Presuda po kratkom postupku

Zagor

ZG LU 144/145 | 137 str.

U malom gradiću Derford, u Vermontu misteriozno nestaju djeca. Građani odmah optužuju novopridošlu mađaricu Margit, samo zbog njene ciganske odjeće, običaja i njima nepoznatog govora te je progašavaju vješticom i žele je spaliti živu...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 67%

Priča 7

Scenarij 8

Crtež 5

Naslovnica 7

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 57%

P*5

S*5

C*5

N*6

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Zagor protiv Krojača
    ZG LU 144
  • Presuda po kratkom postupku
    ZG LU 145

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Zagor contro Il Tessitore
    ZG SR 461
  • Giustizia sommaria
    ZG SR 462

ZANIMLJIVOSTI

  • U Italiji ovaj je broj izašao u prvom mjesecu 2004. godine.
  • 3. D'Acangelova epizoda redovne serije, a još je napisao i Maxi iz 2002.
  • Niz Burattinijevih epizoda proteže se od 457. broja do 468, a zatim se vraća Boselli nakon 3. godine stanke, s malo intezivnijim pisanjem.

Nakon dugoočekivanog, ali i razočaravajućeg povratka Mortimera i Tkača (Krojača), nitko od ove epizode nije očekivao previše. U nizu dosadnih i zbrzanih Burattinijevih priča očekivano je bilo da će i ova epizoda sa samo 130-ak stranica još više udaljiti Zagora od legendarnog Nollitinog perioda, odnosno Bosellijevog preporoda u devedesetima. Optimizam prije čitanja ove epizode nisu ulijevali ni crtač ni autor. Burattini već duži niz godina nije napisao ništa vrijedno spomena, čak je pisao neke priče kojih se vjerojatno i sam srami, dok D' Arcangela većina čitatelja svrstava u niži rang crtača Zagora. Ali ipak nas je Burattini uspio iznenaditi i napisati solidnu i zanimljivu epizodu u stranicama ograničenom stripu.

U samom startu scenarist ne dulji kao inače, nego nas nakon samo kratkog i zanimljivog uvoda vodi ravno u zaplet priče. U cijeloj epizodi stvari se događaju pohvalno brzo, bez nepotrebnog odugovlačenja, s tim da sam završetak nije zbrzan i zamršen kao što je za očekivati u ovako kratkim stripovima.

O crtežu ipak bez nekih pohvala, jer D'Arcangelo nikako nije crtač za neku ozbiljniju i malo dužu priču, i mora se priznati da nema puno lošijih crtača u "Bonelli staffu" od njega. Stilom neodoljivo podsjeća na Cassara, a na njega je već potrošeno dosta uvreda na ovom forumu pa neću nastaviti u tom tonu, nego ću čak i pohvaliti Arcangela jer je napravio očiti pomak s obzirom na njegove prethodne epizode, al kad se stvari sagledaju realno, premalo je to za neku veću pozitivnu ocjenu.

I za kraj moram se složiti sa jednim forumašem: "jednostavno i kratko, a napeto i zanimljivo, baš kao da nije Zagor". Možda me baš ta različitost s prethodnim pričama dovela do zaključka da je ovo sasvim solidna epizoda, a možda baš u nedostatku tzv. "pravih" priča istinskom "Zagor fanu" i loše epizode postaju dobre. Ipak se nadam da je prvi zaključak točan, i da s ovom epizodom krećemo u jedno novo razdoblje prepuno mladih, odličnih crtača počevši sa Sediolijem a nadam se i dobrih scenarija ponajprije od povratnika Bosellija.

Naprijed

ZG LU 142/144 Paukova mreža

ZG LU 146/147 Crveni snijeg

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • kico

    Ukupna ocjena 66%

    7, 7, 7, 3

    Razbij,premlati i spali sve što ne razumiješ!....i Zagor u ulozi pravednika na samo 100 stranica riješava nestanak petoro djece.Da je jedno,pa ajde nekako...A i sova je tu,pribiveni šišmiš i mađarska proročica.Da je samo ovaj netko crtajući Teneja uzeo još dvije-tri stranice pa da vidimo konačno i kakva će biti Zagijeva smrt....u kristalnoj kugli proročice na rubu sela.Ovako : selo veselo na kraju,tipični hepi-end iz sedamdesetih.
    04.04.2008
    18:10:00 sati
    kico
    uredi
  • Ukupna ocjena 54%

    6, 5, 5, 6

    Ni posebno dobro, ni posebno loše. Znači ovu epizodu nećemo pamtiti po ničemu.
    05.04.2008
    09:52:00 sati
    miroslav001
    uredi
  • Ukupna ocjena 44%

    4, 4, 4, 8

    slaba prica,jedva sam je procitao...
    05.04.2008
    19:47:00 sati
    dzoni
    uredi
  • Ukupna ocjena 62%

    5, 5, 8, 8

    jedan od onih(u zadnje vrijeme čestih)zagora koje jedva čekaš spremit na policu i zaboravit.
    05.04.2008
    19:57:00 sati
    fred perry
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 48%

    4, 5, 5, 6

    Ovaj strip je valjda definicija prosječnosti, ni loš ni dobar. Tipična Burattinijeva bezidejnost, ali izražena do maksimuma. Imao sam osjećaj kao da strip ima maksimalno 50 stranica, a ne 137.
    05.04.2008
    23:47:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    6, 7, 8, 8

    ma dajte ljudi nije ovo tolko lose,Arcangelo je po meni sasvim OK crtac
    06.04.2008
    17:19:00 sati
    draskomisterno
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 47%

    4, 6, 5, 2

    znaci jedna od najlosijih Zagorovih prica koje sam procitao zadnje vrijeme s time da prema kraju ide prema boljemu. a ima i nekih dobrih trenutaka no ukupno ipak slabo. prica nije bas tipicna ali to ne vidim kao neki plus.  d´arcangelo je prije imao i nekih  boljih radova, tu je dosta loš. ali ne lošiji od ferrija koji je nacrtao katastrofalnu naslovnicu jednu od najlošijih naslovnica za zagora uopće. sve skupa mizerija
    06.04.2008
    18:23:00 sati
    Koresh
    uredi
  • Curunir

    Ukupna ocjena 75%

    8, 8, 7, 6

    Jedino citljivo od Zagora u zadnjih godinu dana. Sasvim pristojno, recenzent me citirao pa se necu ponavljati. Arcangelo milina nakon totalnog antitalenta pod imenom Verni.
    06.04.2008
    18:48:00 sati
    Curunir
    uredi
  • Darkwood Devil

    Ukupna ocjena 62%

    8, 8, 2, 8

    Skroz solidna prica. Ocekivao sam nakon prelistavanja zescu tragediju od price. Crtez katastrofalan, ali unatoc tome  prica je isplivala i potisnula taj crtez. Sasvim solidno.
    07.04.2008
    10:50:00 sati
    Darkwood Devil
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 24%

    2, 2, 2, 6

    PUAH!!
    07.04.2008
    17:06:00 sati
    Spock
    uredi
  • Ukupna ocjena 87%

    9, 8, 9, 9

    ..pri?a s porukom.,svidila mi se.,
    07.04.2008
    17:19:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • dcopic

    Ukupna ocjena 64%

    5, 7, 7, 7

    Već 100 puta viđeno i pomalo postaje dosadno čitati ove nama nove Zagorove priče. Malo iznad prosjeka i to je to...



     
    07.04.2008
    23:24:00 sati
    dcopic
    uredi
  • alen

    Ukupna ocjena 55%

    7, 5, 4, 7

    Prica nije losa, ali Burattini ima stari problem sto ne zna napisati kvalitetan scenarij. Nudi nam nekakve tragove koji jasno govore da je ona teta vjestica, a onda to tako jadno objasni... Sve je logicno, ali jadno. Crtez jadan, losa kopija Letterija.Dao bi i nize ocjene, ali jedini je plus ove epizode odmak od uobicajenih tema.
    08.04.2008
    10:35:00 sati
    alen
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 65%

    7, 8, 4, 8

    Sviđa mi se! Napeto, akcija, na žalost kratko... To je ono što Zagoru treba, laka i brza priča, scenarij odličan. Šteta jedino što ju je crtao daleko najgori Zagor-crtač. Ferri je, za promjenu nacrtao Zagora bez greške na prvoj naslovnici sa tkačem.. Zanimljivo da 60 brojeva nakon ove epizode nisu više završavale na pola, odnosno sve su bile cjelovite priče..
    08.04.2008
    12:37:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • prop_ovednik

    Ukupna ocjena 20%

    2, 2, 1, 5

    Nazalost,nikako ne mogu naci ni jednu lijepu rijec za ovu Burattinijevu žvrljotinu,sve jadno,sklempano i nikako,mislim da bi mu bilo bolje da se malo odmori,a crtež mi je očajan,glava me zaboli od njega... Jedino naslovnica nečemu vridi...
    09.04.2008
    12:14:00 sati
    prop_ovednik
    uredi
  • Ukupna ocjena 55%

    5, 6, 4, 10

    loše je ispala priča iako mi se čini da je neka ideja ipak postojala.. uz to je i crtež stvarno užas pa to potpuno kvari sve dobre strane ove priče.. brzo će se zaboraviti
    10.04.2008
    00:11:00 sati
    tomassi
    uredi
  • Zagor-te-nay

    Ukupna ocjena 72%

    7, 7, 7, 9

    Nije priča tako loša...vrlo dobro za opuštanje uz kamin...a vani snijeg...
    11.04.2008
    11:43:00 sati
    Zagor-te-nay
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 54%

    7, 5, 5, 3

    Očelivao sam da će biti gore ali ipak nije toliko loše. Brzo se pročita a i zaplet je intrigantan iako je naravno scenarij pomalo šupljikav. Žena je imala moći da vidi budućnost koje su se smanjile kad se udala ?!! Mislim,stvarno... Baš kao i majmun zakopan u podrumu (!!?). I ti obredi i knjige koji su kao normalni kod Mađara, baš me zanima jel to stvarno tako ili je Burattini to izmislio. Ipak ,da se fino pročitati i kao što rekoh nije tako loše jer je kratko i nije razvučeno. Crtež? Bio mi je dobar ovaj Darcangelo u Golgoti ali nakon toga srozavanje do kraja. Loša, ali stvarno jako loša kopija Milazza..
    12.04.2008
    12:21:00 sati
    Aco
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 56%

    7, 5, 5, 5

    kratko, što je kvaliteta, jer moglo se to i razvući, a onda se ne bi dalo izdržati, ovako se daloali, iako mi je burattini jako simpatičan lik, on često upadne u čudne vode, kao ljudi se mijenjaju, pa umjesto da zagor ispremlati ove linčere, svi zajedno izvlače pouke ... i ono na kraju: mogu samo reći ...hvala,    ma hvala
    12.04.2008
    13:21:00 sati
    ken2
    uredi
  • ismolc34

    Ukupna ocjena 59%

    8, 7, 2, 8

    d"arkanđeo
    17.04.2008
    18:57:00 sati
    ismolc34
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 50%

    5, 5, 5, 5

    Složio bih se s kolegom Flambyjem koji veli kako je ovaj strip definicija prosječnosti. Baš ono... "plutajuće govno"! U redu, u redu... Priča je kompaktna i zbilja ima kraj i početak, te zbog toga treba zapljeskati našem vrlom scenaristi:). Ali... Ta priča (ideja) je potpuno nezanimljiva i bezvezna, a još bezveznijom je čine isto tako bezvezni likovi. Moreno, ugledaj se na Bosellija koji od krezubog starca napravi potencijano zanimljivog lika. Kao da to još nije dosta, prepričavaš priču ko da još ni u pubertet nisi ušao. Ponovno imamo dosadni i priglupi tekst, razvučenu radnju, te dosadne i nepotrebne scene... bljak! Kako mi je samo bilo dosadno čitati ovaj strip. A onu Mađaricu bi zapalija na 7 lomača kolko mi je išla na živce. Što reći od D'Archangelu. Za prethodna dva njegova uratka bih dao ocjenu 8, ali ovog puta se zbilja srozao. Table su potpuno bijele i prazne, nema detalja, sve je zbrzano... A ja zbrzanost redovito kažnjavam niskom ocjenom. I još ću reći kako ima puno slabijih epizoda od ove. Zagor se trenutno nalazi u najgovnastijem dobu.
    21.04.2008
    11:51:00 sati
    Inferno
    uredi
  • Ukupna ocjena 53%

    4, 5, 6, 8

    Šteta, ovo je moglo dobro ispasti. Dobar zaplet, loš rasplet. Ovako je čisti prosjek osim naslovnica.
    23.04.2008
    11:03:00 sati
    mars1
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 59%

    5, 5, 7, 8

    Super teški prosjek. Ljudi optužuju nekoga za nešto što on nije počinio samo zato jer je drugačiji od njih i ima drugačije običaje...već viđeno. Priča je kratka pa se radnja odvija brzo, bez nekog prevelikog mudrovanja i to je jedan sićušan plus epizodi. Ali kakva samo scenaristička rješenja ima Burattini: za optužbu Mađarice mu je trebao još jedan odlučujući dokaz za optužbu, a on se sjetio ubaciti zakopanog majmuna u podrum? Pa tko normalan zakopava ljubimce u podrum? Mogao je izmisliti nešto pametnije. Od likova se ističe samo ta Mađarica koja je i mene iznervirala, pogotovo zbog onog iritantnog tupastog lica sa raširenim očima, kao da je vidjela samog vraga. D'Archangelo je cijelu epizodu nacrtao baš prosječno. Golgota je njegov najbolji rad i ja sam nakon te epizode stvarno puno očekivao od njega. Međutim, nakon toga slijedi drastičan pad u kvaliteti. Golgota je bila puna detalja, ljudi su bili odlično nacrtani, a ovdje je potpuno suprotno. Većina tabli je poluprazna i bijela, a Zagor izgleda nekako premršavo. Naslovnica je dosta dobra, malo manja ocjena samo zbog lošijeg Zagorovog lica.
    09.05.2008
    18:55:00 sati
    mpavin
    uredi
  • delboj

    Ukupna ocjena 43%

    3, 8, 2, 4

    Jako čudna priča, do samog kraja se čini da prave priče ni nema, skače se sa jednog događaja na drugi, mijenjaju se raspoloženja, situacija se čini izvjesnom, ali onda se sve promijeni. Scenaristički je ovo dobro odrađeno, nije dosadno za čitanje. Crtež je užasan, ovaj crtač je nazadovao u odnosu na prethodne radove. Ja zamišljam da bi ovako izgledalo ex YU izdanje Zagora.
    26.05.2008
    10:10:00 sati
    delboj
    uredi
  • bitola

    Ukupna ocjena 54%

    5, 5, 6, 6

    Slabo!
    08.09.2008
    21:56:00 sati
    bitola
    uredi
  • Ukupna ocjena 72%

    8, 8, 7, 3

    Ha, solidan strip. nije loš, vrlo dobar. Malo naporan, ali zanimljiv. Ali naslovnice su zaista slabe i komplicirane
    19.09.2008
    23:25:00 sati
    Deva
    uredi
  • Raga

    Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 7, 8

    SAma priča mi se čini dobra, i zaplet je dosta dobar. Al mislim da se moglo od ovog puno bolje napravit. Npr. odmah kad zagor daje svo povjerenje mađarici, odma nam je jasno da je ona 100 postotno nevina, bez obzira šta napravila u skoroj budućnosti. Trebo je Bure nekako skombinirat da i ona spada među optužene, time mislim nama, ne onoj rulji. A i sam kraj mi se nije svidio, baš kad je postalo tužno i krivcu najteže (očekiv sam neko samoubojstvo od krivca) svi se počnu veselit i Chico krene sa svojim debilizmima. Ma ko da je zbrzan kraj, a prije toga ima nekh nepotrebnih dijelova.Ma sve u svemu, priča odskače od prethodnih, i to nabolje. Šteta što se tako nije nastavilo u Crvenom snijegu.
    23.09.2008
    20:13:00 sati
    Raga
    uredi
  • Ukupna ocjena 51%

    5, 6, 3, 9

    Sjećate se serije "Naše malo misto" i lajt-motiva svake epizode? Dakle, nakon što ga odobrovolji, Bepina pita dotura Luigija "A kaš me ženit?", a Luigi odgovara: "Luigi, Luigi, koliko godin jemaš, a pameti se nisi naučija!!!" Tako i ja: bez obzira na godine i dalje čitam Zagora iako znam da sam pročitavši jednga pročitao sve.
    27.10.2008
    20:27:00 sati
    76
    uredi
  • Ukupna ocjena 66%

    7, 8, 5, 6

    Jako dobra priča.  Kratak uvod, odmah u radnju, nije predugo, zanimljivo i napeto svih 100 i kusur stranica.  Ne slažem se s ničim što je recenzent rekao o Burattiniju i to moram ovdje jasno napisati.  Jer lik je car i ima super priče.  Ovdje se vraća svojoj omiljenoj temi - predrasudama.  Uglavnom, ja sam ovo s guštom pročitao bez prekidanja.  Za razliku od priče crtež je dno.  Posebno iritiraju izbuljene oči kod svih likova, otprilike kao da su svi na igli.  Ferri je isto zasrao motku sa Zagorovom facom.  Grozna je.  A mogla je bit solidna naslovna... 
    03.11.2008
    22:20:00 sati
    Mlaki
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 20%

    2, 1, 1, 8

    Jebo gluposti. Za šta radi ovaj Darkanđeo ili kako već jebem ga.
    15.11.2008
    12:49:00 sati
    cibalia
    uredi
  • piquet

    Ukupna ocjena 47%

    4, 4, 5, 8

    popunjavanje rupe...i to loše. izgleda mi kao da je bure unazad razvijao scenarij. da se pročitati, ali jednostavno njegovo forsirano karakteriziranje likova nema nikakve zanimljivosti. crtež jako loš. što me iznenađuje jer su mi i olgota i delaware dobro nacrtane. naslovnica vrlo dobra.
    29.12.2008
    21:23:00 sati
    piquet
    uredi
  • jasa

    Ukupna ocjena 32%

    3, 2, 4, 5

    Koja losa epizoda, co'jece! Zar je autor Mocvare robijasa mogao napisati jednu ovako bedastu i povrsnu pricu. Jos kad to spojimo s losnjikavim crtezom nastaje katastrofa.
    04.01.2009
    13:51:00 sati
    jasa
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 64%

    5, 6, 7, 10

    Naslovnica mi se sviđa čak mislim da je jedna od boljih novijih. Priča je čista sredina i ništa više, još jedna epizoda koja bi po dobrom početku mogla imati više horrora i fantastike a na kraju ništa. Dosta epizoda Buratinni započne dobro i završi nekako u stilu nekih modernih serija koje već dugi niz godina opsjedaju tv programe.
    12.01.2009
    19:10:00 sati
    supermike
    uredi
  • Ukupna ocjena 64%

    7, 7, 5, 7

    07.05.2009
    00:42:00 sati
    Brdar
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 30%

    2, 2, 5, 3

    ovako potrošit krojača... strašno
    27.05.2009
    20:30:00 sati
    lwood
    uredi
  • Archy

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    Meni je crtež baš dobar. Radje čitam D'Arcangela nego Chiarollu. I nije u stilu sličan Cassaru, Cassaro je nenadjebivo loš.
    03.06.2009
    22:55:00 sati
    Archy
    uredi
  • profesor-inz

    Ukupna ocjena 52%

    6, 7, 1, 10

    Šta reći,autori očigledno sa ovom pričom nisu nameravali da prave klasik,crtež očajan ,priča i scenarij solidni,naslovnica perfektna (možda i jedna od najlepših u čitavom serijalu).Da je kojim slučajem Feri odradio i crtež ostao bi sasvim drugačiji utisak iza ove priče.Potrošone je solidna tema bez potrebe.Što se tiče recenzije malo štura i bez potrebnih zanimljivosti, svaka priča ima svoje korene ...treba ih približiti.
    18.06.2009
    08:30:00 sati
    profesor-inz
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 46%

    4, 4, 5, 7

    Huh...
    15.07.2009
    22:07:00 sati
    Opti
    uredi
  • solar

    Ukupna ocjena 58%

    7, 6, 4, 7

    Inferno  -  "Kako mi je samo bilo dosadno čitati ovaj strip. A onu Mađaricu bi zapalija na 7 lomača kolko mi je išla na živce."
     
     
    Potpisujem.  
     
    21.09.2009
    03:56:00 sati
    solar
    uredi
  • Ukupna ocjena 61%

    6, 6, 6, 7

    D'Arcangeolov crtez je slab.Ocekivao sam bolju epizodu

    05.06.2010
    19:16:00 sati
    Kandrax
    uredi
  • Ukupna ocjena 55%

    6, 5, 5, 7

    12.07.2010
    19:31:00 sati
    jojboli
    uredi
  • Ukupna ocjena 47%

    8, 2, 3, 8

    Burattinijevi radovi na Zagoru tj. bolje reći ideje,puno obećavaju,a malo daju.I još k tome d'Arcangelo crta.Da je crtao Ferri,Della Monica,Cassaro ili Sedioli,puno bi bolje ispalo i Scenarij bi dobio veću ocjenu.

    28.12.2010
    13:24:00 sati
    Patrix
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 64%

    7, 5, 7, 7

    djeluje mi kao jedna pricica koja je trebala da popuni prostor. Sa malo vise maste moglo je boje ispasti.

    21.02.2011
    15:41:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 62%

    6, 6, 6, 8

    S obzirom na to kakve će Burattinijeve kratke epizodice postati kasnije, ovo još i sasvim solidno i neloše.

    04.04.2011
    10:00:00 sati
    drogsy
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 94%

    10, 9, 9, 10

    Odlična priča bez nadnaravnih pojava.

    08.06.2011
    20:21:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 65%

    5, 8, 7, 5

    Kratko i zabavno. Naslov je debilana, no nema veze. Arkanđeo mi tu ni ne smeta toliko, dapače, dajem mu sedmicu. Naslovnica so-so.

    20.06.2011
    17:29:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 62%

    6, 6, 6, 8

    Ništa posebno, pričica za jedno poslijepodne.

    24.06.2011
    21:15:00 sati
    macca1985
    uredi
  • Ukupna ocjena 63%

    6, 7, 6, 6

    Definitivno je period 2002-2005 period krize Zagora, ( po meni je cak i pocetkom 90 tih bilo bolje) i osim "Mocvare robijasa" sve ostalo je ispod prosjeka.

    12.07.2011
    03:51:00 sati
    Srdjan999
    uredi
  • Ukupna ocjena 29%

    3, 2, 3, 5

    Zalosno. Ovo je u klasi ZS i LMS dodataka cija je jedina svrha da se popune strane. I crtez je na tom nivou. Neki likovi su jos i korektno nacrtani, ali Zagor u vecini slucajeva izgleda kao da ga je crtalo dete iz osnovne skole. Da je kojim slucajem Feri crtao mozda bi bilo bolje jer on ume da docara mracnu atmosferu. U celoj prici nista bitno i vredno pamcenja.

    18.11.2011
    10:53:00 sati
    Baki
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 76%

    8, 9, 6, 7

    Super epizoda. Nema bespotrebnog razvlačenja i ne zna se do samog kraja je li Margit kriva ili nije. Da je ovo crtao netko drugi ocjena bi bila bolja.

    30.05.2012
    22:00:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • Hexen

    Ukupna ocjena 68%

    8, 8, 5, 5

    Ne razumijem zašto svi pljuju po ovom stripu. Istina, nisam puno očekivao od ove epizode, s obzirom na njezinu dužinu, no na kraju sam ipak ostao ugodno iznenađen. Burattini je u tih par strana uspio napisati lijepu i jednostavnu pričicu koja, za razliku od ostalih Zagorovih epizoda, ima čak i neku poruku.

    D'Arcangelo loš kao i po običaju, ali ipak podnošljiv.

    30.01.2013
    22:36:00 sati
    Hexen
    uredi
  • Charlito de la Vega

    Ukupna ocjena 76%

    7, 8, 8, 7

    Sasvim solidna epizoda, scenaristički vrlo dobro izvedena.

    14.02.2013
    00:17:00 sati
    Charlito de la Vega
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 81%

    8, 8, 8, 9

    Prvo se ne bih složio s recenzentom da je povratak Krojača i Mortimera bio razočaravajući, kao ni da ova epizoda nije ništa posebno. Zar samo Hellingen, Rakosi i odlasci Zagora u paralelni svijet moraju dobivati epitete? Za mene je ovo skoro pa odlična priča, bez nadnaravnih pojava, lako objašnjiva u praksi, lako čitljiva a opet s neizvjesnošću ishoda. Čak mi se i D'Arcangelo koji mi nije među dražim crtačima uklapa, 

    20.05.2013
    15:16:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • Ukupna ocjena 23%

    1, 1, 4, 5

    28.08.2013
    21:46:00 sati
    tekumze
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 80%

    9, 5, 10, 8

    11.04.2014
    21:18:00 sati
    sergej773
    uredi
  • Ukupna ocjena 42%

    5, 5, 2, 6

    E moj Roberto...

    13.07.2014
    17:41:00 sati
    Tintilinic
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 65%

    7, 7, 5, 8

    Ovo nije baš bajna epizoda ali mi se sviđa što je kratka i što do kraja neznaš dali je Margit kriva ili nije.

    23.09.2014
    17:21:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • caramba

    Ukupna ocjena 70%

    7, 7, 7, 7

    Dobra epizoda, neočekivan "krivac", Bure se dobro snalazi u ovakvim pričama. Crtež iznenađujuće solidan. Jedino mi nije jasno zašto je kolor naslovnica originala toliko bolji nego ovih Ludensovih. Pa koji k rade ti u Ludensu?

    12.11.2014
    22:06:00 sati
    caramba
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 34%

    3, 1, 4, 10

    Naslovnica je jedino sto valja.

    16.11.2014
    17:59:00 sati
    Tutta
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 68%

    8, 7, 5, 8

    Zanimljiva priča koja odudara od većine klasičnih Zagorovih i upravo to je njezina najveća kvaliteta. Jedino mi kraj baš ne drži vodu zbog činjenice da Evelyn kao jedini krivac za počinjene otmice nije privedena pravdi. Da se slučajno ispostavilo da je Mađarka krivac onda bi se vjerojatno posegnulo za nekakvom kaznom samo zato što je stranac. Mali nedostatak je što se sve ovo izdešavalo u samo 24 sata pa se dobije dojam da je priča zbrzana iako posjeduje sve najvažnije dijelove za normalno praćenje. Ona scena kada kamen udara u drvo a ono pukne kao šibica je naivna jer je teško očekivati da se to u stvarnosti može desiti, osim ako bi u pitanju bio neki stopostotni trulež.

    Najslabiji dio je ipak crtež, Drkanđelo se ovdje nije proslavio iako postoje crtači koji su i slabiji od njega. Naslovnica bi zaslužila veću ocjenu da nema onog Zagorovog izraza na licu koji odaje nadrogiranu osobu.

    11.02.2015
    17:51:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 73%

    8, 8, 5, 10

    ovo i nije loše

    22.03.2015
    11:37:00 sati
    igor 12
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 76%

    7, 8, 8, 7

    Crtež d'Arcangela je odličan za prikaze krajolika i nekih scena. Likovi su obično prikazani kao lutke, što u konačnici moće voditi do podijeljenih mišljenja. Epizodaica za popuniti rupe, iako je ova vrlo dobra, na momente sam se i zapitao što je u pozadini, i bi li i Poirot to mogao riješiti.

    08.01.2016
    14:06:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • darkw00d

    Ukupna ocjena 67%

    8, 8, 4, 7

    Interesantna priča i dosta neobična za Zagora. Crtež grozan.
    14.02.2016
    03:23:00 sati
    darkw00d
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 7, 8

    Zanimljiva prica, ali veoma malo zagorovska. Mogao je biti bilo koji drugi junak nosilac glavne uloge (Teks, Kit Teler, cak i kapetan Miki).

     

    Crtez srednje slab, svi likovi su nekako bledi, bez crta lica. Naslovnica sasvim zadovoljavajuca.

    03.02.2019
    12:14:00 sati
    Batacele
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 27%

    3, 3, 1, 6

    Slabo. Ali tek djeluje ponižavajuće uz onakav crtež.

    22.06.2019
    16:09:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Proteus
      Kod: TX ZS 33/984/985
      Ocjena: 76%
      Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
      Autor: igor 12
      Broj komentara: 4
      Broj pogleda: 343
    • Njihalo strave
      Kod: VB PO 1
      Ocjena: 70%
      Vrijeme: 7.7.2020. 15:05:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 779
    • Božji sud
      Kod: KP SA 7c
      Ocjena: 82%
      Vrijeme: 6.7.2020. 9:20:00
      Autor: Spock
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 525
    • Put za raj
      Kod: ZG VCSP 32
      Ocjena: 50%
      Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
      Autor: Djole
      Broj komentara: 3
      Broj pogleda: 1859
    • Čuvari divljine
      Kod: MN LMS 930/933
      Ocjena: 78%
      Vrijeme: 2.7.2020. 23:44:00
      Autor: Koresh
      Broj komentara: 9
      Broj pogleda: 696

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Izgubljeni svijet
        Kod: ZG VEC 107/109
        Ocjena: 95%
        Vrijeme: 14.4.2020. 23:55:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 17
        Broj pogleda: 2561
      • Poslije apokalipse
        Kod: NN LIB 55
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 2440
      • Put za raj
        Kod: ZG VCSP 32
        Ocjena: 50%
        Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
        Autor: Djole
        Broj komentara: 3
        Broj pogleda: 1859
      • Svijet Nancy Porter
        Kod: NN ALM 7a
        Ocjena: 61%
        Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 1567
      • Hellgate u plamenu
        Kod: ZG LU 275/276
        Ocjena: 87%
        Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 13
        Broj pogleda: 1306

      Aukcije

      Forum