Novi Kvadrat - Igor Kordej

Maus

Svi znaju da je Igor Kordej iznikao iz Novog kvadrata, no ovaj put u novom Kvadratu ponovno niče njegov lik i djelo na ništa manje nego 212 stranica. Ohoho! Unutra je i neobjavljeni strip o Tarzanu, pored sve one sile odličnih tekstualnih dodataka...

Nakon podužeg vremena izlazi iz tiska dugoočekivani dvostruki tematski broj časopisa o stripu, nadaleko poznatog i kao Kvadrat! Broj 40/41 dolazi na rekordnih 212 stranica. Ako me sjećanje ne vara, nedavni tematski dvobroji posvećeni Devliću, JulesuKenu Parkeru, Hugu Prattu ili pustolovnom stripu bili su pravi mali iscrpni zbornici spomenutih stripovskih tema.

Ovaj put Kvadrat se bavi našim vitezom, ne slavonske ravni, nego vitezom Reda književnosti i umjetnosti - Igorom Kordejem. Časopis prati Igorovo stvaralaštvo od ranih objava u Poletu pa sve do međunarodnog uspjeha u stripu. Sadrži više od tucet tekstova domaćih i inozemnih suradnika. Moglo bi se reći da je ovo ultimativna posveta svemu što je Igor napravio u svojih 40 godina rada na stripu gdje je nacrtao više od 7000 tabli stripa, i tko zna koliko ilustracija, što priznaje u svojem intervjuu iz časopisa. Brojke koje se spominju su zavidne, jer nije previše autora koji se mogu pohvaliti takvom kvalitetom i kvantitetom sadržaja.

Unutra možete naći i neobjavljeni i nikad dovršeni strip "Tarzan: Posljednji posjet Camelotu" koji je nastao iz suradnje Igora Kordeja i scenarista Pera Sanderhagea iz 1992. godine, sa sinopsisom završetka. Također tu je i uvodni tekst, iscrpni intervju s Kordejem na dvadesetak stranica, kao i kompletna stripografija dotičnog autora, što je zapravo obvezni dodatak ovom zborniku.

Ovo je ujedno i svojevrsna kruna rada najdugovječnijeg časopisa o stripu koji je ušao u svoje 27-godišnje postojanje. Poželimo mu i daljnji uspješni nastavak karijere.Živio!

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum