Nemoguća dimenzija

Zagor

ZG LU 92/93 | 224 str.

Narednik Craven je osuđen na smrt zbog pljačke vojnih plaća. Njegov partner ga oslobađa, otima Verybada i, koristeći profesorov izum za smanjivanje, bježe. Zagor, pukovnik Burton i vojnici kreću u potjeru…

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 89%

Priča 8

Scenarij 9

Crtež 10

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 81%

P*7

S*7

C*8

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Sotonski izum
    ZG LU 92
  • Nemoguća dimenzija
    ZG LU 93

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • La diabolica invenzione
    ZG SR 339
  • Dimensione allucinante
    ZG SR 340
  • L'indiana bianca
    ZG SR 341

ZANIMLJIVOSTI

  • Nažalost, jedina epizoda Zagora koju je nacrtao Devescovi, koji je nastavio rad na Martiju...
  • Koliko me sjećanje služi, ovo je peti put da se profesor Verybad pojavljuje. Prvi put u epizodi Bomba profesora Verybada, drugi put u epizodi Nevidljivi čovjek, treći put u epizodi Pakao na granici, četvrti put u epizodi Ljudi žabe, a ovo je peti put. U Italiji je, prije godinu-dvije, izašao i šesti susret s Verybadom-Insetti assassini, Insekti ubojice.
  • Zahvaljujući činjenici što bi 20-ak strana otišlo u nastavak, Krvnu braću, Nemoguća dimenzija je izašla u nešto debljem izdanju nego inače, na 128 strana.

Profesor Verybad je oduvijek bio neka vrst blage verzije Hellingena. Zanimljiva je to evolucija u njegovim izumima. Prvo je izumio bombu razorne moći, drugi put način kako da netko postane nevidljiv, treći put gasne bombe, četvrti put ljude amfibije, a peti put načina za smanjiti ljude. Prvi izum je napisao Nolitta i danas taj njegov izum zvuči nekako smiješno, naspram ostalih. Nevidljivost je uvijek bila nešto nedostižno za ljude i većina junaka bilo Bonelli, Marvel ili DC produkcije su se sukobili sa nekom varijacijom na temu Nevidljivog čovjeka. Gas bombe je napisao Tonninelli i po meni je najlošija epizoda sa Verybadom, možda zbog nekako tanke priče. Ljudi žabe su mi s druge strane jedna od kultnih epizoda te Vojska-se-miješa-u-prirodni-poredak epizoda. Čak ni Donatelli nije smetao, nego je više nego korektno obavio svoj posao. Za šesto pojavljivanje, kod nas još neobjavljeno, nemam pojma jer ga još nisam čitao, a i neću u doglednije vrijeme. No, ako je vjerovati glasinama, koje sam ja načuo, Verybad nabasao na Hellingenove izume i koristi ih za svoje svrhe. Navodno je tu Verybad postao Ludi-Znanstvenik negativac kalibra Hellingena. No, sam zaplet te priče mi se čini zanimljivim, mada već vidim da će nekima smetati činjenica da tu epizodu crta Cassaro. No, malo sam odlutao sa teme. Ovdje smo da bi raspravljali o petom pojavljivanju Verybada i o smanjivanju ljudi.

The Incredible Shrinking Man. Tako se zvao SF film iz 1957-e godine. Film je snimljen prema noveli Richarda Mathesona i govori o znanstveniku koji se počne smanjivati nakon što se izloži čudnoj magli. Nakon nekoliko nesretnih slučajeva tipa okršaja sa mačkom, slučajno bude zaključan u podrumu. Time počinje njegova bitka za život. Pretpostavljam da je taj film bio inspiracija za ovu epizodu. Naravno, Burattini je tu dodao i svoj western touch sa ubacivanjem dva pljačkaša. Castle i Craven su obični lopovi kojima je cilj skupiti što više para i uživati u njima. Ne bi ih uopće pamtili da nisu naletili na Verybadov izum. Doduše, ni sada ih baš nećemo baš nešto pamtiti kao neke velike Zagorove neprijatelje. O Verybadu sam više govorio u uvodu i samo bih dodao da smatram kako, ako su glasine o tome šta se dešava u šestom pojavljivanju istinite, kako Hellingen nema šta tražiti u Zagoru.

Ono zbog čega mi se ova epizoda dopala je Nemoguća dimenzija tj. kako je prikazana. Mogu reći kako sam se ugodno iznenadio. Nakon Sotonskog izuma sam očekivao kako će se Zagor smanjiti i pobiti mravinjak, gnijezdo lastavica i par divljih svinja, no ništa od toga. Ostao sam bez teksta kad sam vidio kako Zagor uopće nije uletio u takve situacije. To je samo jedan ogroman plus za ovu epizodu.

Što se tiče crteža, nemam riječi. Ovako kvalitetan, ugodan i fin crtež se desi jednom u 100 brojeva Zagora. Svaka čast, Devescoviu. Eh, da hoće on crtati naslovnice Zagora…

Ferri je svoj posao odradio zaista korektno. Prva naslovnica je super, no Zagorova poza mi je nekako nelogična, nerealna. Što se tiče druge naslovnice, odlična je. Možda je malo čaša prevelika u odnosu na Zagora, no to je to.

Zaključak? Odlična epizoda. Preporučujem.

Naprijed

ZG LU 89/91 Čovjek s puškom

ZG SD 6/7 Bijela Indijanka

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • fishleg

    Ukupna ocjena 87%

    9, 8, 9, 9

    Nemam sta reci, osvim da je steta sto nije Devescovi ostao u Zagorovom staffu...
    14.04.2004
    13:26:00 sati
    fishleg
    uredi
  • Ramath

    Ukupna ocjena 73%

    7, 6, 9, 7

    Puno vise sam ocekivao od epizode koja je najavljivana kao najbolja od preskocenih, ali ipak moramo biti zadovoljni jer je u odnosu na ostale preskocene ipak za nijansu bolja. Ako ni zbog ceg drugog, ono bar zbog novog crtaca. Steta sto ne radi na Zagoru.
    14.04.2004
    23:37:00 sati
    Ramath
    uredi
  • SnotMan

    Ukupna ocjena 83%

    10, 8, 7, 8

    Kad sam ovu epizosu uzeo u ruke bio sam,prije toga nacitan gluposti,odusevljen i prica mi je super sjela.
    15.04.2004
    13:47:00 sati
    SnotMan
    uredi
  • Porter

    Ukupna ocjena 88%

    9, 8, 9, 10

    Interesantna epizoda,najbolja slicica kad Ciko zgnjeci skorpiona i spasi Zagora.
    19.04.2004
    16:22:00 sati
    Porter
    uredi
  • Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 8, 7

    20.04.2004
    19:31:00 sati
    Brdar
    uredi
  • esse

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    21.04.2004
    14:05:00 sati
    esse
    uredi
  • Ukupna ocjena 63%

    6, 5, 8, 6

    Draga, smanjio sam djecu (i Zagora). Pa tako, bolje od onih standardnih priča, ali daleko od onih najboljih. Zagor se bori protiv škorpiona, protiv miša, protiv mrava, protiv gavrana. Sve novi protivnici iz životinjskog svijeta. I groteskni bik, njega je jedinog ubio, ove sitne životinjice i kukce valjda voli. Ova epizoda je najznačajnija po tome, jer su konačno završile debilne preskočene epizode.
    25.04.2004
    11:19:00 sati
    stinky
    uredi
  • Top

    Ukupna ocjena 75%

    8, 6, 8, 9

    prilicno slab scenarij, prica je obecavajuca al slabo uradjena. crtez je ok, ali devescovi nespada u bolju polovinu crtaca kod zagora, i nije mi zao sto je ovo bila jedina epizoda koju je crtao. naslovnice su jedino sto je posteno uradjeno kod ove epizode.
    11.05.2004
    11:41:00 sati
    Top
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 80%

    9, 8, 8, 5

    Daleko najbolja od svih preskočenih epizoda.Solidno sam se zabavio čitajući ovaj strip,izvrsno za ubiti vrijeme dok čekam utrku F1 na Nuerburgringu.Ne treba previše razmišljti ni naprezati se oko detalja - čista relaksacija.Posebno mi se sviđaju situacije u kojima se umanjeni Zagor nalazi(bježanje od gavrana,guranje epruvete..).Crtež je fin,čist, sa standardnim ljepuškastim facama i zato je i kod većine dobio visoke ocjene.Devescovi je vrlo dobro dočarao "nemoguću dimenziju" pa sam mu zato dao 8.Naslovnice su,opet,težak podbačaj,pogotovo druga.Naime,čaša i pištolj su puno preveliki.
    30.05.2004
    12:14:00 sati
    Aco
    uredi
  • Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    napokon dobar strip,među novijim zagorima
    30.06.2004
    13:15:00 sati
    Mate
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 93%

    9, 9, 10, 9

    Kako sam uživao u ovom stripu...!
    22.09.2004
    09:37:00 sati
    Koresh
    uredi
  • darkwoodski kralj

    Ukupna ocjena 97%

    10, 9, 10, 10

    Vrlo dojmljivo. Pogotovo ono kod smanjivanja objekata/ljudi. To je zapravo cini unikatnom po mome. Sve u svemu za par miseci ce se ponovo isplatiti uzeti u ruke i procitati...
    02.10.2004
    05:16:00 sati
    darkwoodski kralj
    uredi
  • Ukupna ocjena 76%

    10, 10, 2, 10

    Izvrsna epizoda!!Onaj stroj za smanjivanje je totalno
    bizaran.Crtež definitivno nije na visini.Zašto se Devescovi išao petljati u Zagora?Naslovnice su također izvrsne.
    21.05.2005
    21:52:00 sati
    zerovnik
    uredi
  • Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    Izvrsna epizoda.Devescovi je odličan crtač i šteta što se nije zadrža na zagor
    15.07.2005
    16:30:00 sati
    vice
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 86%

    9, 9, 9, 5

    Zanimljiva epizoda. Ovaj novi crtač Devescovi mi je baš dobar, a Verybad je lud ko i obično. Naslovnice polu-žalosne.
    13.10.2005
    23:46:00 sati
    mpavin
    uredi
  • piquet

    Ukupna ocjena 63%

    6, 4, 8, 9

    iz same ideje priče se valjda više i nije moglo izvući. neki kažu najbolja od preskočenih epizoda, ali meni daleko od toga. devescovi uredan, ali bije donio ništa novoga. ferri na naslovnicama vrlo dobar.
    07.01.2006
    18:05:00 sati
    piquet
    uredi
  • SejoSexon

    Ukupna ocjena 75%

    8, 8, 6, 9

    Daleko najbolja od svih preskoeenih epizoda.
    16.02.2006
    11:07:00 sati
    SejoSexon
    uredi
  • jack 50

    Ukupna ocjena 86%

    9, 7, 10, 8

    Odlična priča.Crtež odličan, šteta što Devescovi ne crta Zagore.
    19.04.2006
    16:55:00 sati
    jack 50
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    Osim što je epizoda odlična, ne kužin zašto Devescovi ne crta više Zagora.Crtež malo baca na Pepeov
    19.04.2006
    17:04:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    ...nije mi baą sjela...
    12.01.2007
    22:10:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 92%

    9, 9, 10, 8

    Chico se u ovoj epizodi imao priliku rješti največeg gnjavatora sa istoka SAD-a...i to samo potezom noge. Legendarna epizoda i rijetka prilika da pohvalim Burattinia. Šteta što se Devescovi prebacio u Stric Marty staff. Sviđa mi se njegov čistunski stil.
    02.03.2007
    19:32:00 sati
    Inferno
    uredi
  • kico

    Ukupna ocjena 54%

    4, 4, 8, 6

    Daj ne mogu virovat da vam se sviđa "Draga,smanjio sam Zagora"!Bednjanec je to bolje uradio sa Lastanom!
    02.03.2007
    19:51:00 sati
    kico
    uredi
  • delboj

    Ukupna ocjena 86%

    8, 8, 10, 8

    Šteta je što Devescovi nije crtao više epizoda Zagora. Ovu je nacrtao odlično. Dosta dobra epizoda, malo neobična ideja za Zagora ali zato je i dobro.
    25.05.2007
    09:59:00 sati
    delboj
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 74%

    8, 7, 7, 8

    ok priča
    25.08.2007
    19:03:00 sati
    lwood
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 76%

    8, 6, 9, 7

    Epizoda koja je puno bolja od svih ostalih iz serije ''preskočenih''. Je da je dosta jednostavna, ali nakon što čovjek pročita one druge, izgleda fenomenalno. Devescovi je kralj, fenomenalno crta.
    22.12.2007
    22:17:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Ukupna ocjena 69%

    6, 7, 8, 6

    Dosta dobra priča, iako nimalo originalna tematika.  No, pitanje je kako danas nešto originalno više i smisliti.  Uglavnom, zanimljivo i čitko.  S obzirom na podosta odosadnih epizoda, ova sigurno spada u gornji dom.  Crtež mi se sviđa jer je uredan, kako su već neki naveli.  Na Zagorov izgled bi se trebalo malo navikavati.  Naslovnice slabije...  Čitajući ovaj uradak pomislio sam kako Zagor fakat nije normalan.  Ko bi se upustio u avanturu smanjivanja i tako debelo riskirao svoj život zbog pet nekakvih vojnika anonimusa???  Zaista ga pretjera...
    04.02.2008
    21:54:00 sati
    Mlaki
    uredi
  • D.J.

    Ukupna ocjena 89%

    9, 8, 10, 8

    Najbolja Zagor epizoda sa profesorom Verybadom! Stvarno je bilo uzbudljivo vidjeti umanjenog Zagora kojeg napadaju skorpion, gavran, mravi i mis! Tome dozivljaju najvise pridonosi nevjerovatno cist i precizan Devescovijev crtez. Jedan od najpreciznijih crteza u Zagoru ikada. Njegovo sitno sjencanje je prelijepo i ovo je jedna od epizoda koju bi lijepo bilo imati u A4 formatu, nesto kao Texone. Steta sto je ovo Devescovijev jedini rad na Zagoru.
    02.04.2008
    17:44:00 sati
    D.J.
    uredi
  • Raga

    Ukupna ocjena 86%

    9, 7, 10, 8

    Slažem se...najbolja Zagor epizoda sa Verybadom! Crtež odličan...od najsitniji detalja do dobrog sjenćanja ...
    06.06.2008
    14:33:00 sati
    Raga
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 59%

    5, 5, 7, 8

    nikad nisam volio verybada, sve priče s njim su mi poludosadne, pa tako i ova, i ne mogu se načudit visokim ocjenama, pa eto, i ja dadoh malo više
    28.10.2008
    18:44:00 sati
    ken2
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 79%

    8, 8, 7, 10

    Jako dobar susret sa Verybadom i možda ponajbolji poslije one sa smrtonosnim plinom. Devescovi je jako dobar i svaka mu čast. Priča ima klišea.
    15.11.2008
    11:47:00 sati
    cibalia
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 86%

    8, 8, 10, 8

    Vrlo dobra epizoda i prava šteta kaj Devescovi nije nacrtao više epizoda jer je ovdje odličan u svakom pogledu.
    01.01.2009
    14:47:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 67%

    6, 6, 7, 10

    Nije meni ovo nešto puno bolje od "kukci ubojice", naslovnice su odlične i crtež je nešto bolji od spomenute epizode ali sama priča nije nešto puno bolja. 
    12.01.2009
    21:49:00 sati
    supermike
    uredi
  • Archy

    Ukupna ocjena 92%

    9, 9, 10, 8

    Fantastičan crtež!
    14.05.2009
    23:02:00 sati
    Archy
    uredi
  • Ferri

    Ukupna ocjena 84%

    8, 8, 9, 9

    09.06.2009
    04:17:00 sati
    Ferri
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 99%

    10, 10, 10, 9

    Ovo je definitivno najbolja epizoda od svih preskočenih,jedna od onih koje bi mogao čitati milijun puta. Crtež jednostavno prekrasan,naslovnice prilično dobre.
    18.07.2009
    08:06:00 sati
    Opti
    uredi
  • Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    31.07.2010
    23:57:00 sati
    jojboli
    uredi
  • Ukupna ocjena 96%

    10, 9, 10, 9

    Jedna od Burattinijevih najboljih epizoda.Devescovi je odlično nacrtao ovaj broj.Ferrijeve naslovnice su solidne.

    05.01.2011
    10:52:00 sati
    Patrix
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 93%

    10, 9, 9, 9

    Odlicna epizoda, jos jedna u dugom nizu. Nakon dvogodisnjeg eksperimenta sa kratkim i blijedim epizodama, koje su gotovo ugasile serijal, najkasnije od price "Zeljezni narednik", sve su epizode odlicne. 

    Devescovi odlican. Steta sto je ovo jedina epizoda koju je nacrtao.

    18.01.2011
    15:23:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 89%

    9, 9, 9, 8

    Možda i jedna od najzrelijih Burattinijevih priča. Crtež je uvelike dobar; naslovnice na razini.

    25.04.2011
    17:08:00 sati
    drogsy
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ovo je bila dobitna kombinacija crtača i scenarista.

    23.06.2011
    12:53:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Ukupna ocjena 70%

    7, 6, 8, 7

    21.05.2012
    12:43:00 sati
    tekumze
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 92%

    9, 9, 10, 8

    Kada sam vidio drugu naslovnicu rekao sam "Ma dajjj, koja glupost!", ali nakon što sam pročitao strip, mogu reći da sam se ugodno iznenadio. Strip mi je bio zabavan, i zbog toga nešto više ocjene. Crtež odličan!

    08.06.2012
    05:49:00 sati
    Deki86
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Odlicna epizoda koja se cita u jednom dahu

    20.08.2012
    12:25:00 sati
    going going
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 98%

    10, 10, 10, 8

    ODLIČNOOOO!!!! Eh, da je više ovako dobrih priča.

    Crtež je maestralan, Devescovi je trebao nacrtati još nekoliko Zagorovih epizoda.

    11.12.2012
    22:03:00 sati
    macca1985
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 27%

    1, 1, 5, 6

    Malo zaprepašten na zatečeno stanje.... Sve se ostalo može progutati ali Zagor se bori s mravom... što je previše, previše je. Pročitao samo zbog datog novca, ovo s.r.a.nj.e se ne smije ponoviti

    01.03.2013
    18:24:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 69%

    2, 8, 10, 9

    Priča je glupa, ali je scenaristički i crtački odlično odrađena. Devescovi je stvarno fenomenalan.

    12.04.2013
    19:45:00 sati
    Spock
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 67%

    2, 9, 9, 7

    Iz jedne od 'najtupavijih' ideja ispao je sasvim dobar strip, koji se s lakoćom čita! Crtež jako jako dobar, čak i više.

    16.05.2013
    09:00:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    03.09.2014
    23:15:00 sati
    Tintilinic
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 84%

    9, 8, 8, 9

    Dobra epizoda i konačni kraj preskočenih epizoda.

    23.09.2014
    13:25:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 71%

    6, 7, 8, 8

    Nesto za promjenu,ok je. Al ne bi valjalo da postane standardno. Crtez,vrlo dobar. Naslovnice su prepoznatljive i za sto godina.

    23.09.2014
    23:22:00 sati
    Tutta
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 8, 10

    interesantno i zanimljivo

    20.03.2015
    08:08:00 sati
    igor 12
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 85%

    8, 9, 9, 7


    Krivo mi je što nisu smanjili i Chica pa mu dali king - size pečenu kokoš.

    Slažem se da je Devescovi odličan i prava je šteta što nije zadržan u Zagorovom staffu. Ferri na žalost nije dobar na naslovnicama. Prva nije loša, ali na drugoj ili pištolj i čaša trebaju biti manji ili poručnik treba biti veći.

    Čitam epizode kronološki pa mi je nakon niza "realističnih" epizoda jedna ovakva fantazija dobro sjela. Nakon vukova i medvjeda, Zagoru zagorča život običan maleni miš. Jedine veće zamjerke scenariju je to što Castle nije skužio da nema Zagora kada je pregovarao s kapetanom. (Tražio je Cravena i Verybada u zamjenu za jednu epruvetu seruma.) Trebao je pretpostaviti da mu on muti neku kašu čim ga nema u prvim redovima, a i po svoj logici mu je Craven kasnije trebao kazati da se Zagor također smanjio. Također mi nije baš bilo jasno čuju li veliki ljudi malene ili ne. Tren kažu "Ne mogu te čuti." Pet strana dalje, razgovaraju s čovječuljcima.

    18.12.2017
    15:12:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • Gris

    Ukupna ocjena 69%

    6, 6, 8, 9

    29.11.2018
    09:04:00 sati
    Gris
    uredi
  • Ukupna ocjena 92%

    9, 10, 9, 8

    Odlicno. Tacka.

    09.12.2018
    12:30:00 sati
    Batacele
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 93%

    9, 9, 10, 9

    Iznenađujuće dobar crtež! Priče s profesorom Verybadom ili voliš ili ne voliš pa je takav i odnos čitatelja prema stripu u kojemu se on pojavljuje.

    20.06.2019
    11:14:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • goghy

    Ukupna ocjena 72%

    6, 7, 8, 9

    21.01.2020
    12:08:00 sati
    goghy
    uredi
  • Altairfan

    Ukupna ocjena 83%

    8, 8, 9, 8


    Priče sa Verybadom su uvijek zanimljive.Ova sa izumom smanjivanja ljudi i predmeta je baš dobra.
    Crtež odličan,a kraj dosta očekivan,mada nisam očekivao požar.
    Dobri su bili oni dijelovi sa škorpionom i mišem.
    Kako je Chico zgazio škorpiona. LOL

    26.07.2021
    16:12:00 sati
    Altairfan
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Kad grad umire
    Kod: NN LIB 65c/66
    Ocjena: 94%
    Vrijeme: 7.5.2021. 16:48:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 2160
  • Osveta
    Kod: NN LIB 67a, b
    Ocjena: 96%
    Vrijeme: 9.5.2021. 18:55:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 2141
  • Uz rijeku
    Kod: ZG MX 40
    Ocjena: 62%
    Vrijeme: 15.6.2021. 1:33:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 2008
  • Očeva sablja
    Kod: KM ZS 236
    Ocjena: 85%
    Vrijeme: 7.6.2021. 1:45:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 1780
  • Rodijevi otmičari
    Kod: VB LMS 728
    Ocjena: 63%
    Vrijeme: 28.5.2021. 23:06:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 1654

Aukcije

Forum