Lov na vuka

Zagor

ZG SD 01 | 51 str.

Morwak je mladi Delaware koji mora prema starom običaju dokazati da je sposoban postati ratnik tako da potraži svoga zaštitnika, u ovom slučaju vuka, te ga ubije i sačuva njegovu kožu. Ali u šumi se nalazi još nešto gore od samog vuka, Vuk Kaplan...

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 51%

Priča 6

Scenarij 5

Crtež 4

Naslovnica 6

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 60%

P*6

S*5

C*5

N*7

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Lov na vuka
    ZG SD 1
  • Vuk Kaplan
    ZG ZS 1093

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Caccia al lupo
    ZG SR 316

ZANIMLJIVOSTI

  • Prva objavljena epizoda nakon trogodišnje pauze i prestanka izdavanja od strane novosadske izdavačke kuće "Dnevnik" u izdanju "Slobodne Dalmacije" u Hrvatskoj
  • U Italiji je ova epizoda objavljena krajem 1991, a u Hrvatskoj početkom 1994.
  • S ovom epizodom "Slobodna Dalmacija" nastavlja s izdavanjem "Zagora" praktički od epizode gdje se "Dnevnik" zaustavio (kasnije objavljeni SD 3 "Kapetanova tajna" bio je posljednji broj u izdanju Zlatne serije)
  • Ova epizoda je vjerojatno i najkraća od samih početaka objavljivanja, odnosno od ukidanja Striscia serije i proteže se na samo 51 stranicu.
  • Budući da je u Italiji u to vrijeme vođena velika kampanja protiv istrjebljenja vuka, Capone je ovu epizodu posvetio vuku kao životinji koja nije opasna po čovjeka, već je čovjek opasniji za nju samu
  • Prva i posljednja epizoda za crtača Renata Polesea
  • Chico se ne pojavljuje u ovoj kratkoj epizodi
  • Capone se nakon duge stanke vratio na autorsko mjesto "Zagora" te su nedavno u Italiji objavljene 2 njegove priče ( SR #501/503 "La valle misteriosa" i Maxi 2006 "Marines")
  • Delawareima odnosno Sakem Gotamu je Zagor već pomogao i to u epizodama "ZS #1064/1066 "Potop u Darkwoodu"

Davne 1994. godine na kioscima širom Hrvatske pojavio se dugoočekivani nastavak izdavanja najpopulanijeg stripa u regiji. Slobodna Dalmacija nastavila je s izdavanjem epizoda Zagora, objavljujući jednu od zadnjih objavljenih epizoda izdavača Dnevnika iz Novog Sada. Slobodna Dalmacija nije samo nastavila s izdavanjem, te nas samo tako obradovala, nego je i kvalitet bio na visokoj razini za razliku od Dnevnikove Zlatne serije.

Sam dolazak ove epizode na kioske kupcima je bio dovoljan pa se na priču i nije obraćalo pretjerano mnogo pozornosti, a ni moje ocjene neće biti prestroge baš zbog Caponeovog lijepog čina, pa i samog gazde Bonellija koji su napravili epizodu koja bi trebala predstavljati vuka kao ugroženu životinju kojoj mi ljudi moramo dodatno pomoći, a ne činiti sve da bi vuka istrijebili. Ova epizoda posebna je i po tome da se Chico ne pojavljuje (da li je to razlog što ova priča nije dobra?? hehe)

Capone je u samom početku svog pisanja za Zagora "izbacio" 2,3 odlične priče. Ali, kako je Zagor lagano počeo propadati dolaskom nemaštovitog Toninellija, kao i zbog očite zabrane Bonellija da se sa Zagorom napravi nekakav ogromni preokret, "propadao" je autorski gledano i neosporni talent samog Caponea. Ova epizoda morala je ići u malom broju stranica i razumijem da se ne može napraviti nešto vrhunsko kada na raspolaganju imate 50-ak tranica, ali ne mogu se oteti dojmu da Capone nije mogao malo bolje opisati situaciju i stvoriti jednu kratku ali zanimljiviju pričicu. Što ruku na srce ova epizoda nije, ma koliko nam ona stala u srcu zbog tog broja 1. Kako za cijelu Hrvatsku, tako je i za Renata Polesea ovo bio njegov prvi Zagor ali i posljednji. Sad će neki reći nasreću, ali čini mi se da je bilo i puno lošijih crtača od njega i da ne bi bilo loše da je nastavio s crtanjem, a tko zna možda bi baš on donio prijeko potreban preporod Zagoru barem što se crtačkog dijela tiče. Njegov stil me podsjeća na Cassara s tim da imam dojam da odlično crta krajolike, a ima problem s crtanjem ljudskih bića u daljini. Ferrijeva naslovnica je jako dobra i za razliku od mnogih njegovih ima veze s pričom. Recenziju sam odlučio završiti s par Caponeovih misli, odnosno sa samom poukom ovog djela.

"Znaš Morwak, ponekad pomislim da su ljudi okrutnije zvijeri od vukova"

"Pogledaj onog vuka Zagore kao da nas želi pozdraviti"
"Da.. Možda tvoj duh zaštitnik želi zahvaliti što nisi uništio jednu njegovu obitelj, izabravši lov na jednu drugu vrstu Vuka"

Naprijed

ZG ZS 1085/1087 Prijetnja nad Black Riverom

ZG SD 1-3 Kapetanova tajna

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • Koresh

    Ukupna ocjena 79%

    8, 8, 8, 7

    meni je ova epizoda vrlo dobra i mislim da je s obzirom na tako mali broj stranica Capone napravio jako dobar posao. Neobična priča koja odudara od mnogih standarda ali to ne znači da je loša već je stvarno dobra za pročitati. Poleseov stil mi se sviđa, i u ovoj priči tako i u epizodama ostalih junaka koje je crtao. jedini nedostatak su mu čudne oči koje crta kod likova uz ovaj strip me veže i posebna priča, pošto je to moj prvi strip u životu. iako je bilo prije 13-14 godina kad sam ja imao 6 godina nenormalno dobro se sjećam i kišnog dana i kioska na kome sam potegnuo mamu za rukav i samo tako rekao joj da mi kupi "ovo nešto". čudno je da se potrefilo da dobijem baš prvi broj Zagora u Hrvatskoj, očito mi je bilo suđeno sve ovo u vezi stripova danas...
    08.01.2008
    16:13:00 sati
    Koresh
    uredi
  • flamboyant soul

    Ukupna ocjena 56%

    6, 5, 5, 8

    Ta prva epizoda koju je izdala Slobodna Dalmacija je baš ultra-kratka, ali da je odvratno loša to nije. Moglo se izvući više iz tog indijanskog obreda i dvojice zločinaca-bjegunaca, ali ajde, posveta vukovima može proći. Inače sam svugdje slušao kako je ova epizoda među najgorima, s čime se nebih složio. Polese mi stilom 'baca' na Roberta D'Arcangela. Naslovnica OK.
    09.01.2008
    00:06:00 sati
    flamboyant soul
    uredi
  • Ukupna ocjena 53%

    6, 5, 4, 8

    Jako loš Polese, dobra Caponeova ideja za priču ali nešto slabija realizacija.. Sviđa mi se poruka ove priče : bolje pucaj na kriminalca nego na vuka :). Kasnije smo shvatili da ova priča znači Zagorov povratak u velikom stilu u naše domove, na sreću.. naslovnica je vrlo dobra
    09.01.2008
    00:26:00 sati
    tomassi
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 63%

    7, 7, 5, 6

    kratka i ne tako loša epizoda, ima prolaznu ocjenua polese, njega nisam volio ni u psdz ni u ken parkeru
    09.01.2008
    08:05:00 sati
    ken2
    uredi
  • delboj

    Ukupna ocjena 65%

    7, 8, 4, 8

    S obzirom na broj stranica, ocjene su i više nego dobre. Crtež mi se ne sviđa, srećom da nije radio više epizoda.
    09.01.2008
    10:28:00 sati
    delboj
    uredi
  • npetros2@htnet-dsl

    Ukupna ocjena 36%

    3, 4, 2, 9

    Najgori rad Caponea, s obzirom o kakvom se dobrom scenaristu radi, ovo mu nije tribalo. "Zlokobno predkazanje" je bolje makar ni to nije nešto posebno kako nam naslovnice sugeriraju.
    09.01.2008
    13:52:00 sati
    npetros2@htnet-dsl
    uredi
  • I like girlz

    Ukupna ocjena 48%

    5, 5, 4, 6

    svaka čast prvom zagoru u izdanju "slobodne dalmacije", ali priča, scenario i crtež su, najblaže rečeno, jako, jako loši.
    09.01.2008
    14:32:00 sati
    I like girlz
    uredi
  • kico

    Ukupna ocjena 44%

    5, 4, 4, 5

    Bio je petak,datum 22.4,1994.godine kada se na kioscima pojavio taj Zagor.U to vrijeme bio sam zaokupljen kompletiranjem Alan Forda,dok je tjedan dana prije na kioscima se pojavio DD 1 Ples smrti i taj dan slavim kao drugi moj rođendan.Zagora sam kupio,pročitao i zgadio se.Pa nije to Tenej na kog sam navikao kad sam bio mali :( Ipak,Riječni Duh je spasio stvar,zaintrigirao me i spasio da izdržim do SD 9.Hvala Duhu,zaboravimo Vuka.I Polesea,također.
    09.01.2008
    15:17:00 sati
    kico
    uredi
  • Ukupna ocjena 67%

    8, 5, 6, 10

    09.01.2008
    22:59:00 sati
    malibu8
    uredi
  • Aco

    Ukupna ocjena 54%

    7, 5, 4, 6

    Čudna neka epizoda. Tako nesvakidašnje kratka, čini mi se kako služi samo da se popune stranice.Capone zna napisati fantastične priče (Sveti breg, Hagotova moć) ali ovdje osim poruke o zaštiti životinja(a to se može Zagor pokriti ušima jer ih je pobio na tisuće) nema ništa posebno. Crtež lošnjikav iako ima i gorih crtača u Zagoru (Cassaro i Gamba).
    10.01.2008
    10:53:00 sati
    Aco
    uredi
  • mali od palube

    Ukupna ocjena 77%

    7, 8, 9, 5

    Loše, loše. Naslovnica: UŽAS!!!
    10.01.2008
    18:01:00 sati
    mali od palube
    uredi
  • Inferno

    Ukupna ocjena 60%

    7, 5, 6, 6

    Posebna epizoda zaslužuje i posebni kriterij. Načitao sam se smeća kod Zagora, ali ova pričica to nije ni približno. Na kraju imamo i jednu finu poentu. Polese mi je dobar crtač, ali bolji je dojam ostavio u Nicku Raideru.
    11.01.2008
    00:19:00 sati
    Inferno
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 40%

    4, 3, 4, 7

    Da nije prva nakon dugog posta, ovu epizodu nikome nebi palo na pamet da uopće spomene, osim u negativnom kontekstu. Jednostavna i plitka pričica u rangu dodataka LMS i ZS izdanjima. Crtež treba samo usporedit s prvim dijelom "Riječnog duha" u nastavku stripa, pa da se vidi kako je lošiji čak i od Donatellija, a kamoli da ga uspoređujemo s boljim crtačima.
    12.01.2008
    13:27:00 sati
    Spock
    uredi
  • Death

    Ukupna ocjena 65%

    7, 6, 6, 8

    neloša kratka pričica.Malo me razočarala kada sam ju prvi put pročitao,ali sada mi i nije tako loše.
    12.01.2008
    22:27:00 sati
    Death
    uredi
  • sed1

    Ukupna ocjena 70%

    7, 7, 7, 7

    14.01.2008
    21:21:00 sati
    sed1
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 88%

    8, 8, 10, 10

    Prvi Zagor kojeg sam ikada kupio. Početkom 90-ih sam pročitao brdo nabavljenog Zagora iz Zlatne serije, i kada sam ovaj strip vidio koju godinu kasnije na kiosku, nisam mogao vjerovati... odmah sam nagovorio starce da izvade HRD-e iz novčanika i da mi ga kupe. Sječam se da sam se čudio kakav je to zagor, nekako mi je čudno izgledao, heh. Danas mislim da je štata što Polese nije nacrtao još kojeg Zagora.
    16.01.2008
    16:43:00 sati
    Deki86
    uredi
  • Ukupna ocjena 67%

    7, 7, 6, 7

    Zanimljiva priča koja je mogla biti i bolja da je dobila više prostora za razvoj radnje. Crtež nije baš nešto posebno...Puno mi je bolja talijanska naslovnica nego ova od slobodne dalmacije koja je sve pokvarila onim ljubičastim naslovom...
    26.01.2008
    20:14:00 sati
    Akul
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Priča je tako-tako, šta da se kaže... ali moram reći nešto drugo. Šta za mene znači "lov na vuka"? Znači, sjećanje... Sjećam se da kad je izašao, da sam bio tako sretan kao ne znam kad ni prije ni poslije. Evo sad mi se čini da nikad ni prije ni poslije nisam bio sretan kao taj dan. Iako je dylan dog izašo tjedan dana prije, i znao sam da će se pojaviti i zagor... Bio sam pre presretan (supersretan) kaj je zagor ponovo počeo izlaziti kod nas i kaj nastavljaju sa pričama di su prije stali. Više mi nisu bile važne ni cure ni bilo šta drugo. Jebalo mi se za sve živo i neživo i moguće i nemoguće... Trčao sam od kioska, zemlja se tresla.. ali ja to nisam osjetio jer sam od sreće trčao iznad zemlje. Boje su mi se promjenile, skoro da sam se počeo derati po ulici od sreće... gotovo da sam doslovno ljubio i davao puse četvrtastom zagoru kojeg sam držao u rukama. Život je opet bio lijep i imao je duboki smisao! Ma nema te riječi s kojom ću vam dočarat kak sam sretan bio... al ima sigurno među vama onih koji će me razumjet jer su i sami bili tako nekako sretni. Bolio me ku*a* tada kakva je to priča i kak je nacrtana. Primjetio sam da odudara još prije kad sam nabavio nekako ZS 1093."vuka kaplana", ali uzimao sam je zdravo za gotovo takvom kakva je, kao i sve prije nje..... Eto, to je meni "lov na vuka".
    30.01.2008
    10:18:00 sati
    lukaaaa
    uredi
  • Ukupna ocjena 51%

    5, 5, 5, 6

    Prekratko za ozbiljniju priču.  Crtež loš, tako da je najbolji dio naslovnica, a nije baš nešto...
    17.02.2008
    08:36:00 sati
    Mlaki
    uredi
  • Poncho

    Ukupna ocjena 53%

    6, 4, 5, 8

    Pa sama priča i ima dobrih elemenata, a i ova epizoda budi nostalgiju, no ipak kratko i zbrljano. Crtež osrednji, naslovnica i nije tako loša. Ona rečenica u vezi sa ko je veća životinja čovik ili vuk je moćna. Tako, simpatično, ali ništa posebno.
    27.02.2008
    12:30:00 sati
    Poncho
    uredi
  • Ukupna ocjena 79%

    8, 8, 7, 10

    ...sve je već rečeno.,naravno prvi broj slobodne dalmacije,odma dobiva na vrijednosti..priča dobra dost jednostavna...crtež tako tako...
    29.02.2008
    20:15:00 sati
    Neustrašivi Chico
    uredi
  • tihomirduras

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    samo prvi se pamte :-)
    11.03.2008
    20:09:00 sati
    tihomirduras
    uredi
  • alen

    Ukupna ocjena 54%

    8, 4, 4, 6

    Visoka ocjena prici zbog plemenitosti ideje (istrebljenje vuka u Italiji), niska ocjena scenariju jer je besmislen. Nije zato sto ne volim Caponea, ovdje ionako nije dosao do "izrazaja", nego je jednostavno besmislen. Polese ne crta lose, ali nije za Zagora. Naslovnica losa.
    12.03.2008
    10:42:00 sati
    alen
    uredi
  • Ukupna ocjena 34%

    2, 8, 1, 1

    preteški debilizam za caponea,i jako me razočarao inače je dobar tekstopisac.
    31.03.2008
    13:03:00 sati
    Misko iz Darwooda
    uredi
  • Zagor-te-nay

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    Ja to gledan ko SD1 a ne ko onih pola stripa.Nakon toga dolazi Riječni Duh...uh, koja vremena, gušta sam ko prasac.Ma i sad guštam.
    22.04.2008
    10:46:00 sati
    Zagor-te-nay
    uredi
  • marcho

    Ukupna ocjena 41%

    7, 2, 2, 8

    Prošlo je puno vremena otkako sam pročitao ovu epizodu, ali pamtim koliko sam onda bio razočaran nakon početnog oduševljenja. ponajprije Polesseov crtež koji je slabiji od bilo kojeg zagorovog crtača dotad. Sama ideja za priču je zanimljiva, ali scenarij je preplitak, tako da nakon čitanja imaš osječaj kao da nisi ništa ni pročitao. Doduše, Zagor se nikad nije mogao pohvaliti previše inteligentnim pričama i kvalitetnim scenariom tako da ne treba očekovati previše. Ipak je to strip za široke mase. jedina utjeha je što u istom broju započinje solidna donatellijeva priča, jedna od posljednjih nažalost. na kraju ovaj strip mi je ipak drag jer je prvi nakon dužeg sušnog razdoblja na našem strip tržištu. i po tome ću ga pamtiti, kao i naravno po akciji "ja sam prijatelj vuka". 
    23.04.2008
    22:35:00 sati
    marcho
    uredi
  • Raga

    Ukupna ocjena 61%

    7, 6, 5, 7

    Nije SD trebala pocet Zagora s ovom epizodom, Zagor kao strip je prikazan u malo lošijem svjetlu, uz to i vrlo loš crtež... Ja ostajem pri tome da Capone dosad nije napisao ni jednu lošu pricu, ovo ne mogu ni nazvat epizodom, al ajd, ocjene su više zato jer je posvecena vuku...
    13.06.2008
    16:10:00 sati
    Raga
    uredi
  • Ukupna ocjena 36%

    1, 3, 5, 9

    u potpunosti se slažem s miskijem iz darkwooda
    12.09.2008
    11:47:00 sati
    ninny
    uredi
  • Ukupna ocjena 79%

    9, 10, 5, 7

    19.09.2008
    23:28:00 sati
    Deva
    uredi
  • cibalia

    Ukupna ocjena 44%

    5, 4, 4, 5

    Slabo za Caponea, ali s obzirom na nekeepizode ovo još prolazi. Ideja je staromodna. Polese mora naučit crtat. Ferri slab.
    16.11.2008
    11:39:00 sati
    cibalia
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 18%

    1, 1, 1, 9

    Ovo je toliko loše da ne znam šta da napišem. Užas do bola
    01.12.2008
    01:48:00 sati
    supermike
    uredi
  • allessi

    Ukupna ocjena 62%

    6, 7, 5, 8

    Pamti se definitivno po broju 1, treba ga imat u kolekciji. Sama priča me se nije dojmila, mada mislim da je u redu što se govori protiv ubijanja vukova. Crtež vrlo slab, naslovnica ok.
    07.12.2008
    18:18:00 sati
    allessi
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 62%

    5, 8, 5, 8

    Kratka pričica, ali daleko da je to nešto najlošije što sam ikada vidio. Imamo par solidnih likova, lijepu poentu na kraju i to je to. Dobit će prolaznu ocjenu. (Iako ne znan zašto ja Capone išao pisati nešto ovako kratko, valjda naredba šefa...) Polese je slab, i bolje da više nije crtao. Kako je čudno to, ova priča ne bi bila nigdje ni spomenuta takoreći, da nije broj jedan, prva nakon pauze. A i ovih 30 i nešto komentara to dokazuje jer neke mnogo bolje epizode Zagora imaju manje komentara.
    30.12.2008
    08:42:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Rock.Bob Rock

    Ukupna ocjena 55%

    6, 4, 7, 4

    Simpatična epizodica sa temom zaštite divljih životinja. Crtež dobar. Naslovnica loša.
    28.03.2009
    23:25:00 sati
    Rock.Bob Rock
    uredi
  • Ukupna ocjena 74%

    7, 7, 8, 8

    07.05.2009
    00:38:00 sati
    Brdar
    uredi
  • lwood

    Ukupna ocjena 11%

    1, 1, 1, 2

    Smeće .ovo nije ni za 1,al jebiga kad nema manje ocjene. 
    27.05.2009
    19:18:00 sati
    lwood
    uredi
  • bitola

    Ukupna ocjena 68%

    6, 7, 7, 8

    Kad sam prvi put prociato ovu epizodu u izdanje ZS , zgrozio sam se, najvis zbog crteza, jer do tada sam se bio navikao na stare majstre koje su crtali zagora.Ali sada, rekao bih, bolje i ovakav nego kao sto ima sadasnjih radova na zagor.Prica i nije losa ali je premalo stranica.
    05.07.2009
    10:18:00 sati
    bitola
    uredi
  • Ukupna ocjena 20%

    2, 1, 1, 8

    Kriminalno lose. Za ovo bi se islo na Goli Otok da je scenarista iz Ex-Yu. Inace, Ade Capone se prakticno "odrekao" ove epizode, buduci da su prica i scenario pretrpeli velike izmene usled uplitanja Renata Queirola, pa je i duzina epizode gotovo prepolovljena da bi se ubacila izmedju dve druge price.
    10.08.2009
    19:38:00 sati
    Colt
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 57%

    5, 5, 7, 6

    ovo je greenpeace epizoda na pedesetak stranica koja je bila dio kampanje za spas vukova. Solidno za citanje uz kafu, nista vise.
    03.01.2010
    12:57:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • konj87

    Ukupna ocjena 61%

    6, 5, 7, 7

    Neobičan crtež za Zagora, al meni nije tolko loš. Priča prekratka za više ocjene - zanemariva epizoda.

    18.05.2010
    13:20:00 sati
    konj87
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 55%

    4, 5, 6, 10

    Vrlo plemenito od Bonelija što je čak 50 str posvetio dobrotvornoj kampanji. Nije kriv Capone, već Bonelli što je ovoliko ograničio broj stranica. Koliko se šunda i sranja napisalo u većem broju stranica. Ovako divnoj životinji kao što je vuk, i u jednoj lijepoj prilici u kojoj su pokušali osvjestiti puk o onome što radimo prirodi i njenim stanovnicima dalo se samo 50 str i totalno loš crtač. Katastrofa!

    Edit: prije 44110 37%

    Previše sam stroga bila. I dalje smatram da se ovoj kampanji trebalo dati više stranica. Zagor je idealan za promoviranje očuvanja prirode jer živi s prirodom u potpunosti. Stripovima treba duže vrijeme da se naprave i možda jednostavno nije bilo vremena. Zbog toga pretpostavljam da je Capone napravio kratku pričicu, a Polese je je na brzinu nacrtao.

    04.07.2010
    13:20:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 48%

    5, 4, 4, 9

    Ovo je dobro samo u smislu da je kratko, jer da je imalo duze stvarno bi bilo tesko zavrsit citanje.  Prica je jednostavna, naivna, i dosadna.  Crtez je dosta los, mozda jedan od najgorih na Zagorovom serijalu; jedino sto je nezaboravno u ovoj epizodi je naslovnica, koja stvarno stoji u pamcenju.  Onaj vuk sto zavija na brdu, i mjesec nad njime su klasici, kao i Ferrijev Zagor koji je zavezan za drvo.  Sto se tice svega ostalog, ko supak je.

    28.07.2010
    20:05:00 sati
    acestroke
    uredi
  • Ukupna ocjena 64%

    7, 7, 5, 7

    Capone je izvukao maksimum za ovako kratku epizodu

    Crtez mi se ne svidja

    17.01.2011
    13:34:00 sati
    Kandrax
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 50%

    3, 4, 7, 8

    Vrlo naivna i kratka epizoda, vrlo je zbrzana, podsjeća me na Bleka. Poleseu sam ipak dao sedmicu jer je nacrtao i neke dobre, ali i neke loše kadrove. Smeta mi što je Zagora nacrtao premišićavo. Fali mi Chico. Naslovnica dobra.

    30.01.2011
    11:46:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • Ukupna ocjena 82%

    8, 8, 8, 10

    Lepa kratka i pitka pričica za malo opuštanje.

    Možda bi ocene bile i niže ali sam slab na ugrožene vrste i uopšte životinje.

    Polese sasvim solidan, ima puno lošijih od njega koji crtaju Zagora i dan-danas.

    26.03.2011
    22:23:00 sati
    DJ DEX
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 37%

    4, 2, 4, 7

    A još sam se ja čudio kako su mogli objaviti jednu ovakvu priču u to vrijeme kada se Zagor mogao ugasiti svakog trenutka (Aha! Bila je dio kampanje za očuvanje vukova). Sve u svemu, Capone je zbilja mogao npisati malo bolji scenarij, a crtež je loš unatoč atmosferi. Naslovnica solidna.

    29.04.2011
    22:06:00 sati
    drogsy
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Šteta da je Polese sam ovu nacrtao.

    22.06.2011
    09:50:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Charlito de la Vega

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Ahh koja je to sreća bila kad sam ga ugledao na kiosku...

    28.07.2011
    21:32:00 sati
    Charlito de la Vega
    uredi
  • Ukupna ocjena 48%

    4, 5, 5, 6

    Meni nije prva jer sam je dosta kasno nabavio da upotpunim kolekciju. Trebalo se početi s legendarnom epizodom Nestali istraživač pod brojem 1, ujedno i početkom nove ere Zagora.

    18.04.2012
    15:15:00 sati
    Matt Nurdoo
    uredi
  • Ukupna ocjena 74%

    8, 7, 7, 8

    Meni je ova priča odlična. Na samo 52 stranice imamo uvod, zaplet i ratplet. Baš je nekako vedra i sviđa mi se što spasavaju vuka. Šteta što nije crtež bolji.

    21.05.2012
    11:28:00 sati
    tekumze
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 40%

    2, 3, 5, 10

    Prvi broj je prvi. Sjećam se kad me mama poslala u trgovinu, i kad sam ga na povratku vidio na kiosku, i oduševljenja što opet izlazi... Trk doma i nažicao da si kupim. Nije bilo idealno vrijeme ni novca za kješta, ali ipak sam ga dobio. Kao malome, deda mi je prije na istom tom kiosku kupovao zs i lms. Zajedno bismo otišli, ja bih pregledao sve naslovnice i upro prstom koji ću! Crtez me nikako nije bio oduševio, pa tako niti sada. Gdje su one Darkwoodske šume na Donatellija i Ferrija na koje sam odrstao!? Bolji mi je Polese u NRaideru. Naslovnici 10ka zbog nostalgije. Šteta što priča nije bolja i što vuk nije dobio više stranica, a možda je u isto vrijeme trebala takva neka epizoda izići i sa ostalim junacima!?

    31.08.2012
    12:27:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Ukupna ocjena 30%

    2, 3, 3, 6

    07.09.2012
    10:43:00 sati
    coszinus
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 63%

    6, 6, 6, 9

    Kratka i uopste nenaivna epizoda. Moze Caponne mnogo bolje

    09.10.2012
    19:25:00 sati
    going going
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 88%

    9, 8, 9, 10

    28.12.2012
    11:31:00 sati
    sergej773
    uredi
  • Opti

    Ukupna ocjena 76%

    9, 7, 6, 10

    Jedna od rijetkih (možda i jedina) epizoda Zagora koje ideju nalaze u trenutnim zbivanjima u Italiji. Simpatična i pamtljiva pričica od 50-ak stranica (mislim da su od nje kraće samo one u striscia formatu). Očito je da je glavni cilj bio promoviranje pokreta za zaštitu vukova, što je dobro urađeno na kraju.

    Crtež je malo aljkav, Zagor izgleda kao Tarzan a Chico (u onom flashbacku) malo čudno. Naslovnica je super.

    02.09.2013
    07:45:00 sati
    Opti
    uredi
  • nagor

    Ukupna ocjena 75%

    8, 7, 7, 9

    Jedna kratka, simpatična epizodica sa lijepom porukom o važnosti zaštite ugroženih životinjskih vrsta. Zaslužuje posebno mjesto jer je označila novi početak Zagora na ovim prostorima. Svidjelo mi se spominjanje ranijih događaja iz epizode "Potop u Darkwoodu". Sjećam se da mi je kao klincu bilo izuzetno važno nabaviti ovu epizodu jer sam mislio da će se tu vjerojatno pojasniti Zagorovi počeci i stvaranje mita duha sa sjekirom. Ah, kako sam bio naivan... : )

     

    14.09.2013
    23:55:00 sati
    nagor
    uredi
  • brancika

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Broj 1 je uvijek broj 1, tako da ne mogu dati manju ocjenu.

    (Da nije br. bih sigurno dao manju ocjenu.)

    10.07.2014
    16:51:00 sati
    brancika
    uredi
  • Ukupna ocjena 68%

    7, 7, 6, 8

    Šteta što nema još ovakvih kratkih epizoda...

    10.07.2014
    17:19:00 sati
    Tintilinic
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 42%

    5, 5, 1, 9

    No coment za ovo.

    23.09.2014
    11:41:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 48%

    5, 6, 2, 9

    26.11.2014
    22:42:00 sati
    velka031
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 89%

    10, 10, 7, 8

    Zagor je gost Gotama,poglavice Delawara.Uz obilnu gozbu i svečanost evociraju uspomene na jedan prošli događaj(referenca na epizodu Potop u Darkwoodu).Nakon završetka Proljetne svečanosti koja je trajala cijele noći, sa prvim zrakama jutarnjeg sunca započinje obred inicijacije mladića u muškarca.
    Mladi Morwak,nakon iscrpljujućeg dugotrajnog posta i meditacije u kojoj mu se kao njegov duh zaštitnik koji će ga voditi kroz život ukazao vuk,kreće u lov na njega.Po starom Zakonu otaca mora ga ubiti i sa oderanim krznom vratiti se u selo.Okrijepivši duh i tijelo delicijama,mladić kreće u lov.Ali u šumi vreba puno opasnija zvijer od vuka,vreba zvijer u ljudskom obliku imena Vuk Kaplan.
    Capone je napisao kratku epizodu,nekih 50 stranica.Ali odličnu,sa nekoliko preokreta.Priča puna simbolike,priča o ljudskom ponašanju.Najbolji primjer za to je mladi Morwak.Njemu je kulturološki,od malih nogu usađen obred inicijacije,mora ubiti životinju koja mu se prikazala.Ali se njegov stav mijenja kada mu vučica iako nehotice,spasi život.
    Vučica,gonjena urođenim instinktom da zaštiti mladunce napala je Kaplana i spasila Morwaka.Mladić je poštedio vučicu zbog toga a i zbog njenih mladih.
    Vuk kao simbol mladog Morwaka.Indijanci su živjeli u skladu sa prirodom i poštivali sva njena bića kao braću.Nisu lovili više nego što im je potrebno da prežive,nisu ubijali životinje iz čiste obijesti.Smatrali su sebe dijelom prirodne cjeline i svatko od njih je ispunjavao svrhu u toj cjelini,učili su promatrajući prirodu,njen biljni i životinjski svijet.
    Svaki čovjek ima svoju ulogu u svijetu.Uloga mladog Morwaka je biti muškarac,lovac i ratnik.Ukazao mu se vuk,grabežljivac koji ne pušta svoj plijen olako.Vuk koji živi u čoporu,strogo hijerarhijski,i brinu se jedni za druge.Baš poput jedne plemenske zajednice.Vuk koji se brine za mladunčad,potomstvo,čopor.To je uloga Morwaka,njegova dužnost i svrha.Bolji duh zaštitnik nije mu se mogao ukazati.
    Proljetna svečanost obilježava kraj jednog perioda i početak drugog.Kraj oštre i teške zime,kraj gladi i studeni.I početak proljeća,početak buđenja života.Biljke cvjetaju,životinje imaju mladunčad,hrane je u izobilju.Proljeće kao simbol plodnosti,buđenja,rađanja i stvaranja.Ima li boljeg trenutka inicijacije mladića u muškarca kao punopravnog člana plemenske zajednice?
    Prigodno pašu i neke stare poslovice vezane uz vuka.Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada možemo povezati sa Kaplanovim suradnikom koji se pretvarao da je šerif.Čovjek je čovjeku vuk,pobili se zbog plijena..Mi o vuku a vuk na vratima,pojavljivanje Kaplana..
    Polese je tek ovu epizodu nacrtao.Možda premalo da bi mu sudili i presudili.

    08.02.2015
    14:32:00 sati
    igor 12
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 61%

    6, 5, 6, 10

    Konačno nakon više od 20 godina ponovo pročitah ovu priču, nema u njoj ništa posebno ali kako drži važno mjesto u strip izdavaštvu ovih prostora neću biti previše strog sa ocjenama. Sve se tu odvija prema nekoj zacrtanoj šabloni koja ne nudi previše uzbuđenja ali bih izdvojio preokret kada se ispostavi da je vladin agent zapravo bivši ortak progonjenog zločinca. To je jedina situacija vrijedna spomena uz završnu poruku zbog koje je priča i napravljena, za nešto više tu fali još barem toliko stranica.

    Poleseov crtež izgleda sterilno i nema detaljnosti u njemu dok je naslovnica legendarna kako god da okreneš pa zato zaslužuje i najvišu ocjenu.

    29.03.2015
    19:16:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • Ukupna ocjena 62%

    6, 7, 5, 8

    16.01.2016
    20:35:00 sati
    Eddie Monsoon
    uredi
  • Ukupna ocjena 53%

    5, 5, 5, 8

    02.06.2016
    12:33:00 sati
    Jim Gitara
    uredi
  • Dwayne_Looney

    Ukupna ocjena 47%

    3, 4, 6, 8

    Teško je tu nešto smisleno reći. Dalo se naslutiti da će malac biti junak i da je Kaplan zvan Vuk veći vuk od onoga na četiri noge ali eto dobar obrat s onim brkom. Crtež mi nije loš kao nekima

    04.12.2016
    18:48:00 sati
    Dwayne_Looney
    uredi
  • Ukupna ocjena 83%

    10, 10, 5, 8

    Odlicna kratka prica. Odlicna.

     

    Crtez blagi uzas. Pise da su dvojica crtali - ja ovde nisam video da je Donateli nesto pipnuo?!

     

    Naslovnica? Nemam stav...

    26.11.2018
    20:23:00 sati
    Batacele
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 23%

    2, 2, 2, 5

    Nevjerojatno loše.

    18.06.2019
    10:45:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • goghy

    Ukupna ocjena 64%

    6, 6, 7, 7

    21.01.2020
    11:50:00 sati
    goghy
    uredi
  • hega-kutjevo

    Ukupna ocjena 55%

    6, 6, 4, 7

    Ima mnogo boljih epizoda

    14.04.2020
    23:05:00 sati
    hega-kutjevo
    uredi
  • Kila Banana

    Ukupna ocjena 60%

    5, 5, 7, 9

    A ok je...

    26.06.2020
    12:29:00 sati
    Kila Banana
    uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

  • Put za raj
    Kod: ZG VCSP 32
    Ocjena: 50%
    Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
    Autor: Djole
    Broj komentara: 15
    Broj pogleda: 2759
  • Povratak Zimske Zmije
    Kod: ZG VCZS 20
    Ocjena: 91%
    Vrijeme: 7.8.2020. 17:10:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 14
    Broj pogleda: 1849
  • Povratak samuraja
    Kod: ZG VEC 155/157
    Ocjena: 81%
    Vrijeme: 31.8.2020. 23:37:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 8
    Broj pogleda: 1379
  • Plamen nad Merivelom
    Kod: ZG VEC 143/144
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 18.8.2020. 0:16:00
    Autor: going going
    Broj komentara: 12
    Broj pogleda: 1265
  • Proteus
    Kod: TX ZS 33/984/985
    Ocjena: 76%
    Vrijeme: 10.7.2020. 15:34:00
    Autor: igor 12
    Broj komentara: 7
    Broj pogleda: 1190

Aukcije

Forum