Orlovi sa sjevera

Zagor

ZG MX 12 | 256 str.

Zagor i Chico se nalaze u zabačenom djelu SAD-a. Željezni zapovjednik utvrde, negostoljubivi građani, Indijanci željni osvete i maskirani pobunjenici - svi će se oni naći na putu Duhu Sa Sjekirom koji mora zaustaviti rat između SAD-a i Velike Britanije.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 67%

Priča 6

Scenarij 5

Crtež 8

Naslovnica 10

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 61%

P*5

S*5

C*6

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Orlovi sa sjevera
    ZG MX 12

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Le Aquile del Nord
    ZG MAXI 12

ZANIMLJIVOSTI

  • U ovoj se epizodi govori o ratu iz 1812. kojeg neki povjesničari još nazivaju „drugim ratom za neovisnost“ iako su u ovom slučaju agresori bili Amerikanci jer su pokušali osvojiti Kanadu. U njemu je spaljena prva Bijela kuća, a druga je podignuta od bračkog kamena.
  • U bici za New Orleans sudjelovali su između ostalog i Andrew Jackson, kasnije predsjednik, te gusar Jean Lafitte. Prilažem još pjesmu i tekst pjesme o toj bici: Johnny Horton The battle of New Orleans lyrics i Battle of New Orleans.
  • U priči se spominje Indijanac Tecumsehkoji je pokušao ujediniti sva plemena u borbi protiv bijelaca.

Zagorovi scenaristi očito voli pisati priče o ratovima između Engleza i Amerikanaca. Nakon Vojske duhova i Delawara dolazi ovaj maxi, iako se ne mogu oteti dojmu da je ova priča bila napisana za dvodijelnu epizodu redovne serije. Na početku imamo priču o opsadi utvrde James koju brane britanske snage potpomognute Orlovima sa sjevera, koje predvodi Big John, od Amerikanaca. Dva mlada, tek novopečena, časnika Graham i Rockford sudjeluju na strani Amerikanaca koji osvajaju utvrdu. Rockford biva ranjen, a Graham pogiba.

U sadašnjosti Zagor i Chico se nalaze u selu Chippewa i dok je Chico u lovu Zagor saznaje za probleme na granici Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. U lovu Chico doživi nezgodu koja jako podsjeća na sličnu nezgodu u epizodi Šake i zlatno grumenje (op.a.) i sutradan dvojica prijatelja kreću na put prema utvrdi James. Na putu nailaze na trapera koji je vrlo secesionistički nastrojen i želi ponovno pripojenje britanskoj kruni. Svi Zagorovi pokušaji saznavanja razloga takvog ponašanja padaju u vodu i traper odlazi bez pozdrava. Dvojica junaka u utvrdi prolaze na isti način. Unatoč toplom dočeku, bojnik Rockford odbija dati bilo kakve podrobnije informacije o stanju u kraju. Zagor ide iskušati treću sreću u gradiću blizu utvrde. Tamo se uključuje u barsku tučnjavu i spašava Gastona. Gaston je traper koji vojnicima služi kao vodič i zato ga u mjestu smatraju kolaboracionistom. Od lokalnog quislinga saznaju kako se odvijao rat 1812., kakva je bila Tecumsahova uloga, ali im on ne daje odgovor o sadašnjim događajima. Zagor priča Chicu o ulozi Jeana Lafittea u tom ratu, a ispod Zagorovog prozora građani pripremaju urotu dok u utvrdi bojnik priprema plan za sutrašnji dan.

Sljedeći dan Zagor upoznaje doktora Hopkinsa koji pjeva istu pjesmu o događajima iz prošlosti, a u grad dolaze dvojica Indijanaca u nabavu. Dolaskom bojnika stvari se kompliciraju i jedan Indijanac pogiba dok drugi s trgovcem Philipeom, Chicom i Zagorom bježi u šumu. Nakon svih odbijanja trgovac napokon ispriča Zagoru kako je završila bitka za utvrdu James.

Kao što se može vidjeti iz gore priloženog, Ade je napravio hiperprodukciju likova i umjesto da se zaustavi on nam uvodi Wakondu, poglavicu Oneida. Poglavica otkriva Zagoru mjesto sastanka Orlova sa sjevera, a istovremeno Rockford odluči napasti indijanski logor. Zagor se upusti u dobru staru tučnjavu s maskiranim pobunjenicima, ali sve završava kada saznaje da vojnici idu u napad na logor. Chico je zarobljen, veliki dio Indijanaca pogiba, a Zagor biva ranjen te se budi kod doktora Hopkinsa.

Dok Zagor oslobađa Chica, Orlovi zauzimaju utvrdu. Odluče objesiti sve preživjele vojnike, a naše junake zatvore. Na scenu sada stupa Wakonda koji odlučuje zauzeti utvrdu i pobiti sve bljedolike. Otkriva se da je Gaston zapravo taj slavni Big John. Sada Ade na sljedećih sedamdesetak stranica radi opći masakr nad Indijancima sve dok Zagor u dvoboju ne pobjedi poglavicu te su tako svi sretni i zadovoljni. Orlovi oslobađaju vojnike i Rockford odluči priznati sva svoja zlodjela te će se založiti u glavnom gradu da se ovo područje vrati britanskoj kruni.

Ferri je ovaj puta kriminalno loše odradio naslovnicu. Zagor ima facu čovjeka s blagom retardacijom, ali dajem desetku. Možda je crtež za neku šesticu ili u najboljem slučaju sedmicu, ali je naslovnica najbolje ogledalo onoga što vas očekuje u priči. Čista konfuznost i na kraju ćete vjerojatno sami imati isti izraz kao i Zagor na naslovnici.

Mangiantini je svoj dio posla odradio dosta dobro. Možda mala zamjerka na opseg Chicovog trbuha jer mi se u pojedinim trenucima činilo da je Meksikanac mršaviji, a u drugima da je deblji. Isto tako je malo Rockforda previše ušminkao pa mi se čini kao da je bojnik rođen jedno do dva stoljeća kasnije nego što bi trebao biti.

Ade je ovaj puta malo zeznuo stvar. Ovaj maxi bi puno bolje ispao da je napisan na 320 stranica ili 2 x 96 stranica. Ovako smo dobili prebrzu radnju pogotovo ako se uzme u obzir sve zaplete koje je Capone napravio. Očito mu je osnovna ideja bila prikaz kako pojedini narodi doživljavaju sukob iz 1812. Svi gore boldani likovi osim Rockforda nemaju što tražiti u ovoj priči. Ade ih je stvorio samo da bi svatko od njih rekao nešto bitno za priču kao da se radi o romanu Agatha Christie pa sada svatko ima neku tajnu koju Poirot treba otkriti. Uvođenje Indijanaca je bio vrhunac konfuznosti jer Wakonda nije rekao ništa pametno nego je on trebao poslužiti kao tip koji će napraviti masakr nad svojim ljudima. Kad se uzme u obzir da su se Indijanci uključili u sukob negdje oko stoosamdesete stranice, teorija da je ova priča bila namijenjena mjesečnim izdanjima dobiva smisao. Očito je Ade ovo napisao za obično izdanje, ali je netko odlučio da ovo mora postati maxi pa su čitatelji dobili ovaj ćušpajz. Čak sam se potajno nada da bi se mogli pojaviti likovi tipa: Hellingen, Digging Bill, Trampy ili Chuck Norris. Bilo bi bolje da je priča završila sukobom između Big Johna i bojnika Rockforda.

Zagor: Mislim da ga više nitko nikad neće vidjeti. No važno je da ostane legenda o njemu. Legenda o Big Johnu i o Orlovima sa sjevera.

Mislim da će legenda o njima ostati, ali od jedne epizode koja je mogla postati legendarna dobili smo običnu epizodu koja je utopljena u sivilo epizoda za koje se može reći da smo ih jednom čitali.

Naprijed

ZG MX 11 Tonkin gnjev

ZG MX 13 Crni osvetnik

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Charlito de la Vega

    Ukupna ocjena 30%

    1, 1, 6, 6

    18.10.2011
    01:56:00 sati
    Charlito de la Vega
    uredi
  • legaz

    Ukupna ocjena 42%

    3, 3, 6, 6

    Meni je sve ovo mlako. Nekada se zapitam kakva je svrha Maxi i almanah izdanja. Bolje da je napravljena jedna čestita redovna serija nego ovako mučenje.

    18.10.2011
    09:03:00 sati
    legaz
    uredi
  • Ukupna ocjena 38%

    2, 2, 6, 8

    Ovaj strip je grozota. Prvo ubijaju istorijom, pa ubijaju posledicama te istorije, pa onda neki glupi obrt sa Indijancima, da bi se strip zavrsio gotovo homosekusalnim odnosom doJuceNeprijatelja.

    18.10.2011
    09:36:00 sati
    kasper
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 77%

    7, 7, 9, 8

    Vrlo dobar maxi, Mangiantini odličan!

    18.10.2011
    11:04:00 sati
    velka031
    uredi
  • Solid Snake

    Ukupna ocjena 68%

    7, 6, 7, 8

    Danas procitao ovaj maxi.Prica i nije tako losa,mozda je poruka ove price pravi zanimljivom koliko je rat besmislen i da svi gube u ratu,nema pobjednika.

    18.10.2011
    16:30:00 sati
    Solid Snake
    uredi
  • prop_ovednik

    Ukupna ocjena 61%

    7, 4, 7, 7

    Previše toga je autor htio, pa se malo pogubio. Na kraju dana, eto, krivi su oni koji bi, valjda, po nekoj logici, trebali najmanje biti krivi. A u svemu tome i Zagor malo gubi na svojoj vjerodostojnosti. Piscima u Bonellija fali malo kontinuiteta, morale bi postojati neke okosnice koje čine Zagora onime što Zagor jest ili bi promjene na liku trebalo vršiti u kontinuitetu i skupno, a ne da je tren sim, tren vrit...

    Njegova uloga u ovakvim epizodama čini se, u najmanju ruku, besmislena, da ne velim da ispada licemjer.

    18.10.2011
    17:42:00 sati
    prop_ovednik
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    7, 6, 8, 8

    Mislim da je pricva imala puno bolji potencijal! Nekako je konfuzno ispalo! Po meni, jedan od boljih crtaca Zagora!

    18.10.2011
    20:24:00 sati
    cercil
    uredi
  • Ukupna ocjena 58%

    6, 5, 6, 7

    18.10.2011
    23:49:00 sati
    valiant71
    uredi
  • DzekDenijels

    Ukupna ocjena 76%

    8, 8, 7, 7

    19.10.2011
    00:43:00 sati
    DzekDenijels
    uredi
  • Ukupna ocjena 42%

    4, 3, 5, 6

    Dosadna epizoda sa glupom pričom. Crtež čist prosek.

    20.10.2011
    18:20:00 sati
    goksi
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 34%

    2, 1, 6, 7

    Uvlačenje Zagora u priču gdje mu nije mjesto....silovanje povjesti i mučenje nas čitatelja Zagora. Loše!!!
    20.10.2011
    23:17:00 sati
    Oki
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 59%

    7, 3, 7, 8

    Zaista lose izveden maxi. Moglo je ispasti ok, ali svako sa svakim od ove tri grupacije, pa bez ikakvog povoda okrenu se jedni protiv drugih...ne, bas je izvedeno bez ikakvog smisla.

    24.10.2011
    06:40:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 70%

    7, 4, 9, 10

    Da, Capone se očito pogubio negdi na polovici priče. Ubacivanjem triju frakcija zamutio je sve, a pomutio je i sam lik Zagora. Zli vojnici upadaju u indijansko selo (koji tu žive već desetljećima) i masakriraju ih, indijanci naravno popizde i žele osvetu a Zagor umjesto da stane uz njih, on ide s istim tim vojnicima poubijati još malo istih indijanaca. Moglo se tu naći boljih scenarističkih rješenja; recimo da je Zagor samo oslobodio otete i nekako smirio strasti... Čak je i završni obračun protiv četvorice indijanaca jako bezvezan element koji je iskorišten već milijun puta. A uz to nije uopće ni napet. Ovako je Zagorov lik nagrđen i bezvezno ubačen u priču što je višestruka pogreška Caponea. Ne kažem da mi se sama ideja za priču ne sviđa, ali scenarij ima toliko gluposti da to nije normalno. Uz to, ovu priču nam prodaju pod maxi sa astronomskom cijenom a ima bijednih 250 stranica. Crtež je uvjerljivo najbolji Mangiantinijev rad dosad, likovi mu više ne izgledaju ko Kinezi. Naslovnica je odlična.

    10.11.2011
    14:25:00 sati
    mpavin
    uredi
  • ervi34

    Ukupna ocjena 71%

    6, 6, 9, 8

    Crtez je OK, no prica mi nije jako dobro povezana. Strip mi se nije bas prejako svidio, no nemogu reci da nije los.

    19.12.2011
    20:44:00 sati
    ervi34
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 69%

    7, 4, 9, 9

    27.12.2011
    20:50:00 sati
    Koresh
    uredi
  • Tonka24

    Ukupna ocjena 50%

    4, 4, 7, 5

    Ne znam što reći za caponea koji je napisao jako dobre zagorove epizode ovdje je neprepoznatljiv, malo se pogubio.

    Jako punu siluju tu dosadnu povijest i prepričavaju, što mi se nikako ne sviđa. Crtež bolja strana ovog stripa a naslovnica prosječna, sve ukupno gledano ne baš najbolje zamišljeno i provedeno. ://

    28.12.2011
    00:15:00 sati
    Tonka24
    uredi
  • Ukupna ocjena 59%

    6, 6, 6, 5

    Zašto se Zagor uopšte umiješao u ovaj međudržavni sukob - spor?

    11.01.2012
    10:48:00 sati
    Nedo
    uredi
  • zagor_22

    Ukupna ocjena 66%

    7, 5, 7, 9

    solidna ideja ali ne tako dobro provedena, crtež prolazan

    18.01.2012
    21:01:00 sati
    zagor_22
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 66%

    6, 5, 8, 9

    Moglo je puno bolje. Nemaštovito i sterilno. A kako Mangiantini ne zna nacrtati Zagorov lik, pa to je strašno... Ostalo kod njega mi se manje-više sviđa. Naslovnica super, no neću dati 10 zbog manjka maštovitosti, kao što je slučaj i u stripu.

    22.01.2012
    13:19:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • Guzonjin sin

    Ukupna ocjena 57%

    6, 4, 6, 9

    07.03.2012
    23:34:00 sati
    Guzonjin sin
    uredi
  • Ukupna ocjena 42%

    5, 4, 3, 6

    21.04.2012
    23:14:00 sati
    Onedin
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 64%

    5, 5, 8, 10

    Odlicna recenzija.

    Capone se bas pogubi na polovini epizode. I sta je ovo bednih 256 strana. Trebalo je ovo da ide u redovnu seriju.

    Mnogo je bolj Vojsk Duhova i Deleware

    13.05.2012
    17:12:00 sati
    going going
    uredi
  • Ukupna ocjena 93%

    9, 10, 9, 9

    WOW!Caponeov vrh.Mangiantini vrlo dobar.Naslovnica solidna.

    17.05.2012
    13:12:00 sati
    Patrix
    uredi
  • zagor fan

    Ukupna ocjena 63%

    6, 6, 7, 6

    Prosječna epizoda

    16.07.2012
    11:47:00 sati
    zagor fan
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 81%

    8, 7, 9, 9

    Meni sasvim ok prica,samo u zadnjoj trecini, radi losije izvedbe scenarija, automatski i prica pade prema dole. Crtez i naslovnica ,vrlo dobri.

    14.10.2012
    10:22:00 sati
    Tutta
    uredi
  • darkw00d

    Ukupna ocjena 74%

    8, 7, 7, 8

    7
    25.12.2012
    11:41:00 sati
    darkw00d
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 64%

    5, 5, 8, 10

    Ispočetka vrlo dobro, onda se Capone gubi da ne znaš tko tu koga..... Crtež meni nije loš

    01.03.2013
    17:32:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 73%

    7, 8, 7, 7

    Koliko ste samo pljuvali po ovom Maxiju kao po zadnjem smeću da sam se stvarno uplašio kako ne valja! :O

    Kad ono...veoma dobra i uzbudljiva epizoda, dinamične radnje i s puno zapleta! :)

    Jedino je kraj s tom borbom protiv Indijanaca malo glupavo napravljen.

    Capone na razini zadatka te svakako najbolji Mangiantiniev rad na Zagoru. 

    25.04.2013
    02:37:00 sati
    macca1985
    uredi
  • writer

    Ukupna ocjena 44%

    3, 2, 7, 8

    Ajoj, užas.

    Ovaj Maxi ima toliko gluposti i propusta u scenariju da je to neverovatno. Ne znam šta bi sa Adeom.

    Prva nelogičnost: šta se Zagor upleo uopšte u ovaj međudržavni sukob, van granica svoje šume?

    Drugo:   Zagor ranjen u stomak (realno su male šanse u ono vreme preživeti takvo ranjavanje), već sutradan skače na noge, trči, vere se po drveću, još se tuče i bori protiv Indijanaca??? Ja neka sa upalom mišića ne mogu da se pomerim, a njemu ne smeta metak u stomaku.

    Treće: Idiotska odluka poglavice Oneida da ratuje protiv svih belaca, a par dana pre toga je tvrdio da bi bilo kakav sukob doveo do istrebljenja njegovog naroda.

    Četvrto: Na kraju, decenijski neprijatelji (posle međusobnog pokolja) se pomiruju kao da ništa nije bilo, a Rockford će ubediti vlasti u Wašingtonu da daju taj komad zemlje separatistima koji su ubili nekoliko desetina vojnika, a i Indijancima će vlasti SAD-a oprostiti napad na njihove jedinice. Totalna nebuloza, ni jedna država ne bi dala ni pedalj svoje zemlje šačici pobunjenika da spreči izbijanje sukoba sa jednim jedinim selom.

    Ima još nebuloza, ali sve u svemu ovo je jedan od glupljih Maxija, pročitati i preprodati :)

    23.07.2013
    23:48:00 sati
    writer
    uredi
  • Rahazlam

    Ukupna ocjena 63%

    6, 4, 8, 9

    OVO JE LOSE!!Crtez i naslovnica spasavaju stvari i tema je dobra ali ono najvaznije(scenari)je ocajan tako da ocijena izgleda dobra ali ovo je uzas!!

    31.07.2013
    17:28:00 sati
    Rahazlam
    uredi
  • brancika

    Ukupna ocjena 77%

    8, 8, 8, 5

    Strip je imao dobar potencijal, ali je kraj sve ukvario. Naslovnica besmislena.

    11.06.2014
    10:31:00 sati
    brancika
    uredi
  • markotamara

    Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 7, 10

    Jako dobra prica,malo van granica Darkwooda,Kanada,ali meni jako napeta i draga

    25.06.2014
    12:44:00 sati
    markotamara
    uredi
  • Ukupna ocjena 76%

    8, 8, 7, 7

    Simpatična priča.

    08.07.2014
    10:31:00 sati
    Tintilinic
    uredi
  • Ukupna ocjena 69%

    7, 5, 8, 9

    Nije loša epizoda, ali nekako je glupo što su se Indijanci upetljali (tačnije, vojnici su ih upetljali) u ovo. Priča je dobra na početku. Nemir u gradu, ratne rane, sve to stoji, ali priča tone kada se najednom svi udruže i počnu na kraju ubijati Indijance. Uh... To i nema nekog smisla. Rockford nije loš tip, ali se scenarist mogao još potruditi oko karakterizacije. Mangiatinni OK, sviđa mi se njegov crtež, i pored nekih disproporcija. Naslovnica je odlična i tjeskobna.

    05.11.2014
    21:15:00 sati
    AmW1
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 59%

    6, 6, 5, 8

    Ništa posebno , dobro za jednom pročitati.

    22.06.2015
    01:50:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • WOLF-HUNTER

    Ukupna ocjena 57%

    5, 5, 7, 6

    Jako zamorna i dosadna prica, a pogotovo ako gledamo na scenarij. Moglo je to puno bolje sa scenaristicke strane. Prica je vise puta videna i polako postaje zamorno citati ovakve epizode. Mange onako osrednji, mada mi se ne svida njegovo crtanje borbi, tu je malo slabiji. Naslovnica nista posebna, jako me podsjeca na prvi maxi. Epizoda za jednom procitati i nikada vise...

    08.08.2015
    13:54:00 sati
    WOLF-HUNTER
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 71%

    7, 7, 7, 8

    sila boga ne moli,bog silu ne voli

    17.07.2016
    12:26:00 sati
    igor 12
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 51%

    5, 1, 9, 6

    Svatko protiv svakoga u kaosu na Caponeov način... ili u prijevodu, kako napisati glupost na 256 stranica i podvaliti je pod maxi. Teško je i nabrojati koliko ovdje ima raznih propusta i neshvatljivih situacija. Nakon što je od Chippewa saznao za kolonu vojnika koji su krenuli prema kanadskoj granici, Zagor je ničim izazvan odlučio istražiti što se zbiva u utvrdi James koja se nalazi u tom smjeru, iako tamo nikad ranije nije bio. U utvrdi ga ni bojnik Rockford nije uspio uvjeriti da su to stvari koje se njega ne tiču i da mu je bolje vratiti se u Darkwood. Tvrdoglav kakav jest, Zagor je odlučio ostati jer je postojala mogućnost da područje nije mirno i da će nekome zatrebati njegova pomoć. Plemenita namjera ali ovdje sasvim suvišna. Sve one povijesne činjenice koje mu je ispričao Gaston u salunu su još dodatno zakomplicirale situaciju i, ako već ne ranije, barem tada je Zagor trebao shvatiti da nije u njegovoj nadležnosti da izigrava suca u tom slučaju. Kada je drugi dan stao u obranu trgovca Philipa i onih indijanaca stvari su već otišle predaleko pa je morao spašavati i vlastitu glavu. Nakon toga je bilo sasvim logično da pokuša pomoći Oneidama prilikom napada vojnika na selo a zatim izbaviti Chica iz zarobljeništva. Od trenutka dolaska u utvrdu pa sve do kraja više nema ničega što bi imalo smisla u ovoj priči. Oneidama nije bilo dovoljno što su krivci za napad na njihovo selo kažnjeni već su se željeli osvetiti svim bijelcima koji su se zatekli u utvrdi. I onda dolazi najveća glupost u cijeloj stvari; zakleti neprijatelji Amerikanci i Britanci se međusobno udružuju u borbi protiv indijanaca. A da stvar bude gora, i Zagor je stao na njihovu stranu. Na kraju su 3 suprotstavljene strane svaka sa svakom sklopile primirje, gomila ljudi poginula nizašto, a sve se to moglo izbjeći na vrlo jednostavan način. Ali zašto bi bilo jednostavno kada se može zakomplicirati do maksimuma. Poglavica Oneida Wakonda i originalni vođa Orlova sa Sjevera Big John iliti Gaston su likovi za svaku osudu, previše kukavičluka je viđeno za tako važne uloge koje su predstavljali. Bilo bi pošteno da su poginula obojica umjesto svih onih silnih ljudi koji su nastradali, a neki čak i njihovom krivicom. Na kraju je Zagor rekao za Big Johna; mislim da ga više nitko nikad neće vidjeti. I ja se nadam da ga više neću vidjeti u nekoj drugoj epizodi jer je i ovo bilo previše. 

    Crtež je uvjerljivo najbolji dio priče, jest da Mangiantini ima određenih problema sa Zagorovim likom, ali sve ostalo je fantastično odrađeno pa mu jednostavno moram dati visoku ocjenu. Za razliku od svega ostalog što se može vidjeti u ovom maxiju.

    05.09.2016
    01:54:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • Ukupna ocjena 79%

    8, 8, 7, 10

    10.07.2017
    19:39:00 sati
    suply1
    uredi
  • Gris

    Ukupna ocjena 56%

    7, 7, 2, 8

    Ništa posebno. bila bi obično sranje maxi epizoda kao i većona ostalih da je Capone nie koliko-tolkio izvukao. Crtež očajan.

    27.05.2018
    22:13:00 sati
    Gris
    uredi
  • delboj

    Ukupna ocjena 34%

    2, 3, 4, 7

    Čudna priča. Zagor se bez razloga upetlja u neki sukob na granici, otprilike je sve u stilu da su ga stavili u neki rat iz vremena komandanta Marka. Za Zagorove potrebe čak i u sjevernim šumama raste i poneka lijana! Ne zna se ko protiv koga ratuje, svi su sa svakim u seperatnom savezu kad treba. Crtež užasan. Naslovna nešto bolja.

    06.03.2019
    15:34:00 sati
    delboj
    uredi
  • Ukupna ocjena 72%

    7, 5, 9, 9

    Dobra pocetna ideja i... to je sve. Realizacija konfuzna, potpuno besmislen napad Indijanaca na tvrdjavu obesmislio je ceo rasplet. Ubio ga je na mestu.

     

    Crtez veoma dobar, kao i naslovnica.

    09.03.2019
    18:27:00 sati
    Batacele
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 57%

    8, 4, 5, 6

    Neobične poveznice u priči. Nije da se nije moglo bolje, prije će biti kako se nije znalo.

    04.06.2019
    20:31:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Sjećam se...
    Kod: AF SA 76
    Ocjena: 80%
    Vrijeme: 1.10.2020. 12:49:00
    Autor: paro
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 220
  • Bog Puma
    Kod: TX ZS 45
    Ocjena: 53%
    Vrijeme: 30.9.2020. 13:04:00
    Autor: tex2
    Broj komentara: 2
    Broj pogleda: 462
  • Leglo otrovnica
    Kod: KM ZS 806
    Ocjena: 87%
    Vrijeme: 29.9.2020. 13:13:00
    Autor: Hercule Poirot
    Broj komentara: 3
    Broj pogleda: 492
  • Vremenska mašina
    Kod: MM LIB 39
    Ocjena: 54%
    Vrijeme: 28.9.2020. 13:46:00
    Autor: prozirna senka
    Broj komentara: 4
    Broj pogleda: 539
  • Pipci!
    Kod: ZG VEC 158/159
    Ocjena: 78%
    Vrijeme: 27.9.2020. 21:05:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 5
    Broj pogleda: 1121

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Povratak Zimske Zmije
    Kod: ZG VCZS 20
    Ocjena: 91%
    Vrijeme: 7.8.2020. 17:10:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 14
    Broj pogleda: 1901
  • Povratak samuraja
    Kod: ZG VEC 155/157
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 31.8.2020. 23:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 9
    Broj pogleda: 1488
  • Plamen nad Merivelom
    Kod: ZG VEC 143/144
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 18.8.2020. 0:16:00
    Autor: going going
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1286
  • Proteus
    Kod: TX ZS 33/984/985
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1198
  • Njihalo strave
    Kod: VB PO 1
    Ocjena: 70%
    Vrijeme: 7.7.2020. 15:05:00
    Autor: Kila Banana
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 1142

Aukcije

Forum