Mortimerova osveta

Zagor

ZG SD 70/71 | 192 str.

Mortimer se osvećuje Zagoru u Darkwoodu zbog poraza u New Yorku (vidi priču "Majstorski udarac" SD 58/60).

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 77%

Priča 3

Scenarij 10

Crtež 10

Naslovnica 8

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 87%

P*8

S*8

C*9

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

 • Mortimerova osveta
  ZG SD 70
 • Šah mat
  ZG SD 71
 • Mortimerova osveta
  ZG VEOP 16

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

 • La vendetta di Mortimer
  ZG SR 407
 • Scacco matto
  ZG SR 408

ZANIMLJIVOSTI

 • Drugi susret Zagora i Mortimera, prvi put licem u lice.
 • Tonka opet izvukao deblji kraj, ratnici Mohawka zamalo da nisu završili na traumatologiji kad su čuli za Zagorovo iskustvo u Hellgate-u (ZG EXT 57 - Pakao živih), a od stare ekipe su tu Dranky Duck, Rochas, Doc Lester, te doktor Hogan

Jedino što ovdje valja jest Ferriev crtež. "Stari" je pokazao omladini kako ni vrijeme ni rakija ne utječu na kvalitet, dapače. Reklo bi se da poboljšavaju. Što se tiče scenarija i samoga negativca procijenite nakon moje nepristrane i objektivne analize likova.

Mortimer - Nije profesor, Moriarty mu je jedno od lažnih imena. Genije je zla. Planirao velepljačku vlaka koja mu propadne zbog čovjeka kojeg nikad nije u životu vidio. Da bi se istome osvetio napravio je kaos po šumama i gorama, pobio tuce ljudi, falsificirao par potpisa, predvidio sve živo i na kraju taj zbog koga je sve to napravio na krajnje glup i banalan način riješi situaciju. Sherlock Holmes se barem napatio sa prof. Moriartyem.
Cybill & Fox - Zgodna plavuša, Mortimerova djevojka, koja se bavi slikanjem. To je neuobičajeno kod Zagora da glavni negativac ima djevojku pa je to mali plus, dok je Fox obično topovsko meso u službi genija zla.
Tonka - Jedno je sigurno: Da nije Tonke, Zagor nikad ne postao faca. Rezimirajmo ukratko kroz šta je sve Tonka morao proći: Prvo se uvlačio u šupak Iron Man-u (Iron Man) zbog kojeg je kasnije izgubio svete plemenske smaragde (Bjegunci), zatim je završio u cirkusu kao životinja (Indijanski cirkus), zamalo sa svojim plemenom ne završi na planeti Vanzemaljaca kao zamorac (Svemirska braća), ubiše ga namrtvo u nekoj drugoj dimenziji (Divovi dobra i zla), zamalo da nije poginuo kad su ga leteći ljudi bacili s nebesa (Hellingen je živ!)… A ovdje su ga prvo optužili za ubojstvo, ubili boga u njemu u zatvoru, da bi nakon što je pobjegao iz Hellgatea, kao posljednji klošar se potucao po Darkwoodu sa svojim ratnicima, a sve to da ga vojska ne uhvati. Pa mislim da je krajnje vrijeme da George Bush nešto učini i da Tonki slobodu.
Doktor Hogan – Sramota da stariji gospodin u kojekakvim špiljama liječi ranjenike.

Ima još bisera, ali ne bi bilo korektno od mene da baš sve kažem. Na kraju ponavljam: Ferri je pošteno zaradio plaću i pokazao zašto je neuništiv nakon svih ovih godina. Što se tiče naslovnica vjerojatno bi dobile desetku da je nema neproporcionalnosti na naslovnici drugog dijela i lošeg kolora, ali na to se moramo naviknuti. Kolor, naravno. Burattini je imao puno boljih trenutaka u svojoj karijeri i morat će nešto da učini originalno, a ne da parafrazira likove iz klasika tipa Sherlock Holmes ako želi da se nadmeće sa Boselliem koji je po mome mišljenju kreirao najboljeg negativca cijelog Zagorovog serijala. Dovoljno je reći: Nat Murdo.

Naprijed

ZG SD 68/69 Prokleta dolina

ZG LU 72/73 Istrebljivači

Naprijed

Recenzije čitatelja

 • Ukupna ocjena 98%

  10, 10, 10, 8

  Mortimer je moj najbolji negativac, a i ova priča s njime je odlična.Mortimer je genij zločina, uvijek pomno sprema svoj plan kako če nešto ostvariti ili u ovom primjeru, kako se nekomu osvetiti.S njime je kao i uvijek Sybil, koja sa svojim videzom može čak izazvati milost nekih ljudi.Odlična priča, kad sam čitao, nisam si mogao misliti, što sprema Mortimer.Mogli bi samo i pokazati, kako je Doc ulovio Sybil.Ali svejedno, oduševljen sam.
  27.10.2003
  14:50:00 sati
  Anton Mikl
  uredi
 • fishleg

  Ukupna ocjena 88%

  8, 8, 10, 10

  Meni je ova prica vrlo dobra, i sto se tice scenarija i crteza, jedino mi je zao sto prica nije duza, jer bi se sasvim dobro dalo pricu rastegnuti.
  27.10.2003
  20:16:00 sati
  fishleg
  uredi
 • Aco

  Ukupna ocjena 80%

  8, 9, 7, 8

  Nakon stvarno odličnog prvog susreta sa "genijem zločina",moram reći da nisam baš oduševljen ovom epizodom.Kao prvo,prebrzo su opet ubacili Mortimera (nakon 10 epizoda eto njega opet).Trebali su malo pričekati da se stvar slegne.Drugo,priča je prekratka(iako je poprilično uzbudljiva sa zapletom koji obećava)i na kraju nekako zbrzana i prejednostavna.Očekivao sam npr.ludi dvoboj Zagora i Mortimera dok pada kiša ko iz kabla a grmi ko na koncertu grupe Manowar,na nekoj litici koja se skliže itd...Treće,Ferrijev crtež je poprilično loš,ko da mu se ruka previše tresla i nije ni do koljena njegovom zlatnom razdoblju
  27.10.2003
  20:50:00 sati
  Aco
  uredi
 • Ukupna ocjena 90%

  9, 8, 10, 9

  Zanimljiv plan Mortimera da uništi Zagora. Rasplet je ubrzan, trebala je još jedna epizoda. Sve u svemu, dosta dobro.
  28.10.2003
  18:41:00 sati
  stinky
  uredi
 • D.J.

  Ukupna ocjena 83%

  8, 8, 9, 8

  Ja sam takoder malo vise ocekivao radi prvog susreta (ustvari skorog susreta) izmedu Zagora i Mortimera koji je stvarno bio fenomenalan. Ova epizoda je "samo" vrlo, vrlo dobra, po mojoj strogoj ocijeni :)
  Drago mi je sto je Zagor napokon propustio Mortimera kroz svoje sake. Svida mi se i kraj jer obecava povratak zlocinackog genija, uz Tkaca najveceg . A bas su se obojica vratila u novim epizodama.
  Super!!! :) Ferrijev crtez je malo neprecizan i nije bilo toliko izazova kao crtanje New Yorka u prvom "susretu." Tako da je moja devetka za crtez malo nategnuta. Kadriranje malo podize ocijenu. Prva naslovnica je takoder malo neproporcionalna i neprecizna. Sve u svemu vrlo dobro, ali za klasu losije nego prvi "susret" dva neprijatelja, u svakom pogledu.
  29.10.2003
  08:11:00 sati
  D.J.
  uredi
 • Ukupna ocjena 89%

  9, 9, 9, 8

  Prilično dobra epizoda koja se mogla razvući u barem još jedan dio.
  02.11.2003
  23:49:00 sati
  Verfalk2003
  uredi
 • SnotMan

  Ukupna ocjena 84%

  8, 9, 8, 9

  sve je super zakon samo eto malo prica mogla i biti bolja sve u svemu veoma citljivo
  23.12.2003
  18:48:00 sati
  SnotMan
  uredi
 • Ukupna ocjena 93%

  9, 9, 10, 9

  Baš dobra epizoda,ali su mogli je malo produžiti.
  27.02.2004
  18:00:00 sati
  Mate
  uredi
 • Ukupna ocjena 68%

  6, 5, 10, 5

  nisu loše epizode,ali mogle bi biti i bolje
  02.03.2004
  21:50:00 sati
  brane_d
  uredi
 • Heyoka

  Ukupna ocjena 89%

  10, 9, 8, 8

  Mortimer je najbolji negativac s kojim se Zagor sukobio. Hellingen može sebi staviti svu onu naučnu pamet zna-se-gdje, Mortimer je čisti mračni um, beskrupulozan do krajnje granice, moram priznati da mu zavidim. Burattini je očito Cybill Kant pravio po Diabolikovoj Evi Kant i ona mu je odličan sidekick. Mortimerovi planovi su kao i on: čista genijalnost.
  04.03.2004
  14:07:00 sati
  Heyoka
  uredi
 • Ukupna ocjena 62%

  5, 6, 8, 5

  hmmm, ja bih se radije osvrnuo na recenziju nego na strip
  mislim da ova analiza likova nema baš nekog smisla niti nam govori nešto posebno o radnji u stripu
  možda je brdar na taj način i htio reći kako je ovo pojavljivanje Mortimera mnogo lošije sprovedeno nego u Bostonu, ali spominjanje Georga Busha u istom kontekstu sa Tonkom mi je u najmanju ruku smiješno
  što se tiče stripa, znam da je Mortimer genija zla i majstor u prerušavanju ali Ferri ga čas crta kao da ima 30 godina a čas kao 55!
  uglavnom solidna priča, lošija nego brojevi 58,59,60
  da ne govorim o usporedbi sa ova nova 3 originala što nam je DJ slao  06.03.2004
  02:13:00 sati
  Tomek
  uredi
 • Top

  Ukupna ocjena 82%

  9, 8, 8, 7

  dobar zaplet i prica, dobro planirana osveta, ali kao sto su mnogi dosad naglasili, raspletu fali vise slifa. kao prvo prekratak je i zbrzan. komotno jos jedno 50 strana bi tu valjalo ubaciti. ferrijev crtez nista posebno, kao i kod vecine njegovih radova u novije vrijeme, ali ipak solidno odradjeno. naslovnice su ok uzimajuci u obzir ko ih crta.
  inace takodjer mislim da je povratak mortimera dosao prebrzo, a i generalno je epizoda ispod ocekivanja. ali jos uvijek vrlo dobra.
  13.05.2004
  12:08:00 sati
  Top
  uredi
 • Ukupna ocjena 96%

  9, 10, 10, 9

  Il genio kriminala,sve predvidi, i sve bi i ostvario da ga nas duh sa sjekirom posteno ne izudara na kraju, i posalje u cuzu.al Zagor ne zna da mu je to sitna prepreka jer on vec ima i plan bijega.Vrlo dobra epizoda,uzbudljiva mada kraca,al nema veze.ocekujem povratak(mozda se udruzi i sa Wendigom)kakogod zato ce ponovo osjetit pesnice najjaceg strip junaka u povijesti.
  27.07.2004
  17:11:00 sati
  nakai
  uredi
 • Koresh

  Ukupna ocjena 85%

  9, 9, 7, 10

  Meni se ova epizoda stvarno svidjela, istina bila je bolja prva zgoda sa Mortimeron, ali je on neprijatelj vrijedan novog pojavljivanja. Dobro je to upletanje Tonke u pustolovinu, ali me je razočarao Ferri, ali njegov crtež,a ne naslovnice koje jedne od boljih Zagorovih.
  24.09.2004
  20:17:00 sati
  Koresh
  uredi
 • piquet

  Ukupna ocjena 78%

  5, 8, 10, 9

  burattini je to stvarno mogao i bolje i s ovakvim radom ne može konkurirati boselliu. nisam mogao vjerovati da se opet reciklirala stara fora s novim zapovjednikom utvrde. pa čak nijedan vojnik ne prepoznaje zagora iako on živi na 5 min pješke.
  prva avantura s mortimerom puno, puno bolja.
  27.12.2004
  16:26:00 sati
  piquet
  uredi
 • Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Epizoda dostojna velikog povratka strašnog Mortimera.Nakon šta je u "majstorski udarac" na kraju mortimer reka:"Zagor.Upamtit ću to ime a kada se ponovno sretnemo platit će mi"-tako nešto-nisan moga dočekat povratak i srića šta je brzo izaša.Genijalan plan zla ali je zagorov plan ipak nadmašija mortimerov i zada mu kako kaže naslov ŠAH-MAT.Jedva čekan "Il rittorno di Mortimer" ne samo zbog velikog povratka mortimera i tkača nego i zbog crteža Marca Vernija o koje se tako puno govori.
  16.07.2005
  01:05:00 sati
  vice
  uredi
 • globinjo

  Ukupna ocjena 76%

  7, 7, 8, 10

  naslovnice su mi odlične,ferri malo trokira,mortimer se prebrzo vratio...
  03.10.2005
  02:34:00 sati
  globinjo
  uredi
 • mpavin

  Ukupna ocjena 94%

  9, 9, 10, 10

  Nismo baš navikli da se neprijatelji tako brzo vraćaju, ali meni to ne smeta. Mortimer mi je baš dobar kao negativac (samo da se još zna tući). Prebrzo je završila ova priča, trebala trajati bar još jedan broj. Ferri je dobar kao i naslovnice. Nestrpljivo očekujem sljedeću borbu sa Mortimerom:)))
  26.10.2005
  22:16:00 sati
  mpavin
  uredi
 • npetros2@htnet-dsl

  Ukupna ocjena 92%

  9, 10, 9, 8

  Ovaj je malo slabiji od prethodnog. Ali ona epizoda je najuzbudljivija koju san dosad čita...Ne mogu dočekati povratak mortmiera i tkača .
  03.04.2006
  18:49:00 sati
  npetros2@htnet-dsl
  uredi
 • Daniel

  Ukupna ocjena 88%

  9, 9, 8, 10

  Izvrsna epizoda s Mortimerom,jako dobar scenarij i zanimljiva radnja,koja je komotno mogla biti i produžena na par epizoda više,ali i ovako na priču,crtež i realizaciju nemam prigovora,sve 5. :)
  03.04.2006
  22:29:00 sati
  Daniel
  uredi
 • Ukupna ocjena 99%

  10, 10, 10, 9

  Meni jedan od najboljih Zagora uopsce.Mortimer mi je pored Hellingena,Kandraxa,Rakosija i Hagota najbolji negativac,tip ima stvarno fenomenalne ideje,kako sve obaviti.Odlicna prica,ne samo za Zagor fanove.
  22.04.2006
  10:22:00 sati
  zagorovac
  uredi
 • jack 50

  Ukupna ocjena 78%

  4, 9, 10, 9

  Ma i nije baš nešto. Ne volim priče s Mortimerom, Čuo sam da će uskoro novi susret s Mortimerom.
  22.04.2006
  17:16:00 sati
  jack 50
  uredi
 • Ukupna ocjena 85%

  9, 10, 7, 7

  jedna od boljih epizoda. mortimer mi je omiljeni negativac. dostojan (i inteligentan) je protivnik zagoru.stvarno super!
  13.11.2006
  21:29:00 sati
  karat
  uredi
 • Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  ...među top 15...bolje od prvog susreta....
  12.01.2007
  21:51:00 sati
  Neustrašivi Chico
  uredi
 • ken2

  Ukupna ocjena 74%

  8, 7, 7, 8

  lošije od prvog susreta, ali još uvijek zanimljivo, u staro doba zagora, nisu se negativci tako brzo pojavljivali
  09.08.2007
  23:03:00 sati
  ken2
  uredi
 • lwood

  Ukupna ocjena 83%

  8, 9, 8, 8

  prvi susret s Mortimerom mnogo bolji.al nimje ni ovo za bacit.
  25.08.2007
  18:51:00 sati
  lwood
  uredi
 • Poncho

  Ukupna ocjena 89%

  9, 8, 10, 8

  Mortimer je definitivno jedan od najboljih negativaca... usto je samo čovjek i nema nikakve nadnaravne moći, samo mozak... malo mi je naivno da u svojim pseudonimima uvjek koristi inačicu svog imena... Zbrzan kraj, i kratka radnja, ali značaj ovog lika je velik... No ipak bi bilo puuuno bolje da m uZagor ni ovdje nije vidio lice, da Mortimer upravlja svojim planovima iz sjene...A šta reći Ferriu, s godinama je sve bolji...
  02.09.2007
  13:42:00 sati
  Poncho
  uredi
 • mali od palube

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  LUDARA!!!!!
  17.09.2007
  19:06:00 sati
  mali od palube
  uredi
 • Ukupna ocjena 96%

  9, 10, 10, 9

  Kao zagrijavanje za Mortimera koji bi se trebao uskoro pojaviti i po treći put, ponovno izvuko Sotonskog mortimera i ovu epizodu. Ova epizoda jest slabija od prethodnika, ali ne za puno...Ferri odličan...
  28.11.2007
  13:16:00 sati
  Akul
  uredi
 • delboj

  Ukupna ocjena 90%

  8, 9, 10, 9

  Prva priča o Mortimeru mi je bila bolja, ipak je Njujork kao mjesto radnje mnogo bolje odgovarao takvom tipu zločinca. Drugi susret nije loš, samo je izostao spektakularni obračun na kraju, pa zbog toga malo manja ocjena. A recenzija je malo više okrenuta ka nekom šaljivom i ironičnom tonu, što mi se baš ne sviđa.
  30.11.2007
  14:13:00 sati
  delboj
  uredi
 • Ukupna ocjena 97%

  9, 10, 10, 10

  odlična epizoda dostojna burattinija i zato što osobno obožavam epizode s mortimerom!!!!!
  31.03.2008
  13:11:00 sati
  Misko iz Darwooda
  uredi
 • flamboyant soul

  Ukupna ocjena 86%

  8, 8, 10, 8

  Vjerojatno najveća zamjerka Burattiniju je prebrzo vraćanje (sotonskog) Mortimera. Da ga je pustio da odleži u hladu još koju godinu vjerujem da bi priča bila kudikamo bolja, no valja priznati da je i ovako dosta dobra. Eh, gdje su sad ovakve priče...
  30.08.2008
  23:47:00 sati
  flamboyant soul
  uredi
 • Raga

  Ukupna ocjena 83%

  8, 8, 9, 8

  Naravno ne dobra kao prva priča, ali sigurno opet dobra priča!
  02.09.2008
  10:37:00 sati
  Raga
  uredi
 • vope

  Ukupna ocjena 94%

  9, 9, 10, 10

  Epizoda mi je jednako dobra kao i prvi susret sa Mortimerom uz slaganje sa nekoliko prethodnih komentara da je gradska sredina pogodnija za priče ovakve tematike. Mortimer se još jednom pokazao kao produktivan negativac i uspješno je nastavio svoju priču gnjaveći nam dragog junaka. Recenzija... je li ovo bila recenzija ili "duhoviti" osvrt na likove, nelogičnosti itd. bez iole dubljeg "oranja"? 
  02.09.2008
  11:25:00 sati
  vope
  uredi
 • cibalia

  Ukupna ocjena 98%

  10, 10, 10, 8

  Mortimer je car! Nekako mi paše. Jako siguran u sebe, ali ipak pazi na svaku sitnicu. Bravo, Bure. I urata je zbilja genijalana!
  16.11.2008
  14:55:00 sati
  cibalia
  uredi
 • supermike

  Ukupna ocjena 94%

  9, 9, 10, 10

  Nije kao prvi susret sa Mortimerom za nijansu je lošiji ali ovakvih stripova treba Zagoru danas, a ima ih sve manje i manje.
  30.11.2008
  20:05:00 sati
  supermike
  uredi
 • allessi

  Ukupna ocjena 76%

  7, 7, 9, 7

  Nije me se nešto dojmila ova priča. Puno, puno bolji je prvi susret sa Mortimerom. Jedino što je u redu u ovoj epizodi je ta kompleksnost priče, podvala Tonki i osuđivanje na doživotnu robiju u Hellgateu, te unaprijed isplanirano Zagorovo oslobađanje Tonke, a sve samo da podvali Zagoru, te da mu se osveti što mu je prošli put upropastio majstorski isplaniranu pljačku vlaka. Prva naslovnica mi je katastrofalna. Puno više mi se sviđaju one mračne ulice New Yorka u "Sotonski Mortimer" za borbu sa ovakvim tipom zločinca, nego Darkwoodska šuma.
  11.12.2008
  12:35:00 sati
  allessi
  uredi
 • dcopic

  Ukupna ocjena 80%

  8, 7, 9, 8

  Zanimljiv zaplet i dobra ideja scenariste. Šteta što nije malo duža priča, barem za jedan broj. Lošije od prvog susreta, ali bolje od trečeg. 
  14.12.2008
  00:39:00 sati
  dcopic
  uredi
 • Inferno

  Ukupna ocjena 96%

  9, 10, 10, 9

  Fenomenalna priča. Burattni ju je osmislio kao partiju šaha između Zagora i Mortimera. Inače, Mortimerov plan je genijalan: jednim udarcem dvije, tri, četiri... muhe. :) Iako se može reći da je mislio na sve, da je povukao sve genijalne poteze, pogriješio je u nekim sitncima koje će mu se poslije razbiti o glavu. Zagor će prijeći iz obrane u protunapad i zadati šah-mat svom opakom neprijatelju. Ferri nikad bolji. Jedino što bih mogao zamjeriti je to što se radnja odvija u Darkwoodu, u šumi, što baš ne odgovara zločinačkom geniju kao što je Mortimer koji uglavnom operira po velikim gradovima s visokom stopom uličnog kriminaliteta. Ali gledajmo na to kao Mortimerovu osvetu koju je odlučio sprovesti u srcu Zagorovog teritorija, kad mu to već nije pošlo za rukom u New Yorku.
  20.02.2009
  18:25:00 sati
  Inferno
  uredi
 • bora81

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Fantasticno!!!!!!Jedan od najboljih Zagora.Strasna prica.Poceo sam juce da je citam i pomislio sam da necu uspeti da procitam ni 1 deo ali ipak sam procitao odma i drugi deo.Odlicna prica koju krasi odlican crtez Ferija.Bure je jos jednom dokazao da je sjajan i da je takodje odlican u tandemu sa Ferijem.Cuo sam da u novim ludens izdanjima Bure je sve losiji ali nema veze jer za mene ce on uvek biti car.Onaj ko napise dugo putovanje  MAXI  je za mene broj 1.Crtez i naslovnica takodje sjajni.Ko ovo nije procitao savetujem mu da obavezno nabavi i da procita.
  19.03.2009
  00:43:00 sati
  bora81
  uredi
 • Archy

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Super epizoda. Možda je kraj ubrzan, falilo je još par stranica, ali sve u svemu priča je odlična. Naslovnice super, pogotovo prva, a Ferrijev crtež kao i uvijek, sjajan.
  15.05.2009
  13:06:00 sati
  Archy
  uredi
 • Spookey

  Ukupna ocjena 90%

  9, 9, 9, 9

  Dobra epizoda.... volim kad se pojavi ovaj Mortimer od njega se moze svasta ocekivati.......
  16.05.2009
  02:48:00 sati
  Spookey
  uredi
 • supermark

  Ukupna ocjena 81%

  8, 8, 8, 9

  odličan strip! jedan od ponajboljih zagora u par godina!
  16.05.2009
  22:23:00 sati
  supermark
  uredi
 • Ferri

  Ukupna ocjena 92%

  9, 9, 10, 8

  09.06.2009
  04:21:00 sati
  Ferri
  uredi
 • Stripmen

  Ukupna ocjena 94%

  9, 9, 10, 10

  Odlična priča.Posle Kandraxa moj najdraži negativac.

  02.07.2010
  17:09:00 sati
  Stripmen
  uredi
 • drogsy

  Ukupna ocjena 80%

  8, 9, 7, 8

  Barem nešto što valja od Burattinija u tom razdoblju, Ferri najlošiji dosad, ali još uvijek solidan.

  30.08.2010
  21:03:00 sati
  drogsy
  uredi
 • dog_soldier

  Ukupna ocjena 75%

  8, 8, 7, 6

  10.09.2010
  12:56:00 sati
  dog_soldier
  uredi
 • King Warrior

  Ukupna ocjena 96%

  9, 10, 10, 9

  Jos jedna odlicna prica sa Mortimerom, koji je po meni daleko bolji negativac od Murda, kojeg recenzent pominje.

  Mortimer je najkompleksniji lik u Zagorovom serijalu, pisanje epizoda sa njime zahtjeva zaista proracun u najmanje detalje, samo tako njegovi pakleni planovi izgledaju uvjerljivo.

  Ferri  standardno dobar, bez konkurencije.

  03.12.2010
  19:07:00 sati
  King Warrior
  uredi
 • Ukupna ocjena 93%

  9, 9, 10, 9

  04.01.2011
  14:09:00 sati
  Kandrax
  uredi
 • Ukupna ocjena 92%

  9, 9, 10, 8

  Moram prigovoriti recenzentu, gotivim Nata Murda ali je Mortimer zakon. Mislim da je i ova trojka za priču zaista nekorektna. Moj jedini prigovor je da epizode sa Mortimerom moraju biti duže i očekujem da on bude junak neke od kultnih epizoda!

  29.01.2011
  00:18:00 sati
  malek
  uredi
 • Zagor12

  Ukupna ocjena 87%

  8, 9, 9, 9

  Posljednji Zagor Slobodne Dalmacije! Amen! [zagor]

  14.02.2011
  10:35:00 sati
  Zagor12
  uredi
 • bjelolasica

  Ukupna ocjena 94%

  10, 9, 9, 10

  U svim do sada epizodama Morti se nije razvio u svoj puni potencijal.

  21.05.2011
  16:37:00 sati
  bjelolasica
  uredi
 • Ukupna ocjena 84%

  8, 8, 9, 9

  11.06.2011
  20:05:00 sati
  DJ DEX
  uredi
 • macca1985

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Izvrstan Zagor kao i u prvom Mortimerovom pojavljivanju.

  24.06.2011
  13:52:00 sati
  macca1985
  uredi
 • writer

  Ukupna ocjena 90%

  9, 8, 10, 9

  Sasvim solidno, mada opet 'Opaki Mortimer' mnogo bolja epizoda. Mortimer /ne znam mu ime, samo prezime/ je meni drugi po redu najbolji Zagorov negativac, posle Nata Murda, a 3. mi je Robert Grej :)

  03.09.2011
  16:53:00 sati
  writer
  uredi
 • Ukupna ocjena 82%

  5, 9, 10, 10

  Ferri je fenomenalno nacrtao ovu epizodu.Burattini se potrudio i polučio je dobre reezultate.Naslovnice su kao crtež,fenomenalne.

  28.10.2011
  16:48:00 sati
  Patrix
  uredi
 • Bat Baterton

  Ukupna ocjena 89%

  9, 9, 9, 8

  Veoma sam zadovoljan ovom epizodom, odlična priča, odličan negativac, jako zanimljiv zaplet. Malo je možda priča lošija od 1. susreta, ali neznatno, i to pre svega zato što je mogla možda da ide na više strana i zato što mi je Njujork ipak bolji ambijent za ovog protivnika. Veliki plus za uvođenje u priču Helgejta i doktora Hogana.

   

  Feri malo lošiji nego u prvom susretu, ova 9ka što sam dao je pomalo nategnuta. Ali ipak je to Feri!

   

  Odavno nisam pročitao recenziju koja mi se manje svidela i rekao bih da je sve samo ne nepristrasna i objektivna.

  29.03.2012
  23:07:00 sati
  Bat Baterton
  uredi
 • acestroke

  Ukupna ocjena 94%

  9, 9, 10, 10

  Odlicna prica, jenda od boljih iz ovog Zagorovog doba.  Mortimer mi ovdje djeluje dosta vise zao nego u svojoj prvoj pojavi, a i prica je dobro izmisljena sa Burratinijeve strane.  Crtez je vrhunski, Ferri je legenda, sa unutrasnjem crtezu i sa naslovnicama.  Kraj price mi se puno svidja, jer je ocito da cemo vidit vise pojava ovog negativca, i njegov osmijeh na zadnjoj stranici je ne samo obecavajuci, nego i pomalo strasljiv.  Ko ce znat sta ovaj djavo od covjeka ima na svom opakom umu?  Super epizoda, ovakvih prica treba vise ovom serijalu, a pogotovo ovakav crtez.

  01.04.2012
  16:52:00 sati
  acestroke
  uredi
 • going going

  Ukupna ocjena 97%

  9, 10, 10, 10

  Odlicno je vodjena prica i veoma zanimljiva moglo je tu jos 50tak strana da se ubaci da se malo razvije prica ali nema veze

  Ferri losiji nego u prvom susretu ali ne mogu da mu dam manje od 10

  07.05.2012
  15:03:00 sati
  going going
  uredi
 • Ukupna ocjena 73%

  7, 8, 7, 7

  Ovo je puno bolje i originalnije nego prvi susret s Mortimerom. Sigurno jedna od boljih priča u ovoj rednoj seriji Zagora.

  04.06.2012
  21:55:00 sati
  tekumze
  uredi
 • Ukupna ocjena 99%

  10, 10, 10, 9

  02.11.2012
  23:00:00 sati
  Fran
  uredi
 • hrvoje23

  Ukupna ocjena 97%

  10, 9, 10, 10

  Predobro. Gotovo isto kao i prvi susret s Mortimerom, no mrvicu slabije.

  29.01.2013
  13:41:00 sati
  hrvoje23
  uredi
 • solar

  Ukupna ocjena 76%

  8, 8, 7, 7

  Nakon što pročitam ovu priču, najsnažniji dojam ostavlja jezgrovitost, odnosno kratkoća priče. U to vrijeme Burattini je bio "običan" scenarist, tako da nije mogao odlučivati o svemu pa tako ni o dužini epizoda, što i nije loše jer nema onih njegovih suvišnih dijaloga.

  Mortimerov plan je također jako dobar, kao i u prvoj pojavljivanju natjerao je sve oko sebe da rade za njega pa makar toga i ne bili svjesni. On i Zagor se opet nisu sukobili sve do zadnjih par stranica što me podsjeća na prvu priču.

  Najveća zamjerka ide na račun Mortimerovog karaktera. On je prilično jednodimenzionalan, znamo da je beskrupulozan, ubija ko od šale i ima veliku inteligenciju, ali baš je zbog toga nekako bezvezan. To može biti interesantno ako imate dvanaest ili trinaest godina, ali ako ste malo stariji, likovi na papiru moraju biti od "krvi i mesa", moraju imati neke karakterne osobine koje ih čine uvjerljivim. Mortimer nema ništa od toga.

  Dobra usporedba bi bila Nat Murdo, koji je jednako lako ubijao sve što se kreće, ali je ipak imao karaktera, mogli ste povjerovati da je takav čovjek negdje, nekad zaista postojao.

  Mortimera jedino ta Sybil spašava da ne bude karikatura od pojave.

   

  Što se tiče Ferrijevog crteža, u to doba je bio dosta "nemaran", ima puno brzopletih poteza kistom, čak bih rekao nervoznih. Više volim njegove radove iz osamdesetih gdje mu je ruka bila puno mirnija, a da ne spominjem "zlatne" sedamdesete. Uglavnom nisam toliko guštao u njegovom crtežu.

  Naslovnice su također tako-tako, s time da je prva puno bolja.

  01.02.2013
  21:51:00 sati
  solar
  uredi
 • Maki_Mostar

  Ukupna ocjena 97%

  10, 9, 10, 10

  Mortimer je najbolji negativac, nema natprirodne moći i sve epizode s njim su klasici. Prvo pojavljivanje svakako bolje ali ne zaostaje ni ovo puno.

  02.03.2013
  20:32:00 sati
  Maki_Mostar
  uredi
 • Floyd98

  Ukupna ocjena 95%

  10, 9, 10, 8

  Meni je ovo najbolji Mortimer, mrvicu bolji od prethodnog. 

  01.09.2013
  14:17:00 sati
  Floyd98
  uredi
 • caramba

  Ukupna ocjena 99%

  10, 10, 10, 9

  Teško mi se odlučiti, jel mi se više dopao prvi ili ovaj drugi ''susret'' s Mortimerom. U svakom slučaju zbilja pakleno osmišljen plan odnosno scenarij. Bravo Bure! Ferri i ovdje rastura!

  29.11.2013
  08:31:00 sati
  caramba
  uredi
 • velka031

  Ukupna ocjena 81%

  8, 7, 9, 9

  12.01.2014
  15:40:00 sati
  velka031
  uredi
 • Spock

  Ukupna ocjena 85%

  8, 10, 9, 4

  Odlično i napeto od početka do kraja. Burattini efektno završava priču, što mu baš i nije običaj. Istina da je priča prenategnuta, ali scenarij uvjerljivo popravlja stvar. Ferri lošiji nego u najboljim danima, ali to je još uvijek odlično. Naslovnice su mi nekako preobične.

  02.03.2014
  08:35:00 sati
  Spock
  uredi
 • sergej773

  Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  12.04.2014
  19:18:00 sati
  sergej773
  uredi
 • markotamara

  Ukupna ocjena 91%

  9, 9, 9, 10

  Odlican
  04.06.2014
  09:34:00 sati
  markotamara
  uredi
 • DODSFERD

  Ukupna ocjena 96%

  10, 10, 9, 9

  Nisam čitao prvo pojavljivanje Mortimera ali ovo je stvarno izvrsno, priča me držala u napetosti do samoga kraja. Krimić smješten na prostor Darkwooda se pokazao kao puni pogodak za ovakvu vrstu zavjere i drago mi je da nije bila u pitanju neka urbana sredina. 

  Fascinira me što Mortimer u nedostatku fizičke snage koristi mozak u postizanju svojih ciljeva i već ima pripremljen  pričuvni plan ako kojim slučajem nešto krene po zlu. 

  Možda je kraj malo i prebrzo došao jer sam čitajući dobivao dojam da nema šanse da se to riješi u samo 190 stranica... još 20-ak bi dobro došlo ali i ovako je sve najbitnije obuhvaćeno.

  Ferri više nije kao u najboljim danima ali još uvijek je to na visokom nivou i jednostavno mu ne mogu dati manje od 9.

  11.06.2014
  03:35:00 sati
  DODSFERD
  uredi
 • Ukupna ocjena 100%

  10, 10, 10, 10

  Opaska Buretu kao i u Paukovoj mreži, ova epizoda treba trajati barem 3 stripa.

  27.06.2014
  18:30:00 sati
  Tintilinic
  uredi
 • Tutta

  Ukupna ocjena 76%

  8, 7, 8, 7

  Prica je,ajmo reci ok. Mortimer zeli osvetu,sve lijepo i razumljivo. Mala klopka,  Zagoru metak u celo i gotova prica. A uvuci u pricu hiljadu ljudi? Ne znam. Al uglavnom sve je imalo svoj tok i bilo je zanimljivo. Sve do trenutka kad Rochas posmatra Sybill. Onda sve nesto se preokrenu u brzi tempo i Zagor je bio pravi vidovnjak. To je uostalom pokvarilo dosad valjajuci scenario. Ferri je vrlo dobro obavio svoj dio posla. Pogotovo kako je se Sybill'i posvetio.Naslovnica SD 10,cista desetka,a druga je vec ispod prosjeka.

  Recenzija: 3/10 (pretanka)

  20.07.2014
  23:12:00 sati
  Tutta
  uredi
 • Ukupna ocjena 81%

  7, 7, 10, 9

  Veoma dobar nastavak,vidi se da Mortimer zadaje prilicno dosta muka Zagoru 

  26.07.2014
  13:00:00 sati
  Dylan-Forever
  uredi
 • Ukupna ocjena 87%

  10, 8, 8, 9

  28.07.2014
  22:21:00 sati
  Eddie Monsoon
  uredi
 • Darkwood Monty

  Ukupna ocjena 90%

  10, 8, 9, 9

  Dobra priča koju je komotno trebalo razvući na 3 epizode, ovak mi pomalo zbrzano sve skupa i zato Burattiniju nešto slabija ocjena za scenarij. Ferriju ne mogu dati manje od 9 za crtež čisto uzimajući u obzir činjenicu da mnogi crtači godinama unakazuju Zagorov lik i djelo svojim crtežom, a Ferri je za njih očito još uvijek nedostižan, iako više nije u svojoj top formi. Sve u svemu uzbudljive dvije epizode.

  10.01.2015
  01:16:00 sati
  Darkwood Monty
  uredi
 • igor 12

  Ukupna ocjena 93%

  10, 9, 9, 9

  Mudro zbori Sun Tzu u svom Umijeću ratovanja.Upoznaj neprijatelja da bi ga pobijedio.I dok se naš Zagor borio protiv raznih neprijatelja Mortimer je sakupljao informacije.Pretvarajući se da je novinar sakupio je podosta podataka od trapera i stanovnika Darkwooda,,maltene i broj gaća koje nosi naš junak.
  Iskovao je svoj briljantni,monstruozni plan.Dijabolični plan u kojem će njegov neprijatelj nesvjesno raditi u njegovu korist,plan koji će njemu donijeti bogatstvo a Zagoru omču oko vrata.Nije iskoristio Čika kao mamac a već smo takvu situaciju imali prilike vidjeti,nije stao otvoreno pred Zagora da kaže došao sam po svoju osvetu da te ubijem mrski neprijatelju.Ne,Morti nije neki banalan tip,to je pokazao i u prvom pojavljivanju,nije diletant.
  Plan je puno sofisticiraniji,dostojan genija zla.U planu nema mjesta za slučajnosti,svaki korak neprijateljev,svaka njegova moguća reakcija pomno je proučena.
  Čak je čekao da novi zapovjednik u utvrdu dođe,koji ne pozna Zagora i Tonku pa ga je lakše izmanipulirati.Ali ne samo to,kao da je čitavo stanovništvo Darkwooda promijenjeno i svi vojnici pa nitko nema lijepu riječ za Tonku,svi samo nahuškavaju i podcupkuju.Čudno.
  I krenuli su u realizaciju plana,dok je Zagor bio daleko od Darkwooda,naravno planski udaljen.Sybil,plavokosi komad,Mortimerova priležnica odigrala je ključnu ulogu.I to savršeno i hladnokrvno,u selu Mohawka.Zmijski pogled kojim je ošinula Zagora u sudnici samo je još jedan dokaz njene podmuklosti i mržnje.Bure joj je malo podigao mračnu,pakosnu stranu.
  Ima nekoliko upitnih stvari u ovoj priči.,možda i nije toliko važna ali..zašto se Mortimer,kojem je savršeno maskiranje modus operandi nije prerušio kada je intervjuirao trapere?I zašto nije eliminirao doktora Hogana?Neki otrovni prašak koji uzrokuje zastoj srca ili gušenje bio bi idealan.I te njegove igrarije sa imenom,anagrami…to mu dođe neka vrsta umjetničkog potpisa na zločin,kao da želi da se zna za njega.
  I Sybilina izdaja mi ne drži vodu.Nisu je fizički prijetili,tek strogom zatvorskom kaznom,a po zadnjoj stranici i sam Mortimer joj je savjetovao da sve prizna ako je uhiteAli je li baš morala i mjesto gdje će Mortimer doći?I nisam zadovoljan raspletom,konačnim krešendom.Sve je nekako prejednostavno izvedeno,pogotovo u slučaju Sybil,traperi su našli njen trag,slijedili ga kao bijesni psi,bla,bla,Zagorovo mozganje u pećini…
  Mortimer je genije zločina,i svako malo voli svoje suradnike podsjetiti na to svojim prepričavanjem.Skriva li se komad Burattinija u njemu?
  A na to njegov pomoćnik Fox govori:Sve znam,nije potrebno da prepričavaš.Samokritika?
  Naslovnica odlična,munja sijevnula i proparala nebo i Zagor po prvi puta vidi nacereno,zlobno lice nevidljivog neprijatelja

  19.02.2015
  17:56:00 sati
  igor 12
  uredi
 • Ukupna ocjena 67%

  8, 7, 5, 7

  25.04.2015
  12:57:00 sati
  tinton
  uredi
 • Rahazlam

  Ukupna ocjena 83%

  9, 8, 8, 8

  Bolje od prvog pojavljivanja Mortimera,jedina zamjerka sto je Zagor shvatio da je sudac bio Mortimer,ajde jos kuzim da je shvatio da mu je on priredio sve,ali da skonta da je on sudac,eh to je malo previse za nejgovu inteligencinu!

  Mala zamjerka ide jer je ova prica trebala ici na nekih 230 stranica,nije mi jasna ta politika Bonellija,neke epizode su razvucene a neke su skracene,natrpane...Ferriju sam navikao davat desetke ali ovoga puta ne zasluzuje,imo je on daleko boljih radova!Na naslovnicama takoder ne briljira,ajde prva je cak i vise nego solidna,ali druga je jako slaba!

  20.08.2016
  20:32:00 sati
  Rahazlam
  uredi
 • Ukupna ocjena 77%

  8, 6, 9, 8

  02.10.2016
  15:53:00 sati
  Jim Gitara
  uredi
 • Ukupna ocjena 97%

  10, 9, 10, 10

  07.02.2017
  16:57:00 sati
  suply1
  uredi
 • Gris

  Ukupna ocjena 83%

  8, 8, 9, 8

  20.03.2017
  08:17:00 sati
  Gris
  uredi
 • Ukupna ocjena 83%

  9, 6, 10, 8

  Na dosta dobar scenario, nalepljeno je preterano i suvoparno objašnjavanje u vidu "razmišljanja u sebi" glavnih likova. Konstantno imamo "direktan prenos" toka misli koji nam objašnjava ono što je već nacrtano. Suvišno i iritirajuće. Da je samo izbačeno par desetina oblačića teksta, priča bi bila za najviše ocene. Sve u svemu, dosta bolja epizoda nego prvo pojavljivanje Mortimera. Ovaj put je zaista nastupio Genije zla.

  17.07.2018
  15:30:00 sati
  Batacele
  uredi
 • grofica Varga

  Ukupna ocjena 99%

  10, 10, 10, 9

  Ovo mi je ipak malo bolje od prvog pojavljivanja. U prvoj epizodi su Mortimer i Zagor slučajno naletjeli jedan na drugog, ali ovdje Mortimer dolazi s ciljem da zapapri. Osveta Zagoru je imperativ.
  Volim te priče kada je Zagor opet nevoljen u Darkwoodu. Tek premješteni zapovjednici, vojska koja ga ne poznaje. Nama dragi Tonka u problemu, a ekipa trapera se zdušno bacila na zadatak da pomogne Zagoru ispraviti krive drine.

  Spletka koju je Mortimer napravio Tonki je odlična, pogotovo situacija sa Sybil u selu. To mi je možda najjači trenutak u stripu. Meni je ovo bio prvi pročitan Mortimer, nisam imala pojma tko je Sybil i zato mi je trenutak u selu bio šok. Sjećam se kako sam zinula – Koja kučka!

  Dobar je i preokret, trenutak kada Mortimer shvati da su Zagor i Co. odvukli ranjenika sa sobom, nakon bitke za oslobađanje Tonke. Tu se kolo sreće okrenulo. Može on biti genijalan planer i taktičar, ali je kolo sudbine reklo svoje. U prvoj epizodi su Mortimer i ekipa ipak napravili glupost s planom željeznice i kalendarom. Zabili su autogol. Ovdje je poanta u tome da ne možeš sve predvidjeti i izračunati. Onako hladan i kao netko tko Zagora ne poznaje, nije računao na njegovo veliko pravedničko srce koje neće okrenuti leđa ranjenom čovjeku. Makar ga to dovelo i u probleme.

  Mortimer mi se sviđa kao lik, a u ovoj epizodi je još bolje pokazao da je pravi manipulator. Istovremeno i okrutan. Poklao je one silne vojnike, dok su bili vezani. Sybil mu je dodatni bonus, jedina kojoj (donekle) vjeruje. Uz nju izgleda manje štur. On čak nekog voli, ima i druge interese osim sijanja zlih planova uokolo. Ona je umjetnička dušica, zaljubljena u manijaka. To je jedan baš skladan par.

  Smatram da je Mortimer, već sam to i prije rekla, Burattinijevo remek djelo, veliki protivnik koji je itekako obogatio Zagorov svijet. Hvala mu na tome.

  10.01.2019
  13:09:00 sati
  grofica Varga
  uredi
 • Ukupna ocjena 90%

  9, 9, 9, 9

  03.06.2019
  15:14:00 sati
  savas
  uredi
 • Hercule Poirot

  Ukupna ocjena 93%

  10, 10, 10, 3

  Priče s Mortimerom kao da ne mogu podbaciti. Za razliku od naslovnica.

  19.06.2019
  18:03:00 sati
  Hercule Poirot
  uredi
 • goghy

  Ukupna ocjena 72%

  6, 6, 9, 9

  21.01.2020
  14:23:00 sati
  goghy
  uredi
 • kiky

  Ukupna ocjena 90%

  9, 9, 9, 9

  Koja predstava, koji šou! Kao i svaka u kojoj je jedan od glavnih igrača Mortimer. Burattini se ovdje pokazao uistinu metodičan i promišljen u praktički svakom stadiju priče, upravo poput spomenutog Mortimera, čija dijaboličnost u svome drugom nastupu u serijalu dobiva još jednu dodatnu dimenziju. Njegova beskrupuloznost, sistematičnost, proračunatost i navika da apsolutno ništa ne prepušta slučaju učinili su od njega serijski hvalevrijednog Zagorovog nemesisa. Stoga je bilo užitak čitati ovu dinamičnu, preciznu epizodu prepunu zajvera, spletki, okršaja, emocija i usijanih glava. 

  16.08.2020
  14:49:00 sati
  kiky
  uredi
 • prozirna senka

  Ukupna ocjena 28%

  3, 3, 2, 4

  Ic ovde ne valja. Prica smandrljana, feri uzasan i mrljav od pocetka do kraja, a ni naslovna nije nesto posebna, obojica se bece ko da imaju tvrdu stolicu.

  11.11.2020
  18:18:00 sati
  prozirna senka
  uredi
 • Altairfan

  Ukupna ocjena 94%

  9, 9, 10, 10

  Odlična priča,koja se čita u jednom dahu.Mortimer je genije strategije,ali nije računao da se svaki plan može raspasti.  Odlično je smišljena ova zamka za Tonku i kasnije za Zagora.  Cijela priča je  zapravo savršeno napravljena za 2 stripa,jer nema dosadnih dijelova.  Najbolji dio je zasigurno napad na kočiju da bi se oslobodio Tonka, a i ključni dio početka pada Mortimerovog plana.Iako je Mortimer na kraju završio u zatvoru, već se očekuje nova pustolovina sa njim, jer eto Mortimer uvijek ima plan.  Crtež i naslovnice su također odlični. 

  20.02.2022
  16:14:00 sati
  Altairfan
  uredi
 • Ukupna ocjena 78%

  7, 6, 10, 9

  Čudna recenzija.

  A i epizoda me malo razočarala. Kao prvo, prošla je samo godina dana od prvig sukoba s Mortimerom, a kao drugo, Burattini je predstavio Mortimera kao nekog epskog negativca, a ovdje mu je dao svega 192 stranice prostora  da se osveti Zagoru.

  Sve djeluje i malo zbrzano, s nedovoljnom karakterizacijom likova i nedostatkom atmosfere. Falio je tu neki uvod kao kod drugih Zagorovih klasika. Zaplet je, da budem iskren, obećavao nešto dobro, ali ispalo je to nedorečeno na kraju.

  Ferrijev crtež je, definitivno, najbolji dio stripa. Atmosferičnost mu je na standardno visokoj razini, a i likovi te akcija su mu sjajni.

  Naslovnice su vrlo dobre. Prva je genijalna i bolja je od cijele radnje stripa, a druga je malo slabija i zato je mogu dati desetku.

  22.04.2022
  17:37:00 sati
  Qwertz
  uredi
 • Ukupna ocjena 91%

  9, 9, 9, 10

  Prva epizoda Zagora koju sam procitao. Budi lepe uspomene...

  30.08.2022
  13:42:00 sati
  milandog
  uredi

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Carstvo Amazonki
  Kod: MM SA 79
  Ocjena: 53%
  Vrijeme: 30.5.2023. 6:46:00
  Autor: prozirna senka
  Broj komentara: 0
  Broj pogleda: 510
 • Crni bregovi
  Kod: KP LMS 548
  Ocjena: 81%
  Vrijeme: 28.5.2023. 17:41:00
  Autor: Salkan
  Broj komentara: 6
  Broj pogleda: 901
 • Pećina smrti
  Kod: VB LUSP 3c
  Ocjena: 67%
  Vrijeme: 27.5.2023. 0:28:00
  Autor: Ivan Liverpool
  Broj komentara: 3
  Broj pogleda: 847
 • Texov sin
  Kod: TX LIBKB 7
  Ocjena: 79%
  Vrijeme: 25.5.2023. 15:43:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 5
  Broj pogleda: 1061
 • Koreni zla
  Kod: DD BOP 3a
  Ocjena: 36%
  Vrijeme: 24.5.2023. 0:08:00
  Autor: prozirna senka
  Broj komentara: 1
  Broj pogleda: 1018

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

 • Eternaut
  Kod: ETER ORKA_SP 31
  Ocjena: 100%
  Vrijeme: 6.4.2023. 18:46:00
  Autor: Salkan
  Broj komentara: 18
  Broj pogleda: 22299
 • Srebrni Letač – Parabola
  Kod: SRL DRKW 1
  Ocjena: 100%
  Vrijeme: 3.3.2023. 22:53:00
  Autor: drogsy
  Broj komentara: 4
  Broj pogleda: 18221
 • Gospodarica vampira
  Kod: TX VCZS 44
  Ocjena: 72%
  Vrijeme: 7.3.2023. 22:13:00
  Autor: Salkan
  Broj komentara: 8
  Broj pogleda: 1840
 • Zlatni kanjon
  Kod: TX SA 16
  Ocjena: 44%
  Vrijeme: 11.3.2023. 10:10:00
  Autor: prozirna senka
  Broj komentara: 5
  Broj pogleda: 1547
 • Misija u Meksiku
  Kod: TX VEC 63/64
  Ocjena: 81%
  Vrijeme: 1.4.2023. 14:58:00
  Autor: tex2
  Broj komentara: 7
  Broj pogleda: 1517

Aukcije

Forum