Crveni snijeg

Zagor

ZG LU 146/147 | 192 str.

Zagor je na tragu Sjekire Koja Ubija, dotičnog Indijanca koji sa svojom bandom sije smrt među američkim naseljenicima, a cilj mu je doseći pleme Dakota preko planina koji bi ih mogli primiti u zaštitu. Odmetnuta braća Studd, tražena od šerifa Bristola, zapela su u gradiću podno planine. Put također nanese u gradić i starog Zagorovog prijatelja baruna Ikara, koji dolijeće svojim novim izumom - balonom na helij! Sve namjere i planove likova poremetit će dodatno i nadolazeća snježna oluja koja, kao i svi ovi ljudi, ne prašta nikome!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 39%

Priča 4

Scenarij 2

Crtež 5

Naslovnica 6

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 60%

P*5

S*5

C*6

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Crveni snijeg
  ZG LU 146
 • Lavina
  ZG LU 147

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • Neve Rossa
  ZG SR 463
 • La valanga
  ZG SR 464

ZANIMLJIVOSTI

 • Prvi Sediolijev rad na Zagoru (u Hrvatskoj od njega smo mogli vidjeti tek Maxi "Tajni agenti"), i prvi i jedini Paoluccijev rad na Zagoru.
 • Baruna Ikara La Plumea iliti baruna Ikarovo Pero nismo vidjeli uistinu odavno ( u dodatku ZG spec #2 "Anđeo smrti"), a prvi put se Zagor susreće s njim davne 1967. godine u epizodi # 27 "Zagor attacca " ili ZG EXT 65 "Zagor u napadu".
 • Bonelli je bio nezadovoljan s prvom naslovnicom (slika 1 i slika 2) koju je Ferri nacrtao jer mu snijeg valjda nije bio dovoljno realan, pa je onda sam "skicirao" kako bi to trebalo izgledati (slika 3). (by solar)

Green Mountains, zapadni dio Darkwooda

Između povrataka (i obračuna) starih Zagorovih ponajvećih neprijatelja/prijatelja, Tkača/Krojača i Mortimera, te Bimba Sullivana smjestila se jedna naoko nespektakularna, nenadnaravno orijentirana dvostruka epizoda koja će nam osim o teškom životu i preživljavanju doseljenika uz sve moguće kriminalne elemente, pričati i o elementarnim nepogodama koje su zagorčavale život Zagorovim suvremenicima. Burattini je ovaj put u suradnji sa koscenaristem Paoluccijem, no teško je razabrati tko je zaslužan za koji dio, a za likovni dio zaslužan je novi crtač u Zagorovom staffu, Gianni Sedioli, jedan od nekolicine koje neke kontraverzne teorije postavljaju kao nasljednike "legende" Ferrija...

Pokraj gomile novih "neznakovitih" neprijatelja, pojavljuje se i stari plemenitaški prijatelj Ikar La Plume, koji je naravno prekršten nanovo (poput Tkača/Krojača) iz Dnevnikovog baruna Ikarovog Pera. Poput većine Zagorovih prijatelja, i ovaj ima svoje prednosti i mane, slijedom: poštenje, šeprtljavost, naivnost, te sanjarsku prirodu. Barun je mahniti izumitelj, ne poput manijakalnog Verybada, već blago udaren sa snovima o letenju. To govori i samo njegovo ime. Vjerojatno su i njegove prijašnje generacije imalu istu tu ludu ideju o letenju. Novi lik, no Zagor ga poznaje već otprije, je šerif Jimmy Crest, stara poštenjačina iz gradića Cherry Town.

Kriminalni element je ovdje zastupljen u svim kategorijama. Scenaristi su se potrudili angažirati i Indijance koji traže svoja indijanska prirodna prava brutalnim pristupom, razbojnička braća Studd koja bježe od osvetoljubivog šerifa Jeremyja Bristola, pomalo zaslijepljenog od osvete. Osim ljudi, tu je i majčica priroda koja isto tako ponekad zna biti okrutna prema baštinicima - ljudima. Elementarna nepogoda tipa snježna oluja koja u planinskim krajevima zna stvarati opasne situacije opasne po ljudski rod, a da i ne spominjemo i snježne lavine koje se posebno lako izazivaju u planinama. Bome neće Zagoru biti lako, sve se urotilo protiv njega. Heh... Vođa indijanske skupine, Sjekira Koja Ubija, predstavlja se kao Odabrani od Bogova i sve situacije pretvara u objave od Bogova koje samo on može protumačiti. Tip kriminalca Mesije, Odabranog koji provodi prirodnu pravdu. Drugi tip negativaca su braća Studd, vjerojatno tipični predstavnici razbojnika, ubojica i pljačkaša koji su divljali Divljim Zapadom (nisu ga uzalud nazivali Divljim!). No, osim ove razbojničke strane, scenaristi su ubacili i motive bratske ljubavi i požrtvovnosti koji će nesmotrenima čitateljima i nepoznavateljima ljudske prirode možda ublažiti njihovu zlu stranu.

Budući da je Gianni Sedioli prvi put objavljen kod nas, reći ćemo par riječi o njegovoj karijeri. Svoju karijeru započeo je 1992. godine u dječjem časopisu Tiramolla sa stripom "I racconti di Bombarda". Zatim, surađivao je na "Chronache di mondi fantasy", nekon čega je preuzeo miniseriju "Steampunk". 1996. osniva Seagull Comics gdje kreira "The Witch" i "Sunglasses". Njegov krucijalan potez u karijeri bila je 1997. godina kad se pridružuje Bonelli staffu, gdje je radio na Zoni X i serijalima kao Jonathan Steele, Legs Weaver i naposljetku – Zagor, gdje je i dandanas. I kao što vidimo, Gianni je od početničkih diznijevskih crtarija preko američke škole završio u našoj omiljenoj školi Bonelli i sada, prema meni, pokušava što više oponašati Ferrija. I to ne naročito dobro. Nedostaje mu mračnije afmosfere, i dok se još trudi urediti lica likova, sve što je oko njih za mene je presterilno i izvještačeno.

Nisam bio naročito pod dojmom nakon pročitanog. Zapravo je priča prilično mlaka i razvodnjena sa nedostatno zanimljivo razrađenim scenarijem. Možda je priča obećavala na početku postavljanjem svih protagonista na scenu, kojih ima više od baba na ljetnom vašaru, no svi su se oni izgubili u repetativnim i već viđenim situacijama. Ponajviše mi fali malo kvalitetnih razgovora likova koji bi nam usprkos prosječnoj priči mogli podići zainteresiranost za praćenje radnje. Možda malo slabije od prosječnih novijih Zagorovih epizoda, koje čak niti ne spašava sve učestalije pojavljivanje starih Zagorovih nemezisa i kolega...


~LIKOVI~

Gideon, Muriel, Rupert, Joey Knowles – nesretni članovi obitelji Knowles;
Sjekira koja ubija – fanatik i koljač, a ktome i Indijanac;
Jimmy Crest – šerfi Cherry Towna, stari Zagovor poznanik;
Solomon, Jerry, Alfred Studd – razbojnička braća Studd;
Jeremy Bristol, Adam Post – osvetoljubivi šerif, a drugi njegova desna ruka;
Barun Ikar laPlume – nespretni izumitelj zračnih plovila.

Naprijed

ZG LU 144/145 Presuda po kratkom postupku

ZG LU 148/151 Močvara robijaša

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • npetros2@htnet-dsl

  Ukupna ocjena 58%

  5, 4, 7, 10

  Ferriju 6? Hmmm... aj neka!
  07.08.2008
  16:19:00 sati
  npetros2@htnet-dsl
  uredi
 • tex2

  Ukupna ocjena 50%

  5, 5, 5, 5

  dno
  07.08.2008
  18:03:00 sati
  tex2
  uredi
 • Windwalker

  Ukupna ocjena 78%

  7, 7, 9, 9

  Jedna od boljih epizoda u novije vrijeme.
  07.08.2008
  19:00:00 sati
  Windwalker
  uredi
 • I like girlz

  Ukupna ocjena 71%

  6, 7, 8, 8

  teško je usred ljeta "svariti" ove zimske epizode.... no dobro, uzeo sam, pročitao i sad da kažem koju apropo istih... onako prvi dio sasvim solidan, iako su momenti zagorovog ganjanja indijanaca koji ubijaju bijele doseljenike viđeni mali milion puta... dalje se sasvim prihvatljivo radnja razvija, upoznajemo braću kriminalce i ubice, ikarovo pero se sruši sa balonom i onda biva i otet... i tu završava sve što je valjalo u ovoj priči, jer nastavak je poprilično loše urađen, tako da mi nije bio posebno zanimljiv... sediolo odličan, ferrijeva prva naslovnica okej, druga onako prosječna...
  07.08.2008
  20:03:00 sati
  I like girlz
  uredi
 • Ukupna ocjena 90%

  8, 9, 10, 9

  Solidno. Ovog crtaca prosto obozavam iako je nov. Prva naslovnica za 10 druga za 8 pa je 9 srednja ocena. Prvi strip mi je bolji od drugog. Nekako se prica ne grana dobro na indijance i bandite,ni ovamo ni onamo. I cisto sumnjam da meci mogu pokrenuti lavinu:) ajde odjek ali sami meci cccc. Ali dobro sve u svemu zanimljiva epizoda ali ne nesto preterano. I da serif mi je nekako cool:P
  07.08.2008
  23:59:00 sati
  Mrtvacka glava
  uredi
 • tutto maxim

  Ukupna ocjena 72%

  6, 6, 9, 9

  Zanimljiva prica sa povratkom Ikarovog pera. Crtez i prva naslovnica-odlicni
  08.08.2008
  11:24:00 sati
  tutto maxim
  uredi
 • Death

  Ukupna ocjena 74%

  7, 7, 8, 8

  Kao što kaže Windwalker, jedan od boljih u zadnje vrijeme. Crtež je dobar, iako bi trebalo još ponešto proradit na tome. Prva naslovnica odlična, druga osjetno lošija zbog glupe Zagorove poze. Stoji kao kip, a ne kao da je od krvi i mesa. Priča je dinamična i tečna.
  08.08.2008
  12:10:00 sati
  Death
  uredi
 • kico

  Ukupna ocjena 63%

  6, 6, 6, 9

  Kad se zaredaju glupe epizode Zagora tražiš bilo što što će spasiti ili poremetiti taj slijed proljeva.Čekajući i gledajući ove odlične naslovnice u kojima je konačno Zagor na snijegu u jakni,očekivao sam mnogo,mnogo više.Rezultat jest : slijed se nastavlja. Nažalost.
  08.08.2008
  23:42:00 sati
  kico
  uredi
 • flamboyant soul

  Ukupna ocjena 34%

  2, 2, 5, 7

  Uludo potraćene stranice, vrijeme, novac, tinta, papir, likovi, snježni ugođaj... sve. Jedini razlog radi kojega dajem dvojku scenariju je zato što je Zagor napokon priznao da bi mu kaput dobro došao po toj hladnoći. Kralj. Ferri, iako daleko od spektakularnog, predstavlja najjaču kariku ove neslavne epizode. Po mogućnosti zaboraviti čim prije, ili još bolje - ni ne čitati.
  09.08.2008
  00:56:00 sati
  flamboyant soul
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 44%

  4, 3, 5, 8

  početak je sasvim solidan, ali negdje pred kraj prvog dijela sve odlazi u limunadu, ja sam, recimo, očekivao neki obrat na kraju, da ovaj šerif možda i ne govori istinu, tako neštoinače volim snježne epizode, ali ovaj snijeg je uludo potrošen
  09.08.2008
  21:25:00 sati
  ken2
  uredi
 • vope

  Ukupna ocjena 70%

  6, 6, 8, 10

  Prosječna, svarljiva priča, ni dobra - ni loša, sa novim crtačem u redovnoj seriji koji puno obećava. Ono što mi smeta kod Sediolia je način na koji crta lica, čim to popravi biće za desetku.
  10.08.2008
  12:31:00 sati
  vope
  uredi
 • bora81

  Ukupna ocjena 72%

  7, 7, 7, 9

  Po meni jedan prosek.Znaci nista posebno ali nije ni dosadna prica.Pocetak mnogo obecava ali onda pocinje malo da smara prica.Crtez je dobar ali ja sam vise ljubitelj starijih crteza Zagora.Nekako mi je ovaj novi Zagor previse obican i nije ni blizu ZS.Sto se tice naslovnice mislim da je odlicna.
  11.08.2008
  01:21:00 sati
  bora81
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 63%

  5, 5, 8, 9

  Kao što je većina već napisala, prvi dio obečavajući, ali zahvaljujući lošem nastavku, (ipak) nakon čitanja, ostaje loš dojam. Sedioli vrlo dobar. Još da popravi lica i proporcije i odlično. Za promjenu, naslovnice odlične.
  11.08.2008
  06:55:00 sati
  Spock
  uredi
 • Ukupna ocjena 63%

  5, 5, 8, 9

  Dobar početak, loš završetak. Crtež i naslovnice vrlo dobre. Ipak se osjeti neki pomak na bolje u odnosu na prethodne epizode.
  11.08.2008
  15:18:00 sati
  mars1
  uredi
 • dcopic

  Ukupna ocjena 60%

  5, 5, 7, 9

  Prosjek, čisti prosjek. Ne sviđa mi se kako Sedioli crta Zagora. Naslovnice su odlične!
  12.08.2008
  00:56:00 sati
  dcopic
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 64%

  5, 4, 9, 10

  Dobro je počelo, ali na kraju se ispostavilo da je to još jedna loša, prosječna priča u nizu u redovnoj seriji. Likovi nisu ništa posebno, imamo bandu običnih bandita, bandu uobičajenih Indijanaca…a tu je naravno i barun La Plume koji mi je nakon mnogo pojavljivanja dosadio. Uvijek izumljuje neke balone, za par epizoda će se pojaviti sa svemirskim balonom koji će ići na warp pogon i tako će konkurirati Picardu. Kod scenarija je sve bilo solidno do kraja. Naime, tada slijedi još jedno u nizu ˝genijalnih˝ rješenja: upravo u trenutku kad se onaj bandit sprema upucati Zagora, njegov brat koji je bio u bunilu ga napadne jer je mislio da je to šerif?! Stvarno loše, nadam se da će se ovaj loš niz prekinuti s toliko najavljivanom Močvarom robijaša. Crtežu ću dati devetku. Novi crtač Sedioli me je u svom debiju ugodno iznenadio. Ovdje je bolji nego u Tajnim agentima, najviše zbog puno snježnih detalja koji prevladavaju od početka do kraja priče. Naslovnice su naprosto GENIJALNE, Ferri majstore!
  15.08.2008
  14:44:00 sati
  mpavin
  uredi
 • Inferno

  Ukupna ocjena 50%

  6, 3, 5, 8

  Ma šta se ja imam tu zavaravati. Dosta se sjetiti onog umobolnog završetka, pa onda mogu mirne savjesti ovu epizodu proglasiti lošom. Prvi dio je nešto malo obećavao, ali onda je nastupila buratinijevština koja je potpuno ukopala strip. I ovakve gluposti čitam već nekih godinu-dvije dana. za napisati dobar strip, scenarist prvo mora znati da je nešto loše i glupo. Burattini to ne zna. Sedioli mi se sve manje i manje sviđa.
  16.08.2008
  00:34:00 sati
  Inferno
  uredi
 • prop_ovednik

  Ukupna ocjena 42%

  3, 2, 6, 9

  Sjeća li se ko epizode "Zagor u napadu" i zloglasne bande Happy Lou, Jednooji Jack i tamo neka dvojica, koja odluče iskoristiti balon za svoje zle namjere? I onda tome dodajte tamo neke indijance i malo snijega i što dobijete? E, Burattini, Burattini, uvik si bija dobar za kopiranje, na štetu nas čitatelja! Ono kako se rješija indijanaca, to je "fenomenalan" potez! Crtež solidan, naslovnice izvrsne!!
  28.08.2008
  18:12:00 sati
  prop_ovednik
  uredi
 • Ukupna ocjena 94%

  10, 9, 9, 10

  .,zanimljiva epizoda.,crtež solidan dobre naslovnice.,
  30.08.2008
  12:45:00 sati
  Neustrašivi Chico
  uredi
 • delboj

  Ukupna ocjena 52%

  3, 2, 9, 10

  Od ove epizode sam mnogo više očekivao jer sam nekako navikao da sve snježne priče budu dobre. Ipak sam ostao razočaran, ovo je dosta loše, iako je bolje nego mnoge epizode u redovnoj seriji u zadnje vrijeme. Ikarovo pero je slabo iskorišten, njegovo pojavljivanje je ranije značilo odličnu priču. Sedioli nije loš, mada može malo bolje. Ferijeve naslovne su odlične.
  30.08.2008
  14:44:00 sati
  delboj
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 51%

  5, 4, 6, 6

  Moglo je biti solidno ali lavina na kraju je upropastila ukupni dojam. A počelo je solidno, Indijanci sa jedne strane, Zagor sa druge, pa zatim 3 bandita, snijeg itd. Mogla se složiti interesantna akciona epizoda ali od toga ništa,konačni obračun od kojeg sam dosta očekivao prekinula je lavina te jedan od bandita koji je u bunilu skočio na svog brata baš dok je ovaj držao šerifa na nišanu.. Sedioli mi je bio katastrofa u Maxiju Tajni agenti, ovdje je malo podnošljiviji, ali te njegove ukočene i šiljaste face te kopiranje Donatellija/Ferrija još uvijek ne mogu svariti, mada mu priznajem dobre scene u snijegu. Nisam baš nešto čitao redovnog Zagora u zadnje vrijeme, ostao mi je još Tkač i Chiarolline epizode (majstora uvijek ostavim za kraj), ali zabrinjava pad kvalitete nakon Bosellijevog odlazka, a i crtači su poprilično loši. Da se izrazim u stilu Bože Sušeca - Zagorov brod sa Burattinijem kao kapetanom opasno se nagnuo.
  31.08.2008
  16:45:00 sati
  Aco
  uredi
 • bitola

  Ukupna ocjena 75%

  7, 7, 8, 9

  Osrednja prica, interesantinija zbog zimskog ambijenta, ali opet se samo zbog toga ne bi moglo reci da je nesto vise od osrednja.Ocekivao sam vise od Sedioli, neznam u nekim mi je slicicama zagor cudan.daleko je bolji od Chariolla i jos nekih drugih, ali eto............Mozda ce u kasnijim pricama biti bolji.
  08.09.2008
  21:45:00 sati
  bitola
  uredi
 • Raga

  Ukupna ocjena 62%

  6, 5, 7, 8

  Ovo je jedina snježna epizoda a da ne valja. 1. dio je obećavao, ali u drugom djelu kao i Vražji labirint, Mortimerov povratak i puno tog u zadnje vrijeme, sve je splasnulo.Sedioli mi se na početku svidio, i zimu je super dočarao, ali neke degenske face mu ne opraštam, kao i "Popajeve" ruke.
  19.09.2008
  10:46:00 sati
  Raga
  uredi
 • Ukupna ocjena 72%

  8, 8, 6, 6

  Ne bih baš bio tako kritičan, ali činjenica je da je riječ o nešto lošijem Zagoru. Mislim da je sam scenarij OK, ali crtež i nezanimljiv kraj kvare puno toga. Sve u svemu, OK.
  06.10.2008
  00:09:00 sati
  Deva
  uredi
 • D.J.

  Ukupna ocjena 70%

  7, 5, 8, 10

  Prica je imala potencijala, ali kao sto su to vec mnogi napisali kraj je upropastio utisak. Sveukupno nije lose, ali moglo je i bolje. Jedino sto me cudi su tolike 6-ice za ove Ferrijeve naslovnice! Ne znam tko mu moze dati ispod 8 za ove dvije. Meni su sigurno u top 30 svih vremena.
  11.10.2008
  00:22:00 sati
  D.J.
  uredi
 • Spookey

  Ukupna ocjena 77%

  8, 7, 8, 8

  16.10.2008
  14:26:00 sati
  Spookey
  uredi
 • Ukupna ocjena 70%

  6, 5, 9, 10

  Priča predvidiva, kraj katastrofalan. Sediolijev crtež odličan, naslovnice izvrsne.
  31.10.2008
  17:19:00 sati
  76
  uredi
 • Ukupna ocjena 64%

  6, 6, 7, 7

  Malo lošije od epizoda koje prethode, ali da je za dvojku?  S tim da iz recenzije uopće nije jasno zašto je scenarij zaslužio tako lijepu ocjenu.  Dakle, priča zaista dobro počinje, ima potencijala i zanimljiva je, da bi kraj bio nešto lošiji.  Pogotovo dio gdje "bolesni brat" podivlja u ključnom trenutku kad trebaju zauvijek skončati i Zagor i šerif.  Također vrlo loše buratinijevsko objašnjenje kad jedan od braće razmišlja "naučio sam par riječi dok sam prodavao viski Indijancima".  Priznajem da se Burattiniju to često događa i takve stvari mu najviše zamjeram.  Ako je i nejasno tko je od koscenarista zaslužan za koji dio, za ovaj dio je jasno tko je "zaslužan".  :-)Sedioli mi je ovdje malo bolji nego u Agentima, iako je ovo vjerojatno crtao ranije.  Nisam primijetio tolike disproporcije i ukočenost likova kao što je u tom maxiju slučaj.  Ferri prosječan, nije baš da sam se oduševio.A danas kad dođem doma napokon Močvara robijaša!    
  05.11.2008
  09:12:00 sati
  Mlaki
  uredi
 • cibalia

  Ukupna ocjena 73%

  6, 7, 9, 7

  Bolje od predhodnik koja su sranja. Inaće i ovo je sranje, ali ovo se sranje može pojesti, ali da poslije ne povračaš. Sedođa je dobar. Samo mu Čiko liči na mog profesora. Ipak nećete imat probavnih smetnji. 
  15.11.2008
  12:51:00 sati
  cibalia
  uredi
 • piquet

  Ukupna ocjena 69%

  6, 6, 8, 9

  dobar početak priče, ali nažalost bure ne zna poentirati. sam je bio na šutu i promašio. šteta. i indijanci i razbojnici su priakzani kao izuzetno okrutni sa ubijanjem djece, ali ih je bure "samo" ubio na kraju. crtež je dobar. atmosfera vrlo dobra...naravno da pomaže što se priča odvija u snježnim uvjetima. ferri sa prvom naslovnicom zaslužio 10tku.
  01.01.2009
  13:51:00 sati
  piquet
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 75%

  6, 6, 10, 9

  Priča nije nešto ali Sedioli mi je dobar i nadam se da će nastaviti crtati Zagora i da će se još malo usavršiti. Naslovnica prva mi je čista 10ka a druga nije toliko dobra pa je 9 moja konačna ocijena.
  09.01.2009
  18:47:00 sati
  supermike
  uredi
 • Ukupna ocjena 44%

  4, 4, 4, 8

  07.05.2009
  01:11:00 sati
  Brdar
  uredi
 • lwood

  Ukupna ocjena 27%

  2, 3, 3, 3

  katastrofa
  27.05.2009
  20:31:00 sati
  lwood
  uredi
 • kandraks

  Ukupna ocjena 72%

  7, 7, 7, 9

  Prica je po meni solidna,mada sa obzirom koliko je likova bilo u igri ostaje utisak da se moglo puno bolje!Crtez mi se licno veoma dopao i ne sumnjam da ce Sedioli u skorijoj buducnosti biti jedan od nosilaca Zagora!Naslovnice su mi Fenomenalne,posebno druga!Sve u svemu jedna solidna prica koja mi je vise dobra nego losa!!!
  03.06.2009
  19:50:00 sati
  kandraks
  uredi
 • Opti

  Ukupna ocjena 70%

  6, 5, 9, 10

  Ovo je jako dobro,iako mi opsjednutost onih bandita da šerif svakako mora umrijeti smeta.Sediolijev crtež izvrstan.Prva naslovnica odlična iako nemam blage veze tko je onaj mrtvac,druga fenomenalna.
  11.07.2009
  17:12:00 sati
  Opti
  uredi
 • jasa

  Ukupna ocjena 33%

  2, 2, 4, 9

  Katastrofa, jedna od najbezveznijih Zagijevih priča + bespotrebno i bezobrazno korištenje jednog važnijeg lika iz Zagorovg svijeta, bezvezna ideja i razrada, loš tok i pored svega crtež koji mi se nimalo ne sviđa, baca na amersku superherojsku školu, koju ne podnosim. Naslovnice su djelo genija, pa su genijalne, posebno prva, al' dajem 9 zbog glupoti svega ostalog, jadno, u Bonelliju moraju shvatiti da im je Zagi jedan od najdugovječnijih i najboljih serijala i poraditi na tome da ga poboljšaju dovodeći kvalitetnije scenariste i dopuštajući boljim crtačima da obave posao!
  02.09.2009
  05:01:00 sati
  jasa
  uredi
 • solar

  Ukupna ocjena 53%

  6, 5, 4, 8

  Dosadno da ne može dosadnije. Sedioliju bi bilo bolje da se ostavi zagora.
   
   
  07.12.2012.
  Ovo je dio originalnog komentara od prije dvije-tri godine, kada sam pomislio da su neke scene toliko bespotrebne i blesave da bi vjerovatno i sami likovi u njima (da imaju izbora) odbili sudjelovati u stripu (poput one obitelji koja je na početku masakrirana).
   
  (pismo sporednog lika scenaristu)
   
  Prije par dana dobio sam obavijest, u kojem mi se nalaže da se moram pojaviti u tvojem novom stripu! Mom oduševljenju je brzo došao kraj, kada sam vidio da nisam dobio neku od glavnih uloga, nego sam raspodjeljen da budem jedan u beskrajnom nizu sporednih protagonista! A mi jako dobro znamo kako završavaju sporedni likovi, jel te!
  Ja sam otac troje djece imam divnu ženu, malo imanje s lijepom okućnicom i predivnoga psa. Prije dvije godine sam otplatio kredit i sada napokon mogu malo odahnuti i početi štedjeti za stare dane.
  Zbog toga te molim nemoj me upotrijebiti kao topovsko meso za tvoj novi strip.
   
  S poštovanjem, Traper sa porodicom na usamljenom imanju.
  21.09.2009
  05:18:00 sati
  solar
  uredi
 • Rock.Bob Rock

  Ukupna ocjena 41%

  2, 1, 8, 8

  Nažalost prosjek u novijim epizodama Zagora. (Osim onih sa starim neprijateljima)

  15.02.2010
  21:26:00 sati
  Rock.Bob Rock
  uredi
 • Ukupna ocjena 24%

  2, 2, 2, 6

  Ovu epizodu izvlače naslovnice(iako i one nisu nešto). Ovo je dno dna od priče i crteža. Svaka čast sedioliju na trudu ali nemoj više molim te. Da bi izvukao priču(koli je već pisao?) ubacio je Barona Ikar-a, što je po meni posljednji trzaj da se izvuče priča, napravio još goru stvar. Katastrofa

  10.05.2010
  14:20:00 sati
  muamerc
  uredi
 • Ukupna ocjena 61%

  7, 4, 6, 10

  29.06.2010
  15:18:00 sati
  jojboli
  uredi
 • Koresh

  Ukupna ocjena 59%

  5, 6, 6, 8

  02.09.2010
  13:48:00 sati
  Koresh
  uredi
 • Ukupna ocjena 39%

  3, 3, 5, 6

  I kao što vidimo, Gianni je od početničkih diznijevskih crtarija preko američke škole završio u našoj omiljenoj školi Bonelli... I stvarno se vidi gdje je radio jer mu je crtez nekakva kombinacija Disneya i Amerikanaca. Meni se ne svidja. Pogotovo su iritantni likovi s onim brkovima. Sto se Ferrija tice, naslovncie solidne. Jedino onaj lik na prvoj naslovnici, tko je to uopce? Meni pari ko Mister No s bradicom... A za pricu stvarno nemam komentara, da ne ponavljam vec napisano, samo procitajte prop_ovednikov komentar.

  05.09.2010
  16:00:00 sati
  Manetola
  uredi
 • allessi

  Ukupna ocjena 82%

  8, 8, 8, 10

  Ne znam zašto se većini ovdje ne sviđa Sedioliev crtež, čovjek se polako nalazi, donekle to liči na nešto i meni je sasvim ok.. Ima podosta zanimljivih scena, naročito rješavanje indijanaca, te bježanje razbojnika balonom.. Pohvalio bih naslovnice koje su meni osobno, blago rečeno, fenomenalne.. Ima puno detalja, sviđa mi se sniježna atmosfera.. Sve u svemu, mada možda i sliči na neku prijašnju priču, ja sam sasvim zadovoljan i drago mi je imati ovo u kolekciji..

  29.11.2010
  11:18:00 sati
  allessi
  uredi
 • Ukupna ocjena 31%

  1, 1, 6, 7

  Loše,jako loše.

  29.12.2010
  11:09:00 sati
  Patrix
  uredi
 • King Warrior

  Ukupna ocjena 67%

  5, 6, 8, 10

  Standardna epizoda, nista novo.

  Sedioli bas dobar, mjesavina izmedju Ferrija i Magnusa. Vjerujem da ce se dopasti fanovima Alana Forda. Snjezna atmosfera bas mu odgovara.

  22.02.2011
  15:16:00 sati
  King Warrior
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 64%

  6, 6, 6, 10

  Obična topla, dobro u ovom slučaju zimska, priča s Divljeg Zapada.

  22.02.2011
  21:10:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • drogsy

  Ukupna ocjena 58%

  4, 5, 7, 10

  Ne, ne, ovo nikako nije trebalo biti objavljeno. Priča je preglupa i neoriginalna. Barun Ikar La Plume se totalno bezveze opet pojavio i to još s balonom i dalje priča ide sa zlim indijancima i razbojnicima-otmičarima. Sediolli solidno debitir'o. Naslovnice su odlične.

  30.04.2011
  22:00:00 sati
  drogsy
  uredi
 • Zagor12

  Ukupna ocjena 22%

  2, 1, 2, 7

  Jedan od najgorih Zagora. Sedioli užasan.

  20.06.2011
  17:35:00 sati
  Zagor12
  uredi
 • Ukupna ocjena 46%

  4, 3, 6, 7

  12.07.2011
  03:53:00 sati
  Srdjan999
  uredi
 • Duje Belak

  Ukupna ocjena 52%

  5, 5, 5, 7

  26.04.2012
  11:19:00 sati
  Duje Belak
  uredi
 • macca1985

  Ukupna ocjena 60%

  5, 4, 8, 9

  Premori me ova epizoda jako! :( Zaista, prva loša snježna epizoda!

  U početku je još i obećavalo,a kasnije postalo čista dosada puna propusta i nelogičnosti.

  Posebno je glupo na koji način se Zagor rješio Indijanaca, a također i onaj trenutak kada

  Sjekira Koja Ubija i njegovi ljudi odluče ubiti i ganjati po cijeloj šumi Ikara La Plumea

  samo zato "što tako bogovi žele".

  Sedioli u svom debiju odličan! :)

  06.12.2012
  22:51:00 sati
  macca1985
  uredi
 • Hexen

  Ukupna ocjena 67%

  6, 6, 8, 7

  Slažem se sa ostalim komentarima: prvi dio je puno bolji, no drugi je potpuno mlak. Ni meni nije bila jasna utrka Indijanaca za Ikarom. Valjda im je bilo dosadno u onoj pećini. Smetalo me je kako se Zagor lako riješio 15 Indijanaca. Očekivao sam borbu sa Sjekirom koja Ubija, Zagor kako ubija jednog po jednog, kako ih mlati i kako krvare po snijegu (otud i naziv "Crveni snijeg"). Na kraju ništa. Jedna lavina i to je to. Čak sam se i nadao da će Sjekira iskočiti van iz snijega poput zombija koji izlazi iz groba. Hm, možda naslućujem povratak ovog lika?

  Sedioli je solidan, samo me smetalo što crta likovima one podočnjake što ih čini starijima nego što jesu. Chico izgleda kao da ima 60 godina.

  Ova epizoda je puno obećavala, ali nažalost, Burattini to nije znao iskoristiti. Šteta.

  30.01.2013
  22:31:00 sati
  Hexen
  uredi
 • Charlito de la Vega

  Ukupna ocjena 81%

  7, 8, 9, 9

  Opuštajuća i nepretenciozna epizoda. Ne kužim zašto su ovako loše ocjene. Crtež super, meni je Sedioli odličan. Jedino je kraj malo zaštekao jer je prilično naivan, ali sve ostalo vrlo dobro.

  09.02.2013
  13:54:00 sati
  Charlito de la Vega
  uredi
 • goghy

  Ukupna ocjena 56%

  6, 5, 5, 8

  10.02.2013
  20:52:00 sati
  goghy
  uredi
 • Ukupna ocjena 32%

  1, 1, 7, 5

  28.08.2013
  22:03:00 sati
  tekumze
  uredi
 • sergej773

  Ukupna ocjena 28%

  1, 2, 4, 7

  11.04.2014
  21:17:00 sati
  sergej773
  uredi
 • Ukupna ocjena 59%

  6, 6, 5, 8

  Prosječno...

  13.07.2014
  17:42:00 sati
  Tintilinic
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 47%

  5, 4, 4, 8

  Loše jako loše.

  23.09.2014
  17:23:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • caramba

  Ukupna ocjena 59%

  4, 6, 7, 8

  Isuse!

  13.11.2014
  23:52:00 sati
  caramba
  uredi
 • Tutta

  Ukupna ocjena 79%

  8, 7, 9, 7

  Prije nekoliko dana sam procitao epizodu "Vatra s neba". Ostavio sam komentar. Sto je u toj epizodi, ajmo rec, zakazalo, ovdje smo imali. Prica,snijezna atmosfera, jednostavno vrlo dobro i odlicno. Imamo interesantne karaktere,scenaristicki neki su manje, neki bolje obradjeni. Pocetak price, predobar. Stric Freddy je tako junacki nacrtan, da sam pomislio,il ce buduci protivnik i prijatelj od Zagora biti. A brzo mu uloga zavrsi, kao i od ostalih clanova obitelji. Nije mi se svidjelo, sto su se Indijanci uhvatili onog leteceg balona i jos uz to sve nako jadno zavrsise. Sedioli je cak fantasticno crtao, nazalost uvukle su mu se amaterske greske. Objekti,likovi iz daljine i propocije su ponekad zaglavile. Sve ostalo, odlicno. I sto mi je pogotovo u ovoj epizodi drago bilo, Zagor lijepo obucen. Cak kad je izgubio prvu jaknu,odmah su mu dali drugu.

  18.11.2014
  02:45:00 sati
  Tutta
  uredi
 • DODSFERD

  Ukupna ocjena 76%

  8, 7, 8, 7

  Već viđeno ali to ne znači da je priča loša, pogotovo kada se uzme u obzir da mi odgovara ovakva snježna atmosfera a ovdje je ima u izobilju. Uvod je dobro izveden jer nisam očekivao onakvu brutalnost od indijanaca kada nisu poštedjeli ni dijete u kolijevci, može izgledati šokantno ali je puno realnije nego da su vukli zarobljenike sa sobom. Kraj mi je najslabiji jer je predvidljiv, u trenutku kada su dvojica braće Studd čekali Zagora i šerife u zasjedi točno sam znao da će treći brat na neki način nesvjesno upropastiti zamku i pružiti šansu protivnicima da se spase. Fascinira kako je Zagoru upala ''buba u uho'' baš u trenutku kada su razbojnici oteli baruna i vrag mu nije dao mira pa je tijekom noći otišao provjeriti da li su svi u svojim krevetima, tko bi se samo toga sjetio. Zapela mi je za oko i situacija kada je jedan od razbojnika skovao plan kako da spasi sebe i braću od indijanaca: ponudit ću im La Plumea i onda samo pričekati dok pobjedonosno ne odu, čim mu skinu skalp. Da li je to trebala biti ironija ili su scenaristi skroz zanemarili koliko barun ima kose na glavi. 

  Sedioli bolji nego što sam očekivao, izvrsno mu idu zimski pejzaži prekriveni snijegom ali je kod likova ipak slabiji, u svakom slučaju bolje nego neki drugi njegovi radovi. Naslovnice me nisu oduševile, prva bi još i bila odlična da nije one podignute lijeve ruke mrtvaca koji leži na snijegu.

  15.02.2015
  15:23:00 sati
  DODSFERD
  uredi
 • velka031

  Ukupna ocjena 55%

  5, 4, 6, 10

  05.03.2015
  00:24:00 sati
  velka031
  uredi
 • igor 12

  Ukupna ocjena 81%

  9, 8, 7, 9

  odlično

  23.03.2015
  07:50:00 sati
  igor 12
  uredi
 • hrvoje23

  Ukupna ocjena 80%

  8, 7, 9, 8

  Ne znam čemu tako loše ocijene!? Barem je crtež trebao dobiti više. Ne sjećam se nijedne druge epizode s toliko sniježnih, i to noćnih vijavica. Lijepa i opuštajuće epizoda. Naravno ako se ne čita na +35 na godišnjem na plaži. Treba je čitati po zimi, ispod tople deke da bu ugođaj bio bolji! Šteta što Ferri nije na obje naslovnice nacrtao jaknu.

  22.01.2016
  10:14:00 sati
  hrvoje23
  uredi
 • Korg

  Ukupna ocjena 72%

  7, 6, 8, 9

  Ugodan Sediolijev crtež i jako lijepe naslovnice. Možda sam malo subjektivan kada je snijeg u pitanju jer volim takav ugođaj, ali sve u svemu, jedna opuštajuća priča od koje nisam previše očekivao.

  12.01.2017
  23:36:00 sati
  Korg
  uredi
 • Ukupna ocjena 84%

  8, 8, 9, 9

  Veoma dobar strip. Crtez odlican, naslovnice takodje. Prica nista epohalno, ali sasvim opustajuce, bez suvisnih dijaloga i sa dobrim ritmom svo vreme.

  04.02.2019
  15:39:00 sati
  Batacele
  uredi
 • bonjovi4ever

  Ukupna ocjena 62%

  6, 5, 7, 8

  Čitljivo. Zapravo priča ni u jednom trenutku ne budi neka pretjerana očekivanja, mada je završnica dosta mlaka.  Sediolli je sasvim ok za ove snježne priče, najbolje mu leži baš takav ugođaj, iako su likovi neujednačeno prikazani. Ferri je navlakuša s prvom naslovnicom...

  Nije baš tolika katastrofa, sve je to već mnogo puta viđeno, ali donekle uzbudljivo za pročitati...

  24.03.2019
  10:01:00 sati
  bonjovi4ever
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 68%

  6, 6, 8, 8

  Neloša, nezahtjevna epizodica.

  22.06.2019
  16:12:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Put za raj
  Kod: ZG VCSP 32
  Ocjena: 50%
  Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
  Autor: Djole
  Broj komentara: 15
  Broj pogleda: 2762
 • Povratak Zimske Zmije
  Kod: ZG VCZS 20
  Ocjena: 91%
  Vrijeme: 7.8.2020. 17:10:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 14
  Broj pogleda: 1861
 • Povratak samuraja
  Kod: ZG VEC 155/157
  Ocjena: 81%
  Vrijeme: 31.8.2020. 23:37:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 9
  Broj pogleda: 1420
 • Plamen nad Merivelom
  Kod: ZG VEC 143/144
  Ocjena: 76%
  Vrijeme: 18.8.2020. 0:16:00
  Autor: going going
  Broj komentara: 12
  Broj pogleda: 1270
 • Proteus
  Kod: TX ZS 33/984/985
  Ocjena: 76%
  Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1191

Aukcije

Forum