Zagor izazivač

Zagor

ZG ZS 595/596 | 160 str.

Zagor i Chico dolaze u gradić Clarence za vrijeme sajma stoke. Susreću stare prijatelje Sullivane. Romeo Sullivan, prisiljen je boksom uzdržavati obitelj u teškim vremenima za Sullivane. U grad dolazi prvak Rocky Thorpe, a svatko tko ga pobijedi dobiva tisuću dolara. Zagor pristaje na meč da bi pomogao Sullivanovima…

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 32%

Priča 4

Scenarij 3

Crtež 2

Naslovnica 5

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 57%

P*5

S*5

C*5

N*6

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Izazivač
    ZG LEX 190
  • Gotova stvar
    ZG LEX 191
  • Zagor izazivač
    ZG ZS 595
  • Meč stoleća
    ZG ZS 596

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • Sfida al campione
    ZG SR 183
  • La partita è chiusa
    ZG SR 184
  • Sfida al campione
    ZG TT 183
  • La partita è chiusa
    ZG TT 184

ZANIMLJIVOSTI

  • Prvi put se Zagor okušava u boksu i u sportu općenito.
  • Rocky Thorpe pojaviti će se ponovo u specijalcu Protunapad (ZG LU spec #17).
  • Ponovno susrećemo Sullivanove.
  • Giorgio Pezzin, scenarist ove epizode, svaki put je u Zagoru surađivao s Gambom (vidi "Sijera Blanka", "Oči čudovišta"). Jeste li znali: na talijanskom gamba znači noga!
  • Naslovnica Tutto i originalnog izdanja razlikuju se u količini prisutnih detalja, Chica i publike.

Po čemu se ističe ova epizoda da sam je odlučio recenzirati? Pa budimo iskreni, samo po tome što se Zagor bavi boksom i što ponovo srećemo Sullivanove. Sve ostalo je slabašno i neambiciozno. Pezzinove druge radove na Zagoru nisam čitao i ne bih mogao uspoređivat sa ovim radom. Gamba je puno učinio za Kita Tellera, ali u Zagoru je karikatura. Jednostavno je loš i samo zbog Chico specijalaca uspijeva zadržati posao. Epizoda sa protivnikom kao Mac Govern koji nema ništa više nego li vježbaonicu i par mišićavih ljudi koji ga služe je neambiciozna. Je li to problem za Zagora, moćnog Duha sa Sjekirom?

A da je Pezzin htio više, mogao je staviti nekog bogatuna koji bi platio Zagoru da izgubi, ali on bi svejedno pobijedio i počele bi nevolje. Ali ovako ispada da je protivnik u ovoj epizodi preslab za Zagora koji je sredio jednog Hellingena, Rakosija…

Sve počinje dolaskom u Clarence gdje Chico odmah pokuša doći do hrane, ali kao i obično njegov pokušaj neslavno završi. Tada vide kola svojih prijatelja koji večeras glume Hamleta. Predstavu nitko ne prati osim nekog lutalice i njegovih pasa, a tata Sullivan to objašnjava činjenicom da ljudima više nije stalo gledati umjetnike tako da obitelj mora znati zaraditi nekako. Romeo se okrenuo boksu da pokuša uzdržati obitelji. Spominje se i razlog zbog kojeg su napustili Goose Creek koji je blago rečeno glup. Kiša im sve uništila. Najzanimljiviji dijelovi svakako su one borbe s Rockyjem kad pristupaju izazivači, svi redom kovači i drvosječe, kada se Zagor i Rocky zajedno bore u teretani Mac Governa okruženi njegovim ljudima i Thorpovo pridruživanje Sullivanovima. Ferri naslovnice lošije, ali obratite pozornost da su na orginalnoj naslovnici Chico i gledatelji dok na tutto nisu. Primijetit će te i netipičnog Chica za Ferrija i postavlja se pitanje je li ih neko docrtao na naslovnici?

Mislim da fanovi ne bi trebali preskočiti ovu epizodu, reda radi. Ali da će ostati razočarani, vjerujem. I ja sam ostao razočaran. Vidjeli smo mi puno gore i zato joj neću dati preslabu ocjenu s obzirom na zasluženo jer ipak vidimo Sullivanove.

Naprijed

ZG ZS 583/588 Svemirska braća

ZG ZS 603/604 Noć užasa

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • DeeCay

    Ukupna ocjena 47%

    4, 4, 6, 5

    Pa, budući da se ova epizodica nalazi između jednih od najboljih epizoda (povratak Hellingena i baruna Rakosija, Sjenki smrti i ostalih), onda naravno da ova obična nenadnaravna priča o boksu i još ktome nepoznatog scenarista ne impresionira čitatelja. Gamba mi i nije tako loš, a cijelo ovo razdoblje Zagora mi je ostalo u lijepom sjećanju...
    20.02.2009
    15:09:00 sati
    DeeCay
    uredi
  • prop_ovednik

    Ukupna ocjena 52%

    6, 5, 4, 7

    Pa zapravo, ova epizoda i nije toliko očajna, jedna od onih neozbiljnih koje malo pokupe kontinuitet, ne predstavljaju nikakav značaj za ukupnu sliku Zagora, ali opustio sam se uz nju, nije me umorila i to je za mene dosta... Crtež je, valjda očekivano, loš, a naslovnice ništa posebno...
    20.02.2009
    17:05:00 sati
    prop_ovednik
    uredi
  • Archy

    Ukupna ocjena 79%

    8, 8, 8, 7

    Meni je ova epizoda bila čisto u redu. Sama priča nije neka spektakularna, ali je zadovoljavajuća, nema nekih glupih i bezrazložnih događaja. Gamba je inače drven, ali koliko se sjećam, u ovoj epizodi mi nije bio ni jako loš. Naslovnice ko naslovnice, nisu mi ni neki važan faktor, ali ova prva iz tutto serije je čisto OK. Ipak, mislim da je sama epizoda zaslužila puno višu ocijenu od 32%, jer tako nisku ocijenu dobivaju puuuno lošiji uraci.
    20.02.2009
    18:24:00 sati
    Archy
    uredi
  • teller

    Ukupna ocjena 61%

    6, 6, 6, 7

    Dosta da je to Zagor i ima bonus,da je to neki drugi junak...Osrednje za pročitat i stavit u vrečicu.
    20.02.2009
    20:20:00 sati
    teller
    uredi
  • ken2

    Ukupna ocjena 50%

    5, 5, 5, 5

    e jeste napali ovu epizodicu, a meni je baš bila draga, tamo negdje prije 25-30 godina, volio sam te priče o boksu na divljem zapadu, pat sređuje račune i ova, ali i kenov nokautzato solidne petice, čak i gambi, iako nijedna kategorija ne zaslužuje puno preko 3
    21.02.2009
    20:19:00 sati
    ken2
    uredi
  • Ramath

    Ukupna ocjena 64%

    7, 7, 5, 7

    Meni je ovaj strip ostao u lijepom sjecanju, najvise zbog Salivanovih i zbog toga sto je Zagor ucestvovao u boks-mecu gdje se moze odmjeriti sa pravim bokserom. U svakom slucaju je bilo zanimljivo citati ga. Sto se tice crteza, Gamba mi nikako i nikada nece leci. Naslovnice su ispod Ferijevog prosjeka.
    22.02.2009
    08:12:00 sati
    Ramath
    uredi
  • Ukupna ocjena 51%

    5, 5, 5, 6

    Ispodprosječno, prije 20-tak godina mi je bila puno bolja epizoda. Stari se.
    23.02.2009
    12:45:00 sati
    mars1
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 44%

    4, 3, 5, 8

    Slažem se da je epizoda koja se ne čita puno puta ali kako su neki rekli nije naporna. Meni je ovo najgori susret sa Sullivan ekipom a Gambini crteži su mi bolji u redovnoj seriji nego u specijalcima, a ova epizoda je dosta loše nacrtana dok naslovnice su ok. 
    25.02.2009
    17:59:00 sati
    supermike
    uredi
  • Mhejl

    Ukupna ocjena 39%

    3, 3, 5, 6

    Simpatična, ali dosadna priča. Čisto za popunjavanje godišnje kvote.
    11.05.2009
    18:32:00 sati
    Mhejl
    uredi
  • Ferri

    Ukupna ocjena 40%

    3, 3, 6, 4

    08.06.2009
    09:26:00 sati
    Ferri
    uredi
  • King Warrior

    Ukupna ocjena 67%

    6, 7, 7, 7

    Jos jedan dokaz da Gamba nije bio toliko los na redovnoj seriji, barem u pojedinim epizodama. 
    10.07.2009
    22:47:00 sati
    King Warrior
    uredi
  • globinjo

    Ukupna ocjena 59%

    4, 7, 7, 5

    22.07.2009
    10:43:00 sati
    globinjo
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 81%

    7, 8, 9, 9

    26.12.2009
    19:13:00 sati
    Koresh
    uredi
  • Ukupna ocjena 41%

    4, 4, 4, 5

    prolazna epizoda, i bolje neg sam mislio, ali ništa sad veliko za pamčenje. Gamba malo možda još kvari prosjek.

    18.08.2010
    22:33:00 sati
    premujanin
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 78%

    8, 8, 7, 9

    Obzirom da je u prošlom broju spasio svijet od invazije vanzemaljaca, čitatelji bi očekivali da sada mora spasiti čitav svemir a broj nakon toga se vratiti u prošlost, razbiti pičku Herodu, Ponciju Pilatu, te spasiti Boga Isusa s križa...

    Pezzin nije velemajstor ali je napravio super epizodicu u kojoj se Zagor bori protih ljigavaca žnj kategorije, jer u opusu njegova posla nisu samo razni pakleni đavli nego i poneki seoski mutikaša

    05.09.2010
    14:45:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 68%

    7, 7, 6, 8

    Simpatična i jednostavna epizoda. Pezzin se jako popravio i ovaj put nije napisao hrpu sranja kao u Sierri Blanci. Neki dijelovi s Chicom i boksačima čak podsjećaju na Nollitin stil. Jedino je kraj malo mlak, ali to i nije neki veliki nedostatak u jednoj ovakvoj epizodi. Gamba dosta lošiji nego u Chico izdanjima, najlošije crta Zagora.

    18.09.2010
    10:24:00 sati
    mpavin
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 64%

    7, 6, 6, 7

    Zabavna prica, i naravno ako je Zagor bio u svakakvim epizodama, sa tolikim razlicitim temama i protiv toliko raznih neprijatelja, zasto da ne uskoci u ring i postane boxer, pa makar i za ovu jednu epizodu?  Sullivanovi su mi uvijek bili dragi, i kad se Zagor srece s njima, epizodi su prilicno dobre.  Naslovnice ove price nisu lose, Ferri je ok; Gambin crtez je osrednji, nekako je podnosljiv, ali ipak bolji od Pini Segne.  Prva sveska price mi je bolje od druge, ne samo sto je duza, nego sto je scenario jaci i svijeziji; u drugoj imamo samo klise, gdje razbojnici napadaju Sullivanove, zapale im kola, i kidnapuju ih, u nadi da ce se Zagor slozit da se bori za Mac Governa.  Ova prica nikad nece imat kultni status, pogotovo zato sto je u sendvic polozaju izmedju "Uzas Seste Planete" i "Povratak Vampira", ali eto, za lagan i zabavan sat citanja ce svim Zagorovcima zabavno godit.

    23.09.2010
    17:37:00 sati
    acestroke
    uredi
  • Ukupna ocjena 74%

    7, 8, 7, 8

    Fino sam se zabavio citajuci ovu pricu.

    02.10.2010
    19:05:00 sati
    Nedo
    uredi
  • Ukupna ocjena 69%

    7, 7, 7, 6

    03.10.2010
    19:32:00 sati
    vitezkg
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 69%

    8, 7, 7, 3

    Znajući tko je scenarist očekivao sam katastrofu, kad ono lagana i zabavna epizodica. Gamba solidan. Ferri loš. Ja zadovoljan.

    17.10.2010
    06:17:00 sati
    Spock
    uredi
  • Ukupna ocjena 46%

    5, 5, 4, 4

    Ma ova dvojica u duetu nikako nisu dobri za Zagora. Ovo je jos i mila majka u odnosu na njihovu proslu suradnju. Ovdje imamo Zagora u paklu kladionicarske mafije, srecom sve je na kraju dobro zavrsilo pa je tako i siroti Rocky nasao boljeg poslodavca. Inace naslovnice su mi prelose, definitivno medju najgorima.

    20.12.2010
    17:02:00 sati
    Manetola
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 59%

    4, 6, 7, 8

    Zabavna i lagana pričica, k'o stvorena za pred spavanje ili za na plaži. :)

    22.01.2011
    21:28:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • Ukupna ocjena 70%

    7, 7, 7, 7

    13.04.2011
    14:09:00 sati
    jojboli
    uredi
  • Ukupna ocjena 38%

    4, 3, 3, 8

    Predosadno!Dok sam pročitao strip prošlo je 3 sata(što je čudno,jer inače i epizode od više dijelova pročitam u manje vrijeme).Ferri jedini valja.

    14.04.2011
    15:36:00 sati
    Patrix
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 48%

    5, 3, 6, 6

    Baš bezvezna i neinspirativna epizodica, ali i kao takva je najbolja od tri koje Pezzin napisao za serijal. Ideja je još i imala nekakvog potencijala, ali sve to u drugom dijelu palo u vodu zbrzanošću kraja.

    26.04.2011
    16:40:00 sati
    drogsy
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 73%

    7, 7, 7, 10

    Gamba možda nije najbolji crtač, ali barem crta dobre pustolovine. Priča o prijateljstvu i odanosti nespretno napisana.

    02.06.2011
    12:26:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 38%

    4, 4, 4, 2

    Prvi dio epizode užasan, nastavak u slijedećem broju je čak malčice i zanimljiv. Uglavnom epizoda izgleda kao nešto što je ubačeno u serijal toliko da se Ferriju i Donatelliju da više vremena da dovrše svoje crteže. Slabo za jednog Zagora. Naslovnice slabe.

    11.11.2011
    17:14:00 sati
    Deki86
    uredi
  • Duje Belak

    Ukupna ocjena 10%

    1, 1, 1, 1

    Gamba na vidiku nula bodova... Može biti najbolja, nazanimljivija priča , scenario i naslovnica ,ali kada je u pitanju taj čovjek, onda sve pada u vodu.  Zagor pari degenerik ,a o Chicu ne želim komentirati...

    26.04.2012
    11:10:00 sati
    Duje Belak
    uredi
  • Ukupna ocjena 48%

    3, 3, 7, 9

    21.05.2012
    11:02:00 sati
    tekumze
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 79%

    8, 8, 7, 10

    Pa nme moze posle invazijevanzemaljaca da ide jos bolja epizoda.

    Ovo je solidna i simpaticna epizodica Gamba vec krece da se kvari polako

    01.06.2012
    20:13:00 sati
    going going
    uredi
  • zagor fan

    Ukupna ocjena 60%

    6, 5, 6, 9

    Ništa posebno najviše od toga mi se sviđaju naslovnice

    09.09.2012
    14:02:00 sati
    zagor fan
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 88%

    10, 7, 10, 7

    R.I.P. Gamba

    17.02.2013
    09:34:00 sati
    sergej773
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 63%

    7, 6, 6, 6

    Baš- ovo na naslovnici kao da je netko drugi dodao Chica, a ne Ferri. Slažem se da se ova epizoda ne pamti, to se od nje nije ni očekivalo čim imamo Pezzina i Gambu, koji je uvijek radio ove prijelazne-laganini epizodice. Ali, dobro, zašto da svaka Zagorova pustolovina bude neka dramaturgija ili fantastika, ovdje je sve realno

    01.04.2013
    17:18:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 56%

    4, 5, 8, 5

    Ova prica me nije nesto ocarala. Otac zrtvuje sina kao topovsko meso,radi love?  Ono,nesto kratko nista posebno. Chico me je na pocetku lijepo nasmijao. Dialozi sa Sullivanovima su mi bili predugacki i dosadni. Uvjek stara prica. Samo jos fali da se na koljena bace cim se Zagor pojavi. Crtez je sa pokojom rupom,al poprilicno je ok .Naslovnice daleko ispod prosjeka.

    27.04.2013
    16:37:00 sati
    Tutta
    uredi
  • nagor

    Ukupna ocjena 44%

    4, 3, 5, 8

    Ma nije problem ove priče što je smještena između velikih i dobrih priča. Problem su Pezzin i Gamba. Ovaj prvi ne doživljava Zagora kao nekog ozbiljnog stripovskog junaka (vidi "Sierru Blancu" i "Vječni čovjek"), ovaj drugi odlično nadopunjuje ovog prvog jer ne zna ozbiljno crtati. Zato su vjerojatno i radili uvijek zajedno. Oke, neka ide Zagor u ring, ali daj stavi kakvu priču oko toga jer ovo što smo dobili je vrlo lijeno i naivno. Pezzin je olako potrošio Sullivanove i usput ih debilno okarakterizirao (tata Tobia sina tjera u tučnjave koje ovaj ne može dobiti) i osiromašio glupim i lijenim objašnjenjem kako su izgubili bogatstvo u zlatu. Odnijela voda zlato? Bravo Pezzin! Još veća glupost je ona idiotarija sa Čikom, kojemu je Pezzin namijenio da ide stavljati novac protiv Zagora u boksarskom meču. Pa čovječe, Zagor je epizodu ranije zaustavio izvanzemaljsku invaziju. Uza sve one prijašnje fajtove u kojima je Zagor pobijeđivao sve i svašta, Čiko bi valda imao dovoljno respekta i razuma da ne ide stavljati protiv Zagora, koji mu je ujedno i najbolji prijatelj. To je jedna od većih idiotarija u serijalu. Jedini plus je Rocky Thorpe, koji se na kraju pokajao, pomogao Zagoru kad mu je trebalo i priključio se Sullivanovima. Čak ga se je i Toninelli sjetio u specijalcu "Protunapad". Sve u svemu, loše!

    14.09.2013
    23:11:00 sati
    nagor
    uredi
  • Ukupna ocjena 49%

    3, 5, 6, 7

    21.06.2014
    22:58:00 sati
    Eddie Monsoon
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 61%

    7, 4, 7, 7

    Misli da ova epizoda nije toliko loša,ali jako je daleko od dobre.

    21.09.2014
    18:14:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 60%

    6, 6, 6, 6

    20.12.2014
    19:31:00 sati
    macca1985
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 83%

    10, 10, 5, 8

    dobra pričica za opustiti se u fotelji i vidjeti Zagora u ulozi Rocky Balboe.

     

    01.02.2015
    17:44:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Ukupna ocjena 65%

    7, 6, 7, 5

    04.10.2015
    18:45:00 sati
    Jim Gitara
    uredi
  • Ukupna ocjena 63%

    6, 6, 6, 9

    Prosječno, Gamba kao i uvijek neuvjerljiv. Čiko izgleda užasno, kao i Zagor u većini slučajeva. Sullivanovi su ok nacrtani, kao i ostali likovi. Radnja prosječna. Čitljivo.

    22.11.2015
    20:49:00 sati
    dudo1
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 32%

    3, 3, 2, 8

    11.04.2016
    23:24:00 sati
    velka031
    uredi
  • bonjovi4ever

    Ukupna ocjena 45%

    3, 4, 6, 6

    Nabrzaka sklepano, predvidljivo i nezanimljivo, s ponekom solidnom humorističnom dosjetkom. Gamba bi bio dobar da zna crtati Zagora...

    27.07.2016
    22:44:00 sati
    bonjovi4ever
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 69%

    7, 6, 8, 6

    Ništa posebno, blaga naiva, pa i crtež odgovara.

    26.08.2016
    15:14:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • karlitos

    Ukupna ocjena 56%

    5, 5, 6, 8

    Zabavna epizoda, no ništa više. Priča je dosta loša, no bilo je zanimljivo vidjeti Zagora kao boksača. Gambin crtež nije ništa posebno, previše je karikaturalan i nezanimljiv. Ako ništa drugo, Ferrijeve naslovnice su dobre, pozivaju te da pročitaš epizodu.

    29.10.2016
    23:08:00 sati
    karlitos
    uredi
  • Mali_Mate

    Ukupna ocjena 47%

    6, 6, 2, 5

    Kao klincu ovakve su mi priče uvijek bile drage. Volio sam ih i kasnije. Te momente kad Zagor napokon izlazi iz šume u civilizaciju. Ako ništa drugo, činile su Zagorov svijet bližim, normalnijim, nekako ljudskim. Nije to više bila samo saga o bezličnoj šumi i pseudo-Tarzanu, već kronika iz nekog sasvim konkretnog, mada udaljenog svijeta. U kontekstu svih Zagorovih avantura ova je, jasno, mlaka, nekako svakodnevna, normalna i ničega avanturističkog u njoj nema. Ne smeta. Dosta su i sukobi taština, pogledi u grubost negdašnjeg života i klasična, svevremenska, umjetnička zdvajanja. Makar mi i Chico i Sullivanovi s godinama sve više išli na živce.

     

    Al Gamba, brate...Gamba....Da mu bar uspije nacrtat istog Zagora u dva odvojena kadra, već bi to na nešto ličilo. A kad mu još i sekirče ne bi bilo k'o oblutak pa di bi došli. Al' ajde, zanemarit ćemo. Osamdesete su i, kao, svašta je prolazilo u popularnom stripu. Nema veze što nije. Barem kod urednika koji su imali kriterije. Al' Bonnelli je oduvijek živio u nekom svom svijetu. Pa neka onda Gambe. Barem nije najgori Zagorov crtač, a konkurencija je pozamašna.

    25.10.2017
    10:06:00 sati
    Mali_Mate
    uredi
  • DODSFERD

    Ukupna ocjena 44%

    5, 3, 5, 5

    Ne volim ovakvu tematiku, a niti scenaristički to nije najsretnije posloženo. Nema nikakve neizvjesnosti i gotovo svaki potez se mogao predvidjeti od početka pa do kraja. Sullivanovi su u prethodnim pojavljivanjima ostavili dosta dobar dojam i onda se Pezzin dosjetio kako bi ih mogao ubaciti u ovakvu priču, potpuno nepotrebno. Trebalo ih je ostaviti da rade ono što najbolje znaju, a ne izmišljati toplu vodu sa nekakvim boksačkim nebulozama. Zamisli, kazalište više ne donosi zaradu i ljudi bi probali s nečim drugim što kotira bolje, iako nisu osposobljeni za takvu vrstu posla. Vidjela žaba da se konj potkiva pa krenula i ona da pokuša. Objašnjenje kako su ostali bez nalazišta zlata je smiješan, pa zar Pezzin nije mogao smisliti ništa drugo ako je već htio da Sullivanovi sve izgube. Najčudnije od svega što je Tobia svjesno slao svoga sina da dobija batine u ringu, kao da se radi o najobičnijoj svakodnevnoj obavezi. Što duže nesretni Romeo izdrži na nogama zaradit' će više novca a isto tako će primiti i više udaraca, posao kojega bi svaki kazališni umjetnik poželio. Tobia je najprije toliko uvjeren u Zagorovu pobjedu da je brže-bolje prodao kola kako bi namaknuo novac za okladu, a odmah sljedeću noć ga savjest grize i ne može spavati od zabrinutosti. Već smo navikli da se Zagor može obračunati sa svakim snagatorom, pa shodno tome ni Rocky Thorpe ne može biti nepobjedivi protivnik, iako se radi o nekome tko je vrlo ozbiljan u svome poslu. Međutim, on je bio ozbiljan protivnik samo u prvom sukobu sa Zagorom, već u drugom je pao poput kakvog neiskusnog školarca. Velika promjena u tako kratkom vremenu, Pezzin kao da nije imao strpljenja napraviti još jednu iscrpljujuću borbu pa je to riješio sa 2 udarca po nosu. Isto tako ni pravila kod klađenja nisu ista; prije prve Thorpeove borbe sve oklade su bile završene, dok se kod ostalih borbi moglo kladiti za vrijeme njihovog trajanja. Mac Govern je lik kojeg čitaš poput knjige, točno znaš koji će mu biti sljedeći potez i po ničemu se ne razlikuje od gomile sličnih. Kraj prepun klišeja i potpuno se uklapa u svu predvidljivost po kojoj se ova priča najviše ističe.

    Gamba slab, jedino što mu ide od ruke je crtanje Chicove smiješne face, ali i to dopizdi ako se radi o ozbiljnoj situaciji. Jedan tjelohranitelj Mac Governa isti kao Doc Lester, Gamba se nije potrudio da barem nešto promijeni na njemu. Obje naslovnice spadaju među slabije iz tog Ferrijevog perioda. 

    12.08.2018
    23:34:00 sati
    DODSFERD
    uredi
  • Ukupna ocjena 67%

    7, 7, 5, 10

    22.11.2018
    15:08:00 sati
    suply1
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 44%

    4, 4, 5, 5

    Bez katastrofalnih grešaka, ali i bez čitateljske neizvjesnosti.

    14.06.2019
    11:13:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Njihalo strave
      Kod: VB PO 1
      Ocjena: 70%
      Vrijeme: 7.7.2020. 15:05:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 6
      Broj pogleda: 703
    • Božji sud
      Kod: KP SA 7c
      Ocjena: 82%
      Vrijeme: 6.7.2020. 9:20:00
      Autor: Spock
      Broj komentara: 7
      Broj pogleda: 502
    • Put za raj
      Kod: ZG VCSP 32
      Ocjena: 50%
      Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
      Autor: Djole
      Broj komentara: 2
      Broj pogleda: 1798
    • Čuvari divljine
      Kod: MN LMS 930/933
      Ocjena: 78%
      Vrijeme: 2.7.2020. 23:44:00
      Autor: Koresh
      Broj komentara: 9
      Broj pogleda: 685
    • Pećina Maja
      Kod: KM ZS 948
      Ocjena: 64%
      Vrijeme: 1.7.2020. 1:49:00
      Autor: Hercule Poirot
      Broj komentara: 5
      Broj pogleda: 665

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Izgubljeni svijet
        Kod: ZG VEC 107/109
        Ocjena: 95%
        Vrijeme: 14.4.2020. 23:55:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 17
        Broj pogleda: 2559
      • Poslije apokalipse
        Kod: NN LIB 55
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 2438
      • Put za raj
        Kod: ZG VCSP 32
        Ocjena: 50%
        Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
        Autor: Djole
        Broj komentara: 2
        Broj pogleda: 1798
      • Svijet Nancy Porter
        Kod: NN ALM 7a
        Ocjena: 61%
        Vrijeme: 21.4.2020. 18:47:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 1
        Broj pogleda: 1567
      • Hellgate u plamenu
        Kod: ZG LU 275/276
        Ocjena: 87%
        Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 13
        Broj pogleda: 1293

      Aukcije

      Forum