Čovjek iz Mavericka

Zagor

ZG LUSP 31 | 160 str.

Nakon dugog izbivanja i pritajenosti, Peter Jolt zvani Nizozemac, bivši pljačkaš i ubojica vraća se u igru, ali traži zlato čije mjesto zna samo jedan od članova njegove davno raspuštene bande. Nakon jednog okršaja u kojem je uspio spasiti šerifa koji progoni Nizozemca, Zagor kreće u lov na bandu koja je u međuvremenu u svom pohodu otela jednu ženu koju namjerava prodati u obližnjem „ghost-townu“ Avernu, koji je postao prava zločinačka jazbina. No tu nije kraj jer će se posljednji dvoboj odigrati u mjestašcu zvanom Maverick...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 81%

Priča 7

Scenarij 9

Crtež 9

Naslovnica 6

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 63%

P*6

S*5

C*6

N*6

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Čovjek iz Mavericka
    ZG LUSP 31

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • L’uomo di Maverick
    ZG SPEC 25

ZANIMLJIVOSTI

  • Ova epizoda je debi novog scenariste u SBE-u: Antonia Zamberlettija.
  • Original je u Italiji izašao 26.03.2013., mjesec dana prije hrvatskog izdanja.
  • Specijal je jedina edicija koja je „stigla“ Talijane.
  • Zagor dva puta slučajno ubija zlikovce u šakačkom obračunu i dok u prvom slučaju izražava žaljenje što se sve tako odvilo, kod drugog niti ne trepne, što je za Zagora čudno. To je jedan od Zamberlettijevih gafova u scenariju. Dva puta iskoristiti istu foru zaista nije bilo potrebno.

Prvi kvartal 2013-te počeo je dobro za ljubitelje Zagora. U redovnoj seriji su solidne priče, extra je u jednom od najboljih perioda, almanah i maxi (+ zimski maxi iz 2012)...zaista poplava izdanja. Među svim tim naslovima pomalo je sramežljivo isplivao ovaj specijalac, ali se po kvaliteti istaknuo i smjestio u sam vrh. S obzirom da je izašao kod nas samo sa mjesec dana zakašnjenja dobili smo i mali „preview“ kakav je Zagor danas, u usporedbi s ovim što mi čitamo s 4-5 godina zakašnjenja.

Koja je funkcija ovih specijalaca? Mislim da im je primarna svrha zabaviti ljude koji nisu nužno kolekcionari, nego periodični čitatelji koji se malo žele opustiti i vratiti se u djetinjstvo, prije nego li su „prerasli“ stripove. Ocjene koje dajem za ovaj strip su više tehničke prirode i opravdano su visoke jer je strip odlično ispunio svoju svrhu. Nepretenciozna priča sa svojim izrazito fluidnim tokom će vas držati prikovanog za strip taman tih sat-sat i pol. Odlično štivo za zavalit se na plažu i uživati na suncu, ubiti nedjeljno jutro ili kišno popodne, ili za trans-meditaciju na wc-u. Pazite samo na ovo zadnje, strip ima 160 stranica pa bi vam mogle noge utrnuti!

Još jedno Nizozemčevo zlodjelo...

Zamberletti me oduševio sa svojim tempom radnje i samim razvojem iste. Strip se brzo čita i scenarij ne zapinje ni u jednom trenutku. Priča je vrlo jasna i predvidljiva, ali je Zamberletti taj koji je od jednostavne ideje napravio pravi akcijski western (u nekim dijelovima mi baca i na Texa). Napokon vidimo jednog čvrstog i odlučnog Zagora koji se ne libi dignuti u zrak pola „ghost towna“ da bi izveo akciju spašavanja i koji ide do kraja. Bez stalnog propitkivanja i previše objašnjavanja ala Burattini (njega mi je stvarno previše u zadnje vrijeme).

Priča je prilično pravocrtna, pomalo u Tonninelijevom stilu. Šerif Danfort upada u zasjedu, a Zagor i Chico se baš u tom trenutku nalaze u šetnji Darkwoodom pa nakon što začuju pucnjavu odlučuju istražiti što se događa. Nakon što Chico spasi šerifov i Zagorov život, ovaj ih upućuje u cijelu štoriju, a Zagor i Chico se naravno priključuju lovu. Nema previše smisla trošiti vrijeme na karakterizaciju likova jer su oni svi jednostavno okarakterizirani, po liniji dobar i loš, odnosno svi su podređeni scenariju koji je naglašeno akcijski i ne bavi se previše motivima i sukobima savjesti među likovima. Dakle, zlikovci su zli, a pozitivci su odvažni junaci koji provode pravdu. Jedino je za lik velečasnog Warrena dano malo više prostora, no i to je vrlo površno izvedeno. Priča o iskupljenju i vraćanju na pravi put, puno puta viđena u serijalu, ali Zamberletti ima onaj val svježine i poletnosti pa od jednostavne ideje izvlači maksimum. Kraj mi se jako svidio, ima neku nostalgičnu notu. Cijeli strip u biti vuče na osamdesete, ali sa modernijim crtežom i kadriranjem, a što više razmišljam o tome sve više mi se čini da je ova priča stvarno mogla biti upotrijebljena i za Texa.

Periodični čitatelj bit će zadovoljan i s crtežom. Osobno, ovo mi je najbolji Mangiantinijev rad do sada. Zagora doduše fula svako toliko, previše mu baci tu „zalizanu talijanicu“ pa je malo čudan, ali rastura u svemu ostalome. Posebno u akcijskim scenama. Hvala ti bože da su u redakciji shvatili kako je to jedan od najbitnijih elemenata. Mangiantini i Sedioli su mi postali najdraži od „nove“ garde. Ne smeta me poneki krivi krupni kadar ako su akcija i tempo pogođeni. Ferri je s druge strane opet nacrtao jednu nemaštovitu naslovnicu koja nažalost nimalo ne privlači pozornost. Nije toliko loša, ali za jedno vanredno izdanje potpuno promašena i bezidejna. Pretpostavljam da Ferri ima na desetke ovakvih naslovnica koje izvuče iz rukava kad su rokovi prekratki.

Mangiantinijev let s grane na granu...

Ako tražite razbibrigu i raspoloženi ste za jedan akcijski western sa svim onim što dobar stari Zagor nosi, nećete pogriješiti s ovim stripom. Možda je jedino Ludens pogriješio jer ga je izbacio na proljeće umjesto ljeti, no to se da ispraviti sa ljetnom remitendom jer ovaj je strip idealno štivo za odmor i uživanje u morskim radostima.

Naprijed

ZG LUSP 30 Crna krv

ZG LUSP 33 Christopher mora umrijeti

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • goghy

    Ukupna ocjena 68%

    7, 6, 7, 8

    28.06.2013
    12:19:00 sati
    goghy
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 91%

    9, 9, 9, 10

    Oduševljen sam ovim specijalcem. Zagor ima trag i prati ga, onda je tu onaj svećenik koji je nešto više od svećenika, pa potjera i pucačina. Ma prava uživancija. Čita se u jednom dahu

    28.06.2013
    12:20:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • kucak

    Ukupna ocjena 91%

    9, 10, 9, 7

    Spektakl!

    28.06.2013
    21:02:00 sati
    kucak
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 67%

    7, 8, 5, 7

    29.06.2013
    20:25:00 sati
    velka031
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 63%

    6, 5, 8, 6

    Prilično dobro otvaranje priče. Ali poslije sve postaje predvidljivo i pomalo dosadno za čitati. Kraj također ništa posebno, rutinski odrađen. Šteta da lik onog Warrena nije bio bolje i interesantnije obrađen. Crtež vrlo dobar, iako se crtač baš ne snalazi najbolje kod crtanja samih likova. Ali u akcijskim scenama mi je nerijetko odličan pa malo viša ocjena. Ferri prilično bezidejan što se naslovne tiče.

    01.07.2013
    09:44:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 66%

    6, 6, 7, 9

    Novi scenarist - novo razočaranje. Tako bih ja ovo nazvao. Jedna sasvim prosječna priča, baš se dobro uklopila u ostale prosječne Zagor specijalce. Likovi su ovdje čak mrvicu bolji ali sumnjam da će ih itko zapamtiti. Šteta, prvih jedanaest stranica i upečatljiv naslov i naslovnica su obećavali napokon jednu pravu western priču u serijalu. Kod Mangiantinija nikakvih većih promjena, crtež je detaljan, likovi su čudni i kosooki a mislim da bi bio savršen za crtanje nekog serijala o gusarima jer svi likovi imaju neke brade, gusarsku odjeću i starinske kubure i pištolje. Dajte mu da crta neku morsku epizodu!

    03.07.2013
    12:42:00 sati
    mpavin
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 57%

    6, 6, 5, 6

    Ajde novi scenarist još i može proći pa mu se mogu oprostiti neke početnike greške, ali kada "majstor" Manginatini uništi obećavajuću priču svojim nakaradnim crtanjem likova, sve pada u drugi plan! I onda džabe solidan scenarij i lijepo crtanje okoline!

    Šteta za crtača, u početku je obećavao,a onda se pretvorio u jednog od najslabijih novijih, barem što se tiče crtanja likova. 

    Naslovnica slaba i neinspirativna.

    Ovo nažalost spada u donji koš Zagorovih specijalaca.

    03.07.2013
    23:14:00 sati
    macca1985
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 78%

    7, 7, 9, 9

    Ovo je pravi cistokrvni Tex, western epizoda jedan kroz jedan.

    Ono sto mi je upalo u oci je jos jedan Zagorov poraz u fer okrsaju, cak bih rekao u najponiznijem do sada. Jolt, tek covjek prosjecne gradje, sredio je Zagora sa samo jednim jedinim udarcem. 

    Sto se tice crteza, ovo je najbolji Mangiantinijev rad do sada.

    Naslovnica je odlicna, dobro izvedena, navodi covjeka na pogresan trag, ukoliko uzmemo finalnu predstavu izmedju Zagora i Warrena u obzir. 

    Mislim da se Warrenu trebalo posvetiti malo vise paznje u recenziji od jednog spominjanja, ipak se radi o kljucnoj figuri ove epizode. 

    16.07.2013
    14:21:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 34%

    2, 3, 4, 7

    Prica i scenarij su ocajni da ocajniji ne mogu biti.  Znam da je scenarista novajlija, ali ovoliko kliseja se ne vidi u jednoj epizodi decenijama.  Zagor puca na ljude dok oni na njega pucaju, naravno on izbjegava sve metke, ali njegovi metci uvijek nadju metu; Zagor skace sa drveta na drvo da prati rabojnike/odmetnike, i tako ih savladava; Zagor pada u provaliju i izgleda da mu je ovo kraj, kad iznenada, hvata se za stijenu koja se odjecnom pojavljuje iz nistavila i tako se spasi; Zagor spasi zivotu jednom nitkovu, koji je ocito opak i zao, i taj nitkov, kad ga Zagor povuce na vrh brda iz provalije, pokusava da ubije Zagora; zena je kidnapovana, i onda razbojnici hoce da redom "provode vrijeme sa njom"; Zagor i ostali spasavaju tu otetu zenu, ulaze u gnijezdo zmija (tj. izgubljeni grad Averno), i bez i jedne ogrebotine izlaze nedodirnuti.  Majko mila, mogo bi jos govana i gluposti ovdje da spomenem, ali za koji kurac... a o crtezu jos ni rijec nisam reko.  Ocajan je... naslovnica je prosjecna za Ferrijev nivo.  Epizoda koju cu sutra da zaboravim.

    07.08.2013
    19:28:00 sati
    acestroke
    uredi
  • Ukupna ocjena 62%

    6, 6, 7, 5

    05.10.2013
    10:59:00 sati
    Nedo
    uredi
  • nagor

    Ukupna ocjena 66%

    6, 7, 7, 6

    Stvarno, ništa posebno. Pročitaš i zaboraviš. Lik velečasnog, koji je ujedno i majstor pucačine, je obećavao, ali nije se razvio u nešto veće. Crtež je korektan. Mangiantini napreduje, ali nekako mi je i dalje preblijed. Naslovnica je stvarno nemaštovita i po njoj bi čovjek zaključio da se radnja događa u Sahari, a ne u šumskim prostranstvima sjeverne Amerike. Zamberletti je stvarno išao na sigurno (i pomalo dosadno). Najhrabriji potez mu je bio što je "ubio" oca onog dječaka.

     

    01.11.2013
    20:47:00 sati
    nagor
    uredi
  • Ukupna ocjena 44%

    5, 3, 6, 2

    Vidim da nitko nije primetio največu glupost u ovom prilično glupom stripu. Onaj "velečasni" je protestant (ima ženu) a fratri koji su ga spasili su katolici. (Protestantizam nema monaških redova.)

     

    E moj Zagore, vrati se u osamdesete...

    01.02.2014
    00:30:00 sati
    Djomba
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 66%

    7, 7, 5, 9

    Epizoda je odlicno pocela. Velecasni je delovao kao opaki tip, ocekivao sam mnogo od njega ali me je razocarao kao i ova prica, potpuno me je ostavila ravnodusnim. Vrlo dosadan strip, par puta sam mislio da odustanem od citanja.

    Mangiantini mi je bio dobar, cak odlican u Traperima iz Fort Eroua i u onom maxiju ali ovde nikako nisam mogao da ga svarim. 

    Ferrijeva naslovna kao da je uzeta iz nekog spaghetti westerna, gradic usred pustosi, nigde nicega i okrsaj dvojice revolverasa. Zbog te naslovne sam mnogo ocekivao od stripa i ostao potpuno razocaran.

     

    Nadao sam se osvezenju sa dolaskom Zamberlettija a on nam je ponudio dosadnu klasicnu epizodu. Nadam se da ce se u buducnosti popraviti!

     

    09.03.2014
    12:21:00 sati
    going going
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 72%

    7, 7, 8, 6

    Prica nije vrh, al 160 stranica, odlagano uzivanje. Da je se prica jace koncentrirala oko W.Taylor, ko zna. Scenario mi nije bas uvjek drzao vodu. Sve je ok,al Zagijevi nevjerovatni poduhvati. Tu moram malo M.Mangiantinija kritizirati. U akcijskim djelovima price,nije bas uspjeo zamisljenu stvar, vjerodostojno na papir prenjeti. Sto se inace crteza tice,sasvim sam zadovoljan. Naslovnica ,zar bas morade biti ovakva?

    16.03.2014
    18:45:00 sati
    Tutta
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 87%

    9, 9, 10, 3

    Najbolja Zagorova prica u zadnje vreme.
    Ferri kvari ocajnom naslovnicom.

    04.04.2014
    16:25:00 sati
    sergej773
    uredi
  • Ukupna ocjena 70%

    7, 7, 7, 7

    06.05.2014
    23:17:00 sati
    goldengaidin
    uredi
  • Ukupna ocjena 65%

    5, 6, 8, 8

    Ne bas toliko dobra prica

    26.07.2014
    00:36:00 sati
    Dylan-Forever
    uredi
  • markotamara

    Ukupna ocjena 70%

    7, 7, 6, 10

    Jako dobar
    10.09.2014
    14:03:00 sati
    markotamara
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 55%

    6, 5, 5, 7

    Svaka tebi čast recezentu odličan si posao napravio ali meni priča nije nešto.

    24.09.2014
    21:10:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • Villain

    Ukupna ocjena 58%

    7, 5, 6, 4

    Onako. Solidna priča. Sa par debilnih kadrova koji su je upropastili pred sam kraj tj kraj je musav!

    Prva je kada holanđanin uskoči u vagončić, koji je poprilično udaljen...reakcije Bože me sačuvaj.

    Druga je neposredno posle toga, kada se zagor popeo uz stene, ajd što se uhvatio iz nemoguće situacije, čovek mačka...prelazimo preko toga! Nego ga je udarac "poterao uanpred", umesto ponovo u provaliju.

    01.10.2014
    17:17:00 sati
    Villain
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 62%

    5, 5, 8, 8

    Poprilicno dosadna prica ali zato je zanimljiv lik svecenika Warrena. Kako sam napisao, "stenjica" darkwoodom proganjajuci lokalne trgovce vatrenom vodom.

    Jolt je na kraju bio stvarno tvrd orah Zagoru, zasta neubicajno tezak protivnik.

    Mangiantini odlicno crta iznenadujuce dobro pogotovo okolinu i zenske likove,ima mali problem s likovima kada ih crta u daljini ispadaju nevjerovatno veliki.Pamtit cu negovu vinjetu zagora kako pada u provaliju na 144 stranici.

    Nalsovnica vrlo dobra, upucuje na drugaciji zavrsetak ove prica.

    18.03.2015
    20:32:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • Dwayne_Looney

    Ukupna ocjena 51%

    4, 3, 8, 6

    Ma bezveze, smarajuće. Trka za zločincima uz misterij ličnosti svećenika. Nije se proslavio Zamberletti. Nije dno dna ali ni za pohvalu.

    Koja je retardacija da Zagor i Jolt lete u provaliju leđima okrenutim stijeni a onda se uhvate za izbočinu na svega par metara od vrha. Izveli su piruetu u zraku? Ne saznajemo npr. tko su ona dvojica drvosječa dječaku?

    Mislim da su naslovnica i naslov promašeni. Izgleda da su u epizodi dvije utrke- Jolt za Warrenom i Zagor za Joltom. Scena na naslovnici je samo predstava za javnost, prilično nebitna, na kraju epizode.

     

    06.08.2015
    16:32:00 sati
    Dwayne_Looney
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 54%

    5, 4, 7, 6

    Pa ovo je toliko predvidljivo da je prilično dosadno za čitanje. Od kako se na početku pojavio svećenik Taylor a ubrzo nakon toga i Nizozemčeva banda moglo se vrlo lako pretpostaviti da oni imaju nekakvu međusobnu povezanost, iako nisu bili prisutni u istim scenama sve do samoga kraja. Zamisli foru, svećenik koji vrlo dobro zna rukovati revolverom plus banda koja baš u to vrijeme operira na tom području... stvarno nije potrebno ništa više da zbrojiš dva i dva. Već sam sit takvih priča u kojima jedan član bande pobjegne od drugih pa se još igrom slučaja zaredi i odluči potpuno okrenuti svoj život, a njegovi bivši kompanjoni ga progone da povrate novac koji im je uzeo. I naravno, Zagor uz podršku čovjeka od zakona uvijek na kraju oslobodi krivnje dotičnog pokajnika i pusti ga na slobodu, bez obzira što je taj ranije bio zločinac. Zamberletti je svoje namjere dosta loše ''zamaskirao'' i kako je radnja tekla čitatelj je točno znao što će se dalje događati. Ne znam zašto se cijedi uvijek ista scena kada se želi prikazati Zagorova sposobnost izvlačenja iz teške i bezizlazne situacije. Njegov pad sa litice, pri čemu se uspijeva nekako uhvatiti za izbočinu ili izrasli grm, smo vidjeli toliko puta da se čovjek zapita: da li stvarno scenaristi ne mogu smisliti ništa imalo drugačije da bi prikazali to što žele. Naravno da će se Zagor spasiti iz svake situacije u koju upadne, ali ne bi škodilo malo raznolikosti kod prikazivanja takvih scena. Iako su za ovu priču nebitni trebalo je barem napomenuti tko su ona dvojica ubijenih drvosječa. Jedan je još mogao biti otac dječaka Tommyja ali tko je onda drugi? Prestar je da bi bio dječakov brat pa nam to pitanje ostaje bez odgovora. Sve u svemu, propusta u ovoj priči koliko hoćeš

    Crtež je odličan što se tiče prikaza okoliša ali likovi su prilično slabiji, pogotovo njihova lica, a naslovnica jedna od onih neprimjetnih koje se brzo zaboravljaju.

    31.08.2015
    23:44:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 39%

    4, 2, 5, 6

    Tako zaglupljijući scenarij da ne mogu vjerovati da netko u današnje vrijeme može smišljati ovakve rasplete...doduše, sama ideja za priču nije loša, ali na kraju, loše.
    20.03.2016
    21:30:00 sati
    Oki
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 62%

    5, 5, 8, 8

    Previše slučajnosti u radnji, previše nemaštovitosti, previše nelogičnosti.. Naprimjer, kada Zagor i ekipa spašavaju djevojku u Avernu, ona sama sjedi mirno u šatoru, a indijanca nigdje.. Niti da je barem malo pripazi da ova ne poželi pobjeći.. Ili, drugi primjer, Mjesečev srp, indijanska starica koja Zagoru otkriva gdje se nalazi grad duhova Averno.. Grad za kojeg nitko živ nije znao gdje je, i svi ga traže.. Al dobro, starica je imala viziju i tak su oni odmah pronašli grad.. Mislim stvarno.. A o kraju da i ne govorim.. Posljednji član bande mora umrijeti.. Ok, odlučili su inscenirati njegovu smrt, ali kako.. Nikako, preskočeno je sve to, zbrzan je kraj.. Po meni, loše odrađeno..

    A crtež mi je, za razliku od scenarija, čak i dobar.. Nemam nekih primjedbi na crtež.. Naslovnica je tako, nemaštovita.. Nije loše smišljena i napravljena, ali se moglo to puno maštovitije i bolje odraditi..

    25.03.2016
    13:56:00 sati
    allessi
    uredi
  • Ukupna ocjena 53%

    5, 5, 6, 5

    Ništa posebno i poprilično dosadno. Crtež 6, sve ostalo 5.

    20.05.2016
    17:14:00 sati
    Gelsomino
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 61%

    6, 6, 7, 4

    porilično dosadnjikava i predvidljiva  priča a dojam ne popravlja ni svećenik revolveraš.fenomenalan je ulet one ćorave indijanske starice koja pod ko zna kakvim utjecajem trava i vradžbina otkriva misteriozno selo kojeg nastanjuju bjegunci od zakona a za kojeg niko živ ne zna..eto šta ti je indijanski google map.

    21.07.2016
    07:57:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Ukupna ocjena 73%

    8, 8, 5, 10

    29.08.2017
    19:09:00 sati
    suply1
    uredi
  • Ukupna ocjena 73%

    6, 8, 8, 7

    24.07.2018
    10:34:00 sati
    Klanfi99
    uredi
  • Ukupna ocjena 77%

    7, 8, 8, 8

    29.03.2019
    00:28:00 sati
    Zagorfan01
    uredi
  • Ukupna ocjena 78%

    7, 7, 10, 6

    Prosečna priča sa baš prosečnim zapletima i raspletima. Crtež odličan, dok je naslovnica "ni tamo, ni ovamo".

    08.04.2019
    14:41:00 sati
    Batacele
    uredi
  • delboj

    Ukupna ocjena 35%

    3, 2, 6, 2

    Ne znam šta je ovdje dobro. Skroz glupo, naivno, predvidljivo do maksimuma... Šta više reći? Crtež dosta slab, naslovna grozna.

    08.04.2019
    21:04:00 sati
    delboj
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 45%

    5, 4, 4, 6

    U sivilo loše priče, dobro se uklopio loš crtež i prosječna naslovnica.

    03.06.2019
    11:44:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi

Anketa

Što vam je najinteresantnije na stripovi.com?

Rezultati

Arhiva

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Dadilja
    Kod: DD SD 38
    Ocjena: 42%
    Vrijeme: 19.6.2019. 0:56:00
    Autor: Sarghan
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 367
  • Obračun u Crnoj Dolini
    Kod: KT LMS 186/187
    Ocjena: 74%
    Vrijeme: 18.6.2019. 22:55:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 304
  • Vijetnam
    Kod: MNR 1
    Ocjena: 79%
    Vrijeme: 16.6.2019. 22:11:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 10
    Broj pogleda: 984
  • Martian Manhunter - American Secrets
    Kod: MARMAN DC 1/3
    Ocjena: 83%
    Vrijeme: 15.6.2019. 14:58:00
    Autor: Paka01
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 279
  • Faces
    Kod: BT DC 6
    Ocjena: 48%
    Vrijeme: 14.6.2019. 23:49:00
    Autor: Paka01
    Broj komentara: 0
    Broj pogleda: 341

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Ledene zemlje
    Kod: ZG MX 33
    Ocjena: 73%
    Vrijeme: 3.5.2019. 1:04:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1817
  • Killer Jim
    Kod: KT LU 14/15
    Ocjena: 72%
    Vrijeme: 23.3.2019. 1:10:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 1599
  • Prljava afera
    Kod: MN LIB 8
    Ocjena: 56%
    Vrijeme: 11.4.2019. 1:08:00
    Autor: Spock
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1586
  • Spirale multiverzuma
    Kod: NN LIB 64b
    Ocjena: 60%
    Vrijeme: 14.5.2019. 0:36:00
    Autor: Jerry Krause
    Broj komentara: 1
    Broj pogleda: 1508
  • Krvna zakletva
    Kod: MN LIB 63
    Ocjena: 83%
    Vrijeme: 23.4.2019. 0:39:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1403

Aukcije

Forum