Anđeo smrti

Zagor

ZG LUSP 2 | 130 str.

Poludjeli fanatik Preacher dolazi u grad Reginu sijući za sobom smrt i pustoš.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 75%

Priča 7

Scenarij 9

Crtež 6

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 70%

P*7

S*7

C*6

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Anđeo smrti
  ZG LUSP 2
 • Anđeo smrti
  ZG VCSP 15

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • L' Angelo della morte
  ZG SPEC 9

ZANIMLJIVOSTI

 • Debitantska epizoda Maurizio Dottija na Zagoru

Pošto sam u neku ruku ja odgovoran za izdavanje upravo ovog specijalca, sugerirajući ga Bernardu kao najbolji odabir od par brojeva koji su mu bili ponuđeni, i tako izazvao prilično negodovanje čitave horde Ferrijevaca, moram napisati par riječi o ovoj epizodi.

Dugo nisam čitao Zagora (a sudeći po recenzijama zadnjih nekoliko regularnih brojeva i bolje da nisam) tako da mi je ovaj specijalac predstavljao svojevrsni povratak u Zagorov svijet i moram priznati da me ovaj specijalac zaista nije razočarao. Dapače, i dalje tvrdim da se radi o prije svega odličnoj priči sa pristojnim crtežom. Ali ok, idemo redom. Sama postavka priče nije poprilično originalna, poludjeli religiozni fanatik koji sije smrt u ime Božje je čest motiv kako u filmovima tako i u literaturi, međutim Boselli je u svojoj varijaciji na temu ovaj put uspio ponuditi i nešto više od pukog iskorištavanja klasičnih citata. Naime, dvije su stvari koje čine ovu priču uspješnom: kao prvo, to su prije svega izrazito dobro karakterizirani i zanimljivi likovi. Pomahnitali Preacher je svakako zaslužio da postane jedan od upamćenijih likova iz galerije Zagorovih protivnika i prava je šteta što je na kraju završio u plamenu, bilo bi zanimljivo vidjeti ga ponovo (a opet, tko zna, ne bi bio prvi put da okorjeli zlikovci prežive tako nešto:-) ). Galeriju zlikovaca obogaćuju i dva Preacherova «pomoćnika», indijanci plemena Huron; Joshua i Zachary preobraćeni na katoličanstvo, koji kao pravi vjernici idu okolo ubijajući grešnice i vičući «Aleluja». Pozitivce ovaj put predvodi još jedan od uspjelih ženskih likova iz Bosellijevog magičnog šešira, Regina Andersen. Uz Gambit i Marie Laveau, ona će sigurno pobrati najviše komplimenata i simpatija od fanova. Tu je još i «Tim Čisto srce» mladi bijelac odrastao sa Mohawk indijancima, «čovjek koji je vidio Manitua», zatim vođa pobunjenika iz plemena Cree, mladi indijanac Grom (pomalo glupo ime, ipak:-)) koji na kraju uviđa svoju grešku, Jim Larrabee, antipatični nalickani gostioničarčič koji nezasluženo popije gadne batine od Zagora ( i heroji griješe, zar ne?:-) ) koji se na kraju ipak pokaže kao pozitivac, te traper Mike, simpatični i hrabri traper, zaljubljen u Reginu. Druga jaka strana je scenarij. Boselli ovdje pokazuje da ima snažan osjećaj za ritam i znalački vodi priču prema kraju. Lagani, idilični uvod naprasno prekinut strelom Creea vodi nas u vrtlog događaja koji se brzo smjenjuju jedan za drugim. Cijeli niz akcijskih scena borbi je prilično dobro izrežiran i izveden tako da nas drži napetim do kraja, samo sa par kratkih momenata predaha. Male zamjerke idu na tajnoviti napitak koji tjera indijance u ludilo koje rezultira međusobnim pokoljem, u što teško možemo povjerovati.

Najslabiji dio ove priče je bez sumnje crtež. Dottiju je ovo bio debitantski «nastup» na Zagoru i iako nije razočarao, nije nam ponudio previše razloga za zadovoljstvo. Naime, očito je da se radi o korektnom profesionalcu koji nesumnjivo zna crtati, počevši od uvjerljive uvodne scene na prvoj stranici pa do završnog kadra, Dotti pada na nažalost najvažnijem ispitu, a to je uvjerljivosti glavnih likova. Zagor i Čiko su nažalost prilično neuvjerljivi i često, prečesto lica variraju od stranice do stranice. Dakle ne radi se o nekoj osobnoj interpretaciji likova, koje je autor doživio na neki svoj način nego jednostavno o neiskustvu koje rezultira sa nekoliko verzija lica glavnih junaka tijekom cijelog stripa. S druge strane, ne možemo ne pohvaliti dosta prilično uspjelih scena akcije i dobro odrađene sporedne likove, tako da crtež ipak zaslužuje pozitivnu ocjenu. Možda dio krivice leži i u obradi samog stripa ili štampi, jer uspoređujući naše izdanje sa originalom, definitivno mi se više sviđa crtež u originalu jer je linija finija, i crna boja nije toliko pojačana kao u našem izdanju. U svakom slučaju, ovo nije pravi Dotti, preporučam toplo svima da pročitaju Dampyra kojeg je on crtao (npr. dvije dvostruke epizode, 15/16 i 28/29) gdje je pokazao puno više. Naslovnica je klasični Ferri, prilično uspjela, s tim da je zanimljivo kako je orao na Zagorovim grudima naopako nacrtan:-). Čovjek bi pomislio da mu se nakon toliko godina crtanja ne može desiti takva greška!

U dodatku imam kratku Burratinijevu epizodu o novim zračnim dogodovštinama baruna Ikarovo pero koju je nacrtao Ferri, gdje su i ovaj put oba autora na visini zadatka, Burattini sa simpatičnom i zabavnom pričicom a Ferri sa svojim klasičnim crtežom. U svakom slučaju dodatni plus sveukupnom dojmu cijelog stripa.

Na kraju, kad se sve zbroji i oduzme, jedna prilično dobra epizoda koja vjerujem neće razočarati Zagorove fanove. Istina je da bi doživljaj bio puno bolji da je to npr. nacrtao Ferri, ali eto, čovjek ne može nacrtati baš 500 stranica godišnje:-) A uostalom, dogodine će izaći i novi specijalac, eto prilike da vidimo starog dobrog Ferrija na djelu:-)

Naprijed

ZG LUSP 8b Pjesma za Kimberly

ZG LUSP 5 Vitezovi grala

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • vikic

  Ukupna ocjena 55%

  6, 6, 4, 7

  moram priznati da me ovaj specijalac dosta razočarao...
  kao prvo tu je crtež koji mi je dosta loš (uopće mi se ne sviđa kako dotti crta zagora i chica), a ni priča mi se nije baš nešto posebno svidjela.
  u vezi onog napitka od kojeg indijanci polude i počnu se klat: nije mi se to uopće svidjelo, al dobro ak može zagor u svemir može onda i ovo (al barem kad ode u svemir epizoda ispadne zakon).

  14.07.2003
  00:28:00 sati
  vikic
  uredi
 • Ukupna ocjena 88%

  9, 9, 9, 7

  Sve je super, sem naslovnice i preberzog kraja. Možda bi bilo bolje da smo ovu priču čitali u regularnoj seriji?
  Utrku balona ne ubrajam u ocjene jer za to treba posebna recenzija.
  22.08.2003
  03:41:00 sati
  Verfalk2003
  uredi
 • Ukupna ocjena 49%

  5, 7, 2, 7

  iako Markos navodi likove i scenarij kao ono što bi ovaj strip razlikovalo od bezbroj različizih vrsta literature slične teme , mislim da Boselli ipak nije uspio u tome. ja sam onaj od onih koji tvrdi da priča na 96 strana teško da može biti dobra (bar što se tiče zagora, u martinu su savršene:-), ovaj put ni 128 strana nije pomoglo da priča ide napeto i uzbudljivo svojim putem, već su se neki djelovi morali prebrzo odigravati, počevši od samog početka i Precherovim "dobijanjem posla" u pola minute... naravno i crtež, posebice face gotovo svih likova su crtane u djurecovom stilu, tako da ovom stripu ne mogu dati veće ocjene
  nije loš za pročitati, ali ništa SPECIJALNO kako piše na naslovnici:-))


  16.07.2003
  02:41:00 sati
  Tomek
  uredi
 • Ukupna ocjena 61%

  6, 6, 8, 1

  Kao i svaka specijalka, ništa posebno makar je crtež bolji. Čak ima i mnogo nasilja nego je uobičajeno. Ništa posebno.
  20.07.2003
  15:37:00 sati
  jura
  uredi
 • Ukupna ocjena 76%

  8, 8, 7, 7

  tomek jel ovo pohvala ili pokuda? :)
  21.07.2003
  21:45:00 sati
  djurec
  uredi
 • Ukupna ocjena 76%

  7, 9, 6, 10

  ne znam sta je toliko specijalno u ovaj strip.Ovaj me specijalac potpuno razocarao.
  25.07.2003
  20:30:00 sati
  comicman
  uredi
 • Ukupna ocjena 87%

  9, 10, 8, 6

  internet caffe, skupo pa ću bit kratak. lud sam, svidjelo mi se puno.
  28.07.2003
  15:54:00 sati
  Ned Mace
  uredi
 • Top

  Ukupna ocjena 90%

  9, 9, 9, 9

  Meni se svidja i prica, i dobro razradjen scenarij, sa dobrim likovima, a i crtez me je pozitivno iznenadio, sa jedinim minusom kao sto je markos vec napomenuo, slab kontinuitet u crtezu glavnih likova, zagora i cika, koji ne samo da nisu podjednako crtani, nego su i slabo opskrbiti detaljima na licu itd.
  29.07.2003
  00:19:00 sati
  Top
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 83%

  8, 9, 8, 8

  Odličan strip.tu nema dvojbe.Sviđa mi se taj Preacher sa svojim pomagačima i gazdarica onog hotela,to su zanimljivi likovi.Priča možda nije najoriginalnija ali ipak je dobra,napeta i uzbudljiva do samog kraja.Jedino mi smeta objašnjenje zbog čega je Zagor došao potražiti Tima.Tu bi mogli malo proširiti radnju da saznamo nešto više u vezi toga.I kraj mi je prilično glup jer je Zagor pustio Preachera da pobjegne i onda ga hvatao mjesecima a znamo da bi ga u "normalnim oklnostima" smjesta pokušao uhvatiti skakutanjem po lijanama i sl.
  Dotti je super.Moderan je i dinamičan,odličan i u borbenim scenama i onim nešto mirnijim (npr. prva sličica stripa) i takve crtače ja volim.Veliki minus mu je kako crta samog Zagora ali ne sumnjam da će to popraviti.Sve u svemu,za razliku od npr. Princ Elfova,ovo je sasvim solidan specijalac.
  02.08.2003
  13:07:00 sati
  Aco
  uredi
 • Ukupna ocjena 78%

  8, 8, 7, 9

  Meni su se neki dijelovi svidjeli a drugi ne.Onaj Preacher ili Samael ako vam je draže je zbilja vješt, nešto poput Rogera Kelsa i njegovih.Ali ipak je zanimljiv jer se ništa ne zna o njime, čak se ne zna i njegovo "pravo ime".Ali glup mi je kraj, jer ne razumijem zašto se priča mogla dovršiti iduče godine kad bi mogli uzbudljivi kraj napraviti u šumi kod Timove kuče!Ne znam zašto se morao Zagor pretstaviti kao Samael i slično!
  03.08.2003
  13:44:00 sati
  Anton Mikl
  uredi
 • Ukupna ocjena 92%

  9, 9, 10, 8

  E, ovo je već bolje. U stilu špageti westerna, dobra makljaža. Obožavam fanatike, a pogotovo vjerske. Ali najviše od svega me oduševio crtež. Kako je dobro nacrtan napad Indijanaca na one trapere... ludilo. Svi nešto kukate kako je crtan Zagor, kakva mu je faca, kakav je Čiko i slično. Baš je dobro, kakve veze ima što odudaraju od ferijevskog Zagora, a najvažnije od svega je da su ostali, sporedni likovi, crtani uvjerljivije nego kod Ferrija ili Donatellija. Možda je Preacher trebao izgledati malo opakije, s nekim markantnijim licem. Ona dva njegova Indijanca su face.
  03.08.2003
  18:36:00 sati
  stinky
  uredi
 • piquet

  Ukupna ocjena 83%

  9, 9, 7, 8

  nakon što sam pročitao sve specijalce i komentare o ovom svrstavam se u grupu koja misli pozitivno o njemu.
  jako dobra priča koja se brzo odvija i ima puno uzbuđenja na 120 strana.
  crtež mi se sviđa, ali crtanje likova je malo lošije. svi komentiraju da zagor i čiko izgledaju drugačije ali i ostali likovi baš nisu konstantno crtani.
  kraj je za mene u kolibi a ne "slijedećeg proljeća"
  od novijih zagora jedan od najboljih.
  03.08.2003
  19:14:00 sati
  piquet
  uredi
 • Ukupna ocjena 76%

  7, 8, 8, 7

  Ugodno sam iznenadjen, mislim da je ovo najbolji specijalac sto sam citao u dugo vremena. Crtez je vrlo dobar, iako mi se ne svidja Dottijev Zagor.

  Sve u svemu, pravo osvjezenje dok cekam da zavrsi ove 21 debilna zaostala (u svakom smislu te rijeci) regularna epizoda Zagora.
  14.08.2003
  21:20:00 sati
  gari
  uredi
 • Darkwood Devil

  Ukupna ocjena 97%

  10, 10, 9, 10

  Bravo Markose:-) Ja sam bio u grupi staffovaca koji su zarko zeljeli da ove godine bude objavljen specijalac "LEGENDA WANDERING FITZY" ili "TAJNA CRISTOFOREA COLOMBOA" (naravno zelja i dalje ostaje), obje epizode nacrtao je Gallieno Ferri i tematski mi se cine jako dobre! Markos je sugerirao Bernarda da objavi "ANĐELA SMRTI", nakon procitanog ponavljam, bravo Markose:-) Odlican epizoda u svim svojim segmentima. Prica je pametna, dinamicna i odlicno tempirana na 130 stranica, sto ide u prilog odlicnom scenariju. Dotti je napravio korektan posao i osobno bih jako volio da se zadrzao u ZAGOR STAFFU, na zalost prebacio se na odlicnog DAMPYRA! Naslovnicu je rutinski odradio Ferri, ali jako mi se svidjela...Preacher je opako zamisljen, vrlo surov lik, vjerojatno ce od nekuda u buducnosti iskrsnuti... Treba jos spomenuti i dodatak koji smo mi dobili u sklopu samog specijalca. Kratka pustolovina Ikarovog Pera vrlo je simpaticna i duhovita, ovdje je ponovno do izrazaja dosao Gallieno Ferri. Sve u svemu drugi Zagorov specijalac po mom osobnom misljenju zasluzuje visoku ocijenu!
  16.08.2003
  20:22:00 sati
  Darkwood Devil
  uredi
 • SejoSexon

  Ukupna ocjena 58%

  6, 6, 5, 7

  Ovaj specijalac me razocarao, crtez je katastrofalan a prica mi je totalno dosadna bez ikakvih uzbudljivih momenata. Kratki rezime: cisti promasaj!
  17.08.2003
  14:28:00 sati
  SejoSexon
  uredi
 • SnotMan

  Ukupna ocjena 91%

  9, 10, 9, 7

  fantasticna prica pogotovo scenarij,fenomelan lik,odlican dotti ma sve samo ipak ocjenu mi je snizio onaj dogadjaj 1 year later i utrka balona koji je bozpotrebno stavljen u specijal ali eto dobra epizoda
  30.08.2003
  17:38:00 sati
  SnotMan
  uredi
 • johnhartson

  Ukupna ocjena 62%

  7, 6, 5, 8

  U principu solidna prica koja sigurno nema potreban kvalitet da bi bila specijal ali nije ni toliko losa koliko se u prvi mah cini. Ideja o poludelom svesteniku je dobra, prica je pristojno ispricana ali cini se da je limit stranica bio velika kocnica. Medjutim, mislim da je najslabiji svakako Dottyev crtez. On se prosto muci sa nekim likovima (poput Cika ili Ranjenog Jelena).

  APEL izdavacima! Kao stari i tvrdokorni fan Zagora Tenaya, puls mi se ubrza na pomen specijalaca koji kod nas cekaju da budu objavljeni (Npr:Tajna Christofora Colomba, Legenda o Wandering Fitzyu, Vitezovi Grala, itd). Ne mogu da verujem da se neko odlucio da ispred svih tih stripova izda upravo ovaj.
  21.10.2003
  12:53:00 sati
  johnhartson
  uredi
 • fishleg

  Ukupna ocjena 60%

  7, 6, 4, 9

  Evo, nakon sto sam napokon procitao strip, sta reci...
  Prica mi se svidjela, napeta i dinamicna, iako je pomalo krvava...
  Sam crtez me nije previse odusevio, Dotti mi se nekako ne svidja previse, od svih Zagorovih crtaca su mi Dotti i Gamba najmanje svidjaju.
  Ferrijeva naslovnica je izvrstna, tu nema sta reci.
  Sve u svemu, nije lose, ali ipak bi bilo bolje da bi crtez preuzeo tko drugi...
  07.11.2003
  19:12:00 sati
  fishleg
  uredi
 • Ukupna ocjena 65%

  5, 7, 8, 5

  13.11.2003
  20:06:00 sati
  Brdar
  uredi
 • D.J.

  Ukupna ocjena 77%

  7, 8, 8, 8

  Jako ozbiljna epizoda sa malo prenaglim krajem, ali trebalo je sve stati na 128 stranica. Dotti je skoro odlican, ali radi slabijeg crteza Zagora, Cika i likova u pokretu mu dajem manju ocijenu.

  11.02.2004
  23:07:00 sati
  D.J.
  uredi
 • darkwoodski kralj

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  A znate mene..Ali stvarno potpuno se slazen s onim koji je napisao recenziju i kratak sadrzaj za strip. Epizoda je stvarno odlicna,bar meni...
  25.02.2004
  06:10:00 sati
  darkwoodski kralj
  uredi
 • Žiga

  Ukupna ocjena 81%

  8, 8, 8, 9

  Sasvim solidna priča i zanimljiva za branje.Bolji specijalac nego Nulta godina Darkwooda.Preacher je prikazan kao netko vrlo sposoban i vješt i još se razlikuje od drugih ZG negativaca, jer ima kod sebe dvojicu krščenih Indijanca i malo čak žene padaju na njegov šarm.Njegova sposobnost dobro je prikazana na mnogim područjima->revolveraš, govornik, strateg...Nekoliko glupo mi ispadne jedino kraj, jer mislim da bi se priča mogli uzbudljivo završiti i u šumi, a ne da se završi iduče godine.Što mi se svidjelo u poslednjem dijelu je, da kada se Zagor predstavi kao Anđeo smrti, pomislio sam, da če Preacher biti prestrašen->ali on suprotno, počne odmah pucati na Zagora.Mislim da je i Zagor bio radi toga iznenađen.Dotti je dobar crtač, nije vrhunski, ali je daleko od lošijeg.Katkad mu zamjerim, da je ozadje potpuno bijelo a po logici tamo bi trebali biti neki predmeti ili barem neka prostorija.Ipak, solidna priča, više mi se sviđala, kad sam je pročitao drugi put.
  30.06.2004
  17:30:00 sati
  Žiga
  uredi
 • Ukupna ocjena 85%

  10, 9, 7, 7

  Filmske scene s masakrom od 50 ljudi, Grom pomalo smeta cijeloj zaista dobroj priči. Crtež je pomalo nedefiniran, ali u akcijskim scenama se dobro izvuče. Naslovnica je previše klasična. Preacher je izvrstan,a epilog priče je šlag na ovom izvrstnom kolaču.
  10.08.2004
  23:46:00 sati
  marvin
  uredi
 • Prodigy

  Ukupna ocjena 64%

  7, 7, 5, 7

  Na zalost crtez mi nije nikako legao(sto je i za ocekivati od jednog Ferri fana),a ni sa pricom nisam odusevljen.Ha,valjda je sudbina "specijalaca" da budu ispodprosjecni svojom kvalitetom
  12.12.2004
  12:28:00 sati
  Prodigy
  uredi
 • crta

  Ukupna ocjena 50%

  5, 5, 5, 5

  bolji je drugi dio sa ikarovim perom
  28.12.2004
  21:31:00 sati
  crta
  uredi
 • Koresh

  Ukupna ocjena 80%

  8, 8, 8, 8

  Dosta dobra priča, ništa posebno, ali da se pročitat.
  07.02.2005
  07:46:00 sati
  Koresh
  uredi
 • Ukupna ocjena 88%

  9, 9, 8, 10

  Preacher je odličan protivnik a posebno je odličan onaj obračun u štali i ta vremenska udaljenost u kojoj je Zagor tragao za njim.
  25.07.2005
  01:50:00 sati
  vice
  uredi
 • solar

  Ukupna ocjena 70%

  7, 8, 6, 7

  Više volim klasične crtače.
  17.09.2005
  14:51:00 sati
  solar
  uredi
 • globinjo

  Ukupna ocjena 47%

  5, 5, 4, 5

  jedan je zagor,ali uz veliku dozu objektivnosti,ocjene su još i dobre,nikad dosadniji specijalac,bez obzira na crtež,jako dosadno,naporno blablablabla...a pošto je markos "krivac",sjedi jedan!
  02.10.2005
  05:06:00 sati
  globinjo
  uredi
 • npetros2@htnet-dsl

  Ukupna ocjena 40%

  4, 5, 2, 7

  Veliko razočarenje! Crtež - očaj,
  09.04.2006
  11:48:00 sati
  npetros2@htnet-dsl
  uredi
 • jack 50

  Ukupna ocjena 36%

  3, 4, 4, 3

  Ovu priču sam jedva pročitao i ne mislim je više NIKAD čitat. Ima zbilja crtež za bljuvanje, zašto nije crtao svoju debitansku epizodu u redovnoj seriji tako bi bilo manje štete.
  03.06.2006
  08:29:00 sati
  jack 50
  uredi
 • Ukupna ocjena 97%

  10, 10, 9, 10

  ...daj ajde...ljudi ma epizoda je sjajna...crtež je dobar...istina malo fulava zagora i chicha al nema to veze...priča drži vodu i sviđa mi se...nije mi dosadna...pročitao sam ga već dva-tri puta i barem ću još tolko...naslovnica super...
  09.06.2006
  11:48:00 sati
  Neustrašivi Chico
  uredi
 • delboj

  Ukupna ocjena 20%

  2, 2, 1, 5

  Ako je Chico pračovjek najgori Čiko specijal, onda je ovo najgori Zagor specijal. Gdje li su samo našli onog crtača – Zagor liči na one slike koje crtaju djeca (jednu je svojevremeno objavila Slobodna Dalmacija koju je poslao neki čitalac). A i sama radnja je glupa, kršteni indijanci! i sl. A i nije mi jasno kakav je ovo Ludensov redosljed objavljivanja Zagorovih specijala – umjesto da su krenuli od solidne priče specijalni broj 3 La città sopra il mondo, objavili su neki specijal koji se slobodno mogao preskočiti.
  13.08.2006
  18:27:00 sati
  delboj
  uredi
 • Ukupna ocjena 92%

  9, 10, 9, 8

  nisu mi jasni ljudi kojima se ovo ne dopada. Valjda nedostatak prokletog ferija izvlaci najgore kod zagorovaca.
  13.08.2006
  22:49:00 sati
  Luxor
  uredi
 • Ukupna ocjena 54%

  5, 5, 6, 6

  Užasno dosadno.  Jedva dođoh do kraja.  Neki brojevi napisani šezdesetih zanimljiviji su od ovoga.  Kaj je tom Boselliju s kanadskim pričama?  Ne znam jel dosadniji ovaj specijalac ili prvi almanah koji je kod nas izdan.  I koja je razlika?  Ovdje lovi vjerskog fanatika, a tamo nekog lovca na skalpove.  Uuuu...  Isti bullshit.  Nekom su ovdje likovi zanimljivi?  Meni ne.  Crtež mi se također ne sviđa, totalno mi je nepregledan.  Ali ima i svijetlih trenutaka, kao što je zadnja vinjeta koja je dojmljiva.
  03.07.2007
  21:55:00 sati
  Mlaki
  uredi
 • flamboyant soul

  Ukupna ocjena 80%

  8, 9, 7, 8

  Odličan specijalac! To je ono što se traži; napetost, koljaža, akcija, potjere, poludjeli fanatik, crni humor, Indijanci,... Ovaj Preacher liči na onog Kelsa, s tim da ima višu dimenziju - puno je zanimljiviji jer hoda oko s dva prekrštena Indijanca i kolje "nevjernike" (koje naravno određuje po nekim svojim parametrima). Crtež nije toliko loš koliko su Chico i Zagor loše nacrtani, pa su skoro na svakoj novoj sličici različiti. ''Škorpionova biblija'' se izgleda ipak ne isplati..."Ja sam pravi Samael... Ti si samo varalica. Slijedio sam tvoj krvavi trag sve dovle. Ali nećeš više ubijati u moje ime! ... Zbogom Preacher!"
  12.07.2007
  23:44:00 sati
  flamboyant soul
  uredi
 • lwood

  Ukupna ocjena 31%

  2, 3, 4, 4

  specijalac bi ipak triba imat bolje priče
  25.08.2007
  22:13:00 sati
  lwood
  uredi
 • mali od palube

  Ukupna ocjena 94%

  9, 9, 10, 10

  Meni je svaki specijalac dobar na svoj način.
  17.09.2007
  19:12:00 sati
  mali od palube
  uredi
 • bonjovi4ever

  Ukupna ocjena 77%

  8, 8, 7, 8

  Vrlo dobar specijalac, barem što se radnje tiče. Što se crteža tiče, crtač uopće nije loš,baš suprotno, ali je zagora zbilja loše prikazao pa zato gotovo sav trud pada u vodu. Naslovnica solidna.
  05.11.2007
  19:54:00 sati
  bonjovi4ever
  uredi
 • GTI_TURBO

  Ukupna ocjena 90%

  10, 9, 8, 9

  Mozda nekad zavisi od trenutka kada ga procitas, meni je odlicno sjeo.
  20.11.2007
  18:19:00 sati
  GTI_TURBO
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 77%

  9, 7, 7, 8

  dobar specijalac, za razliku od većinei ovdje je primjetno kako bi sve bilo bolje na recimo 250 stranica, ali tako je to 
  23.02.2008
  19:58:00 sati
  ken2
  uredi
 • King Warrior

  Ukupna ocjena 52%

  5, 5, 5, 7

  nista posebno.
  Dotti je dobar crtac, ali na Zagoru djeluje totalno izgubljeno.
  09.03.2008
  09:49:00 sati
  King Warrior
  uredi
 • Ukupna ocjena 24%

  3, 3, 1, 3

  Ma da je ne znam kako dobra priča,Dottijev crtež ju upropasti!
  26.05.2008
  20:20:00 sati
  olegpici
  uredi
 • Ukupna ocjena 38%

  6, 5, 1, 2

  prica jos nekako ali crtez pih
  12.09.2008
  12:09:00 sati
  ninny
  uredi
 • cibalia

  Ukupna ocjena 47%

  4, 6, 3, 8

  Nisam skužio tematiku stripa, ono neki lik sa dva opasna lika uz pomoć pištolja i vatrene vode pokušava pobit grešnike.Loše... 
  15.11.2008
  19:23:00 sati
  cibalia
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 43%

  4, 4, 4, 7

  Ovo bi trebao biti specijalni broj? Priča i crtež to ne zaslužuju.
  04.12.2008
  01:55:00 sati
  supermike
  uredi
 • Panon

  Ukupna ocjena 70%

  8, 7, 6, 7

  Ovo je ustinu neuobičajeni tip epizode i radnje netipičan za Zagora, što me ugodno iznenadilo. Nažalost, takve epizode poput ove su rijetke.
  11.03.2009
  21:37:00 sati
  Panon
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 75%

  7, 7, 8, 9

  Solidan specijalac, ali jedna stvar mu fali: malo više stranica! Na 132 nije moglo puno toga stati pa zato dosta potencijalno zanimljivih likova nije dobilo puno prostora. Npr. Preacher koji je dosta slabo iskorišten ili Regina recimo... Još se vidi i da su neki događaji odrađeni što je brže moguće, a pogotovo kraj. Dotti se izgleda specijalizirao za epizode s manijacima pa je kasnije nacrtao i Kelsa, a to je nesumnjivo bolja epizoda od ove. Dobro crta, ali glavni nedostatak su svi već rekli pa nema smisla ponavljati. Dakle još jedan solidan specijalac. Nisam razočaran, ali moglo je i bolje od tog „solidnog“. Nije mi jasna tolika oduševljenost u nekim komentarima...

   
  31.03.2009
  12:51:00 sati
  mpavin
  uredi
 • Ferri

  Ukupna ocjena 52%

  5, 5, 5, 7

  09.06.2009
  04:45:00 sati
  Ferri
  uredi
 • Inferno

  Ukupna ocjena 69%

  6, 6, 9, 6

  Ja sam negdje između. Priče o propovjednicima su starije od boga, pa sam se nadao da će ipak na kraju povod svoj toj koljačini biti osveta ili nešto slično. Ali ne.. Ovako ispada da Preacher kolje samo zato jer je on... anđeo smrti!? Bah! Brljalo se i kod scenarija, a pritom ne mislim na dijaloge, već na lutanje bez glave i repa. Zagor ode u selo, pa se vrati u grad, a u međuvrmenu je Preacher nestao, pa se opet vratio, a Zagor se izgubi u prostoru i vremenu zbog potrage za njim... i tako u krug... Nema potrebe za takvim kompliciranjem. Pozitivne stvari su dobra akcija, likovi, neke situacije i cool-dobacivanja u stilu špageti vesterna. Najveći plus ide Dottiju, pa se vi jebite.. :D :D :D
  08.11.2009
  17:51:00 sati
  Inferno
  uredi
 • drogsy

  Ukupna ocjena 70%

  6, 8, 7, 7

  Ovo je čak i sasvim ok.

  19.07.2010
  15:53:00 sati
  drogsy
  uredi
 • Tonka24

  Ukupna ocjena 52%

  5, 5, 5, 7

  dobar je lik «Tim Čisto srce» sviđa mi se naslovnica ostalo za lagani zaborav.Nije katastrofa ali pomalo je dosadna prica da jos nema zagora i chica ajme majko :D

  Dotti spada u nizerangirane crtace ali svakako je bolji od gambe xD

  15.03.2011
  00:00:00 sati
  Tonka24
  uredi
 • macca1985

  Ukupna ocjena 68%

  7, 8, 5, 8

  27.06.2011
  21:32:00 sati
  macca1985
  uredi
 • Charlito de la Vega

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Fenomenalan specijalac!!!Crtež se meni jako svidio, no najviše pohvala ide Boselliju.Kapa dole!Odlična priča, a pogotovo scenarij.Najboje mi je kad pri kraju počne padati snijeg, totalno promijeni ambijent.To volim.

  I kraj mi je posebno efektan...neki su spomenuli da im je glupo da je Zagor uhvatio Preachera tek na proljeće, bilo bi bolje da ga je gonio po lijanama i zaustavio u šumi???Mislim...da je tako bilo kladim se da bi se ovdje masa ljudi žalila na kraj, da je zbrzan i slično...

  Meni je to baš bilo osvježenje jer se Preacher pokazao poprilično zeznut kad je čak i našem Zagoru trebalo toliko da ga uhvati.Završni obračun mi je O-D-L-I-Č-A-N.Vidi se Zagorova frustracija i bijes kada izaziva Preachera da proba dohvatiti revolver i onda ga namlati i tada kaže:

  "Ludi ubojico!Gotovo je s tvojim ubijanjem.Volio bih da sam te uhvatio u Ontariju.Žrtve koje si prikupio posljednjih mjeseci zauvijek će mi ostati na savjesti."

  Gori u paklu Preacher!

  02.08.2011
  15:41:00 sati
  Charlito de la Vega
  uredi
 • allessi

  Ukupna ocjena 77%

  8, 8, 7, 8

  Svi elementi ove epizode mi spadaju u neki prosjek.. Ništa ni ispod, ni iznad toga.. Nije ništa toliko loše, a opet ni toliko dobro da se ima što hvaliti.. Crtež je jedino lošiji, ali Bože moj, ipak je to Dottiju bila prva epizoda na Zagoru, još se čovjek dobro snašao..

  14.08.2011
  09:15:00 sati
  allessi
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Sve je odlično izvedeno. Boselli i Ferri, moj naklon

  29.09.2011
  13:39:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • Oki

  Ukupna ocjena 44%

  5, 1, 6, 8

  Obečavajuća priča,mnoštvo zanimljivih likova ukomponirano u jednu cjelinu na totalno primitivan način...
  22.11.2011
  01:20:00 sati
  Oki
  uredi
 • Bat Baterton

  Ukupna ocjena 82%

  8, 10, 7, 7

  U potpunosti sam zadovljan ovim brojem! Pravi vestern i veoma dinamična priča uz crtež koji pravi odličnu atmosferu. Markos je veoma dobro napisao recenziju i istakao dobre i loše strane upravo onako kako je i moje mišljenje. I slažem se u još jednoj stvari, a to je da je šteta što nije ostavljena mogućnost povratka ovakvog neprijatelja!

   

  Šteta je što je Doti dosta brljao sa likovima jer je odličan crtač i neke kadrove i scene u ovom stripu je sjajno odradio. Naslovnica ok.

  09.01.2012
  23:41:00 sati
  Bat Baterton
  uredi
 • Zagor12

  Ukupna ocjena 70%

  7, 7, 7, 7

  Neloše.

  28.01.2012
  15:00:00 sati
  Zagor12
  uredi
 • Tutta

  Ukupna ocjena 91%

  10, 9, 9, 7

  Odlicna prica,sve je na mjestu.

  12.02.2012
  22:48:00 sati
  Tutta
  uredi
 • zagor fan

  Ukupna ocjena 90%

  10, 9, 8, 9

  Dotti dobar. Naslovnica dobro odrađena. Ovaj specijalac mi se baš svidio,ali bezveze mi je to da Zagor dolazi u Kanadu zbog sna. 

  21.10.2012
  18:31:00 sati
  zagor fan
  uredi
 • Deki86

  Ukupna ocjena 83%

  9, 8, 8, 8

  Trebalo mi je 100 godina da dokučim gdje se prvi put u serijalu spominje Tim "Čisto srce". Dakle po talijanskoj numeraciji serijal broj prije, "Crna duša", tamo se prepričava epizoda iz prošlosti dok je Tim još bio klinac i spasio Zagora. Sve su to moćne stvari, Tim i Kiki Manitu, među kojima mi ovaj Preacher ispadne nebitan, kao neki sporedni lik. Kad je u početku prosvirao glavu onom indijancu na ulici, mislio sam da je neki zeznuti lik, na kraju je ispao običan fanatik.

  Paralelni svijetovi (iz epizode crna duša, divovi dobra i zla,  i još nekoliko njih, tipa susreti s Wendigom), susreti s Manituom, onda kad se sjetim epizode Tajna Anasaza u kojoj čovjek iz prošlosti izgleda isto kao Zagor (nikad ne dobijemo objašnjenje zašto), dobijemo sasvim novu dimenziju Zagora u kojem se počnem pitati da li je zagorovo šesto čulo nešto više nego što mislimo, da li je možda on neki potomak iz neke stare civilizacije, izaslanik Manitua ili nekakav Bog osobno :D . Upravo u zadnjoj sceni Zagor odozgo govori da je Samael, dajući naslutiti nešto u tom smjeru. Ili kad Mike i Zagor razgovaraju, Zagor ga gleda u oči i kaže mu da je možda i vidio manitua ali toga nije svjestan. Bravo Boselli!

  28.12.2012
  22:57:00 sati
  Deki86
  uredi
 • Ukupna ocjena 68%

  7, 7, 6, 8

  Toliko toga ponovljenog, ali zar je važno kad i scenarij, uz priču, potpisuje Boselli. I ovdje nam je stoga zajamčena dinamična epizoda kvalitetno posloženih dijelova radnje. Ipak, na samome kraju, konkretno u sceni Gromove smrti i zaruka Srne i Tima, popuštanje pred klišejima i patetici pomalo prelazi granicu. Ali čime? Mislim upravo njenom kratkoćom! U scenama koje su granične tome, poput, u ovoj epizodi, Kiki-Manituova ukazanja Timu u kritičnoj situaciji, prelazak granice podnošljivoga Boselli uglavnom uspješno sprječava potenciranjem trenutka, produljivanjem istoga na nekoliko sličica uz pomoć upečatljivih riječi i atmosfere koja prati one koji ih izgovaraju. Cilj je onemogućiti zadržavanje čitatelja na već viđenoj radnji kao takvoj, i ostaviti mu prostora da to što je već mnogo puta vidio sada poveže s onim što mu je u tom trenutku svježe - položajem i sudbinom likova u čiju se priču uživio. Nema veze ako ponekad i oni sami nisu originalni te ako vuku sa sobom nebrojeno puta viđeno ponašanje. Dvije neoriginalne činjenice Boselli zna majstorski povezati na način da jedna drugoj minoriziraju nedostatke i baš zato nam se emocijama nabijene situacije kod njega najčešće čine još svježijima nego što bi to bilo za očekivati. To je samo jedna od tajni scenarističkog umijeća ovoga autora, konkretno vrlo vješta metoda izbjegavanja dosade i izvlačenja maksimuma iz već viđenoga. Još je jedna smjelost ovdje korištenje motiva koje smo također negdje vidjeli, ali u posve drugom kontekstu: Preacher nije samo vjerski fanatik već i pravi inkvizitor, s obzirom da se posebno namjerio upravo na Tima i njegovu komunikaciju s "nepostojećim" indijanskim Bogom. Slično djeluje i samoubojstvo mladića iz utvrde, počinjeno isključivo iz straha od mučenja. Pa ipak, ako je Boselli iz građe koju si je predočio dobrim dijelom izvukao najviše što je mogao (što naravno nije bez izuzetaka, poput spomenute scene zaruka u kolibi pred kraj), sveukupne ocjene za priču i scenarij, što se mene tiče, od navedenih ipak ne mogu biti veće. Što se Dottija tiče, već duže vrijeme nisam slijepi sljedbenik boga Ferrija i nimalo mi ne smeta ekspresivan pristup figurama kao takav (premda već i sam on ovdje nije bogznašto). Ne mislim na nekonzistentnost u portretnim osobinama likova (što je zasigurno posljedica isključivo neiskustva) već na slobodan odnos prema položajima dijelova istoga tijela, a što je već stvar osobnoga stila. Ne treba zato čuditi što prenaglašeni dijelovi tijela, ili njihov produžetak (npr. revolver), Dottiju ponekad iskoče iz zadanog kvadrata. Takav pristup figurama, kao i "višak" sjena, zajednički oduzimaju likovima monumentalnost i u tome je ovaj crtač blizak Laurentiju. No, time žrtvuje kompoziciju kadra, međuodnos živih oblika u jednoj sceni. Likovi dakle već i samostalno ne djeluju kompaktno (što je, da ponovim, legitiman pristup), pa scena često djeluje nezgrapno kad su takvi blisko suočeni jedni s drugima. Crtač mora biti svjestan da crtež nije jedino što čini strip i da ne može raditi "za sebe" bez da se imalo podredi scenariju. Mračnom atmosferom Dotti se trudi "opravdati" takav kompozicijski kaos, ali ispravnije bi bilo reći da ga time neuspješno pokušava prikriti. To ipak ne znači da on ne zna razriješiti navedeni problem (pamtim sjajnu kompoziciju širega kadra sa Zagorom i Timom, kada su, međutim, obojica u mirnome stavu i čitatelju okrenuti leđima), da se ne služi vješto neuobičajenim donjim rakurskom, kao i da ovakav odnos prema figuri i sjenama ne bi imali potencijal razviti se u nešto više... Sve u svemu, dobra epizoda za koju vrijedi izdvojiti slobodno vrijeme.

  11.08.2013
  03:41:00 sati
  Willer
  uredi
 • Rahazlam

  Ukupna ocjena 78%

  8, 8, 7, 9

  Procitao sam ovaj specijal opet i bolji mi je nego poslije prvog citanja,zato dizem ocjenu!!

  15.08.2013
  21:20:00 sati
  Rahazlam
  uredi
 • velka031

  Ukupna ocjena 83%

  8, 8, 9, 8

  16.08.2013
  23:29:00 sati
  velka031
  uredi
 • Ukupna ocjena 32%

  2, 2, 5, 5

  21.08.2013
  22:15:00 sati
  tekumze
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 64%

  5, 6, 8, 7

  Drugo pojavljivanje Tima Čistog Srca, ovaj put odraslog. Na to se samo jedan član osvrnuo, a to je zasluga nakaradnog načina objavljivanja u našim krajevima. Dakle, ovdje Boselli nastavlja priču o Timu nakon što mu je "Crni Zagor" pobio obitelj u prethodnom Specijalu, a ovaj, iako dijete, dao odlučujuću prevagu u konačnom obračunu. Zanimljivo, obje priče su izvan kontinuiteta. Prethodnu prepričava Mnogooki, a priča se odvija u nepreciziranoj prošlosti, a ovaj u budućnosti u odnosu na kontinuitet redovne serije. 

  Scenarij je tipično brutalan za Bosellija, ali ne i previše logičan, a to nije njegovo obilježje. Ima nekoliko genijalnih trenutaka, ali i nekoliko debilinih. Kao da nije samo jedan scenarist pisao, ali ne može se poreći uzbudljivost. Priča je dosta nategnuta, a posebno je problematičan dio s masovnim pokoljem u selu Creeja pod utjecajem "posebnog" alkohola, a nelogičan je i način na koji ga je Preacher uvalio indijancima.

  Crtež mi je dobar, iako Zagor i Chico strašno variraju u izgledu. 

  22.01.2014
  19:48:00 sati
  Spock
  uredi
 • alen

  Ukupna ocjena 86%

  8, 9, 9, 8

  29.05.2014
  12:03:00 sati
  alen
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 75%

  8, 8, 6, 9

  Negativac savršen,priča itekako može proći.

  24.09.2014
  20:21:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • igor 12

  Ukupna ocjena 85%

  9, 9, 8, 7

  odlično,od početka do kraja

  crtež također

  30.03.2015
  14:54:00 sati
  igor 12
  uredi
 • Ukupna ocjena 69%

  7, 8, 6, 6

  14.07.2015
  09:03:00 sati
  tinton
  uredi
 • DODSFERD

  Ukupna ocjena 72%

  8, 9, 4, 9

  Tematika koja nije nešto originalna ali dinamična razrada i često prebacivanje radnje podigli su priču na jedan viši nivo. Već se od njegovog prvog pojavljivanja dalo naslutiti da je Preacher posebna vrsta negativca koji svoje zločine ne radi zbog financijske koristi već zbog pomračenog uma. Najzanimljiviji dio je onaj na kraju ispred traperske kolibe u sniježnom ugođaju, ne viđaju se često takve scene u serijalu. Ponovno pojavljivanje Tima ovdje je imalo svoju svrhu jer je on jedan od razloga Preacherovog ludila. Meni ne smeta što ga je Zagor najprije ''pustio'' da pobjegne pa mu tek puno kasnije naplatio za sve zločine, u onome trenutku nije bila idealna situacija za potjeru jer je Tim bio ranjen.

  Crtež je najslabiji dio, džabe što Dotti dosta dobro prikazuje okoliš i sporedne likove kada je 2 glavna doslovce upropastio i zato mu ne mogu dati dobru ocjenu. 

  21.07.2015
  18:27:00 sati
  DODSFERD
  uredi
 • WOLF-HUNTER

  Ukupna ocjena 67%

  6, 6, 8, 7

  Osrednje. Prica se najvise vrti oko pucanja i bespotrebnog pokolja nad Indijancima koji mi je i danas ostao u pamcenju. Preacher kao lik je odlican, dokaz da lik ne mora da bude besmrtan kako bi prica bila bolja. Dotti mi je kao crtac jako drag i ovdje je dao sve od sebe sto se treba cijeniti. Medutim, lica bi mu mogla da ispadnu malo bolja, mada se kasnije na drugim serijalima popravio. Naslovnica sasvim ok, nije toliko privlacna... Pricu vrijedi procitati.

  09.08.2015
  19:30:00 sati
  WOLF-HUNTER
  uredi
 • Ukupna ocjena 88%

  9, 9, 8, 10

  24.01.2017
  19:12:00 sati
  suply1
  uredi
 • nagor

  Ukupna ocjena 77%

  7, 8, 8, 8

  Ove Bosellijeve specijalce je najbolje čitati kronološki. Tek onda sve sjeda na svoje mjesto. Ovo je u biti skoro čistokrvni nastavak Crne duše odnosno ovo je priča o Timu Čistog Srca. Klasik Boselli – voli povezivati svoje priče odnosno rado se vraća svojim likovima. Tako se to radi. Zato i postoji specijal (i almanah) edicija. Tu se možeš igrati preskakanjem dugih vremenskih razdoblja i to je nešto što je baš »specijalno«.


  Ovo je dosta krvava priča. Onaj napitak koji je uzrokovao pokolj u selu je stvarno opasan shit. Zasmetalo me što Preachera onaj poglavica nakon što ga je vidio kako ubija njegove ljude  jednostavno nije upucao budući da ga je imao na nišanu. Malo je pretjerano i ono na početku kad Preacher hladnokrvno ubija onog pijanog indijanca ispred punog saloona bez ikakvih sankcija. Dobro, život pijanog indijanca ne vrijedi puno, ali svejedno bi ljudi osudili takvu brutalnost. Da, Preacher je stvarno neugodan suparnik, koji je i na kraju dosta namučio Zagora. Završnica u snijegu i u crkvi je atmosferična. Dobra je fora s promjenom vremena odnosno to da na kraju imamo i snježni ugođaj. Drago mi je zbog Tima što je na kraju dobio djevojku. Tim je puno pretrpio u životu i zaslužio je happy end. Boselli je malo pretjerao kad je onom traperu odjednom namjestio Reginu odnosno nerealno je gledati kako se jedna bogata utjecajna jebozovna šefica odjednom nabacuje nekom praktički klošar traperu. Mislim, drago mi je zbog trapera, ali tu mi je Boselli srozao lik Regine.

   

  Ovo je ozbiljna i nasilna priča i zbog toga crtež jednog »vanjskog« Dottija odgovara. Da, Zagor mu malo šljaka, ali svejedno odgovara ovakvoj »modernijoj« priči čiji dojam bi bio narušen da ju crtao klasičar Ferri.

  13.01.2018
  21:36:00 sati
  nagor
  uredi
 • markotamara

  Ukupna ocjena 82%

  8, 8, 8, 10

  29.04.2018
  21:09:00 sati
  markotamara
  uredi
 • Ukupna ocjena 74%

  7, 8, 7, 8

  Solidna prica. Mozda malo zbrzano na par mesta, mestimicno bizarni zapleti, ali moze da prodje.

   

  Shvatam da je crtez deo novog talasa, ali mi smeta sto vise ide u "zamračenom" pravcu Chiarolle i Lauretnija, negoli svetlim stazama Ferijevih sledbenika (Bisi, Torricelli).

  08.02.2019
  17:39:00 sati
  Batacele
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 42%

  5, 5, 2, 6

  Možda bi bilo bolje uz drugog crtača, ali samo možda.

  02.06.2019
  14:05:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi

Najnovije

Vijesti

  Magazin

  Recenzije

  • Proteus
   Kod: TX ZS 33/984/985
   Ocjena: 76%
   Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
   Autor: igor 12
   Broj komentara: 2
   Broj pogleda: 278
  • Njihalo strave
   Kod: VB PO 1
   Ocjena: 70%
   Vrijeme: 7.7.2020. 15:05:00
   Autor: Kila Banana
   Broj komentara: 8
   Broj pogleda: 771
  • Božji sud
   Kod: KP SA 7c
   Ocjena: 82%
   Vrijeme: 6.7.2020. 9:20:00
   Autor: Spock
   Broj komentara: 8
   Broj pogleda: 523
  • Put za raj
   Kod: ZG VCSP 32
   Ocjena: 50%
   Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
   Autor: Djole
   Broj komentara: 3
   Broj pogleda: 1855
  • Čuvari divljine
   Kod: MN LMS 930/933
   Ocjena: 78%
   Vrijeme: 2.7.2020. 23:44:00
   Autor: Koresh
   Broj komentara: 9
   Broj pogleda: 696

  Aukcije

  Forum

  Najčitanije

  Vijesti

   Magazin

   Recenzije

   • Izgubljeni svijet
    Kod: ZG VEC 107/109
    Ocjena: 95%
    Vrijeme: 14.4.2020. 23:55:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 17
    Broj pogleda: 2561
   • Poslije apokalipse
    Kod: NN LIB 55
    Ocjena: 100%
    Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 2440
   • Put za raj
    Kod: ZG VCSP 32
    Ocjena: 50%
    Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
    Autor: Djole
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1855
   • Svijet Nancy Porter
    Kod: NN ALM 7a
    Ocjena: 61%
    Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 1567
   • Hellgate u plamenu
    Kod: ZG LU 275/276
    Ocjena: 87%
    Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 13
    Broj pogleda: 1305

   Aukcije

   Forum