Thunderman

Zagor

ZG ZS 648/649 | 166 str.

Charles Dickwick je došao u Darkwood sa svojom mašinom za izazivanje kiše. Njegov pomoćnik Alfred ubio je vrača Kahema da bi mu ukrao zlatni nakit. Za to vrijeme usijana stijena, gromada nekog tajanstvenog minerala, prenosi na Alfreda tajanstvenu moć i tako on postaje Thunderman!

Informacije o autorima

Scenarij

Crtež

Naslovnice

Ocjena stripa

Recenzija

Ukupna ocjena 60%

Priča 8

Scenarij 4

Crtež 5

Naslovnica 9

Moja ocjena

Ocijeni strip

Ocjena čitatelja

Ukupna ocjena 61%

P*6

S*5

C*6

N*8

NASLOVNICE — DOMAĆA IZDANJA

  • Thunderman - Vuk Samotnjak
    ZG KL 55
  • Horda zla
    ZG LEX 203
  • Thunderman
    ZG LEX 204
  • Vuk samotnjak
    ZG LEX 205
  • Horde zla
    ZG LIBKB 70
  • Čovek-munja!
    ZG VCZS 16
  • Usijana stena
    ZG ZS 648
  • Čovek munja
    ZG ZS 649
  • Čovek-munja!
    ZG ZSR 16

NASLOVNICE — ORIGINALNA IZDANJA

  • L'orda del male
    ZG SR 196
  • Thunderman!
    ZG SR 197
  • Lupo solitario
    ZG SR 198
  • L'orda del male
    ZG TT 196
  • Thunderman!
    ZG TT 197
  • Lupo solitario
    ZG TT 198

ZANIMLJIVOSTI

  • Ova epizoda ima samo jednu originalnu naslovnicu, Thunderman! (Čovjek Munja). Dnevnik je prvu naslovnicu izvukao iz domaće radionice, nije moglo drugačije jer strip ima 166 stranica, a cijela priča se proteže preko tri originalne sveske. Prva i treća originalna sveska imaju naslovnice epizoda nevezanim sa ovom pričom.
  • Gromoviti i munjeviti superjunaci mogu često da se nađu u superherojskom svijetu. Ne samo da postoji junak sa identičnim imenom, već su česte i razne varijante sličnog oblika, bilo da se radi o moćima ili sličnom nazivu junaka. U Thundermanu vidim određene sličnosti sa likovima kao što su Flash, Thor i X-Men heroina Storm.
  • Originalna epizoda izašla je u Italiji 1981/82. godine.

Superjunaci, ličnosti koje imaju “često” natprirodne moći, borci za pravdu i slobodu. Može se reći da pogotovo u posljednjih dvadeset godina ovo da se bore za pravdu i slobodu, nije više obavezno u definiciji jednog superjunaka, baš naprotiv, danas su aktuelni junaci koji su malo “prljaviji”.

Chico pesimista

Da vidimo malo bolje glavne karakteristike jednog superjunaka, pa onda možemo da ih uporedimo sa Zagorom:

- Moći i sposobnosti kao što su naprimjer mogućnost letenja, super snaga, super brzina, pojačana čula (većinom vid, sluh i miris). Neki superheroji nemaju nadljudske sposobnosti ali posjeduju specijalne sposobnosti kao što su znanje borilačkih vještina ili mogućnost upotrebe savremene tehnologije.
- Ovaj dio samo djelimično paše Zagoru. On jeste snažan, brz i ponekad izgleda kao da može da leti, ali sve te sposobnosti može da ima i jedan cirkuski akrobat. Druga rečenica odgovara u potpunosti našem junaku, osim dijela sa upotrebom savremene tehnologije.

- Jak moral kao spremnost da se žrtvuju za druge bez očekivanja bilo kakve nagrade za to.
- Naravno, ovo odgovara svim SBE junacima.

- Kostim koji je karakterističan za tog superheroja.
- Pun pogodak!

- Tajni identitet koji im omogućava da se kreću među normalnim ljudima kao što su naprimjer Clark Kent ili Bruce Wayne (Superman i Batman).
- Zagor ima zvučni nadimak, ali njegovo pravo ime nije njegov “tajni” identitet. Ovaj dio je dosta zastario, dosta junaka u današnje vrijeme ne krije svoj privatni život od javnosti.

- Maska koja je većinom dio kostima uz pomoć koje sakrivaju svoj tajni identitet.
- No!

- Simbol koji se većinom nalazi na grudima superheroja. Primjeri su slovo S na Supermenovim grudima ili Batmanov logo šišmiša na grudima.
- ...ili znak orla na grudima.

- Tajna baza ili mjesto boravka koje je poznato samo superheroju i ponekad njihovim saradnicima, ljubavnicima ili poznanicima.
- Koliba u močvari nije tajna baza, ali je mjesto koje je većinom okruženo raznim praznovjerjima, pogotovo među indijanskom populacijom.

- Glavnog neprijatelja koji je većinom supernegativac. Ova ličnost često ima moći ili sposobnosti slične superheroju.
- Da, razni negativci od Hellingena, Kandraxa, Ironmana, pa sve do Rakosija imaju posebne sposobnosti, bilo fizičke ili umne.

Dolazimo do zaključka da bi Zagor mogao biti jedan od tipičnih superheroja. Ili možda ipak ne. Teško reći, može se o tome dugo diskutovati.

Sclavi je odlučio da napravi jednu klasičnu superherojsku priču, sa svim elementima jednog superjunaka i njegovog kontrahenta. Bilo je i u prošlosti likova koji su odgovarali u ograničenoj mjeri opisu jednog supernegativca, ali u ovom slučaju se može reći da je po prvi put napravljen jedan klasični negativac sa supermoćima i odgovarajućim kostimom. Sigurno se autor odlučio za ovaj potez da bi skrenuo pažnju na Zagora i fanovima američkih superjunaka, postavlja se pitanje u kojoj mu je to mjeri pošlo za rukom. Naslovnica jeste magnet za kupovinu, bez sumnje jedna od klasičnih, međutim, ono što može da se nađe unutar stripa je manje zadivljujuće. Prvi dio priče je dobro napravljen, solidno izveden uvod sa napetom i tajanstvenom atmosferom, ali drugi dio ne može da zadrži obećani nivo i epizoda djeluje dosta zbrzano. Ne treba zaboraviti da sveske američkih superjunaka imaju brži razvitak radnje i pripovjedanja od SBE stripova, tako da je sasvim moguće da je Sclavi u ovom slučaju htjeo da se prilagodi i da ide u tom pravcu. Kod mnogo scena ima se osjećaj kao da je između vinjeta izbačen najmanje jedan kadar, radnja se odvija velikom brzinom u malo slika. Ostaje pitanje da li je Sclavi stvarno želio da se prilagodi ovdje američkim stripovima da bi čitaoci osjetili šmek superherojskog svijeta, ili je u toku priče izgubio volju da ovako nešto piše pa je zbrzao gdje je mogao. Dobra stvar u scenariju su Chicove nezgode na početku priče. Sclavi je u više navrata dokazao da ima odličan smisao za humor, pomalo čudno za jednog morbidnog tipa kao što je on. Scene kada Chico doziva kiše i umjesto kapljica vode dobije ptičiji izmet na glavu, su stvarno dobro urađene.

Thunderman je glavni negativac ove epizode, po nekima možda i prvi pravi supernegativac serijala. Kao Alfred on je tek jedan običan mali lopov, vječno u potrazi za manjim prevarama da bi se što prije obogatio. Prilikom nesreće sa usijanom stijenom, on dobiva natprirodne moći koje odmah koristi da bi se obogatio. Njegovo tijelo je usisalo električnu energiju, može da izbacuje gromove iz ruka i da kontroliše magnetizam. U njegovom slučaju možemo da vidimo da neki ljudi čekaju na pravu priliku kada dobiju moć da bi posijalo zlo i smrt oko sebe, izuzetno realističan scenario i u realnom životu, mada primjere imamo na nešto drugačiji način. Često se dešava da obični ljudi kada se dograbe šefovske funkcije ili višeg položaja u ratu, na negtaivan način iskoriste svoju moć u negativnom pravcu. Naravno, ima i onih koji svoj položaj iskoriste da bi napravili i nešto dobro, ali kod većine ljudi ne zna se kako reaguju u određenim situacijama sve dok se ne desi nešto gdje mogu da pokažu svoje pravo lice. Slično je i u stripovima, neki od likova su sa novim moćima postali superjunaci, drugi negativci.

Gamba je još jednom odradio posao onako kako može, u mojim očima nedovoljno za bilo koju Zagorovu epizodu. Upravo u ovo vrijeme ima dosta epizoda koje je nacrtao, priče koje su imale potencijala i koje su za klasu lošije ispale zbog njegovog crteža. Budimo iskreni, van pameti je trošiti Sclavijev potencijal na jednog crtača kao što je Gamba.

Superheroji

Naprijed

ZG ZS 639/641 Horde zla!

ZG ZS 655/656 Vuk Samotnjak

Naprijed

Recenzije čitatelja

  • legaz

    Ukupna ocjena 53%

    8, 4, 3, 8

    Sećamse ove epizode kao klinac. Tada mi to nije bilo tako loše, nije mi ni tada Gambin crtež bio tooooooliko strašan. Danas? Teško da bi ovo mogao čitati u jednom dahu. Možda u 56-90 dahova ako pre toga ne bi izdahnuo. Crtač živi užas. Ideja odlična, bespotrebno protraćena epizoda.

     

    01.06.2011
    22:50:00 sati
    legaz
    uredi
  • velka031

    Ukupna ocjena 36%

    5, 2, 2, 9

    Vjerujem da se i sam Sclavi stidi ovoga, prije nekoliko mjeseci sam se tako namučio da to pročitam... Strašno loše...

    01.06.2011
    23:25:00 sati
    velka031
    uredi
  • Krunoslav

    Ukupna ocjena 70%

    5, 6, 9, 10

    01.06.2011
    23:53:00 sati
    Krunoslav
    uredi
  • teller

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    Meni je Gamba ODLIČAN pa se vi je......te.

    02.06.2011
    10:27:00 sati
    teller
    uredi
  • bjelolasica

    Ukupna ocjena 82%

    9, 7, 8, 10

    Čisto solidan Zagor

    02.06.2011
    12:18:00 sati
    bjelolasica
    uredi
  • Koresh

    Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    ovo mi je odlična epiztoda i jedva čekam da izađe u extra izdanju. Gambin crtež mi odgovara, čak bih rekao da je jako dobar mada ima i on nekih loših epizoda iza sebe

    02.06.2011
    12:36:00 sati
    Koresh
    uredi
  • supermike

    Ukupna ocjena 76%

    9, 7, 6, 10

    Puno je bolji kostimirani Supermike bio kao i priča ali i ovo je dosta solidno za pročitati, hrpa novijih Zagora nakon ove priče su dosadni a ovaj broj barem to nije. Naslovnica je odlična!

    02.06.2011
    22:24:00 sati
    supermike
    uredi
  • Ukupna ocjena 79%

    9, 8, 7, 7

    Prica je O.K. ali je kvalitet hartije i uopste stampa u izdanju Zlatne serije ocajna.

    12.06.2011
    12:14:00 sati
    zebrina glava
    uredi
  • Ukupna ocjena 67%

    6, 6, 7, 10

    26.06.2011
    21:26:00 sati
    tesan07
    uredi
  • Deki86

    Ukupna ocjena 39%

    3, 2, 6, 6

    Slabo u odnosu na mnoge epizode tog razdoblja. Jedva sam se prisilio da pročitam do kraja.

    15.11.2011
    00:59:00 sati
    Deki86
    uredi
  • Ukupna ocjena 52%

    5, 7, 2, 10

    ovo je jedna od gluljih epizoda a sve se kvari otkad je gamba pocea crtat zagora

    15.11.2011
    10:33:00 sati
    shrek1278
    uredi
  • Charlito de la Vega

    Ukupna ocjena 64%

    6, 6, 7, 7

    Pročitati i zaboraviti...tek sada. Tako je sa skoro svim epizodama iz ovog perioda. Uvijek mi je falio jedan dio kao klincu, te su mi ove epizode ostale posebno u sjećanju i godinama čekam da Ludens dođe do njih. No, sada kad ih čitam većinom se razočaram. Niš posebno. Gamba mi je solidan ovdje. Nije meni on toliko loš.

    18.11.2011
    16:29:00 sati
    Charlito de la Vega
    uredi
  • Ukupna ocjena 71%

    8, 7, 6, 8

    Zabavnije nego hrpa novih epizoda.

    27.11.2011
    11:28:00 sati
    Nedo
    uredi
  • Spock

    Ukupna ocjena 30%

    2, 1, 4, 9

    Ovakav način pripovjedanja možda odgovara Amerikancima, ali meni ne. Ne mogu vjerovat da je Sclavi autor ovog nedjela. Čista katastrofa od epizode, začinjena elementarnom nepogodom u vidu Gambe kao crtača.

    19.12.2011
    11:13:00 sati
    Spock
    uredi
  • ervi34

    Ukupna ocjena 58%

    4, 4, 8, 10

    Prica mi se nije bas svidjela, mozda zato jer je bila relativno kratka. Radnja mi se isto nije svidjela, jer polovica stripa govori kako Thunderman sije strah. No zato mi je crtez bio jako dobar.

    19.12.2011
    20:52:00 sati
    ervi34
    uredi
  • Ukupna ocjena 49%

    4, 4, 6, 7

    Prenaivno. Kombinacija gorućeg kamena i stroja za kišu, wtf?

    18.01.2012
    14:44:00 sati
    Matt Nurdoo
    uredi
  • zagor_22

    Ukupna ocjena 53%

    5, 5, 5, 8

    najlosija u periodu 100 - 200

    18.01.2012
    21:05:00 sati
    zagor_22
    uredi
  • Zagor12

    Ukupna ocjena 53%

    5, 5, 5, 8

    Loše.

    28.01.2012
    14:39:00 sati
    Zagor12
    uredi
  • acestroke

    Ukupna ocjena 35%

    2, 3, 4, 8

    Ubjedljivo najgori scenario koji je Sclavi ikad napisao na Zagoru, a da stvari ne mogu biti gore, i crtez je dosta los.  Da je makar Ferri crtu ovu pricu, mozda bi bila malo bolja, ali ovako kako jest, ovo je na nivou onih nekih Chico Specijalaca.  Drugacije receno, toliko je glupo.  Inace pisem komentare na recenzijama koji su duzi i vise detaljniji, ali ovdje se stvarno nema sta drugo reci nego: totalni promasaj.

    19.02.2012
    15:34:00 sati
    acestroke
    uredi
  • mpavin

    Ukupna ocjena 43%

    4, 2, 5, 10

    Hihi koja sprdačina od epizode. Ovo je pisano za djecu mlađu od 10 godina i stvarno je nevjerojatno da je autor Sclavi.

    20.02.2012
    12:06:00 sati
    mpavin
    uredi
  • Oki

    Ukupna ocjena 78%

    8, 7, 8, 9

    Štivo koje smo svi prerasli,ali smo nekad maximalno uživali u njemu.... Gamba uopče nije loš crtač kako mnogi tvrde jer je bolji od velike većine današnjih crtača Zagora koji su Zagora i spustili na niske grane!
    27.02.2012
    23:51:00 sati
    Oki
    uredi
  • hrvoje23

    Ukupna ocjena 54%

    5, 4, 7, 6

    Lagana priča, za opuštanje. Gamba čak nekako i odgovara za ovakav tip priče. Nisam više ni očekivao, pa sam na kraju i jako zadovoljan.

    12.03.2012
    10:21:00 sati
    hrvoje23
    uredi
  • Ukupna ocjena 51%

    5, 3, 6, 9

    20.05.2012
    22:00:00 sati
    tekumze
    uredi
  • macca1985

    Ukupna ocjena 67%

    7, 7, 6, 7

    20.06.2012
    13:16:00 sati
    macca1985
    uredi
  • Ukupna ocjena 51%

    5, 3, 6, 9

    Iznenadio sam se,kad sam shvatio da Sclavi piše epizodu.ALi,ipak,svatko može imat nedostatak inspiracije...

    27.06.2012
    15:05:00 sati
    Patrix
    uredi
  • grofica Varga

    Ukupna ocjena 62%

    8, 5, 5, 8

    Ideja je dobra i da se ovo sve skupa bolje izvelo Thunderman je mogao postati neprijatelj kojeg ćemo jedva čekati opet vidjeti. U stripu se skoro ništa ne događa, sve se svelo na to da je Zagor Thundermana ganjao po Darkwoodu. Još kada ubrojimo i Gambin crtež za malu djecu, ukupni dojam je još naivniji.

    03.11.2012
    10:56:00 sati
    grofica Varga
    uredi
  • Maki_Mostar

    Ukupna ocjena 53%

    4, 5, 6, 8

    Mrzim Sclavija i njegovu fantastiku. Nije preporučljivo opet čitati. Gamba nije za Zagora već samo za Chica

    01.03.2013
    17:38:00 sati
    Maki_Mostar
    uredi
  • sergej773

    Ukupna ocjena 81%

    8, 9, 7, 9

    18.03.2013
    13:06:00 sati
    sergej773
    uredi
  • Tutta

    Ukupna ocjena 51%

    5, 4, 6, 6

    Moze se procitati,a da je sad neka wow epizoda,daleko je od toga. Thundrermen je previse predvidljiv zlikovac. Odmah je se sve nekako znalo. Crtez/Naslovnice,ne bas zadovaljajuce.

    06.05.2013
    17:40:00 sati
    Tutta
    uredi
  • going going

    Ukupna ocjena 76%

    8, 6, 8, 10

    Prica je odlicno pocela, ali kako je odmicala postajala je sve zbrzanija i zbrzanija, sve vreme Zagor juri Thundermana po Darkvudu i to je to. Mogao je to Sclavi mnogo bolje i napetije da izvede.

    I na kraju bi trebalo da imamo neki glavni obracun izmedju pozitivca i negativca i ja sam ocekivao ovakav kraj: Thunderman se priblizio kamenu i ponovo dobio svoje moci, cak je postao i jaci nego ikada i sprema se da izbaci ogromnu munju na Zagora ali u tom momentu proradi masina Charlesa Dickwicka i krene kisa! Struja u dodiru sa vodom pravi kratki spoj i Thunderman eksplodira zaslepljujucom svetloscu! 

    To bi bio mnogo efektniji kraj!

    Gamba je ovde podnosljiv i sasvim dobar.

    Ferrijeve naslovne strane te vuku da kupis strip, odlicno su uradjene!

     

    29.06.2013
    16:13:00 sati
    going going
    uredi
  • Ukupna ocjena 27%

    1, 1, 5, 6

    18.07.2014
    00:00:00 sati
    Eddie Monsoon
    uredi
  • nagor

    Ukupna ocjena 30%

    2, 1, 4, 9

    Jedna od najblesavijih priča u serijalu i to od Sclavija, od kojega bi očekivali kvalitetu. Gamba je tu samo da potvrdi taj dojam odnosno katastrofu. Uvjerljivo, uz Segnu (koji je ipak veća katastrofa) najlošiji crtač u serijalu. Alfred, neki mali nikakvi lopovčić, postaje Superman i onda hoda uokolo i puca munjama ko budala? Previše je to, čak i za ono početnog Miki Zagora. Sclavi je sklepao skroz naivan scenarij sa usiljenim scenarističkim rješenjima, tako da ova priča može bez problema konkurirati za najgoru priču u serijalu.  Kamen koji ubija? Munje i gromovi? Vrač, koji je sposoban u sekundi namirisati zlo i sposoban na samrti reći desetak rečenica, ali ne i ime ubojice? Usiljeni šumski požar? Najveći kliše od svih - Zagor pada u letu i naš Alfred trijumfalno izjavljuje bez da provjeri: "Ubio sam ga i sad mogu nastavit sa svojim budalaštinama", ono na kraju kad Zagor stigne Alfreda iako je ovaj u punom galopu na konju itd. Kakve su to gluposti, Sclavi? Nema to veze sa superherojštinom. Ovo je jednostavno super loše za bilo koji strip iz 1981. godine.

    05.09.2014
    23:13:00 sati
    nagor
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    06.09.2014
    06:17:00 sati
    zarkoff
    uredi
  • Zoroasterixx

    Ukupna ocjena 43%

    4, 2, 6, 7

    Strašno loša priča, žešći trash. Scenarij naivan i bezveze.

    Gamba u Zagoru je loš, neka se drži Chico specijala. 

    13.09.2014
    22:44:00 sati
    Zoroasterixx
    uredi
  • Stripmen

    Ukupna ocjena 64%

    8, 4, 7, 7

    Moram se složiti sa mnogima od vas jako loše.A iteko je imalo pontecijala da bude dobra priča.

    21.09.2014
    18:31:00 sati
    Stripmen
    uredi
  • igor 12

    Ukupna ocjena 73%

    9, 7, 5, 10

    Thunderman.Efektan naslov epizode,intrigantna naslovnica.Zagor u inferiornom položaju.Lik sa zlobnim osmijehom u crnoj majici sa crvenom lubanjom u žutom krugu prži našeg junaka gromom.I to je više-manje sve,cijela priča.
    Puno zagorovaca ne preferira ovaj uradak,odrasli smo i ne možeš uživati u Thundermanu kao nekad.
    Jednostavno,Sclavi nam nije ponudio dovoljnu količinu uvjerljivosti da prihvatimo ovu priču.Kao prvo,otkud Charles Dickwick u Darkwoodu i to baš u indijanskom selu?Jedan izumitelj bi svoj izum vjerojatno predstavio među bijelom populacijom,u nekom gradu.Nekako mi previše altruistički nastrojeno zvuči objašnjenje da je on tu da pomogne iz čista čovjekoljublja.Ili je mislio da će manje boljeti indijansko ruganje?Indijanci su primitivni i zaostali pa će lakše njima prodati priču u slučaju da stroj ne profunkcionira?Ili jednostavno stroj ne bi funkcionirao bez onog kamena koji isijava čudnu energiju?I gle čuda,nalazi se baš u indijanskom selu u kojem su se našli izumitelj i njegov pomoćnik?I taj kamen ima neuvjerljivu priču.Koju nam priča Sclavi.Nitko od indijanaca ne zna objasniti o čemu je riječ,pa ni njihov vrač.Zagor je čuo govorkanja o kamenu.Usijani kamen je tu,ja, Sclavi sam ga tu stavio,tu će i ostati i vi ga prihvatite.Ha,poprilično naivno,Sclavijevski objašnjeno.Ili da je tijelo Alfreda pretvoreno u prah.Nijedan grom to ne može učiniti osim Sclavijev grom.Opet jednostavno i prenaivno rješenje zašto nema tijela.Daljnji tok događaja donosi zanimljive situacije.Zagor je u dvobojima inferioran spram Thundermanovih moći,ne može mu ništa,mora čekati i vrebati na njegovu pogrešku ali se one po Zagorovu nesreću ne događaju.Lik ide širom Darkwoodske okolice,pljačka i prži svakoga na koga naiđe.
    Zagor je nemoćan,nema strategiju,razradu plana,već jednostavno slijedi put smrti koju Thunderman ostavlja iza sebe.I čeka da se nešto dogodi.Lovački rečeno,pokušava mu staviti soli na rep.
    Lik Alfreda/Thundermana poprilično je jednostavno koncipiran.
    Alfred,sitni lopov i kokošar koji postaje ubojica zaslijepljen pohlepom.Dobivši moći od usijanog kamena njegova karijera sitnog lopova prestaje i kreće Thundermanova. Priča postaje interesantnija.Pljačka diližanse,banke,ubija svakog ko mu se suprotstavi.Osjeća se svemoćnim,sa potpunim pravom.Čak si je i kostim dao napraviti,postao je pravi kostimirani Zagorov antipod.Dobra je i fora kako polako ostaje bez moći.Nijedna energija nije vječna,pa tako ni Thundermanova.Čovjek se troši bacajući munje i gromove, mora se i napuniti,ko mobitel.Šteta za ovu Sclavijevu površnost,ovo je mogla biti kultna epizoda sa jednim od najupečatljivijih protivnika. Šta reći za Gambu,jednostavno ne odgovara profilu junaka kao što je Zagor.Teller i Čikovi specijalci, takvi stripovi su njegov najveći domet.Između Segne i Gambe biram Segnu.

    04.02.2015
    08:40:00 sati
    igor 12
    uredi
  • Ukupna ocjena 68%

    7, 6, 7, 8

    Cijela priča je osrednja, iako ima potencijala. Crtez također solidan, osim karikaturnog crtanja Chica, Gamba je dobro odradio posao. 

    04.10.2015
    18:39:00 sati
    Jim Gitara
    uredi
  • morski

    Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    29.01.2017
    23:08:00 sati
    morski
    uredi
  • Ukupna ocjena 77%

    7, 8, 8, 8

    17.03.2017
    14:54:00 sati
    Dalibor.V
    uredi
  • WOLF-HUNTER

    Ukupna ocjena 60%

    6, 6, 6, 6

    Pomalo slaba ali donekle zanimljiva ideja koja je dala zanimljiv način kako čovjek da stekne moći sa strujom. Thunderman kao lik sasvim karikaturni zločinac koji nije imao nimalo opravdanih motiva da bude onako zao osim željom za moći koju je želio i prikzavio prije nego što je stekao moć struje sa svojim odvratnim stavovima prema svijetu. Gamba solidan, mnogo bolji je bio na Chicovim serijalima, a naslovnice solidne i dosadne...

    17.01.2018
    13:43:00 sati
    WOLF-HUNTER
    uredi
  • drogsy

    Ukupna ocjena 31%

    1, 2, 5, 7

    Moj all time favourite...

     

    ...za najgoru epizodu Zagora ikad, that is. Kad se pogleda sa kakvim je sve debilanama Scalvi krstio serijal, Demoni ludila mu dođu k'o isprika fanovima. Napisati ovakvu debilanu u 1981. kada strip u svijetu prestaje biti gledan kao štivo za infantilne je jednostavno impresivno. Sve ovdje utjelovljuje pridjev "debilno". Debilan koncept, debilni dijalozi, debilni likovi (uključujući i Zagora), debilna radnja. Gamba malo remeti harmoniju svojim relativno pristojnim crtežom, ali i uglavnom ne odmaže previše od sveukupnog katastrofalnog dojma. E moj Sclavi...

    29.03.2018
    01:53:00 sati
    drogsy
    uredi
  • Ukupna ocjena 90%

    9, 9, 9, 9

    09.07.2018
    15:21:00 sati
    Panonian
    uredi
  • Gris

    Ukupna ocjena 59%

    7, 6, 4, 8

    01.12.2018
    22:16:00 sati
    Gris
    uredi
  • Hercule Poirot

    Ukupna ocjena 44%

    6, 2, 4, 8

    Neuvjerljivo i isprazno. Ako iz ovoga nisu ništa naučili, strahujem kako će izgledati najavljeni susret Zagora i reecimo, Flasha.

    14.06.2019
    11:47:00 sati
    Hercule Poirot
    uredi
  • Ukupna ocjena 55%

    5, 5, 5, 10

    30.12.2019
    22:22:00 sati
    suply1
    uredi
  • Ukupna ocjena 100%

    10, 10, 10, 10

    15.03.2020
    19:09:00 sati
    benx40
    uredi
  • Dwayne_Looney

    Ukupna ocjena 37%

    1, 2, 7, 7

    Ah, Sclavi, tokmak nadobudni. Ovdje se uigravao za Demone ludila koje će svi gledati kao neko remek djelo... Ideja 0, u scenariju najbolji dio početak, recimo do Zagorova dolaska u pleme Shawneeja. Ostalo užasno, glupa i nelogična superherojština. Thunderman svakog ubije prvom munjom a Zagora i Chica samo "pecka". I onda još čujemo da Burattini sprema povratak i ovoj nakazi? Katastrofa.

    Gamba mi je solidan crtač, služio je za "popuniti rupe", neka ispomoć u ovako glupim epizodama, ne znam što ga ljudi ne vole. 

    26.03.2020
    12:00:00 sati
    Dwayne_Looney
    uredi
  • DuskeArrow

    Ukupna ocjena 57%

    6, 5, 6, 6

    Onako, nit smrdi nit mirise :D

    Ok za procitati na brzaka xD

     

     

    Inace VCova B naslovnica mi se mnogo svidja :)

    09.05.2020
    19:15:00 sati
    DuskeArrow
    uredi

Najnovije

Vijesti

    Magazin

    Recenzije

    • Povratak Zimske Zmije
      Kod: ZG VCZS 20
      Ocjena: 91%
      Vrijeme: 7.8.2020. 17:10:00
      Autor: igor 12
      Broj komentara: 1
      Broj pogleda: 220
    • Brži od zvečarke
      Kod: TX LMS 23
      Ocjena: 51%
      Vrijeme: 7.8.2020. 0:14:00
      Autor: tex2
      Broj komentara: 1
      Broj pogleda: 348
    • Skate-board boys
      Kod: AF SS 417
      Ocjena: 66%
      Vrijeme: 3.8.2020. 16:03:00
      Autor: Kila Banana
      Broj komentara: 4
      Broj pogleda: 401
    • Davitelj s Manhattana
      Kod: NR LIB 1c
      Ocjena: 88%
      Vrijeme: 2.8.2020. 16:46:00
      Autor: ReemCP
      Broj komentara: 8
      Broj pogleda: 453
    • Strange Planet
      Kod: STP MOG 1/2
      Ocjena: 69%
      Vrijeme: 29.7.2020. 0:31:00
      Autor: Paka01
      Broj komentara: 0
      Broj pogleda: 272

    Aukcije

    Forum

    Najčitanije

    Vijesti

      Magazin

      Recenzije

      • Poslije apokalipse
        Kod: NN LIB 55
        Ocjena: 100%
        Vrijeme: 23.5.2020. 17:54:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 3
        Broj pogleda: 2563
      • Put za raj
        Kod: ZG VCSP 32
        Ocjena: 50%
        Vrijeme: 3.7.2020. 23:14:00
        Autor: Djole
        Broj komentara: 12
        Broj pogleda: 2491
      • Hellgate u plamenu
        Kod: ZG LU 275/276
        Ocjena: 87%
        Vrijeme: 23.6.2020. 1:11:00
        Autor: igor 12
        Broj komentara: 16
        Broj pogleda: 1525
      • Gradske bande
        Kod: NN LIB 57/c-58/a
        Ocjena: 82%
        Vrijeme: 13.6.2020. 19:59:00
        Autor: Jerry Krause
        Broj komentara: 0
        Broj pogleda: 1236
      • Rendžeri, zbogom!
        Kod: KT LMS 690/691
        Ocjena: 77%
        Vrijeme: 3.6.2020. 15:58:00
        Autor: Spock
        Broj komentara: 8
        Broj pogleda: 1149

      Aukcije

      • Alan Ford br.1
        Vrijeme: 10.08.2020 21:48:24
        Prodavač: bicko
        Cijena: 402 kn
        Broj ponuda: 16
        Broj pogleda: 496
      • ZagorLMS br.85
        Vrijeme: 10.08.2020 21:40:49
        Prodavač: bicko
        Cijena: 253 kn
        Broj ponuda: 12
        Broj pogleda: 258
      • ZagorLMS br.83
        Vrijeme: 10.08.2020 21:39:38
        Prodavač: bicko
        Cijena: 199 kn
        Broj ponuda: 12
        Broj pogleda: 250
      • Alan Ford br.18
        Vrijeme: 10.08.2020 21:53:24
        Prodavač: bicko
        Cijena: 142 kn
        Broj ponuda: 8
        Broj pogleda: 198
      • Zagor Klasik komplet 1-47
        Vrijeme: 15.08.2020 19:32:22
        Prodavač: Mord
        Cijena: 344 kn
        Broj ponuda: 64
        Broj pogleda: 188

      Forum