan stil crtanja uklopio(zato visoko ocjene inače...),  kako je nacrtana Dennis.... ma čudo jedno...Odavno nije bila jedna ovako realistična epizoda, bez crno-bijelo podjele likova...
  01.09.2007
  14:06:00 sati
  Poncho
  uredi
 • mali od palube

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Predobro.
  17.09.2007
  18:59:00 sati
  mali od palube
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 85%

  9, 8, 9, 7

  meni su ovi događaji koji prethode odlasku u afriku i put do nje, bolji nego sve epizode koje su se tamo dogodileovu priču odlikuje avanturistički duh, lijepe žene, meni drag crtež chiarolle...
  23.02.2008
  20:13:00 sati
  ken2
  uredi
 • flamboyant soul

  Ukupna ocjena 86%

  9, 8, 9, 8

  To, to je ono što volim, dinamična avantura sa zanimljivim likovima, u kojoj će se do kraja iskoristiti potencijal egzotičnih mjesta. To je to. Zagor malo zapostavljen, ali tako najbolje i funkcionira (nakon tolikih brojeva/epizoda). Šteta za kraj, koji je malo zbrzan, Burattini si je slobodno mogao uzeti još 20-ak stranica sljedećeg broja (pošto se i tako priča nastavlja). Tu je i odlični Chiarolla, sa svojim ženskama. Rekao bi da je jedino Laurenti bolji od njega u tom segmentu. Ferri se također potrudio, stari lisac. One good adventure!
  27.02.2008
  00:12:00 sati
  flamboyant soul
  uredi
 • Ukupna ocjena 76%

  9, 8, 5, 10

  ono što mi se sviđa kod Burattinija i Bosellija je:U-T-R-K-A!
  30.03.2008
  20:57:00 sati
  Misko iz Darwooda
  uredi
 • bonjovi4ever

  Ukupna ocjena 56%

  7, 7, 2, 8

  kad se sve zbroji,čisti prosjek i to samo zbog Chiarolle koji je ovdje tako loš da sam jedva imao volju pročitati strip do kraja
  04.04.2008
  10:03:00 sati
  bonjovi4ever
  uredi
 • GeneziS

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  06.04.2008
  16:21:00 sati
  GeneziS
  uredi
 • zagorovsky

  Ukupna ocjena 97%

  10, 10, 9, 10

  Iako sam mislio da epizoda koju crta Chiarolla nemože bit dobra, moram priznat da me u slučaju 7 gradova Cibole i u ovoj epizodi potpuno razuvjerio.Priča je izvrsna, sve pohvale Burattiniju, mnoštvo likova, Zagor u 2. planu, bilo mi je žao Billa na kraju red je više da i on nađe nešto.Samo jedna ispravka recenziji, Digging Bill je zlato pronašao u epizodi Teksaški rendžeri ne u 7gradova Cibole
  14.07.2008
  14:22:00 sati
  zagorovsky
  uredi
 • Ukupna ocjena 59%

  7, 6, 4, 8

  Moram početi s crtežom.  Jako loše.  Kako da se uživiš u strip kad na pola vinjeta ne shvaćaš što se događa?  Pa piljiš, glava boli.  Užas jedan...  Chiarolla ima boljih radova, ovaj je meni najlošiji.  Burattini me, pak, zamorio predugačkim uvodom.  Također i s puno dijaloga koji lako i brzo prelaze u dosadu.  Dojam popravlja treći dio koji je nabijen radnjom, napetošću i akcijom.  I Bure može puno bolje, iako i ovdje ima dobrih elemenata.Najbolja ocjena naslovnicama.  Prva je osrednja, druga bolja, ali treća zakon.Ukupan dojam za strip je dakle osrednje, malo bolje od Zagorovog prosjeka, a za recenziju desetka!  
  26.08.2008
  09:29:00 sati
  Mlaki
  uredi
 • vope

  Ukupna ocjena 76%

  9, 9, 4, 10

  Odlična priča, odlična avantura ali, avaj, uvijek nešto pomuti potpuni užitak, a to je, pogađate, ovaj monstruozni fušer Kijarola. I baš njemu zapade da nacrta kultnu epizodu kad naš junak prvi put stupa na afričko tlo... Mnogo je nepravde na ovom svijetu.
  26.08.2008
  21:22:00 sati
  vope
  uredi
 • cibalia

  Ukupna ocjena 52%

  5, 1, 8, 10

  Joj, kako nikako ne mogu progutat ove Afričke priče. Umobolan mi je Zagor u Africi. Baš me briga što čitatelji žele avanturu pa za šta vam je onda Nollita stvorio Darkwood. Vratite ga tamo gdje mu je dom. Neka svaku priču tuče nevaljalce, a ne neke magove i šta ti ja znam šta. Daj te nam još Darkwooda. Neka se indijanci pobune milijun puta, neka se vrati Supermike. Jebala vas Afrika.  
  15.11.2008
  11:58:00 sati
  cibalia
  uredi
 • Inferno

  Ukupna ocjena 91%

  10, 7, 10, 10

  Dobra stara vremena... Kad je Burattini pisao epske priče u kojima se neki vrag i događao, a ne kao danas gdje se sve svodi na potucanje s 2-3 lokalna bandita. Možda je radnja isklišejizirana, ali uvijek sam otkidao na priče o gusarima. Ovdje je sve to začinjeno referencama na prijašnju epizodu, pa se tako Zagor spanđao s gusarom Lafittom za kojeg se vjerovalo da je otišao u legendu. Prejako! A i taj odnos između Zagora i Lafitta. Jasno da je naš junak prisiljen surađivati, ali Lafitt je gusar koji drži do principa i zato Zagor nema čistog povoda da se okrene protiv njega. Naposljetku, ovaj mu je spasio život. Stvarno zabavna i dinamična epizoda pustolovnog karaktera, a to je ono što se traži (+pitak tekst scenarija). Ipak valja priznati kako rasplet nije baš na razini. U trećem svesku se najprije razvlačilo, da bi kraj ispao zbrzan. Očekivao sam uvođenje još kojeg motiva osim zlata i osvete, ali i kvalitetniji obračun s Vatrenom Bradom. Još mi je zasmetalo učestalo prebacivanje Connora i Leroya s jedne na drugu stranu, ali nebitno jer je u ovoj epizodi naglasak na pustolovini i na gusarskom ugođaju (stari morski vukovi). Chirolla je stvarno legenda. Koji je to car?!! Crtež je tako dobar da nemam riječi. Najveći plus ove epizode. Što se tiče naslovnica, ovo je ponajbolji Ferrijev set. Uvod u afrički ciklus nije mogao bolje početi.
  17.03.2009
  17:43:00 sati
  Inferno
  uredi
 • Solid Snake

  Ukupna ocjena 50%

  6, 6, 2, 8

  Chiarolla uzas. 
  01.06.2009
  00:36:00 sati
  Solid Snake
  uredi
 • allessi

  Ukupna ocjena 61%

  8, 7, 3, 7

  Solidna priča, posebna samo po prvom Zagorovom odlasku u Afriku. Chiarolla očajan, bez daljnjeg, možda malo bolji od nekih kasnijih njegovih radova. Naslovnice i nisu bog zna što. Kad se sve zbroji dobiva prolaznu ocjenu.
  20.06.2009
  10:44:00 sati
  allessi
  uredi
 • writer

  Ukupna ocjena 75%

  9, 9, 4, 9

  Priča je dobra, mada malo glupo završena. Jeste primetili da u svakom Zagoru u kojem pronađu neko blago, to blago uvek propadne, bilo nas dno okeana, bilo ispod tone kamenja, bilo da ga ajkula proguta. Što me jako nervira. Da znam da ispod neke gomile kamenja ima blaga s kojim ću moći lagodno živeti do kraja života, ne bih otišao dok ga ne  izvadim. A ovde odustaju ko da je u pitanju gvožđe, a ne zlato. Chiarolla mi je jedan od najgorih crtača u Zagoru. Sve neke žvrljotine. Da Zagor ne nosi majicu ne bih ga ni prepoznao.
  28.08.2009
  10:53:00 sati
  writer
  uredi
 • Ukupna ocjena 36%

  4, 4, 1, 9

  Primer gde los crtez sa sobom povlaci na dno i scenario. Apsolutno necitljivo.

  21.02.2010
  08:30:00 sati
  kasper
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 72%

  7, 7, 7, 9

  15.05.2010
  00:59:00 sati
  supermike
  uredi
 • grofica Varga

  Ukupna ocjena 93%

  9, 9, 10, 9

  Jako sam zadovoljna ovom epizodom. Čak mi je i Chiarolla sjeo. Valjda mi se pomalo uvlači pod kožu...

  Edit, prije je bilo 10,9,7,10 88%

  Potraga za blagom i brod koji ga odvlači u nepoznato. Malo jest urađeno po šabloni, ali ima zanimljivih sitnica koje podižu sveukupan dojam. Prvo taj Digging Bill, kad god ga vidim pomislim – blago li mu je. Kovčeg blaga je taj njegov život u kojemu ga ništa živo ne je.e, ufilman u svoj đir i još je takav krumpiraš i srećković. U što taj nije upao, što je taj sve zakuhao, a uvijek se izvuče. Ne možeš se ljutiti na njega jer je žešći romantičar i krumpirić Zagorovog svijeta.

  U centru priče imamo dva gusara i jednog lika koji je ključ pronalaska skrivenog blaga. Jedan od gusara je tipično zločesti, puca i govori „Idi do đavola!“ Svrha mu je zakomplicirati jedan jednostavan plan pronalaska starog blaga. I to radi dobro. Njemu nasuprot stoji glavom i bradom gusarska legenda Jean Lafitte. Prikazan je kao frajer, stari morski vuk, simpatični nevaljalac. Mislim da mu jedna takva uloga pristaje, bio je on više od gusara. Poprilično sposoban i moćan, da se upetljao i u politiku, ratove, špijunažu i svašta. Nije to slika pijanog gusara koji ima sifilis.

  Između svih tih morskih vukova, pucanja iz topova, potezanja ruma, našlo se mjesta i za ljubavnu dramicu. U igri su mladi Jacques iz Osvete vudu i Denise, Lafitteova kćer. Što kazati o Jacquesu i tim ženama oko njega?! Prvo ga je Madame Laveau izmunjesala. Živog pokopala i pretvorila u zombija. Pa ga je evo i gusarska divljakušica zavela kako bi ga špijunirala. Da bolje čuje i vidi, hop cup i sjedne ona odmah u prvi red. Da joj štogod ne promakne.

  Epizoda po mom guštu. Tipična Zagorijanska pustolovina, dodatno uljepšana uključivanjem novih likova, ljubavnim zavrzlamama i efektom dolaska u Afriku.

  21.07.2010
  23:58:00 sati
  grofica Varga
  uredi
 • drogsy

  Ukupna ocjena 78%

  9, 8, 6, 9

  Ovo je moj treći zagor iz novijih epizoda (nakon brojeva 98 i 99) te ga doživljavam s obzirom na novu sagu i ujedno i novi početak gdje i Burattini počinje  davati svoj doprinos serijalu(na svu sreću dobar).

  a i tu je još nostalgija s obzirom da je več prošlo nepunih 6 godina.Šteta amo što tada kao klinac nisam mogao podnijeti Chiarollu.

  30.08.2010
  21:23:00 sati
  drogsy
  uredi
 • King Warrior

  Ukupna ocjena 46%

  7, 4, 2, 7

  Od price je moglo nesto biti, da je nacrtao neko drugi.

  Chiarolla ubija covjeku volju za citanjem, pogotovo kod Zagora je ocajan.

  Ovo nije Zagor, ovo nije strip koji sam nekada davno zavolio. Ovo je...ne znam ni sam sta je, ali nije Zagor.

   

  25.01.2011
  07:29:00 sati
  King Warrior
  uredi
 • Ukupna ocjena 79%

  9, 9, 6, 7

  Dobra epizoda, Zagor na putu u Afriku! Malo mi smeta Chiarollin crtež ali ajde. Naslovnice su trebale biti bolje.

  29.01.2011
  01:04:00 sati
  malek
  uredi
 • Zagor12

  Ukupna ocjena 88%

  8, 8, 10, 10

  Malo odskače od uobičajenog Zagora, no vrlo je uzbudljivo i odličan je početak afričke turneje... Chiarola je car, naslovnice su dobro odrađene, posebice druga.

  14.02.2011
  10:30:00 sati
  Zagor12
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Odlično smještanje Zagora u njegovo nedomincijalno područje.

  08.06.2011
  20:31:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • Ukupna ocjena 51%

  8, 5, 3, 3

  12.08.2011
  16:13:00 sati
  Imrahil
  uredi
 • Ukupna ocjena 84%

  8, 8, 9, 9

  Cool epizoda!

  10.11.2011
  18:57:00 sati
  Patrix
  uredi
 • zagor_22

  Ukupna ocjena 82%

  8, 8, 8, 10

  jedan od dražih

  18.01.2012
  22:15:00 sati
  zagor_22
  uredi
 • Duje Belak

  Ukupna ocjena 66%

  10, 8, 1, 9

  Sve uništeno Chariollom, katasrfofalni crtež

  16.04.2012
  06:09:00 sati
  Duje Belak
  uredi
 • going going

  Ukupna ocjena 94%

  10, 10, 8, 10

  Odlicna epizoda za pocetak Africke sage.

  Burattini se odlicno nadovezao na Vudu osvetu i nadogradio pricu, dodao jos par vrlo zanimljvih likova kao sto je Zan Lafit i njegova lepa cerka Denise! 

  Chiarolla odlican u mracnim scenama, leze mu ove epizode izvan Darkvuda.

  Ferri odlican, treca naslovna strana je bas efektna.

  05.05.2012
  16:06:00 sati
  going going
  uredi
 • Ukupna ocjena 59%

  7, 6, 4, 8

  Ah, da je ovo crtao Ferri, kakva bi to priča bila. Isprva mi se ovaj crtež sviđao ali što je priča odmicla dalje sve je napornije bilo pratiti ove škrabotine. U svakom slučaju jedan od boljih novijih Zagora. Gusari i Digging Bill kod mene uvijek mogu proči. Ali stvarno Chiarolla je uništio priču.

  21.05.2012
  12:26:00 sati
  tekumze
  uredi
 • macca1985

  Ukupna ocjena 74%

  8, 8, 6, 8

  Da je netko drugi crtao npr. Ferri ovo bi bilo maestralno!

  "Majstor" Chiarolla čak i životinje poput lavova crta karikaturno, a kako je tek facu Digging Billa uništio!! No barem je Denise izazovno prikazao ;)

  10.12.2012
  23:33:00 sati
  macca1985
  uredi
 • caramba

  Ukupna ocjena 72%

  8, 7, 6, 9

  Najsvijetlija točka Chiarollinog crteža je Denise. Inače, jedna zanimljiva priča, ali kraj je zbrzan sve u 16. Stranica. Doslovno. Komotno je Bure trebao trebao još jednu epizodu napisat.

  10.02.2014
  20:36:00 sati
  caramba
  uredi
 • brancika

  Ukupna ocjena 94%

  8, 10, 10, 10

  Vrlo dobro, uvod u sljedeću epizodu(meni najbolju).

   

  05.04.2014
  19:46:00 sati
  brancika
  uredi
 • sergej773

  Ukupna ocjena 72%

  6, 5, 10, 9

  05.07.2014
  12:30:00 sati
  sergej773
  uredi
 • Ukupna ocjena 90%

  10, 9, 8, 9

  06.07.2014
  19:49:00 sati
  Eddie Monsoon
  uredi
 • Ukupna ocjena 75%

  7, 8, 7, 9

  Solidna epizoda koja je lako predvidiva i ima neki kraj u 2 sekunde,ipak draga mi je posto je ona ,,otvorila,, tu Africku sagu 

  26.07.2014
  12:39:00 sati
  Dylan-Forever
  uredi
 • hrvoje23

  Ukupna ocjena 84%

  9, 6, 10, 9

  Tema super, nastavak odlične priče (koju sam pomalo već i zaboravio, ali se prisjetih). Likova puno, malo naivni odnosi. Moglo je i bolje, ali uživao sam čitajući ovo na moru...u hladu...

  21.09.2014
  14:29:00 sati
  hrvoje23
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 69%

  9, 8, 3, 9

  Odličann uvod u afričku minisagu.

  23.09.2014
  16:04:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • Tutta

  Ukupna ocjena 84%

  10, 9, 6, 9

  Ovakve price obozavam.  Ima sve sto treba. Interesantni likovi,zanimljivo mjesto desavanja. Kud ces bolje. Scenario je vrlo dobro razradjen. Crtez mi je najteze za ocjeniti. Negdje je sasvim ok,a negdje na granici srama. Naslovnice su,izuzevsi LU 100,vrlo dobre. Upalo mi je u oko,gusari se koriste oruzjem iz 18.st. Zar je njih modernizacija zaobisla? Al bolje je ovako,kako bi izgledao Gusar sa Coltom il Winchesterkom.lol

  04.10.2014
  12:20:00 sati
  Tutta
  uredi
 • hamzik

  Ukupna ocjena 70%

  8, 7, 6, 7

  Solidna gusarska avantura ali rasplet je nezadovoljavajuci zbrzan. Chiarolla mi ovdje nije bas po ukusu. Likovi ponekad idu previse na karikature.
  15.10.2014
  18:58:00 sati
  hamzik
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 43%

  8, 1, 3, 7

  Ovo je uvjerljivo najgori rad Chiarolle. Ovdje mu je dosta nerazumljv i nerazgovjetan crtež, kojeg ja ne mogu probaviti. Burattini je, također, žestoko podbacio po pitanju scenarija. Prva dva broja ubija s količinom teksta koja bi bila previše i za Martija, a u zadnjem dijalu sve završava tako zbrzano i neuvjerljivo da je to strašno. Ukratko, priča je imala potencijala, a s drugim scenaristom i crtačem bila bi jedna od antologijskih. Ovako smo dobili prerazvučenu, neuvjerljivu i isforsiranu epizodu s dobrom pričom i katastrofalnom realizacijom.

  15.11.2014
  12:18:00 sati
  Spock
  uredi
 • igor 12

  Ukupna ocjena 93%

  10, 9, 9, 9

  Odlična Burattinijeva priča koju je ipak malo zakočilo previše dijaloga,teška za čitanja ali oku ugodna za gledanje zahvaljujući odličnom Chiarolli.
  Odlično je prikazao bauljanja po močvarnim kanalima punim krokodila,gusarske brodove i likove.
  Težište priče stavljeno je na pronalazak skrivenog blaga Jeanna Lafitea.O tom gusaru smo načuli ponešto u epizodi Osveta Vudu,smatralo ga se nestalim ili čak i mrtvim a ovdje se pojavljuje živ, glavom i bradom.I želi osvetu i svoje blago.
  A na to blago pikiraju i naš stari poznanik Digging Bill sa Johnom Connorom ali i gusar Vatrena Brada sa svojom ekipom.
  Naravno,Zagor i Čiko upetljat će se u to sasvim slučajno vidjevši potjernicu za ludim tragačem.I Burattini je počeo funkcionirati kao Boselli,uvođenjem hrpe novih likova i njihovom međusobnom interakcijom.I to ništa manje lošije nego kolega mu,čvrsto drži svoje likove koji odlično igraju svoje namijenjene uloge.
  Usmjerava ih prema akciji,baca ih u opake močvare Lousijane,izlaže ih pogibeljnim situacijama,vadi iz njih,sklapa savezništva i odlično kreira jednu ljubavnu priču.Koja se odigrava između mladog Jacquesa i Denise i koja nam u jednoj sceni otkriva svoje pravo ime i porijeklo.
  Burattini se često služio retrospekcijom kroz dijaloge i flashbackove nekih od likova.Pa tako vadi i jedan mračni lik iz prošlosti,prelijepu i tajnovitu,ubojitu i strastvenu vudu svećenicu Marie Laveau koja se ukazuje mladom Jacquesu u noćnim morama.

  21.03.2015
  08:16:00 sati
  igor 12
  uredi
 • Ukupna ocjena 74%

  8, 8, 6, 8

  12.05.2015
  22:02:00 sati
  DJ DEX
  uredi
 • Ukupna ocjena 77%

  8, 8, 7, 8

  19.05.2015
  00:41:00 sati
  GigaBeer
  uredi
 • Ukupna ocjena 79%

  9, 8, 6, 10

  Bure u Boselli stilu.

  28.06.2015
  20:26:00 sati
  Tintilinic
  uredi
 • nagor

  Ukupna ocjena 81%

  9, 8, 7, 9

  Dobra je ovo priča… „najprljavija“ gusarska priča u serijalu. Lijepo je Bure nadogradio »Osvetu vudu« i složio dobar izgovor da se pošalje našeg junaka na crni kontinent gdje nas  čekaju dva vrlo temeljna lika novijeg doba – Cain i Marie Laveau. Dobri su mi bili svi ti flashbackovi, koji zaokružuju kontinuitet i dodaju malo povijesnog začina na cijelu priču. Dobra mi je ta fora sa mornarem Leroyem, koji jedini zna lokaciju blaga i sve se svodi na to tko će ga imati u svojoj »ekipi«.

   

  Da, možda je mogao dojam biti još bolji, da je crtao netko drugi. Chiarolla varira. Dobar je izbor za crtanje ružnih gusara (i očito zgodnih žena) i na početku mi je to bio plus, ali nije mi baš najbolje dočarao Afriku odnosno otok s blagom.

   

  Završnica na otoku mi je oke. Zagor se stvarano efektno riješio onog gusarskog broda. Efektno se osvetio i Jean Lafitte (iako nam je svima žao blaga). Fali mi jači epilog.  Mogao se je prvi dio skratiti i zadnji razdužiti. Kraj prvog djela, odnsno pojavljivanje Jean Lafittea bi bilo puno efektnije, da nam Bure nije već na sredini prvog djela pokazao Lafittea i tu u nekom bezveznom okršaju sa banditom. Neću mu oprostiti ni to što nam nije poklonio barem jednu vinjetu sretnog Digging Billa sa otvorenim sandukom zlata na kraju (Boselli pazi na takve detalje (vidi Izgubljeni rudnik)). Sve u svemu, solidno.  

  02.07.2015
  12:07:00 sati
  nagor
  uredi
 • raic1922

  Ukupna ocjena 84%

  9, 10, 7, 6

  02.07.2015
  13:47:00 sati
  raic1922
  uredi
 • Ukupna ocjena 66%

  7, 6, 7, 6

  02.09.2015
  10:46:00 sati
  tinton
  uredi
 • acestroke

  Ukupna ocjena 38%

  2, 2, 6, 8

  Ok, evo ja cu onda biti prvi koji nece bas toliko da kritikuje crtez, jer ipak je ovo Chiarrola, i iskreno, njegov stil ovdje nije bas dno, iako istovremeno nije ni vrh, ali... najveci problem ovdje je Burratinijev scenario.  Ovo je cisto smece od price, pocevsi od nepotrebno dugih razgovora (imam osjecaj da su prve dvije sveske teze za procitati nego Tolstoyev Rat i Mir), i onda likova koji su cisti kliseji, i akcijskih scena koje nemaju nikakve napetosti niti tenzije.  I najgore od svega, sve je ovdje predvidljivo, a pogotovo kraj, i cinjenica da niko ovdje nece zavrsiti sa blagom.  Sta, zar ste stvarno mislili da je ovo blago "pravedno"?  U koliko jebenih epizoda mora da gledamo Digging Billa kako ganja svoj "san", samo da bi na kraju ostao praznih ruku?  Isti kurac svaki put.  Onaj Vatrena Brada je glupost od lika, a i onaj Lafit mi nije jasan... prvo je neprijatelj, onda je prijatelj, i onda opet prijeti Zagoru, itd itd itd... cisto sranje.  Jedva sam ovo zavrsio.

  21.02.2016
  22:30:00 sati
  acestroke
  uredi
 • Rahazlam

  Ukupna ocjena 69%

  8, 6, 6, 9

  Meni ova prica nije ispunila ocekivanja nikako,nadao sam se boljoj prici,sklon sam davat dosta visoke ocjene za Zgora tako da  ocjena mozda izgleda bolje nego moj dojam o prici!!

  Ferri je napravio odlican posao,Odrediste Afrika je super naslovnica,ove dvije su takoder dobre,Chiarolla mi se ne svida,iako mi se svida Zagorova faca dok je on crta!!

  04.10.2016
  23:33:00 sati
  Rahazlam
  uredi
 • Ukupna ocjena 76%

  9, 8, 5, 10

  07.02.2017
  17:03:00 sati
  suply1
  uredi
 • Ukupna ocjena 81%

  10, 10, 4, 9

  Crtez mi se uopste ne svidja. Katastrofa. Sve ostalo je vrhunski uradjeno.

  11.06.2018
  17:59:00 sati
  Batacele
  uredi
 • Gris

  Ukupna ocjena 55%

  5, 5, 6, 7

  24.08.2018
  12:41:00 sati
  Gris
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 41%

  8, 3, 1, 5

  Neshvatljivo loše s ovakvom pričom i s jednim Digging Billom, koji sam može stvoriti odličan strip.

  20.06.2019
  11:23:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi
 • goghy

  Ukupna ocjena 78%

  8, 7, 8, 9

  21.01.2020
  14:24:00 sati
  goghy
  uredi
 • Ebenezer Snare

  Ukupna ocjena 79%

  8, 8, 8, 7

  06.11.2020
  23:22:00 sati
  Ebenezer Snare
  uredi
 • prozirna senka

  Ukupna ocjena 68%

  7, 7, 7, 5

  7 tebi, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 meni. Posle alan forda, evo lafita i u zagoru. Dinamicna epizoda, uvod u africku sagu. Kjarola dobar.

  11.11.2020
  20:09:00 sati
  prozirna senka
  uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Crna ljubav
  Kod: DDJP DRKW 8
  Ocjena: 76%
  Vrijeme: 27.11.2021. 19:48:00
  Autor: Koresh
  Broj komentara: 0
  Broj pogleda: 187
 • Korijeni
  Kod: ZG KRJNUB 1/6
  Ocjena: 82%
  Vrijeme: 25.11.2021. 0:11:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 1508
 • Dva života Drim
  Kod: DD VEC 14
  Ocjena: 72%
  Vrijeme: 23.11.2021. 0:36:00
  Autor: -Dule-
  Broj komentara: 3
  Broj pogleda: 1108
 • Smrt filmske zvijezde
  Kod: NR LIB 4a
  Ocjena: 57%
  Vrijeme: 21.11.2021. 0:16:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 10
  Broj pogleda: 1652
 • Mikijeve najluđe avanture
  Kod: MIMA GLE 2
  Ocjena: 82%
  Vrijeme: 19.11.2021. 0:12:00
  Autor: Lord Vader89
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 1116

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Žrtve i krvnici
  Kod: NN LIB 71c
  Ocjena: 96%
  Vrijeme: 9.11.2021. 0:20:00
  Autor: Jerry Krause
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 2266
 • Crne suze
  Kod: ZG LU 321
  Ocjena: 34%
  Vrijeme: 3.11.2021. 0:10:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 11
  Broj pogleda: 2237
 • Povratak u kuću strave
  Kod: ZG LUSP 41
  Ocjena: 36%
  Vrijeme: 12.10.2021. 1:13:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 12
  Broj pogleda: 2234
 • Vigilanti
  Kod: ZG LU 316/317
  Ocjena: 41%
  Vrijeme: 28.10.2021. 0:17:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 2000
 • Oči sudbine
  Kod: ZG PRIDA 1
  Ocjena: 80%
  Vrijeme: 2.10.2021. 8:38:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 10
  Broj pogleda: 1992

Aukcije

Forum