Vojska duhova

Zagor

ZG LUSP 15 | 160 str.

Zagor je u posjeti tvrđavi Ontario gdje se susreće sa duhom legendarnog Komandanta Marka...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 66%

Priča 7

Scenarij 5

Crtež 7

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 68%

P*6

S*6

C*6

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Vojska duhova
    ZG LUSP 15

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Soldati fantasma
    ZG SPEC 14

ZANIMLJIVOSTI

  • Priča počinje u godini 1781., u vrijeme rata za nezavisnost.
  • Tvrđava koja se nalazi na jezeru Ontario je svakako ona ista legendarna u kojoj je živio Komandant Mark.
  • Originalni specijal je izašao 2002. godine u Italiji.
  • Carlo Raffaelle Marcello rođen je u mjestu Ventimiglia 16.11.1929. godine. Sa devetnaest godine preselio se u Francusku, gdje je proveo najveći dio svog umjetničkog života. Radio je na mnogim stripovima od kojih je našoj publici najpoznatiji Dr. Žistis. Za SBE je radio od 1991., većinom je crtao za strip junake Texa i Zagora. Preminuo je 23.12.2007. godine u mjestu u kojem se i rodio.

Ha! Vjerovatno kada ste pročitali najavu pomislili ste da je neka šala, e pa i nije baš. Gdje je ovdje Komandant Mark? To pitanje su postavili mnogi od nas kada su uzeli ovu epizodu da pročitaju. Naime, radi se o tome da je prije nekoliko godina ova epizoda najavljena sa informacijama kako će se pojaviti popularni vuk sa Ontarija, samo nije bilo sigurno na koji način. Počela su nagađanja da će imati nastup kao starac, ili možda čak i kao duh.

Gdje je Mark?

Komandant Mark za većinu stripoljubaca nije bio jedan od velikih strip junaka, ipak, te glasine su imale posebnu draž, tako da se nestrpljivo čekalo na veliki susret između njega i Zagora. Vjerovatno možete i sami da zamislite koje je razočarenje uslijedilo kada samo saznali da nema Marka u priči, još gore, epizoda nema nikakve veze sa njim osim kratke scene u kojoj je prikazana ruševina tvrđave Ontario. Ne znam ni sam zašto nije ubačen u epizodu , u bilo kojem obliku, jer ako se ne varam SBE je u to vrijeme reprintovao stare Markove epizode, tako da što se tiče prava to ne bi trebalo da je predstavljalo neki problem.

Priča nas na prvi pogled odvlači u jedan dugi smjer nego što će se radnja razvijati, tako da na prvi pogled sve ide tim pravcem da se radi o misterioznoj epizodi sa natprirodnim elementima. Epizoda što sve više odmiče pretvara se u pravi klasični triler, zavjere i nagađanja o čemu se radi. Najveća kritika je ta što sve na neki način izgleda poznato pa i predvidljivo, mada se ne može reći da se može baš svaki pokret unaprijed znati šta će se kao slijedeće desiti. Bez obzira na to da li se pojavljuju misteriozna dešavanja ili ne, ipak je sve poznato i viđeno, samo u nekoj drugoj formi i sa drugim likovima. Burattini je u drugoj polovici epizode potrošio mnogo mjesta za objašnjavanje, možda i više nego što je to bilo potrebno. Često je upravo to njegova najveća kritika, on mora da razradi sve do najmanje pojedinosti i da objasni ono što bi svaki maloumnik mogao da shvati. Sigurno da često u tome pretjeruje, kao u ovom slučaju. Ponekad se desi da nakon što napravi atmosferu i napetost, sa dugim objašnjenjima ubije čovjeku želju za čitanjem i čitalac počne polako da se dosađuje, pa možda bi u takvoj situaciji jedan nagli preokret na kraju promijenio situaciju, nešto kao u Dylana Doga, međutim, to barem ovdje nije slučaj.

Likovi u ovoj epizodi mi izgledaju i previše blijedi, čak u toj mjeri da nisam siguran da li je potrebno ulaziti u dublju analizu pojedinaca. Većinom su svi opsjednuti nečim, da li je neko novcem kao duhovi, ili željom za ljubavi kao stara žena, uglavnom se radi o opsesiji na isti šablon. Zagor u jednoj od tipičnih detektivskih uloga, bez poznatih elemenata o mitu Duha sa sjekirom.

Carlo Marcello je bio jedan od najvrijednijih crtača izdavačke kuće SBE. Na njegovim crtežima je vidljiv svaki kamen na jednoj kući, svaki list na jednom drvetu, što naravno uzima mnogo vremena da bi se nacrtalo. Njegovi likovi nisu baš najbolje urađeni, što mu je i najveća kritika. Na stranu to što Zagor sliči Dr. Žistisu, liku kojeg je Marcello nekad crtao, problem je više u pozama u koje stavlja likove tako da izgledaju pomalo ukočeno. Takođe, imao je problema da napravi dobru atmosferu u epizodi koju crta. Najsvjetlija tačka ovog stripa je naslovnica koju je nacrtao Ferri. Kao i često prije, naslovnica mnogo više obećava nego što strip može da ponudi.

Na kraju se može reći da je ovo jedna od epizoda koja popunjava prostor. Ništa spektakularno, čak je još gore kada se pomisli na to da je potajno bio najavljivan Komandant Mark. Da se on pojavio u epizodi, barem bi priča imala neku vrstu kultnog statusa, ovako je dobra samo za jednom pročitati i zaboraviti.

Ruševine tvrđave Ontario

Naprijed

ZG LUSP 1 Nulta godina Darkwooda

ZG LUSP 16 Smrtonosna močvara

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • split85

    Ukupna ocjena 62%

    6, 6, 6, 8

    Jedini interesantni dio priče je prepričavanje kako je Roger Simons postao Wilfred (Madcap).
    A crtež je za zaborav. Naslovnica nešeg izdanje je bolja od talijanskog.

    22.02.2011
    18:09:00 sati
    split85
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 8, 10

    Na početku je obečavalo. Bilo bi bolje da su stvarno ubacili duhove. Šteta da nema Marka.

    22.02.2011
    19:17:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • jasa

    Ukupna ocjena 51%

    6, 3, 6, 6

    Prošlo je poprilično vremena od kad sam pročitao ovu epizodu, ali sjećam se lošeg dojma nakon čitanja i prilično neuvjerljivog scenarija, čak ni Marčelo nije odradio vrhunski posao kako zna. Jedina solidna stvar cijelog ovog djela je naslovnica i to samo solidna. Specijalac koji to zapravo nije, ostaviti da skuplja prašinu...

    22.02.2011
    20:06:00 sati
    jasa
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 58%

    5, 4, 7, 10

    Slabo, slabo... Još jedan Burattinijev promašaj u nizu.

    Kad se samo sjetim najave da će se u ovom specijalcu pojaviti i Mark, a ono... Marcello puno bolji na Texu... Ferrijeva naslovnica odlična...

    22.02.2011
    20:30:00 sati
    velka031
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 64%

    6, 6, 7, 7

    Solidno sa nelošom atmosferom. Marcello dobar.

    22.02.2011
    22:19:00 sati
    drogsy
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 59%

    8, 4, 5, 8

    Najbolja stvar u ovom stripu jest početak s tarot kartama. Kasnije priča malo gubi konce i postaje sve dosadnija. Predvidljiv je preokret da duhova uopće niti nije bilo, a i nisam jedan od ljudi koji su iščekivali Markovu pojavu jer me taj lik ne zanima, pa sve u svemu ova epizoda ima malo toga za ponuditi.

    Na crtež se stvarno teško naviknuti. Naslovnica sjajna.

    23.02.2011
    07:28:00 sati
    Opti
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 58%

    5, 6, 6, 7

    23.02.2011
    07:55:00 sati
    Koresh
    uredi
  • PAJDO

    Ukupna ocjena 58%

    6, 6, 5, 7

    Prosjek....

    23.02.2011
    14:08:00 sati
    PAJDO
    uredi
  • Leonid

    Ukupna ocjena 69%

    7, 6, 7, 9

    Pa meni je ovo solidna epizoda,malo Burattini ponekad davi.

    Crtež meni dobar ništa više,nisam baš veliki obožavatelj Marcella.

    Dobra naslovnica.

    23.02.2011
    17:41:00 sati
    Leonid
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 72%

    7, 6, 8, 9

    Dosadno. Marcello dobar, naslovnica dobra, A NEMA MARKA!!! :'(

    23.02.2011
    20:05:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 64%

    7, 7, 4, 10

    Ovo meni i nije tako lose, makar ne kako je nekima ovdje.  Prica je prilicno uzbudljiva, u neku ruku me podsjeca na horror film "Ghost Ship".  Nije totalno kao taj film, ali ima similarnih stvari i tamo i ovdje.  Scenario i prica su ok, pogotovo kad ih uporedis na ostale specijalce koji izlaze ovih dana, ali crtez jest ocajan.  Marcello je slab, pogotovo kad crta Chica.  Naslovnica meni vlada, Ferri u super formi: atmosfericna, misteriozna, pomalo strasljiva.  I naslov price mi se svidja: Vojska Duhova.  Da je ovo crto Ferri, ne mogu ni zamislit koliko bolje bi sve to bilo, ali na zalost ...

    :(

    24.02.2011
    00:46:00 sati
    acestroke
    uredi
  • darkw00d

    Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    Solidna priča i dobar crtež!

    25.02.2011
    13:26:00 sati
    darkw00d
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    6, 6, 9, 8

    26.02.2011
    00:55:00 sati
    dabraka
    uredi
  • Zagor-te-nay

    Ukupna ocjena 47%

    4, 4, 5, 8

    Looše

    26.02.2011
    14:52:00 sati
    Zagor-te-nay
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 88%

    9, 8, 9, 10

    Ima ljudi koji pročitaju samo uvodni sadržaj i pogledaju ocjene tek toliko da vide hoće/neće kupiti strip. King im je s uvodnikom odigrao pravu navlakušu.

    Priča je super, naslovnica je odlična, crtež je od meni jako dragog Marchella. Jedino što bi volila je da su bili neki pravi duhovi u igri. Ali i ovako je dobro. Ovo sam uistinu čitala u jednom dahu. Nisam očekivala da će ispasti ovako loše kod drugih čitalaca.

    05.03.2011
    11:23:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • Archy

    Ukupna ocjena 34%

    4, 4, 2, 4

    Nekako nisam oduševljen. Marcello me najviše razočarao, jer ovaj crtež i onaj iz Nestalog istraživača nemaju ništa zajedničko - pogledajte samo Chica.

     

    Da Bure trabunja i objašnjava, to je standardno, mada u ovoj epizodi me to nije toliko živciralo.

    18.03.2011
    22:47:00 sati
    Archy
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 51%

    5, 5, 4, 9

    Razočaralo me što nema duhova. Zbog crteža ovu epizodu neću vjerojatno nikad više pročitati. Stvarno me zanima zašto neki čitatelji vole Marcella? Kad vidim da moram čitati nešto što je on radio ma muka mi bude.

    25.03.2011
    00:35:00 sati
    supermike
    uredi
  • D.J.

    Ukupna ocjena 87%

    8, 9, 9, 9

    Cude me niske ocijene vecine clanova! Izgleda da je ovaj specijalac odlican samo Grofici i meni :) 

    Marcello je ovdje stvorio super atmosferu, kadriranje mu je fantasticno, crtez je pun dinamike i  detalja. I ja sam odrastao na Ferriju i Donatelliju, ali i te dve legende Duha sa Sjekirom su mogle dosta nauciti od sad vec pokojnog nam Marcella pogotovo sto se tice kadriranja. Bas sam uzivao citajuci ovo cudo!      

     

    07.06.2011
    08:50:00 sati
    D.J.
    uredi
  • writer

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    jedan od retko dobrih specijalaca.

    07.06.2011
    23:55:00 sati
    writer
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 72%

    7, 7, 7, 9

    24.06.2011
    20:58:00 sati
    macca1985
    uredi
  • Ukupna ocjena 82%

    7, 8, 9, 10

    Odlican crtez i sasvim dobra epizoda. 

    13.07.2011
    23:48:00 sati
    Srdjan999
    uredi
  • Panon

    Ukupna ocjena 71%

    7, 6, 8, 8

    Marcello je dočarao pravu atmosferu mjesta u kojem se radnja odvija, tako da je mi je ovaj Specijalac ispao poprilično dobar.

    20.07.2011
    19:05:00 sati
    Panon
    uredi
  • Ukupna ocjena 68%

    5, 7, 8, 8

    Dobro za ubiti malo vremena,ništa drugo.

    03.08.2011
    22:12:00 sati
    Patrix
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 87%

    9, 9, 8, 9

    Zanimljiva i napeta epizoda, nisam očekivao da će je čitatelji tako relativno lošije primiti.. Crtež je malo lošiji (daleko je to od "Nestalog istraživača"), ali opet, nije toliko loš.. Naslovnica solidna..

    31.08.2011
    09:23:00 sati
    allessi
    uredi
  • nest

    Ukupna ocjena 82%

    9, 8, 7, 10

    Vrlo dobar specijalac, cita se u jednom dahu.

    30.12.2011
    00:16:00 sati
    nest
    uredi
  • zagor_22

    Ukupna ocjena 60%

    6, 5, 6, 9

    naslovnica je ovdje jedino što valja

    18.01.2012
    21:12:00 sati
    zagor_22
    uredi
  • Bat Baterton

    Ukupna ocjena 74%

    8, 7, 7, 8

    Sasvim solidan specijalac, posebno su mi dobri uvod iz 1781. i sam dolazak Zagora na ostrvo jezera Ontario. Prikaz magle i "vojska duhova" su odlično prikazani od strane Marčela, a sama činjenica da to ipak nisu duhovi mi je plus. Dobra priča, ne toliko predvidljiv zaplet i solidan crtež, mada je na momente Marčelo baš mašio sa likovima.

    09.02.2012
    21:16:00 sati
    Bat Baterton
    uredi
  • GODRA LEKMA

    Ukupna ocjena 37%

    4, 4, 2, 7

    obecavajuci pocetak ..a onda sve losije i losije i crtez i prica !!

    zakljucak ''bacene pare''

    23.02.2012
    15:46:00 sati
    GODRA LEKMA
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 88%

    9, 9, 8, 10

    Na pocetku dosadna prica, ali je ispala veoma originalna i zanimljiva.

    24.07.2012
    15:11:00 sati
    going going
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 91%

    10, 8, 9, 10

    Kad sam na str.28 vidio tvrdjavu,uhvatila me ogromna nostalgalija,obozavam Kom.Marka i ekipu. Prica je odlicna. Ovaj povratak malo u povjest je fenomenalan. Kom.Mark,bi trebao imati oko nesto manje od 90 godina. Da li je jos ziv? Scenario je napravljen da za dosadu mjesta nije bilo.Svemoguci Zagor,je isao malo na zivce. Crtez je lijepu atmosferu stvorio. Kao da sam osobno tamo. Naslovnica je cista 10ka.

    21.08.2012
    09:30:00 sati
    Tutta
    uredi
  • Hexen

    Ukupna ocjena 47%

    5, 5, 3, 8

    Ovo je meni loše. Na početku je priča obećavala, ali kada se otkrije da uopće nema duhova već su se ljudi oblačili samo da impresioniraju neku staru ludu, gubi se ona tajanstvenost i magija. Ima dosta glupavih scena. Chico ovdje čak dva puta pada sa ogromne visine i obadva puta preživi bez i jedne ogrebotine. Zagor pak skače oko neprijatelja dok ovi svi pucaju po njemu.

    Zagor opet poveže stvari puno brže nego prosječni čitatelj, nije mi jasno otkud je shvatio tko je glavni krivac. Burattini ovdje pretjeruje sa objašnjavanjima, prvo žena priča priču, pa starac, pa onaj Millton. Šta je previše je previše. Crtež je katastrofalan, naslovnica solidna.

    23.02.2013
    19:39:00 sati
    Hexen
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 66%

    6, 6, 7, 9

    04.03.2013
    15:49:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 67%

    6, 6, 7, 10

    Priča s duhovima koji to nisu, nego je to zapravo skupina pijančina koju je glavni negativac skupio po krčmama da mu glume duhove. Jedino zanimljivo je pojavljivanje utvrda Ontario, ovo ostalo (likovi, radnja, detektivski rasplet) je sve za zaborav. Kod Marcella se dogodio pad u kvaliteti a i nisu ovakve priče za njega jer ne zna stvoriti odgovarajuću atmosferu. Ferri je nacrtao genijalnu naslovnicu, šteta što je kolor očajan.

    03.07.2013
    12:05:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Rahazlam

    Ukupna ocjena 94%

    9, 9, 10, 10

    Ovo su mi Bureove najbolje epizode svaka cast majstore cijelo vrijeme se osijeca nekakva misteriozna atmosfera koju prati sjajan Marcelov crtez,naslovnica odlicna!!

    27.07.2013
    20:37:00 sati
    Rahazlam
    uredi
  • Ukupna ocjena 39%

    3, 3, 5, 6

    22.08.2013
    21:29:00 sati
    tekumze
    uredi
  • solar

    Ukupna ocjena 59%

    7, 3, 7, 8

    Jeste li ikada gledali one holivudske romantične komedije gdje unaprijed znate da će se mladi par na sredini filma posvađati samo da bi pred kraj shvatili da su cijelo vrijeme bili suđeni jedno drugome?

    Takva "genijalna" filmska ostvarenja se štancaju kao na traci svake godine. To je provjerena formula, jednostavna konstrukcija koja donosi novac.

     

    Što želim reći? Burattinijeve priče poput ove također slijede sličan obrazac.

    Misteriozna ubojstva, isprani likovi i njihove motivacije a Zagor usred svega pokušava dokučiti istinu. Kroz samo pripovijedanje i odvijanje radnje ne saznajemo puno, događaji nam se ne otkrivaju na prirodan i logičan način, nego služe kao kupovanje vremena do trenutka kada krivac recitira svoj monolog.

    Potencijalno najzanimljiviji dio pripovijesti su trebali biti "duhovi", ali Burattinijevi scenariji "ovog tipa" su predvidljivi i dosadni upravo zbog toga što nadnaravne elemente ne zna tretirati na pravi način nego ih redovito razumski dekonstruira, demistificira i svede na običan trik.

    17.03.2014
    02:59:00 sati
    solar
    uredi
  • Ukupna ocjena 88%

    9, 8, 9, 10

    Veoma dobra i zanimljiva epizoda.Ferrieva naslovnica creepy izgleda kao i Marcellov crtez

    26.07.2014
    00:58:00 sati
    Dylan-Forever
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 58%

    6, 6, 5, 7

    Slažem se sa glavnim pitanjem GDE JE DOVRAGA MARK????!!!! iako nisam neki veliki ljubitelj Marka jako poštujem i cenim tog junaka.Zar nebi bilo bolje da su u priču stvarno stavili duhove i da mu Mark kao duh pomaže ili da su uzeli neku Markovu epizodu i od ovog specijalca napravili nastavak te epizode,misli napravtii nešto SPECIJALNOOO!!!!!

    24.09.2014
    20:38:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 90%

    9, 8, 10, 9

    odlično

    09.04.2015
    17:34:00 sati
    igor 12
    uredi
  • sinian

    Ukupna ocjena 78%

    8, 8, 8, 6

    20.06.2015
    17:35:00 sati
    sinian
    uredi
  • Dwayne_Looney

    Ukupna ocjena 63%

    6, 6, 6, 9

    Realno, Marka nisam ni očekivao. Priča je o tom da se iz lude izvuče istina tako što će mu ekipa doći pred oči prerušena. No, nesretna okolnost da su se na putu ukazali drvosječe pa ubijaju svjedoke. U pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. No umjesto da tad doktor uzme pauzu on sutradan opet nešto izvodi. Laka pomirba na kraju isto iritantna. Šablonski "ispričaj priču pa crkni" također... Marcellov crtež bi dobio nižu ocjenu da ne leži atmosferi. Iako su likovi lošiji crtanjem magle baš dodaje malo napetosti

    30.07.2015
    16:31:00 sati
    Dwayne_Looney
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 66%

    8, 8, 3, 9

    Sviđa mi se ova priča iako posjeduje i nešto predvidljivosti. Tu mislim na starca Wilfreda za kojega nije bilo teško dokučiti da se radi o britanskom vojniku koji je na neki način uspio preživjeti pokolj 60 godina ranije. Upravo taj vremenski razmak uspio je ponuditi jednu dozu mističnosti u kasnijim događajima. Iako se moglo pretpostaviti da nisu u pitanju duhovi vojnika već netko tko igra nekakvu igru, to ipak ne bih svrstao među nedostatke. Važnija mi je bila tajanstvenost lika koji je to smislio i njegov motiv. Sve je vuklo na to da je u pitanju osveta ali je kasnije napravljen zaokret u drugom smjeru. Očekivao sam da će lik koji vuče glavne konce biti netko od potomaka aktera iz događaja sa početka priče, ali nisam mogao pretpostaviti o kome se radi i da se skriva pod lažnim imenom. Na kraju je to ispala klasična priča o pohlepi za bogatstvom ali zbog nekih neočekivanih raspleta ne mogu se požaliti da je bila dosadna. 

    Crtež je najslabiji dio, Marcello je toliko sfušario likove a pogotovo Zagora koji izgleda kao da je nedavno prebolio sušicu, naslovnica je vrlo dobra zbog pogođene atmosfere.

    12.08.2015
    19:55:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • Ukupna ocjena 80%

    8, 8, 8, 8

    Ovo je dobar strip! Usprkos slabašnom scenariju i Burattinijevoj gluposti da sve objasni razumom i logikom, atmosfera je postignuta. Marcello obavio svoj najbolji rad na Zagoru, ovo izgleda puno bolje nego na nestalom istrazivacu.

    Najveće razočaranje ostaje to što je Bure na kraju ubio mistiku, recimo da ne bi bilo loše da se pojavio pravi Milton i uz to da nije ostario.

    28.08.2015
    14:39:00 sati
    Tintilinic
    uredi
  • MSBlueberry

    Ukupna ocjena 46%

    4, 4, 5, 7

    Kupija san prije nekoliko godina na trafici par stripova (2 ili 3 za cijenu jednog), onako da se podsjetin na stare dane. Jedna od njih je bila ˝Vojska Duhova˝, Zagor specijal (neznan šta ovo znači ˝specijal˝, valjda da nije regularna epizoda), pa san kako je bilo lito malo sija sa strane u hlad i počeja čitat. Početak je obečava, Američka revolucija (toliko zahvalna tema, Mark/Blek), i odlično napravljeno sa mješavinom mita i strave, toliko dobro da san se na trenutak vratija u prošlost (moga san to osjetit, čitanje romana u 70-im u portunu sa prijateljima). Zatim povratak u sadašnjost..., i kraj. Potpuno se izgubila ona svježina iz početka, kad se mogla počet radit dobra priča (ali možda se autorima nije dalo previše radit pa su napravili prosjek priču). Zbog toga, zbog upropaštene prilike, dajem slabu ocjenu.

    18.01.2016
    19:29:00 sati
    MSBlueberry
    uredi
  • karlitos

    Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 8, 10

    Jako mi se svidjela ova epizoda! Dosta je mistična i napeta, kraj je odličan, a likovi fenomenalni. Volim kad Zagor počinje nekim flashbackom u prošlost, a ovdje je on odličan i jezovit. Naslovnica jedna od boljih Zagorovih.

    01.12.2016
    20:15:00 sati
    karlitos
    uredi
  • Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 8, 10

    29.08.2017
    19:15:00 sati
    suply1
    uredi
  • markotamara

    Ukupna ocjena 64%

    6, 6, 6, 10

    Ideja je bila dobra,pogotovo s Markom,ali je Bure udavia malo ,Marcello nije na razini Nestalog Naslovnica je za 10,mogu misliti sto bi bilo da je i Ferri crta
    01.09.2017
    15:17:00 sati
    markotamara
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    8, 7, 6, 8

    Prosecna prica u svemu. Nista upecatljivo, ali nista ni lose. Osim jedne stvari - objasnjenja glavnog negativca na kraju o tome zasto su poubijali tolike ljude. To je jedno od najtrulijih objasnjenja koje sam sreo u stripovima. Sam kraj, kada se spominju federalne vlasti, me naterao da hitno odem u toalet radi velike nuzde.

    31.05.2018
    13:40:00 sati
    Batacele
    uredi
  • Gris

    Ukupna ocjena 61%

    6, 5, 7, 7

    15.09.2018
    16:33:00 sati
    Gris
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 55%

    7, 5, 3, 10

    Očekivao sam više.

    02.06.2019
    14:36:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 79%

    8, 7, 8, 10

    Vrlo dobrar specijalac! Lijepo da su se sjetili Marka i njegovih Vukova.

    29.05.2020
    11:19:00 sati
    hrvoje23
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Njihalo strave
      Kod: VB PO 1
      Ocjena: 70%
      Vrijeme: 7.7.2020. 15:05:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 6
      Broj pogleda: 703
    • Božji sud
      Kod: KP SA 7c
      Ocjena: 82%
      Vrijeme: 6.7.2020. 9:20:00
      Autor: Spock
      Broj komentara: 7
      Broj pogleda: 502
    • Put za raj
      Kod: ZG VCSP 32
      Ocjena: 50%
      Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
      Autor: Djole
      Broj komentara: 2
      Broj pogleda: 1798
    • Čuvari divljine
      Kod: MN LMS 930/933
      Ocjena: 78%
      Vrijeme: 2.7.2020. 23:44:00
      Autor: Koresh
      Broj komentara: 9
      Broj pogleda: 686
    • Pećina Maja
      Kod: KM ZS 948
      Ocjena: 64%
      Vrijeme: 1.7.2020. 1:49:00
      Autor: Hercule Poirot
      Broj komentara: 5
      Broj pogleda: 665

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Izgubljeni svijet
        Kod: ZG VEC 107/109
        Ocjena: 95%
        Vrijeme: 14.4.2020. 23:55:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 17
        Broj pogleda: 2559
      • Poslije apokalipse
        Kod: NN LIB 55
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 2438
      • Put za raj
        Kod: ZG VCSP 32
        Ocjena: 50%
        Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
        Autor: Djole
        Broj komentara: 2
        Broj pogleda: 1798
      • Svijet Nancy Porter
        Kod: NN ALM 7a
        Ocjena: 61%
        Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 1567
      • Hellgate u plamenu
        Kod: ZG LU 275/276
        Ocjena: 87%
        Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 13
        Broj pogleda: 1293

      Aukcije

      Forum