OHOHO strip tribina!

Brendon

U subotu, na zagrebačkom OHOHO festivalu od 19:00 – 21:00 održat će se tribina na temu aktivizma u stripu.

U sklopu OHOHO Festivala održat će se tribina na temu aktivizma u stripu. Ako aktivizam definiramo kao djelovanje usmjereno na problematiziranje nekih pojava s ciljem poboljšanja situacije kroz promjenu percepcije, osvještavanje ljudi o nekom problemu, odnosno kao poticaj na drugačije djelovanje, vidjet ćemo da se radi o vrlo širokom i sveobuhvatnom pojmu. Može li se, kako i koliko utjecati na društvo, politiku, umjetnost i svakodnevnu percepciju nekih pojava, odnosno mijenjati svijet kroz medij stripa saznat ćemo u razgovoru s našim glavnim gostima koji po tom pitanju iza sebe imaju već OHOHO iskustva.
Jedan od naših gostiju nije strip-autor, već nakladnik i urednik. Radi se o Ivanu Sršenu iz „Sandorfa“, jednog od kvalitetom vodećih nakladnika u Hrvatskoj, koji osim knjiga objavljuje i stripove, te literaturu o stripu. Tu je i Simon Bogojević Narath, redatelj festivalski uspješnih animiranih filma, ali i strip-autor čija djela osim što plijene pažnju svojom estetikom, nedvojbeno potiču i na razmišljanje i želju za promjenom. Predstavnice ženskih snaga u strip-aktivizmu na tribini su Helena Klakočar i Ena Jurov. Helena je nagrađivana strip-autorica i slikarica čiji novi uradak 'Nemirno more 2' govori o prikladnoj temi izbjeglištva i rata, a za prvi dio albuma je 2000. godine dobila drugu po važnosti nagradu "Alph-Art" u Angoulemeu. Ena Jurov, mlada je umjetnica, strip autorica i grafička dizajnerica koja objavljuje u Komikazama, a teme kojima se bavi u svom radu ju definitivno kandidiraju za gošću tribine o aktivizmu.
I na kraju, kakva bi to tribina o aktivizmu u stripu bila kad bismo preskočili fanzinsku scenu. Što bi rekli: „Nacrtajte se na tribini“!

Voditelj tribine je Darko Josipović.

 

Vidi detalje u službenoj najavi eventa!

Anketa

Što vam je najinteresantnije na stripovi.com?

Rezultati

Arhiva

Najnovije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum

Najčitanije

Vijesti

Magazin

Recenzije

Aukcije

Forum