Dolina vjetra

Zagor

ZG MX 1a | 170 str.

Zagor i Chico pomažu mladiću iz Bostona, Martinu Whitinigu, u potrazi za njegovim ocem i bratom. Pri tome nailaze na „dolinu vetra“, u kojoj žive potomci gusara i jednog indijanskog plemena iz 17. veka.

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

 • N/A

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 51%

Priča 4

Scenarij 4

Crtež 7

Naslovnica 6

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 52%

P*5

S*4

C*4

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Dolina vjetra - Užasno prokletstvo
  ZG MX 1

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • La valle del vento / l`orribile maledezione
  ZG MAXI 1

ZANIMLJIVOSTI

  Prvi i jedini rad koji je scenarista ovog maxija, Aldo Siciliano, uradio za kuću Bonelli.

Šta učiniti kada jednom strip junaku drastično padne prodaja? To pitanje su sebi postavili svi u Bonelliju suočeni sa brojem prodatih Zagora u Italiji. Pa naravno, ponuditi čitaocima novi mamac, u ovom slučaju u obliku “maxi” knjige. Sam naziv maxi obećava čitaocu nešto više. Maxi broj stranica, maxi crtež, maxi priča, maxi uživanje…Naravno, kao i nebrojeno puta do sada, čitalac se tak po kupovini priseti onoga da nije pakovanje važno, već sadržaj istog.

Siciliano je sa ovom pričom debitovao za Bonellija, i već pri tom prvom pokušaju posegnuo za idejama koje su u Bonelli stripovima nebrojeno puta bile iskorišćene. Možda baš zato ne treba da nas čudi zašto mu je ovo bio i jedini rad za ovu izdavačku kuću. Ovde se srećemo sa (opet!) skrivenom dolinom, prirodnim preprekama odvojenoj od ostatka sveta, u kojoj živi zajednica ljudi, po sopstvenim običajima i zakonima. Sam Zagor se barem 5 puta sretao sa ovim fenomenom, a iste ideje smo sretali kod Komandanta Marka, Kapetana Mikija, Kita Tellera, Velikog Bleka…

Ovoga puta imamo i činioca više, to jest, ekstremne vremenske prilike koje vladaju u dotičnoj dolini. Naime: snažni vetar koji neprestano duva. Originalno nema šta. A takodje i bez logike, mada u Bonellijevim stripovima logiku treba ponekad ostaviti po strani. Samo što ja imam problem traženja smisla u svemu i svačemu. A ovde ga i pored najbolje volje nisam našao.

Momenat koji se svako malo provlači kroz stripove iz kuće Bonelli je i oslanjanje na ( manje- više) poznate filmove iz svetske kinematografije. Ne uzimam to kao manu, čak naprotiv, samo što bi to trebalo i valjano da se odradi. Ovde, naravno, imamo posla sa “Mad Max 3”, manje po samoj priči, ali sasvim izvesno po čitavoj atmosferi. Nova kultura u izgradnji, pokušaj uspostavljanja nove hijerarhije i zakona posle nestanka sveta kakvog su do tada poznavali me na neodoljiv način podsećaju na postapokaliptični svet iz gore pomenutog filma. Čak mi se učinilo da sam jednog trenutka video Tinu Turner kako izviruje iza jednog kamena, dok joj vetar mrsi bujnu kosu, i počinje da peva “We don`t need another hero”…;-) Inače, ne mogu a da ne spomenem vozila kojima se koriste stanovnici doline. Smešne jedrilice na točkicima, koje se kreću po tlu (neravnom!) bez ikakvih poteškoća??? No comment.

Čak je i Chiarolla, čiji crtež inače cenim, ovde zakazao. Dosta na brzinu uradjenih scena, greške u proporcijama, dok Zagor na svakoj trećoj slici izgleda malo drugačije. Jedina svetla tačka u tome: na jednoj slici je Zagor pljunuti Nightwing, na drugoj je slika i prilika Dylana Doga, dok na trećoj, zakleo bih se, podseća na njegovo visočanstvo kralja popa - Michaela Jacksona!!! ;-)) Ali dobro, maybe it`s only me… Vama ostavljam da prelistate strip i vidite da li sam u pravu ili ne! :-)) Najveći plus ovde dobija Chiarollin stil crtanja, pošto je baš kroz njega savršeno dočarano neprestano duvanje vetra, ali bi to već bilo sve.

Naslovnica je klasična ferrijevska, znači ništa posebno, ali dobro, vidjao sam i lošije.

Sve u svemu, dosta loš utisak za prvo maxi izdanje Zagora. Na žalost, njegovi se autori nisu poveli primerom Texa, čiji je svaki maxi odlično izveden, sa pričama koje su dosta iznad proseka redovne serije. Mada, ova priča i nije najlošija od Zagorovih maxija, iz čitave maxi serije izašle u Italiji, jedini vredan pomena je „Dugo putovanje“, dok su ostali osetno ispod proseka. Ukoliko želite da pročitate nešto stavrno loše, uzmite najnoviji maxi iz 2005 - „Agenti segreti“, posle toga će vam i ova epizoda o kojoj pričamo izgledati sasvim solidna... Prolaznu ocenu donekle popravlja druga epizoda iz ove knjige, „Užasno proročanstvo“, ali nedovoljno a da se čovek ne zapita: kome je ovo stvarno bilo potrebno??

Naprijed

N/A

ZG MX 2 Dugo putovanje

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • Koresh

  Ukupna ocjena 72%

  7, 7, 8, 6

  strip nije tako loš, ali nije ni posebno dobar, malo mi je bolji nego druga priča u maxiju.chiarolla crtež je najbolji dio priče iako ni sama ideja nije loša, a i malo drukčije je obrađena tema izgubljenih svjetova nego u dosadašnjim stripovima. ferrijeva loša naslovnica. sve skupa nije jako loše ali ukupno gledano zagor maxi 1 nije ispunio očekivanja. I poticaj manhunteru da nastavi sa odličnim recenzijama
  08.01.2007
  18:35:00 sati
  Koresh
  uredi
 • Ukupna ocjena 70%

  9, 7, 4, 10

  Chiraolla mi se ne svidja,on mozda dobro crta sve ostalo osim zagora i cika:)))). Prica je osrednja nazalost.
  08.01.2007
  18:57:00 sati
  KILLEX
  uredi
 • npetros2@htnet-dsl

  Ukupna ocjena 46%

  3, 3, 7, 7

  Skroz nezanimljivo i dosadno. Sreća da je druga priča u ovom maxi-u miljama daleko tako da donekle popravlja dojam ...and of course- max: We want Thunderdome!!! by DJ E-rick & Tactic
  08.01.2007
  21:39:00 sati
  npetros2@htnet-dsl
  uredi
 • kico

  Ukupna ocjena 73%

  6, 6, 9, 10

  Ne sviđa mi se epizoda,ali ima i daleko gorih.Chiarolla varljiv kao i uvijek,u jednoj sekvenci nacrta Zagora fenomenalno,a već u drugoj usere sve šta je u prethodnoj napravio.Međutim,ovde vrlo dobar!
  08.01.2007
  23:38:00 sati
  kico
  uredi
 • Ukupna ocjena 82%

  9, 9, 6, 10

  ...odlična priča za normalnu seriju,al nedostojna maxia(druga epizoda je bolja)... Chiarollu i ovak i ovak ne podnosim
  12.01.2007
  21:12:00 sati
  Neustrašivi Chico
  uredi
 • henry

  Ukupna ocjena 14%

  1, 1, 1, 5

  1. Očajno
  2. Očajno
  3. Očajno
  4. i tako i tako...
  Više ne želim trošiti vreme...
  13.01.2007
  15:12:00 sati
  henry
  uredi
 • delboj

  Ukupna ocjena 52%

  7, 7, 1, 7

  Ne slažem se sa ocjenama recenzenta. Priče iz maxija sigurno nisu vrhunske ali obje epizode iz prvog maxija su sasvim solidne, čak malo bolje nego iz redovne serije u tom peoridu. Priča iz drugog maxija je nešto lošija, ali podnošljiva. U oba maxija je najgori crtež, ne znam kako su uopšte mogili dopustiti da neko onakvim cretžom unakazi Zagora. Treći maxi je stvarno loš i u tome se skoro svi slažu, samo je crtež bolji nego u prva dva.
  17.01.2007
  09:17:00 sati
  delboj
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 73%

  6, 7, 9, 7

  Skoro pa potpisujem recenziju,samo što je meni epizoda sasvim OK,onako za razbibrigu i izležavanje na plaži.Dajem joj samo dva minusa;prvi su ona vozila koja kao da su izašla iz Hellingenovog labosa,a drugi minus je taj što (opet)nigdje nema žena.Pitam se samo kako su opstali 200 godina bez žena;-))?.Crtež je vrhunski,većina ga ne voli ali osobno uvijek uživam u svakoj Chiarollinoj stranici.Sjajno je dočarao vjetrovitu atmosferu sa nekoliko stvarno lijepih kadrova a i face onih gusara su baš opake i ružne.Tema izolirane civilizacije je stvarno dosta puta upotrebljivana u Bonelliju,a kad smo kod Zagora prvo što mi pada na pamet je Tajna gejzira/Ostrvo magle.Kapetan Sarmiento i ekipa,ma na tu sam epizodu totalno ludio kao klinac.
  21.01.2007
  14:22:00 sati
  Aco
  uredi
 • karven

  Ukupna ocjena 55%

  5, 4, 7, 7

  tja! moze a prodje
  30.04.2007
  10:40:00 sati
  karven
  uredi
 • DeeCay

  Ukupna ocjena 63%

  5, 6, 7, 9

  Standardna koja spada u kategoriju priča o izgubljenim plemenima u zaboravljenim dolinama koje scenaristi Bonellija rado rabe, a razlikovni element je jako vjetrovito područje. Chiarolla pristojan, a što se priče tiče, druga priča ovog maxija je mnogo bolja, kraća i efektnija...
  29.06.2007
  13:03:00 sati
  DeeCay
  uredi
 • Ukupna ocjena 57%

  6, 6, 5, 6

  Dao sam ocjenu više zbog druge priče koja je puno bolja od "vjetrovite".  Na crtež se nikako ne mogu naviknuti.  Zagora i Čika bi još i podnio, ali općenito - ja se moram zadubiti u scenu da shvatim što se uopće događa kad ovaj lik crta.  Posebno mi je negledljiv u prvoj priči.  Valjda zbog vjetra. :-)  Naslovnica srednja žalost...
  01.07.2007
  21:21:00 sati
  Mlaki
  uredi
 • flamboyant soul

  Ukupna ocjena 63%

  5, 6, 8, 6

  Tema je naravno izlizana do bola; izolirane civilizacije koje žive na svoj način prema svojim pravilima - viđeno najmanje 4-5 puta u Zagoru. Čisto odrađen posao, druga priča ovog maxija je puno puno bolja. Chiarolla dosta dobar crtež, mada je imao par kikseva jer u par kadrova Zagor izgleda totalno drukčije od prethodne slike. Inače pitanje je koliko je jedinki najmanje potrebno da jedna populacija opstane i razvija se na "zdrav način" i na kolikom prostoru, ali ajde... da ne seruckamo previše, ima i mlađih članova na ovom sajtu... ;)))
  12.07.2007
  21:17:00 sati
  flamboyant soul
  uredi
 • William_Wallace

  Ukupna ocjena 57%

  4, 5, 9, 3

  Prosecna epizoda Zagora. Crtez je ok ali mu ide minus zbog face Zagora. Naslovnica ocajna.
  21.07.2007
  23:30:00 sati
  William_Wallace
  uredi
 • lwood

  Ukupna ocjena 33%

  3, 4, 3, 3

  prva priča čisti užas.druga upada u prosjek
  25.08.2007
  17:51:00 sati
  lwood
  uredi
 • mali od palube

  Ukupna ocjena 29%

  3, 3, 3, 2

  1.stanovnici doline se nemaju s kim razmnožavati  2.svi izgledaju kao likovi iz "Pirata s Kariba"  3.priča je smeče(druga ju nadmašuje u svakom pogledu) 
  20.09.2007
  21:19:00 sati
  mali od palube
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 69%

  6, 6, 9, 6

  najveći problem ove epizode je što je u paketu s užasnim prokletstvom, koja je za dvije klase boljaipak, meni je ovo sasvim ok, nedosadno, jako lijepo nacrtano, sviđa mi se chiarola
  23.02.2008
  20:03:00 sati
  ken2
  uredi
 • King Warrior

  Ukupna ocjena 24%

  3, 3, 1, 3

  uzasan crtez!sama prica me je totalno smorila i jedva sam procitao do kraja. 
  09.03.2008
  09:52:00 sati
  King Warrior
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 67%

  8, 6, 5, 10

  Neloše!! Unatoč deja vu-u, ima nekoliko zanimljivih ideja kao: nastanak plemena, vjetrovita dolina, pa čak i toliko osporavana vozila. Najgori je Chiarollin crtež. Iako dobro ostavlja vjetroviti dojam, crtež mu je kod akcijskih scena nerazumljiv, a o izgledu Zagora je već sve rečeno. Naslovnica mi se sviđa - atraktivna je. 
  08.07.2008
  06:35:00 sati
  Spock
  uredi
 • vope

  Ukupna ocjena 64%

  7, 7, 4, 10

  Kao što većina napisa - prosječna priča, polusatna razbibriga i ni makac više. Ova ideja sa tajnom dolinom je korišćena koliko i ona o velikom kitu sa telepatskim osobinama (maxi 5 - nebilo ga), malo tu ima stvari koje će vam malo više podići očni kapak ili, nedaj bože, ubrzati puls.Crtež je loš, slažem se sa recezentom da je vjetrovita atmosfera dobro izvedena ali to je to. Da je nadrealizam u pitanju onda je OK, ovako ne. 
  09.07.2008
  11:36:00 sati
  vope
  uredi
 • cibalia

  Ukupna ocjena 56%

  5, 5, 7, 5

  Za prvi maxi jako loše. Sama ideja neke retardirane jurnjave po oluji mi kida živce. waf?????????????????!!!!!!!!!!!!!!! Užasno prokletstvo je bolje, posebno je dobro Bure izrazio činjenicu da stari nije kriv, to je njegovo prokletstvo. Ovako bi to trebalo izgledati:Dolina vjetra - 2Užasno prokletstvo - 8Konačna ocjena - 5Na Chiarollu sam se navikao, prihvatio ga kao člana Zagorova staffa i sada mi je solidan. Ferri isto prosjek zbog dobrog krajolika, ali brljaža s proporcijama.
  15.11.2008
  19:43:00 sati
  cibalia
  uredi
 • allessi

  Ukupna ocjena 52%

  7, 7, 1, 7

  Prvi maxi definitivno nije ispunio očekivanja, mislim da se tu moglo puno više poradit na tome. Priče još donekle prolaze, ali me ubija ovaj crtež Chiarolle koji jednostavno ne mogu podnijet. Najslabiji crtač.  Kako je i prije rečeno, "Užasno prokletstvo" puno bolja priča od "Dolina vjetra". Naslovnica nije najbolje izdanje, inače velemajstora Ferria.
  07.12.2008
  17:47:00 sati
  allessi
  uredi
 • Panon

  Ukupna ocjena 54%

  5, 4, 7, 6

  Iako se ''Dolina vjetra'' djelomično oslanja na radnju Mad Maxa, radnja me ostavila ravnodušnim. Jednostavno mi ne sjeda zašto bi netko želio živjeti na takvom mjestu, kad su se u to vrijeme diljem Amerike mogla naći još divlja prostranstva. Ni druga priča nije ništa bolja.
  13.03.2009
  00:41:00 sati
  Panon
  uredi
 • Leon S. Kennedy

  Ukupna ocjena 36%

  3, 4, 3, 6

  Jedino suvislo kaj mogu reć: Prvi mačići se bacaju u vodu...i tak je i sa ovim Maxijem... S obzirom na puuuno bolje epizode u sljedećim maxy-jima, ovo je loše...poprilično loše...a ja još spadam u onu grupu koja nikak nemre svarit Chiarrolin (sry ak je krivo napisano) crtež.Pročitano dvaput i ne vjerujem da ću mu se ikad više vratit.Al sljedeći Maxy-ji debelo izvlače situaciju ;)
  13.03.2009
  19:50:00 sati
  Leon S. Kennedy
  uredi
 • Ferri

  Ukupna ocjena 61%

  7, 7, 3, 10

  Crtez mi je loosss previse> Ali Naslovna extra
  09.06.2009
  03:01:00 sati
  Ferri
  uredi
 • legaz

  Ukupna ocjena 17%

  1, 1, 1, 8

  Fazon MAD MAX-a. Glupost nevidjena za Zagora.

  14.02.2010
  22:38:00 sati
  legaz
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 40%

  3, 3, 5, 7

  Kakva pušiona. Ja stvarno mislim da su te Zagor maxi priče škartovi koji ne bi prošli ni u redovnoj seriji. Šta reći scenarij,priča,crtež pa i naslovnica nije nešto!

  10.03.2010
  03:07:00 sati
  supermike
  uredi
 • Ukupna ocjena 52%

  6, 6, 3, 7

  01.09.2010
  21:47:00 sati
  Svarog
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 61%

  6, 5, 6, 10

  Previše često viđena radnja.

  23.06.2011
  12:43:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • hrvoje23

  Ukupna ocjena 40%

  1, 2, 7, 10

  Sve je već rečeno... Samo kad se sjetim tih vozila...

  28.06.2011
  08:07:00 sati
  hrvoje23
  uredi
 • Oki

  Ukupna ocjena 23%

  3, 1, 2, 5

  MAXI JADNO !!!! Chiarolli bi trebalo zabraniti crtati Zagora!!!
  07.09.2011
  16:22:00 sati
  Oki
  uredi
 • Bat Baterton

  Ukupna ocjena 71%

  9, 7, 5, 8

  Ja sam se baš zabavio uz ovu priču. Mad Max u Zagoru, baš sam voleo taj 3. deo filma sa Mel Gibsonom, a nisam ga tako dugo gledao. Naravno da je ideja skrivene civilizacije korišćena bezbroj puta u Zagoru, ali meni to nije smetalo, volim takve teme. Scenario je uglavnom predvidljiv, ali bez nekih većih propusta. Jedino me baš namučio crtež, ne mogu da svarim Kjarolu, mada mu ipak ne dajem više ocenu 1, izgleda da se navikavam. Da je neko drugi crtao, verovatno bih bio još zadovoljniji pričom. Naslovnica mi je dobra!

  05.10.2011
  20:34:00 sati
  Bat Baterton
  uredi
 • Tutta

  Ukupna ocjena 35%

  3, 3, 3, 8

  Prica losa i crtez uzasan.Scenario i da ne spominjem. Nema se tu sta vise rec.

  02.04.2012
  09:51:00 sati
  Tutta
  uredi
 • going going

  Ukupna ocjena 64%

  5, 6, 7, 10

  Ova tema skrivenih civilizacija je bezbroj puta korišćena ali nema veye napravili su solidnu epizodu.

  Chiarolli dobro idu scene gde duva vetar jer crta sve iz hiljadu linija.

  Naslovnica mi se bas dopala prava Ferijevska i jos je Ciko u njoj

  10.05.2012
  15:06:00 sati
  going going
  uredi
 • Boston Jack

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Ova epizoda je vrlo maštovita, atmosferična i donosi dašak avanture i nepoznatog što mi se uvijek sviđalo u zagorovom svijetu. Chiarolla svojim crtežom po meni točno pogađa vizualni prikaz i atmosferu tog razdoblja (sredine 19 st.) i daje mu poseban šarm. Njegov likovni izraz je jedinstven, atmosferičan i meni osobno jedan od najdražih u zagorovom stafu gdje postoji niz autora koji dobro nacrtaju priče ali je crtež jednostavno dosadan, samo odrađen posao. Priča mi je odlična što dokazuje da od svih maksija (čitao sam ih većinu) najčešće se sjetim upravo ove epizode dok se većine ostalih niti ne sjećam o čemu se radi, što mislim da je dobar kriterij prema kojem se razlikuju dobre priče od prosječnih. Naslovnica je također odlična, atmosfera na tragu epizode Konkvistadori. 

  17.08.2012
  12:23:00 sati
  Boston Jack
  uredi
 • darkw00d

  Ukupna ocjena 72%

  7, 7, 7, 9

  Nije loše, druga priča mi je bolja. Cijeli maxi mi je solidnih 7/10
  25.12.2012
  11:37:00 sati
  darkw00d
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 67%

  6, 7, 6, 10

  Priča već viđena, ali ipak donekle zabavna. Crtež dobar kad su u pitanju negativci i scene s vjetrom, loš u svemu ostalome.

  28.04.2013
  07:38:00 sati
  mpavin
  uredi
 • macca1985

  Ukupna ocjena 70%

  8, 8, 5, 7

  Crtež tipični Chiarolla, zbrzano i prljavo.

  Sa pričom Alda Siciliana sam jako zadovoljan i ne mogu se požaiti, šteta što nije napravio još epizoda

  na Zagoru. Veoma zanimljivo!

  25.05.2013
  21:11:00 sati
  macca1985
  uredi
 • Ukupna ocjena 35%

  2, 1, 6, 8

  21.08.2013
  10:51:00 sati
  tekumze
  uredi
 • Opti

  Ukupna ocjena 49%

  5, 3, 5, 10

  Kao prvo, kako je taj narod uspio opstati kad među njima nije bilo žena? To je stvarno kolosalni zajeb i baš me zanima kako je to promaklo autorima. Ova tema o izgubljenim narodima stara je kao strip a ovdje svakako nije dobro iskorištena, budući da je ovaj strip dosadan za popizdit. Jedino mi se sviđaju one kopnene jedrilice, to je baš super.

  Chiarollin crtež nepregledan i šteka s proporcijama. Na početku Martin izgleda kao da ima nekih 20-tak godina, a na kraju priče je maltene vrtićanac. Jedino naslovnica valja.

  17.09.2013
  07:31:00 sati
  Opti
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 53%

  7, 6, 2, 8

  Zanimljiva priča koja je imala pontecijala.

  24.09.2014
  11:19:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • sinian

  Ukupna ocjena 87%

  9, 9, 9, 6

  17.06.2015
  16:33:00 sati
  sinian
  uredi
 • Ukupna ocjena 33%

  3, 3, 2, 9

  23.06.2015
  15:43:00 sati
  Tintilinic
  uredi
 • acestroke

  Ukupna ocjena 43%

  4, 3, 4, 10

  Sta reci za epizodu u kojoj je najbolja stvar naslovnica?  Chiarrola je unutra uradio ono sto moze, ali daleko je to od dobrog.  Prica je dosta naivna i glupa, neka vrsta pustinjskog Mad Maxa, ali Western style, i to ne sa kolima i gorivom, neko sa nekim vozilima koje vjetar tjera da pice, kao neka vrsta pustinjskih brodova.  Negativci su svi sami kliseji, nema originalnog i zanimljivog tipa u citavoj grupi; mo's mislit, iako su obecali da ce starijem bratu odrzat rijec nakon sto im da one dragulje, odjednom se predomisle i vidi... eto, nista novo ovdje.  Jeva sam procito do kraja, jebeno naporno je ovo bilo.  

  29.03.2016
  13:11:00 sati
  acestroke
  uredi
 • DODSFERD

  Ukupna ocjena 19%

  2, 1, 1, 7

  Ovo je bilo užasno, kako scenaristički tako i crtački. I mene je priča prilikom čitanja podsjetila na Mad Maxa, ali je toliko traljavo i naivno izvedena da je grijeh raditi ozbiljne usporedbe s navedenim filmom. Priče o izgubljenim narodima su baš dosadne a ova je još glupost na kvadrat. Dolina u kojoj stalno puše vjetar koji je toliko jak da može pokretati one čamce po pijesku, ali samo dok netko sjedi u njima i ''izrazi želju'' za takvom aktivnošću, inače su mirni kao bubice. Kako onda vjetar takve snage nije mogao nositi ljude dok hodaju. Oni gusari mora da su među sobom imali vrhunske kirurge koji su si međusobno ugrađivali maternice da bi mogli održavati vrstu toliki broj godina. Kada je Ryan iznenada odlučio da prijeđe na stranu gusara rodila se sitna nada da bi to moglo malo poboljšati scenarij, ali ona je ugašena jer se posegnulo za klasičnim klišejem kada su ti isti gusari odlučili preveslati svog novog kompanjona... previše puta viđena situacija. 

  Crtež je katastrofa, Chiarolla većinu likova crta kao mrtvace, onaj stražar na 80. stranici nikako ne može biti živo biće a sličnih izvedbi se sigurno može još pronaći. Iako sasvim prosječna, jedino što ovdje vrijedi je naslovnica, priča je za pročitati jednom reda radi i nikad više.

  07.05.2016
  01:14:00 sati
  DODSFERD
  uredi
 • karlitos

  Ukupna ocjena 22%

  1, 1, 3, 7

  Užasno, katastrofalna epizoda...

  12.03.2017
  21:25:00 sati
  karlitos
  uredi
 • Ukupna ocjena 58%

  6, 5, 6, 7

  Iako zabavna epizoda, priča je ispod prosjeka. Ima zanimljivih scena, djelova, ali to je trebalo bolje odraditi. Možete ju preskočiti

  18.03.2018
  16:22:00 sati
  Zagorfan01
  uredi
 • Ukupna ocjena 32%

  3, 4, 2, 5

  15.07.2018
  12:41:00 sati
  Zoran024
  uredi
 • Ukupna ocjena 62%

  8, 6, 4, 8

  U osnovi dobra prica, ali gde su zene ?! Crtez los.

  13.01.2019
  12:02:00 sati
  Batacele
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 30%

  3, 3, 1, 9

  Srećom pa kasniji brojevi edicije nisu zadržali ovakvu razinu katastrofalnosti

  04.06.2019
  11:36:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Seminole
  Kod: TX SA 17
  Ocjena: 83%
  Vrijeme: 18.9.2020. 16:48:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 770
 • Zamak ludila
  Kod: DRGN LIB 13b
  Ocjena: 84%
  Vrijeme: 17.9.2020. 10:50:00
  Autor: kandraks
  Broj komentara: 4
  Broj pogleda: 410
 • Posljednja bitka?
  Kod: AF SS 418
  Ocjena: 71%
  Vrijeme: 17.9.2020. 0:17:00
  Autor: Kila Banana
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 304
 • Operacija Kovčeg - Veriga
  Kod: CRRO DNEV 1
  Ocjena: 71%
  Vrijeme: 13.9.2020. 15:32:00
  Autor: Hercule Poirot
  Broj komentara: 4
  Broj pogleda: 805
 • Crna magija
  Kod: MN LIBSP 1
  Ocjena: 86%
  Vrijeme: 10.9.2020. 21:26:00
  Autor: kiky
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 832

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Put za raj
  Kod: ZG VCSP 32
  Ocjena: 50%
  Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
  Autor: Djole
  Broj komentara: 15
  Broj pogleda: 2758
 • Povratak Zimske Zmije
  Kod: ZG VCZS 20
  Ocjena: 91%
  Vrijeme: 7.8.2020. 17:10:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 14
  Broj pogleda: 1845
 • Povratak samuraja
  Kod: ZG VEC 155/157
  Ocjena: 81%
  Vrijeme: 31.8.2020. 23:37:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 1367
 • Plamen nad Merivelom
  Kod: ZG VEC 143/144
  Ocjena: 76%
  Vrijeme: 18.8.2020. 0:16:00
  Autor: going going
  Broj komentara: 12
  Broj pogleda: 1260
 • Proteus
  Kod: TX ZS 33/984/985
  Ocjena: 76%
  Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
  Autor: igor 12
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1189

Aukcije

Forum